Diskusije : Emigracija

 Komentar
Ne šaljite pakete u Srbiju, oteće ih lopovi!
Amazonka
08. septembar 2020. u 22.58
Ove godine ne mogu putovati da posetim roditelje u Srbiji, najviše zbog pandemije, da se ne bih zarazila korona virusom putujući i potom da njih zarazim... Moja majka jedva hoda i htela sam joj poslati hodalicu (walker) na sklapanje, da ga može koristiti po kući.
Poslala sam paket sa hodalicom i nekoliko maski za lice 18. avgusta i stigao je u Beograd 24-tog. Od tada nema pomaka... Iz Beograda nisu poslali nikakvu povratnu informaciju UPS-u u Kanadi, odakle sam poslala paket. Otišla sam na UPS lokaciju odakle sam poslala paket da provere šta se dešava, bez povratne informacije iz Srbije.
Potom sam našla broj telefona za predstavnike UPS-a u Srbiji i zvala ih (ne treba ni pominjati da se na neke od online ponuđenih brojeva telefona niko ne javlja!). Rekoše mi da čekaju „specifikaciju” ili fakturu sa detaljnim podacima o poslatoj robi, ceni nabavke i transporta za naplatu carine, ali nisu precizirali da li to treba da bude na određenom formularu, niti su poslali taj dokument. Istovremeno radnici UPS lokacije odakle je poslat paket, pokušavaju da reše problem svojim kanalima...
I tako, dok više nas pokušava da reši problem, danas kada sam proverila online praćenje paketa (tracking), otkrila sam da su moj paket označili kao zapostavljen (abandoned), i da će biti prosleđen da dalju proceduru kao takav!!! Nema veze što sam potrošila za hodalicu $200 CAN, plus maske za preko $50, i blizu $500 za transport! Uzeće mi (ili bolje rečeno, ukrasti!) $750 tek iz svoje obesti, nesposobnosti i nebrige da odrade posao kako treba!

Ovo mi je bio (skupi!) nauk! Nemojte praviti istu grešku i NEMOJTE SLATI PAKETE U SRBIJU, JER ĆE IH LOPOVI UKRASTI A NEĆE VAS NI OBAVESTITI O TOME! Da nisam lično pokušavala da stupim u kontakt sa nekim tamo (ali i to bez adekvatnih rezultata!), ne bih ni znala šta se dešava, i paket bi jednostavno bio oduzet i sadržaj prodat za profit za prevarantsku državu Srbiju!!! Moja jadna majka i dalje treba da se muči sa kretanjem jer srpske prevarantske i korumpirane vlasti nije briga za sopstvene građane!!!
zoxthegreat
09. septembar 2020. u 02.58
ma hajde samo srbija i srbi su lopovi

što ne proveris u toj zemlji u kojoj si trenutno da nisu možda

oni maznuli mada ne kažem da nisu ni nasi

vas srbe po inostranstvu ne hjebu ni 2% pogotovo ove serboamerdzpse

pod specijalnim ste nadzorom i kontrolom

početkom avgusta prosao sam sa tri torbe na aeorodromu u beogradu
pitala me žena sat ima i odakle dolazim i sve sam rekao istinu

torbe su prošle kroz redgene i nisam platio ni dinara carinu

dok su neke naše sa stranim pasosima( mislim evropskim) zato što su lagale bile proveravane, naime sve im je iz torbe bilo prelgledano

skoljka
(student)
09. septembar 2020. u 09.39
Ja bih mislila ako šalješ tim internacionalnim kuririma da je sigurno. Bas bezveze.
Znaci koliko puta sam narucivala robu i iz Kine i Evrope, jednom i Australije i nikad se nije desilo da se šta izgubi.
Razočaravajuća priča :( Naša bijedna zemljica.
Starac_Foco
(--)
09. septembar 2020. u 09.56


Izgleda da nisi prilozila papire uz posiljku onakve kakve država Srbija ocekuje, šta god da je to. Nazalost, od tebe se ocekuje da to znaš, a od one tamo sto radi u UPS za $10 na sat (odakle je paket poslat) ne možeš ocekivati da zna bas sve propise u svakoj državi.

Po cijeni koju je UPS vjerovatno naveo, ta je roba bila podlozna carinjenju ali izgleda da carina nije znala kako da to ocarini. A možda ni da ustanovi šta je u paketu.

To sto je UPS sistem proglasio paket za abandoned, to uopste ne mora biti akcija ziva coveka. Ja bih prije pomislio da je UPS kompjuter odlucio tako posto nije bilo aktivnosti u vezi paketa vjerovatno semdicama ili možda mjesecima.

U vezi naucenih lekcija. Ja vidim jednu mnogo ocigledniju lekciju od zakljucka da su tamo svi lopovi - ne slati takve stari tamo. Pare se mnogo lakse salju i redovno stizu bez problema. A hodalica ima i tamo čak za manje para.
Vjerovatno si mogla kupiti dvije samo za troskove slanja od $500.
A nije iskljuceno ni da si mogla da platis kredit karticom online a da hodalica bude isporucena tamo bez problema i carina. Ako je problem bio ta tamo neko ko da ode i to kupi.

http://bauerfeind.rs/kategorija-proizvoda/rehabilitacija/pomagala-za-kretanje-i-antidekubutalni-program/pom... kretanje/
Novak
09. septembar 2020. u 12.16
Ej curo prerano si digla frku. moja žena je u početku corona cirkusa posla by Canada post paketic u Novi Sad i putovalo je tačno tri meseca😃. potpuno smo ga otpisalikad ono iznenadjenje😆
Stari__Gost
09. septembar 2020. u 13.35
dobro ti je rekao Starac_Foco, iako je hrvat, a oni su obično budale. :)

nema potrebe slati takve stvari, ima sve i tamo. posalji bolje pare.
Starac_Foco
(--)
09. septembar 2020. u 14.50
Glede tvoji nesuvislih komentara stari magarce, na temi gdje to nije potrebno. Zakasnio si malo. Neki su me odavno svrstali u turke i balije. Vela havle vela kuvetile, halal im bilo. Ti si prvi koji me smesti u hrvate. A more biti bidne da sam ipak ono treće?

Bez ikakve potrebe sviras qrcu nicim izazvan. To mnogo vise govori o tebi nego meni.
Stari__Gost
09. septembar 2020. u 15.38
kako bez razloga a pišes na ljepom vasem tisucljetnjem kurvatskom?

Starac_Foco
(--)
09. septembar 2020. u 16.59
Ево нешто и на србском, можда се препознаш у овој дефиницији:

У интернет терминологији, трол означава особу чији је основни циљ да својим прилозима изазове што већу реакцију учесника интернет заједница или да на друге начине поремети нормалну дискусију. Тролови обично нису тематски заинтересовани, него наступају агресивно са покушајем стварања раздора у постојећој заједници, дискредитовања особа са другачијим мишљењем или усмеравања тока дискусије у непродуктивном правцу.
Voyvoda
(Zivot je prelep i prekratak)
09. septembar 2020. u 18.00
Neverovatno da ovoliko ljudi ovde brani lopurdistansku carinu, poštare i vlast.
Od 10 zadnjih božićnih čestitki samo je jedna prošla..Misli bagra da gastosi još u čestitkama šalju pare.
Tri zadnje narudžbine sa Aliexpresa nestale.
Ma more sve lopina do lopine ostao tamo u bivšoj Srbiji.
Starac_Foco
(--)
09. septembar 2020. u 18.31
Vojvodo da je neko postavio takvu temu sa primjerima koje navodis, ne mislim da bi bilo previse onih koji „brane lopove”.

