Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Ko o cemu.. ja o kg :)
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 05.51
e ovako...uh :((

nikako mi se neda da smrsam...pomislim šta bi tek bilo da sam na pilulama :)))) sala :))

preskacem strik/konopac 3 do 4 puta sedmicno...skacem na trampolini jednom do dva puta sedmicno...ove dijete ...ne mogu to...probam pa stanem...nekako mi to sve bezveze...gdje ja pored još 4 clana porodice da pazim šta ću jesti,...nema sanse..to sam mogla nekad,...kad sam imala jedno i dvoje djece :)))) a sad ..nccc :((

i tako već mjesec dana i vise ja skacem i skacem i skacem...a vaga stoji i stoji i stoji...ma šta stoji :(((
ide na gore :(((((((((((((((((((((((
uzas doslo mi je da odustanem...kako može to da mi se desi :(((

pa pomislim da sam stvarno u klimaksu (rano mi je) i da su mi hormoni pobrkali sve (jako moguće)...a možda mi i stitna nije uredu(provjericu)

sutra slava..pa ćemo dobiti malu bebaru u familiji pa će se slavi...pa onda zovemo mi na rođendan uz prasence :))) pa onda drugi rođendan.,..e taj samo uz kolac i meze..te idem na naselje biće ica i pica :((((( QU QU meni to sve tek prestoji...a ja već dobila na kilazi :(((((((((((((((((((((

nego razmišljam i pricita na diskusiji fitnes...WII FIT :)))))
ima li neko od vas...i pomaze li u skidanju kg

imam WII još kupim fit i eto...gledala sam neki dan u prodavnici..izgleda kao step ajrobik...da li je tako ili ????

ako ništa bacam se na UN pa koliko mognem da izdržim ali tek poslje svih ovih slavlja ...dakle početak juna :(:):(:)

ne znam dal da se smijem ili da sam tuzna

nesmajnik1
05. maj 2009. u 06.20
Majo

šta da ti kažem, ne daj se do juna, a onda izdrži sa svim peripetijama koje si isplanirala. Probaj ako možeš da kreneš na trčanje ili brzi hod.

Nemam nikakav pametan savet, ja imam suprotan problem, ko da imam pantljičaru ne daj Bože, nikako da se ugojim.

Sretno!
insomnija
(student)
05. maj 2009. u 06.28
...:))))...joj,majo chitam tebe,vidim sebe..:D...samo shto ti imash troje dece,a ja jedno ,pa je malo veca sramota meni...:)))...ali hajde,nemam shtitnu zhlezdu,znam da mi je metabolizam usporeniji,ali ni to nije opravdanje..znam zhena koje je isto nemaju,pa izgledaju kao avioni...
...nemam neki pametan predlog,sem da ti dam podrshku...ja sam sebi kupila rolere,pa ću da probam i to..:))..trchim za ovim malim non stop sam u pokretu,stvarno ne znam odakle mi ovoliki kilogrami...moracu malo da se uozbiljim i poradim na tome,jer se vishe ni ja ne osecam dobro...:((...ne znam da li bi bilo dobro da se izvagamo sada,pa da krenemo zajedno u akciju i vidimo posle leta koliko je ko napredovao...:))...mozhda bi nam neka zajednichka akcija dala vishe elana..:)))
nesmajnik1
05. maj 2009. u 06.39
insomnija

to ti uopšte nije loša ideja. Možda da krenete u isto vreme sa nekom istom ili sličnom dijetom, ako vam obema odgovara, pa da se redovno kuckate, ne mora ovde može i privatno, čisto da svaka vidi da nije sama u tome i da ima neku konkretnu osobu koja je u sličnoj situaciji.

Ja još samo da pronađem još nekoga sa pantljičarom pa ako se složi da krenemo u avanturu ‚‚jedi dok ti se ne smuči‚‚.
mamicatatica
(roditelji)
05. maj 2009. u 06.58
Evo i ja da se pridružim akciji jer ovako sama slaba vajda. Malo po malo i ja sada imam visak od 8kg i sto sam vise na dijeti i razmišljam, pricam..sve vise kg imam. Ranije sam isla u teretanu na cardio vezbe a sad mi se i to vise zgadilo tj nemam elana da idem..nekada sam delila savete kako se otarasiti kg a sada na samu sebe nemam vise efekta...
Pomagajte!!!
isidora_c
05. maj 2009. u 07.09
cao, majo, ja samo da javim da sam procitala tvoj odgovor na temi 'niko me ne slusa'. ja i dalje mislim da od suza nema bolje taktike sa muzem (sto neko rece :)) i djecom u najgorim godinama. ja sam svojoj mami nedavno rekla kako 'budala uvjek sebi nadje posla' i ona se nasmijala jer je sad kasno da se mijenja. tebi još nije kasno, a zivot se potrosi ako ne pazis.

