Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Voznja tudjih vozila u Srbiji sa stranim pasosem
SarenaLazaOriginal
13. maj 2015. u 03.05
Opet ja sa pripremama za godisnji. Ove godine smo razmišljali da iznamljivanje auta na vise od mjesec dana možda nije najbolja opcija kad možemo kupiti slično auto pa da nam sluzi duže. Pošto ni muž ni ja nemamo državljanstvo Srbije, auto bi bilo na ime mog svekra a mi bismo ga vozili dok smo tamo preko ljeta.
E, sad, evo i pitanje.
Taman kad je ova prica pocela, rece svekar da je 'čuo' da se vise u Srbiji ne može voziti tudje auto (pa čak i kad imamo punomoc) ako imaš 'strani pasos'.
Jel' moguće ovo provjeriti u nekim pouzdanijim izvorima jer mi sve za sada zvuci kao 'rekla/kazala'?
Svaka pomoć je dobro dosla!

fizikela
(prevodilac)
13. maj 2015. u 03.23
Uopsteno, da bi vozio nečiji auto moras imati overeno punomocje. Ne vidim nijedan razlog zašto u punomocju uz vase podatke ne bi stajao broj pasosa, jer je pasos validan id dokument. Ovo kažem zdravorazumski, ne znam da li postoji neki propis koji to zabranjuje, ali mi jednostavno zvuci nelogicno.
LeaDiKaprio
(shumska)
13. maj 2015. u 06.02
Ja mislim da pasos uz punomoc možda stoji klimavo, ali pasos i u pasosu punomoc i pedesetica eura popravlja celu situaciju značajno.
tamara
13. maj 2015. u 07.53
Ja sam iznajmljivala auto bez problema, nemam nistsa od srpskih dokumenata.ponekad traže prijavnicu .
Ne znam kako je to kod vas bilo ali ja sa im reklala tj pitali su ime ako još neko vozi
Punomoc ili dozvolu da ato predje granicu ti oni daju stim sto im kažeš gde odpilike će auto biti, to neće svi ali uvek neko ima tu opciju.
Iznajmiti auto u francuskoj spaniji grckoj je najnormalni...ez dokum, nije srbija bas toliko zaostala.
LeeLu
13. maj 2015. u 12.18
malo je nejasno da li iznajmljujete auto ili ga kupujete na svekrovo ime?

Mi iznajmljujemo auto u Srbiji već 8 godina i uvek na 1-2 meseca. Ni jedno od nas nema srpski pasos ali imamo kanadske dozvole sa kojima koliko ja znam je dozvoljeno voziti bar do 2 meseca ako ne i duže, a kanadski pasos ti je validan dokument.
maja3s
(diskutant)
13. maj 2015. u 13.15
Мислим али нисам сигурна... Да власник мора бити у возилу ако те полиција заустави... Онда можеш да возиш сли је смјешно јер онда неможеш нигдје сама са својом породицом ако сте тако мислили... Мислим ово је уствари само питање на каквог полицајца ћеш наићи :))

Опет кажем распитај се нисам сигурна али мислим да је тако
Snezana
13. maj 2015. u 16.41
Ako se nešto promenilo to se promenilo onda ovih dana. Do sad znam da se moglo voziti uz punomoc domaće auto sa stranim dokumentima bez problema. Znam dosta ljudi koji su kupili auto na tudje ime i voze ga na godisnjem odmoru uz punomoc iako nisu državljani Srbije.
tweety_m
(?)
13. maj 2015. u 17.08
Prošle godine je moglo, ako to ne može onda ne može ni Rent-A-Car pa mi nije bas logicno. Ponesite vi odavde međunarodne vozačke. Meni kad su tražili vozačku ličnu niko nije tražio. Vozacku,saobraćajnu, zeleni karton i punomoc. Ja mogu da se raspitam zet mi radi na pogranično policiji pa ti javljam 100% proveren info ali za Bosnu, u Srbiji nemam pandure :)
skoljka
(student)
13. maj 2015. u 17.12
Mi uvijek vozimo auto mog tate kad smo dole i to bez njega, samo imamo tatinu vozacku i papire za osiguranje, al ovo samo po gradu, nismo prelazili granice, pa ne znam taj dio. Inače uzmemo i internacionalne Dozvole za svaki slicaj.
I jedno ljeto smo kao i vi sto planirate kupili kola u njemackoj al na muzevo ime i onda se vozili preko svih mogućih granica ina kraju smo samo prepisali na tatu.
tweety_m
(?)
13. maj 2015. u 17.19
Po ovom što sam našla na google piše da stranac može kupiti kola u Srbiji evo ti adresa i br pa provjeri direktno
MUP Beograd
Ljermontova 12a
011/347-0-200
SarenaLazaOriginal
15. maj 2015. u 03.06
Ja postavila pitanje pa nestala na par dana. Hvala na javljanju. Bas ću nazvati MUP Srbije pa vidjeti šta oni kažu.

