Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Vidi ovdje jako zanimljivo.. za zacece
maja3s
(diskutant)
22. april 2009. u 05.52
pogledajte šta sam nasla..jako interesantno..iako ja bas sve ne kapiram..

tražila sam za plodnost..povpljne mjesece...recimo :))

Toolbar Pravilnik foruma Burek marketing Najčešća pitanja eBurek.co.yu - Mail Posetite Burek Prodavnicu
Prijava na forum:
Ime: Lozinka: Prijavi me trajno:
Trajanje: Registruj nalog: zaboravili ste šifru?
Ime: Lozinka: Ponovi Lozinku: E-mail:
Zatvori BUREK marketing Početna Lista članova Prodavnica Prijavljivanje Registracija Burek :: Forumi :: > Opste teme > Astrologija ~ Numerologija ~ Ezoterija
Tema: Astroloski preduslovi za radjanje (Moderatori: montenegrina, Makišon, marye)
Trenutno vreme je: 22. Apr 2009, 11:41:47
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Stranice:1 Tema opcije
Štampaj
Oceni ovu temu
Očajno
Loše
Prosečno
Dobro
Odlično

Tema: Astroloski preduslovi za radjanje (Pročitano 1326 puta)

montenegrina 02. Jul 2006, 12:51:57
Moderator Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak
Pol
Poruke 7145
Zastava
Windows XP
Opera 8.51
Nokia 7373
U astrologiji se smatra da su potrebni sledeći preduslovi za začeće:

1) 10-20 dana posle redovne menstruacije.

2) Kada je Mesec iznad horizonta.

3) Kada Mesec ili Venera prelaze preko podznaka, Venere ili Meseca u natalnom horoskopu.

4) Kada Mesec formira isti ugao (aspekt) sa Suncem koji je bio u natalnom horoskopu (važi dva dana pre tačnog aspekta i jedan dan posle).

5) Mesec na Ascendentu ili Descendentu žene.

U praksi se ispostavlja da se verovatnoća začeća povećava kada se spoje uslovi 1 i 4, tj. da se ta dva ciklusa spoje u nekoj tački. U pojedinim slučajevima, može proći i po nekoliko godina dok se ti uslovi ne steknu i to je, astrološki gledano, najčešći uzrok neplodnosti.

Položaj Meseca u natalnom horoskopu takođe utiče na plodnost. Rak, Ribe i Škorpija se smatraju plodnim znacima, dok se neplodnim generalno smatraju Ovan, Blizanci, Lav, Devica i Vodolija. Naročito je loš položaj Meseca u vazdušnim znacima, jer se smatra da je upravo naglašenost vazduha u natalnoj karti pretpostavka za sterilitet.

Za plodnost uopšte i prvo dete simbol je peta kuća. Za drugo dete je simbol sedma kuća, za treće dete -- deveta kuća itd. U ženskom horoskopu, plodnost se izražava i kroz Veneru. Za sterilitet najvažnije su četvrta, peta i sedma kuća, npr. Mesec ili Venera u nekoj od tih kuća u lošem aspektu sa lošom planetom su praktično garancija za jedan ili više abortusa tokom života. Uran, Pluton ili Mars u petoj kući daju probleme u trudnoći, pa i pobačaje. Loš aspekt Saturna sa Venerom daje neplodnost, ili se rađanje deteta odlaže za po desetak godina. Loši aspekti označavaju težak porođaj, carski rez, teško održavanje trudnoće. U horoskopu žene 8-ma kuća je kraj trudnoće, kao četvrta kuća od pete.

Svaka trudnoća se računa kao jedna kuća, tako da će se za treće dete gledati deveta kuća npr. ako je prva trudnoća završena normalno, a druga abortusom. Peta kuća opisuje sve što je zajedničko za svu decu jedne osobe.

Povoljna podloga za trudnoću može biti i tranzit Jupitera preko Meseca ili preko vladaoce pete kuće.