što se tiče kg, ne mogu ti puno pomoći jer sam i sama teza nego ikad. meni su rekli da je stitnjaca i da će se stvari popraviti, ali sve stoji već 5-6 mjeseci. ti obavezno provjeri svoju da bar imaš izgovor da pojedes sve kolacice po slavama! :))

p.s. tvoj sin voli hendrix-a i ozzy-ja, a moj gusle! :) probala sam mu jednom pustiti 'wind cries mary', ali se odmah rasplakao. vise mu se svidja djordjije koprivica :)
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 07.14
mamaicetatice

pa i ti :):((:)))) ma imam još tvoju dijetu kopiranu na kompu..aaa..ne na drugom kompu :))

ja ne mogu ništa da pocinjem što se tiče dijeta do juna :(:):(:)

ostaje mi da skacem u prazno pa šta bude...mm me kao tjesi pa kaže smrsla si..ja na vagu kad imam šta da vidim 2+ :(((( uzas :((( ma smucim se saba sebi

ne mogu da nejedem...moram...ne mogu onda djecom da se bavim :))

ma da sam sjedila kuci ovi dana nebi se ja sikirala...znala bi da mi je od toga...bas ovih dana ne znam kud ću da udarim prije..il u skolu il u vrtic..il na plivanje (ne ja vozim djecu)...ma i plivanje ću uvrstiti...ali tek poslje maja..nema sanse sad :)

da mi je pred pms znala bi da su zato kg...skupi se voda u organizmu...a ovako...ne znam ni sama...

kad smo pricali o bebi ja i muž...kaže on meni..pa tako sa viskom kg možeš da dovedes u opasnost i sebe i bebu...skroz je u pravu...a on nerazumje da to neće sa mene...

uhvatila me bas panika..nije zbog ljeta...to mi je najmanji problem...

od danas izasle ovdje u dk tablete za mrsanje...u slobodnoj prodaji..neki ih hvale neki kude...ne znam ni ja..juče sam u jednom momentu i pomislila da ih kupim :((((

sto je najgore sve zna i 2 l vode dnevno ili 8 casa...i kretanje i manjemasno i manje ugljikohidrata i ne atkins ...i sve druge price...ma teorija mi je savrsena...ali praksa ništa 0
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 07.24
aj isidora :))

bas me nasmija...nije da slusam gusle ali imam cd :))) moj bjezi u sobu kad mi pustimo ponekad :))))))))))))doduse rjetko kad kad mi stalno iz sobe dreci muzika ;-)pa poželim mir i tisinu :))) uh kako to lijepo zvuci :))

cuj moram da odradim to što je u roku :)) a ostalo nek se sve zapali...znam ja za sebe i sjednem i kako sam ti već pisala...odmorim ja...čak znam djeci da dam najmanjeg i kažem ..mojih sat vremena...niko da nije us'o u dnevnu sonu ...pijem kafu i odmaram..u početku su dolazili sad više ne...

znaci ne tražim ja sebi posla tek tako...ali roditeljske rođendane to tako ide...nema tu šta da se mjenja...to se mora odraditi...a prozori..ko ih sisa...nek cekaju juna i oni :))
Republica
05. maj 2009. u 07.27
ostaje mi da skacem u prazno pa šta bude...
=======================

Majo ova recenica je reshenje tvog problema...zaista.

Preskakanje konopca.Pali neverovatno.Svaki dan sat-satipo nakon klope ti udari da preskacesh konopac 15-30 minuta.Da se onako dobro preznojish kao posle dobrog letnjeg sex-a...:0))))
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 07.30
haha Rep :)))

kakvog sexa draga :)) ja sam i zaboravila šta je to :)))) zezam se...ma znaš u svakoj sali ima pola istine ;-)

sve nekako nabzaka :)))))haha :)))

samo ga se dobro sjecam :))))))
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 07.32
znaci sad mi je vrjeme za skakanje :))) idem i nevracam se za sat vremena :))
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
05. maj 2009. u 07.49
Majo nemoj govoriti nikada da ćeš na dijetu od sledeće nedelje, sledećeg meseca već koci i reci SAD ILI NIKAD. Idi ti na sva ta silna slavlja ali jedi umereno bre. Nema te dijete koju covek može da drzi celog zivota. Trebaš nauciti se samokontroli. To sto kažeš da skakuces , trckaras ili šta već radis sa decicom ali opet si u plusu sa kilogramima znači da ti ne valja rabota sa ishranom, znaci unosis vise nego sto potrosis. Kljuc je u kolicini ne u vrsti hrane koju pojedes. Najbolja moguća fizicka aktivnost jeste preskakanje konopca, ja radim ovako 10 setova od po 100 preskoka . Zato svako dobro i nadam se da ćeš uspeti u toj tvojoj misiji skidanja kilograma.

Snezana
05. maj 2009. u 07.52
Eh te kile... moras totalno da promenis način zivota da bi videla rezultate, a to da se ne lažemo malo ko uspeva, pa i oni koji uspeju ne traje dugo.

Što se wii fit tiče, imam ga, meni vrlo zanimljiva „igra”, bila sam se jedno vreme toliko navukla na to da nije prošlo dana a da bar 2 puta dnevno nisam „trenirala” sa njim. Nekako mi je to dolazilo kao opustanje i vreme za samu sebe. Sad on već dugo skuplja prasinu, mogu ti reći da je i za to vrlo dobar:) Nekog skidanja kg sa njim nema, ali ima onako zanimljiva rekreacija. Plus ti sluzi onako kao trener pa vidis kako napredujes ili nazadujes i tako neke zanimljive stvarcice.

