Diskusije : Emigracija

 Komentar
Koji biznis pokrenuti kad se vratiš kući na Balkan
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
21. novembar 2020. u 17.19
kt61
(*BCM)
21. novembar 2020. u 19.43
Eno ga Mindy na Navijacima, stalno
kt61
(*BCM)
21. novembar 2020. u 20.55
sirchulle
(CAD Designer)
25. novembar 2020. u 11.58
Znaš i ja sam razmišljao kojim bih se biznisom bavio da se vratim na Balkan i onda mi je odjednom sinula ideja. Nije biznis nego dobrocinstvo. Međutim malo ostvariva osim ako me onaj odozgo ne pogleda u srećnom izvlacenju lotto brojeva pa da nekako postanem milioner.

E, onda bih uradio sledeće: (ovo ti je kao kod Alan Forda ili Monty Python-a)

Napravio bih ogromnu mrezu zaverenika koji su blizu poljoprivrednih aerodoroma. U jednom momentu nabavljam nekoliko tona marijuana semena i distibuiram ih na aerodrome poljoprivredne avijacije. Tu na scenu stupaju zaverenici koje bih dobro platio da budu lojalni a oni da dobro plate pilote i zabava pocinje. Piloti sedaju u avione nesvesni šta zapravo nose i onda pocinju da sipaju seme marijuane sirom moje divne domovine. Kada to seme padne na tlo pocinje zurka. Ne postoji ta sila koja to sve može da iskoreni. Padalo bi po sumama i gorama naše zemlje ponosne i prakticno bi postala biljka koju je nemoguće iskoreniti. Onda kada bi se to desilo narod bi poceo da pusi pomenutu biljku jer bi postala opstenarodna i naravno zaboravio i na Hrvate i Siptare i ostale posasti. Jednostavno bi se smirio i ne bi vise jurisao na neke tudje bajonete kao sumanut do poslednjeg. Pa kako onda ne reći da sam altruista i humanitarac?

Stari__Gost
26. novembar 2020. u 00.28
na Balkan se isplati vratiti samo ako si dovoljno zaradio da ne moras vise da radis i bavis se ni sa čim, nego samo da uzivas. ako moras da radis i pravis i dalje neke kombinacije, u startu si se sj*ebo. tamo sa onim barabama lokalnim da se nosis? ma fala lepo dovidjenja.

i ovako da se vratis kintom da uzivas nije lako jer može za cas posla da ti se nadje glava u torbi, a da ne pricam tek koliki je rizik ako moras da dolazis u kontakt sa raznoraznim lokalnim „biznismenima”.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. novembar 2020. u 16.02
baviti se nicim, ako se ustekovalo nešto, drzati se „low” , a ne kao seljoberi gastosi, sto inače od pojave prvih, standardno cine - a to je da se jadna bedna sirotinja - koja ni tamo nije nikada postala sloj imucnih, nego oni tamo naprosto nemaju toliko sirotu sirotinju - kurci.

jel' se secate onog amatercica koji je naglasio da je konobaru u /pored vrdnika izvadio sto dolara, a da taj to nije u zivotu video?
-eto o tome pricam - kurci se lik - sa sto dolara??? -daaaj bre buraz...

nego ono, tiho, gledaš svoja posla... šta si radio tamo? - cistio sam vecee buraz... -pa jesi ustekov'o nešto? - jok, uz'o sam kredit za ovu gajbu, a penzija mi je 400 dolara/300 jura mesecno... :)

biznis NE vredi pokretati, posto je trenutno na snazi druga i treca partizanska generacija - a to mozete da pitate svoje starije, ako ima neko žive - to su probisveti i bitange, pa su im takva i deca, a i unuci, a i praunuci, bez izuzetka - bitanga, i samo bitanga.
-i šta može da se desi kad se vratis u zemlju koju si napustio, eventualno, zbog bitangi - a bitange su i dalje tu? -javlja mi se - ništa dobro.
u prevodu - se'te di ste, ni za di ste niste.

e, da, suletov predlog vrhunski. - s tim sto treba kombinovati - pore onih veselih mushrooms, i semenke vutre.
pa bajo, to bi nastupilo takvo napusavanje kurcinom gorepomenutih bitangi, da bi to bilo već nehumano.
sirchulle
(CAD Designer)
27. novembar 2020. u 16.42
@Sale: E, sad sam se ljuto naljutio da dobijem taj lotto dobitak koji je ove nedelje u Nemackoj 45 miliona jevreja. Manji deo meni (da može da mi žena i sin donose cigare u zatvor) kada to uradim i kada me zatvore a ostatak u napusavanje vaskolike populacije. Za pecurke mi nije palo na pamet ali i to bi bila jača pometnja. Čak bih stampao i biltene i zakupio youtube kanale da obrazujem narod kako se pecurke i pomenuto bilje koristi pa da se svi napuse i da jednom konacno nastane mir na ovim prostorima. Narodu pusenje a ostalima napusavanje...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.