Uobičajene konfiguracije za neplodnost su:

Venera u sterilnom znaku u kvadratu sa Saturnom ili Neptunom.

Mars u petoj kući u sterilnom znaku u kvadratu sa Jupiterom ili Neptunom.

Vladalac Saturna u Škorpiji na Ascendentu (sporo seme).

Konjunkcija Saturna i Lilit u Škorpiji.

Saturn u Blizancima, Lavu ili Devici u 6-oj, 8-oj ili 12-oj kući u lošim aspektima sa Venerom i/ili Mesecom.

Sunce na Ascendentu u Lavu u kvadratu sa Saturnom iz Škorpije ili Vage.
Planete u petoj kući

Sunce znači da će osoba voleti sport, zabavu i decu. Deta više liči na oca, a ovaj položaj češće daje mušku decu. Žensko dete je vezano za oca. Sunce ovde samo po sebi ne ukazuje na veći broj dece, a ponekad ih uopšte i nema.

Mesec daje nežno, osetljivo dete, vezano za dom i majku; više dece.

Merkur u petoj daje bistru i pričljivu decu. Dobri aspekti pojačavaju, a loši aspekti na Merkur daju brige zbog dece u školi.

Venera u petoj kući detetu daje blagu i nežnu prirodu, a roditeljima sreću kroz decu.

Mars je svojeglavo, nemirno i besno dete, koje će tokom života biti povređivano po glavi, dobijati batine i -- ako postoje povoljni aspekti sa dispozitorom Marsa ili vladaocem pete kuće - verovatno biti sportista.

Jupiter daje uspešnu decu, obrazovanu, dobro vaspitanu i zdravu. Sklona su sportu, a moguć je i život u inostranstvu. Ili će biti više dece ili će postojeća deca biti uspešnija.

Saturn u petoj kući daje do dvoje dece i sa tim se treba pomiriti. Moguća neplodnost, odnosno, teškoće da se održi plod.

Uran je iznenadna trudnoća, neočekivana i u inat nekome, način dokazivanja i sl. Ili će dete biti vanbračno ili će biti začeto van braka (što često svima odgovara, pa postane izgovor za ulaženje u brak!) Uran će istom lakoćom dati neočekivan abortus ili neželjen nasilan prekid trudnoće.

Neptun detetu daje lošu psihu. Ako su aspekti dobri, dete će biti posebno nadareno za duhovni ili ezoterijski rad, ali u slučaju loših aspekata, može biti sklono psihičkim oboljenjima. Dete može da uzima droge ili alkohol, a u lošem aspektu sa Marsom, to mogu biti stvarno teške droge, trovanje ali i davljenje. Neptun u petoj kući može da znači da se poreklo deteta ne zna, ali i da je dete usvojeno.

Pluton u petoj kući može značiti niz loših stvari, npr. otmicu deteta, silovanje i sl. Dobri aspekti Plutona znače da će se dete izvući iz neugodnih situacija.IP sačuvana Stai Fermo Lì
„Ogni volta che vedo un tramonto mi girano i coglioni , perchè è passato un altro giorno...”.


Prijava na forum:
Ime: Lozinka: Želim biti prijavljen:
Trajanje: Registruj nalog: zaboravili ste šifru?
Ime: Lozinka: Ponovi Lozinku: E-mail:
Zatvori

MICICAA Poruka #1 09. Avg 2006, 23:15:01
Zodijak
Pol
Poruke 1
Windows XP
Internet Explorer 6.0
Rođena sam 10.10.1973. U srbiji u 00.30. Sa sterilitetom se borim 6 godina,kakve su mi sanse i kada?