Meni skidanje kg nikad nije polazilo za rukom kao sad, za 10 dana 5 kg manje...uzasno. Tebi preporucujem da uzivas, i da se ne opterecujes mnogo, sto vise mislis o tome to vise kile neće da slusaju. Samo pripazi da se ne udabljas još vise, jer sto si starija sve je teze sa kilama, a i sa skidanjem.
majkakg
(mama)
05. maj 2009. u 07.54
Slazem se sa stavom da, ako hoćeš da skines kiligrame, to učinis odmah. Najbolja dijeta na svetu se zove i praktikuje jako jednostavno: izmakni serpu.
Deca nisu opravdanje, ni izgovor.
Pri tom, ja zaista ne mislim da bilo ko, ko se dobro oseca u svojoj kozi i ima ok zdravstveno stanje, treba da drzi dijetu. Vise volim zadovoljne buce, nego anksiozne mrsavice. Dakle, ako se ti dobro osecas, uzivaj i jedi. Ako ti smetaju kilogrami, zatvori usta. I za pricu i za gutanje. :D
Republica
05. maj 2009. u 08.19
Hahahaha MajkoKg...izmakni sherpu...:0)))
Ja do skoro furala sa sherpom kroz kucu...:0)))

Ma Majo veruj mi evo i tetkinO Daca ti potvrdjuje.
Ne koshta nishta kao one skupe mashine.Klopash normalno izbacish preko konopca i osecash se fit.
To je najvazhnije.Kondicija.A omo malo ako ljulja to je BreW sexy.
Zdravlje prvo a zdravlje nije samo odsustvo bolesti.

Znash shta kad se osecas fit onda će ti biti lakshe i da izadjesh na kraj sa svim ukucanima...:0)))
bubamaja
(mama :))
05. maj 2009. u 08.27
drage moje skinite sa neta CORE RHYTHMS latino dens em vezbate da igrade em topite salce, ja dve veceri djuskam zamišljam ko da sam u diskoteci (uh kako mi nedostaje :), i već se bolje osecam, salce se samo topi. Ja kupila i onu loptu za pilates, eno moje cerka se igra sa njom :)
lelena_77
(dizajner)
05. maj 2009. u 08.30
Majo kao sto ti Daca kaže, vise unosis manje trosis. Isto, nemoj da se vezes samo za vagu, izmeri se u cm, prema garderobi. Možda si sad tek prodrmala misice pa se oni stežu i formiraju oblik a kilogrami zato rastu. Sama sam bila premrsava (stitna ladno, ne mora samo visak kg od nje, može i manjak...) a sada pa nakon porodjaja imam malo vise sto mi smeta. Da ne jedem ne mogu, tako da samo vezba! Preskaci, trci, stepenice, ma bilo šta! Samo vredno :) Srećno!

P.S.uopste nije losa ideja da se organizujemo sve :)
evo jednog sajta sto mi je muž nasao, možda nekoj pomogne
http://getfitandyummy.com/blog/
banjalucanka_
(svasta_nesto)
05. maj 2009. u 08.38
nisam stigla sve procitati, majo moras reci zbogom svojim izgovorima. Tako sam i ja, te rođendan maloj te ovo te ono..sutra je i nasa slava tj. mojih roditelja ali ja ću biti disciplinovana

Inače ja sam postala pravi fan UN dijete. Bila sam veoma skepticna na početku dijete ali zaista djeluje. evo sada sam 3 nedelje na dijeti i super mi je. smrsala oko 6-7 kg.
Dobro sto je veci visak to se lakse gubi

Koliko ti hoćeš da skines?

Inače ja sam u trudnoći dobila oko 30 kg! a pri porodjaju izgubila samo 5, i nakon porodjaja vratila tih 5 umjesto da gubim dalje. Nisam pazila na ishranu priznajem ali su mi svi govorili to spada samo od sebe, al sipak :))
prošle godine u novembru/decembru sam drzala prvi krug un dijete ali samo 40 dana, i skinula oko 13 kg i bila sam bas zadovljna. Onda je dosla slava Sv. Jovan pa sam pauzirala, reko nastavicu i nisam.
Od tih 13 kg sam bila vratila 3,5 kg. Ali opet dobro :)

15.4 sam krenula u drugi krug un dijete i namjeravam da izdržim sva 3 mjeseca!!
Cilj mi je da skinem ukupno 15-20 kg. Sada je evo otislo 6-7. Znaci još da mi je 10tak i super.

Ali stvarno sam rekla STOP i sada def. nešto mijenjam. bez obzira da li tokom dijete ima slavlje, rođendan bilo šta, ja sam disciplinovana. I ko ima volju može jednostavno da izdrzi, jer i u toj dijeti može fino da se klopa, samo je vocni dan malo zeznut. Ali i na taj dan se smiju jesti npr suve smokve, sljive, vocni sokovi bez secera, badem, orah (1 puna saka ne vise)

Mislim da ti je najjednostavnija un jer znaš tačno kada i šta jedes , a porcije nisu uopste male!! i nema grickanja, to je dobra dijeta za odvikavanja od stalnog grickanja svega i svačega. npr na 3 dan , UH smijes pojesti punooooo tjestenine, skroz dok nisi sita (ja kuvam intergalne spagete i sos od pardajza i gljiva ili tikvica i bas se napucan dobro :) ili pravim pizzu sa paradajz sosom, svjez paradajz, bosiljak, malo maslina , ev. gljive i to je to)

A za veceru kolaciiiiiiiiiii, pa kud će bolje :)

Eto ako se odlucis da krenes, javi i pitaj ako te nešto zanima!!

