Diskusije : Neplodnost

 Komentar
IVF Prag ili Maribor?
Vodolijica76
14. jul 2009. u 06.50
Drage moje u velikoj sam nedoumici i istrazivanjima pa vas molim da mi pomognete. Kod nas nije utvrdjen problem neostajanja u dugom stanju. Ja sam radila HSG nalaz dobar, hormoni u redu, brisevi sterilni, kod supruga spermogram dobar. E sad pocela sam da razmišljam o vantelesnoj na jesen ali ne znam gde. Molim vas sve koje ste radile VTO u Pragu ili kod prof. Vlaisavljevica u Mariboru da mi napisete vasa iskustva sa njima. Koliko se ceka na zakazivanje? Ko vam vodi stimulaciju u Beogradu? Šta je potrebno od analiza? Koliko analize smeju da budu stare? Koliko vam je trebalo od prvih konsultacija da udjete u postupak? Kako izgledaju pregledi kad stignete tamo? I sve sto može da koristi da bi se mogla lakse odluciti. Hvala vam svima unapred sto ćete odvojiti vreme i napisati mi vasa iskustva.
ZVEZDICA78
14. jul 2009. u 08.21
Drag ja sam radila u Pragu,nisam cekala uopste. Mene je spremala dr. iz.BG. Ona je bila stalno u kontaktu sa njima,ja sam otisla tamo samo na 5 dana,i to kad su mi radili aspiraciju i vratili bebe.Oni ti posalju garantno pismo sa njim odes u ambasadu i dobijes vizu bez problema i cekanja jer je u pitanju lecenje a ne turisticko putovanje. Priprema u BG. mi je trajala oko 2 nedelje,al sam injekcije primala u svom gradu, a u BG.BILA PAR DANA PRED PUT U PRAGU.Za kliniku PRONATAL u Ceskoj imam samo reci hvale.Meni je embriotransver uradio dr.M.TONKO vlasnik klinike. Ako ti nešto još treba javi se. Sve najbolje ti želim!POZZ
Vodolijica76
14. jul 2009. u 08.47
Zvezdice draga hvala ti sto si se javila. Kaži mi molim te kako si zadovoljna dr. Radom, i šta si poslala od analiza za Prag. Hvala ti puno još jednom.
bebica27
(hemicar)
14. jul 2009. u 08.59
Vodolijice,ja sam bila u Mariboru samo na konsultacijama!I sam Vlaisavljevic na ja rekao da spadamo u „laku kategoriju”,(problem su samo neprohodni jajovodi ko mene,sve drugo je ok),pa smo mi zakljucilli da nema potrebe da komlikujemo stvar,i da to uradimo na klinici u BG,kod lekara koji će te tretirati kao pojedinca,jer kod Vlaisavljevica si na tableticama,on ti prilagodi ciklus,pa te stavi u grupu za taj mesec!Ekstra sto niko ne prati terapiju kad radis kod njih,nego mail-om kontaktirate i on ti posalje uputstva,pa na neki8-10 dana pred postupak dolazis kod njih na pracenje!Pa i taj smestaj i boravak tamo...bila sam dva dana i nisam odusevljena utiskom!Za takvu jednu stvar,treba da si u prijatnom poznatom ambijentu,gde možeš da utices da olaksas sebi,a boravak tamo,čini mi se,to ne omogućava!Ako nisi slučaj bas za Vlaisavljevica,moj izbor bi bila neka klinika u BG-u,osim ako nemas konkretan razlog za to!Da,termin su nam zakazali tek godinu dana od konsultacija,sto je malo mnogo!Možeš ti ko njega u Jevremovu,ali on dolazi jednom u mesec ili dva dana,tako da opet nije on taj koji ima apsolutni uvid u tvoj slučaj!Po mom mišljenju,značajnije je naći dobrog lekara od poverenja koji će kad god treba biti tu za tebe!Moj izbor je Goca Ivanovic!Razmisli!Držim ti palceve u svakom slučaju!Javi šta odlucis!
Vodolijica76
14. jul 2009. u 09.09
Bebice hvala ti na tvom iskustvu. Kaži mi molim te samo posle koliko vremena od zakazivanja si poslata kod Vlaisavljevica na konsultacije? Nisam ja još odustala ni od Beograda nego samo sada prikupljam sve informacije da bi stvorila sebi cistu sliku gde da startujem na jesen. Čula sam da se u Maribor dolazi na red tek za godinu dana tako da bi ja svakako i kad bi se prijavila kod njih odradila negde drugo u tih godinu dana makar 1 vantelesnu. Kaži mi molim te i šta ti je Vlaisavljevic tražio od rezultata. Ja imam HSG, hormone, briseve, Papu, ultrazvucna pracenja, nalaz od inseminacije i spermogram supruga.
