Diskusije : Emigracija

 Komentar
Zašto je bitna SPC u Grnoj Gori?
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 12.44
SPC (Srpska Pravoslavna Crkva) je veoma bitna institucija srpskog naroda sirom prostora bivše nam države koja se samo javlja kada su njeni interesi u pitanju dok kada su interesi njene pastve u pitanju ostaje nema. Da pojasnim. Decenije su prošle od kada je jedan od najvecih hohstaplera zaseo na celo Crne Gore (Milo Đukanović) i od tada vlada kao Lukasenko ili neko sličan. Nikome nije palo na pamet da je to malo neprirodno do sada kada je dokacio SPC. Nije palo na pamet ni vaskolikim Srbima, ni EU birokratama, ni USA dusebriznicima, ni ruskim konzulima. Nikome, zar ne? E, sad je problem? Pa nije. Bio je on takav i juče a biće i sutra. Zato cutite i trpite jer ste juče cutali a i sutra ćete cutati.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. januar 2020. u 13.05
i koji deo ti je tu konkretno sporan? (pri tom je netačno da niko iz crkve nije reč rekao na temu milovog nacina vladavine od kad je zajahao, t.j. od kad je doveden i postavljen na to mesto).
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 13.24
Dobro Sale, majka mu stara, jesi li ikada video i jednog crkvenjaka kako obilazi fabricke hale gde radnici rade i ledine na kojima seljaci oru i seju? Nema ih. Oni su za trpezom, carskom, kraljevskom, predsednickom, seljackom, domaćinskom...Koji je to svestenik za slavu posetio stalu, halu, konstrukcioni biro, livnicu, salter u banci, salter u opstini, salter u komunalnom...?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. januar 2020. u 13.57
ti sad verovatno mislis da kažem to što ću reci eto da bi (laznim) stavom podrzao sam sebe...
ali ukratko - da, znam. -moras malo da izadjes iz grada, i iz televizora (a ja to jeli vrlo praktikujem - televizor na primer čak ni nemam...).
dakle da, znam lično svestenika spc koji sa „svojim” seljacima ide i na njivu, i kosi travu i tako dalje.
mislim, znam ih nekoliko lično - sve casni i posteni ljudi, bolji od jako velikog broja ljudi koje sam upoznao za ovo malo svog zivota (a to je prilično vise od prosecnog stanovnika planete, cisto da naglasim).
nije mi jasno bre kako ne uspevas da ukopcas tako proste stvari - da svaka ujdurma protiv spc - u principu, uopste nije protiv spc - ona je opstala, i opstace, nije to nikakav problem - to je ujdurma protiv tebe i mene, koji mislim da smo obojica mnogo blize ateizmu nego, ajde da kažem nekim filozofskim stavovima koje propoveda spc.
znaci uvek kada imaš udbasa kacavendu gejcinu, pedofile i t.d. na tv-u, i istovremeno NIKAD nemas eto te neke druge svestenike koje ja poznajem - i koje, naravno, bole bas usi da i budu na tv - jer ne postoje oni i ne provode svoj zivot tako kako ga provode zbog tv-a i medijske paznje - nego zato što tako žive - znaj da to nikad nije protiv tog fegeta seksualnog predatora, i pedofila i t.d. - to je protiv nas, srba, uvek, bez izuzetka. i protiv srba ateista. čak neretko, zapravo protiv svih gradjana srbije, osim eventualno onih koji se deklarativno i javno odreknu srbije (videti par godina nize, tema: „janjicari”, autor „the bezi-man”, jako lepo objašnjeno mnogo toga )
zlatiborac
25. januar 2020. u 14.06
Srbi su jako trpeljiv i snihoshodljiv narod. I nisu bas neka
zlopamtila , sve dok im ne nasrnes na obraz i cast. Zato su
Osmanlije tako dugo vladale na srpskim prostporima.
Pokorenje i otpor Srba posle kosovskog boja je trajao bar pola
veka.
Srpstvo pred IXX vek je bilo zajednica bez države i oruzane moći,
bez obezbedjene teritorije i bez svoga pravnog poretka. Pa ipak to
je bila stara zajednica duhovna i drustvena koja je pod zavijevacem odrzala i sacuvala svoje osobene osnove i svoja obelezja. Pre Kosova Srbi su bili hrišćani,ratnici i državotvorci,
a posle Kosova gonjeni pobedjeni ratnici. I kao narod uvek imao osnove i nacina, da sem trajno vraca na Kosovo kao na poraz koji treba preobratiti u pobedu.
I da nije bilo onog dahijskog zuluma i sece knezova, ko zna kad bi se Srbi digli na ustanak. Uostalom dahije su bili otpadnici centralne valsti u Stambolu, koja je čak šta vise bila naklonjena ustanicima,i pomagala ih.
Ovo su sasvim dobro znali nasi vekovni i zapadni susedi koji su istancanim metodama iz duhovnog centra moći tj. Vatikana, cinili
sve da nas posle raspada Otomanske imperije potlace. Zato su posle
pada Habzburga (najjaceg uporista katolicabstva) cinili sve da
nas uniste. U jezgru prvenstveno, to je u prvom redu identiet
iz kojeg se na prostorima gde Srbi žive stvaraju nove države,narodi i jezici - naravno. I to uglavnom po teritorijalnim
i geografskim odrednicama. Da absurd-paradoks bude veci, u C. Gori posebno. Bas tamo na cijim je prostorima rođen osnivac i duhovni
utemljitelj srednjovekovne srpske države Sveti Sava.
Na ovim prostorima su u novije vreme Srbi najviše duhovno postradali i unizeni. Kako u duhovnom tako i moralnom pogledu.
Čak su nikla tamo neka 'pasja groblja' koje istorija ne pamti.
U prilog recenog, glavni grad Podgorica je preimenovan, Njegoseva kapela 'bastion'nduhovnosti srusena, dok za poslednjih pola veka niti jedan hram podignut, niti pak stari obnovljen.
Sad je na redu preimenvanje imovine gramaticki i sa pridevom 'crnogorska' umesto vekovima srpska.
Seeb-VN1700
25. januar 2020. u 14.22

