Diskusije : Emigracija

 Komentar
santaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

America wins!
santa
03. novembar 2020. u 17.00
Congrats!
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 14.14
Bogami tesno...

sto bi rekli Amerikanci: „it's tight like a young pus*sy” :)))
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2020. u 15.12
@Stari_Gost: Ova opaska sa puss** me podseti na jednu od najjačih americkih serija koja je malo stara ali vrhunska. Kod nas se zvala „Kafic Uzdravlje”, u originalu „Cheers” a najjača scena mi je u jednom momentu ona dva lika sede za sankom Norm Peterson (knjigovodja) i Cliff Clavin (postar). I sad se knjigovodja jedno vreme meskolji na stolici a postar ga pita šta mu je. Kaže, znaš malo me stežu gace. Pa što ne odes u WC i ne namestis ih? Ma, neka dacu im dva minuta da se same nameste...
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 15.34
hahahaha dobra fora, a inače sam voleo tu seriju, još kad su je kod nas davali davno... tu je debitovao Ted Danson (onaj shanker/vlasnik bara)

a ovo sto sam ja naposao je meni rekao jedan Amer sa kojim sam radio neku fizikaliju još davno na početku kad sam dosao u USA, postavljamo mi neki dry wall, tj. gips table kao sto ih kod nas zovu, i on mi objašnjava kako sastav treba da bude, da ne ostane između procep, na sastavima... kaže lik, make it tight like a young pus*sy, ja se pokidao od smeha... imaju i oni nekog duha i humora (poneki). ;)
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2020. u 16.09
@Stari_Gost: Vreme je da se uozbiljimo malo. Naravno ne i zaista ali realno mnoge mi stvari smrde u US. Gledao sam i posmatrao srpske, nemacke i ostale izbore i oni se desavaju linearno. Kada se prebroji recimo 30 posto glasova sigurnost da će tako biti i na kraju je vise nego 90 posto. Dakle ako neko ima prednost u prvih trideset posto prebrojanih listica tako ostaje i do kraja. Par procenata gore ili dole ali to je to. U izborima nema iznenadjenja, matematika je to. Ako krenes dobro onda dobro i zavrsava. Zato mislim da je Trump pokraden.
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 16.15
pa to ti ja pricam ovde odavno. u Americi je sve prevara pa tako i izbori.

prebrojavace oni i shtimovati glasove još danima. pa gde to ima molim te?!? čak i u Srbiji znaš odmah istog dana ko je pobedio... ovde se namerno ostavlja lufta za muljanje.

i sad će kao neko da me ubedi da u 21. veku, u Americi, najvecoj super sili koja vlada celim svetom, koja je izmislila svu modernu tehnologiju, ne mogu da prebroje glasove danima!?!?!? pa to je najobičniji B.S.!
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2020. u 16.28
@Stari_Gost: Ja realno nikada nisam bio na strani pobednika u tim izborima. Od Panica pa preko Draskovica i nadalje do Djindjica i Koštunice itd, itd... Ali, naravno jedino sto me nikada nije iznenadilo je matematika. Gledam ja neke izbore onda i oni krenu ovako: „Milosevic vodi i tako bi do kraja”. Na osnovu trideset posto prebrojanih glasova Milosevic vodi i stvarno na kraju je tako. Jedan put, drugi i onda ukapirah da ako se prebroji trideset posto glasova ne postoji matematika koja kaže da tako neće biti do kraja. Tako je bilo i kad je Milosevic pao. Gledam i nemacke izbore, isto tako. To je neka zakonitost. E, sad u US to nije tako.
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 16.56
u USA ti je izborni sistem toliko komplikovan da bukvalno niko ne razume kako taj sistem stvarno funkcionise u potpunosti. evo ceo dan na CNN-u i drugim medijima objašnjavaju narodu šta se tu ustvari desava, i pre 5 minuta rekose doslovce da se u ovom sada trenutku još uvek ništa ne zna i da može pobediti bilo ko od ove dve dvojice.