Mi svake godine iznajmljujemo vozilo dok smo u tim krajevima ali ove godine smo razmišljali da umjesto da damo 2,000 eura za iznajmljivanje, možda bi trebali dati 6,000 pa imati onda auto iz godine u godinu. Mi za vrijeme odmora predjemo oko 4,000km a svekar u toku godine ne doda vise od 4,000 tako da bi to vozilo ostalo u relatino dobrom stanju a nama bi moglo posluziti vise godina (a svekru bi bilo dobro u toku godine).

Jedino se sad ispostavilo pitanje da li je ovo novo 'pravilo' istinita prica ili 'rekla/kazala'. Mogu razumjeti da ovakvim nekim blesavim zakonom stite poslovanje rent-a-car agencija i suzbijanje 'divljeg rentiranja'.

Ipak, posto bi mi vozili auto koje bi bilo registrovano na svekra (i imali punomoc) a svi imamo ista prezimena, možda to i ne bi bio problem. U svakom slučaju, provjerit ću sa MUP-om a vama velika hvala na javljanju, pogotovo tweety.
tamara
15. maj 2015. u 05.07
Ti si davno trebala kupiti dole auti kad već toliko placas rt-kar.sad ima jeftinih a dobrih auta ako trazis.puno je 2000 za iznajmiti kad već ima ko da brine o autu.nama su dva ukrali :-(
tweety_m
(?)
15. maj 2015. u 13.36
Slo pa što ne reče ranije mi smo uvezli iz Njemačke pred prošle godine Opel karavan i prošle godine ga prodali. Mm je sve sredio kao za sebe :) prošle godine su se kretali oko 3000 eura otprilike 2001 godiste, tako da ti je to definitivno bolja opcija. Plus drug moj renta kola 500 eura mjesec dana doveze ti na aerodrom Bg,tu i kupi. Doduše na bosanske table, mada naši iz Kanade redovno renta ju i za Srbiju i Hr.
mia55
15. maj 2015. u 23.29
Tweety možeš li mi dati info tvog druga sto renta auta? Hvala puno!
tweety_m
(?)
16. maj 2015. u 21.53
Mia jesi li u fb grupi ili znaš nekog ko je u grupi, ne bih ovdje ostavljala broj.
LeeLu
18. maj 2015. u 09.00
Kad kupis auto za 6000 evra znaj da ćeš stalno imati popravke na njemu i pitanje je koliko je takav auto bezbedan u saobracaju, a vozis i decu u njemu. Zatim cele godine placas i osiguranje i koliko onda to još dodatno kosta, održavanje i osiguranje? kad iznajmis auto u agenciji vozis uvek nov ili skoro nov auto (do 3 godine star) uredno servisiran sa kasko osiguranjem i ako se desi kvar daju ti odmah drugi auto. nemas nikakve dodatne troskove i, bar u slučaju agencije gde mi rentamo, imamo neogranicenu kilometrazu.
U svakom slučaju najveci dobitak je taj sto vozis bezbedan i nov auto.
skoljka
(student)
18. maj 2015. u 10.39
Leelu, ne slazem se. Mi smo uzeli auto za 4000 evra prije 10 god, bio je 5 god star tad ( manji citroen), uzeli ga u citroen dealershipu u frankfurtu. Super, moji ga voze bez ikakvih većih popravaka svih ovih godina. I mi ga vozimo kad smo tamo. Već je i dosta presao. Samo je bitno od koga se uzima da znaš istoriju. I uz to natavno da imaš malo sreće.
Istina je da vama treba veci auto, ne znam kakav dil može da se upeca za polovne vece i koje su sad tamo pouzdane a ne preskupe marke auta.
tamara
18. maj 2015. u 11.35
Za 6000 se može kupiti fin auto u srbiji ko ima vremena i volje da trazi sto u ovom slučaju nije problem jer imaju svekra dole.moja tetka proda svako auto za smesne pare a 2,3 god staro.tako smotanih baba ima samo treba traziti. U r.k isto ima svakakvog smeca među tim novijim autima.

