Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Otekla zlezda na preponi
mislim_Visnja
21. mart 2011. u 16.31
Već treci put mi je otekla zlezda na preponi. To mi se desilo prošle godine jednom, i pretprošle godine jednom. Ispočetka se oseti pod rukom kao mala kuglica, i naraste do velicine manjeg klikera, a potom se povuce. Ovaj put mi je narasla posteno, skoro do velicine manjeg oraha. Skoro!
Sad me boli kad hodam, prekrstim noge ili kad je pipnem. Prošle godine kad mi je izasla, otisla sam kod ginekologa, ali nisam dobila nikakav konkretan odgovor, osim da će proći i da nije potrebna nikakva terapija.
Samo da napomenem da nije u pitanju urasla dlaka.
Da li se nekom od vas desavalo isto, kako ste tretirale otok, i da li su vam rekli koji je razlog sto otice?
Manu_chao
(u tranziciji)
21. mart 2011. u 16.39
Oticanje limfnih zlezda je reakcija organizma na upalne procese u telu. Napadne te nešto, telo tj limfne zlezde krenu da proizvode bela krvna zrca da te brane, i zlezde nekad oteknu od silnog truda. Ovo ti je laicko objašnjenje, po meni nije problem za ginekologa, već da pocnes od lekara opste prakse, da vidis šta te to napalo. Ne mora da bude ništa ozbiljno, meni su oticale zlezde i od običnog gripa, doduse na vratu, ne na preponama.
Milica83
(raspevana)
21. mart 2011. u 17.18
Meni se to često desava, ali znam da je urasla dlaka, jednom sam bila čak i na hirurgiji da me seku a bilo je velicine pa skoro kao loptica za golf
out_of_control
(desno pomoćno smetalo)
21. mart 2011. u 20.11
Ja sam bas jutros bila kod doktora zbog nekih dosadnih kvrzica pod pazuhom. Imam neke i oko prepona.
Nije ništa novo, imam ja to odavno, ali bas mi se ovog ljeta pogorsalo jer je vreme dosta sparno pa se stvarno znojim.
Smire se pa se vrate.
I opet isti odgovor, Hidradenitis suppurativa, samo blazi oblik. U pitanju je preosjetljivost znojnih zlijezda, gnojenje i onda ostaju dosadni oziljci koji se opet povremeno upale.
Googlaj ovo na svoju odgovornost hehe. Stvarno izgleda strasno, ne bih da te plasim da je to to.
Na tvom mjestu bih tražila drugo mišljenje ili bih isla kod specijaliste, dermatologa. Naravno, ako mislis da je u pitanju nešto u kozi, a ne ispod u mesu i sl.
Inače, meni je doktor antibiotike da uzimam ako se opet pogorsaju, mazem „paw paw” kremom (dobar je antiseptik), stavljam tople obloge, kupam se cesce antibakterijskim sapunom i to je to. I sto je najbitnije ne cackam ih i ne cijedim ih, a moram priznati da jesam prije. Sto ih manje diram, brze zarastu.
Republica
(®)
22. mart 2011. u 09.47
Vishlja, bash sam na jednom drugom forumu odgovorila jednoj diskutantkinji ona je po nekada imala pre trudnoće a sad u prvim nedeljam atrudnoće su joj oept otekle te preponske zhlezde.
ali ona ima sad trudnoću sa trojkama pa ti vidi.

Ovo su odgovori njoj:

„Vashar, htedoh da te pitam josh ranije za oticanje ovih tvojih preponskih zhlezda.
Da li tebi izlazi herpes tj groznica na usni ili nosu?”


Vashar veze nemam shta bi bilo .Ovo sam te pitala jer moje dve drugarice imaju taj problem.jedna od detinjstva ima herpes na usni i s vremena na vreme joj oteknu preponske zhlezde u vreme mece a imala je dva puta u trudnoći.Druga ima muke sa Bartolijevom zhlezdom pa kad se i ona upali i preponske zhlezde isto.
Nekako razmishljam tokom mece gubimo dosta minerala.Mozhda bi mogla malo extra cinka za jacanje imuniteta ,jer mecom i malo ljokne imunitet kao i tokom trudnoće.Posebno u prvom tromesecju urinarna infekcija.
Mozhda da cekirash urin? Mozhda ti je organizam senzibilan pa oticanjem zhlezda ti ukazuje da ima negde zapaljenje?
Gledaj da ti donje rublje ne pritiska previshe taj deo prepona.Kad si u kuci ”luftiraj „se.Znaci bez donjeg rublja.”

--------------------

Ipak ti Vishnja kod dermatologa da ti oni utvrde razlog oticanja zhelzda.Mi samo mozhemo da nagadjamo.

Pozdrav.
babyshamble
(sandinista)
22. mart 2011. u 11.29


ako te boli onda je neka upala.
imala sam jednom kao mala (12-13 godina) otok na preponi, i dobija se uput za hirurgiju, ne za dermatologa.

secam se da je hirurg pitao da li imam i sa druge strane, kad sam rekla da nemam, nešto je rekao da je to bolje, ne secam se tačno šta.
imali smo opciju da mi to hiruski odstrani (tata nije dao) ili da dobijem jednu turu lekova (opet se ne secam kojih), sto smo uradili i prošlo je odmah.

otidji kod doktora opste prakse, znace on gde da te posalje.
ne brini ništa!

mislim_Visnja
22. mart 2011. u 16.43
Hvala sto ste mi odgovorile.
Nisam bila prehladjena, na sredini sam ciklusa, tako da sam se pitala može li imati veze sa stresom. Nekako sam to povezala sa njim i imunitetom jer mi se i prethodna dva puta dogodilo kad sam se bas zivcirala. Sad...ko zna. Možda i lupam.
Dobar predlog je da krenem sa pretragama krvne slike i urina, pa tek onda dermatologu, ginekologu ili ne daj Boze hirurgu.Svejedno bi me i oni poslali na te pretrage, a ovako ću bar sve ubrzati.
Poljubac za sve!
nesmajnik1
23. mart 2011. u 11.00
Meni je lekar opšte prakse jednom prilikom kad mi se pojavila ta kvržica na preponi rekao da je možda od depilacije ili brijanja, da ne diram i da će se za par dana žlezda sama povući. Tako je i bilo. Samo mi je jednom izašla.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.