Ovde se ocigledno radi o neiformisanom posiljacu koji na osnovu vrlo specificnog primjera savjetuje druge da ne salju ništa u Srbiju. Jer ko bi iole informisan platio samo troskove slanja $500 za nešto što se i u Srbiji može kupiti za $200???

Drugo, UPS nije Posta Srbije, već bjelosvjetska (americka) privatna kompanija koja postoji vise od 100 godina i ima pola miliona zaposlenih u skoro svim zemljama i koja se između ostalog bavi i davanjem otkaza svojim radnicima koje uhvate da muljaju...

Oni naravno nemaju uticaja šta će neka carina u zemlji X da uradi prije nego im dozvoli da isporuce robu.

S druge strane, UPS, kao i sve ogromne kompanije ima ustaljene procese i procedure i gomilu birokratije zbog čega su nahebali mnogi i primaoci i posiljaoci, ali ne samo oni sto nešto salju u Srbiju. Evo sličnog slučaja gdje je zbog americke carine UPS proglasio paket poslat iz Holandije u Ameriku takođe „abandoned”.

https://www.tapatalk.com/groups/yellow/i-am-upset-ups-says-i-have-abandoned-my-package-t238700.html

Hobo
(Pacifing by force)
09. septembar 2020. u 18.51
Ja sam poslao Iphone 7 pre dve godine i to regularno naj jeftinija opcija bez tracinga i bez osiguranja itd... Lepo stiglo na adresu za otprilike 20 dana,postar doneo. Na posiljci sam napisao da je u pitanju knjiga .

Sad nisam siguran da li su posteni ili ne čitaju knjige..?
Stari__Gost
09. septembar 2020. u 20.44
Starac_foco,

Kakva zajednica? O cemu ti pricas? Ovde smo svi individualisti. I cuj da skrene diskusiju u neproduktivnom pravcu, a inače su diskusije „produktivne” do mojega...smesno. Ti izgleda uopste ne kapiraš šta je internet.

Vojvoda,

Niko ne opravdava lopovsku carinu i postu u Srbiji. pa to su poznate stvari, i nema se tu šta iscudjavati. svako zna da kradu i na posti i na carini. To ti je Srbija brale. znaci ako nećeš da ti ukradu nešto, a ti ga onda ne salji. i kraj price.
Starac_Foco
(--)
09. septembar 2020. u 22.57
To bijase definicija trola sa vikipedije na srpskom, koju nisam ja pisao. A nisam pisao ni ovu dolje na engleskom, ali obje isto kažu. Valjda ni ti pisci još nisu ukapirali šta je internet, da zaista smesno.

In Internet slang, a troll is a person who starts flame wars or intentionally upsets people on the Internet by posting inflammatory and digressive, extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a newsgroup, forum, chat room, or blog) with the intent of provoking readers into displaying emotional responses and normalizing tangential discussion, either for the troll's amusement or a specific gain.

zoxthegreat
10. septembar 2020. u 02.30
ja sto sam sve slao u zadnjih 20g pakete ,pisma i čestitke su bili stigli
sto na obecano vreme sto sa nekim amnjim zakasnjenjem

carina na pakete nije bila naplacivana sve dok nisu dosli
na vlast naprednjaci

bilo je otvarano od postanskih sluzbi i americkih i srpskih
ali to je bilo po nalogu specijalen sluzbe za koju rade

santa, kenny, novak, pravda@istina, windy

mislim oni nisu naredili već njihovi sefovi, oni su sitna
serboamerdzoska boranija koja maltretira sunarodnike :)

moguće je da nasi tamo kradu i ne rade kako je zakoski propisano
ali to rade u svimz emljama
meni najviše smeta sto nasi ne smeju da se zale izvan propisanog
protokola kad su u pitanju slube njihovih novih zemalja
posle 20 godina provedenih u americi saznao sam i shvatio sam
da je svugde po svetu jedan te isti sistem.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. septembar 2020. u 03.28
Ne bi nasi nikad maznuli, nemojte tako.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. septembar 2020. u 05.37
ponesto stoji, a ponesto ne stoji.
posalji dhl-om. oni autimatski sve carine, ne znam da su nekoga za'ebali.
zoxthegreat
12. septembar 2020. u 11.31
dobro marko znamo da nasi nistu neke postenjacine
ja samo kažem da naše pobegulje mnogo ocekuju od srbije
i njenih sluzbi dok gledaju kroz prste svim ostalima
serboamerdzosi su najgori srbi posle hrvata
mada pitanje je kad bi im domorodci dali sansu
možda bi preuzeli i to prvo mesto

to se zove pseci sindrom onaj ko hrani psa može i da ga bije
pas će i dalje da ga voli
sirchulle
(CAD Designer)
12. septembar 2020. u 14.25
Sto puta sam slao stvari iz Nemacke za Srbiju i nikada nije bilo problema. Nekad se malo oduzi ali opet sve u redu bude na kraju. Dok su bile demokrate na vlasti placala se neka bezvezna carina ili ti nešto slično kao PDV ili tako nešto. Od kad ovi satrapi dodjose na vlast ništa više ne može i to je tačno. Mislim da možda i nije losa namera nego jednostavno nemaju pojma. Nisam neki fan komunista a ni ovih potonjih posle njih ali realno samo su demokrati (DS) i onaj kilavi Koštunica imali neki smisao. Djindjic i Koštunica su mi OK bili tada i njihove vlade. Posle njih potop. Do tada je sve islo nekako ali posle toga nikako. Isravite me ako gresim.
Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
12. septembar 2020. u 22.29
ja mislim da je ova Amazonka koja je objavila temu jedna obična ustaškinja, koja nije ni poslala nikakav paket za Srbiju, nego je celu pricu izmislila samo da bi popljuvala i Srbe, i Srbiju, i sve sto je srpsko...

takvi su hrvati, i mrznja prema Srbima je jedino sto imaju u zivotu i sto ih definise kao... ne znam kao šta... jer ljudi definitivno nisu, ali ih definise...

:)))
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
17. septembar 2020. u 16.59
dobro marko znamo da nasi nistu neke postenjacine
ja samo kažem da naše pobegulje mnogo ocekuju od srbije 
i njenih sluzbi dok gledaju kroz prste svim ostalima 
serboamerdzosi su najgori srbi posle hrvata 
mada pitanje je kad bi im domorodci dali sansu 
možda bi preuzeli i to prvo mesto 

to se zove pseci sindrom onaj ko hrani psa može i da ga bije 
pas će i dalje da ga voli

-------------------------

Narod u Srbiji nije los, posle boravka

među našima u USA.

