Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Transabdominalni serklaz
sandy23
29. jul 2015. u 09.25
Htela bih da pitam da li je neka od vas slučajno radila ovaj serklaz i kakva su vam iskustva. Ja sam u Beogradu i koliko vidim na internetu nema informacija da doktori u Srbiji rade ovu vrstu serklaza. Znate li nešto o tome?

S obzirom da sam se opekla već treci put izgubila bebu posle 20. nedelje trudnoće, nakon prezivelog pakla tražim neko rešenje jer meni običan serklaz ocigledno ne radi posao. Vidim da na internetu žene u inostranstvu dizu ovu vrstu serklaza u nebesa, mada ima tu i tamo neuspesnih slučajeva.

Ima li rešenja za incompetent (insufficient) cervix?
svirena
(teaser)
29. jul 2015. u 11.13
cao sandy, kao prvo veoma mi je zao, huggs:-(( Cuvam ti fige da sledeći put sve bude kako treba.

nisam radila transabdominalni ali sam radila vaginalni u 19. nedelji zbog blizanacke trudnoće i skracenog cervixa zbog prethodno radjene leep procedure (losh pap nalaz- odstranjen dio cervixa), koji se zbog pritiska poceo još skracivati. nisam morala da lezim, serklaz je odradio posao u mom slučaju i iznijela sam trudnoću do 35. nedelje, porod vaginalni.

za transabdominalni se nisam kvalifikovala jer mi vaginalni serklaz nije prethodno radjen (neuspjesno), cervix osim sto je skracen nije ostecen, i nemam genetsku anomaliju cervixa (tri kriterija da se kvalifikujes za transabdominalni). Doktorka koja mi je vodila trudnoću ovde u inostranstvu je fenomenalan strucnjak za visokorizicne trudnoće (u koje sam spadala zbog godina i blizanaca) i rekla mi je da je za transabdominalni serklaz sansa da ne uspije oko 13%, uz moguće dodatne komplikacije.

ne znam na zalost nikoga ko ga je radio, ali ti želim svako dobro da uspijes i izneses trudnoću.
sandy23
30. jul 2015. u 04.35
Hvala Svirena
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.