Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Progesteron
Sumica
(tapetar)
02. maj 2011. u 16.24
Još jedna potvrda da je moj progesteron definitivno nizak u svim fazama ciklusa.

Danas 21 dan ciklusa kada bi referenta vrednost u Lutealnoj fazi trebala biti od 13.90 do 90.00 kod mene rezultat 11.70 nmol/L.

Ako se secate, pisala sam ranije, nakon injekcija progesterona i nakon Utrogestana 3x200 mg vrednost Progesterona je takođe bila niska.Inače iza sebe imam 2 rana spontana.

Da li moj problem datira od ranije( 7 ICSI) ili je ovo samo po poslednjim analizama ko bi to znao.
Milica83
(raspevana)
02. maj 2011. u 17.42
Šta kaže dr? da li postoji neka dugorocna terapija?
detlic1
(profesor)
04. maj 2011. u 05.15
Sumice, jel to znači da nema ovulacije kad je tako nizak progesteron? Kod mene je isto tako, ne idem u postupke, ali pratim cikluse, i rece mi doktorka, da treba biti bar 20, sedam dana nakon ovulacije da bi to znacilo da je ovulacija bila? Ispravi me ako gresim. Ali, nizak progesteron samo znači da u prvoj fazi ciklusa (rastu i razvoju folikula) nešto nije bilo u redu. Ja sam resila da se ponovo bacim na stare dobre smokve u maslinovom ulju. Već sam pocela, nadajuci se da će kroz nekoliko meseci dati rezultate, tj. uravnoteziti hormone. Puno sreće!
megi35
(Evidentičar)
04. maj 2011. u 06.57
Koliko ja znam, svaka normalna, zdrava i prava žena u svom veku plodnosti nema svaki mesec ovulaciju. To je zabluda da je ovulavija svakog meseca. Pitajte svoje ginekologe, proverite.
Možda bas delom i iz tog razloga ti nisu dobri rezultati jer možda bas ovaj mesec nemas ovulaciju.
I ja sam se zacudila kada mi je jednom prilikom u razgovoru moja doktorica to rekla. I ja sam mislila da svaki ciklus znaci i ovulacija-plodni dani, ali eto vidis.

Uostalom, najbolje i najsigurnije je da pitas svog lekara.

Pozdrav i srećno :-)))
Sumica
(tapetar)
05. maj 2011. u 10.28

Drage moje,
Moram ovu misteriju otkriti sto pre.Na sve su svi mislili i preventivno sam koristila sve i svasta, aspirin, Fragmin, iako su mi svi nalazi uvek bili u granicama normale, ali ovo sada sa Progesteronom je nešto sasvim novo za mene. Radila sam uvek Progesteron 2 dan ciklusa nikada 21 a pogotovo nikada 14 dana od ET kad treba raditi i Betu.Jer u tom grmu lezi zec!Možda bi moje dve trudnoće opstale ko zna, možda sam imala tako nizak nivo progesterona uprkos Utrogestanu a možda je uzrok ko zna šta.

Savet-Proveravajte progesteron,obavezno, 2 DC, 21 DC, pri proveri Bete, a nakon toga ako je beta pozitivna opet koliko god da treba( na dva dana, ili svakodnevno ili još bolje primati injekcije Progesteron depoa -NARAVNO SVE TO PO PREPORUCI DR.

Svetla tacka u celoj stvari je jedan smrzlic-blastica -6 dana.

Nadam se da je zilava i da će preziveti odmrzavanje i da će nastaviti da živi.

BellaLina
06. maj 2011. u 20.47
Draga Sumice, imam potpuno isti problem kao i ti. Progesteron standardno nizak. Prošla sam kroz tri vantelesne (ICSIx2, FETx1), sve super, gomila jc, gomila embriona, ali ništa se ne zakaci. Pokusavam lekarima da skrenem paznju i zaista više ne znam šta da učinim da bi me neko konstatovao, ali me zaista gledaju kao da sam blesava... Imam 40 godina i zavidnu rezervu jajnih celija i sve mi je drugo u redu, al' kako se leciti i uci ponovo u vantelesnu bez glupog predosecaja da je sve uzalud zbog nečeg tako benignog?
Nadam se da će tvoj smrzlic opstati. Oboma držim fige!
Sumica
(tapetar)
07. maj 2011. u 09.22
BellaLina, i ja držim palceve svima nama, hvala ti na lepim zeljama!
Mislim da sam sada u dobrim rukama, pa videcemo.ali svaka od nas veterankih zna da mora lekarima sugerisati gde može da zaskripi , jer iza nas je milion procitanih stranica na ovu jednu nasu temu.Ja iza sebe imam 7 postupaka ICSI i sada se spremam za prvi FET.
Sada ću iz ciklusa u ciklus posebno obratiti paznju na progesteron.
Moram da pozovem kliniku i proverim koje je najbolje vereme za FET jer sam nedavno - pre mesec dana bila na stimulaciji i mala ICSI.

Srećno i tebi i javi se!
Pekicka
18. maj 2011. u 06.14
Čitam ovo Sumice i ne verujem!
Meni nikada niko u toku 5 VTO nije proveravao progesteron!!! (osim one klasicne provere drugi dan ciklusa)
Imam 41g, nastavljam dalje, i trazicu proveru progesterona.
Pratim šta se desava sa vama.
Pozdrav!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.