Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Da li je neko u programu VTO u Nemacku? Hormoni
krle76
(pravnik)
09. januar 2013. u 09.37
Dugogodisnji sam vas clan da vas sve pozdravim i kažem da sam uvek tu sa vama samo sam se sklonila bez teme bez pitanja napravila sam dugogodisnji zastoj u vezi svog problema.
Prošle godine sam radila laparaskiopiju i predlozeno mi je odstranjenje levog jajnik razlog postoji mogućnost da prilikom vto ponovo dodje do vanmatericne, ovo mi je prvi vto u ponedeljak krecem na operaciju levog jajnika radice se isto laparaskopski i onda startujem sa vto.
PITANJE da li je neko radio u Nemacku imam problem stanovanja živim na ostrvu udaljenog od moje klinike juče sam pitala mog ginekeloga sa ostrva šta će biti dalje sa mnom posle operacije gde ću primati hormone kaže u tom gradu gde i radim ladno mi je odgovorio daj otkaz preseli se, ali ovde ne dajemo hormone. Jako me je potreso pre operaciju ne mogu prestati misliti na to zar ću i ovog puta odustati, nemoguće je preseljenje,sama sam muž se preselio u drugom stanu živimo odvojeno bas zbog mog problema nije ostao uz mene hoće mi pruiziti zadnju sansu da pokusamo vestackim putem meni nije bitno ko je otac ja samo hoću moje dete. Problem je zar je zaista moguće da moram putovati 4oo km svakodnevno samo za hormone? nemam malo godina ovo mi je poslednja sansa ako ovog puta odustanem biće prekasno za sve?
ciba
(brrrrr)
09. januar 2013. u 10.49
za početak ako si stvarno 76to godiste da te utesim ja sam 5 godina starija, tako da nisi bas toliko matora.

što se tiče hormona, ne znam koji su u pitanju ali znam da recimo u srbiji žene daju i same sebi inekcije za vreme vto-a. ja sam imala sličan problem posto sam radila vto u srbiji a živim u americi. iako sam zavrsila ceo vto tokom odmora morala sam da dobijam progesteron u početku trudnoće a ovde naravno niko neće da te preuzme posle ako kod njih nisi poceo. progesteron ampule sam donela sa sobom ali nisam mogla ni da kupim spriceve u apoteci (zabranjeni su). morala sam da ih narucim na internetu a onda sam gledala na jutjube kako se daju inekcije progesterona. to je zeznutije od hormonskih (one se daju u povrsinski sloj) tako da sam sigurna da možeš da uzmes ampule i dajes sama sebi. jedino sto ćeš ipak morati da ides u kliniku na 2-3 dana na folikumetriju i debljinu materice.

zao mi je za muza i želim ti od srca da ti uspe.
krle76
(pravnik)
09. januar 2013. u 10.56
Hvla ni od srca na odgovoru, jesam 76god, ja znam za srbiju i to što same žene primaju nemci su jako komplikovani ko živi ovde već i sam to zna oni traže dlaku u jajetu, mislim da mi neće dozvoliti da sama primam hormone nema sanse, javicu se u ponedaljak uvece nakon povratka sa operacije, vidis da oni neće ni dana da me zadrže u bolnicu čak su mi rekli da istog dana u ponedeljak idem kuci nakion odstranjivanja jajnika, ja sam prošla dva puta laparaskopiju znam šta je to i koliko je bolno ali ovo smatram malo tezim zahvatom, ako hoćeš samo da mi kažeš kako da se ponasam pre hormona šta da jedem koje vitamine koje cajeve da koristim nacisto sam ispala iz samog procesa. hvala ti.
ciba
(brrrrr)
09. januar 2013. u 11.30
pravo da ti kažem ne znam koje cajeve da pijes, mislim da to nema veze sa tvojim problemom koji je ocigledno vanmatericna. ono sto bih ti preporucila je da se dobro organizujes tako da šta god uradis: putujes ili se preselis ili nadjes nekog da ti daje inekcije, da ti ne bude stresno za vreme vto-a.
a ameri su isto kao i nemci, u bolnici se ne ostaje, tako da znam o cemu pricas. doduse tvoja klinika bi trebalo da hoće da ti pomogne (u interesu im je) tako da možeš da ih pitas šta da radis.