I prestani vise da trazis izgovore

a reci muzu da i on ide s tobom na dijetu, jer je 5ti dan dijete seks 2x dnevno, ujutro je naravno voce kao i uvijek, može npr 1 banana :))))

Tako će ti biti lakse u drustvu ;)

p.s inače sam protiv dijeta tipa litra jogurta dnevno, kila jabuka dnevno ali u Un dijeti se sve jede, samo se pazi na kombinaciju
Moja mama je isto drzala, izdrzala sva 3 mj i izgubila 17 kg. Ko curica je sada, sva se utegla, tata je samo mjeri i gleda :)))

MAJA80
(apotekar)
05. maj 2009. u 10.56
Ja sam prvi put zatrudnela sa 63 kg,u trudnoći dobila 13kg,i za dva meseca od porodjaja sišla na 50kg,tačnije za oko 2 meseca izgubila sam oko 20kg.Drugi put sam zatrudnela sa kilažom od 55 kg,u trudnoći dobijem 18 kg,i ovog puta je bilo malo teže vratiti kilažu,tačnije nije bio problem sa skidanjem kila,već sa stomačićem,znači za oko 3 meseca sam se vratila na staru kilažu,tj.na 54 kg.I znam da će mnogi pomisliti da imam dobar metabolizam,da to kod mene ide lako,ali zaista nije tako,možeš da vežbaš i po 3 sata dnevno,ako se proždireš neće imati efekta!Ja sam sebi lepo rekla:„Debela si,lenja,bole te ledja,i povrh svega ne osećaš se lepo i uredno u svojoj koži,prestani da jedeš očima!!!POČNI DA JEDEŠ KAD ZA TO IMAŠ POTREBU I BUDI UMERENA!!!I tako sam počela da jedem po malo a često,češće kuvano,retko suvu hranu i kaloričnu,slatkiše ne jedem i uopšte mi nije problem da po nekad kada za to imam potrebu uzmem po kocku čokolade,ili parče torte,palačinku,ma bilo šta,ali ponavljam,samo kada stvarno imam potrebu,a ne kada mi je dosadno,ili kada drugi jedu pa ”daj da uzmem i ja,što da ne...?„Po ceo dan sam u pokretu,naravno svaka i ti si sigurno,ali to iskoristi na pravi način,kada god radiš nešto misli o tome koliko tom prilikom kalorija sagorevaš,tako da mislim da ćeš više kalorija utrošiti dok peglaš,usisavaš ili brišeš prašinu nego za to vreme dok preskačeš uže ili šta već.Svoje svakodnevne poslove pretvori u korisne treninge,i MORAŠ da povedeš računa KOLIKO i ŠTA jedeš,a naročito koliko?Pokušaj da kada jedeš i pojedeš pola ili malo više od pola porcije ustaneš od stola i završiš sa jelom,i videćeš posle 15-ak minuta shvatićeš da si sita i da ti nije ni trebalo više hrane nego što si pojela!I baš sam pisala i pisala,izvinite,ali sve u želji da pomognem jer ako sam mogla ja,onda mogu svi!Srećno!”
Lolypopa
05. maj 2009. u 12.16
I ja se isto kunem u UN dijetu. U prvoj trudnoći sam nagomilala 23kg, i posle je spalo samo 10 i to jako sporo. Posle se vratilo još 3 i skoro 2 god. se vrtelo na 70-73kg. E onda je prvo majka otkrila UN. Za 20 dana je skinula 5kg i tu stala. A ja sam za 3 meseca (isla sam do kraja) uspela da se vratim na 60. U početku je bilo lako, kasnije malo teze ali nisam se bas bas nešto strogo ni pridržavala. Ipak je to dug period. E sad Jovo-nanovo, opet ispočetka -druga trudnoća. Kilogrami se naagomilavaju, ja se nerviram ali manje, jer sada znam za UN. Pa kad se porodim nema cekanja...

Majo „batali” pricu i baci se na UN! Nećeš se pokajati sigurno, drzi se strogo toga i videces da deluje! Bilo bi dobro da ukljucis i neku aktivnost tipa setnja svako vece... lepo je vreme pa možeš, to bi bilo takođe korisno a i manje ćeš misliti na hranu kada nešto radis.

maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 13.13
ja neću na dijetu...ne idem

eto skakala sam i znojila se :)))
pa me zabolilo na lijevu stranu...i to me nije bolilo 100 godina...mislim da je dobar znak sto me pocelo boliti...znate onaj bol kad ste ne utrenirani...i nemate kondicije..vise puta me bolilo ovih dana

rekla sam vam već..prošle godine sam bila na UN-u i izgubila 6 kg...i vratila poslje par mjeseci 3...a polako sad i ostatak...

znate šta...sjecam se da sam sve izgubila kad sam sina rodila prvog...znam ja o cemu vi pricate...i cerku kad sam rodila smsa..jest da mi je ostalo 7 kg tad...a posto sam bila mrsava puno bi mi to onako taman po cjelom tjelu :)))
a sad kad sam se najmanje udebljala u trudnoći ...i prije trudnoće ostavila cigare..pa se prije trudnoće udebljala 5..i u trudnoći 10...i poslje poroda se udebljam još 3...ma haos

reko vam već...poznajem teoriju..i to promjeni zivot...ovo ono...ishranu...a to nema sanse

ma ja i ne jedem puno...zaista mislim da mi je nešto sa stitnom...ali sebe sam zapostavila...šta ću

ma ne kukam QUQU :))))
Jelena70
05. maj 2009. u 13.19
Majo, o tome smo već puno puta pricali; možeš da vezbas koliko hoćeš, ali ako uneses vise kalorija nego sto si potrosila ode visak direktno na skladistenje. Vrlo jednostavno. A sto smo stariji metabolizam je sporiji i manje nam je kalorija potrebno dnevno. Najgora ti je kombinacija da nećeš na dijetu a ovamo se nerviras sto imaš viskove, tako ništa nećeš postici.
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
05. maj 2009. u 13.34
Majo Majo mani se analiziranja i preduzmi nešto. Ne trazi razloge i izgovore već nadji rešenje.

