Diskusije : Emigracija

 Komentar
Corona i Sadam Husein
sirchulle
(CAD Designer)
07. jul 2020. u 15.49
Sličnosti između Sadama Huseina i Corone su vise nego ocigledne, bar to moja malenkost tako posmatra. Naime, Sadam jeste bio zločinac i ubijao je mnoge oko sebe ali naravno nije imao hemijsko oruzje i nije pobio pola sveta. Isto je i sa Coronom. Ubija mnoge oko sebe ali bas da je ona uzrok svakoj smrti u vaskolikom dunjaluku (svetu) bas i nije. Daklem, kada jednom ovo ludilo prođe doći će neki novi Bler i Klinton i reći da nisu nasli hemijsko oruzje kod Sadama (Corone) ali da su iz predostroznosti pobili pola Bliskog Istoka samo da Sadama sklone. E tako će i ovi pobiti pola sveta, cisto iz predostroznosti da se ne bi zarazili Coronom. A ako ih nekada neko bude pitao a sto ste to radili kad nije bilo potrebe, samo će slegnuti ramenima i nastaviti po starom...

Naravoucenije: Nema ga. Kada ne bude Corone kao ni Sadama svi će odahnuti sto ih vise nema i idemo dalje, za iste pare...
sirchulle
(CAD Designer)
07. jul 2020. u 16.07
To naravno dolazi najviše do izrazaja kada se govori o ovoj posasti. Jednom je ovo dobro, drugi put ono drugo. Zapravo niko pojma nema šta je i kako je kao i kod Sadama. Ako hocete da ubijete Coronu ubijte Coronu a ne svet i ako hocete da ubijete Sadama ubijte Sadama a ne ceo Bliski Istok.
Novak
07. jul 2020. u 16.17
Ja sam već odahnuo. Prva dva i po razreda snovne skole zavrsio sam
kod petrolejke bez struje, vodovoda, tepiha, feder madraca bez cetkice za zube, bez bilo kakvog motora u dvoristu. Bio sam trca generacija u skoli koja nije bila obavezu tablice krede, i racunaljke, mada racunaljku sam imao.
Gripu smo lecili sa lipovim cajem, temparaturu skidali oblozima od najobičnije rakije, hranu smo proizvodili sami a nismo znali da je organska, ulje se koristilo samo za salatu, so se kupovala jednom godisnje a secer se skrivao od dece. Borovo cizme su bile spas a
nagrada za leto borovo tenisice tipa Star. Loptu smo krpali čim smo znali, pravili smo pistukaljke od vrbe, a bile su u selu i dve tri tambure. Umirala su sva godista, oni sto su imali 67 kao ja sada bili su matori pa nikakvo cudo, govorili su mlad umre a star mora, stacec.
Zato danas kao zapadni bogatas ne marim ako ponovo treba da prozivim svoju zdravu mladost.
sirchulle
(CAD Designer)
07. jul 2020. u 16.24
I za kraj najgore dvoumljenje ili sto bi rekli vododelnica gde se sve razdeljuje na dve strane. Corona je stvorena vestacki ili je plod prirodnih procesa? Oba su mi scenarija uzasna, naravno. Prvi je malo i laksi jer ako je neko to stvorio znaci može i da ga neko kontrolise. Znaci iam znanja i mogućnosti ali ne i namere. Drugi scenario je opasniji ne iz prirodnih procesa nego iz drustvenih. Naime, posle toliko vremena od pojave ovog virusa niko pojma nema ni o cemu. Dakle, zakazao je takozvani free market model (USA, EU, Japan i sl...), zakazao je diktatorski model (Rusija, Kina), zapravo zakazali su svi modeli drustvene organizacije. Ni jedan nije uspeo da organizuje i stvori efikasan zdravstveni aparat koji odgovara potrebama. Zato mi je ovaj drugi scenario gori. Bilo demokratija ili diktatura, oba sistema stvaraju sistem negativne selekcije i nepotizma da kada se sistem nadje u problemu ne mogu da generisu sposobne kadrove da rese realni problem. Jednostavno receno, sve je vise mlatimuda gde god da okrenes ma kako ti zvao taj sistem. Zato je prvi scenario bolji ali nazalost mislim da je u pitanju drugi jer sve je manje i manje sposobnih kadrova gde god da se okrenes.
sirchulle
(CAD Designer)
07. jul 2020. u 16.27
@Novak: Imaš li naslednike?
Novak
07. jul 2020. u 16.40
Kada sam ja 1976 zasnovao radni odnos Zemlja je imala ispod 5 milijardi
danas kada sam penzioner skoro 8. Za to nisu zasluzne nikakve institucije i sistemi već samo ona prosta institucija zvana „brak”
Veliko je ovo cudo a mali period da bi stvari bile bez nezeljenih efekata, zato ostaje samo da pazimo na sebe sve ostalo je ufff.
Novak
07. jul 2020. u 16.41
jednog 41
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. jul 2020. u 16.58
pa i kod nas su bile diktatorske, i evo prezident je najavio pod kljuc ceo beograd za vikend. vidim raja neka se skupila pred skupstinom, tako da mu to možda i ne prođe. lično mislim da je to revans zato što 65 posto beograda uopste nije htelo da izadje na glasanje pre dva vikenda. posto ne primecujem da su te njihove neke mere dale neke specijalne efekte.
lično, koliko vidim, srećom, nemam potomstvo, i nadam se da se neću za'ebati pa ipak odraditi i to. - ovako lepo, jednog dana kad se ugasi svetlo za mene - bar ću da odem ne znam ni ja gde, uz saznanje da nisam svojim cinjenjem proizveo neke druge, nove ljudske jedinke, i osudio ih da žive u zatvoru okruzeni ludacima, posto mislim da je to vrlo nehumano, a ne vidim način kako prvo organizovati ili ne-zatvor, ili ne-ludake gde god se okrenes. -gde god da odes - svuda su. kao neka najezda u sf filmovima. nema bega od njih. nadju te gde god da si. te u toj svetlosti, mislim da je jako zgodno sto nemam potomstvo. a i kapiram da će mi planeta zemlja biti zahvalna od toga, pa će kad me bude već na neki način sazvakala biti malo neznija :)
sirchulle
(CAD Designer)
07. jul 2020. u 17.04
@Novak: I ja isto, samo 21. Bas im lep svet ostavljamo za uspomenu i dugo secanje...
Novak
07. jul 2020. u 17.14
Gledam ovde kod mene treca kuca doselili Sadamovi, mlad bracni par cetvero dece jedno drugom do uva, on radi a ona zamotana samo što ne nosi carsaf preko sebe, gospodju-inkubator država dotira punom parom ona nezna da se od rada može živeti,
Gledam nju pa sebe oboje smo na državnim jaslama, a kad bi meni država vratila samo taxu koju sam im platio bilo bi dovoljno i meni i noj u narednih 20 godina. Ne znam o cemu bi sa njom pricao kad bi seli uz kaficu, možda o sistemskom rasizmu😂
Novak
07. jul 2020. u 17.31
1988 bio sam sluzbeno u Kini mesec dana proputovao od severa do Hong Konga,
Prvo sto mi je zasmetalo u svakodnevnici bila je mnogoljudnust, tada nisam ni slutio da će i ostatak sveta uskoro postati takav,. U ovim velikim brojevima postajemo još sitniji i sve nam je manji horizont, međutim svako trci svoj jedan jedini krug , a o mladima ne treba brinuti, loše je samo ako ih moramo zaliti.
Profesor-Kanada
(Profesor)
07. jul 2020. u 17.40