Zašto nasi poblesave ili su otisli

dosta losi ljudi, ne znam.

Recimo da se divim ljudima po Savskom Keju.

Setam, vidim normalne ljude kao za vreme

Juge, ni nalik našima iz USA, gde ima dosta

i ruralne ekipe.

Naravno, daleko Beogradjani da su cvecke, ima

i među njima svačega u USA.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
17. septembar 2020. u 17.05
Srećan sam sto vise nisam u Americi.

Zadovoljan sam ovde i povukao sam dobar

potez kada sam presekao i otisao.

Skoro sam se vratio sa Tenerifa i Azora.

Putujem na Maderu sledeću nedelju.

Turisticki OK i tu se prica zavrsava.

Može fino i u Evropi da se živi.

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
17. septembar 2020. u 17.09
Najbolje da ti neko ponese paket.

Ovde kao odnesu vozacu busa, daju mu 20 eura

Fazon za teniserku velicine

Kostace te manje od 200 dolara i sigurnije.

Pocastis nekoga ko ide, uvek se nadje neko.

Inače Wizzair uveo let iz Milana za Beograd,

15 eura, možeš i lično odneti, zašto slati.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. septembar 2020. u 18.04
schule, nazalost - ne gresis.
svojevremeno, 1 ortak, apolitican, strucnjak u svojoj oblasti, pa je u dodiru sa tada nekim njuskama iz srs - i kaže, matori, ovaj moj direktor se tripuje da bude neki faktor, fazon ministar industrije i t.d. - ali veruj mi - neeee daj boze da oni dodju na vlast - matori - niiiikoga nemaju. znaci pet pismenih ne mogu da skupe...
a pazi tek sad ovo: tih -dve 'iljaditih kad su stranci izvrsili državni udar i skinuli slobu, a u paketu sa koštunicom doveli i govno djindjica, koji nikada ne bi mogao biti ništa vise nego sto je bio (a to je vracar, i to je to, manje-vise... (figurativno - a i bukvalno, u svakom slučaju - nikada podrska glasaca za premijersko mesto je l') - i sad, posto sam tad bio malo aktivniji, a i tu sam iz grada, pa ono - znaš ovog/onog/ponekog - i pazi sad ovu propast: -iz dva razlicita izvora, koji su tada radili u vladi rs, i koji se sigurno lično ne poznaju - dobih ja dakle informaciju, i !@#$ mi materina sto tad nisam zbritvio - u kinu :) - kažu dakle ljudi„ matori, jedini u djindjicevoj vladi koji može da zavrsi neki pos'o kako-tako - ti je velja - ovi ostali - SVI su plac majke bozije”.
... i tako... sto'no bi se reklo - „a vi - kako 'te?”
jednaSosa
19. septembar 2020. u 10.22
Nazivati nekog ustaškinjom ili ustašom samo zato što je postavila post u kome je iskazala revolt zbog paketa koji nije stigao, me ostavlja bez teksta. To je toliko ozbiljna optuzba za tako nešto.

Koliko vi koji ste pod nadimkom Stari_gost imate godina? Ja pretpostavljam da ste u zrelim godinama. Mozete li mi onda objasniti zašto razmislajte kao mali Perica?

I ne samo vi nego I ostali diskutanti, toliko poganih usta I komentara, jer je neko rekao nešto sto sto vam se ne dopada ili se ne slazete. Ne mislim samo na ovu temu već I na sve ostale teme.

Toliko paranoje na ovim diskusijama treba leciti lekovima I kod psihologa. Ja sam toliku paranoju vidjala kod mnogih narkomana I teskih alkoholicara.

Nekad sam bila redovna na diskusijama, a sada sam isprepadana od silnog porstakluka I nezrelosti diskutanata. Mnogi od vas imate toliko pogana usta da biste se osevapili da ih operete sapunom s’ vremena na vreme.

Tim poganim ustima I komentarima ste sve oterali I ostala vas je saka jada, da se izivljavavate jedni nad drugima, a ne daj Boze da se pojavi neko nov.

Ovaj Serbijacafe je postao leglo bulinga I mobinga. Obezvredjivanje, degradiranje i ponistavanje pojedinaca na ovim diskusijama, da li je to bas tako neophodno i da li to mora da bude jedini način da se iskazuje i potvrdjuje pravo srpstvo?

prekodrinski
(Å¡loser)
19. septembar 2020. u 14.04
Nažalost Sosa je uveliko u pravu. Više pozitive, više sloge,...

Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
19. septembar 2020. u 16.55
mora da je i ta Sosa ustaškinja, a i ti si mi sumnjiv prekodrinski!

:)

jednaSosa
19. septembar 2020. u 23.51
Nazalost, neko može da podnese sebe samo ako pljuje po drugima. Ako uz to još doda i alkohol...

Ja vam u svakom slučaju želim sve najbolje.
jednaSosa
20. septembar 2020. u 00.11

za Prekodrinskog: Ne radi se o tome da treba vise slaganja, i da se svi slazu sa svime. Ovo su diskusije, gde nije realno ocekivati da se ljudi slazu sa svime.

Ali postoji način da se diskutuje, postoji kultura ne slaganja i diskutovanja.

Nekada su ove diskusije bile mnogo bolje i imale su smisla i bile su neverovatno duhovite, pa i informativne. Bilo je dosta ucesnika sa neverovatno dobrim i zdravim smislom za humor. Danas su postale ucmale ko ustajala voda, dosadne, bljutave i sa jako malo ucesnika, posto su mnogi oterani ili pobegli.

Seeb-VN1700
20. septembar 2020. u 02.21
JednaSosa -Nekada su ove diskusije bile mnogo bolje

Amazonka je žena za respekt. Iznijela je ovdje svoje iskustvo oko slanja paketa za Srbiju i time htjela upozoriti i druge.
Interesantne su reakcije diskutanta na problem koji ima ova žena.
Jedni kažu da je trebala poslat sa DHL, drugi da je kriva jer sluzbenici u Kanadi rade za 10$ i radi toga ne poznaju zakone države gdje paket dolazi. Onda kako prerano dize frku jer paketi „tamo” stizu za 3 mjeseca, onaj neki poslao Iphone 7 jeftinijom opcijom ali je napisao da je u paketu knjiga..

Jedini koji imali razumjevanja za problem koji je snasao tu ženu je Marko, Voyvoda i dvije žene.
Na uvredu u odbranu stala samo jedna žena!

Amazonka je ocigledno vrlo pametna žena i ignorisala Starog Gosta. Amazonka zna bilo šta da kaže da Stari Gost neće postat bolji. On je takova licnost i uvredama i omalovazavnjem drugih on sam sebi izgleda veći i uspjesniji.
A kao mali zimi je 10 km isao pjesice u skolu i to uzbrdo u oba smjera. I nije shvatio da nekog ko je stvarni Ustaša ne možeš time uvrijedit, a time ni onog ko nije Ustaša. Ali ne može on to shvatit, a sad kad je star ni pogotovo.