mislim da nije dobro da sedis u kolima toliko vremena za vreme vto-a posto kretanje poboljsava prokrvljenost (bitna stvar kod trudnoće).
krle76
(pravnik)
09. januar 2013. u 12.22
Ništa im nije u interesu ja ništa ne placam oslobodiliu su me svega nekih 1ooo e u ratama tek na kraju tako da sam upucena u americki cenovnik steriliteta ovde je malo drugcije, da li zbog godina da li sto su ustanovili da sam prilikom prve laparaskopije unistena nisam pitala pitala sam za cenu dobila sam odgovor. a što se stresa tiče od kako mi je jutros ginekolog saopštio to putovanje ne da sam u stresu nego ujedam, ići ću na operaciju i pokusacu pronasi sebe šta dalje, hvala u svakom slučaju.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
09. januar 2013. u 16.34
Cao Krle!

Ja živim u Nemackoj i tu sam radila VTO, IVF/ICSI metodom pre 4 godine. Radila sam u državnoj bolnici i hormone koji su mi trebali za ceo postupak sam dobila odjednom kuci i onda sama sebi davala inekcijom. Vecina koje znam su isto tako radili. Ja sam isla često na kontrole tokom tih davanja hormona, dakle sigurno 3-4 puta sto na ultrazvuk, sto na vadjenje krvi.
Ja sam 70-o godiste i IVF je uspeo iz prve.

U mom slučaju je bilo neizvodivo kombinovati posao i VTO pa sam dala otkaz i nastavila sa planom o zatrudnjivanju. Sada resavam problem nezaposlenosti. Polako, skoncentrisi se na to da ostanes trudna, gledaj sve sa pozitivne strane, nemoj da vidis poteskoce odma. 400km i nije bauk sa ovdasnjim vozevima i autobusima. Ako treba, uzmi godisnji odmor odma sad ana početku godine i zavrsi to što si naumila.
Uspeces ako budes uporna.

Veliki zagrljaj koji će ti odneti sve negativne misli i doneti osmeh na lice!