„History repeats itself, but in such cunning disguise that we never detect the resemblance until the damage is done.” –Sydney J Harris
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. jul 2020. u 04.43
tu i tamo ozbiljno krljanje sinoć po gradu. da ne postoje mobilni telefoni koji snimaju - mislim da bi murija reagovala mnogo brutalnije nego u najlepsim danima slobe. mislim da će danas opet da se skupi raja. prilično sam siguran da će blokirati sve prilaze gradu, t.j. da su već blokirani, i da će pokusati da spreče raju iz unutrasnjosti da dodje.
barabarela
08. jul 2020. u 06.03
podizanje djece jeste rad ( pa i radjanje ) ..
barabarela
08. jul 2020. u 06.06
korona je sadamovo tajno oruzje
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2020. u 08.27
@Sale: Znaš kako kaže Bata Stojkovic? Razumem ja Petre mladost ali gde bas kumicu. E, tako i ja. III svetski rat je uveliko u toku ali gde bas da opet pocne od nas? Mislim na onaj najzabavniji deo, oruzani. Možemo li nekako da izbegnemo bar jednom prve redove?
Novak
08. jul 2020. u 10.19
Nazalost trebalo je pristariti pa shvatiti, ali je to onda kasno da
rat nije izmišljotina loših ljudi, već prirodna neizbezna pojava
koja je vidjena kod svih živih organizama. Stradanje od rata teoretski svako može izbeci alternativnim prilagodjavanjem uslovima i razlozima rata. Međutim to ratove ne sprečava jer je i tz. kolateralna steta u funkciji neminovne reciklaze. Za nastajanje ratova potrebni su optimalni uslovi a njih kreira samo gospodar zacetka zivota na planeti.
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2020. u 12.58
@Novak: Nikome još nije jasno ko je i kako je stvorio zivot na planeti posto postoje samo spekulacije, naučne a i religiozne bez ijednog dokaza. No, naravno sasvim je jasno da je teorija evolucije (koju nije smislio Darwin) ono sto održava kako su se vrste razvijale i menjale iz jednog u drugi oblik. Velike zabune i neznanje postoji oko teorije evolucije. Naime ona funkcionise sa svakom mogućom vrstom na planeti osim za jednu a to je covek. Teorija evolucije ne objašnjava početak zivota (jer to niko ne zna) nego kako se jedan oblik razvio u drugi i kako je neki oblik nestao ili nastao. Tu ima vise zabluda. Prva zabluda je da prezivljavaju najjači. To prosto nije tačno. Prezivljavaju samo oni koji su prilagodljivi na prirodno okruzenje koje se menja. Misevi su istrebili dinosauruse. E tu dolazimo do coveka. Homo sapiens je bio inferioran u odnosu na neandertalca. Slabiji, duplo manji mozak, kilaviji ali je preziveo. Ogroman paradoks. No tu se i ne zavrsava sve to. Čak i takav homo sapiens je živeo jedno određeno vreme (stotinu hiljada godina) u harmoniji sa neandertalcima i ostalim sličnim vrstama primata i onda najednom mozak mu se utrostrucava i zapravo on istrbljuje sve oko sebe. Otkriva rat, posed, imanje i sve ovo sto sada imamo. Pocinju i sukobi između klanova i plemena, i odjednom više ne živi u skladu sa prirodom. Uzima sve sto mu ne treba na ustrb svih drugih. Da li postoji i jedna vrsta na ovoj planeti cijim bi nestankom planeta odahnula osim coveka? Ne želim da prejudiciram ništa ali mislim da smo pogresan eksperiment...
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2020. u 13.05
Ponekad mislim da je Zemlja bila raj sve dok nije dosao Kreator i stvari postavio naopako. Možda Kreator i postoji ali on nije ovo ništa stvorio nego je jednostavno preusmerio. Možemo da sumnjamo ili ne u njegove namere ali su rezultati katastrofalni. Nije on toliko veliki kreator kako mu se pripisuje. Ponavlja greške prethodnog eksperimenta. Bolje je da je sve ostavio da ide svojim tokom. Za milion godina ovo bi možda bilo zdravo mesto ali nismo imali tu sreću...
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2020. u 13.19
Kreator je narcisoidan kao i njegova kreacija. Znaci ni jedan ni drugi nisu visa bica. Nemoj imati drugog kreatora osim mene. Pa to se ne govori. To se zna ili ne zna...Samo po sebi. Tu reci nisu ni potrebne. I od svih bica na ovoj planeti samo je jedno religiozno. Zanimljivo, zar ne?
Novak
08. jul 2020. u 14.31
