Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Prvi dan skole!
S_Girl
02. septembar 2014. u 07.45
Evo drage moje ne mogu da vjerujem da je i taj dan dosao. Krecemo u predskolsko (JK) svaki dan po ceo dan. Danas će biti u skoli sat vremena da se upozna sa uciteljom i sa drugarima, a od sutra kreće po ceo dan. Ja sam danas ceo dan ko na iglama. Ona je inače drustvena i samostalna, al ja opet nikako da se opustim. Dosta sam toga joj već kupila ali sve imam osjecaj da sam nešto zaboravila i da ću zaboraviti da joj spakujem nešto sto će joj trebati u skoli. Danas sam u potrazi za prakticnim kutijicama za uzinu. Kupili smo torbicu za uzinu sad mi je još samo preostalo da nađemkutijice. Da li imate neke predloge? Šta je najprakticnije za malu djecu?
Ako imate bilo kakve još savjete u vezi toga šta da pakujemo u rusak rado bih da čujem.

Sretan početak skolske godine! :)
svirena
(teaser)
02. septembar 2014. u 09.44
Zavisi da li je torbica za hranu 'koferce' (vertikalno), ili nešto poput cooler-a za hranu (horizontalno). Ja sam uzela posudu sa tri pregrade za hranu (Sugarbooger Good Lunch Box Divided Lunch Container), i stavljam ga u Bentgo Bag - Insulated Lunch Box Bag (imaš i drugih, pogledaj na amazonu), tako da je hrana horizontalno postavljena. Nema problema sa otvaranjem. Ovde djeca ne nose ništa u ruKsaku osim vode i ponekog foldera, pa nije frka da ponese i dodatnu torbicu. Doduse moje dijete je islo u vrtic od malena i već je 'izverzirano' oko oblacenja, hranjenja, wc-a i slično, pa se ja oko toga ničega ne brinem. Sigurno ima još prijedloga, imaš na Fejsu isto finu stranicu sa kombinacijama za rucak šta stavljaju, ne mogu da se sjetim sad kako se zove, ali reci će već neko. Srećno u skoli.
-afrodita-
(♫)
02. septembar 2014. u 09.57
Jbt, cime se ti bavis.. Kutijice za uzinu..
-afrodita-
(♫)
02. septembar 2014. u 10.01
To su tako trivijalne stvari.. big fu$@#n deal u kakvim je kutijama uzina, pa u samoposlugama ima bar 20 razlicitih vrsta. Retard bila, retard ostala.
S_Girl
02. septembar 2014. u 10.24
Hvala svirena. Njena torbica je slična ovoj
http://www.amazon.com/Thermos-Dual-Compartment-Hello-Kitty-Lunch/dp/B002GVKK42/ref=sr_1_80?ie=UTF8&qid=1409... sr=8-80&keywords=kids+lunch+bags

Moracu pojedinacne kutijice kupiti jer mislim da te sa vise pregrada neće moći stati. Možda nešto ovako
http://www.amazon.com/Rubbermaid-Lunch-Blox-Sandwich-Kit/dp/B0078K416Y/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1409667452&sr... eywords=kids+lunch+boxes

Idem danas na pauzi da pogledam. Kupila sam i mali thermos za tople obroke. Ne planiram ništa tecno da pakujem ali marakoncici, meso, riza ... cisto da imamo vise opcija i da mogu da joj mjenjam.

Barilli
(bez_izuvanja)
02. septembar 2014. u 10.25
Ja pakujem u ovim kutijama:
http://www.amazon.com/Laptop-Lunches-Bento-ware-Containers-B650w-berry/dp/B002K25WUO

Dugo traju, nemaju bpa i ostale stetne materije, jedini problem je da li tvoja cerka može sama da ih otvori. Mislim da, u slučaju da im ne pomazu oko rucka, treba traziti kutije koje se lako otvaraju/zatvaraju

Imaš dosta japanskih bento kutija na netu, baš za malu decu, pa proguglaj
S_Girl
02. septembar 2014. u 10.45
hehe da bas jesu trivijalne stvari...slatke muke :)

Da Barili bitno je da se lako otvaraju, da neprospe pola dok otvori posudu.
-Layla-
02. septembar 2014. u 14.24
Ja te skroz razumem i čini mi se da je cera spremnija od mene. Mi imamo kutiju koja se sastoji iz dva dela, gornji je za voce, a donji deo je za pice i recimo mali sendvic. Važno je da se lako otvara i zatvara.
To je nova faza na koju moramo da se naviknemo, ali biće sve ok. Nemoj da brines, uzivaj u lepim stvarima. Njoj će biti super, ubeđena sam!
Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
02. septembar 2014. u 15.08
Moj sin već 4 godine koristi Laptop Lunches (lunch box). Jako je prakticno, jednostavno za održavanje i izdrzljivo. Kupila sam jednu prije 4 godine i za ovu godinu novu, ali samo unutrasnju kutiju, torbica je još uvijek kao nova iako je često perem u masini.