ja u zezanju kažem da im je izborni sistem komplikovan isto kao i health care system, odnosno zdravstvo. to je luda kuca i opet ponavljam, ne može me niko ubediti da je bilo šta od toga slučajnost. namerno prave stvari toliko komplikovanim da običan svet ne bi ni pokusavao da razume i lupa glavu, već da uzme šta mu se servira.
zlatiborac
04. novembar 2020. u 18.17
America wins!
santa
03. novembar 2020. u 17.00

Congrats!
-----------------------------------------------------------------
Santa bracela,

Mada bas ne marim za politiku (qurvu) koliko logiku razuma običnog smrtnika, šta (ta molecu lepo) podrazumevas pod:„America wins”!?.

Obzirom da su oba suparnika Ameri po rođenju i uverenju,sto uslovljava kandidaturu,ko tu može biti pobednik a ko gubitnik?
Utoliko što se ne može biti jedno & drugo istovremeno.
Nešto recimo kao recimo u dvoboju revolverasa, pa 'kom` opanci kom obojci',ili???

Ili da pojednostavim onako po naski kao sto bese u gradjanskom
kad ubi Srbin brata Srbina te postade narodni heroj,a onaj drugi izdajnik. Ta šta mislis bracela, kad danas sve to saberemo i oduzmemo,ko bi u tom (onom) slučaju mogao biti pobednik?

p.s. obzirom da je ovo srpski emigrantski kutak i da poticemo
od istih korena; kome si čestitao, kad još uvek pobednik nije
proglasen - zvanicno?
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 18.29
on hoće da kaže da je Amerika pobedila samu sebe, tj. da je razum nadjacao ludilo...

mada čujem da su oko Bele Kuce već postavili barikade. ocekuju valjda napad, šta li?

ovaj ako treba da preda vlast, možda će da kaže da su izbori pokradeni, i možda narod izadje na ulice sa oruzjem.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
04. novembar 2020. u 18.50
Farbanje naivnih.

Demokrate su najavile da će biti promena,

nakon glasanja postom.

Možda su već smislili prevaru unapred.

Ajde sve to po belackim sredinama, ali

Philly sa Afro Amerima i glasanje postom.

Uvalili Trampu jedan crni Philly Blunt

santa
04. novembar 2020. u 19.02
„da je razum nadjacao ludilo...”
-------------

Right on, bro!
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 19.21
Santa,

no problem! razumem ja tebe. ;)

nego, nešto se cudno desava, na CNN kažu Bajden ima 253 a Tramp 213 electoral votes, a na FOX News kažu da je 264 i 214.

sto bi rekao nas narod: „je*be lud zbunjenog” :))))
santa
04. novembar 2020. u 19.53
Ovakav 'izborni sistem' (Electoral College) je vise nego nedorasto vremenu u kojem živimo (kao i vecina politicara, posebno ovih u US Senat-u)!
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 20.34
pa to i ja pricam. prosto je smesno da u 21. veku oni ne mogu da „prebroje” glasove 3 dana. pa to treba da je sve umrezeno i povezano da se zna sve iste sekunde. ovo salje tako losu poruku o Americi celom svetu, i po ovome se vidi koliko su jadni. mene bi bilo sramota da sam neki government official da uopste pricam o ovome i pokusavam da objasnim narodu šta se desava.

ne znam kako glasaju na tim polling places, posto nisam glasao, nije valjda na papiru da zaokruzuju kandidate? trebali su svi imati iPads i samo da kliknu, i to odmah da se sve registruje i ocita u sistemu istog trenutka. ovo je ko kameno doba.
santa
04. novembar 2020. u 20.42
„Obzirom da su oba suparnika Ameri po rođenju i uverenju,sto uslovljava kandidaturu,ko tu može biti pobednik a ko gubitnik?”

