Diskusije : Emigracija

 Komentar
Najnovije vesti.. zlu ne trebalo..
sirchulle
(CAD Designer)
14. novembar 2020. u 09.50
Kao po obicaju Rusija pomaze tako da ti oci iskacu a pogotovo saveznike. Naročito Jermene. Naravno i Srbe ali to je taboo tema.

Izaslo opet istrazivanje kako su Azijati veoma pametni ( i to na vrhu) samo mi nije jasno kako ništa tako pametni ljudi da smisle. Ono za papir i barut im se omaklo. I corava koka ponekad ubode zrno.

Bajden okuplja tim koji će da se bori protiv corone. Sad smo ga sasvim ugasili, SZO može ponovo da se finansira a pogadjate ko je US sef u UN? Pa Mira Markovic, pardon Hilari Klinton...

Vucic nije smeo da uvede Srbiju u karantin a razlog je veoma bizaran. Da slusa svoju politicku majku Merkelovu odavno bi to učinio i pre Merkelove ali postoje kuloarske price da je dobio pretnje od kriminalaca (koji su uglavnom vlasnici mnogih ugostiteljskih i drugih objekata) da će biti „otpusten” od strane njih. Nekada kriminal i nije tako los.

Ima toga još...
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 11.48
ja oduvek pricam da nam Rusi nisu nikakva braca. ne vidim po cemu, kako i zašto? samo nas spoticu i zabijaju noz u ledja oduvek.

ne mislim čak ni da su nam prijatelji. sa takvim prijateljima, kome trebaju neprijatelji, zar ne?
sirchulle
(CAD Designer)
14. novembar 2020. u 12.46
@Stari_Gost: Nego da te priupitam nešto. Da ne kažem „preupitam”. Šta mislis o Danku Popovicu i njegovoj knjizi „Knjiga o Milutinu”? Znaš li ti da postoje dva udruzenja u koja me nikada nisu primili. Prvo je bilo udruzenje ljubitelja engleskih automobila a drugo je bilo verovao ili ne „Udruzenje starosedelaca Srbije” gde je bio i Danko Popovic. To udruzenje je inače tada bilo zabranjeno a za sada me ne interesuje čak i da je dozvoljeno. Doduse uclanim se ja ali udruzenje zabrane za vreme Milosevica. Vidim da ih ima nešto na nekim sadrzajima ali nisam nešto zainteresovan danas kao sto sam nekad bio dok nije bilo interneta.
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 13.38
šta mislim? ne mislim ništa. citao sam tu knjigu bas davno, kad je bila „hit”, čini mi se u srednjoj, pod uticajem caleta koji je bio odusevljen, i rekao da svaki Srbin mora da je procita. :)) ali najiskrenije, ne secam se da li sam je ikad zavrsio. mislim da me je nervirala dok sam je citao kao tinejdzer, jer mi je uvek bila muka od tog nekog velikomucenickog samosazaljevanja.

nervira me taj patetican pokusaj našeg naroda da sebe predstavi kao neke andjele i stradalnike, a jednostavno smo budale. zato stradamo, ne zato što smo nebeski narod, nego zato što smo ovozemaljske budale.
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 13.38
p.s. vise mi se dopala „Cujte Srbi” u kome nam je stranac lepo pokusao da objasni kolike smo budale. :)
sirchulle
(CAD Designer)
14. novembar 2020. u 14.09
Jedna izreka kaže da ne postoje pogresne knjige nego samo knjige koje su procitane u pogresno vreme. Ocigledno si je procitao u pogresno vreme i knjiga ne govori o tome ali 'ajde dobro sad. Izvinjavam se na smetnji. Kao i za Ramba Amadeusa. Covece, ti si kao rogato govece, nit' poteraj nit' povedi. Ako poteras ono pobeze ako povedes ono ubode.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. novembar 2020. u 14.43
Nisi u pravu. Rusi nam nisu neprijatelji, i nikada nam nisu bili neprijatelji. E sad, to što možda neće sad bas oni da izginu, da bi nama (raji) omogućili nešto - pa mislim - naše je dvoriste - lepo vaspitani ljudi.
Drug tito, sve ovo do danas, ukljucujuci sa danas - tog macora su nam zavukli ne do jaja, nego do iza jaja sovjeti, a ne rusi. -isti oni koji su i ruskom narodu zavukli - i zavucen im je još uvek i rujama.. -mislim da je dobro to razluciti.
dakle sssr, iako je generator svega sto je tu valjalo, manje vise, bio slovenski - ruski narod, (a verovatno i mnogo toga i lošeg) - nije rusija, rusija nije sssr. rusija je dakle, bas kao i mi - bila žrtva sssr-a. -i i jedan i drugi narod - zapad je aminovao da mu se desi to što se desilo (i i dalje desava) pod drgugovima i kamaradima...

knjiga o milutinu - fala dovidjenja, ko izadje poslednji, nek' ugasi svetlo...
- objasnio covek.
-suglasan, however, sa onim da nahebavamo mnogo vise zato što smo mnogo velike budale, a mnogo manje zato što smo nebeski narod (sto inače jesmo :) )(ja stvarno ne znam ni jedan drugi, trenutno prisutan na planeti, koji se toliko zlopatio, i toliko propatio - kao mi, i da je opet tu gde jeste.
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 17.26
Schule,