-

sirchulle
(CAD Designer)
20. septembar 2020. u 14.24
„Ljudi vole katastrofe, to ih zblizuje...” davno je rekao Dzoni Stulic. Ne ulazim u ustaštvo i ostale trice i kucine ali ako neko potegne negativnost u oblasti nekoj onda je svako ko to ne vidi tako zapravo neprijatelj jer se ne slaze. Negativni komentari ocekuju negativne i obrnuto, pozitivni pozitivne, svi ostali su nepozeljni. Nismo mi tako naivni. Jedni istrajavaju u pozitivi a drugi u negativi, uostalom sve je sivo...zlu ne trebalo.
Stari__Gost
21. septembar 2020. u 15.15
meni je ono sto vecina smatra pozitivnim negativno, i obrnuto. to što vecina smatra pozitivom meni nije ništa drugo nego lažni tj. usiljeni pozitivizam. po meni je bolje biti iskreni negativac nego lažni pozitivac.

a što se tiče diskusija nekad i sad, ne slazem se uopste. oduvek su ove diskusije bile sr*anje, samo sto sto su se na forumima okupljale vece horde pre 15-20 godina, uglavnom prekodrinaca, najviše bosancerosa, ali i ovih iz hrvatske i šta ti ja znam odakle. oni su mi oduvek isli na ganglije sa svojim prekodrinskim dijalektima, a još vise sa svojim „balvan” humorom koji je samo njima jasan i zabavan.

najiskrenije, bas mi je drago sto ih vise nema u tom broju jer su ovde tada harali i potpuno dominirali i od njih nije moglo da se dodje do reci. a povrh svega su bili glupi, umišljeni i dosadni. secam se jako dobro. Srba iz Srbije, tzv. „Srbijanaca” kako nas oni zovu, gotovo da nije ni bilo. A kamoli beogradjana!

Meni ti prekodrinski, navodni „Srbi” uopste nisu Srbi. I po govoru, i po ponasanju, i po mentalitetu, kao i „kulturi” oni su mnogo sličniji i blizi svojoj pravoj braci muslimanima i hrvatima, nego nama pravim Srbima iz Srbije. Sto je najgore ceo rat se i desio zbog tih balvana, koji ni sami nisu znali šta su hteli. I to se nazalost odrazilo i na nas iz Srbije koji nismo pravili nikakve balvan revolucije, ali nas je zapljusnuo njihov talas kad su svi masovno nagrnuli u Srbiju, da smo čak i mi iz Srbije morali da pocnemo da se iseljavamo.

Kao sto su zapljusnuli Srbiju, tako su zapljusnuli i Internet i sve domaće sajtove i forume, i prosto od bosanskog ne može da se živi. Meni su inače i Hrvati Bosanci, sve sa zapadne strane Drine je meni Bosna. Ta ruralna vuko*ebina i zabit u koju niko normalan nema potrebe ni da ide, a kamoli da živi, među bukvama i medjedima.

sirchulle
(CAD Designer)
21. septembar 2020. u 15.43
Dzoni Stulic kaže: U Jugoslaviji su živeli samo Srbi a delili su se na na tri grupe. Istocni Srbi (Makedonija, Crna Gora i Srbija), Zapadni Srbi (Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija) i Radikalani Srbi (Ustaše i Četnici)...

https://www.youtube.com/watch?v=uuKYu9Uxbrk
skoljka
(student)
21. septembar 2020. u 22.09
Uf stari stari, gore ti je nego sto smo mislili.
prekodrinski
(Å¡loser)
21. septembar 2020. u 22.29
Zaista ograničeno razmišljaš, Stari. Prekodrinci nisu Srbi ?

Ili u Srbi samo beograđani ? :))))))

Nezrelo razmišljanje, nepoznavanje istorije, nepoznavanje jezičkih i kulturnih raznolikosti

naroda kojemu pripadaš. Izgledaš mi kao klinac, svakako manje od 15 ljeta.

Stari goste, mislim da nemamo više šta da raspravljamo…

Posveti se više školi.

Ignorisanje do daljnjeg .
Starac_Foco
(--)
21. septembar 2020. u 23.06
„Meni ti prekodrinski, navodni ”Srbi„ uopste nisu Srbi. I po govoru, i po ponasanju, i po mentalitetu, kao i ”kulturi„ oni su mnogo sličniji i blizi svojoj pravoj braci muslimanima i hrvatima, nego nama pravim Srbima iz Srbije”.

Debele li generalizacije... Jesi li možda bio kad u Loznici i Zvorniku i upitao se koliko srba u ta dva grada razlikuju. Ako nisi - odgovor je malo. Ili oni iz Sremske Mitrovice od onih iz Bijeljine i Brckog? Isto malo.

Ako treba da se vrijedjamo, moglo bi se primjetiti da dobar dio juzne Srbije daleko vise lici na turke on srba iz bilo kojeg kraja Bosne. Ili koliko je po mentalitetu sličan Srbin iz npr Trgovista sa onim iz Apatina? Daleko manje nego je bilo koji bosanski srbin sličan onima iz Kragujevca, npr. Itd.

Seebu, ja sam onaj sto pomenuh da nije ocekivati da tamo neki primalac posiljki na salteru u UPS koji radi za $10/h treba da zna šta trazi carina u svih 200 zemalja sirom svijeta. Ne vidim u u cemu je problem navesti da je duznost posiljaoca da se raspita o tome.

Ne vidim ni sto je problem primjetiti da izgleda da je ovde dio price i neiformisanost posiljaoca po vise osnova umjesto da svi od reda jedva docekamo konstataciju kako su u Srbiji svi servisi za dostavu posiljki sve go lopov.

Ovakve stvari se dogadjaju ne samo zbog lopovluka (čega sigurno ima) već iz raznih razloga. Meni je putovao mali paket iz Australije u Kanadu skoro 4 mjeseca. A trebao je stici za 15 dana.

Starac_Foco
(--)
21. septembar 2020. u 23.14
Ma u stvari nije generalizacija već se radi samo o dodatnoj potvrdi gore već uspostavljene dijagnoze. Evo ponovo (jer repetitio est mater studiorum):

In Internet slang, a troll is a person who starts flame wars or intentionally upsets people on the Internet by posting inflammatory and digressive, extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a newsgroup, forum, chat room, or blog) with the intent of provoking readers into displaying emotional responses and normalizing tangential discussion, either for the troll's amusement or a specific gain.
Seeb-VN1700
22. septembar 2020. u 04.29
Starac_Foco cudi me da sa UPS posiljkama ima problema.
Moje iskustvo sa raznoraznim paket-sluzbama je da UPS ima najbolju organizaciju i uslugu, ali i najskuplju.
Primao sam pakete iz Australije, Kanade, Amerike, Spanije, Italije..
UPS me kontaktira prije nego paket stigne u Njemacku i pita dali da oni obave carinske formalnosti. Ako oni obavljaju onda to sve ide brze, ako ne onda paket odlazi na neku blizu carinsku ispostavu pa carina salje pismo da je paket kod njih. Onda ja odlazim tamo i pred sluzbenikom otvaram paket, oni na osnovu tarifa kako za koju robu određuju carinu.