Ee moj bracela, evo i tebi da odgovorim: nijedan nije u pitanju toliko koliko glasacko telo pa i daleko sire i dublje, tj, kojem je vise stalo da vodi 'politiku' onako po svom cefu (iznad svega i samog pravno-ustavnog sistema na kojem su temelji ovog drustva) i iskljucivo u svom LICNOM ingteresu nego ostalih, pogotovo običnih smrtnika!

Mislim da mnogo sire obrazlozenje nije potrebno, jer se radi o jednom; narcisti, pataloskom lazovu... (da ne nabrajam dalje, posebno njegovo vodjenje nacije kroiz Covid-19 pandemiju, i veliki broj pomrlih (230+K) zbog svog idiotizma i suste nespremnosti za posao koji mu je poveren)!!

Enough said...
santa
04. novembar 2020. u 20.58
„...treba da je sve umrezeno i povezano ...”

Stari_, verovao ili ne, preispitivano je bilo niz puta (od Comodor-64 pa do na ovamo) kako sve to uprostiti i ZASTITITI od hackovanja i ostalih kriminalno-politickih zavrzlama, i dok se još radi na tome, BALLOT PAPERS su za sada najotporniji manipulaciji izbornih glasova.

A otvaranje ballota pojedinacno, uporedjivanje potpisa glasaca između ostalog, posebno brojanje i sortiranje - it takes time, tim pre sto su u pitanju miliona i miliona glasaca!
Stari__Gost
04. novembar 2020. u 21.06
santa,

Obojica su patoloski lazovi i kriminalci. Bajden je trebao da bude na sudu za ratne zločine u Hagu zajedno sa Milosevicem. On je pomagao siptarima i dalje im pomaze u njihovim najgorim zlodelima protiv srpskog naroda. Možda tebe ne zanima šta se desava i desavalo u Srbiji i na Kosovu, ali možeš lako da saznaš ako te zanima koliko su profitirali i Bajden, i Klintonovi i Medlin Olbrajt, i Vesli Klark na srpskoj tragediji. Bajden je čak bio ukljucen i u aferu vadjenja organa kidnapovanim Srbima poznatu pod nazivom „Zuta kuca”. Debelo je profitirao od svega toga i na sva usta najstrasnije pljuvao ceo srpski narod i zagovarao i doprineo bombardovanju i unistenju Srbije. Sve to je uradio samo zbog para koje je dobijao od albanske mafije. Ako ne znaš ko su i šta su siptari i šta je albanska mafija, i to možeš lako da saznaš. Znaci to nije covek, to je monstrum. U bukvalnom smislu reci. Za Trampa isto nemam lepe reci, jer je kriminalac i gangster, ali ovaj je zlikovac i ubica, sto nisam siguran da Tramp jeste.

santa
04. novembar 2020. u 21.49
„ne zanima šta se desava i desavalo u Srbiji i na Kosovu...”

Upoznat sam povrsno preko stampane medije šta se desava, tu i tamo, po pitanju Kosova i ostalog. Ne sumnjam da je dosta toga što se piskaralo za vreme '90tih bilo bez osnove, kao sto je i danas po pitanju Kosova, a kako će vreme dokazati nadalje za 'starim krajem' (SRB) sa Baidenom (ili bez njega!) to možemo samo da se nadamo boljem nego kako je to bilo do sada?!

Da su mene pitali za Hillary kao i Bidena, predlozio bih im alternativu, al' - nisu. :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. novembar 2020. u 08.49
u jebo ga - al' ovi santini dekraju - sloba malji dec za njih..
zlatiborac
05. novembar 2020. u 09.36
„”ne zanima šta se desava i desavalo u Srbiji i na Kosovu...„”

Kad ono bejase neka pobuna na Kosovu,pitali Lalu: Lalo,šta mislis o
tamo na onom stanju na Kosovu Polju? Lala: tamanite ih.
prekodrinski
(Å¡loser)
05. novembar 2020. u 11.17
Amerika je uvek u pravu i uvek pobeđuje. Ako ne ide milom, ide silom.
Jadna ti je pravda koja leži samo u topuzu!
sirchulle
(CAD Designer)
05. novembar 2020. u 13.54
Sve na stranu i ovo i ono ali da u US nema niko od 40-50-60 godina da vodi tu zemlju meni nije jasno.
santa
05. novembar 2020. u 14.09
„...da vodi tu zemlju meni nije jasno.”

