Diskusije : Emigracija

 Komentar
Neostvarene zelje i planovi u 2020?
santa
30. decembar 2020. u 11.00
Naše dugo ocekivano prolecno krsterenje od Seattle, WA do Aljaske, kao i jesenji od Quebec City, do NYC otkazani zbog ... (razlog za sve već poznat).
Simo
30. decembar 2020. u 11.10
Quebec City, Croatia 2020, & much more.
Nakon služenja vojnog roka ovo mi je druga izgubljena godina u zivotu,
ništa osim golog prezivljavanja. Prvi put sam shvatio da ni sa puno novca nebi bilo ocekivano drugacije.
Stari__Gost
30. decembar 2020. u 11.21
Gde bi ustaša planirao da putuje nego u NDH...pardon Croatia...hehehe...bas mi je drago sto ti je propao put kao i hrvatima cela turisticka sezona! Hahaha

Daj Boze još 5 godina korone pa da im niko živi vise nikad ne dodje. LOL
santa
30. decembar 2020. u 11.26
Stari_, jel možeš bez vredjanja i provociranja (na vecini tema)?!
Stari__Gost
30. decembar 2020. u 11.29
A jel možeš ti da napustis SRPSKI sajt i da odes kod svojih na www.ndh.com ili www.ustaša.hr.

Hvala.
santa
30. decembar 2020. u 11.37
Stari_, mogu, kako da ne, čak možda i bolje od mnogih ovde, nego ako ovako nastavis...(ne znam po cijem je to ukusu i interesu, a po najmanje ovom sajtu), rasteraces i ovo malo sto nas je ostalo)?!
Simo
30. decembar 2020. u 11.39
Zoki neću da ti kvarim praznicno raspoloženje skupi svoje nik-drustvo i svima nam zazeli lepsu 2021, a i mi ćemo tebi. Kladim se da ćeš nas u novoj 2021 obradovati sa nekom prinovom iz the great family.
oblica
(ima ih na pretek)
30. decembar 2020. u 11.42
Starog snaslo neko veliko zlo, covjek jednostavo siznuo oprostimo mu što ne može da se kontrolise
Neostvarene zelje U 2020? Nekako sve početkom godine krenulo nizbrdo tako da je i zelja bilo malo i bile skromne, zato i nema bas mnogo sto mi za zaljenje
prekodrinski
(Å¡loser)
30. decembar 2020. u 12.34
Da odem u Republiku Srpsku, a možda i u Srbiju.
santa
30. decembar 2020. u 12.35
U planiranom proslogodisnjem budzetu za putovanje smo iskoristili svega dve lokacije (Calif. & Smoky Mountains NP, N.C.) dok ostale tri, nadamo se da će mo moći da i njih iskoristimo tokom 2021?!
sirchulle
(CAD Designer)
30. decembar 2020. u 13.50
Ja jedino želim da se ljudima ostvari samo ono sto žele drugima a isto tako i ono sto drugi žele njima. Ništa vise od toga. Zar nije posteno?
vodena
(*)
30. decembar 2020. u 17.08
Kao i vecina, i mi smo propustili neka putovanja. U trenutku kad je pocela korona nismo imali tačan plan za 2020 (mi obično ne planiramo tako religiozno po godinu unapred nego kako nam dune), osim sto smo def planirali da odemo na Formulu 1. Poslednji put smo bili 2016 i mislili so da bi bilo OK da ponovimo put za Montreal. Ali nema veze, ništa to nije pitanje zivota ili smrti. Vrlo važno, otisao ili ne otisao, lol:)

E, ono sto mi je zao je sto znam da bi sigurno u nekoj kombinaciji otisla da vidim mamu, tatu i sestru. Mama i tat nisu vise fizicki zdravi a i stari su (tata je napunio pre par meseci 70 a mama će krajem januara da napuni 72), ali su mentalno još uvek u redu i ne samo sto su u redu nego su isto plemeniti kao sto su uvek bili. Dobrotu mojih roditelja je teško opisati i iako sam ja već 20 godina odvojena od njih i nasi zivoti su potpuno drugacije tekli lepo mi je samo da odem i da ih posmataram kao dobar tandem kakav su uvek bili.

Ali, na kraju svi planovi koji su nam se možda pokvarili su nebitni. Ono sto je bitno i sto je meni primarnije je sto smo, hvala Bogu, živi i zdravi , uspravni, što se kaže. :) Secam se nekad, kad su moji pricali da su najsrecniji na svetu zato što su živi i zdravi mislila sam da je to smaranje i da su to male zelje a sada vidim da isto razmišljam.
santa
30. decembar 2020. u 17.31
Ih, vodena, pa tvoji roditelji su još daleko od 'stari' (stariji, da), svakako provedi sto vise možeš vremena sa njima, jer to njima dalekoooo vise znaci nego što se to tebi može ciniiti (ovo navodim iz licnog iskustva).
vodena
(*)
30. decembar 2020. u 18.15
Znam, santa. To naročito vidim po mami koja je uvek i bila drustvena i brbljiva, a sada kako im se, nazalost, drustvo osipa još se vise okrece meni (mama i ja smo po mnogo cemu slične naročito sa godinama pocinjem karakterno da licim još vise na nju) i dobijam jedno 50 poruka dnevno na Viber od nje a kad se čujemo to je min sat i po razgovora, lol. Ni sama ne znam o cemu vise pricamo i nekad me tako grize savest kad je oduvam ako sam zauzeta ili sl. Bas mi bude krivo.
skoljka
(student)
31. decembar 2020. u 02.12
Vodena, moji roditelji su tu negdje kao tvoji po godinama. Slažem se sa Santom, i ja ne mislim da je to neka starost.
Moji su sad ovdje malo duže zbog korone, sto meni daje mir jer oni tamo kod nas nemaju nikog bližeg. A i svo to njihovo 'drustvo' u ovoj gadnoj 2020 skoro da se prepolovilo (starost a i korona). Tamo se većina ljudi toliko malo pazi, preventiva im je jako slaba strana. Dok su ovdje ja ih pazim, redovno zakazujem sve preglede i ostalo, a kad tamo odu ma zurka, sve zaborave, imaju nekakvu cevabdzinicu odmah ispod stana, preko puta pekara i tako. Udvostruce se i oni i nivo holesterola.
Ali dok mogu da putuju je sve super:)