www.laptoplunches.com

Weelicious.com ima super ideje za rucak i uzinu.
Mayche
(ǝɥɔʎɐɯ)
02. septembar 2014. u 15.10
S-girl sad sam vidjela tvoju lunchbox. Jako je slatka ali skroz neprakticna (iz iskustva par mojih prijateljica koje u to pakuju rucak). Laptop lunchbox (bento box) je super jer dijete otvori kutiju i sve je pregledno i ispred nje/njega. Stavis dve vrste voca, neki sendvic ili šta već i neki zdravi snack (suho voce, almonds) - zavisi šta dijete voli i na šta je naviklo.
S_Girl
02. septembar 2014. u 15.21
Znam Mayche! Sad i ja bas razmišljam kako ova torbica i nije bas prakticna. Jedva mogu naći kutijice koje će ljepo stati u nju. Jedino ove rubbermaid lunch blox koje sam gore postavila bi mogle se ljepo poslagati u nju. Uzela sam te kutijice danas jer nisam ništa drugo mogla naći, a već za sutra nam trebaju. Probacemo sa ovim za početak pa ako vidimo da nije prakticna onda ću joj kupiti tu koju si preporucila.

Bas tako Layla, njima će biti super. Moja jedva ceka sutra opet da ide :)
tweety_m
(?)
02. septembar 2014. u 15.51
Stavi u ziplock rezervnu garderobu u slučaju da joj se „omakne” ili da se pokvasi ili prospe nešto za sebe . Što se tiče rucka imamo bento laptop lunch box ali je ne koristim, ziplock kesa za sendvic , voce u kutijicu bilo koju, sokic i snack isto u male ziplock ili kupis male kesice ribica, krekera ili šta već saljes. Ne zaboravi i ice packs i da obavezno koferce lunch box i kupi rezervnu jer to zaboravljaju redovno . Šta su vam rekli zs vodu? Nama nisu dali da saljemo u pre/K jer nisu klinci dobro zatvarali pa kvasili ruksak unutra,pili su vodu sa fontanice.
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
02. septembar 2014. u 18.15
Mi uglavnom kupujemo horizontalne lunch box torbice, one uspravne mi se nekako cine neprakticne. Od kontejnera imamo neke sa gumicom okolo što ne propustaju tecnost, imaju klips sa strane, lako se otvore I zatvore. Za sendvic I slatko nema ta guma, ima samo jedan klip I poklopac je još uvijek prikacen za donju dio tako da se ne može izgubiti. A klip se jako otvoriti s malim rukicama. Googlaj „smash sandwich box” u images, prvih par redova su kutijice sto mi imamo, prakticne su jer kao sto rekoh, poklopac je prikacen, dijete ne mora da brine da ga stavlja na kutiju, a klip je ok za djecu. Ja ne mogu sama da ostavim link, tablet će ga ubaciti u pola posta hehe.
Imamo još I neke male okrugle sa poklopcem što se odserafi. Uglavnom stavljam uvijek istu hrane u u iste kontejnere da se dijete ne zbuni. :)
Za vodu je isto bitno da flasa nije ona što se vrh mora povuci gore, djeci nije zgodno da ga svako malo vuku prsticima. One sto imaju twisty top ili cjevcicu što se samo podigne su najbolje.
JoannaL
03. septembar 2014. u 01.12
Prošle godine smo uzeli PlanetBox Lunch Box. U stvari baka kupila za rodjos, ja u zivotu ne bi toliko para dala za lunch box. Ali , da sam tada znala koliko je prakticna i neunistiva, kupila bi je opet, bredi svake pare. Sa sinom sam prošla sve zivo plasticno i ništa od toga, raspadne se, pogubimo kontejnere ili poklopce ili on zaboravi u skoli. Ovo je metalno,nema šta da izgubi.

http://planetbox.com/
Republica
(®)
03. septembar 2014. u 04.54
Hahahahha JoannaL, iz tog razloga a i nikad nisam volela te plasticne kutije, moj sin je ishao u shkolu sa papirnim vrecicama.

Ideala. Em jednokratno,zdravije,cistije a bacao je u papirbak-za reciklazhu.

