Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Kada početi sa unosom..
biserplavi
(dizajner)
05. mart 2010. u 03.18
kada ste poceli davati vasim bebama pavlaku, spanac,zumance,i šta se sve može dati bebi od 7 meseci u ishrani...
resistance
05. mart 2010. u 05.01
Ovde imaš lepu tablicu i mnoge stvari o ishrani beba, meni je puno pomoglo:

http://www.wholesomebabyfood.com/solidfoodchartbyfood.htm

Pavlaku sam dala s 9, zumance sa osam al ja i nisam bas zurila. Za spanac nisam znala da nije bas dobar za početak (zbog ne znam kakosezove neke kiselina) pa sam dala već sa 7.
ivana_78
(trgovac)
05. mart 2010. u 07.40
pavlaku sam dala sa 7 spanac od 6 meseca al sam kuvala iskljucivo u mleku i u otovrenoj serpici zobg toksina koje mleko upija iz spanaca,a zumance se daje od 8-9 meseca kako ko...mi imamo 9 meseci i još nismo probali a ne treba zuriti ukoliko neko u porodici ima alergije bilo kakve vrste...bitno je da se krene do 10 meseca da bi se do god dana probalo i belance zbog vakcine koja sadrzi belance u sebi a koja se prima sa navrsenih god dana
jelr
(student)
05. mart 2010. u 11.53
Što se tiče jaja, po mojim izvorima, može samo zumace, a belance ne pre 1. rođenadana. Zumance sme sa navrsenih 7. meseci, i to za rucak, tj. pomesan sa kasicom od povrca. Prvo dati 1/8 zumanceta, sacekati 2 do 3 dana da se vidi ima li reakcija pa onda 2/8 i postepeno povecavati dok se ne doje do pola zumanceta. U prvom mesecu davanja, treba dva puta nedeljno datvati po pola zumanceta. Kada se daje zumace ne daje se meso. U drugom mesecu preci na celo zumance i savetuju jedan dan povrce sa mesom a jedan sa zumacetom, mada neki vole da ostave 2 dana samo povrce. Što se tiče mlecnih proizvoda, tipa sira, pallake, tu su oprecna mišljenja, neki izvori kažu sa navrsenih 6, neki,7, pa neki vak i 9. Ja sam probala sa navrsenih 7 kao i zumance ali moje dete uporno odbija palentu sa pavlakom ili jogurom ili kombinacije sličnog tipa.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.