Diskusije : Emigracija

 Komentar
Sharolika tema za sve i svakog
Stari__Gost
12. novembar 2020. u 14.06
OK, posto ima prituzbi od strane pojedinaca da im toboze kvarimo njihove teme jer se ne pridržavamo onoga o cemu su oni pisali, evo otvaram novu temu: BEZ TEME! :)

Znaci ovde mozete slobdno diskutovati o cemu god hocete i koliko god hocete, pa izvol'te, opletite!

:)
Stari__Gost
12. novembar 2020. u 14.08
„zoxthegreat
12. novembar 2020. u 14.03

”pokrenuto od strane sluzbi „

sluzbi ? :) krades moj recnik”

jok. ja nikad nisam rekao da sluzbe ne postoje. postoje, još kako. samo ne mislim da prate obične i nebitne pojedince. :)
Stari__Gost
12. novembar 2020. u 14.09
„kt61,

mislim da će ih syebati po istom programu kao i Juzno Afrikance

1995. kad je Mendela dosao na vlast.

a to nije dobro...”

za koga nije dobro? :) ne može se nikada svima udovoljiti. ono sto je dobro za jedne, nije i za druge, i obratno.
Novak
12. novembar 2020. u 14.23
To druže, koliko ti treba stolica a koliko piva za celo „zoki drustvo”
kanadski krajsnici caste na racun Vatikana.
Aj ispricaj nam bar jedan story kako su serbozderi prijavili Srbina koji sada cami nevin u zatvoru, ili su ga reketirali gangisti, dali je možda jedna takva nevina žrtva bio i onaj Blagojevic, ne sumnjam da znaš za mnoge slučajeve neduznih stradalika.
Ovde kod nas zna biti i u novinama ili na TV kad nekog ukebaju.
Pre nekoliko godina na granici u Niagari maznuli jednog našeg sofera kamiona sa povecim teretom opijata, bogami eno ga cami u tamnici i ko zna koliko će, verovatno ga je cinkario neki srbozder, i to nizasta drugo do iz ciste ljubomore.
vodena
(*)
13. novembar 2020. u 14.06
E, ovo je kao porucena tema za ono sto hoću da napisem.:) Sinoć sam sanjala Sasu. Sasa, ako ovo čitaš, znaj da si bio filmska zvezda nocas :)

Ok, u snu se nalazim u stanu sa oko 4-5 muskaraca a tu je Sasa. Stan je mali, klasican komunisticki, „izvorno stanje”, sto bi se reklo u svetu agenata za nekretnine. Ceo stan je nekako mracan i ja stalno gledam u zavese u toj dnevnoj sobi u kojoj smo i ne volim sto su navucene jer one tom i ovako malom i turobnom stanu daju još bezvezniji ton.

Ti muskarci su mi...onako, nemam ništa protiv njih, onako normalni su svi ali nije nešto da sam se bas zagrejala za njihov razgovor. Sa Sasom imam apsolutno identican odnos kakav imam i ovde na diskusijama. Znaci sve ok, ali nam se teme & dileme ne preplicu bas mnogo. Sve u svemu nisam bas sigurna da razumem zašto sam tamo, TV je upaljen, ovi puse i piju pivo, ja se manje vise dosadjujem.

U jednom trenutku Sasa ode u hodnik koji je tu odmah kada se izadje iz dnevne sobe da nešto popravi drveni cipelarnik koji tu stoji. On je u tom hodniku u bas mrklom mraku jer ni to malo svetlosti koje ulazi u sobu kroz navucene zavese ne dolazi do njega i ja se pitam zašto radi u takvom mraku i kako može nešto da popravlja ako ne vidi. Ali, ok, sve to primecujem negde perfirenim delom mozga...Sve dok u jednom trenutku na TV-u ne prikazu njega kao ubicu svoje prve žene! Prikazuju jedan kao nadgrobni spomenik na kome nije uklesana njena godina rođenja već godine u toku kojih su oni bili zajedno. Na tom spomeniku je ime i njegove kao sadasnje žene za koju se vidi tj zna da je ziva ali taj deo je nekako mali, skucen, za razliku od „planine” osecanja koja je ulozena u prvu ženu ciji deo zauzima i svetliji i veci deo spomenika. Reporter o tome ne kaže vise ništa osim da je Sasa odlezao 10 godina za to ubistvo.