A uvek sam mu nacrtala ili napisala neku poruku na kesici. :)
maja3s
(diskutant)
03. septembar 2014. u 09.31
Ауу што врјеме летииии :)))

Мој синчи а носи свашта понешто... У кутијама или му правим мање и дам новац да купи себи... То им је нека фора да купе себи млијеко ђус и земучке ... Има свашта само он неке ствари не воли па прегледамо седмично пта има у кантини
S_Girl
03. septembar 2014. u 10.08
Oh Joanna bas super izgleda. Još kad bi znala gde da kupim. Nadjoh na amazon.ca al je 120$. Ni na ovoj stranici koju si poslala nije toliko. Moj muž bi odma reko, nije bitno koliko je bitno je da je dobro :)

Ej tweety spakovala sam joj extra stvari u torbu. Za vodu nisu ništa rekli. Spakovala sam joj njenu flasu vode. Ima dobru thermos flasu koja nema da curi.
svirena
(teaser)
03. septembar 2014. u 12.49
na stranici koju je joanna ostavila klknes na proizvod koji hoćeš i onda odaberes 'add to cart' pa kupis. srednja posuda sa 5 pregrada je oko 56$ americkih plus postarina do kanade. sigurno mnogo manje nego 120. meni se jedino ne dopada što se drzi vertkalno pa ne znam da li se isprevrce hrana.
Tashka
03. septembar 2014. u 13.04
Mi kupimo najobičniji lunch box u Targetu ili Walmart, brat bratu 8 dolara. Uz to par ice packs onih manjih da mogu da stanu u gore pomenuti lunch box. Sendvice pakujemo u one plasticne kutijice za sendvice , u obliku snite hljeba ili kad mi to dosadi u zip lock vrecice. U iste vrecice ide grozdje, voce, povrce, krekeri, sir itd. U iste svrhe koristimo i male rubermaid plasticne posude.
S_Girl
03. septembar 2014. u 13.06
Da jeste manje. Već sam pogledala. Sa postarinom izadje 90$. Muž nije bas odusevljen sto je sve na jednoj posudi kad otvori. Vise mu se svidja da svaka posuda ima poklopac, tako da glavno jelo pojede prvo a ne da jede ono sto joj se svidi prvo hehe. Meni se opet bas svidja to što je sve tu kad otvori i djeluje bas prakticno. Videcemo još...
JoannaL
03. septembar 2014. u 14.53
Možeš da pakujes kako god hoćeš, pojesce to što voli prvo. To su deca i nemaju vremena da sortiraju jelo ili otvaraju i zatvaraju 5 kutijica. Obično imaju 15min za sve to a deca nisu spretna u svemu tome dok su mala.Uciteljice ne mogu za svako dete da vode racuna.Iz iskustva.
Repy, papirnata kesa... Probali smo mi sve, pa i to. Međutim ako je ne stavis u cvrstu kutiju, dobices prignjecenu hranu i haos u rancu. Kad sam videla da sin sutira ranac ispred sebe (drzi ranac i veselo kolenama sutira isti), predomislila sam se za papirnate kese.Ne reklamiram planet box, ima i drugih metalnih kutija i to puno. Hrana se ne pretura.
hana-banana
(.)
03. septembar 2014. u 15.00
Ih Tashka, pa nisi kul ako ne puknes jedno stotku za lunch box.

Ne znam kako vi, ali ja prvom posudju za uzinu dajem nedelju dana i to sam optimisticna. Ove sto je Mayche postavila je super i imam ih na umu, ali za stariju djecu. Moja niti otvara, niti zatvara sama, ne bi se brinula o poklopcima, niti ocekujem da dijete od 3 1/2 godine bude tako savjesno.

Za sada smo opremljeni termos flasom i posudom za toplu hranu i sa par princeza sendvic kutija, rubbermaid kutijica za voce koje neću oplakivati ako se ne vrate.
Jedino sto bih bas voljela da uzmem je par bento boxes kao sto su Joannine.
I Serb - ona će da bira šta se njoj svidja bilo poklopljeno ili ne. Sve sam vidjela, bacanje komplet sendvica ili porcije u smece, namjerno odgrizanje i bacanje pola sendvica a pakovanje pola da izgleda da je pola pojedeno, ma sve.
Važno je da oni dodju kuci na dobar rucak/veceru, ovo ipak treba shvatati vise kao snek.
tweety_m
(?)
03. septembar 2014. u 18.17
Ja sam uzela jedan set bento laptop lunch box,ali je meni za sad prakticnija ziplock kesa, nismo još koristili istu.Doduse do sad je sve nosio neke sendvice ili domaće chicken nuggets.E sad nikako da narucim one termoske za topli rucak,nekako mi još mali da nosi nešto kuvano.uvijek se sjetim onog filma „my fat Greek wedding” ili kako već,kad ona Grkinja nosi musaku u skolu.
Ako vam trebaju termoske Crocodile Creek ima neke sad na snizenju

http://store.crocodilecreek.com/c/food-jars
hana-banana
(.)
03. septembar 2014. u 22.42
Tweety, zar nema kod vas u Targetu food jars, zašto moras da narucujes?
svirena
(teaser)
04. septembar 2014. u 01.01
stvarno tabirimo o 'first world problems':-)

