Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Prirodni lek protiv kaslja
Biba29
07. jun 2009. u 13.44
Sunce,22meseca,pocelo je jako da kaslje...imate li neke narodne recepte protiva kaslja koji su se pokazali kao dobri?
anonimnana
(nix)
07. jun 2009. u 13.52
Isecas oljuscenu glavicu crnog luka na 4 dela, dodas oko 2 solje vode, kuvas dok ti ostane samo oko solja te lukove vode. Popiti pre spavanja. Od ovoga se mnogo lepo spava, samo ne znam da li će dete voleti ukus i miris. Srećno.
Skorpija_
(hehe)
07. jun 2009. u 15.42
Biba u lukovinu stavi malo meda i slobodno jednu kesicu kamilice da ublazi miris...i ja sam svojoj djeci tako radila...A možeš kuhati i caj od bjeloz sleza zaista je dobar i pomaze...Uzmi maslinovog ulja(a može i jestivo ulje isto) malo podgrej i dobro izmasiraj bebi pluca,i ako imaš lanenu krpu stavis kad izmasiras...provjereno pomaze...Biće to dobro sve naj :)))
acinica
(vaspitač)
07. jun 2009. u 16.53
Mojim klincima definitivno pomaze med i luk,crni luk oljustiti i iseci na nekoliko komada,preliti sa 2-3 kasike meda,sacekati barem 2 sata da luk ispusti sirup i davati nekoliko puta dnevno.(samo taj sirup) Da napomenem da med treba koristiti iskljucivo plasticnom ili drvenom kasikom.Da bi ublazila jak ukus luka u taj sirup iscedi malo pomorandze.I treba biti uporan. Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!
Biba29
07. jun 2009. u 18.05
Hvala vam...čula sam za taj recept za lukom,bas ovde na diskusijama ,al nisam mogla d aga se setim..a ond ai pomislih,kako će dete da popije ako joj se ne svidja ukus,al ovo sa medom je dobra fora,plus sto je med zdrav...probacemo to,usput joj stavljam nocu svinjsku mast na grudni kos...Hvala,caos
CruelaDeVil
08. jun 2009. u 22.32
1. Namazati medom pluca, uvece pre spavanja, pokriti pamucnom krpom i obuci dete. Treba tako da prespava. Kasalj će se sigurno smanjiti drasticno do ujutru.

SIRUP ZA KASALJ OD LORBERA (LOVOROVOG LISTA)

Ja ovde u Americi izlecih pola komsiluka tako

200 ml vode
5 kasika secera
5 listova lorbera

Kuvati dok pola vode ne uvri.
Sipati u posudicu i piti po kasiku svakih nekoliko sati.

JOS JEDAN RECEPAT ZA KASALJ I GRLO

200 ml mleka
2-3 kasike meda
2 kasicice putera

Prokuvati da bude vruce i popiti pred spavanje sto je toplije moguće

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.