Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Juzna Kalifornijo na tebe je red
skoljka
(student)
06. januar 2017. u 01.39
Pozdrav svima koliko vas ima:) ako uopste ikog vise ima na ovim stranama:(
Nekad sam znala ovdje da dobijem odlične savjete za godisnje s djecom, pa eto rek'o da pokusam.
Zaboravih sve nadimke, samo znam da je ovdje bilo par mama iz Kalifornije koje bi mi mogle pomoći ovaj put ako bi htjele:)
Plan za godisnji je let do LA i ostajemo 2 nedelje ( u junu/julu), e sad u kojim gradovima i koliko da odsjedamo. Djeca 5 i 7 god, voljeli bi da izbalansiramo gradove/gradice/prirodu. I moramo u Disneyland (3dana?). Gledam da iznajmljujemo Airbnb's svuda gdje bi odsjeli.
Hvala i nadam se da ste sve dobro!!!! I da možda ima i nekih novih nam i mladih trudnicica i mamica!
bt
16. januar 2017. u 02.05
Ja ti pomoći ne znam, ali evo nakon dobrih par godina, da vidim kako ova stranica ide. Nema nikoga!!! :( Nekada je ovde bilo savjeta, smjeha, žustrih raspava, sa nekima sam i prijatelj na facebooku. Bas je dobro bilo. 🙃 Šta se desi?
BEHEPA
18. januar 2017. u 02.52
Desi se da su nam decica porasla. Izasla su iz pelena, nema vise problema sa grcicima, ishranom, dojenjem, vakcine su date ili nisu... Odjednom je zamrla stranica i bas mi je zao sto vidim da je ovde i bilo nekih pitanja, nekih novih tema, ali niko nije dolazio da na njih odgovori :(.

Što se LA tiče, i mene malo vise zanima jer nam se pojavila idejica da možda za spring break idemo. Ako ja nađemvise informacija, podelicu ih.

Pozdrav svima, ko god da cita ;)
skoljka
(student)
19. januar 2017. u 21.03
Pa ne moramo pricati o pelenama, sad ima nekih drugih problema sa starijom djecom o kojima bi se moglo diskutovati, al nema nikog...
A što se tiče puta, bt spring break je vjerovatno i bolje vrijeme se tiče Klime tiče nego početak ljeta kad mi planiramo. Ja sam kupila karte do LA, uzela par knjiga iz biblioteke, visim na air bnb, trip advisor, booking.com, valjda će nešto ispasti od tog puta.
Ja recimo imam i pitanja u vezi djece, al nema mi smisla da postavljam kad je pustos.
A bas mi je krivo jer mnogo vise volim da diskutujem s našim ženama nego sa stranima. A ne mogu nešto naći neki drugi forum gdje je bolja situacija. Ako znate javite:)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
22. januar 2017. u 06.36
Bas zamrlo, ne razumijem ni ja zašto... al' ljudi se mjenjaju, djeca rastu, ide zivot. Ja kad vratim film, nisam ona ista od prije 2-3 god a od ranije da ne pricam.

Ja nemam nikog na FB haha.
Jedno vreme nisam ni njega imala i stvarno nekako, živi se bez njega. :P

Skoljka pitaj! :) Ja ako vidim javicu se. Pregrmi ja 2 punoljetstva, još jedno ostalo. Taman da me osjede skroz hehe.
skoljka
(student)
23. januar 2017. u 00.30
Out čestitamo na punoljetstvu djece, mislim svaka cast, uspjela si zenska, ovo najmladje će bez problema sad sa svim vasim iskustvom!
Kako skola, jesi zavrsila? Jesi RN ili dr ili nešto treće, znam da je bilo nešto vezano za zdravstvo.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
24. januar 2017. u 21.51
Hehe i ti ćeš polako, lakse je kad su stariji. Pogotovo s muskim djecom.
Koliki su tvoji sad?

Da, RN, ali zdravlje mi se iskompliciralo tako da radim najviše u community i aged care i to mi bas pase.
U bolnici radim preko agencije kad mislim da mogu da izdržim hehe.
skoljka
(student)
25. januar 2017. u 16.36
Ja imam djevojcice, 5 i 7...imamo mi još svasta da prođemo:)
Eh da ovdje bi sad mogle da pocnemo raspravljati o starackim bolestima posle 40-te:)
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
26. januar 2017. u 22.42
Bas bogami haha :) niste još ni u pubertetu.
Ja se nekidan sabiram, dvoje zavrsilo srednju, pa je lakse, al' ostalo još jedno. Joj da mi se i toga rijesiti, ali daleko je kraj 12-e god.