evo u prilog tome jedan duhovit pogled na problematiku pakovanja skolskog rucka, poredjenje nekad i sad, doduse za zapadni svijet ali relevantno ovome sto pišemo:-)))

http://widelawns.blogspot.com/2014/08/back-to-school-70s-vs-today-lot-has.html?m=1
tweety_m
(?)
04. septembar 2014. u 08.03
U Targetu su one obične metalne termoske a ove imaju dinosaurusa i bager :)
S_Girl
04. septembar 2014. u 08.34
hehe Tweety ja sam uzela Thermos i ima i njih sa raznim dizajnima.
S_Girl
04. septembar 2014. u 08.51
Prvi dan je pojela pola sendvica, cjelu bananu, keksic i popila sokic koji je navodno prosula hehe. Nije pila svoju vodu jer kaže da ima tamo voda, pa pretpostavljam da piju iz fontane.
hana-banana
(.)
04. septembar 2014. u 09.44
A, ne - kod nas imaju princeze, Barbike, Miki Maus i još neki likovi „za djecake” u koje još nisam upucena.
Tashka
04. septembar 2014. u 09.56
Svirena procitala sam to neki dan :) ja ću da budem iskrena, meni je dosadilo prati hiljadu malih posudica od rucka pa sve sto može da se spakuje u vrecice za jednokratnu upotrebu ide u te vrecice. Dok sam pakovala za jednu i nekako, kad sam pocela pakovat dva rucka dodijalo.
JoannaL
04. septembar 2014. u 09.58
Hahaha Svirena onaj tekst je cirkus. Ja sam rođena 70'tih i vrlo dobro se secam polaska u skolu. Moji bi me probudili, izljibili i otisli na posao!!!!! Tata je morao u bolnicu pre 6 zbog vizite, mama pre 7 u kancelariji gde je radila. Ja u skolu od 7.30, prema tome ,spremala sam se još od drugog razreda sasvim sama, uzela bih kljuc od stana i otisla u skolu. Moji su bili oslobodjeni skolskog rucka jer smo kao i svi u socijalizmu imali obezbedjen rucak u skoli (sirnica i lenja pita-ko se seca ?ako se secate, ostarele ste). Još bi izasla 10min ranije, da trknem do baka Katarine i poljubim moju sestricu koju su mama i tata odbacili još rano tog jutra do bake. Za dorucak vrlo često sam imala tačno para na kuhinjskom stolu da „uz put do skole” kupim 1/8 bureka ili kiflu i jogurt. U srećne dane mama bi ustala u cik zore i napravila przenice. Evo me ziva sam i zdrava. Imala sam predivno detinjstvo puno samostalnosti i samopouzdanja.
hana-banana
(.)
04. septembar 2014. u 10.33
I kod mene je bilo slično kao kod Joanne. Ja sam od 6. godine ostajala sama kod kuce, a od 7 krenula u skolu. Tatin raspored je bio uvijek Shano-dusho, tako da je mama budila za skolu.
Dobro se sjecam, još mi onako sanjivoj uvali tacnu sa doruckom i obavezno pita: „Jesi'l budna?” hahahaa... Na tačni u mini serpici „Pozdrav iz Banje Koviljace” jedno przeno jaje, pored malo hljeba i bijela kafa. Maltene svaki dan isti dorucak - „svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje” :).
Ispred zgrade se cekam sa drugaricama i zajedno idemo do skole. Cesto komsinica zovne mamu: „N... je ostavila kljuc od kuce na stepenistu dok je vezivala pertle, kod mene je”.
U skoli je bila neka bzvz uzina koju je vecina uzimala prvi, drugi razred i onda smo nosili sendvice od kuce i sok, Zlatne Kapi :).
I svi živi, zdravi i u mom slučaju k'o od brda odvaljeni.
Tashka
04. septembar 2014. u 10.44
I ja sam tako sa kljucem oko vrata sama se spremala i isla u skolu. Sjecam se jednom u prvom razredu, nastava pocinjala od 11 i moja drugarica iz zgrade svratila pa crmo zajedno u skolu. I nas dve se zaigrale i posteno zakasnile. I sad trcimo nas dve i uz put smišljamo šta da kažemo uciteljici. Izgovor je bio da smo ostavile neku hranu na stolu i skupili se mravi pa smo ganjale mrave pomstanu imtako zakasnile. Mama se i dan danas smije. Mi smo bile uvjerene kako smo nasle savrsen izgovor
S_Girl
04. septembar 2014. u 10.56
Eh Joanna tako je i moje djetinjstvo bilo 90tih kad sam krenula u skolu. Tad nas je bas i rat zakacio pa su mama i tata ostali bez poslova i poceli da rade na pijaci (a znaš kako već taj posao ide). Stalno su isli u nabavku robe, ujutru rano zurili na pijacu ako ne u tom gradu onda u drugom gradu...uvjek u putu... al 3 djece je valjalo odgajiti i nikad nam ništa nije falilo. U skoli se sjecam da smo kupovali one duguljaste kifle, il usput svratimo u pekaru i kupimo.