Meni su odredili pre nego sto sam znao reci „da” da sam pravoslavni hrišćanin, međutim to nije uspelo jer sam u svakom segmentu svog zivota pokusao biti autonoman pa tako i sa religijom. Tipove poput mene nazivaju agnostici a ja bih sebe najradje nazvao neposlusnik koji sumnja u sve i svasta a naročito u lično obrazovanje i saznanja. Osecam se beskrajno slobodnim da donosim i za sebe zadržavm bezbroj zakljucaka o svemu ovom sto si govorio. Ne verujem u Darvina jer bi bilo nepravedno da nekom pripadne cast otkrica tako velike tajne, jer onda bi se trebali nadati i nekom novom Darvinu koji će otkriti i tajnu smrti pa šta onda. Smrt je jako dokazana ako mrtvo telo posmatramo kao izvestan hardver, međutim softver iz tog hardvera je ipak deo netvorka zvanog i poznatog kao zivot koji je konstanta
Kao drugo moje neoutidjivo pavo je da ne verujem u fosilnu naftu zbog koje je Sadam zavrsio među fosilima.
moguće je da se jedan oblik zivota kao sto je covekov i morao izdvojiti u ovakvom obliku od ostalih da bude remetilacki ili pokretacki faktor koji bi doveo do kraja ono sto je ocigledno započeto. Ubrzana evolucija coveka u zadnjih par vekova kao i hiper populacija definitivno naslucuju i veoma osetne promene zivota kakav pamtimo.
Zivot na zemlji iskljucivo zavisi od Sunceve planete pa stoga još ne verujem da je covek u stanju potpuno unistiti zivot na zemlji može samo bitno da ga menja. Kraj treba da stvori uslove za novi početak.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. jul 2020. u 15.37
ne zaboravimo da je biosvera - dokle covek prakticno ima domasaj, zapravo jedan mali deo zapremine zivog organizma zvanog planeta zemlja.
mi nemamo pojma recimo šta je na 10 km ispod nas, uglavnom. ako i da, ne znamo šta je za deset dublje. ako i da, ne znamos ta je za deset dublje, tu je već ne - nema dalje. -tako da imamo još oko 6300 i neki kilometar do centra, i još toliko do druge strane. recimo.
sule mnogo meris svet po sebi (coveku). ne postoji dobro i loše. postoji samo nasa percepcija i perspektiva. sve je as-is. nije ni dobro ni loše. pa tako ni covek koji radi sve to što radi po zemlji - ne radi ni dobro ni loše. radi tako kako radi.
dalje, to što mi ne znamo da li drugi živi organizmi komuniciraju, ne znači da ne komuniciraju. (već sam recimo kuckao ovde - kako rode postignu tako dobru logistiku kad dodje vreme za selidbu? -neka komunikacija, koja nije govor, evidentno postoji. -kad se skupljaju, poneka uzleti i muva se tu okolo, fazon da protegne krila. ostale je kuliraju. ali, jednog trenutka, jedna kaže toing-rastvori krila, i to urade sve ostale - i krenu. dakle - postoji neka koordinacija „ajmo svi”. takodjer, postoji neka komunikacija - u smislu da se ptice u jatu menjaju na pozicijama i t.d.
mi generalno nemamo pojma o nekim vrlo vaznim stvarima, i nismo se makli od pecinskog coveka - ako je postojao, ili i od nekog drugog - koji je bio pecinski covek za pecinske ljude. mi ne znamo kako je nastao zivot, ne znamo šta znaci prestanak zivota, ne znamo šta je uopste zivot. šta razlikuje svezi les od tog tela svega minut ranije. ne znamo na koju foru kad nekom stane srcka ako ga ne pipas - cao-zdra'o, ako ga puknes onim elektro fibrilatorom ili kako se već zove - to nešto se vrati u telo (ili ne ode iz tela). mi ne razumemo prirodu ni jedne sile - ne znamo kako radi ni gravitacija, ni atomska sila, ni elekgromagnetna, ne znamo da li smo stvoreni ili smo nastali, da li imamo neku svrhu ili nemamo i tako dalje. tripujemo se da smo superiorna vrsta jer smo izmislili civilizaciju, ali nam je jasno da će nas glodari i bubasvabe recimo nadziveti. - izgleda da ipak nismo toliko superiorni. i poneki živi stvor u moru će biti prisutan - kada mi budemo bili odsutni. nismo ni izbliza toliko mocni koliko mislimo da jesmo i t.d.
p.s. evo opet malo krljanja po gradu veceras.
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2020. u 16.58
Moja ideja je sasvim prosta. Kolicina obrazlozenja je obrnuto proporcionalna kolicini izvesnosti. Naime sto vise moras da mi objašnjavas svoju ideju to je manje verovatna.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. jul 2020. u 17.38
pa dobro, ovo je oko 30 sec.
pa sad - di se nadjes :)
btw, evo krljanje po gradu i dalje traje...
barabarela
09. jul 2020. u 06.11
nešto ipak znamo
Seeb-VN1700
09. jul 2020. u 07.37
„nešto ipak znamo”