Pozdrav od mene!
krle76
(pravnik)
09. januar 2013. u 17.14
Rozmari ti si prava koju tražim bas sam srećna i hvala ti da si se javila i tebi saljem jedan zagrljaj sa ostrva. da nije ništa mila 4oo km ali s tim sto ja živim na ostrvu i ne uklapam se u istom danu posto samo dva broda imamo za povratak moram prespavati u hotelu i onda komplikujem na poslu, otkaz bih dala ali me muž ostavio placam sama racune dace mi samo spermu i ne interesuje ga dalje ništa moram razmišljati unapred o svemu nisam dete, zato i pitam. Jesi ti placala nešto ako hoćeš o tome mi reci nešto, i to na koliko dana moram se javljati u klinici u toku primanja hormona i jesi li se nešto posebno pripremala za hormone mislim na vitamine, cajeve.HVALA TI MNOGOO. DANKE.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
09. januar 2013. u 18.17
cao Krle,javi se na [email protected] pa pišem opsirnije
Hobbit
10. januar 2013. u 02.57
Krle, jesi li ti sigurna da hoćeš dete sa tim magarcem od nazovi muza?? Pazi, on će dati svoj doprinos, ma svaka skitnica sa ulice bi mogla da da takav doprinos?! Zgrozena sam, ne znam dali ti je suprug Nemac ili je to nemacki uticaj, ...e... delici masine, kad malo ispadnes iz ritma da si koristan/korisna odmah mi više ne trebaš.
Nalazis se u jako stresnoj situaciji, probaj da vidis šta je za tebe najbolje. Glumi bolest na poslu, otidji kod lekara i kaži da ne možeš iz kreveta od depresije, šta god, ali nemoj sebe tako da mucis.
Najbolji savet je da odmah kontaktiras kliniku i vidis dali možeš da sebi dajes injekcije. I da u periodu dok ne uradis betu, kao sto rekoh, glimis kakve god bolesti da sacuvas svoje zivce i das sebi i bebici sansu.
Sve najbolje, puno sreće
krle76
(pravnik)
10. januar 2013. u 03.50
HOBIT ja sa tom „zivotinjom” ne želim ništa godine mi odose u bestrag u iskekivanju da ta „zivotinja” pronadje sebe, dovodi žene sa neta u mom gradu zato sam ga najurila no ovde nije mesto tim temama zar ne, imace boga za njega, 100 posto je sve to uradio jer ja nisam bila u stanju da rodim, ja drugog izbora nemam živim u zemlji gde mi je zakonski dozvoljeno da uradim vto samo sa svojim zakonskim muzem, no to će biti moje dete odrastace uz mene dugo već mesecima razmišljam o tome, i znam šta sam odlucila ako ja budem cekala da pronadjem osobu svog zivota da se opet zaljubim ko zna koliko ću imati godina ja imam samo jedan cilj u svom zivotu da i ja kao i sve nas ovde zagrlim svoju bebu i samo moju, odrastace uz mene tako da me ne interesuje ko je otac davaoc ili moj muž ili bilo ko moje je dete.
A što se tiče sefa danas sam porazgovarala sa njim obecao je da neće biti problema, problem je u meni sto krijem ne govorim za vto jer su to nemci jako oprezni plase se da mi ne placaju trudnicko onda mi pokusali da mi smeste i otpuste,zato krije od njih istinu, misle da sam bolesna i da idem na operaciju levog jajnika danas sam dodala da ću imati puno kontrola i obecao je da neće biti problema. Zar nismo na sve spremne da uhvatimo to malo naše biće u našim rukama?
Hobbit
10. januar 2013. u 04.34
Šta manje podatka das sefu, to bolje. Ne bi skodio ni pravni savet nekog sindikata, tek da znaš šta možeš da radis a da ne dobijes otkaz. Ne veruj puno šta ti je obecao, samo ono sto imaš napismeno ima tezinu, njihovo ..pe je uvek najvaznije.
U nekim drugim državama, npr. u Pragu imaš mogućnost VTO sa spermom davaoca, tako da nije kraj sveta za tebe, mogućnost uvek postoji. Nemoj da mislis da je to kraj sveta, odes na nazovi odmor tamo, onda skoknes onim jeftinim avionima još par puta kada treba i vidis šta se desava. Parovi iz Srbije pozajmljuju novac i to nekako izguraju. Sve ovo ti pišem da bi pokusala da se oslobodis tog tvog fatalistickog stava i malo smanjis stres ako je moguće. Nemoj se previse opterecivati, dok je covek ziv i zdrav rešenje postoji.
Rozmari
(Voli samog sebe da bi i druge)
10. januar 2013. u 16.29
Cao Krle!

Samo na brzaka da ti se javim, jer ne vidim mail od tebe, a znam da cekas odgovor.