Slazem se da se danas se u svemu preteruje.
tweety_m
(?)
04. septembar 2014. u 16.26
Ja se umalo ne objesih tim kljucem oko vrata, uspjela sam da se zakacim za kvaku ni dan danas ne znam kako. Meni su moji navijali sat da mi zvoni kad trebam krenuti u skolu dok nisam naucila na sat. Što se tiče skolske uzine , meni su moji uporno uplaćivali a bila je grozna. Ja sam obožavala krckave kifle i unutra ubacim zivotinjsko carstvo čokoladu , uh . Moracu i ja da pogledam te termoske za rucak, mi imamo samo za vodu.
maja3s
(diskutant)
04. septembar 2014. u 18.40
meni skola bila pred nosem...čujem kod kuce kad zvoni :D

kod nas nisu bile pite i lijenapita ( pricao mi je jedan gdje je to bilo) za uzinu...već neki sendvici sa sunkom i sirom...ništa posebno samo prve dvije godine onda sam nosila kao i sva druga djeca...a kad sam malo porasla znala sam nekad doći i kuci da jedem na velikom odmoru :DDD
e već u starijim razredima islo se u najblizu prodavnicu po kiflu...djecaci su uzimali pastetu... tu su nam pravili sendvice sa sunkom i sirom ali bolji komad sunke sira i balje :))
isli smo i na burek...i polivenu...poslje je neki tip otvorio buregdzinicu tik uz skolu...pa smo uzimali i 5 cevapa u pola lepinje :))

vjerujem da danas u mojoj skoli djeca jedu komad pice ;-) pomfrit...
tweety_m
(?)
04. septembar 2014. u 19.02
majo mi mora da smo iz istog kraja,cisto sumnjam da još neko zna za polivenu :)
svirena
(teaser)
04. septembar 2014. u 19.27
:-) kod nas se ta 'polivena' zvala 'namocena':-) ako govorimo o lepinji za cevape koja je natopljena u ono što se 'okapa' od rostilja i cevapa, i jede tako sama, bez mesa:-)). Kakve morske alge, bezglutenska cudesa, i ostale organske i novokomponovane novotarije:-)))
tweety_m
(?)
04. septembar 2014. u 19.41
Jeste svirena to je to,imala sam za vikend goste iz tvog grada i oni bas rekose da je polivena kod vas „namocena”.
Pred rat je postala fancy,poceli su da stavljaju kajmak u nju :)
Tashka
04. septembar 2014. u 20.04
Kod nas se zvala natopljena. Pred rat su poceli prodavat tople sendvice, obični sendvic samo ga stave u mirkovalnu.
tweety_m
(?)
04. septembar 2014. u 21.02
Kod nas je glavna bila polivena,a poslije se pojavio tost sendvic.Sir i sunka presovani.Burek i lijenu pitu nismo kupovali,jedino cigle na bazenu.
maja3s
(diskutant)
05. septembar 2014. u 01.43
Твити, јесмо ја и ти близу ;-)

Јао цигле то сам једном у животу јела :))) сјећам се ишла сам са другарицом и њеном мамом код неке друге ( мамине другарице) у Травник ... Становали су на брду изнад Шарене џамије и били су муслимани... Она жена у димијама и било је пуно дјеце... Ручсли смо кромпир и пилетину и играли се на тој стрмој улици... Кад провири жена кроз пенцер... Каже једном дјетету да нам купи по Циглу :)) сви смо ишли идпод џамије гдје је била сластичарна купили нам и ми појели... И сад се сјећам укуса :))) а и доживљаја из махале... Само се дјеце с којпм сам се играла лица никако не сјечам...

Мој кум зна шта је Цигла :))) и он је из Зенице :))

Свирена :)))) насмија ме са свим гултеном ;-))) али тад се није знало :))) ево нас живи и здрави... Хм здави како ко ;-)))
Све је то што смо јели галофаг храна... А конје знао :))

Ташка и код нас је био популаран тост... Али тад смо умјесто сендвича куповали цигаре и ишли на кафу... А гладовало се :)))
Иза школе отворио киос баш са тостевима хреновкама и обичним сендвичима... Ми се од жене која је радила ту гребали за цигаре а наручимо и тост па га подјелимо :))) некад је тој жени било жао па нам је доносила по два иако смо наручили и плаћали само један :))