- ne znamo (pišem zajedno jer tako i izgovaram).. dakle ne znamo ko je bio
Tito
- ne znamo za koga je rado Milosevic
- ne znamo za koga je radila Baba Jula
- ne znamo zašto su formirane Poesebne Jedinice
- ne znamo zašto su Amerikanci poklonili Jugoslaviji 16 milijardi dolara sto
je danas oko 80 milijardi eura
- ne znamo zašto su Albanci dobili Kosovo
- ne znamo zašto je 16 najmocnijig zapadnih država bombardovalo Srbiju
- ne znamo ko finacira Beograd na vodi
- ne znamo kako je nastala Ivanjica najveca plantaza droge u Evropi
- ne znamo zašto su Hrvati dobili državu
- ne znamo zašto Srbija placa Rusima najskuplju naftu
- ne znamo zašto su Srbima za Rusiju trebale vize a Hrvatima ne i kad nisu
bili u EU
- ne znamo koliko Vucic dobija eura od EU za doseljavanje muslimana
- ne znamo koliko svaki dan gradjana Srbije napusta Srbiju
- ne znamo zašto je u „komsiliku” mirno dok u Beogradu traju nemiri
- ne znamo šta je Milosevic dobio u zamjenu za iseljavanje Krajisnika
- ne znamo šta Seselj trazi u Skupstini
- ne znamo kad će vecina naroda Srbije da prestane gledat Pink i Zadrugu i
vatit se pametija posla
...
Seeb-VN1700
09. jul 2020. u 07.44
ali ipak nešto znamo..

