Diskusije : Emigracija

 Komentar
Da li ste nekada doneli odluku ili imali kupovinu?
Profesor-Kanada
(Profesor)
13. novembar 2020. u 15.24
Da li ste nekada doneli odluku ili imali kupovinu,koje su Vam kasnije
donele kajanje i razocarenje?
santa
13. novembar 2020. u 16.10
Da, prof. ali ne sa ovim ovde nego sa tz. poslovnom saradnjom sa jednom od vodecih korp. iz N.S. (1984/5te) koje me je vise nego 'razocaralo' (bez vracanja čak i u posetu celih 26g.).

Po onoj narodnoj; - sa svojim jedi i pij, al' NE sprezi!
Novak
13. novembar 2020. u 16.29
Svakako, od cipela pa do nekretnina.
Pre 5-6 godina bila jena kuca dugo na marketu, jest nikakava ali na prime lokaciji plus jeftina. Nazovem ja agenta kaže on e bas sinoć smo prihvatili uslovnu ponudu, ja kazeme bas sam baksuz, toliko dugo na prodaju i sad ovako, kaže on cekaj ako ne prođe zvacu te nazad, tako i bi. Pogledamo kucu prica on neke utehe al velim ja njemu, slusaj burazeru to ide dole do temelja jer pored su stajale već nove dve milionske.
Moj glavni poriv su bas i bile te dve nove, pa kažem kad su ovi sagradili ovo, ništa mene neće zadrzati da sagradim ono sto meni treba.
Nazovem ja jednog bageristu sto rusi garbage, kad gle cuda on pre dve godine rusio i kopao temelje bas ovih pored. Isprica on meni tuznu pricu kako je plac teska nevolja da je mekana zemlja tj nekad pre sto godina bila jaruga pa nasuto sa svim i svacim.
Odem u City kažu oni, uradi prvo soil test, ops i umesto regularnih 150$ ravno $5000. Busili oni i kaže report glina je tek na 40' Može da se gradi samo sa Helical Piles, tj Celicni stubovi uz inzinjerski dizajn. Krenem ja sa 42 stuba svaki po $1200, plus teska armatura na temelje i floor. Umesto da platim rusenje i temelje oko 30K mene izislo ravno 80K. Zavrsim ja kucu uz lep napor za rekordna 4 meseca, uz 0 profit. Nisam se još čestito ni smestio i sav tako tuzan i nesrecan kad poce ludilo, Moram da se selim iz dva razloga, kupim opet novu jeftiniju od bildera i cekam 7 meseci racunajuci kako sam opet preplatio, u međuvremenu ludilo se još pojacalo, proda ja moju prvu tugu i nadoknadi sve sto sam ko bojagi izgubio, Ovu drugu sto sam kupio i bio se pokajao na dan useljenja postade nova kuca po staroj ceni kako smo to znali reci u staroj domovini.
Sto bi rekli nikad se nezna, a nas narod ima lepu uzrecicu da posle onog nema kajanja,
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. novembar 2020. u 17.19
da, vise puta.(ono prvo).
ovo drugo - kupovina - ne posmatram kupovinu kao nešto sto bi bilo do te mere strateski važno da bi me sad bas razocaralo (u slučaju da recimo proizvod, predmet, usluga, šta god već sam kupio - nije recimo u skladu sa onim što sam ja ocekivao). mada, ima vise predmeta po kuci koje zaista i nisam bas morao da kupim - bolje da sam za te pare otisao negde...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. novembar 2020. u 17.47
Actually, nakon kratkog boravka u Kini u trajanju od godinu ipo, koji je na mene ostavio vrlo dubok utisak (mislim, ta nacija, i njihova država) - i posle kad sam se vratio, i razmišljao par meseci da ću možda u roku od jako brzo da skoknem kod st. petra na raport - zakljucio sam da sve neke naše kvalifikacije ljudi, stvari, pojava, procesa, i tako dalje - su totalno van mozga. - i da ništa nije onako kako mi to - svako iz svoje lične perspektive vidi - nego su stvari as-is, ni dobre ni loše, ni crne ni bele. nikakve. -takve su kakve su. sve je takvo kakvo je. i dosao sam do zakljucka, da sve sto nam se desava, se desava na dobro. -znaci i ono kako ljudska percepcija razume loše, a i dobro - desava nam se na dobro / da bi bilo dobro / jer će ako ne odma - kasnije se ispostaviti da je to bilo dobro za nas - iz nekog razloga.
ponovicu - SVE. znaci i ekstremno strasne stvari, desavaju se da bi mi posle toga postali bolji, jači, i t.d. -uglavnom - iz nekog dobrog razloga.
i bukvalno sve sto nam se desava - nam daje znake, i ukazuje na nas put.
nazalost, mi vrlo često ignorisemo te znakove pored puta, i srljamo bez da znamo gde, bez jasnog cilja i t.d.
i posle se ceskamo po glavi... (mada, i tako - kad sami zabrljamo, uprkos mnogim znacima koji su govorili suprotno - tako kako se desilo - desilo se na naše dobro).
-potrebno je samo dovoljno sacekati, da bi se videlo da je nešto bilo na dobro. pa čak i teska razocarenja.
zlatiborac
13. novembar 2020. u 21.37
„Po onoj narodnoj; - sa svojim jedi i pij, al' NE sprezi!”

Bracela, ova izreka iznad - podstakla me da podelimo jednu od
anegdota u N.S.

Dosao Lala na poljoprivredni sajam u Novom Sadu,pa odlucio da
poseti i neku rodbinu. Otkud ti Lalo? - iznenadili se rodjaci.
Ta eto,dosao sam na sajam da gledam neku stoku,pa sve razmišljam
treba da vidim i vas.

p.s. izvinjavam se profesoru na upadici - ne odoleh.

p.s.s. Do sada nisam imao loših iskustava - po temi.
Profesor-Kanada
(Profesor)
13. novembar 2020. u 23.16

Zlatiborac, anegdote, vicevi, sala i narodna mudrost/izreke su dobre
za zravlje. Samo Vi nastavite, to preporucujem i ostalim osobama.
barabarela
14. novembar 2020. u 04.19
ne mislim da je sve sto nam se desava , desava se na dobro
nisu sve patnje /nesrece iste , zavisi od okolnosti
neke su patnje besmislene I ništa korisno ne nose , nikakvu nagradu , korisno saznanje
(barem ne na ovom svijetu , ko u to vjeruje )
zlatiborac
14. novembar 2020. u 09.14
'anegdote, vicevi, sala i narodna mudrost/izreke su dobre
za zravlje.'...

Upravo tako nekako,

citat: „Ko nema kanala za dovodjenje fluida mrtvih u sebe,ko nema tog tkanja blagorodnih mrtvih u sebi,treba ga se bojati. Taj lakse poteze noz. I organizuje rat sviju protiv svih. To tkanje koje su istorija i njena snaga sacinili u coveku, mora da bude zivo u njemu, čak i onda
kad odrice vrednost onima koji su ga stvorili. Može biti covek ko je
u sukobu sa svojim roditeljima, ali ne može biti covek koji zaboravi svoje roditelje.

APSTRAKTNI,BIOLOSKI,EKONOMSKI COVEK JE OPASAN KAO BARUT ILI BEZNACAJAN KAO PRASINA. KO GOD JE SAMO SVOJ - NIJE NICIJI.”

kraj citata
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.