Dakle ja sam radila u državnoj bolnici MHH u Hannoveru. Od kako sam pocela sa hormonima, rekla mi je dr da jedem sto vise belancevina i ja sam od tada redovno kupovala neki mix u apoteci koji mi je rekla da uzmem. To sam takođe kupial ceo karton pa drzala kuci, dakle nemoras svaki dan po jedan da ides. Predlozila mi da jedem makar pola ananasa, ali je naglasila da tu nema neka istrazivanja već ona onako iz svojih iskustava kao dr na VTO mi to rekla. Lekove su mi dali po nabavnoj ceni bolnice, tako da ih nisam uzimala u apoteci. Dala mi je recept za svaki slučaj ako neku ampulu izgubim, polomim ili bilo šta drugo. Dakle oni su narucili moje hormone i ja sam platila cenu koju su oni platili. Cena VTO sa svim testovima i hormonima je bila oko 1000 eura, dakle za mene i muza komplet, jer je i on imao da nosi spermu an test i krv na test sto je sam morao da plati. Znam da sam dobila racun iz bolnice gde su bili samo moji troskovi i iznosio je 690 eura, od toga 480 su bili hormoni. Onu iglu tj olovku za bockanje, tj penkalo, sam dobila za dzabe, takođe iz bolnice, neki reklamni primerak. Dakle nije me skupo izaslo, racunala sam an oko 3000 sa tim da osiguranje plati 50%. Ovako osiguranje je platilo oko 500 ja oko 600 i to je bilo sve.
E sada dali je to izvodljivo u privatnim klinikama to ne znam, ovo je državna bolnica i dr koja me je vodila nije imala nikakav dobit niti gubitak sto mi je lekove dala po nabavnoj ceni. Pitaj i možda ti izadju u susret sa tim.

Isla sam an kontrole secam se često. Cas ultrazvuk, cas krv, ako se ne varam, bilo je nedeljno dva pregleda, nekad i tri zbog stitne zlezde. Ja sam svemu dosta opusteno prisla, nisam imala nekih trzavica, posle embriotransfera sam takođe isla opustenom varijantom ako bude-biće. Ponekad mislim da je bilo i preopusteno jer sam se toliko ranije porodila, ali kraj dobar sve dobro.

Ja bih ti predlozila da pitas tvoju doktoricu koja ti radi VTO sve sto te zanima, pitaj gde možeš najjeftinije lekove da nadjes, pitaj je šta da jedes, šta da radis. Objasni joj da ne možeš bas često na kontrole zbog mesta stanovanja pa možda neke ultrazvukove može i lokalni ginekolog da obavi i da ti javi rezultat, ili kucni dr da odradi vadjenje krvi i posalje rezultat. Pitaj jednostavno kako sebi da olaksas i možda će neko imati konkretan odgovor.

U svakom slučaju puno sreće ti želim!
krle76
(pravnik)
11. januar 2013. u 03.14
Rozmari u svako slučaju veliko hvala, ja sam ti poslala juče zahtev na mnsu buki_1971Qhhotmail.com mi smo jako blizu ja radim u Oldenburg, taj isti tim lekara je takođe i u Hanoveru, meni je odmah lekar rekao da će me sve ukupno izaci 1ooo e, tako da je to znaci isto u niderzak, što se toga tiče ne zalim pare želim samo svoj cilj da ispunim u svakom slučaju mnogo ti hvala opet. videcu sve u ponedeljak i javicu se sa operacije šta sam napravila, rekli su da istog dana idem kuci.
krle76
(pravnik)
11. januar 2013. u 12.58
Koliko dana traje sam postupak primanja hormona, od čega to zavisi ili je svima to isto kako to ide nikada mi nije bilo jasno?
vangog
(sales executive)
11. januar 2013. u 17.06
Ja sam radila ove godine VTO (Nemacka) i moje iskustvo je zaista negativno. Za 7500 koliko nas je kostao ICSI (zbog mojih godina)zaista sramota. Bolovanje nisam mogla da dobijem uzela sam neplaceno.

Za hormone, tj injekcije, za prva 2-3 puta sam nasla pflegedienst a posle ih davala sama sebi(oko 2 nedelje mislim). Klinika jedna od najboljih ovde, prof koji je radio ICSI..profesionalac ne sumnjam ali ti ne da sansu da ga pitas bilo šta. Mnogo parova i sve mi je to kao masina bez ikakvih osecanja.Posle ET nikakvo lezanje, obuces se i do vidjenja..