Evo Romana Panić moći će da izađe iz zatvora već 3. avgusta, jer će tada odslužiti dvije trećine kazne od dva mjeseca, na koliko je osuđena 24. juna zato što je zajedno s partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu.

..cudno koliko paznje i brige u Srbiji za nebitne kriminalce
Stari__GostPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Stari__Gost
09. jul 2020. u 12.12
koja je budala ovaj Novak, pa ovo je shou... cuj rat je „prirodna” pojava... hahahahahaha

Sirchulle,

Ma Korona ti je obična izmišljotina brate, za manipulaciju masama... verovatno je i to „prirodna” pojava po ovom debilu Novaku...
Seeb-VN1700
09. jul 2020. u 16.36
kakova farsa, kakova gluma, kakova predstava.. nevjerovatno

https://www.youtube.com/watch?v=DF02N-XR24Q

-
barabarela
10. jul 2020. u 22.35
nisam to imala na umu
sirchulle
(CAD Designer)
12. jul 2020. u 17.37
Samo proveravam...
zoxthegreatPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zoxthegreat
12. jul 2020. u 22.35
novak-novnjo nije debil on radi za internacionalnu sluzbu

novnjo,krivnjo,kenjo - operativna trojka za serbiancafe
sirchulle
(CAD Designer)
13. jul 2020. u 15.23
Pitanja i mišljenja (ne i odgovori) sa moje strane.

- ne znamo (pišem zajedno jer tako i izgovaram).. dakle ne znamo ko je bio Tito
* Tito je bio ON. Svi ostali nisu bili ON. To se videlo iz prikazanog posle njega.

- ne znamo za koga je radio Milosevic
* Ne znamo ali znamo kome je najviše pomogao. Tu se verovatno mogu pronaći odgovori za koga je radio.

- ne znamo za koga je radila Baba Jula
* Isto tako. Posledice prosledju odgovore..

- ne znamo zašto su formirane Posebne Jedinice
* svaka država ih ima i ako neko misli da su Srbi pametni pa su ih smislili grdno se vara. Nema tu pameti nego je u pitanju tehnologija vladanja.

- ne znamo zašto su Amerikanci poklonili Jugoslaviji 16 milijardi dolara sto je danas oko 80 milijardi eura.
*Znamo samo se pravimo ludi.Nema dzabe rucka.