Oni za tri godisnja dodjuna 0 i imaju opet auto + sto ima svekar celu godinu da vozi a održavace ga.kako se ti neisplati ja ne razumem
Snezana
18. maj 2015. u 12.01
Auto u Srbiji od 6000 eura nije bezbedan u saobracaju? Svasta se ovde može procitati.

Za te pare se može kupit super auto tamo za potrebe koje vi imate. Kupite svekru auto,vi ga koristite kad ste tu i uzivajte na odmoru.
tweety_m
(?)
18. maj 2015. u 18.45
Upravo to Snezana. Mi smo nas prodali za 3000 a sve novo zamijenjeno bilo (zupcasti,pumpa,kocnice, svi mogući filteri). Bitno je da prije kupovine mehaničar digne kola na dizalicu, provjeri stanje i zamijeni šta treba. Mm je automehanicar, nikad nismo kupili novo auto, nikad nas auto nije izdalo. Ja sad vozim 10 god staro,i naravno vozim djecu, svaki dan sam na autoputu, evo nas svi živi i zdravi. Prica da je samo novo auto dobro auto je po meni porez na budale. Pogotovo auto koje će se pasivno voziti tokom godine. Plus deda može redovno da održava i vozi majstorima.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
18. maj 2015. u 19.27
Zavisi šta kupis. Moji su kupili neki od 2000e. Izdrzao dva ljeta I još uvijek sluzi rodbini da vozaju babu po doktorima.
Minimalna kilometraza, jedan vlasnik, neki djed, 2005 godiste ili tako nešto, stajao mu u garazi najviše vremena. Nije bio po snijegu doduse, covjek živio na Rabu. Super autic.
Ne mora znaciti da je sve jeftino I loše.
Ove nove aute više ne možeš ni popraviti sam. MMov pun cipova, njegov jedino može ići na pravi servis za $$$, što se već desilo par puta. Moj je 15 god star al neću da ga prodajem. Sve se u njemu da pogledati I popraviti ako može. Nikad se u sustini nije ni kvarilo nešto puno.
tamara
19. maj 2015. u 01.05
Upavo to out.nova auta samo servis zna popraviti, nije da se novo auto kvari ali upali se lampica i možeš da pevas ako nisi u vecem gradu a ako je istekla garancija zasvrbi po dzepu.za srbiju je nov auto upravo porez na budale, ovde uvek vozim dok ima garanciju dole ne bih to nikad radila.prošli moj auto je za godinu dana 4 puta stao nov, ovde dodju i dovezu r.k a taj odvezu i srede a nisam sigurna da bi isto bilo.mm u bg naxovem servis da uradi redovni cekas po nedelju dana kao imaju puno posla odes tamo oni piju kafu...a još stosu velike sanse da ga neko ukrade to je xy luksuz
tweety_m
(?)
19. maj 2015. u 08.20
Uhvatila se svaka budala elektronike. Kupe klon alat kod Kineza i misle ukopcas u komp i sve se samo kaže. Vidim ja kako ljudima uništavaju kola. Ne znaju da očitaju senzor kad crkne. Mm se smijao kad smo bili razgovara sa tipom kaže tip mora kod dilera u Bg otišla mu elektronika. Šta od elektronike, kaže sve. Naravno kod je bio senzor koji je 15tak eura.
tamara
19. maj 2015. u 09.55
Da twetty, samo sto oni cackaju i onda ako je auto pod garancijom viseservis neradi na garanciju nego te odere i to auto gubi odmah na vrednosti.moja pametnica mamma odvukla auto jer nije mogla otkljucati tj.zakljucati, oni umesto da promene bateriju na kljucu skinuli bravu papreno naplatili i vratili isto, posle opet bravu morala popravljati jer nije mogla vise gepek otvoriti.
tamara
19. maj 2015. u 09.56
*tweety*
neobavestena
20. maj 2015. u 13.54
U Srbiji za 6000e može da se kupi jako dobar auto, prostran i bezbedan za porodicu. SLO, podržavam ideju da kupite auto koji će vam služiti za godišnje odmore.

Evo cene novih automobila, nije auto po defaultu Audi, BMW i sl, ima i jeftinijih brendova koji su isto dobri i sigurni.

http://www.dacia.rs/otkrijte-daciu/dacia-life/index.html
mia55
21. maj 2015. u 07.04
Tweety nisam vise u facebook grupi, možeš li mi poslati broj na [email protected] Hvala puno!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.