Ajde trk oko kuce tri puta heheh :)
maja3s
(diskutant)
05. maj 2009. u 13.53
ovo sa latino plesom nije losa ideja...ovdje je prva dama danske poslje one emisije lud za plesom ili kako se već zove na srpskom dobro stanjila figuru..a bila bas debela...mislim da nikad nije bila mrsavija nego sad i vratilo joj se samopouzdanje

ma meni to ne manjka...nisam ja ubijena u pojam zbog kg..prikrijem ja to i nevidi se...mmmm..kad se sjetim kako sam izgledala :(:):(:) eeee

idem da pogledam ovo latino :))
kriska
05. maj 2009. u 14.12
Draga Majo, nemoj ni slučajno da pijes tablete za mrsavljenje niti bilo kakve cajeve i slične gluposti.
To će samo naskoditi tvom zdravlju i ništa ti neće pomoći.
Molim te poslusaj me!
Imala sam drugaricu koja je bila opterecena izgledom, do te mere da je pila raznorazne tablete i cajeve za mrsavljenje, čak je toliko daleko dogurala da je otisla kod jednog nadri lekara koji joj je injekcijom ubrizgao pantljicaru u creva.
Necete mi verovati, ali ovo je ziva istina. Ta moja drugarica imala je lud apetit i mogla je pola praseta da pojede za jedan rucak.
Ti cajevi i pantljicara u njenim crevima doveli su je do strasne, neizlecive bolisti i žena je pre 5 meseci umrla u najlepsim godima, kad je bila najpotrebnija svojoj deci i porodici.
Majo, nemoj se igrati sa zivotom!
Naime, sve te tablete i cajevi za mrsavljenje dovode do nedostatka sluzi u crevima.
Laicki receno, creva vremenom postaju suva i prestaju da obavljaju svoju osnovnu funkciju, sto dovodi do teske bolesti i smrti.
Majo, ti si jedna pozitivna i vesela zenica, lepo je što se bavis sportom, ali ništa ti ne vredi preskakanje konopca i skakanje na trambolini, ako ćeš posle toga sesti i dobro se najesti.
Ja stvarno ne znam u cemu je svrha prezderavanja?
Šta to coveka tera da jede do besvesti?
Sva hrana na jednu rupu udje, a na drugu izadje.
Veliki sam gurman, volim da kuvam i uzivam u svakom jelu, ali tako što svaki zalogaj zvacem polako, da osetim potpuni ukus.
Probaj tako, svaki zalogaj hrane dugo, dugo zvaci pre nego sto ga progutas.
Majo, svako dobro ti želim i razmisli malo o svom zdravlju!
Mary_Poppins
05. maj 2009. u 16.08
Ja nisam nikad drzala dijetu, ali ima par stvari kojih se pridržavam veoma rigorozno. Na taj način nikad nisam imala problema sa kg. Sad sam u zadnjoj nedelji trudnoće, udebljala sam se 11 kila.
Pijem samo vodu, kad sam zedna, nikad sokove. Jedem sve. Dan obično pocnem (posle kafe - i ja sam covek :) sa 2,5 dcl vocnog jogurta u kojem su npr. jagode, maline i banane. Kada prodju prva 3 meseca posle porodjaja, pocinjem sa vezbanjem, (koje ne traje ni 10 minuta), a sastoji se u tome da pocinjem da pravim trbusnjake svako jutro. U početku covek misli da je i 5 puno, ali vrlo brzo, već posle 2 meseca možeš bez problema da ih pravis 100. Ali, ponavljam - svaki dan. Ni jedan razlog nije dovoljno dobar da se jedan dan preskoci (ni pranje zubi ne preskacemo ujutro zar ne?). Sledeće sto je važno je salata - koju često pravim: Stavim sir- patros, mozzarela ili tako nešto, paradajz, krastavce, papriku, kukuruz, luk, mrkvu, rotkvice, semenkice i ulje od bundeve i jedem za veceru uz hleb. Napravim stvarno ogromnu porciju.
Ja nisam nutricionista, ali sam gledala na TV-u da osecaj gladi često dolazi, ne zato što covek nije dovoljno jeo, nego zbog toga sto mu nedostaju neki vitamini i organizam ne može da mu kaže - e ja bih sad malo gvozdja ili vitamina A, nego salje poruku - gladan sam. I tu je onda osnovni problem povisene tezine.
bubamaja
(mama :))
05. maj 2009. u 17.08
uz latino dens mrdate malo vise guzom ako ti je muž negde u blizini ima da te odmah dovati :) al će da se gube kilogrami
anja_77
05. maj 2009. u 18.58
i ja sam kuburila sa kilama,sama sam se sebi gadila.imala sam 6o pounda viska od 2 trudnoće manje od 2 godine.i svaki mesec sam pocinjala sa nekom novom dijetom vise mi se sve smucilo.e onda sam sama sebi negde u decembru zacrtala da će od nove godine sve se morat promeniti.al ko će cekat novu godinu pa sam nešto pre nove uvela nove mere.jedem 3-4 puta dnevno(pre sam jela samo jednom-izladnjivala samu sebe-veeeelika greška)manje kolicine i krenula sam 2 puta nedeljno na spinning class,sad idem i 3-4 puta nedeljno i super se osecam.skinula sam 30 pounda još 1o pa da budem pre trudnoće.ja se iskreno kunem u spinning teško je i naporno al kad vidim rezultate onda mi i nije teško.
maja3s
(diskutant)
06. maj 2009. u 04.55
evo me sad sam odskakala svoje :))