-
Seeb-VN1700
22. septembar 2020. u 08.28
Stari_Gost
„I to se nazalost odrazilo i na nas iz Srbije koji nismo pravili nikakve balvan revolucije..”
-

Pa Srbijanci kao Zeljko Raznjatovic i još neki uhapseni su u Hrvatskoj prilikom organizovanja balvan revolucije. Dakle „balvan revolucija” je ideja iz Beograda.
A ideja Srbijanskih vodja, vozdova i vojvoda.. bila je pod geslom
„Mi ćemo započet a Rusi će zavrsit”.
To rspolozenje trajlo je do onda dok nisu granate pocele padat u vastito dvoriste. Onda Milosevic u Kumanovu potpisuje kapitulaciju i proglasava pobjedu.

-
Starac_Foco
(--)
22. septembar 2020. u 13.29
Seebu sa svačijim posiljkama može biti problema jednogstavno na osnovu zakona o vjerovatnoci i velikim brojevima.

Ispade da sam ja ovde neki advokat UPSa, ali oni godisnje isporuce skoro 6 milijardi posiljki na svjetskom nivou. Ako od toga samo 0.01% naidje na neke probleme (to je jedna posiljka u 10 hiljada), šta god da je to, izgubljeno, unisteno, zalutalo, vraceno, ukradeno, isporuceno na pogresnu adresu, itd, to je i dalje 60 hiljada nezadovoljnih korisnika UPSa na svjetskom nivou godisnje. A ako bi recimo bilo 0.1% posiljki sa problemima, to je već 600 hiljada nezadovoljnih korisnika UPSa... ali je i dalje 99.9% zadovoljno.

Nejasno je iz price ko je i kako trebao da zatvori taj carinski krug i ovom slučaju. Da li posiljac ili primalac ili neko između. Ali trebalo bi biti jasno da u vecini zemalja mali paketi prolaze carinu prilično lako osim ako je posiljalac naveo veliku vrijednost.

Ali ako saljes paket većih dimenzija, sto je ogicledno bio slučaj, možeš ocekivati da će to carina da pregleda u vecini slučajeva. Carina mora da zna šta je to i da odredi osnovicu po kojoj se ocarini.
Poznajem covjeka koji radi na carini u Bosni (nema razloga da je tamo situacija bitno razlicita nego u Srbiji po pitanju carina, lopovluka i „boli me ona stvar” pristupa), i on je pominjao da nekad u nedostatku popratne dokumentacije oni jednostavno guglaju ako se imaju za šta uhvatiti, kao npr model poslate stvari koji se salje ako postoji naljepnica, pa ako nadju na internetu šta je to i koliko to kosta (bilo ga mnogo ili ne) ocarine po tome...



Amazonka
22. septembar 2020. u 23.52
Soso,
U pravu si - ovde vise nema pravih diskusija i dobrih saveta, samo pljuvacine... Nekada sam i ja ovde mnogo cesce svracala, a sada me muka spopadne samo kad čitam te nacionalisticke pljuvacine pune mrznje prema svakome ko nije „veliki Srbin”... Zaista tuzno! Pluvacke komentare neću ni da čitam, ne trosim vreme uludo na tako nešto.

U međuvremenu, agonija sa paketom još uvek traje i veoma me brine da će moja majka pasti i slomiti kuk pre nego sto dobije hodalicu...

U vezi DHL-a: proverila sam ih, i naplacuju preko $700 za slanje istog paketa, dakle $300 vise nego UPS!

Takođe sam ranije proverila izbor hodalica koje se mogu kupiti u Srbiji: veoma su robusne, velike i neprakticne, veoma slab izbor... U Kanadi sam nasla tip hodalice (ogroman izbor svih pomagala za stare i sve ostale kojima su potrebna razna pomagala!) koji odgovara mojoj majci i uslovima u kojima živi. Takođe, nema mogućnosti da bilo šta narucim i platim bilo šta online iz Srbije, i nema to ko da tamo organizuje, i moji roditelji su stari i ne koriste internet.

Dalje, u UPS-u u Srbiji rade srpski državljani, i oni su upravo ti koji su kreirali svu tu zavrzlamu, i ne postuju pravila firme u cije ime rade i koju zastupaju...
Rekla sam kanadskom UPS-u da ubuduce daju upozorenje svakome ko salje pakete u Srbiju, da ne bi prošli kako ja prolazim... Prolazim kroz ogroman stres i velike finansijske troskove samo zbog toga sto budale koje rade u srpskom UPS-u ne rade svoj posao kako bi trebalo...

Starac_Foco
(--)
23. septembar 2020. u 01.34
Ako je DHL tražio $300 vise, izgleda da su oni ukljucili i procenjene troskove carine, poreza i njihove usluge da se bave time (kao spediter), dok ti je UPS naplatio samo troskove slanja? U kom slučaju svakako ćeš platiti još jedno $300 dok izganjas pravdu.

Kad nije placeno unapred, trosak carine i poreza kao i sav legwork oko toga pada na primaoca. Ili na nekog lokalnog speditera kojeg sama organizujes i platis mu sve sto treba (a koji može a ne mora biti brza posta koja radi transport, kao UPS).

Carina od 10% se placa na zbir vrijednosti robe i troskova slanja.
A porez od 20% se placa na zbir vrijednosti robe, troskova slanja i carine.
Pa kad to sve saberes, dodas još troskove speditera...

Stari__Gost
23. septembar 2020. u 12.35
šta je BRE bosancerosi? istina boli, znam.

kao prvo, zabole mene za istoriju i ko ste i šta ste vi. ja samo znam da ste vi s'one strane Drine prvi poceli da pravite sr*anja u bivšoj Shugoslaviji, a ne mi iz Srbije. i onda kad ste sve zas*rali, dosli ste kod nas u Srbiju. mi nismo dosli kod vas, nego vi kod nas. I to zato što odjednom niste mogli vise da se slazete i živite sa svojom „bracom” hrvatima i muslimanima u koje ste se so juče kleli i sa kojima ste se bratimili i sklapali mJesovite brakove. i ko je sad tu lud? čija je to krivica? jel su vas možda Srbija i „Srbijanci” terali da živite tamo, po tim pripi*zdinama i vukoj*ebinama okruzeni ustašama? To je bio vas izbor i ničiji drugi. i onda ste još ocekivali da rođeni Srbi iz Srbije, čak i Beogradjani dolaze da vas brane po vasim ruralnim pripi*zdinama, dok je vas pola dezrtiralo i prebeglo u Srbiju. Krajina je pala bez i jednog opaljenog metka! Eto vaseg junastva. Pretpostavljam da vam je i za to kriva Srbija. Sloba vam jeste rekao „ko vas je*be”, ali niste valjda branili svoja vekovna ognjista zbog Slobe, nego zbog sebe.