bebica27
(hemicar)
14. jul 2009. u 09.59
Zakazala sam u početokom decembra i dobila termin 25.februar!Znaci,oko 3 meseca i plus godinu dana na to!Rekli su mi da ponesem sve sto imam,a onda ti on posle razgovora i pregleda zaokruzi na papiru šta od analiza trba da uradis,ali da budu sveze.To im saljes postom 2-3 meseca pre postuka,on pregleda pa ti ,opet postom,posalje uputstvo koju ćeš terapiju primati i kako!Malo je to lecenje na daljinu,jel' da?A možda da probaš da zakazes konsultacije kod njega u Jevremovoj?To je dobra ideja! Ja sam isla u Maribor jer sam zelela da steknem utisak o klinici i boravku tamo!Razgovaraj s njim i cuj njegov savet!Ne deluje mi da si neki tezak slučaj,moj savet ti je da izaberes jednu opciju i držiš se nje,jer ćeš se u suprotnom izgibiti!Kažem ti to jer sam i sama bila takva kad sam pocinjala ovu pricu,u nameri da za sebe izaberem najbolje,i malo sam se izgubila!Ne znači da će s tobom biti tako!Ali jedno znam-ovo je dovoljno komlikovana stvar sama od sebe,tako da je treba sto jednostavnije posmatrati kako bi uspeh bio izgledniji!KISS
Vodolijica76
14. jul 2009. u 10.04
Draga bebice upravo tako moracu da se odlucim za jednu kliniku da se ne bi pogubila u svemu. Zato evo i pokusavam da istražim šta bi moglo biti najbolje. Hvala ti puno na svim tvojim savetima i na tvom iskustvu koje si podelila sa mnom.
nennsi
(pravnik)
14. jul 2009. u 10.36
Vodolijice76

Ja sam se za svoju prvu vantelesnu odlučila za Maribor kod Vlaisavljevića, zbog mnogobrojnih komentara koje sam pročitala na raznim forumima. On takođe dolazi u Beograd , kod Ljubića, mada mislim da je ipak binto da čitav tim bude dobar, a pre svega genetičari. Svakako , najbolje je da se odlučiš za jednu kliniku, ne lutaš u međuvremenu na druge, i veruješ u svoj izbor.

Ne znam koliko se čeka na drugim klinikama, ali mogu da ti kažem da sam ja molbu sa nalazima koje sam tada imala (hormoni, prohodnost jajovoda, praćenje plodnih dana , spermogram) poslala u julu 2008., o terminu sam obaveštena u aprilu 2009. sa napomenom da treba da uradim nalaze (analize na sidu, hepatitis, sifilis , krvnu grupu i formone) što sam ubrzo i uradila i poslala, a tek pre par dana dobila termin punkcije u septembru 2009. i terapiju koju počinjem da uzimam za nekoliko dana. Mogu da ti kažem da sam nekoliko puta se med. sestrama kontaktirala telefonom, da su jako strpljive i ljubazne, a inače sam čula sve najbolje o pristupu prema pacijentima. Verujem i nadam se da je tako u većini klinika i u Srbiji , a izuzeci su mogući svuda.

Želim ti sve najbolje i odluči se što pre!
zvezdica78
14. jul 2009. u 16.00
Draga,ja sam super zadovoljna sa dr. Radom. Nisam ništa slala u Prag od dokumentacije sve to regulise i javlja dr.Rada koja je u stalnom kontaktu sa njima. Veruj mi nemas razloga da brines za bilo šta.
Vodolijica76
15. jul 2009. u 03.19
Nennsi hvala ti za informacije, čini mi se da si dosta cekala na odgovor? Zvezdice kaži mi kako si ti onda zakazala jesi li pustila mail Danica ili Tonku? I ako vam nije problem kazite mi koliko vas je na kraju kostalo u Mariboru a koliko u Pragu? Takođe me zanima ako se lecis u Mariboru da li imaš pravo u Sloveniji da kupis hormone jer koliko znam tamo su dosta jeftiniji. Ljubim
zvezdica78
15. jul 2009. u 06.34
Draga za sve je bila zaduzeena dr.iz Beograda,opet ti kažem ona je u stalnom kontaku sa njima,od samog starta. Kada te spremi i budes spremna primis stop inekciju i sutra putujes gde te oni cekaju i preuzimaju,zaista su super uigrani tako da ti ne brines ama bas ništa.Ceo postupak sa terapijom i putem bio je oko 4000eura kao i u Beogradu,kada sam radila prvu VTO.Veliki pozdrav i srećno!
Vodolijica76
15. jul 2009. u 06.55
Hvala ti puno zvezdice drago mi je da je tebi uspelo. Cmok
anna75
(ekonomist)
15. jul 2009. u 17.23
Ja sam ICSI radila u Sloveniji,ali u LJubljani kod.dr.Reša krajem 2007.i porodila se u avgustu prošle godine:) Na postupak sam čekala samo toliko koliko mi je bilo potrebno da dobijem vizu,a tamo sam boravila samo 3 dana.Terapiju sam uzimala sama ,a folikometriju mi je radila moja dr.koja je bila u kontaktu sa dr.Rešom,sve dogovorila s njim,ja otišla samo na punkciju i naravno za 3 dana vraćanje.