Ni mnogima ovde nije (trampovcima, posebno) i ako postoje 'debeli razlozi (US Constitution) zašto je to, po rečima našeg dear leader-a; - it is what it is!
Stari__Gost
05. novembar 2020. u 14.13
sirchulle,

pa to ti je najbolji dokaz i pokazatelj da uopste nije važno ko je predsednik. predsednik ne donosi samostalno nikakve odluke. može da „vodi” zemlju i Miki Maus, jer je ustvari ne vodi. važno je samo da ima neko ko će da figurira na toj poziciji, da bi se održavao privid.
santa
05. novembar 2020. u 14.22
Stariu_: „da ima neko ko...”

Ajde bre ljudi navedite koji su ti NEKO? Stvarno, krajnje je vreme (dok sam još među svetom) da čujem, procitam, ili šta već koji su to N E K O, pa da ne odem na onaj svet bas toliko neupucen?
santa
05. novembar 2020. u 14.23
Oops, Stari_
Stari__Gost
05. novembar 2020. u 15.45
santa,

pa neko normalniji i sposobniji. nemoj mi reći da u Americi od 300+ miliona ljudi nema niko bolji od ove dvojice? da njihove dve partije od miliona svojih clanova nisu imali nikog boljeg?

This is the best they got? Are you freaking kidding me?

Trump ko sto si i sam rekao em je lazov, em je narcis, em ne postuje zakone...a Bajden, em je pedofil, ratni profiter, los politicar i još povrh svega imao je 2 mozdana udara i često se izgubi u sred recenice i ne zna šta je hteo da kaže.

To salje jako losu sliku svetu o Americi. Ja mislim da tebe vredja sto mi pominjemo njihove godine, jer si i ti stariji covek to lično primas i dozivljavas. Ali budimo realni i objektivni. Full retirement age postoji sa razlogom, i taj age je: 67

Isti bi se principi trebali primenjivati i za predsednike. Da, ljudi mogu da nastave i u penziji, ali sigurno ne rade tako odgovorne poslove, i neće biti čak ni CEO u nekoj ozbiljnijoj firmi a kamoli predsednik države sto je još mnogo odgovorniji, tezi i stresniji posao. Pa evo reci iskreno, jel bi ti u svojim godinama voleo da radis tako stresan i odgovoran posao kao sto je predsednicki? Ja mislim da ne bi, ali možda se varam.
santa
05. novembar 2020. u 20.09
„Ja mislim da tebe vredja sto mi pominjemo njihove godine, jer si i ti stariji covek to lično primas i dozivljavas.”
----------

Stari_, ako si ikada pogresno zakljucio bilo šta, dodaj i gornje citirano koje vise govori o ustaljenim starim (čitaj, balkanskim) predrasudama o ciklusu ljudskog zivota(?).

Navodim 'balkanskim' jer sam upoznat kako se, posebno u zadnje vreme, gledaju i dozivljavaju osobe u malo 'zrelijim' (60tih) godina zivota, a za one preko 70g. etikiranju nema kraja, dok za nas 80+g generaciju, nama se tepa iz 'milosti' - walking dead generation. :)

Ukratko, koliko me ne vredjaju moje godine, toliko pa i vise me ne iznenadjuje da smo razlicitog gledanja i mišljenja o pojedinim stvarima, jer na kraju, zakonom prirode: - na mladjima svet ostaje/opstaje.

Stari__Gost
06. novembar 2020. u 00.49
Santa,

„oliko me ne vredjaju moje godine”

Nisi me razumeo. Nisam ja rekao da tebe vredjaju tvoje godine, nego da te vredja sto mi mislimo da stariji ljudi ipak ne bi trebalo da vode jednu tako veliku i komplikovanu zemlju kao sto je Amerika.