Mogli bi uskoro i o tome u koji ćemo aged care, kakav walking frame kupiti itd. :P

Kad ne bi pricale samo ja i ti hehe.
skoljka
(student)
27. januar 2017. u 01.25
Nema nikog samo nas dve u kafani:)
Out, meni se sad čini da će mi djeca nedostajati kako postaju nezavisnija. Kako mi ovo malo krenulo u skoli meni doslo da bi htjela još jedno, i možda i bi da sam mladja, al kud ću kad me stizu stare godine:)
Jednoj koleginici na poslu djeca otisla na fakultet(blizanci) i odselili se od kuce, ona u depresiji, ostarila za pola godine ne zna se, kaže it's so boring bez djece, ona i muž ne znaju šta će sa sobom. Tako ja mislim da ću ja isto...
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
28. januar 2017. u 17.58
Tvoji su još mali, nikad ne znaš :)
Ako mislis da će ti stvarno biti dosadno, nije kasno za bebu hehe.

Meni bas pase da sam slobodnija... al valjda smo svi razliciti. Imam 2 nove macke da mi prave drustvo ;)
Veliki su odrasli, rade, uce dobro, ne mogu biti zadovoljnija.

Kad su u osnovnoj još i nekako, a u srednjoj, vozi na party, u skolu, na sport, na posao, raznorazne priredbe, dodjele nagrada u skoli... dosadilo već 10god. Sad malo odmaram dok ovo treće ne stigne do toga haha.
skoljka
(student)
29. januar 2017. u 01.18
Da, to s voznjom nama je već tako jer idu i one a i mi na svakakve neke aktivnosti, i plus rođendani naravno i svasta nešto. Ma taksi servis totalno, a kako je kasnije tek ne mogu ni da pretpostavim. Ja oko sebe vidim da oko tinjedzerstva još ako se djeca zagriju za neki sport, onda treninzi, i utakmice su još jedan full time posao za roditelje.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
05. februar 2017. u 15.35
Ja ne znam kako neki roditelji ista stignu. Ja radim part time i opet nemam vremena za sve, stres, itd.
Možda sam samo prirodno smotana. :)

Najlakse je iskreno kad su manji.
elastigirl
(mrs. incredible)
15. mart 2017. u 16.16
Hej skoljka, slučajno svratih kad ono pitanje o mom komsiluku ;-) Reci šta te zanima, mi smo u San Dijegu gde ima puno mesta koja su zanimljiva za decu.

Da ne zaboravim, jel' bi nešto od tvog treniranja za polumaraton? Ako ti treba preporuka za dobar polumaraton u predivnoj prirodi pogledaj Lake Powell Half Marathon (http://thelakepowellhalf.com/), ja istrcala sa drugaricama prošlog oktobra, bas je bilo divno.

Inače kakve su to price o starackim bolestima, ja u sve boljoj formi sto sam starija :-D Možda čak i krenem da treniram za maraton i pre nego deca krenu u srednju skolu, moram da razmislim još malo o tome... :-P
skoljka
(student)
16. mart 2017. u 11.28
Elasto na tebe sam mislili kad sam postavila pitanje:)
Bukirali smo nas godišnji..idemo santa barbara, anaheim, palm springs, san Diego i santa monica, sve za 2 nedelje. Mi smo tipovi koji vole da se muvaju, volimo prirodu i razne aktivnosti naravno, disney zbog djece. Pošto idemo krajem juna plašim se da nam ne bude prevruće svuda...dal je moguće u palm springs recimo otići na planinu i uraditi neki hajk? Znam da će u gradu biti strasno vruće, imamo hotel s malim waterpark za djecu, Al bi htjeli još nešto.
Isto tako ako imaš bilo kakve tips za ove gradove, pričaj:)
A za polumaraton, ništa:( počela da treniram u oktobru i povrijedila preponu, sad idem na fizio terapije...Al ne odustajem, trčim 10k u maju, sun run. Za početak! Tebi svaka čast!!!!
elastigirl
(mrs. incredible)
17. mart 2017. u 20.16
E pa bas je lepo kad te se sete :-) Super za 10K, bas mi je zao za povredu - samo polako!