Vi morate da shvatite da ste vi jednostvano civilizacijski nekoliko vekova iza nas. Najprimitivniji narod u celoj Evropi, pored Siptara su baravno Bosanci. Bosanci su olicenje gluposti i primitivnosti, i to je zaostala pasmina koja se samo zadrzala po nepristupacnim gudurama bosne a i Hrvatske, jer kao sto rekog Hrvati su sustinski isto sto i Bosanci. Nikakve razlike nema čak im je i jezik isti, sa vrlo malim razlikama.

Seeb-VN1700
23. septembar 2020. u 12.53
vodena
(*)
23. septembar 2020. u 18.31
Meni je emigracija pokazala do koje mere smo mi iz SFRJ razliciti ljudi. Ja sam ovde tokom prvih par godina upoznala ljude takvih razmišljanja kakve za 25 godina zivota u Bg nisam. Čak sam u kontaktu sa ženama nekako vise osecala tu razlicitost nego u kontaktu sa muskarcima, valjda zato što podsvesno od istog pola ocekujes da ti je sličniji.

Živela sam u nekoliko gradova u Kanadi i nikad se nisam uklopila među „naše”, niti sam nasla ista zajednicko. Naravno, u svakom gradu sam nasla ponekog sa kim sam bila OK, ali s’obzirom na realno potencijalni broj naših ljudi kojima sam bila izlozena ili mogla da budem izlozena živeci u vise mesta, broj onih sa kojima sam se skontala je zanemarljiv.

Okretanje prasica i secanja na slaninu od „ jednogodisnjaka” ili „dvogodisnjaka”, neki sabori i vasari, žene koje se u međusobnim razgovorima u 30-im godinama hvale da su se kao mlade „cuvale” za muza, podela na musko i zensko drustvo i sedenje u odvojenim sobama, hvalospevi o pecenju rakije pre ovog rata i ko je imao veci kazan i sl. Kao da gledam i slusam ljude sa druge planete.

Kapiram ja sve to . Svako ima svoje poreklo, svoje uspomene, svoje navike. Moje uspomene i navike su možda za mene bolje a za onog pored mene najgore. I ne zalim se. Koliko mi je drustva trebalo toliko sam i nasla. Ali spojiti sve nas u 1 srpsku zajednicu ili 1 hrvatsku je stvarno socijalni experiment prve klase. Sto je najgore, sada kada odem i u Beograd vise ni tamo ne pripadam.

Starac_Foco
(--)
23. septembar 2020. u 20.26
„Vi morate da shvatite da ste vi jednostvano civilizacijski nekoliko vekova iza nas. Najprimitivniji narod u celoj Evropi.”

I pored naše primitivnosti saznali smo tvoju IP adresu...
Stari__Gost
23. septembar 2020. u 20.29
Naravno da ne pripadas vise u BG, kao ni ja, jer su dosli divlji i isterali pitome. Zavicajci sa planina su zavladali našim gradom. Od cobanluka svih vrsta ne može se živeti.

najgore što se desilo raspadom Shugoslavije je sto su se bosanci prelili i rasuli svuda, i doveli do „bosanizacije” iliti „bosnifikacije” svih bivših republika.

ja razumem da bosanci za sebe misle da su neki nevidjeni smekeri, kao duhoviti ovo ono, ma jednom recju glavne baje, i oduvek su za sebe to misleli, iz nekog potpuno nejasnog razloga, ali meni su poprilično bezvezni. Oni sa takvim ponosom isticu to da su iz BOSNE, da kad ih slusas, da ne znaš o cemu se radi mislio bi da su svi plave krvi i sa Beckog dvora. a ono obični medjedi i bukve sa planine sishli. :)))
Stari__Gost
23. septembar 2020. u 20.32
„Starac_Foco

I pored naše primitivnosti saznali smo tvoju IP adresu...”

bravo! sad možeš da me povuces i za IP adresu, a i za paju... :)))
Stari__Gost
23. septembar 2020. u 20.43
Seeb,

ne znam šta si hteo sa YouTube linkom o Arkanu? pa Arkan nije Srbin iz Srbije, tj. „Srbijanac”. rođen je u Sloveniji i obično je potureno ustaško, shugoslovensko go*vno ko i Seselj.
skoljka
(student)
23. septembar 2020. u 23.17
Čudno mi je vodena da nisi nasla neko prigodnije društvo (naših ženskih posebno) iz ove kasnije imigracije. Možda sam ja imala sreće da nađempar njih sto ću ih čuvati za života. I ispade da su sve iz Srbije (i iz bg), sto je po meni samo slučajnost. I te ljude sam sretala slučajno po školama, poslovima i onda im nisam dala da mi pobjegnu:) Mnogo sam bolju konekciju ostvarila nego dok sam tamo živjela (po Sfrj) jer sam ipak ovdje dozivjela zrelost. Ona tamo prijateljstva defitivno nisu imala tu ozbiljnost.
A to s crkvom i vašarima, svasta se tu nađe. Lično meni su to kao neka plemenska okupljanja i nikad ne osjecam pripadnost svemu tome. A nisam ni malo snob ii družim se skoro samo s našim ljudima, volim da pričam srpski, slušam našu muziku i sve tako.
Al nikad nisam voljela tipicnu priču naše žene(kuvanje, djeca), mislim da si pričala o tome vodena. Ti razgovori su skuceni i depresivni, to se ne može izdržati a da te ne uhvati klaustrofobija.
prekodrinski
(Å¡loser)
24. septembar 2020. u 22.37
Pod vise sloge sam mislio vise politicke sloge. Ako vecina ovako negativno misli , plus neprijatelji , gospodo, nas uskoro nema.

Podela na razne regionalne podele je suluda. Ovo je i bio cilj naših neprijatelja, i imali smo do nedavno Crnu goru, a u proslost da ne ulazimo.
Bio sam po vecini krajeva gde žive Srbi, i mogu da kažem da smo sjajni ljudi...osim pojedinaca koji prave probleme iz interesa ( kao Milo i komp.) ili možda iz gluposti, neznanja...

Naravno da svaki od nas ima neka svoja iskustva, svoj pogled... i dobro je kad to podeli sa ostalima.

Politicarenje , i to uvek isto ne vodi dobru.
Seeb-VN1700
25. septembar 2020. u 08.15
„Soso,
U pravu si - ovde vise nema pravih diskusija..”
-

Ovo znači da smo se mi (emigracija 90-tih) integrisali u zapadni sistem.
Na početku falila nam nasa „raja” za razgovor. Nekad na našim prostorima ljudi poznanici, komsije.. nalazili uvijek neki razlog da se navrati na kafu.. obično bez najave.
Tada 90-tih dolaskom na zapad mnogi nisu ni radili, mnogi nisu još strani jezik savladali.. pa ovakove diskusije nadomjestale dosadu i nedostatak prijatelja.
Sad su ljudi situirani, imaju manje nostalgije za propalom Yugom..