U sobi se, kako su scene na TV-u odmicale, sve vise stvarao muk dok na kraju ti momci nisu poceli maltene da histerisu, u fazonu:’Kako si mogao? Pa mi to nismo znali! S..ovo, ono. MIslim se kako to da nisu znali a drugovi su godinama???! Šta nisu znali, gde je bio 10 godina? I na kraju oni kao demonstrativno odu iz stana, u fazonu ne mogu da budu u istoj prostoriji sa njim. I Sasa i ja ostanemo sami.

Sasa je za sve to vreme i dalje u hodniku. Kada se njegovo ime pojavilo na TV-u ustao je, pogledao u TV, pogledao u sve nas i vratio se radu. Ono sto sam osetila je da je njega mnogo vise zabolelo sto mu se prva žena pojavila na TV-u, nego šta ćemo svi mi da pomislimo o tome sto je on uradio. Znam da mi se taj cin jako dopao, to što nije krenuo da brani to što je učinio i da nju pljuje, krivi ili šta god, sto i inače u zivotu volim da vidim.

I kad smo Sasa i ja ostali sami u sobi kreće period cutnje. Mene normalno zanima šta je bilo između njega i njegove prve žene, pri cemu mi neka osuda za cin uopste nije primarna koliko da razumem šta je bilo toliko intenzivno u njemu (koga inače ne smatram rastrojenim covekom) da digne ruku na ženu koju je ocigledno mnooogo voleo, a sto sam shvatila iz samo pogleda kada je usao u sobu da vidi šta je na TV-u. I Sasa zna da mene to sve interesuje ali cuti i nastavlja da radi.

I posto vidim da razgovorom nigde neceno stici ja oblacim jednu prozracnu haljinu.. onako kao one leprsave tanke haljine za plazu sa tankim bretelama. Inače, takvu odecu u raznim oblicima ja nosim i kroz druge snove onda kada hoću da da se oslobodim stega i da letim jer mi ta sloboda u tome sto mi ništa ne odvlaci paznju i let omogućajvaju da stvari osetim jasno i da kompleksne situacije i dogadje razumem bez obzira na vrlo malo informacija. Moj plan je da pitam Sasu neka osnovna pitanja, nešto sto je dovoljno neutralno da bi mi odgovorio ne shvatajuci da će mi , pošto mi je duh slobodan i leti, pokazati vise od onoga sto on želi da znam.

Međutim, kako stojim ledjima okrenuta njemu u toj haljini i već osecam vetar oko sebe koji je vija i mene sprema za let, ja se okrenem, pogledam u njega i samo kažem:’Neću, jer neposteno je da iskorstim ovu prednost ako on ne želi sam o tome da prica„. Sasa i dalje popravlja cipelarnik i ja sam se tu probudila.
Novak
13. novembar 2020. u 15.14
I ja sam neku noć sanjao tebe, Školjku i Zokija, kao nešto se dogovarate sa još nekoliko meni poznatih likova iz SC. Samo nisam im mogao vidjeti face. Interesantno je bilo da ste svi bili jednako obučeni sa istim naočalama i istim telefonima i istim muškim cipelama. Onda sam se odjednom uplašio kad je naišla grupa gang stalkera pa sam se tako probudio i rekao e moj druže Zoki.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. novembar 2020. u 17.33
:) :) :) -znaci zvekn'o sam je k'o goluba prackom kamenjarom... :)

a pazi sad ovo (ne znam da li sam negde napisao ovde) - u poslednjih par meseci, kupio sam neke masinice male - i tripujem se nešto da se zezam na temu woodworkinga. -sto me doduse od ranije nešto drzalo, čak sam nešto i pravio (voblere za pecanje), čak vrlo odlične (mislim - klepaju smudjeva vise nego „kupovni”, molicu lepo...).
a i od 4 komada namestaja koje posedujem u kuci - a to su krevet, dve stelaze i radni sto - napravio sam sva 4. a i skarabudzljevinu neku u kuhinji na kojoj su mi majkrovejv i sporet i kuvac za vodu...
nadam se da me nećeš ureci, pa da zavrsim na cipelarnicima... -eto, to sam hteo reci.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. novembar 2020. u 17.41
Napravim ja dakle danas jedan autic od drveta, t.j. plywood-a, (ustvari uopste ga nisam napravio), i kao „evo ovo je za moja dva drugara, x, i y” (ovom drugom je cale bio dobar sa instruktorima u auto skoli, pa su ga pustili -ono, ima dozvolu - a instruktor mu je rekao - vidi, zbgo caleta - pusticemo te, ali moras da mi obecas nešto prvo - dobro 'ocu - šta? - obecaj mi da NIIIIKAD NEćeš SESTI ZA VOLAN DA VOZIS, nije to za tebe, veruj mi...
i uglavnom, stavim ja to u grupicu na viberu gde su i ta dva drugara, i reko evo braco, za ovu dvojicu što ne znaju da voze, napravio sam auto - kome nisu ni ugradjeni tockovi, t.j. jesu, ali u visini kabine - pa onda auto ni neće nigde krenuti, a ako i zavrte te tockove - opet neće nigde krenuti, znaci bezbedno - a ipak su vozili auto... i posaljem slike naravno, i sad, cekam ja da neko od ekipe vidi, i prokomentarise, i latim se za moju tamburu (epifon 335, t.j. epifon dot) - i sad, on je kretenski konstruisan, i pin za kajs, onaj levi, nije na rogu, nego je na korenu vrata - slično kao kod gibona sg-a (sto je kretenski, em je veci neck dive (kod sg-a), em lakse spada gitara. i ja sam tu fiksirao jeli kajs. i posto znam da je kajs fiksiran, kad uzmem da sviram, prilično grubo prebacim gitaru preko ramena, i treniram... - i sedim ja dakle, i lagano uzimam gitaru sa stalka odma tu do te stolice, i skontam da se taj sraf odvrnuo do još dva navoja - prakticno uz trzaj, mogao je da se iscupa.
a u tom slučaju, ako ne stignem da je u'vatim - pada / udara vrhom vrata o pod, i vrat sigurno puca..