Vi ste bas resili puno toga da obidjete! Santa Barbara nam je već neko vreme na spisku za obilazak ali nikako ne stizemo, za ostalo već možda mogu neku korisnu informaciju da ti dam.

Što se Palm Springs-a tiče: tamo će sigurno da bude vrelo, ali znam da su neki nasi drugari čak i leti isli tamo i da su uspesno setali po planini posto je razlika u temperaturi velika; dakle svakako pre nego krenete zicarom na planinu proverite koliko je stepeni tamo i da li ima smisla da se ide na hajk. Mi u Palm Springs nismo do sada isli, najblize sto smo bili je bas u komsiluku, kampovali smo i setali po Joshua Tree NP gde su stene super za penjanje, ali mi smo isli tek u kasnu jesen, leti tamo nije bas preporucljivo.

Santa Monica Pier i obilazak Third Street Promenade su zanimljivi, samo ocekuj uzasne guzve, uvek je prepuno.

U Anaheim-u ništa osim Disneyland-a (i skole gde se održavalo neko takmicenje iz nauke ;-) ) ništa ni ne znam. Psihicki se spremi da su i u Disneyland-u velike guzve, meni bar je mnogo naguzvanije nego u bilo kom zabavnom parku kod nas.

Što se LA-a tiče ne znam koliko će tvojoj deci biti zabavni moji predlozi jer su još mali, ali vama velikima bi se verovatno dopalo u Getty Center (deci bi se dopala bar voznja vozicem od parkinga do muzeja ako ništa drugo). Iz samog centra imaš i prelep pogled na grad. Link je: http://www.getty.edu/. Postoje zapravo dva Getty campus-a u LA (pored ovog centra još i Getty Villa), da se ne zbunis koji sam preporucila :-) Ovaj centar ne radi ponedeljkom.

Drugi „must-see” u LA je meni Griffith Observatory (http://griffithobservatory.org/), super je i danju a i nocu - prelep pogled na grad (pa i Hollywood znak), a nocu možeš da gledaš kroz teleskop (doduse ocekuj solidan red za teleskop ako se nešto posebno desava na nebu bas kad ste vi tamo). Pošto je ulaz besplatan guzve su solidne, najbolje je ako odete tokom radne nedelje (ali i ovo mesto je zatvoreno ponedeljkom). Ako odete obavezno potrazi „Tesla coil”, puste da radi s' vremena na vreme u toku dana (http://www.griffithobservatory.org/exhibits/halloftheeye_teslacoil.html).

LA ima puno i deci zabavnih muzeja za slučaj da ste za to zainteresovani, recimo zanimljiv je La Brea Tar Pits (http://www.tarpits.org/) :-)
elastigirl
(mrs. incredible)
18. mart 2017. u 21.44
I na kraju - SD :-)

Broj jedan je setnja po Torrey Pines State Natural Reserve (https://torreypine.org/) - to je nama omiljeno mesto ovde :-) Pored okeana uvek pirka neki vetric tako da setnja po plazi bude prijatna čak i ako je vruc dan, ali po tom brdu iznad plaze je kad je vruce ipak bolje setati ujutro ili predvece.

Ako budete u fazonu brckanja u okeanu onda preporucujem plivanje (najbolje u wetsuits) na La Jolla Shores i to sa „leopard sharks” - najviše ih ima nešto kasnije leti, ali može da se desi da ih bude i kad ste vi ovde (https://lajollamom.com/la-jolla-leopard-sharks/) :-)

Ako ste ovde u nedelju ili ponedeljak onda toplo preporucujem da odete na besplatni orguljaski koncert na otvorenom u Balboa Park-u (nedeljom je u 2pm cele godine, a ponedeljkom je samo leti, uvece u 7:30pm - https://sprečkelsorgan.org/). Balboa park je i van ovih dana svakako simpatican za posetu, ima zanimljivih muzeja, ima i botanicku bastu a i San Diego Zoo se nalazi u tom parku ako ste u tom fazonu.