Što se hormona tj injekcija tiče ja sam ih narucila iz Francuske, mnogo je jeftinije nego ovde.

Ali moje iskustvo nije ni bitno. Bitno je da se ti dobro organizujes i usresredis samo na bebicu. Posle ET bi trebalo da ti daju 2 nedelje slobodno, bar meni jesu.

Sretno i vucem te za nosic (ja sam posle isla u Prag i uspelo je ;) )
vangog
(sales executive)
11. januar 2013. u 17.22
Sad sam se setila ne znam šta će ti dati za stimulaciju, ako ti daju Menogon, meni je ostala jedna kutija (kupljena ovde) i još je držim u frizideru. I ako ti bude trebalo poslacu ti je ne treba ništa da mi platis. Rok upotrebe je do 12/2013.

Ja sam i prvi put narucila sve u Francuskoj, međutim oni mi greškom posalju samo polovinu i to me kostalo 600 evra ja reko super nije mnogo...i posle par dana kad sam videla da nemam dovoljno injkcija ukapiram šta su uradili..ona druga polovina me kostala ovde dodatnih 1200 evra..znaci bas papreno. Tebi osiguranje placa 50% pa možeš proveriti ako bi prihvatili racun iz Francuske i ako hoće poslacu ti tel od te apoteke u Fr. Oni to posalju postom i stigne brzo za dan čini mi se. Tako da je usteda prilicna.
krle76
(pravnik)
11. januar 2013. u 17.26
Zašto tebi ništa nije bilo placeno? Zašto si tako skupo prošla?Ja ne znam koliko će mene kostati prošle godine kada sam radila laparaskopiju pitala sam lekara za cenu reko mi je da će izaci do 1ooo e i vise nisam otvarala tu temu pitanju opet u ponedeljak, jer uvek nakon bilo koje intervencije pre polaska kuci lekar sedne sa parom i razgovaraju šta je radjeno i šta će se dalje raditi.
vangog
(sales executive)
11. januar 2013. u 17.26
Opet ja..dosadih i samoj sebi. Poslusaj Hobbit...za depresiju dobijas 3 nedelje bolovanja..moja koleginica rekla da je posao stresan i da ne može psihicki vise da izdrzi i dali joj 3 nedelje.
vangog
(sales executive)
11. januar 2013. u 17.33
E pa ne znam..znam samo da je preise. Kad sam pocela sa stimulacijom (to je bilo u maju 2012) svaki drugi dan sam isla da mi vade krv i na ultrazvuk i ostalo su lekovi i to što su radili. Kod mene je problem bio kod muza pa je su radili ICSI. Dobila sam nekoliko racuna sa svim stavkama..koje meni lično ništa ne znace. Druge klinike ovde naplacuju oko 5000 ali ova je kao najbolja..inače ja imam 42 tako da smo sve morali da platimo.

A normalan razgovor smo imali samo dok smo se dogovarili hoćemo li raditi i šta bi to bilo...pristup u Pragu i ovde..to su dva sveta.
promedic
16. avgust 2013. u 18.30
http://sr.promedic.in.rs/vantelesna-oplodnja/finansiranje-vantelesne-oplodnje/

Promedic je organizacija koja se bavi prosleđivanjem stranih pacijenata u klinike širom evrope. ukrakto, stranac koji nezna gde! preko nas nađe odgovarajuće klinike sa ISO certifikatom 9001. u poslednje vreme usled velike potražnje smo počeli i domaće pacijente da prosleđujemo/savetujemo gde, šta i kako. jer neznanje i informacije od janka, marka i tetka cice koje nisu uvek adekvatne, dovode do delimičnog/nestručnog angažovanja za potrebnu intervenciju.

Naše usluge za domaće pacijente su besplatne!

We do not need a reason to help people !

Uvek tražite i mišljenje drugog/trećeg lekara !

IVF, ICSI 2.000,-eur
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.