Pa ne znam. Esencija knjige o Milutinu, onako kako sam ja zapamtio je, da su Srbi kao neki vojnicki/ratnicki narod koji čim cuje da je rat, krene da se sprema u rat ne pitajuci ni koji je rat, ni zašto, ni protiv koga. tako mi je ta knjiga otprilike ostala u secanju. Kao pukla prva puska, i Milutin (ili ko već) se odmah zaputio u lokalnu kafanu ili skolu u svom selu/varosici da se dobrovoljno i preventivno samo-mobilise. Možda se ne pamtiom dobro, ali tako mi je ostalo u secanju. Ako to pak jeste tako bilo u knjizi, to mi je stvarno onda debilno. Ja mislim da kad pocne rat najbolje je odmah zapaliti sto dalje, ili dezertirati. Ja sam uvek govorio da bih radije isao u zatvor nego u rat. Zato mi je Muhamed Ali car jer on nije hteo da ide u Vijetnam, iako je bio mobilisan, već je odabrao zatvor. Ne cenim previse ljude koji bez pogovora idu u rat kada im se kaže bez ikakvih pitanja. Morao bih bas mnogo lično i ideoloski da dozivim taj rat da bih bio spreman da u njega idem. Ali buduci da su manje-vise svi ratovi prevara, i manipulacija narodom, od stranje onih koji kao sto Sale obično kaže ne bi sami nikada isli u rat, kao ni njihova deca, onda za*ebi. Ali eto, kažem, ne znam da li sam i kako ja to sve zapamtio i razumeo, možda ću uzeti ponovo da probam da procitam. Ako se ne varam, nije mnogo debela knjiga? :)))

Sale,

pa onda su i Rusi budale isto ko i mi kad su popushili komunizam i primili se na tu ideju. Možda smo jedino po tome slični i to nam je zajednicko.

Seeb-VN1700
15. novembar 2020. u 14.09
„Rusi nam nisu neprijatelji”
-

Na osnovu čega ti to tvrdis?
Možda sto su sprečili bombardovanje Srbije (a mogli su), sto su glasali za sankcije prema Srbiji kakove svijet još vidio nije (i telefonske veze su bile prekinute).
Ili sto Srbija Rusima placa gas po vecoj cijeni od svih drugih, sto su Srbi trebali vize za ulazak u Rusiju kad Hrvati ne.
Ili sto su isporucili Srbiji bitange i milijarde koje uzeli od Srbije pa ponijeli bjezeci u Rusiju Mrako Milosevic, Mira Markovic, Veljko Kadijevic..

Rusi nemaju ni prijatelje ni neprijatelje jer gladaju samo svoj interes.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. novembar 2020. u 19.12
ona supendara veljko kadijevic, budi siguran, dinar jedan nije odneo/izneo. -mada je bio supendara - standardno za taj razbojnicki crveni rezim - nekompetentna osoba, na nekom (u njegovom slučaju vrlo visokom) mestu. ništa novo. -nastavlja se do dana danasnjeg.

dalje - rusija NIJE mogla da spreči bombardovanje 99'. nato je akciju i sproveo mimo ujedinjenih nacija, bas zato što je amerima receno da će, za slučaj da zatraže akciju pod okriljem un i rusija, a i kina glasati protiv takve akcije. -zato su zaobisli un, i napravili presedan.(informisi se ponekad o ponecemu o cemu polemises).

gostu - pa naravno da su pavijani kao i mi. - slovenski je to narod - superioran po mnogim pitanjima u odnosu na sve druge narode na planeti, u poznatoj istoriji ljudskoj, a zapravo još i gori od pavijana u nekim drugim stvarima.
mislim da ti se zapati (mada se nije bas zapatio - vise je onako oruzjem uveden, da tako kažem, analno) lenjin,i ono sto je sledilo (ili drug tiiita - moras ipak biti malo i retard po tim nekim pitanjima).
prekodrinski
(Å¡loser)
17. novembar 2020. u 10.20
Seeb, svakako da interesi idu ispred svega.
Mada nisam siguran da su Rusi mogli da spreče bombardovanje, i oni su bili izbuseni ko svajcarski sir.
Tranzicija je bila tamo kudikamo gora, jer su duže imali komunizam, pa se nisu znali prilagoditi...bilo je i gladi, kriminala, svačega.
Secas se kakav je lik bio Jelcin?
Danas se to nekako stabilizovalo, a biće i bolje...
prekodrinski
(Å¡loser)
17. novembar 2020. u 10.34
Što se tiče gasa, tu je tranzit značajna stavka. Zato nam i stopirase Juzni tok, a Severni se duplirao. Pa će tako Nemci da kasiraju cenu tranzita umesto nas...
I upravo su ti Nemci pritisnuli na Tute Bugare da ustave gradnju.
Oni nam ga uvalili onako evropski. :)))))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. novembar 2020. u 14.07
rusija je bila u poziciji da ulozi veto - u savetu bezbednosti - ovo sto iznad već rekoh. -bas zbog toga sto bi oni i ulozili veto - nato i usa su napravili presedan - i zaobisli un. -i onda im nije jasno - kako je to sad rusija vratila nazad svoj deo teritorije - krim, a to nije isto kao njihova vizija kosova (pa i nije - krim je bas onako ruski, kao sto je kosovo bas onako - naše - srpsko).
ovo sada stanje na terenu -da je kosovo kao fol neka zemlja - to je specijalni slučaj. posto ako je kosovo država - onda kurdi ne da bi trebalo, nego bukvalno moraju da imaju svoju zemlju. recimo. i t.d.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.