Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Astma?
Teogopa
(HECTBAPHA)
25. oktobar 2010. u 12.33
Pošto se Vasilije rodio ranije rekli su nam da zbog nedovoljnog razvoja pluca mogao bi imati astmu kasnije u zivotu. Uvek u ovo vreme godine dodje do prehlada i kaslja, nekada temp, ali ništa strasno. međutim primetila sam da mu je kasalj uvek onaj suvi, skripavi, kao da nema mucus samo iritacija grla. Naravno da sam iscitala na netu sve sto sam mogla i nasla sam između ostalog da i takav suvi kasalj može da bude jedan od simptoma astme. U subotu celu noc nije mogao da spava od tog kaslja, u nedelju sam ga odvela u urgentni centar gde je (na moje opste iznenadjenje) dobio inekciju-stereoide, jer mu je grlo toliko bilo oteklo da smo skoro dosli u poslednji cas. U sutini on je lepo pio, i jeo, nije imao temp i ja se bas i nisam nešto brinula. Al ipak mislim neću da cekam noć,uvek nocu bude gore, rekoh ajde da odemo u urgentni za svaki slučaj, da ne idem u hitnu posle ako se pogorsa. I eto da nisam otisla tad, ko zna šta je sve moglo da bude, ne daj Boze.
U petak tek imamo zakazano kod njegovog doktora (a i on je sad već mnogo bolje), ali mi u urgentnom ništa ne rekose za astmu. Da li neko ima iskustva s pojavljivanjem astme kod dece? da li se može tek tako pojavit, bez prethodnih simptoma? Kakvi se testovi rade da se otkrije? Na šta da pazim i šta da gledam? On je kao sto rekoh mnogo bolje, pije antibiotike, ali ja se nešto plasim sekundu da ga ostavim samog.
Hvala
Rozmari
25. oktobar 2010. u 14.29
Cao Teodora!

Znam da ću pisati zbrda dole, ali zurim. Ovako, moji klinci su se takođe ranije rodili, u 26 sedmici, i Milan ima i sada nerazvijena pluca sto dovodi do rizika za astmu i cesce upale disajnih piuteva. No to je samo rizik. On je do sada super prelezao sve prehlade kao i njegova sestra, čak i brze ozdravi. Za svaki slučaj imam kuci par preparata za inhaliranje, šta preko pare šta preko maske, ako se nedaj boze desi nešto. Inače primetim da nešto nije u redu kada mu se grudni kos jako nadima dok dise, znači da nešto nije kako treba. Kasalj je imao dugo, ali resili smo ga sa Neotussan sirupom. I on je imao suv kasalj duže vreme. Ne znam imali sirupa kod vas, javi ako nema. Ja sam ga davala tri dana zaredom i ne kaslje vise. Pitaj decijeg dr dali treba da imaš kuci nešto za inhaliranje ako otezano dise i to je sve, i sto vise na svez vazduh ga vodi. Pozdrav od nas troje!
majkakokodajka
(slikar)
25. oktobar 2010. u 14.48
Moj mali rdodjak je imao kao još bebica 2 upale pluca od virusa, asmaticnim napadima skoro uvek reaguje na viruse. Pre godinu dana ga je majka odvela kod dobrog pulmologa i uz adekvatnu terapiju preventive posle samo godinu dana dete je stabilnog stanja, još par meseci će biti na 'luli' i mišljenja su da će sve biti ok. Sada slusanjem ne može da se zakljuci da je asmaticar (a ima podebelu istoriju). Ti neki lekovi(Singulair itd.) nove generacije nemaju nus pojave kao oni pre ...

Idi na www.astma.rs ima jako puno korisnih inf.
Ringispil011
(profesor muzicke kulture)
25. oktobar 2010. u 14.55
Dr Zoran Brankovic, Decije odeljenje pulmologije na Zvezdari, tamo imaju sve uslove za analize, za krv, briseve, snimanje pluca, spirometriju itd.. Ujedno rade i alergo testove, koji mogu biti jedan od uzrocnika tih tegoba. 011/3811804 je broj telefona, mislim da se zakazuje pregled. Sve najbolje želim!