„zakonom prirode: - na mladjima svet ostaje/opstaje.”

Upravo tako! Zato i kažemo Shulle i ja da bi trebao neko mladji da vodi zemlju. pa zar nije tako logicnije i normalnije?

izguglaj npr. „Finland Politicians” pa ćeš videti da ceo državni vrh u Finskoj sacinjavaju mlade, pametne, sposobne i čak i atraktivne žene. Predsednik im doduse jeste muskarac, i ima 72 godine ali je oko sebe okupio mlade cice koje su vrlo uspesne u tome sto rade i Finska je jedna od najmodernijih i najuredjenijih zemalja, sa najnaprednijim sistemom na svetu. i šta im fali? ja bih dao mladima da vode, i pogotovo ženama. one su racionalnije i prakticnije. ja sam all for girl power da ti pravo kažem. mislim da će i Kamala Haris bolje da vodi Ameriku od Bajdena. Mislim da su je zato i stavili za podpredsednicu.
santa
06. novembar 2020. u 10.01
„Nisi me razumeo.”

Stari_, naprotiv, samo sam se povrsno dotakao i 'kultoroloske' razlike između 'tamo i vamo' po pitanju uticaja 'starosne granice' i prirode posla koje obavljamo. Pilotima kao i nekim drugim delatnostima je ogranicino dokle mogu da 'rade' dok ostalim poput prosvete, politike, etc. granica dokle se može raditi nije podređena godinama zivota već na nešto sasvim treće, i to ma kako da je nekima diskotabilno, ima svoje svrhe i bolja preimucstva nego da nije tako.

Primera radi: Da sam bio profesionalni pilot bio bi penzionisan u 60toj g. (US) dok za katedrom sam proveo (sa honorarnim radom) do 75te g. U prvom slučaju godine i zdravstveno stanje je u pitanju (i zakonski ograniceno), dok u drugom slučaju, između ostalog, akademski rang i prakticno iskustvo iz dscipline predmeta kojom se bavis (da neidem u detaljniji opis).

Iz oblasti politike nebitno je koji ti je akademski pedegri, godina mladosti/starosti koliko je ideoloski podudaran politickoj platformi grupe kojoj pripadas ili zastupas. Za vodece pozicije u politici potrebno je vise nego biti saglasan i privrzen politickoj doktrini a iznad svega dokazan/iskusan u saradjivanju i uskladjivanju razlicitih interesa (R)/((D)/(I) i njihovih frakcija.

Bivši VP Biden, je po vidjenju mnogih (iz obe vodece partije!) upravo taj koji ima iza sebe (kao visegodisnji) politicar dokazano iskustvo da može da radi i saradjuje sa politickom opozicijom i da se ocekuje da će kao takav brze doprineti ponovnom ujedinjenju politickih stranaka nego sto bi se to moglo ocekivati od bilo kog drugog 'mladjeg' da preuzme kormilo WH na dalje (sto je najpotrebnije u sadasnjom politickom i ekonomskom stanju, a iznad svega, obuzdati Covid-19 pandemiju)!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. novembar 2020. u 11.40
starci ne da ne bi trebali - ne bi smeli da je vode.
kina je recimo, i to njihovi komunisti, naucila tu lekciju na mao-u, i doneli su bili zakon.
xi - koji kapiram da se pipa dole pri pomisli na mao-a, i mogućnosti da bi on možda mogao jednoga dana biti upamcen kao mao (a neće - nije taj potencijal) - je uredno promenio taj zakon - cisto da bi on mogao dozivotno da drma.
starci treba da se bave woodworkingom, fishingom, i sličnim aktivnostima.
nije mi poznat NI JEDAN JEDINI rat u istoriji, koji su zakuvali mladi ljudi, (pre svega mentalno) zdravi i pravi - i gde su izginuli starci - koji bi ionako u vrlo dogledno vreme okoncali prirodnim putem svoje bioloske zivote.
sve i jedan je bio bas suprotno od toga - zli, pokvareni, stari ljudi - gurnuli su mlade ljude (prakticno - laznom moći izmanipulisali ih) - da se kolju i ginu, zarad svog profita, ili ponekad čak ni nikakva direktna dobit, nego cisto „teranje kera”.
santa
06. novembar 2020. u 11.56
kreativni - GET REAL!!
Stari__Gost
06. novembar 2020. u 14.12
santa,

