Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Zrelost posteljice
oljicica
(student)
26. avgust 2009. u 19.15
Devojke moje, danas sam bila na UZ o doca kaže da je sve ok, da je beba malo naprednija, po zadnjem ciklusu ja sam 24+1, a po UZ 26+. Kada sam dosla kuci i procitala nalaz, tamo piše da je zrelost posteljice II stepena i eto ti meni razloga za brigu. Imate li neko iskustvo, saznanje
dajanara
(professor)
27. avgust 2009. u 00.28
U Americi se meri zrelost placente i sto je veci stepen, veca je mogućnost nekih problema. Kažu da je placenta treceg stepena problematicna, za drugi stepen ne spominju ništa. Što se vise blizis terminu, veca je mogućnost da je zrelost na vecem nivou. Moj lekar kaže da ne bi trebao da bude treci stepen pre 36. nedelje, na primer.

anjale
27. avgust 2009. u 15.42
Zrelost placente u tvom periodu trudnoće je sasvim uredu.

Kao i sto sam termin „zrelost” kaže, početni, tzv. srednji i zavrsni deo trudoce prate faze u spremnosti (zrelosti) placente: I, II i III stepen.

I u slučaju da je zrelost placente III stepena u nešto ranijim nedeljama trudnoće ne znači da će doći do bilo kog problema. Obično se odrede cesci UZ pregledi kojima se meri (dovoljna) kolicina amniotske tecnosti kao i redovniji monitoring srcane akcije ploda, sto dokazuje da beba „ne pati” usled vece zrelosti placente, tj. dobija sve sto joj je potrebno.

Ovo samo informativno, kod tebe je sve OK. Srećno.
 Komentar Zapamti ovu temu!

.