[Edit by montenegrina: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 10. Avg 2006, 00:44:26 od montenegrina »
IP sačuvana


Prijava na forum:
Ime: Lozinka: Želim biti prijavljen:
Trajanje: Registruj nalog: zaboravili ste šifru?
Ime: Lozinka: Ponovi Lozinku: E-mail:
Zatvori
femali Poruka #2 18. Sep 2006, 17:40:58
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 48
Windows XP
Internet Explorer 6.0
neko mi je jednom prilikom rekao da ću imati problema na porodjaju. da li je to zaista moguće videti putem horoskopa?
moji podaci su:
02.07.1976
beograd
10:30hIP sačuvana


Prijava na forum:
Ime: Lozinka: Želim biti prijavljen:
Trajanje: Registruj nalog: zaboravili ste šifru?
Ime: Lozinka: Ponovi Lozinku: E-mail:
Zatvori
Makišon Poruka #3 18. Sep 2006, 23:13:51
Moderator Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak
Pol
Poruke 18602
Zastava
Windows XP
Mozilla Firefox 1.5.0.7
SonyEricsson w810i
Boginja začeća - Juniona

U vreme Starog Rima postojao je i dan podvećen trudnicama! To je tradicionalno i simbolično bio 1. mart, kad se smatralo da pocinje proleće i u prirodi kreće novi životni ciklus

Interesantno je kako su na sve to gledali u starom Rimu – papalele sa modernom astrologijom skoro da su zapanjujuće, pa se neko možda pita i da li smo uopšte nešto novo izmislili Praznik trudnica bio je poznatiji kao Matronalije i bio je posvećen boginji Junoni, koja je bila zaštitnik braka i materinstva. Vestalke, device koje su bile zaštitnice Rima, stavljale su maleni pramen svoje kose na staro drveće na taj dan, a trudnice (matrone) odvezivale sve čvorove koje su imale na odeći. Kao zahvalnost za srećno rođenje novog Rimljanina, na oltar boginje Junone bacao se novčić.

Stari Rimljani smatrali su da je trudna žena vredna obozavanja, jer je njeno stanje čini bližom Kosmosu i da su joj sve zvezde i planete naklonjene i da je štite. U to vreme je trudnoća trajala deset meseci, ali lunarnih, kako na kraju krajeva i lekari računaju. Lunarni mesec ima četiri nedelje, tako da je deset meseci isto što i 40 nedelja. Svaki mesec imao je svoju planetu zaštitnicu. U to vreme nije se znalo da uopste postoje Uran, Neptun i Pluton, ali su svejedno opisi bili kao da se za ove planete znalo. Na primer, Mars je po njima bio dvojake prirode, što u prevodu znači da je ona malo agresivnija varijanta u stvari Uran, i tako dalje. Kad uzmemo u obzir sfere delovanja planeta i ponašamo se u skladu sa onim što saznamo, pomoći ćemo detetu koje tek treba da se rodi, da još u stomaku bude spremno na taj sudbonosni čas rođenja. Biće veselo, zdravo i lepo!

Prvi mesec protiče pod pokroviteljstvom Sunca. Sunce određuje fizički izgled, jačinu volje, privlačnost i duhovni potencijal. To je period u kome trudnica treba da je zadovoljna i srećna, da se što više smeje i da izbegava ljude pored kojih se ne oseća dobro.

Drugi mesec – gospodar je Mesec. Period u kome se formira podsvest. U stara vremena trudnice su se tada okupljale da ih bude što više u drustvu, kako bi izbegle „urokljive oci”. Smatralo se za loše ukoliko su dve trudnice daleko jedna od druge, a nalaze se, na primer, na istom trgu.

Treći mesec obeležen je uticajem Marsa. Period u kome treba biti veoma oprezan. Nisu tako retki zdravstveni problemi: razne upale, infekcije, temperatura, prehlada (čak i tokom leta). Tad zaista treba paziti na sebe.

Četvrti mesec – mesec Merkura. Formira se težnja ka znanju i obrazovanju. U to vreme trudnica bi trebalo da čita „pametne” knjige, gleda „intelektualne” filmove, posećuje muzeje...

Peti mesec protiče pod pokroviteljstvom Jupitera. Učvršćuje se odnos prema domovini. Vaša aktivna građanska pozicija, kao i zdrava svest o trenutku u kome živimo, pomoći će i detetu da nađe svoje mesto u svetu.