Оде сад спремат дјете у школу... Рана је зора ;-)
Republica
(®)
05. septembar 2014. u 05.45
JoannaL , nismo imali tu fazu -shutiranje torbe. :)
Zapravo nije bilo ni prostora za to.
Biciklom odvezem sina do shkole i uvedem ga u dvorishte i on odmah do ucionice to okaci ispred na obelezheno mesto.
Deca ovde u osnovnoj ne nose knjige kuci.
Poruke na kesicama su bile ispisane na cirilici , pa je to na neki način bila i igra. Rebus. :) Pa su se i njegovi drugari ukljucivali da razgonetnu shta tu pishe. :)

Svi smo donekle imali kako nas je zakacilo detinjstvo sa dosta obaveza. Sami budjenje, sami do shkole iz shkole. Spremanje klope i vidjanje roditelja u punom sastavu- vikendom. :)

Mi smo nashoj deci preko glave. :)

Ja sam ovde u NL mogla da primenim dosta elemenata da se sin brzo osamostali i brine o sebi. Zakon je jasan da do 12 godine dete mora biti u pratnji starijeg.A od tada mozhe sam. Lepo su to pripremili sa obaveznim testom - ucesnik u saobracaju & shkolama plivanja. Opasnost od vode smanjena je tako na minimum kao i vozhnja bicikla.
maja3s
(diskutant)
05. septembar 2014. u 07.56
Repo, ovo sa cirilicom mi se jako svidjelo :D

ja sa mojima velikim poruke saljem cirilicom...oni su bili prve generacije sms-eva u skoli :)

sa najmanjim još nismo krenuli sa porukama...bitno mi je da savlada dobro osnov danskog jezika u pisanju i citanju...od sljedece godine pocinjemo cirilično dopisivanje :DD
Tashka
05. septembar 2014. u 09.33
Majo ja sam pred rat bila mala , nisam trosila pare na cigare nego zivotinjsko carstvo :)
maja3s
(diskutant)
05. septembar 2014. u 09.42
Јој Ташка :))
Teogopa
(HECTBAPHA)
05. septembar 2014. u 10.04
Jao secam se natopljene. Meni je i onako od svih cevapa, natopljena najbolja.
Što se tiče lunchboxes, ja ih imam jedno 10ak u kuci, i sve su ispod 10 doll. Vaske gubi jednu nedeljno, pa je sledeće nedelje nadje i donese kuci. Tako bi sigurno bilo i sa kutijicama. Ponekad spakujem sendvic, neki singles snack, i onda oseckam neko voce i stavim u jednu malo kutijicu. Nekad samo ubacim celu jabuku. Već su veliki, šta da im seckam vise.
Što se kutija tiče, imam onu izjedna, sa pregradama. Stavim nekad spagete, makarone, komadic nekog mesa, voce, povrce, i opet kad zatvorim iubacim u lunch box, moram na to da dodam još applesouce, neki kolacic, nešto slano. Moji momci već odavno jednu vise od onga sto u tu kutijicu može da stane. Ljubi ih majka.
Nasa kutija je nešto ovako: http://www.ebay.com/itm/Pack-of-2-Plastic-Bento-Lunch-Box-Set-with-Utensils-Food-Storage-Containers-/310995... DefaultDomain_0&hash=item4868c734fc
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 12.00
Prvi dan skolice nam je protekao fantasticno! Ona sva ponosna, sa svojim torbakom kojeg jedva nosi na ledjima, stoji u redu sa novim drugarima. Oko nje dosta djece je plakalo - neće u skolu, a ona ko pravi mali heroj. Bas sam se obradovala kad sam joj pregledala lunch box poslije skole - pojela je skoro sve, tj. pretpostavljam da je pojela jer kako Hana veli, nikad im se ne zna.

Drugi dan sve super dok smo dopratile seku do skole a onda u plac; neće u skolu. Čini mi se da se njoj svidjala ta ideja o skoli pa je bila ok prvi dan. Međutim kad je skontala šta je ustvari skola, onda bas i ne bi da ide. :) Taj dan nije vratila kutijicu u kojoj sam joj spakovala grozdje a i ja idiot nisam napisala njezino ime na kutijici. Pouka: staviti ime na sve i pakovati u kesice umjesto u posudice kad god se može.

Treci dan opet bez problema je otisla u skolu. Zove me njezina uciteljica na kraju dana - usrala se u gace prije nego sto će se raspustiti. Imala je već rezervnu garderobicu u skoli, ali uciteljica veli ako mogu da dodjem da je pokupim jer se bas uneredila. Meni skola preko puta kuce; caskom posla otisla. Ja tamo, kad u ucionici njih 3 (uciteljice) nešto raspredaju, a ona sama u wc-u place i pokusava da navuce nove gacice. Obe noge provukla kroz jednu rupu i zaglavila se. A kako se obrisala - da vam ne pricam. Ne znam šta joj bi da se ukaki jer to kuci ne radi. Kontam zaigrala se. Sve posudice je vratila. :)

E jutros opet u plac ispred skole; neće u skolu, hoće kuci. Reko' ne može se u skolu ići samo kad je tebi ceif. Za sad još nisu zvali iz skole (dobar znak), a vidjecemo jesu li sve zdjelice na broju kad se vrati kuci.

