Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Manje krvarenje iz placente-Šta raditi
mariee
(svasta nesto)
13. maj 2009. u 07.05
Drage virtuelne drugarice, u ponedeljak sam dozivela mali šok. Odem do toaleta i ugledam da sam dobila malo krvarenje. Možete misliti šta mi je sve prošlo kroz glavu. Odmah sam pomislila da je krvarenje nastalo zato što sam prekinula sa Utrogestanom u četvrtak prošle nedelje. Potom sam se odmah bacila u krevet, odležala ova dva dana i opet nastavila sa Utrogestanom 3x2. Već nakon prve doze Utogestana krvarenje je stalo. Danas sam bila na ultrazvuku i nasli su malo krvarenje u placenti, kažu ništa strasno i prepisali su mi tablete za zaustavljanje krvarenja ako se ono ne daj Bože ponovi. Sutra ulazim u 13-u nedelju. Ima li neka od vas slično iskustvo? Šta preporucuju nasi lekari u ovakvom slučaju? Sva iskustva biće mi od koristi. Hvala unapred!
Sneksi
(spanac)
13. maj 2009. u 11.51
Meni se isto desilo, i ja sam nastavila sa progesteronom do 17. nedelje. I isto sam dosta pazila. Znaci nisam radila ništa teško.
srculence4me
(ekonomista)
13. maj 2009. u 11.53
Sestro slatka ja mucim muku sa tim od 6. nedelje. Par dana curka nešto pa stane pa opet. Ja od mog doktora nisam dobila nikakvo objašnjenje.
Sada sam u 8. nedelji i nedelju dana pre toga nije „islo” ništa, a danas ponovo. Tacka,dve,ali dovoljno da se precepim.
Dokle god sam u horizontali sve je OK, kad napravim manju setnju do grada i nazad odmah krene.
Sneksi
(spanac)
13. maj 2009. u 12.00
http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/141/013733142/trudnoća-i-aspirin.html?7

Pogledaj i ovaj post.

Ja sam isto uzela mali baby aspirin od 81 mg (tako je u Kanadi), negde ga ima od 100 mg. Jedno 2 -3 dana samo. Znaci ne onaj za odrasle koji nije dobar u trudnoći, već samo ovaj baby, koji ima malu dozu.

On čini pre trudnoće da se endometrijum dovoljno zadeblja, a posle pomaze placenti da bude bolje prokrvljena, da bolje prebacuje hranljive sastojke do bebe.

Meni su posle na ultrazvuku otkrili da mi se deo placente bio odvojio od zida materice i da je to bio razlog krvarenja.

U svakom slučaju dobro se konsultuj sa doktorom i mislim da bi trebalo to da ti par nedelja redovno prate šta se desava.
dajanara
(professor)
13. maj 2009. u 12.42
Ako ti je za utehu, ovde kod mene kažu da oko 25% žena ima malo krvarenja tokom prvog trimestra i da je to potpuno normalno. Ali naravno, popricaj opet sa doktorom i ne radi što ne moras.
mariee
(svasta nesto)
13. maj 2009. u 14.20
Drage moje hvala vam na odgovorima. Lekar kod koga sam bila danas rekao mi je da je moguće da se opet javi krvarenje i da tada dodjem na pregled ali ništa nije govorio o pracenju situacije. Međutim, kao sto sigurno znate, zapadnjaci obično imaju potpuno drugaciju logiku od naše. Dok sam na svim našim sajtovima nasla da je mir i lezanje vrlo bitno kod krvarenja, ovaj svedski lekar mi je rekao da ne treba da mirujem!? Kada sam spomenula da je krvarenje možda zbog naglog pada progesterona rekao mi je da on za tako nešto nije nikada čuo. Opet citajuci naše sajtove ja naidjem na podatak da se upravo kod krvarenja kod nas čak daju i injekcije Progesteron depo da se spreči krvarenje. U mom slučaju ima doduse i malo genetike, moja majka je imala isti problem u toku svoje prve trudnoće i bila čak na depo-Progesteronu tokom cele svoje trudnoće - bojim se da se istorija ponavlja. Ovde ukidaju progesteron već u 4. nedelji, a ja mislim da sam i do sada odrzala trudnoću zahvaljujuci Progesteronu jer sam se informisala da ga kod nas i u vecini zemalja daju bar do 12. nedelje nakon IVF-a. Samo mogu da kažem hvala divnim ženama sa ovog foruma i internetu gde mogu da se nadju bitne informacije, inače ne znam šta bi bilo sa mnom. Svom srećom, igrom slučaja, dosla sam do broja telefona jednog lekara koji radi kao ginekolog u Stokholmu a studirao je u bivšoj Jugoslaviji, pa ću pokusati da ga kontaktiram i idem kod njega. Nadam se da će ispuniti moja ocekivanja. Moj definitivni zakljucak je da se gledanje na tretman bolesti i kako se stvari uce na fakultetu kod nas i ovde u Svedskoj potpuno razlikuju, a meni opet nas način gledanja zvuci kao vise logican ili možda prilagodjeniji mom organizmu. Hvala vam još jednom na podrsci i dobrim informacijama, pa pišite opet ako saznate nešto korisno a i ja ću se javiti ako dobijem neku novu informaciju.
protina-kci
13. maj 2009. u 15.29
i mojoj sestri se desilo u 9 nedelji. odmarala je od tada puno ustvari uglavnom leskarila po ceo dan dok se stanje nije stabilizovalo. rodila je zdravu i veselu devojcicu. nisu joj davali nikakve lekove samo su pratili redovno.