Od zabavnih parkova bi tvojoj deci verovatno bio zanimljiv Legoland koji ima i vodeni park, pa je zgodno ako bude vruce. Nama matorijima ;-) se od svih tih zabavnih parkova najviše dopada San Diego Zoo Safari Park (http://sdzsafaripark.org/), ali to nije bas u SD-u već u Escondido-u koji je uvucen u kopno i samim tim uvek dosta topliji od same obale pa je zgodno tamo otici samo ako je kod nas hladno ;-)

Inače nemoj da mislis da je kod nas obavezna vrucina u junu/julu, ovde su čak veoma moguće magle/oblaci u maju i junu („May gray” / „June gloom” - dva najoblacnija meseca u SoCal) a desavalo se da tako bude i u julu („No sky July”) - recimo uz julsko sivilo ume i najvisa dnevna temperatura da bude danima samo oko 18-19C... Dakle slojevi odece su preporucljivi ponekad i tokom dana, a uvece skoro sigurno potrebni :-)

Evo još nekih predloga koji ti se možda dopadnu:

Poseta plazi Coronado (kao najlepsoj u celom SD), i to najbolje pored Hotel Del Coronado (gde se nekada davno snimao film „Neki to vole vruce”) - https://hoteldel.com/ Inače i most kojim se stize na Coronado (mada možeš tamo i trajektom) je sam po sebi interesantan: http://www.city-data.com/articles/Coronado-Bridge-San-Diego-California.html

Po samom centru možda vam bude zabavna poseta Seaport Village (radnjice, restorani - http://www.seaportvillage.com/) ili Gaslamp Quarter (http://www.gaslamp.org/) ili Old Town San Diego (http://www.oldtownsandiego.org/).

Verovatno sam ponesto i zaboravila, ako imaš pitanja- javi! Pozdrav :-)
S_Girl
19. mart 2017. u 13.16
Ja samo da vas pozdravim! Vidim ovde sve hladnije i hladnije na ovim diskusijama. Valjda se vremena mjenjaju a i mi sa njima 😊.
skoljka
(student)
23. mart 2017. u 02.42
Elasto, hvala na predlozima, sve ćemo da usvojimo:) Posebno za SD... a za Disney, znam za guzve i ne ide mi se ni ich u to ludilo, Al djeca...isto mi se ne ide ni u zoo, A bas ni u legoland, al znam da su to nezaobilazne atrakcije za djecu pa hajde. Mi više volimo parkove, plaže, šetnje gradom ili veranje po planinama i tako to, ma biće tu za svakog ponešto. Btw, Elasto vi ostajete u SD, nećete nazad na sjever?
S_girl, pozdrav, kako si ti ženska:) Kako djeca? Jesi promijenila posao ( sto si spominjala da ćeš posle mat leave nekad davno:)
Ja sam imala milion ideja o raznim promjenama, i svašta nešto i na kraju ništa. U istoj smo kući, na istom poslu, i tako zivotna rutina. I sto je najcrnje, sad sam postala i inertna, nešto nemam novih ideja za dalje, nego ono samo utabane staze..booooring...ali gledam često house hunters i mastam kako ćemo sve rasprodati vamo i otići na neko polupusto ostrvo na sred pacifika ili tako nešto potpuno ludo.
svirena
(teaser)
23. mart 2017. u 17.12
pozdrav svima!!!

samo par rijeci skoljka- San Diego- najljepsa klima u USA! Savrsen grad, divni ljudi. Ne volim zooloske vrtove ali ovaj safari zoo je nevjerovatan, treba otici. Balboa Park, ove plaze sto je Elasti preporucila, sve super. Legoland je za zaobici a mene ni Disney nikad neće vidjeti osim iz prijeke potrebe. Niko se ne fura od djece na to, za sada smo izbjegli.

graded
(uciteljica)
24. mart 2017. u 10.45
Evo još jedan glas za San Diego. Tao sam živela 5 godina, do prošlog avgusta. Najlepse zooloski vrt na svetu, Sea World i Lego Land (ako volite takve parkove), kilometri plaza, idealna klima...Ako treba još detaljnije sa zadovoljstvom ću napisati, samo se javi!
skoljka
(student)
24. mart 2017. u 16.23
Znaci tako, da ne preskacemo lego i safari dok smo u tom kraju, 3 noći smo u San Diegu, sad razmišljam da ostanemo još jednu i onda 2 u LA jer izgleda mi SD ima više sadržaja za djecu.
Svirena, jesi mi još uvijek komšinica?:) Kako su blizanci, koliko god imaju sad? I kako starija seka?
Graded, Kako ste vi, gdje odoste iz tog raja na zemlji?;)
svirena
(teaser)
24. mart 2017. u 21.47
Ma lego slobodno preskoci:-), idi na ove lijepe plaze, balboa park, gas lamp district, safari zoo, mi smo obisli i vojni muzej na nosacu aviona:-), bilo je zanimljivo i za djecu tj dijete tada:-)