eto, to htedoh reci, iako to pretpostavljam nikoga ni ne interesuje (i ne treba), ali eto - rek'o.

e, da, sad se setih - vodena - pa ne znam šta treba zensko da mi uradi da je zveknem - al' jednom sam u snu nekog zlikovca slozio bez da trepnem - i zanimljivo, uopste mi nije prva misao bila - gle, zveknuh tipa, pa čak i ako jeste olos - ovo sto je uradio - nije sad bas da ga posaljem bogu na istinu - nego mi je prva misao bila - jbt, sad će da me jure - i krenuo sam da razmišljam kako da zametnem tragove i dokaze :) :) - da me ne navataju (dakle ni jednog momenta nisam imao sumnju zapravo da je loše to što sam zveknuo olosa :) :) ). ah ta pravdoljubiva decica, pa makar i u snovima :)
vodena
(*)
13. novembar 2020. u 18.37
LOL, znam zato sam i resila da napisem san. :) Kad sam se probudila rekoh pa gde od svih ljudi bas Sasu da proglasim za ubicu žena, lik nema ni jedan wife beater gen u sebi a kamoli da ih sa’ranjuje. :) :)

Mada su ti oni drugari iz sna malo teski ko nocna mora, nije ni cudo sto si se bacio na cipelarnik. :)

U svakom slučaju pozdrav i nadam se da su ti sve djevojc’će, djevojke i žene prošle, sadasnje i buduce dobro, zdravo i veselo:)
zoxthegreat
14. novembar 2020. u 07.59
„ ..samo ne mislim da prate obične i nebitne pojedince. :)”

otkud i kako znaš koga i zašto prate i ko je bitan i nebitan za njih. ti možeš samo da znaš ko je bitan za tebe osim u slučaju da ti kenny ili neki drugi njihov saradnik nije poslao njihove kriterijume za isto.

kt61, a za šta se ti brines? otkud ti ideja da se ja brinem za prskanje belih lica glupih skvos?
ti obično izbegavas da odgovoris na pitanja, skreces teme

inače cekam kenju u knez mihajlovoj da mu nasminkam facu

novnjo obično operise po novom sadu

winjo i krivnjo su beogradzani :)

sanjo ide obično po ravnici, pitanje je da li im nameru

ne bi bilo loše da im svoj petorici platim kafu onako na gomili
ne isplati mi se posebno svakom
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 11.46
no offense to anyone... ali kad krenete da sanjate ljude sa SC-a to vam je definitivna potrvrda da ste no-lajferi. :)
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 13.33
Zox,

znam ko je bitan a ko nebitan. vecina ljudi su nebitni. izvini ako ti rusim snove i ako si ti umislio da si mnogo „važan”. ali nazalost nisi. ni važan, a još manje opasan.

zoxthegreat
14. novembar 2020. u 13.44
gost ne znaš ti ništa
svi su bitni
zato ti radis kod njih a ne oni kod tebe
prosto i jednostavno

za ovo da li sam opasan možda si upravu
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 13.55
Zox,

ne da su nebitni, nego su prenebitni. državu boli ku*rac za narod, alo! a ti umislio tebe će da prate i da na tebe trose pare?!? blago tebi majke mi. ti si srećan covek ako nisi svestan koliko to idiotski zvuci sto ti pricas.