U stvari šta je ono tema ovdje ?:)
zoxthegreat
31. decembar 2020. u 02.51
simo je izgleda novnjov dupler

ovako želim novnju da se otegne kad ga krajisnici nategnu

sanju da se upozna sa nekim atleticarom koji volo vise njega nego
njegovu sosu.

krivnjo i kenjo da se bore ko kraljrvic marko i musa kesadzija
celi dan popodne,posle da se kenjo skenja a krivnjo ispravi tj opravi

winjo da se napije piva napravljenog sa fukusima vodom
vodena
(*)
31. decembar 2020. u 07.26
Skoljka, možda da su blize tvoji i moji bi se druzili, lol.

Po pisanju i deluje da su tvoji boljeg zdravlja od mojih. Moji su bas, bas bolesni. Ne mislim da su u bolnici ili nepokretni, ne daj Boze, ali nisu zdravi, za prekookeansko putovanje ni pod razno.

Međutim, to oko pitovanja i nema velike veze sa koronom. Mama i tata su mi još pre 20 godina kada sam odlazila a oni još uvek bili u punoj snazi rekli da kada poželim ja ću doći da ih vidim. Ni najmanju zelju nisu imali da ovde dolaze, da se iseljavaju ili dodju u posetu pa sede do 6 meseci sl.

Prvo, oni imaju svoje stavove o tome šta je dovoljno ili previse boravka u tudjoj kuci (makar to bila kuca i njihovog detata) i ostanak na vise od mesec dan max za njih bi bio neprihvatljiv. Drugo, oni su uvek imali svoj zivot nezavistan od nas i nisu bili onaj tip roditelja koji se prostire na pod zbog dece ili zivot podređuje njima. Uvek su imali jedno drugo pre svega, neko svoje drustvo, uvek su isli na kampovanja, vecere i imali svoj zivot. Uvek su bili nezni i tu za nas, ali ujedno smo sestra i ja od ranog detinjstva ucene da budemo samostalne, da mi dovodimo svoje drustvo i da se same zabavljavmo kada izadju i, uopste, da ne stvaramo taj neki „bond” nerazdvojnosti od njih koji je možda dobar a možda i nije ali u svakom slučaju u nasoj kuci nije postojao.

I, kao sto ti kažeš, iako je ovde sve mnogo uredjenije i sigurnije sa koronom, čak i da su dovoljno zdravi da dodju ja znam da bi njima nedostajala njihova cevabdzinica, pekara, kafic, tati pijaca i sl. A tek to da se njih dvoje razdvoje pa jedno dodje a drugo ne - to zaboravi :) .Može na 7 dana, posle toga grizu nokte jedno za drugim, lol:)

Nego, tema je bila šta smo propustili zbog korone pa mislim da se još nekom najlabavijom niti držimo za istu, lol:)

SrećNA NOVA svima!! Puno zdravlja, ljubavi, zezanja, seksa, para, optimizma i svega ostalog „stobihsmo” sebi želeli, želim i svima vama :-)
santa
31. decembar 2020. u 11.22
Da se nadovezem na već ranije receno šta mi je ostalo ne ispunjeno ove zaista depresivne (corona) 2020g., a to je da zaista zaobidjem ovaj bircuz (SC Emigracija) koji je cesce tmuran i zagusljiv od kojekakvih prepucavanja, pa čak i vredjanja neistomišljenika povodom bilo koje teme da se postavi za 'druzenje' sa virtualnim drustvom.

Elem, po ko zna već koji put sam sam sebe 'banovao' na krace vreme, ove godine čak uspeo i sa sest mesece hibernacije, ocekujuci po povratku da se neke strasti promenula, jer i pored najgrlatiji 'aktivista', tj. promotera da se podrže pravila lepog ponasanja na ovom sub-forumu, posebno stavke pod #;

- 5. Nije dozvoljeno svaki oblik vredjanja, omalovazavanja ili...

je ostalo bez ikakve promene, jer se i dalje ispoljava jedno te isto; vredjanje, omalovazavanje, etc. kako po nacionalnoj osnovi pa čak i po sredinama iz kojih smo se nasli tu gde smo!

Sve je to jadno i zalosno i u svakom slučaju vrlo depresivno i sama pomisao da smo, u ocima nekih, postali i sami, po onoj;- s'kim si taki si, te iz tih razloga, moja novogodisnja rezolucija je da će moje prisustvo na ovim stranicam bez rada moderatora na ispostovanju „Pravila kojih se treba pridržavati” u buduce biti daleko redje, ako ne u opste i prisutno.

HAPPY NEW YEAR!
Stari__Gost
31. decembar 2020. u 14.47
i ja sam trebao da idem u Srbiju sa mojima, pa nam je to na svu sreću propalo ove godine zbog Korone. :)
Simo
31. decembar 2020. u 15.53
Evo me u Srbiji?Beogradu
zoxthegreat
12. avgust 2020. u 10.32

Odmarao sam malo duže i iz privatnih razloga nisam nešto bio voljan da pišem. Bio sam stigao još 3 avgusta.

---
On je mogao a ti ne možeš?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.