Skoljka, u komsiluku sam ti od prošle godine, djecica napunila dve godine na Bozic, super su, starija 7 godina, velika cura:-), mi stariji još uvijek relativno prisebni:-)
elastigirl
(mrs. incredible)
25. mart 2017. u 20.15
Skoljka, za sada ne mrdamo nigde, ovde je i dalje dobro (a dokle - videcemo).

Što se Legoland-a tiče možda bi vam bilo i previse s' obzirom da na istom odmoru idete i u Disneyland tako da za to možeš i da razmislis (posto će ti sigurno otici jedan ceo dan na to), ali kao sto rekoh deca raznih uzrasta ga uglavnom najviše vole od svih zabavnih parkova u SD - evo skoro smo bili par puta u Legoland-u sa malom 5-godisnjom rodjakom i ona je odusevljena jer ima i lepih igralista pa i rolerkostera za razne uzraste. A i za odrasle ima ponesto zanimljivo - starijima se uglavnom dopadne bar Miniland ako ništa drugo (https://www.legoland.com/california/legoland-california/rides-and-attractions/park-areas/miniland-usa/).

Inače SD je idealno mesto da dodjes i ako si recimo htela da vidis kako izgleda stara ruska podmornica, kako spolja tako i iznutra, deo postavke Maritime Museum-a: https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_submarine_B-39 :-) Bas sam pre par dana bila u tom muzeju, sa odeljenjem mog sina (5. raz.), isli su na izlet na brod „Star of India” koji je takođe vrlo zanimljiv i deo postavke istog muzeja.

Ako bude zgodno možda se i vidimo kad dodjete :-) Možeš da mi posaljes mejl na jelena70 at gmail dot com pa ću ti se javiti!
elastigirl
(mrs. incredible)
25. mart 2017. u 20.42
Ispravka za mejl, pre @ znaka je: jelena70sc
skoljka
(student)
02. april 2017. u 12.26
Elasto hvala, javicu ti se, pa ako bi mogle da uklopimo da se vidimo, to bi bilo super nešto😉
elastigirl
(mrs. incredible)
06. april 2017. u 23.59
Slobodno se javi, super! Pre nego krenes na bilo koje od ovih mesta nije loše da ipak i na njihovim web sajtovima proveris da li ima nekih izmena, recimo malopre videh na FB da su pre par nedelja promenili pravila za parking kod Griffith Observatory (parking odmah pored se sada placa a ranije je bio besplatan; dodali su i šatl!), ovde imaš detalje:
http://www.griffithobservatory.org/visiting/directions.html
BEHEPA
20. april 2017. u 03.37
Skoljka,
samo brzinski da se javnem ;). Čini mi se da si pomenula Palm Springs kao moguću destinaciju. Nemojte gubiti vreme, nema šta da se vidi. Ozbiljno. Potegnucete put zbog zicare da se izdignete iznad pustinje. Da si dolazila u vreme Indian Wells teniskog mastersa pa još i nekako ;). Iskoristite bolje vreme negde gde je zaista zanimljivo.
skoljka
(student)
07. maj 2017. u 10.45
Hvala Venero, razmišljala sam o palmu da preskočimo, ali to nam ispade jedina tačka gdje se možemo malo odmoriti da djeca skacu u bazenu a mi pijemo koktelcice:)
Sve ostalo nam je go go. I našli smo pristojan hotel, uključen doručak i happy hour osvjezenja za male pare, tako da je to ideja...Dobro će nam doći posle ludih 3 dana Dizinija, a ostajemo samo 2 noći tako da mislim da ništa ne propustamo.
BEHEPA
07. jun 2017. u 01.27
Jeste, u Palm Springsu ćete moći da se malo smirite :) i da se opustite pored bazena. Toplo je i suvo sto je meni bas prijalo. Ima zanimljiv muzej nauke gde mozete sa decicom možda jedno popodne. Ništa naročito ali eto, tek da znaš. Uzivajte!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.