jeste, tačno je da svi rade za nekog. to je zato što moraju da zarade za 'leba. pa tako i ja. ali to ne znači da rade za „sluzbe”. ne znam dal' si nekad čuo, ali postoje i drugi poslovi, znaš?

meni ti delujes kao neko ko u zivotu nije radio i nema ni jedan jedini dan radnog staza. jesam li u pravu? ajde kaži, šta ima veze, pa nije to sramota. sramota je krasti, lagati itd.

možda te je strah da se prijavis za bilo koji posao, jer mislis da iza svakog oglasa za bilo koji posao stoji neka „sluzba” i da tu nisu cista posla? pokusavam da te razumem i tvoje paranoje. mada ne verujem da mogu da ti pomognem.
zoxthegreat
14. novembar 2020. u 14.17
gost licis mnogo na kenju, svakim danom sve vise
a on je je saradnik sluzbe, covek ništa ne radi
a placa racune
povredio se kad je vozio kola. tako kažu

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. novembar 2020. u 14.55
Uh, pa ova jedna, sa kojom sam bio bas bas blizak (ozenih se, zamalo :) ) nešto nije dobro. Bas palim svaki dan komunikator da vidim da li je napisala šta su joj rekli u bolnici, al' ne piše, a ja nešto neću da je cimam, kapiram da joj je dosta njene muke...
Mada opet, kao sto napisah pre nekih dan-dva - šta god da se tu desi, i kako god da se zavrsi, mislim da je zbog nekog grater good.
moguće da sam to samo istripovao, da bi sebe malo utesio, posto sam zapravo jedan dosta pametan covek, i umem da gledam, i umem da vidim, uglavnom bolje od vecine ljudi koje sam ja upoznao za svog zivota, a to je prilično mnogo ljudi, pa umem da vidim koliko toga ne valja oko mene, a sto je moguće popraviti bukvalno uz samo malo dobre volje. Bez ikakvih ekstra ulatanja, cimanja, edukacije, bla bla... - samo malo dobre volje. -i onda se zapitas - pa kad ćemo promeniti nabolje nešto za šta je potrebna konkretna akcija - da bismo se uopste doveli u tacku ostvarenja preduslova za boljitak...
i onda, posto ne možeš sam sebi dati neki prihvatljiv, a logican odgovor, kažeš sam sebi - sve je zbog „greater good”.
ne'm pojma...
santa
14. novembar 2020. u 15.55
Mudrijas: „posto sam zapravo jedan dosta pametan covek”

'dosta' kol'ko mu to dodje u kilama, procentima, ili...?
Stari__Gost
14. novembar 2020. u 17.33
Zox,

Zao mi je da kažem, ali glup si. To ako je izmuzao disability zbog saobracajke, ne znači da radi za sluzbu, nego da je pametan. I nije on jedini koji je to uradio, nego gomila, tako da nemoj da si ljubomoran.

Uostalom, tvoja socijala sigurno nije mnogo manja od njegovog disabilitija. Pa stvarno nemas razloga da mu zavidis. NI ti ni on ništa ne radite, a živite. Ne znam što se zalis?
zoxthegreat
15. novembar 2020. u 02.53
ja nisam na socijali, bio sam par puta na unemployment

to što kenjo valja drogu i na disabiliti je ujedno i nagrada
a i maska da ljudu ne pomimisle da je on saradnik sluzbe

razumes nije on sluzbenik sluzbe on je nizi nivo on je saradnik
ili prosto receno uhoda, potkazivac,..., gang stalker
oni biraju takve i i mindy i krivnjo su gle cuda
beogradski olos, verovatno naknadno obrezani

njemu ne gine sminkanje face u knez mihajlovoj

imam osecaj da će se i tvoja pametna faca prolepsati
posle njegovog sminkanja, kao da ste telepatski povezani vaz dvojica

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. novembar 2020. u 19.05
santose - izvazes sebe u sebi poznatim merama, pomnozis sa beskonacno, i onda još pomnozis sa indeksom godina, dakle još 1.6 x.
Stari__Gost
15. novembar 2020. u 20.45
Zox,

dobro nemoj da se nerviras. samo pricamo.
zoxthegreat
15. novembar 2020. u 23.36
pa kad budalesas lepo ti je snouden objasnio šta se desava
a ti branis kenju od skenjavanja, jedes :)
Stari__Gost
16. novembar 2020. u 12.07
Ti se bas nasekira... bez razloga...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.