Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Dva Pitanja
Maja128
(majka)
18. decembar 2009. u 14.32
1. Samo se cesem, nije opasno ali ponekad me uhvati samo da se cesem i to najviše ramena i ruke, ma da i ledja. Sve mislim da mi je suva koza ali nije. Nije sad opasno nego me interesuje sto me ponekad svrbi. Da nije zbog hormona ili možda sto sam pri kraju trudnoće pa se sirim?

2. U 36oj nedelji sam i zadnja dva dana osecam dole kako mi se kosti sire ali bas dole i napred. Jel to neki znak da se otvaram? Sad ću kod doktora na pregled 23eg. Pa sam htela da vidim sa vama ako je neko imao slična iskustva.
dana07
18. decembar 2009. u 14.39
1.Ne znam zašto te sve svrbi...meni se to nije desavalo,ali mislim da se to koza siri.
2.Isti takav osecaj „sirenja kostiju”:-) sam osetila i ja,otprilike u 36-oj ned.Kod mene to nije znacilo da se otvaram,jer mi je porođej izazvan u 41+5 i nisam bila otvorena ni prst.
Pozzz
Ilkka
18. decembar 2009. u 14.43
ako te sve svrbi, u trudnoći to može da bude negativan znak. idi pod hitno lekaru. ne secam se tačno šta je to bese znacilo, znam samo da je lekar rekao ako me svrbi dosta obavezno da se javim. ali nemoj odmah da brines, nije to ništa tako strasno, samo se javi lekaru za svaki slučaj. ne znam da li je to bese bilo u vezi pritiska ili secera, bolje proveri sa lekarom.
jarac34
18. decembar 2009. u 15.49
i ja sam se ceskala...kao sto ti rece i po rukama, stomaku, nogama...
nisam imala nikakav problem tipa pritiska niti bilo šta drugo sem NERVOZE :)))
barbie-barbie
18. decembar 2009. u 15.53
I mene je uzasno sve nešto svrbelo i nije bilo ništa strasno.Secer i pritisak su bili u redu,a i svi ostali parametri.Mene kao da nije svrbela koza,nego neki sloj ispod.A koza mi je zaista bila suva!Ti to,naravno,ako se bojis reci lekaru,ali se dotle ne sekiraj.
Lolypopa
18. decembar 2009. u 17.06
Majo, nemoj da brines, to sa svrabom koze pred kraj trudnoće je sasvim normalna pojava. Ja nisam imala taj problem ali moja snajka jeste, i htela je da izludi od svraba, ma kozu da odere! Isto ledja, ruke... Ona je trudnoću dobro iznela bez ikakvih problema, rodila je zdravu i jako jako lepu bebicu.
Gala06
18. decembar 2009. u 17.08
Može da bude vise toga, na primer: holestaza, sirenje koze, zbog hormona.Rade se biohemijski parametri SGOT i SGPT da se iskljuci mogućnost holestaze!
Mene je jakooooo svrbelo 5 dana pred porodjaj i radili su mi te jetrine probe i bile su OK. Ispostavilo se da je zbog progesterona.
JoannaL
18. decembar 2009. u 17.14
Holestaza je meni u obe trudnoće uzrokovala svrab. I sada imam probleme sa zucnom kesicom-kamencici, nadam se da neću morati da je vadim:(
Bol napred je od simfize, mene je bolelo toliko da sam plakala.Nije to otvaranje, otvaranje ne osecas ali sirenje simfize zbog tezine bebe i zbog delovanja progesterona na ligamente može biti jako bolno.
Ovo prođe nakon porodjaja.
Tebi bas usitnilo, još malo:)Nek ti prođe brzo i lako.
Maja128
(majka)
19. decembar 2009. u 13.11
Hvala vam. Ja bih rekla da je ovo zbog hormona, sva sreća pa me stomak ne svrbi. Moja drugarica je muke žive imala sa stomakom i cesala se i sva popucala. Meni krema pomaze za stomak, možda bi trebala da mazem ramena i ruke. I meni je pritisak i secer ok tako da sad vidim da je normalno.

Izvinjavam se a šta je holestaza?

Da upravi si Joanna nije da se otvaram nego da se sirim i na to sam i mislila ali nazalost moj mozak ne radi ko pre, a ni blizu. :( Nadam se da će sve biti isto kao pre. Da ostalo mi samo tri nedelje. Hvala na lepim zeljama. Isto tako se nadam da nećeš morati da vadis. Srećno i cuvaj se
Chihuahua
19. decembar 2009. u 15.10
Cao Majo!

Ako se svrab javlja posle vezbi opustanja (pogotovo ako si koristila hipnozu), postoji objašnjenje za to - sirenje kapilara usled opustanja autonomnog nervnog sistema (ne znam koliko se secas biologije, simpaticki sistem i nervna vlakna koja su zaduzena za krvne sudove koze i misice dlake...) - taj proces prouzrokuje svrab.

Ukoliko nije to u pitanju, i sumnjas na holestazu, obavezno proveri sa svojim doktorom/babicom... Pogledaj i ovde:

http://itchymoms.com/

Pozdrav!
Gala06
19. decembar 2009. u 15.53
http://www.bebinsvet.net/tekstovi/trudnoća/strane/trudnoća-holestaza.html
Maja128
(majka)
20. decembar 2009. u 14.15
Hvala vam drage,

Vidim da ima nešto sa zuticom, da li to ima veze sa bebom jer je moj mali rođen sa zuticom a uz dojenje se smanjilo? Vidis kreme pomazu za stomak ali retko kad svrbi, primetila sam da sve zavisi kakvu majcu nosim. Ali gore me svrbi ali nije toliko opasno. Ipak ću da vidim sa doktoricom pa neka proveri sve. Može biti to što sam anemicna malo u trudnoći. Opet hvala!!!
NevernaBeba
20. decembar 2009. u 16.28
Draga moja, ja nemam ništa pametno da ti kažem jer su ti mamice već sve objasnile samo da ti poželim da se brzo i lako porodis i da ti sve prođe kako treba.
Saljem ti puuuno zagrljaja!

Maja128
(majka)
20. decembar 2009. u 22.19
Hvala bebo!!! Nadam se da će tako i biti. Kad stignes pisi mi na fejsu šta si ti radila sa hipnozom i kako je sve to tebi prošlo na porodjaju.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.