-
Starac_Foco
(--)
25. septembar 2020. u 13.00
„Pod vise sloge sam mislio vise politicke sloge. Ako vecina ovako negativno misli , plus neprijatelji , gospodo, nas uskoro nema.”

Ma kakva politicka sloga, 2 srbina a tri partije. Neće od toga nikad ništa biti.

Mene vise brine ovaj nevjerovatan nivo regionalne mrznje među samim Srbima.

Kad je onaj idiot gore napisao ove bljuvotine:

„Vi morate da shvatite da ste vi jednostvano civilizacijski nekoliko vekova iza nas. Bosanci su olicenje gluposti i primitivnosti...”

U jednom momentu je dobio 2 plusa (koja su kasnije nestala). Sto znači da on u takvom razmišljanju nazalost nije sam. A izgleda da i moderatori i administratori (ako postoje) isto misle dok ovo ne brisu...

Njegov pomraceni um (koji bi se najbolje mogao izbistriti jednim dobrim potresom mozga...) bi trebao da se upita koliko bi još vise bio izopacen njegov „originalni” genetski materijal iz kruga dvojke da im gene ne popravljaju ovakvi koji poticu od onih koji su „civilizacijski nekoliko vekova iza”:

https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/zanimljivosti/3189125/gajdobra-selo-sa-39-doktora-nauka-i-37-reprezent ativaca.html
Novak
25. septembar 2020. u 14.28
Jeste Foco može se slobodno pricati o regionalnoj mrznji Srba i ona je na SC vidljivija vise nego bilo gde.
Neko bivše komunisticko jednoumlje zamenjuje se modernim privatnim srppstvom „certifikovanih” pojedinaca „pravih Srba”
Godinama nisam obracao paznju na to iako sam oduvek svestan da regionalne, obicajne razlike postoje među Srbima ali nikako u smislu bolji ili gori, ves jednostavno sarenolikost pod uticajem drugih međunarodnih okolnosti.
SC je retko mesto gde možeš biti moderan pa napr.Srbima iz Hrvatske reci
da su ustaše, jer vecina takovih jednostavno ne oseca tezinu i ruznocu
tog pojma, zato se nikad nisu lično sreli sa necim sto je istinski ustaško. Slično i mnogi od nas emigranata ne osecaju tezinu psovke ili efekte erotskog jezika na engleskom bez obzira na njegovo poznavanje.
Seeb-VN1700
25. septembar 2020. u 15.38
prekodrinski
(Å¡loser)
26. septembar 2020. u 01.33
Slažem se da smo rascijepleljeni više nego drugi, ali treba djelovati da
svi shvate da su SVI Srbi SRBI i tačka.
To što je neko rođen u Šumadiji, Sloveniji, Makedoniji, USA, Crnoj gori,
…. ne igra nikakvu ulogu. Sve ostalo zavisi od pojedinca.

Praviti razliku je POGUBNO za SVE Srbe.

To smo videli pro(e)dajom Hrvatskih Srba sa strane Slobe i drugarice Mire.

Mislili su da će time da kupe zapadnjake, pa izgubiše i Kosovo i bombardovanje Srbije i dobili Milovo Monte negro
.

Ove koji prave razliku među nama su neprijatelji , verovatno i ne pripadaju našem narodu.

Ali mi skrenusmo s teme... :))

Seeb-VN1700
26. septembar 2020. u 08.30
Dok se paket ne pronadje možemo i o tim nacionalnim osobinama, uopce..

Da se međusobne razlike Srba sa obje strane Drine možda bolje razumiju treba znat da nacionalne odlike, mentalitet i karakter jedne populacije ne određuje njeno etničko poreklo, nego njena kultura stvorena na određenom području.

Obzirom da je jedan dio Srba bio par stoljeca pod Turcima, drugi dio pod Madjarima, neki pod Austrijom, neki pod Talijanima.. tako je, kako je.

Moje mišljenje je da su nasi predci nasli loše mjesto (Balkan) za gradit kuce. Takove slične „vjetometine” vjerovatno nema nigdje u Svijetu.

-
sirchulle
(CAD Designer)
26. septembar 2020. u 16.57
Ima, ima i te kako. Recimo Izrael i ta okolina levo i desno, gore i dole. Cije nije bilo i cije neće biti i nikada se to neće smiriti. Mislim da je to poslednje mesto na svetu koje će se ikada smiriti ako se ikada bude i smirilo. Pre će se naslednici Inka i Maja pomiriti sa belcima ili severno americki indijanci pomiriti sa belcima, pa čak i svi ostali diljem planete sa manjim ili većim uspehom ali Bliski Istok nikada. Ima još mnogo mesta i po Africi i po Aziji koja su mnogo gora mesta nego Balkan a da im nisu kumovali belci nego je to oduvek tako kako jeste. Inače u istoriji genocida belci nisu bas na najvisoj lestvici po učinku. Jesu dosta uradili u tom pravcu ali nisu ni blizu Azijatima.
Seeb-VN1700
26. septembar 2020. u 17.13
sirchulle u pravu si, ali da je Balkan neko fino mjesto mislim da nebi nas zapalo.

-
prekodrinski
(Å¡loser)
27. septembar 2020. u 01.35
Zanimljivo je da su Židovi i Arapi zapravo braća. Jezički vrlo srodni, porjeklom također, vjerske sličnosti velike.

Jedni su de usmjerili u pravljenje đece, drugi u pravljenje para, tu je najveći nesporazum među njima po mom mišljenju. :))
Starac_Foco
(--)
27. septembar 2020. u 10.58
Možda i jesu sefardi jevreji „braca” sa arapima ali oni koji se bave pravljenjem para, i koje predstavljaju 80% danasnjih jevreja u svijetu (od čega ih i Americi ima 3 puta vise nego izraelu) su uglavnom askenazi cije porijeklo nije bas razjasnjeno (kao sto nije ni za slovene) ali istorijski dokazi upucuju da je centralno-azijsko ili evropsko ukljucujuci i teoriju da vecina vodi porijeklo od kazara.

Između sefarda i askenaza postoje čak i neke značajne religijske razlike, kao i ocigledne razlike u izgledu. Na Balkanu su mahom zivjeli sefardi.

Prema nekim istrazivanjima askenazi kao grupa imaju najveci koeficijent inteligencije na svijetu što se objašnjava zanimljivom teorijom da se oni već bar jedno 1000 godina ne bave fizickim poslovima i da su im geni motirali shodno tome. Jer nemoguće je naći seljaka, fizickog radnika pa ni majstora među njima. Svi se bave nekom vrstom umnog rada ili poslovima koji se svode na mozganje kako drugi da rade za njih (kao kamatarenje posudjivanjem para koje ne postoje, npr). Ispade da fizicki rad zaglupljuje :).
prekodrinski
(Å¡loser)
28. septembar 2020. u 06.04
Da, procitao sam negde da su askenazi zapravo turskog porjekla, uglavnom Hazari.Hazarski kanat je bila država negde iznad danasnjeg Krima u Ukrajini. Čini mi se da su negde u 8-9 vijeku preuzeli zidovsku vjeru, ne zeleci biti krscani kao Romeji niti muselimi kao Arapi.
Onda im se država raspada i oni se rasprsuju diljem Istocne Europe i Njemacke.