Što se tiče odnosa prema pacijentu,ja sam zadovoljna,nema tu mnogo ni vremena da se nešto „družimo”.Meni se iskreno najviše dopalo što je insistirao da moj muž bude sa mnom u toku punkcije,što mi je jako mnogo značilo jer me bio uhvatio ogroman strah kad smo došli na kliniku.
Eto,ja od srca preporučujem tu kliniku,mislim da bih isto govorila i da mi nisam ostala trudna.
Srećno.
anna75
(ekonomist)
15. jul 2009. u 17.27
I da,sam postupak košta 1100 eura.Terapija me koštala oko 550 eur,kupovala u Hrvatskoj,tamo mi bilo najjeftinije(gonal oko 25 e,menopur 18 e).
sandric79
(racunovodja)
18. jul 2009. u 13.43
Vodolijice, ja sam cekalica vto u Mariboru i prošla sam sve ovo sto i ti prolazis sad. Ja sam definitivno za MARIBOR. Ima tamo bruka rođenih bebaca, znam dosta parova iz mog grada i mog okruzenja. Niko mi ništa loše nije rekao. Na forumu Roda ako se zainteresujes da saznaš sve o Mariboru onda ćeš biti sludjena od informacija i prica raznih zenica koje su radjale tamo nakon mnogo godina patnje. Konsultacije sam zakazala u aprilu i termin dobila u junu. Razgovor sa dr. Vlaisavljevicem je prosao kao da sam primila najvecu dozu sedativa i izasala nekako bistre glave i misli. Lakse sam disala. I ja sam isti slučaj kao ti, kod supruga sve ok, ja dvije vanmatericne, desni jajovod odstranjen a lijevi neprohodan. I rekao nam je da smo u lakoj kategoriji ali po mom mišljenju sve sto zahtjeva medecinsku pomoć nije bas lako. Posebno vantjelesne koje kako zahtjevaju strucan tim biologa, geneticara i dr. tako i dobru opremu i laboratoriju. Krajem juna nam je stigao upitnik koji treba da popunimo i vratimo sa nalazima do kraja septembra. S obzirom da imam dvije laparaskopije, bruku hormona, suprug uradjen spermiogram, dr. je tražio samo nalaze na HIV i sl. da se dostave krajem novembra. Termin za postupak je maj 2010god. I meni je u prvom momentu godina dana do postupka djelovala kao vjecnost i bila sam uznemirena zbog toga. Ali posle razgovora sa dr. sam se pomirila sa tim i objektivno skontala da mi je bas potrebna ta godina da se pripremim i finansijski a psihicki da ne pricam. Ja se divim svima koji u cekanju do Maribora odrade postupak i negdje drugo jer ja nemam snage da se suocim sa tim tako na brzaka. A i cemu zurba, ako nisu godine u pitanju onda lagano, smirerno i po redu. Ja sam posle prve vanmatericne imala pauzu od 3 god. sto od straha a posle od problema oko druge trudnoće koja se na zalost opet zavrsila isto. Tako da se mi cekanje do maja 2010god. doći dobro da saberem misli. I onda u nove pobjede jača nego ikad. Sve sto ti treba oko Maribora ja sam tu.Pozzzz
Vodolijica76
19. jul 2009. u 03.29
Sandric hvala ti puno. Inače ja nisam nikad imala vanmatericnu i oba jajovoda su mi ok, potvrdio HSG, kod muzica takođe sve OK. E sad možemo da cekamo da se desi ili da uradimo nešto, ja sam lično za to da se nešto uradi i da sto pre dodjemo do bebe. Ali sad mi je nastala uzasna konfuzija u glavi gde to odraditi. I nakon brojnih istrazivanja mislim da sam se svela na dve klinike Prag ili Maribor. Razmišljala sam kad već dajemo tolike pare ajde da idemo negde gde je ipak malo drugaciji pristup prema pacijentu u odnosu na nasu zemlju. Sandric odakle si ti?
sandric79
(racunovodja)
19. jul 2009. u 13.20
Ja sam iz Bijeljine,
sandric79
(racunovodja)
19. jul 2009. u 13.45
Ja sam iz Bijeljine, Bosna i Hercegovina. Znaci nisam se opredjelila ni za svoju zemlju nego dalje. Mislim da nećeš puno pogrijesiti gdje god se odlucis od ova dva izbora. Saberi se gdje ti je lakse, jednostavnije a i cijene su mislim priblizne. U stvari meni je Maribor skuplji u odnosu na Bg za smjestaj i hranu dok budem boravila tamo ali i da sam se opredjelila za Bg morala bi negdje traziti utociste da ne vozarim svaki dan tamo-vamo. U svakom slučaju odluci tamo gdje te srce vodi. Ja nikada neću zaboraviti slike koje sam vidjela u domu zdravlja u Mariboru i u ordinaciji dr. Vlaisavljevica, jedna velika staklena polica na zidu je prepuna slika malih bebica, prednjace blizanci. Ljep je osjecaj kad pogledas sve to i shvatis koliko su njihove mame bile srećne kad su slikale svoje bebice i slale dr. da podjele sreću zajedno.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.