- ne znamo zašto su Albanci dobili Kosovo.
*Zato sto su to tražili...

- ne znamo zašto je 16 najmocnijig zapadnih država bombardovalo Srbiju.
* Zato sto sneg ne pada da bi padao nego da svaka zverka pokaze svoj svoj trag.

- ne znamo ko finacira Beograd na vodi
* To mi nije jasno ni dan danas...

- ne znamo kako je nastala Ivanjica najveca plantaza droge u Evropi
* Marihuana nije droga ali ako me pitate nije bila Ivanjica nego Jovanjica a uz put mnogo veca je posiljka iz Afganistana nego iz Jovanjice...

- ne znamo zašto su Hrvati dobili državu
* ni ja ne znam ali realno ne znam ni zašto su Srbi dobili državu pre njih. Meni je to cista misterija.

- ne znamo zašto Srbija placa Rusima najskuplju naftu
* Ni to mi nije jasno...

- ne znamo zašto su Srbima za Rusiju trebale vize a Hrvatima ne i kad nisu
*I to je paradoks...

bili u EU

- ne znamo koliko Vucic dobija eura od EU za doseljavanje muslimana
*ocigledno prilično čim se ovako drzi grcevito za vlast

- ne znamo koliko svaki dan gradjana Srbije napusta Srbiju
*Sada i ne možemo i da hoćemo, nekakva corona

- ne znamo zašto je u „komsiliku” mirno dok u Beogradu traju nemiri
*zato što komsija uvek zadnji shvati da ga vara žena.

- ne znamo šta je Milosevic dobio u zamjenu za iseljavanje Krajisnika
* Pa Krajisnike u Srbiji

- ne znamo šta Seselj trazi u Skupstini
* Da zna gde je izlaz sigurno bi izasao ali nije saznao ni do dana danasnjeg.

- ne znamo kad će vecina naroda Srbije da prestane gledat Pink i Zadrugu i
vatit se pametija posla
*Verovatno kad i u Americi prestanu da gledaju Kardasijanove i slične protuve.
sirchulle
(CAD Designer)
13. jul 2020. u 15.37
Realno moji odgovori su gluplji nego ova ova pitanja. Nema tu odgovora. Glupa pitanja ali bogami još gluplji odgovori. Svet se deli samo na dve kategorije. Da li radis ili rade za tebe. Sve ostalo su instrumenti da budes u jednoj od ove dve kategorije. Nacija, vera, boja koze, duzina polnog organa, boja ociju, velicina mlecnih zlezda, duzina kose...
Novak
13. jul 2020. u 16.09
Ja bih se slozio da su pitanja Ok zato što su postavljena u mnozini, potreban je konsenzus pa da imamo zadovoljavajuci tj. pravi odgovor na sva pitanja.
Na većinu ovih pitanja vreme mi pomaze da imam odgovor koji mi je dovoljan i ne želim nikakvo opovrgavanje.
Izdvojio bi dva pitanja, Slazem se sa ovim, Tito je bio „ON” sreo sam coveka video proveo par sati u neposrednoj blizini. Tito je On od 1941 do 1980, sve ostalo je pre i posle Tita.
O Milosevicu sve vise želim zakljuciti svoje prve utiske, Kontraverzna budala, sve je dobro video i sve pogresno radio.
Seselj, slično, veoma intiligentan ali gluv i slep, steta.
sirchulle
(CAD Designer)
13. jul 2020. u 17.24
Pošto me Novak nešto bas i ne gotivi moram malo da ga nerviram:

Seselj nije ni malo inteligentan, on je lukav. Lukavstvo je mimikrija inteligencije i skoro uvek zavodljivija od inteligencije. Inteligencija je naporna i zamorna ali lukavnost nije, zato je mnogi vole.
sirchulle
(CAD Designer)
13. jul 2020. u 17.26
Naravno i ovo sam negde procitao...
Novak
13. jul 2020. u 18.12
Ja ipak zakljucujem da je lukav-naivan isto ili slično sto i
intiligentan-glup.
Kada se da kvalifikacija intiligentan to ne znaci automatski
pametan i koristan, a kad kažem koristan, podpitanje je kome to.
Moje lično vidjenje vrednosti njegove intiligencije sam pohvalio sa glup i slep.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.