citala sam negdje da je dobro onako ujutro skakati :))

ovo sa biciklom nije losa ideja...a ja ne znam imam li ja vremena da idem 3 4 puta sedmicno na voznju bicikla...možda da kupim biciklo i da stavim muziku u ipod i okrecem sama u kuci :))) šta kazete

važno je da neodustajem od strika ;-)

razmišljala sam i o nutricionistima ovdje u dk...možda odem..znate šta prošli put sam mislila da idem i razgovarala sa muzem i on me fakticki odgovorio...reko mi je da to samo dok ides kod njih djeluje a poslje se sve opet vrati...i te rijeci su me sMetnule s puta :((((

možda muž ima veliki utican na mene...šta kazete na to..poslje 15 godina braka ???? nisam razmišljala o tome...i on je puno zahtijevan što se hrane tiče...čini mi se da bi upola manje kuvala da nije njega :))) hahaha da se ja razvedem :)))) pa da smrsam...onda u potragu za novim..možda bi bilo motiva :)))))))))))))))

e i šta da radim sa svekrvom...inače dobra žena...ali kad dodjem kod nje ona trista cuda iznese na sto...ajd sto iznese nego ako neuzmen ništa..gura mi usta :(((((( uh a ja se najezim
izbjegavam da idem...ali ni to ne ide...jer onda misle da sam nešto ljuta :(((

WII fitnes ...odustala sam...samo strik i napolje...znam ja i u kuci preskakat..a mm kaže..ee..polako provalices pod :)))) od tezine :)))
Daca83
(Veb Dizajner/Programer)
06. maj 2009. u 07.57
Majo to što kažu da je ujutro dobro skakati je istina ali jel znaš zašto? Zato sto su ti glikogene zalihe prazne pa da bi imala energije da skaces organizam crpi energiju iz masnih naslaga :)

Što se tiče svekrve imam i ja jednu takvu ma kakvi još goru, moja je mene ganjala sa tanjirom po kuci ko da imam 5 godina covece ali vremenom su naucili da ja ne volim nudkanje.
kriska
06. maj 2009. u 07.57
Kupi onaj plastican obruc (hulahop) i vrti ga oko struka.
To odlično skida salce i ucvrscuje misice.
Ja često koristim taj obruc. Žena sam u godima i ne želim da mi se koza omlitavi.
Dijetama se može smrsati, ali ako se ne rade vezbe koza će ostati mlitava, sto je po meni ruznije od punacke, ali zategnute žene.
Jelena70
06. maj 2009. u 09.54
Majo, ja sam čini mi se u najboljoj formi bila kad smo živeli na osmom spratu zgrade na Novom Beogradu a lift se pokvario i danima nije radio! Stepenice su neverovatno dobra stvar za vezbu, dakle ako bilo gde imaš izbor lift/pokretne stepenice/stepenice, a ti iskoristi sansu.

Ja sam se tokom ove duge kanadske zime ugojila ~5kg pa i ja moram da ih stesem, ali se nadam da će to lakse ići sada kad je (konacno!!!) lepo vreme da možemo puno vremena da provodimo napolju, pa će malo vise kalorija da se trosi na razne aktivnosti. Evo kako se ja trenutno borim da skinem kile:

- Na poslu redovno idem na 5. sprat peske, doduse super da uopste imamo mogućnost da idemo stepenicama, u prethodne 2 zgrade gde sam radila morala sam da idem liftovima, stepenice su bile iskljucivo za koriscenje u slučaj pozara?!

- U parku se poslednjih dana jurim sa decom, oni vole da trce (umore se pa posle bolje spavaju), recimo igramo se 'suge'.

- Na poslu sam povecala broj odlazaka na vezbice sa 3 na 4 puta nedeljno

Ali sve ovo nema sanse da da rezultate ako i ishrana nije prilagodjena, tako da obavezno jedem proteine (belo meso peceno bez masnoce ili riba) i puno povrca, nešto voca i manje hleba i ništa slatkisa. Rezultat ne može da izostane.

Ako možeš da vezbas ujutru to je super, kao sto je neko već napisao sigurno trosis masne naslage tada jer su glikogenske rezerve prazne.
Jelena70
06. maj 2009. u 10.33
Kriska je imala super komentar, htela sam samo da dam malu ispravku - nije bas da nisi ništa uradila ako vezbas pa se posle prejedes, posto je vezbanje uzasno bitno za zdravlje. Na primer, ako vezbas, jedna od mnogih korisnih stvari je da snizavas los a povecavas dobar holesterol (znam iz licnog iskustva).