Šesti mesec – mesec Venere. Osećanja su glavna! Izaberite neku lepu melodiju, pevajte i sami, što više komuniciirajte sa ocem deteta. Sve su to glasovi i utisci koje će dete zapamtiti i koji će mu ostati u prenatalnom sećanju. Sedmi mesec je pod uticajem planete Saturn. Vodite računa o odnosima u porodici. Što vise vremena provodite sa svojim najbližima.

Osmi mesec odgovara uticaju Urana. Ovo je ujedno i najopasniji mesec, jer ako i bude iznenađenja, niko im se neće radovati. Zato se potrudite da budete što mirniji i da sva aktivnost bude samo na mentalnom nivou. Između ostalog, pod uticajem Urana rađaju se genijalne ideje.

Deveti mesec protiče pod znakom Neptuna. Mudrost, intuicija, bujna mašta – to sve možete da podarite svom detetu ukoliko se budete što više bavili prirodom.

Deseti mesec povezan je sa Plutonom. Što češće možete, govorite svom čedu da ga volite i da jedva čekate kad će se pojaviti na svetu. U potpunosti ste spremni na susret sa malim čudom rođenja. IP sačuvana
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??


možda ima i neki stavri sto nisamtrebala kopirati...ali shvaticete..nemam ja vremena mnogo :))
ana_mi_je_rekla
(slobodni umetnik)
23. april 2009. u 04.08
Majo, bre, mnogo ti komplikovana ova rabota:) Ja bih to ovako pojednostavila...

Uzmes puno volje i ljubavi (u zagradi:), pomnozis sa dobrim raspoloženjem pa dodas mnoooogo opustenosti, neku lepu atmosferu i uzivancijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)
insomnija
(student)
23. april 2009. u 04.52
...hahahahaha majo,sva sreća pa sam izgleda zeznula astrologiju u njenom korenu...od tih nabrojanih aspekata i polozhaja za sterilnost ja imam 60%...i opet imam svog dechaka...;)...sigurno su mi ostali aspekti bili povoljni i to najverovatnije ovi shto ana nabroja...:))))...

...mada ,dobr aje fora,posebno meni,jer ja sam astrology freak...:)))
maja3s
(diskutant)
23. april 2009. u 10.37
ma ja ne znam moje aspekte...a nekontam ovo ništa...opet mislim ima neko ko konta :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
tajanica
(kozmeticar)
23. april 2009. u 19.23
Nije li brzi i pouzdaniji test ovulacije? Koristi se kao test za trudnoću, koliko znam, na zapadu je dostupan u svakoj apoteci a u Srbiji se može poruciti u privatnim apotekama i stize za dan-dva. Do duse, treba ih poruciti minimum 7, jer ga farmakomafije (u SRB) prodaju po jednodnevnoj upotrebi (cena oko 200-300 din po jednom), al si siguran kada ti je ovulacija. Ja sam te testove dobila iz Amerike (znaci sada se mogu kupiti i u SRB) i zahvaljujuci njima imam svoju Dusicu. A trudili smo se mesecima... i već se spremali za detaljnije, mucne pretrage... Kod nas se to zove Ovu gnost i uvoz je iz Hrvatske, svaka ~bolje snabdevena~ privatna apoteka vam ga može nabaviti. Pozdrav!
maja3s
(diskutant)
24. april 2009. u 04.33
ja nemam problema za ostati u drugom stanju...sva 3 puta iz prve...do sad..a sad bi ja htjela ali ne pokusavamo...jer muž nije za

nešto sam nako svljala po netu..pa da vidim šta kaže kristalna kugla :)))) hoće li se muž predomisliti :))

a faktor godina čini svoje..možda nebi tako lako ostala sad u drugom stanju..

rece ja mm neki dan a on će ti meni..nebi se ja igro..poucen iskustvom ;-)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.