S+V
Teogopa
(HECTBAPHA)
25. oktobar 2010. u 15.37
Hvala mnogo svima, nazalost nismo u srbiji pa ne mogu da iskoristim tog dooktora, ali svakako hvala svima na javljanju
svirena
(teaser)
25. oktobar 2010. u 15.43
Dala u subotu prvu dozu Singulair-a, dijete je dobilo alergijsku reakciju na lijek za alergiju/astmu. Sva se osula (ne znam kako se prevodi „hives”) a osip je trajao dva dana. Lijek smo bacili.
dariabe
(tragac)
25. oktobar 2010. u 18.24
Moje dete (1,5 godina)već dva meseca pije singularian i za to vreme nije imao ni bronhitis, niti ista na plucima, a prehladu vuce poslednja 3 meseca. Međutim, i on ima taj suvi kasalj. U poslednjih 5 dana sam ga inhalirala berodualom, ali nema promene. Hoću ti reći da svi ti preventivni lekovi za astmu ne pomazu u slučaju kada krene neki jači napad. MI tada idemo u hitnu i prima urbazon. Njemu nisu ustanovili astmu, ali ima teze oblike bronhitisa kad god dobije običnu kijavicu. Ja sam tražila da se urade testovi na alergije, međutim, rekli su mi da je rano za to. Sve u svemu, ono sto je važno, a sto su meni savetovali, jeste da ga konstantno pratis. Nekada mu stavi glavu na grudi i možeš da cujes da li skripi kad dise. I tada ga odmah vodis lekaru. Drugo, nama dosta pomaze ovlazivac vazduha, koji ukljucujemo po celu noć.Kravlje mleko sam mu zamenila kozjim, pazim malo na stvari u vezi ishrane da bih mu pojacala imunitet i to je to. Pazim da li ima promena kada se klima naglo menja ili kada doputujemo iz jednog klimatskog podrucja u drugo. Sve ovo ti pricam zato što je moja sestra imala isto iskustvo, pa znam. Njoj su konstatovali astmaticni bronhitis, koristila je razne pumpice i lekove i oko desete godine se sve izgubilo. Malo sam ti zbrkano napisala, zurim, ali ako ti je potreban još neki savet, javi.
svirena
(teaser)
25. oktobar 2010. u 19.00
Zna li neko šta podrazumijeva alergo test (kako se radi) na mladjoj djeci (1.5 god)?
Republica
(®)
26. oktobar 2010. u 08.53
Teogopa, koliko je vasilije star?

Ja ti mogu samo napisati iskustvo koje smo mi proshli sa mojom mamom koja je navukla astmu u svojih 66 godina.Nakon jedne prehlade kreće horor.Čak su je i pogreshno dijagnosticirali...Fibroza pluca.
Izborili smo se na kraju i okrenuli i pored redovne kontrole fenomenalnog Docenta KBC.
Uradili smo anticandida program i antiparazit program.
Na ovoj kompi nemam ostale linkove ali ovaj ti mozhe pomoći.

Obrati se homeopati da vidish poshto kazhem da ne znam kolika je strost deteta da li mozhe koristiti klincic.Taj mali trn kako ga ja zovem nas je sve spasio. Ja ga u avanu sameljem i koristim pomeshanog sa uljima za masiranje desni,u hrani ,nemam ja lično vishe nadimamja stomaka.A mojoj mami za astmu.I Crni Orah.

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/astma/
I ovo:

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/ciscenje-od-parazita/

Nemoj da te neke recenice u textu iznerviraju.Ti vidi shta bi josh moglo biti uzrok osim prerano rođenje.

Pozdrav.
Teogopa
(HECTBAPHA)
26. oktobar 2010. u 09.10
Hvala mnogo, Vasilije ima 4 godine, tek je napunio pre par nedelja. Procitacu ove linkove, zaista mnogo hvala :)
fenomenalne ste
Teogopa
(HECTBAPHA)
26. oktobar 2010. u 09.17
ah vidim na šta si mislila kod „poedinih recenica” nisam se iznervirala. :) Dajem sve od sebe, ovo za prerano rođenje nam je receno, jer čim se rodio pistao je dok dise. bas nekako cudan zvuk. To je trajalo 24 sata i prestalo je. Onda su nam rekli da je dobro, ali da bi mogao razviti astmu. Što se hrane tiče kuvam sveze sve, nema fast food :), a lekove skoro nikad da ne uzima. osim ako bas nema temp.I vitamine konzumiramo kroz hranu, ne uzimamo suplements, a što se zagadjenja okolike tiče, eh tu već ništa ne mogu :(
neobavestena
27. oktobar 2010. u 05.15
Mene zanima,da li je neko od vas sa asmatičnom decom posećivao „slane sobe”?
Ako se to u inostranstvu drugačije zove,evo na šta mislim:
http://slanasoba.rs/o_nama.html

Konkretno me interesuje da li daje neke pozitivne rezultate ili je samo još jedna šarena laža u nizu...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.