Evo jednog primera kod mene na poslu: jedan 60-godisnji kolega (Dzef) ide na ove vezbe koje imamo na poslu svakog radnog dana i to 2 termina vezbi svakog dana (dakle vezba 1.5h i to 5x nedeljno)! Jede 'razumno', sto znaci nemasni proteini, puno povrca a ostalo ograniceno. Posle posla je već dugo aktivan i u nekom amaterskom pozoristu. I tako jednom kad smo pricali, kaže on „Potpuno sam zdrav u ovim godinama, nemam ni trunku sala na stomaku i totalno sam pobedio genetiku!” - o cemu se radi: on ima 2 brata i roditelje koji su svi debeli, ne paze šta jedu i piju, i svi su postali hronicni bolesnici u nekim 40-tim godinama. Nekome je možda Dzef smesan i deluje da je to što on radi prevelika žrtva, ali covek je presrecan sto sa 60 godina može da uradi i izdrzi ono sto verovatno masa 30-togodisnjaka ne može jer se ugojila i opustila.

I meni genetika ne ide na ruku, dakle srcane bolesti bi trebalo da mi ne ginu sudeci po hronicnim srcanim bolestima mojih punackih roditelja (već sam i okasnila, oni su postali bolesni oko 35-te!!!). Posle dve trudnoće posle kojih sam imala 9 kg viska i posle ishrane u restoranima dok sam na poslu meni je holesterol bio malo povecan, tako da sam se nacisto isprepadala i posetila 2 kardiologa. I znate šta su mi rekli? Ako pod jedan: vezbam redovno i pod dva: pazim šta jedem - nema sanse da i mene zadesi hronicna srcana bolest!!! Valjda znaju šta pricaju, a ja sam rešena da pobedim genetiku ;-) Da vezbam obozavam, super sto na poslu imam sjajno rešenje za to, a za klopu (naročito zimi u Kanadi) mi malko teze ide da se kontrolisem što se slatkisa tiče, ali i to se da srediti.

Inače mnoge moje rodjake u Srbiji su se nakon porodjaja totalno opustile, i umesto nekadasnjih 50-60kg koje su imale kao devojke sada imaju 20-30kg vise! I naravno, sa oko 40 godina sve one imaju probleme sa srcem i visokim pritiskom.

Po izjavama kineziologa (ima li toga u Srbiji?) ovde kod mene na poslu, rizik za hronicne bolesti (srce, dijabetes itd) je povecan ako si se ugojio u predelu struka, jer unutrasnje salo (koje mi ne vidimo) gusi unutrasnje organe... Imaju neke mere rizika, gleda se koliki je odnos obima struka i obima kukova, ako je kod žena taj odnos > 0.86 a kod muskaraca veci od 1, onda je povecan rizik od hronicnih bolesti.
kriska
06. maj 2009. u 11.20
Bravo Jelena! Potpuno si u pravu.
I ja sam po genetici sklona srcanim bolestima, dejabetesu i visokom pritisku, ali za sada je, hvala Bogu, sve u granicama normale.
Naravno da je fizicka aktivnost veoma bitna za zdravlje, to je neosporno.
Glavna poenta svega je da se uneseno treba i potrositi.
Prosta matematika - koliko se kalorija unese, toliko ih treba i sagoreti i nema bojazni od prekomerne kilaze.
Ako se potrosi vise kalorija nego sto je uneto, onda se mrsavi i to je jasno kao dan.
Ne mogu da shvatim osobe koje žele po svaku cenu da imaju lepo i zgodno telo i na svakave nacine maltretiraju svoj organizam, pri tom ne vodeci ni malo racuna o zdravlju.
Još veca nebuloza mi je kad neko kaže: „Ništa ne jedem, a debeo sam.” To je prosto nemoguće! Ako ne jedete ne samo da ćete smrsati, već će te se i razboleti.
Neke osobe veoma malo kolicinski jedu, ali nije bitno koliko nego šta se jede.
Majo, ova opaska se odnosi na tebe.
Uporedite osobu koja u neogranicenim kolicinama jede sveze ne zacinjene salate, bareno zeleno povrce bez majoneza i kojekakvih masnih sosova, neprzenu hranu u pola litra zejtina... sa osobom koja jede mnogo manje, ali suhomesnate proizvode, grisine, cips, pomfrit, testa, slatkise.
Šta mislite, koja osoba će biti zdravija i bez bojazni od viska kg-a?
Jelena70
06. maj 2009. u 13.31
Majo, ako zaista ne želiš da se odreknes klope onda bar smanji porcije da bi smrsala; ne znam da li si bacila pogled u mamicataticinoj temi:

http://www3.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/140/013703692/vezano-za-skidanje-kg.html?2

Baci pogled na Strongmanov blog, možda će ti koristiti.
IceSummer
06. maj 2009. u 13.44
Majo,uz duzno postovanje i bez uvrede,ali nedavno si istu temu bila otvorila gdje je bilo preko 100 komentara(koliko se ja sjecam).Dosta diskutanata ti je dalo super savjete za mrsavljenje i ishranu.Biće da nisi nikoga poslusala,pa opet jovo nanovo.Tako da mislim da i sad koliko god se trude da ti objasne kako da smrsas,da nećeš opet nikoga poslusati .Veliki pozdrav za tebe
kriska
06. maj 2009. u 14.32
Maja bi htela da joj dodje dobra vila sa carobnim stapicem i u momentu je pretvori u vitku lepoticu, dok ona sa svojim muzem jede masne kobasice, pomfrit i cokolade.
isidora_c
06. maj 2009. u 17.47
ja bih isto kao maja, samo sa burekom! :) majo, u pitanju su i godine. sve vremenom uspori, ali ti, za svaki slučaj, provjeri stitnjacu.