Što se kutijica tiče, ja to sve pakujem ili u zipploc kesice, ili u obične plasticne kutijice. Imam jednu termosicu gdje pakujem topli obrok i to je to. Kasiku/viljusku spakujem plasticnu tako da ako i izgubi, nije steta.

Pred skolu smo vjezbali otvaranje/zatvaranje zdjelica i rekla sam joj da ako negdje zapne, da trazi pomoć od uciteljice.

Slatke muke.
Artemis
05. septembar 2014. u 12.13
tweety_m
(?)
05. septembar 2014. u 13.09
Cek cek pusta,hoćeš reći da je i mladja krenula u skolu?Kad prije?
Jao meni je taj No.2 bio nocna mora,i ja sam mu objasnila kako da se brise u nadi da mu neće trebati,posto je tamo samo 3 sata.treci dan dolazi iz skole sav ponosan i govori kako je kakio i sam se brisao,meni se pomracilo,ali mogu da vam kažem da je ispalo ok.
Što se cigara tiče,ja sam kupovala,prođem pola grada i kupim da me ne zna prodavacica :) u to vrijeme se kupovao Filter 160 :)
S_Girl
05. septembar 2014. u 13.52
Joj pusta ni ja ne mogu da vjerujem da je i tvoja najmladja već krenula. Dusica mala mora da se iz nekog straha ukakila, a možda se i zaigrala kao sto kažeš.

Moja je ok sa brisanjem posle 2 nuzde. Dobro smo izvjezbali. Prvi dan je dosla kuci sva ponosna i nije mogla da isceka da mi kaže kako je stavila toalet papir na wc solju kad je isla u wc hehe. Ja sam uvjek u strahu od tih javnih wc-ova, nekad znaju biti tako odvratni. Kad je ja vodim u javni wc uvjek je držim iznad solje, nikad je ne pustam da sjedi. U slučaju da je nuzda 2, tada stavim kilo papira na solju. Tako da sam i njoj rekla da kad u skoli bude isla u wc da stavi papira na solju.

Ona inače obozava skolu, da se ona pita ne bi izlazila iz nje. Kad dodje kuci kuku našim usima, nema nikom progovaranja dok ona ne isprica šta su sve radili, i šta im je ucitelj pricao. Cudo jedno kako sve upije sto je bilo u skoli taj dan. Vidjecemo kako će biti kad bude starija :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 14.05
Jeste, u utorak je krenula u JK (još nije napunila 4 god.) i u skoli je od 8:30 do 14:50, a posle ide u afterschool. Za sad gledam da je pokupim najkasnije do 4h. Ok je ona za brisanje guze kad je kuci i kad kaki na wc solji. Ali ukakila se u gace, pa se to valjda razmuljalo.

A dade mi uciteljica u kesi zamotane njene gacice i kaže mi „eto ja sam to probala da ocistim, ali ti to slobodno baci (u smece) ako hoćeš”. Mislim se, ova garant nema djece jer da sam ja svaki put usrane gace bacala u smece - ih! Reko, ponijecu kuci pa ću pregledati. Kontam ako su bas nastradale, bacicu ih, neću da se zezam sa tim. Dodjem ja kuci,i ono govno onako u komadu još stoji u gacama. Nije ga ni istresla. E da mi je znati samo koja li je njena definicija „ja sam probala ocistiti” i šta to podrazumijeva.
JoannaL
05. septembar 2014. u 14.22
Joj Pusta...nama se to dva puta desilo, ja sam imala blesavu sreću da je u vrticu radila jedna nasa žena, koja je obozavala trinku.I dan danas smo prijateljice i vidjamo se. Ja bih dobila domaćinski okupano dete, gace oprane i prosusene. Svima želim takvu vaspitacicu.
shargarepa
05. septembar 2014. u 15.27
Joj mali su oni za skolicu, mada kad uzmes u obzir koliko vas kostaju vrtici, roditeljima je finansijski lakse. Ovdje u Kvebeku je malo drugacije. Klinci krecu sa 5 godina I presjek je kraj septembra tako da će moji s obzirom da su rođeni u oktobru krenuti sa skoro punih 6 u skolu.

