Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Peckanje nakon velike nužde
Milina
05. novembar 2015. u 03.48
Pozdrav drage mame i trudnice, imam jedno pitanje za vas. Biću vam zahvalna ako mi neko pomogne, jer sam se živa prepala. One kojima je moj strah smešan, najlepše molim da zaobiđu ovu temu, jer nisam baš raspoložena za kritikovanje.

Dakle ja sam u 11 nedelji trudnoće i do sada je bilo sve ok i sa mnom i sa bebom. Ali od pre neki dan sam počela da osećam peckanje nakon što završim sa velikom nuždom i nešto napipala, pa sam se baš uplašila. Onda sam naravno tražila po internetu i naišla na jedan sajt na kome je skroz sve lepo objašnjeno, ali tamo piše da postoji veća mogućnost da se jave hemoroidi u trudnoći. Ako vas ne mrzi, pogedajte ovde http://nedeljetrudnoće.com/ jer ako sam ja dobro razumela to je sasvim normalno u trudnoći. Ali ja stvarno to nisam nikad imala ranije i mnogo je neprijatno. Dobro, priznajem i da imam samo 20 godina i da živim u maloj sredini, pa me sramota da pitam bilo koga. Čini mi se da bi me bilo sramota da pitam i doktora kad odem na pregled.

Pa sam zato odlučila da vas pitam šta treba da radim. jel treba da pijem neki lek i koji? A ono što me brine najviše, jeste da li to može da naškodi nešto mojoj bebi?
svirena
(teaser)
05. novembar 2015. u 06.37
manite se interneta draga gospdjo, i pravac kod doktora. Peckanje pri mokrenju nisu hemoroidi i može biti znak neke upale ili infekcije. U trudnoći,šta god da nije kako treba ide se odmah kod doktora ili se barem nazove dezurni ljekar ili sestra. Ne znam šta vas je sramota otici za hemoroide, svasta, pa kako ćete se poradjati?! Nego fino nazovite i zakazite pregled, nema sramote. Srećno u ostatku trudnoće.
Gala06
(......)
05. novembar 2015. u 06.52
Ja mislim da je ova tema neka paljevina.
tamara
05. novembar 2015. u 07.13
Mokrenje je mala nuzda a gore piše velika nuzda.
Pitaj na disk.zdravlje ili doktor rs.na lupici ako pitrazis bilo je tema o hemoroidima.
Ako ti je problem reci foktoru kontaktiraj babicu.srećno
Pantija
05. novembar 2015. u 21.50
Draga Milina, covek u zivotu treba da se stidi samo ako nešto ukrade, slaze ili naskodi drugom zivom biću. Ostalo je onako kako nas je priroda napravila i sto je najvaznije – svi oko tebe prolaze kroz isto, a sramota ih je da o tome pricaju. Sve su to normalne ljudske funkcije i nemoj nikada da te bude stid sto si covek. Nemoj takav teret da sebi natovaris i nemoj da svom detetu dajes primer da treba da se stidi svog tela i kako ono funkcionise. Ko zna, jednog dana će ti otvorenost možda spasiti zivot. Ovo ti pricam zato što je moju baku bilo stid da ikome prizna da je imala probleme sa zatvorom i probavom pa je cutala mesecima dok nije bilo kasno.  Ti naravno nemas problem tih dimezija, ovo pišem samo kao primer kako glupi stid može da bude fatalan. Umesto da strahujes i razmišljas o svemu, potrazi lekarski savet bez imalo stida.
Ja sam sad prošla brdo nekih pregleda materice i sve je to bilo sa gospodjom na sunce, sa sve studentima, stazistima i raznoraznim doktorima koje i znam i ne znam i koji su zavirivali sa svih strana. I da provere i da se uce  Sigurna sam da mi niko od njih nije ni lice zapamtio, gledaju oni ljudska tela svaki dan.
zvezda
07. novembar 2015. u 14.44
Interesantno da ovdje pojedini uopste ne čitaju text nego odmah krenu u napad.Tamara,žena je naglasila da ima problem kada ima veliku nuzdu a ne pri mokrenju?!!!Bilo bi lijepo kad bi barem procitala pa tek onda dala komentar!!
Draga Milina,ne znam koliko će ti pomoći moj dobronamjeran komentar...posto si trudna najbolje bi bilo da se obratis svom doktoru i ne treba uopste da ti bude neprijatno jer u pitanju je tvoje a i zdravlje tvoje bebe u stomaku.Ja mislim da su hemoroidi u pitanju jer sam ih i sama dobila u drugoj trudnoći..imam i danas 11.god.poslije isti problem.!Ali,kao sto rekoh..otidji do doktora da se ne sekiras i brines!
To se uglavnom vrlo brzo provjeri..a ako već kažeš sa si napipala onda je sigurno to...zna ponekad biti bolno i u najgorem slučaju krvare...ali da te ne plasim ...
Vrlo bitno je da pazis na higijenu pislije vrsenja nuzde...
Nadam se da će biti sve o.k.
Pozz i sretno
zvezda
07. novembar 2015. u 14.47
Pardon...izvinjenje Tamara..hrjedoh napisati Svirena!!
tamara
07. novembar 2015. u 16.42
Svirena kad se nwbi provalila u pokusaju izmišljanha tople vode ne bi bila Svirena.Ali pikusaj kulture je ala Effina provala sa prostatom.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.