Teorija zavjere kaže da su vodeci Sefardi podržavali Hitlera da ocisti strance iz njihovog naroda. Jedan od razloga stvaranja i podržavanja Hitlera. Meni se to ipak čini znanstvena fantastika.
prekodrinski
(Å¡loser)
28. septembar 2020. u 06.18
A ovo o fizickom radu, zapravo nije im bilo dozvoljeno baviti se poljoprivredom... Uglavnom trgovci jer ih ...ilo posvuda, a kamatarenje je svakako način na koji su oni postali najbogatiji na svetu.

U srednjem veku u krscanskoj Europi nije bilo dozvoljeno da hrišćanin hrišćaninu posuđuje pare na kamatu. Jer , brat bratu ne smije da uzima kamatu. Slično kao kod danasnjih Muslimana.
Ali Zidovi koji nisu bili braca, oni mogu.
Pa su onda posuđivali kod njih i pape i kraljevi .

Kažu da je otkrivanje Amerike bilo financirano zidovskim parama.
Time se donekle pojasnjava krutost i neverovatna pohlepa osvajaca...
Stari__Gost
29. septembar 2020. u 13.04
Mi Srbi smo prevrtljiv i izdajnicki narod. Prekodrinski Srbi su se slizali i zblizili sa našim neprijateljima Hrvatima i Muslimanima i oni su im po svemu blizi nego Srbi iz Srbije. čak i po izgledu, a o mentalitetu i obicajima i da ne govorim.

E onda kad im je jednog dana zagustilo i kad su ih „braca” ustaše poterali, odjednom su se iznenada setili i nas Srba iz Srbije. Po meni su bosanski i hrvatski „Srbi” jedni od najvecih krivaca za raspad Shugoslavije. Trebali su tamo sedeti i cutati. Trebali su biti manji od makovog zrna, jer sami su birali da se tamo nastane i žive „bratski” sa srpskim dzelatima. Ne razumem šta se sad nama zale, i sto su kod nas dolazili? Najezda Srba iz bivših YU republika u Srbiju je zapecatila Srbiji sudbinu. i to je to.

a ti Amazonka, umesto sto arlauces ovde po internetu, i pljujes Srbiju, iz koje verovatno i nisi rodom, nego si se dovukla na traktoru sa svojima, kad ti je već toliko stalo da tvoja majka dobije tako specijalju hodalicu koje nigde drugde nema nego u Kanadi, mogla si se isprsiti još koju stotinu dolara i otici u Srbiju i odneti joj lično. Umesto sto sada tu kukumavcis i smaras neduzan narod.
oblica
(ima ih na pretek)
29. septembar 2020. u 19.15
Sve vise kad ovdje „navratim” dobijam osjecaj da sam sklona mazohismu... Doci da te pljuju, psuju, vrijedjaju oni koji se nigdje ne osjecaju dobro i niko im ne valja, je li to ima vise nekog smisla?

„Nasem Gostu” (ono stari mi zvuci malo diskriminirajuce) nisu dobri Amerikanci, ali eto živi i dalje sa njima i među njima. Nisu mu dobri Srbi preko Drine, ali im se i dalje obraca i pljuje po njima kao da su mu oni za sve u zivotu krivi. Obracas li se tako i svojim komsijama ili radnim kolegama Amerikancima? 'ajd sad junacino reci im u lice sve sto mislis o njima. Kaže trebao je otici u Svedsku, Norvesku, Svicarsku. Jeste trebao je, treba je da dozivi fasizam u nekom durgom obliku koji mu je do sada ocito ostao nepoznat. Zemlje liberalne demokratije su ko stvorene za takve kojima nigdje nije dobro. Al' malo sutra.
Ponekad se upitam da li ljudi poput njega imaju djece i kak ih odgajaju kad su oni sami puni mrznje prema svima.
barabarela
30. septembar 2020. u 04.42
ja ne bih rekla da su se srbi iz bosne bratimili I ulazili u nacionalno mijesane brakove , kako kažeš .u mijesane brakove su ulazili ljudi sa strane ( dosljaci u bosnu ) , hercegovci , crnogorci , ljudi iz srbije .
skoljka
(student)
30. septembar 2020. u 10.17
Oblice moja, stari a i mnogi drugi dodju ovdje da se izlupaju a ne da diskutuju.
To ti je to zenska moja.
Nego šta ima kod tebe? Jel jenjava to oko korone u vašem dijelu svijeta?
Starac_Foco
(--)
30. septembar 2020. u 11.04
On je klasican trol, a trolove ne treba hraniti komentarima, premda je teško odoljeti ocigledno namjernim provokacijama i ne bas bezazlenim uvredama koje nisu samo lične već su upucene grupi od par miliona ljudi.

Nije on bas toliko glup da mu treba crtati da je daleko veca razlika između onoga iz Subotice ili Apatina i onoga iz Pirota ili Vranja, nego onoga iz Sapca i Bijeljine (iako ovu zadnju dvojicu razdvaja Drina).

To sto on radi su ocigledno namjerne provokacije i nevjerovatna kolicina neosnovane mrznje. I bezobrazluka, tudjom alatkom se najlakse gloginje mlate.

A možda je dovoljno glup da ne može da shvati da nasi preci nisu bas mogli birati gdje će da žive. Srbi su zivjeli u Bosni i prije turaka, pa kad turci dodjose u Srbiju pa onda u Bosnu, kud su mogli da bjeze, iz Turske u Tursku?

Možda je takođe dovoljno glup da shvati da Jugoslaviju nisu napravili seljaci pradjedovi nas koje on toliko mrzi već kralj ondasnje Srbije. Razlozi zašto je pravio mogu da se tumace kako kome odgovara, a sa ove distance to izgleda kao poguban potez. Srbija je zbog 1 SR ostala bez trecine populacije, a mi sa one strane Drine nahebasmo zestoko i tada (suckori), pa onda 10 puta vise 20 godina kasnije (ustaše). Vjerovatno bi znatno manje nahebali da nas kralj onda nije uopste spasavao (ako mu je to bio iskren cilj) i da ostadosmo u Austro-ugarskoj.

Ne bih se iznenadio da ovom starom magarcu iz kruga dvojke jednog dana neka bosanska sirovina malo preoblikuje tintaru kako carski valja i trebuje. A moderator mu je brat.
RadovanI
(geolog)
13. oktobar 2020. u 11.58
amazonka najbolje da tamo neko ode u postu i direktno pita. Danas, sutra da vidi šta se desava. Nikad nisi siguran koji problem može da bude, zato insistiras lično. Glede toga da smo razliciti, jesmo i ovde i bilo gde. recimo meni se Vodena karakterno svidja i šta sad. Pozdrav.
Stari__Gost
18. oktobar 2020. u 22.48
Starac_Foco,

Što se nerviras? Mislim ne razumem stvarno...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.