ako nemas nekih srcanih oboljenja, secera i sl. u porodici, neće ti biti ništa od malo viska kg. u to ime idem na nađemcokoladicu koju sam juče sakrila od muza! ;)
jelena70
06. maj 2009. u 18.36
Zapravo postoji način da se oslabi čak i ako se solidno klopa... Promenis profesiju, postanes instruktor fitnesa i onda vezbas po ceo dan. Provereno radi - jedna instruktorka koja nam drzi casove obozava da klopa cokoladu, pa onda vezba po ceo dan zajedno sa svim svojim grupama (a ima 4-6 casova dnevno!). Kad nam udari ludacki tempo znamo da se tih dana bas prejela cokolade pa zuri da je istopi :-)
mamicatatica
(roditelji)
07. maj 2009. u 09.05
Ja sam danas krenula sa UN dijetom pa ćemo da vidimo rezultate za par nedelja...Mada mi se svidja dijeta sa jabukama gde se 3 dana jedu samo jabuke i garantovano se gubi 3,4 kg...Naravno vraticu se svakodnevnom vezbanju kao ranije i to je to...Mislim da treba biti uporan, imati zelju i cilj inače slaba vajda...Pozz i srećno
maja3s
(diskutant)
07. maj 2009. u 12.12
evo i maje :))))

juče sam oborila i rekord sa strikom :))))

a zato danas me bole listovi na nogama...pa sam malo smanjila...ali skakala i danas :)))
posto je kisa i trampolina mokra slabo sam na trampolini

jutros bila kod doktora...totalan prijedlog sljedece sedmice :)))

stitna...a što se bolesti tiče...genetske predispozicije u familiji...srcani bolesnici...dijabetes...i eto šta da vam pricam...
dakle treba se boriti poslje ovoga

e što se tiče teme...bila je moja tema prije godinu dana...nije prije par mjeseci :(:)))

ovo sa moji 3 4 puta sedmicno...preslo na svaki dan :)))skakanja :))

e kad zavrsim sa doktorom..i sve bude uredu ili ako nebude uredu...razgovaracu već sa doktorom o tome kako i šta dalje i kako će dalje da tece moj proces...

a ako bude sve ok...idem kod danski nutricionista da supliram skakanje

ustvari ja se bojim jeseni...i dk vremena kad kisa pada ...na mene jako loše utice ..deprimira me...

i ne znam da li sam pisala ranije...ali prije kad sam rodila djecu..isla sam poslje porodiljskog...svaki dan na posao...obaveza je cudo...tako sam i smrsala...sve je samo od sebe otislo...sada radim samo 2 dana u sedmici...i nemam taj ritam
Isidora_C
07. maj 2009. u 17.50
samo ti postavljaj kad god ti padne na pamet. kome ćeš kukati ako ne drugim ženama? :)

ja sam samo jednom bila na dijeti i to čitava 24 sata. procitala u novinama da je taj dan nešto poseban i ako ništa ne jedes i ne pijes, sigurno ćeš izgubiti 5kg. bilo mi 15 ljeta i mislila da sam debela, a bas sam bila slatka.

i tako, pojedem ja jedan evrokrem od 100g i veliku cokoladu 5 minuta prije početka TOG dana, odgladovah i ostah zedna, pojedoh još jednu cokoladu po zavrsetku TOG dana i desi se... ništa! od tada ne vjerujem ničemu sto procitam u 'vecernjim novostima' i ne držim dijete jer nemaju efekta! :)
maja3s
(diskutant)
08. maj 2009. u 02.24
isidora

ja se tebi bas ismija :)))))

sad nešto razmišljam...da li treba ujutro da skacem čim ustanem...jer ja prvo dorckuijem popijem kafu...rjesim se djece pa tek onda skacem :)))
isidora_c
08. maj 2009. u 06.07
ma suti, ja se bila bas razocarala kad 5 kg nije spalo :)

evo ti iz 'times'-a kad treba vjezbati, ali to ti je kao engleske 'vecernje' :)

http://women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/women/body_and_soul/article3171559.ece

nemoj se cuditi sto još ne mrsas, treba par mjeseci da se to desi. kako godine prolaze svi kažu da je sve teze izgubiti kilazu. ja zato i ne pokusavam :)
maja3s
(diskutant)
09. maj 2009. u 03.12
isidora

ti mi dodjes kao neki pozitivan negativac :)))))

mislim u pozitivnom smislu...juče i danas ništa od vjezbanja...a naredni dani pripreme za rođendan...kako li ću to sve izvesti samo ja znam

hvala na tekstu...ali kad vidim veliki tekst na engleskom...a kod mene vazda graja...i galama...valja se koncentrisati da to procitam...malo mi treba vremena jer davno bi kad sam koristila engleski...no...obecavam ti da ću procitati...

za oko mi zapade tekst...sa strane...28 dana dijete :)))i to ću da procitam čim stignem :)))

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.