Dzo Bajden ima dugu politicku karijeru, to je tačno, ali ja se slazem sa Trampom koji kaže da ništa naročito nije uradio za 47 godina koliko se bavi politikom. osim toga, covek je imao 2 mozdana udara, i sav je usporen, i dementan, i izgubi se u sred recenice i ne zna šta je hteo da kaže. meni je to tuzno. treba lepo da se penzionise i da uziva još malo sto mu je ostalo od zivota, a ne da se guzi na takvom polozaju. ja stvarno ne mogu da razumem nečije motive da bi se u takvom stanju i tim godinama gurao da bude predsednik po svaku cenu. Šta hoće? Još para? Još slave? Mislim da je to nekakav bolestan ego, kao i kod Trampa uostalom. Covek je milijarder, i ne treba mu uopste to sr*anje, i on se gura nešto i dokazuje. To su po meni cisti kompleksi i ništa drugo.

Isto se ne slazem sa tim sto si rekao da se na poziciji predsednika ne bi mogao da snadje i bude uspesan neko sa malom politickom karijerom. Nema veze koliko ima iskustva ako je pametan, vispren i snalazljiv. Mnogi ljudi se snadju i budu neverovatno uspesni i na pozcijama na kojima nikada pre nisu bili. To su po meni pravi ljudi koji su stvarno sposobni. A ne neko ko radi isti posao 50 godina. Nekada čak neko ko je sasvim novi u nečemu ima „fresh look” i bolje može da sagleda stvari sa strane nego neko ko je u istoj materiji predugo.

Ali to je samo moje mišljenje, i ti naravno ne moras da se slazes, kao ni drugi. :)
sirchulle
(CAD Designer)
06. novembar 2020. u 14.32
@Stari_Gost: Evo nekoliko mojih opservacija.
Recimo ja se divim Romanu Abramovicu i ostalim oligarsima ne kako su pare zaradili nego kako pare trose. Trose na jahte i ostale dzidzabidze sto je sasvim legitimno. I treba, neka im je halal, sto bi rekli preko Drine. Zaradio pa trosi i svaka mu cast na tome. Meni nisu jasni ovi sto kada zarade pare misle da vladaju svetom. Ima po meni dve vrste bogatasa. Oni koji su dosli po pare i oni koji su preko para dosli po moc. E ovi drugi su opasni. Kao Bill Gates. Brate trosi svoje pare i ne brini za nas sa druge strane. Nisu mi jasni ovi sto kao Tramp imaju sve sto mogu a opet negde jure. Naravno nisu mi jasni ni ovi sto nikada ništa nisu zaradili nego non stop na nekom budzetu i hoće još. Pa Bajden ništa nije uradio za sve te godine i sad bi kao nešto da uradi. Pa nisi postigao gol ili kos u prvoj utakmici, drugoj, trecoj, pedeset godina nisi postigao ništa i sad kao ćeš postici.
Stari__Gost
06. novembar 2020. u 14.51
upravo tako Shule. sa svime sto si rekao se slazem. ili još jednostavnije, ljudi se dele na normalne i na budale. i meni su budale svi koji imaju veliku lovu ali u njoj ne znaju da uzivaju, kao Gejts, Tramp itd...nego su i dalje u nekom grcu. grcu svojih ličnih i nerazresenih komplekasa. da još malo ispadne „frajer” u svojim ocima pa makar i pred kraj zivota. cisti kompleks.

pa ako ne znaš šta ćeš sa svojim parama i ne umes u njima da uzivas, onda ih podeli drugima. pa se onda dokazuj opet iz početka. ili se bavi nekim humantiarnim radom.