Nemam ništa da dodam na temu torbe za uzinu :)
maja3s
(diskutant)
05. septembar 2014. u 15.27
Твити, ми смо му тепали... Фићо :))

А пушило се свашта... Ронхил бонд лорд ( заушке да добијеш) па и класик... И кад сам дошла у Србију пређем на дрину - ћилимару :)))
Тек кад сам дошла ивдје каква крџа се пушила ухххх кад се сјетим страх ме ;-)

И тско ја посље доста година дођем у србију и купим себи Ћилимару реко да пробам... Ух посље првог дима сама себи сам се дивила како сам уопште могла то да пушим...
Е да и кладик сам видјела у киоску купила и пробала :))
Мало посље тога сам бацила скроз...

И ја сам имала среће да је радила жена из Босне у вртићима рако да смо супер прошли... Наше жене другачије чувају дјецу... Не само нашу већ свачију зсто што мисле како би њима било да су то њихова дјеца :))
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 17.23
Ma ne znam šta bih vam rekla - ovdje u razredu imaju 2 uciteljice i jedna od njih je nasa djevojka. A eto, ja kad jucer dodjoh po nju, njih 3 u ucionici cavrljaju, a moje dijete samo u WC-u place i pokusava da obuce gace. Nastava je već bila gotova i nije bilo druge djece u ucionici. Mislim, shvatam ja da nije uciteljicin posao da mijenja djeci gace, ali Boze moj, ipak su oni još mali i kad se sa tako malom djecom radi, valjda je i opis posla malo proširen.
Tashka
05. septembar 2014. u 18.17
Čini mi se da Pusta, HanaBanana i ja imamo curice koje su u par sedmica razlike. Pusta je malo prije nas , možda oktobar a HB i moja su u Novembru.
Moja je u avgustu presla u pre-K, pretpostavljam da je to kao vas junior K. Ovdje u K krecu ako su do prvog septembra napunili 5 godina tako da će moja dve godine u pre-K ili junior K. Jednu godinu u vrticu u kojem je i do sad bila i sljedece godine u „veliku skolu” gdje joj je sestra trenutno prvi razred.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 18.36
Jeste Tashka, moja curica će 29. 10. napuniti 4 godine. JK, iliti junior kindergarden jeste kao vas pre-K. U JK polaze djeca koja će do kraja ove godine napuniti 4 god. Stariju sam u tom JK periodu ostavila u vrticu i dalje tako da je ona u skolu krenula tek u SK. Ali šta je, tu je. Biće bolje.
Tashka
05. septembar 2014. u 18.39
Meni je termin bio 29 oktobar al se njoj nije zurilo. Stigla je 4. novembra, dva dana nakon mog rođendana.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 18.42
Znaci i tvoja je mala skorpijica. Ne znam kako ti sa svojom posto ste obe skorpije, ali mene ova moja opasno dribla.
Tashka
05. septembar 2014. u 18.49
U skoli je andjeo, sve slusa ne može biti bolja. Kod kuce nas sve redom dribla, ima temperament uh. Eksplodira za seknudu. Uporna i tvrdoglava i u isto vrijeme jako umiljata tako da sve bude po njenom.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
05. septembar 2014. u 18.57
Hehehehe ko da si moju opisala. :) Je l nešto nije po njezinom, odmah digne nos, al ne može covjek na nju nikako da se naljuti ko kad je umiljata. Ustvari, podigne mi krvni pritisak na momenat, ali sve ja to brzo zaboravim.
Republica
(®)
06. septembar 2014. u 05.14
Tashka :) Ti & moj sin istog dana u novembru. :)

hana-banana
(.)
06. septembar 2014. u 07.22
A Tashkina cera i mm.
Kod nas su tata i cera u 10 dana razlike, a sin i ja. Dvije Skorpije i 2 Raka. Njih dvoje kad se zainate, to je samo da u nevjerici posmatras.Sad će jedna trezvena Djevica sve konce da nam pomrsi.
Tashka
06. septembar 2014. u 11.13
Hana kod nas u kuci kad pocne bitka između mene i Milane ja joj uvijek kažem ti si možda tvrdoglava al ja imam vise godina iskustva :) moja najbolja drugarica je dva sata mladja od mene ali je njen rođendan treceg novembra
hana-banana
(.)
06. septembar 2014. u 11.40
Kod ovo dvoje nema prosto proširenih recenica nego ono:
-„Hoćeš!”
- „Neću!” (C kao cicvara)
-„Hoćeš, hoćeš!”
-„Neću, neću!”
I tako kod ja ne upadnem kao sudija. Al je najgore što se ovaj matori primi kao ljubicica, krene da se nervira kao da sa odraslom osobom ima raspravku, hahahahah...
maja3s
(diskutant)
06. septembar 2014. u 14.37
nekad davno sam vjerovala u te horoskope u fazonu karakter i to ...na osnovu toga...kod nas je miks da te glava zaboli...

mi vazdusni a djeca svi zemljani znaci...niko ni s kim :DDD
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.