želim ti od sveg srca da i kod tebe prođe sve kao i kod moje sestre.

pozdrav
mariee
(svasta nesto)
13. maj 2009. u 17.13
Protina kci, hvala ti na lepim zeljama i ohrabrenju. Puno pozdrava od mene
oljicica
(student)
13. maj 2009. u 18.28
Evo to se i meni desava. Sada sam usla u 10 nedelju, a krvarim već 7 dana i danas sam bila na UZ gde je doktor video da se na jednom delu posteljica nije zlepila za zid. Nije mi dao nikakvu terapiju, samo mirovanje i rekao je da je to relativno ćeš nalas pred kraj prvog i početak drugog tromesecja i da se nada da će se to do 32 nedelje sanirati (tada bi moglo da predstavlja problem), odnosno kako materica bude rasla. Uglavnom ponasao se kao da je to relativno normalno, ništa alarmantno za ovaj period
anna75
(ekonomist)
14. maj 2009. u 16.22
Meni se isto desilo i 14-oj nedelji trudnoće,bila sam na ivici ludila(trudnoća iz ICSI,nema dalje da objašnjavam šta sam sve pomislila).Trajalo dva ili tri dana po malo,i prestalo.
Eno je moja Lana sa 9 mjeseci spava...
mariee
(svasta nesto)
14. maj 2009. u 17.10
Oljicica i Ana, hvala vam puno na odgovorima. Ana jesi li i ti uzimala Progesteron ili je krvarenje stalo samo od sebe? Jer ti se ponavljalo krvarenje? Želim vam sve najbolje!
karma79
17. maj 2009. u 16.47
I kod mene isti slučaj, živim u Kanadi i preporuceno mi je mirovanje, a progesteron sam uzimala do 14-te nedelje.
Ja sam često krvarila, pa čak i drugom tromesecu. Porodila sam se u 37-oj nedelji + 4 dana. Moje mladje kcerkice Rea i Tara imaju 4 i po meseca.

Srećno!
mariee
(svasta nesto)
18. maj 2009. u 13.39
Draga Karma, hvala ti puno na odgovoru. Sve najbolje tebi i tvojoj porodici!
protina-kci
20. maj 2009. u 05.56
mariee, kako si? jel odmaras?
mariee
(svasta nesto)
20. maj 2009. u 06.21
Draga Protina kci, uglavnom odmaram i još uvek sam na Utrogestanu. Da kucnem u drvo, za sada se krvarenje nije ponavljalo. Međutim mnogo sam opreznija od kako mi se to desilo jer je dozivljaj stvarno bio uzasan. Kako si ti? Jer su ti se sredili hormoni nakon IVF-a? Puno te pozdravljam i želim ti sve najbolje!
protina-kci
20. maj 2009. u 14.03
mariee, drago mi je da je kod tebe sve ok.
ja sam u međuvremenu konacno dobila i prekontrolisala hormone. sve je uredu tako da od 29. maja pocinjem sve iz početka, ali ovog puta kratak postupak.

cuvaj se

pozdrav
mariee
(svasta nesto)
21. maj 2009. u 06.38
Protina kci, super da su se hormoni stabilizovali. Odlično je da će ti raditi kraci postupak jer ćeš sigurno proizvesti veci broj jajnih celija. Ocigledno je da dug proces ne funkcionise kod tebe! Želim ti od srca da uspes sa predstojecim IVF-om!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.