ja ustvari uopste ne razumem potrebu ljudi da se dokazuju. po meni se dokazuju samo nedokazani. to je zato što nisam nedokazan i nikada nisam u zivotu imao potrebu da bilo koga fasciniram, da bi mi se taj neko divio. To po meni rade samo nesvesni i nedokazani ljudi. Jedini kojima ima svrhe dokazivati se su nasi najblizi. Znaci nasa porodica. A da se dokazujem birackom telu i ostatku sveta?!? Zabole me bas. Da imam ne milijarde, nego jedan jedini milion dolara, ja bih znao i umeo da udesim zivot i sebi i svojima da uzivamo ko kraljevi, a ne da se stresiram oko gluposti i idiotizma kao sto su svetska i unutrasnja politika i slično.
Stari__Gost
06. novembar 2020. u 15.07
Nego Shule, htedoh da ti kažem da još od kad je umro Van Halen, svakodnevno gledam na YT njegove snimke, intervjue, koncerte, slusam i studijske albume, jer priznajem da puno toga nisam znao, i covek je stvarno bio kralj i genije. dirnuo me je do suza ovaj klip od 11 sekundi, sa jednom od poslednjih njegovih poruka:

https://www.youtube.com/watch?v=FYv2Da0ZVx8
i sada se nosim mišlju da kupim ovu gitaru, Eddie Van Halen Wolfgang WG model, interesatno da nije čak ni toliko skupa:

https://www.musiciansfriend.com/guitars/evh-evh-wolfgang-wg-standard-quilt-maple/l72175000002000?cntry=US&cur= USD&source=3WWRWXGS&gclid=Cj0KCQiAhZT9BRDmARIsAN2E-J3mX60Kvv8YS2XcKL3P9mgluMB1uHJ4itEY7FgvkZiUO3Q1bhkk3mgaAgtrEALw_wcB
santa
06. novembar 2020. u 15.26
Stari_: „Isto se ne slazem sa tim sto si rekao da se na poziciji predsednika ne bi mogao da snadje i bude uspesan neko sa malom politickom karijerom.”

Excerpt: „...ne bi mogao da snadje i bude uspesan”

Šta sam rekao u zadnjem pasusu je: „Bivši VP Biden, je po vidjenju mnogih (iz obe vodece partije!) upravo taj koji ima iza sebe (kao visegodisnji) politicar dokazano iskustvo da može da radi i saradjuje sa politickom opozicijom i da se ocekuje da će kao takav brze doprineti ponovnom ujedinjenju politickih stranaka nego sto bi se to moglo ocekivati od bilo kog drugog 'mladjeg' da preuzme kormilo WH na dalje (sto je najpotrebnije u sadasnjom politickom i ekonomskom stanju, a iznad svega, obuzdati Covid-19 pandemiju)!”

Procitaj bar još jednom (par puta, još bolje) pa vidi dali se radi o 'sveopstenom' periodu, ili specificno od, i za vreme, Trampove administracije.
Stari__Gost
06. novembar 2020. u 15.38
nema šta da čitam par puta, razumeo sam ja tebe prvi put, ali ti mene izgleda nisi. :)

ja hoću da kažem da to što si ti naveo nije nikakva garancija da će on uspesno obavljati posao predsednika ako bude izabran. naročito zato što he's not getting any younger, or faster/smarter. from this point on, his abilities can only deteriorate even more, not improve. razumes sad? :)

iste ako ne i vece sanse ima neko mladji ko nema uopste toliko iskustvo i ko nije endorsed by either of the 2 political parties.
Stari__Gost
06. novembar 2020. u 15.41
ja stvarno mislim da ako Bajden pobedi, on će se ubrzo povuci sa te pozicije, sto će učiniti Kamalu predsednicom. Kamala će biti prva žena predsednik Amerike, pa još crnkinja. mislim da je u tome ceo shtos. da se na ovaj način dovede žena na poziciju predsednika.
santa
06. novembar 2020. u 16.52
Got it!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.