„posle pada Habzburga (najjaceg uporista katolicabstva) cinili sve da
nas uniste”

Istina, ali to je radi Rusije. Rusija je uvijek tezila da ujedini Juznoslavenske narode, ali samo radi svojih interesa..prolaz kroz Bospor.
I danas netrpeljivost zapada prema Srbiji je radi Rusije koja želi veću dominaciju na ovim prostorima. Danas to ostvaruje preko Srbije. Srbija ili se pravi da to ne vidi ili ne može ništa.
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 14.45
https://www.youtube.com/watch?v=HU7Ga7qTLDU

Sve će biti irelevantno jednoga dana...
CTEBA
(penzioner)
25. januar 2020. u 14.55
Полако, СПЦ је православна Црква, и она служи вери а не политици.
Вера је љубав а не мржња и самим тим позивајући на рушење Мила она би ишла против свог хришћанског става.
Ни данас Црква не тражи да се Мило сруши или било шта него да се укине закон који је донет.
Питање би било много боље да је где су политичке партије, да подигну народ против Мила?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. januar 2020. u 15.23
pa i sad je irelevantno
zlatiborac
25. januar 2020. u 15.29
U prilog citata koji sledi,ovako se prethodno zapocelo ustankom
7-og jula 1941 na vasaru u Beloj Crkvi - Srbija,pa su posle sest
meseci zbog odmazda 100:1 'drugovi' proterani, nasavsi utociste
kod svojih po oruzju i ideji saveznika podbunjivali krajeve u
kojima su Srbi cinili većinu, iza čega su sledili pogromi
============================================================

Citat Moše Pijade s prvog zasjednja AVNOJ-a, Bihać, studeni 1942.
Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi.

Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, Pijadesami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku.

Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira...

(Dokument se nalazi u Arhivu vojnoistorijskog instituta u Beogradu u fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) pod oznakom K-12, 30/12)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
25. januar 2020. u 15.37
ovo je vrlo zanimljivo, ako je tačno.
no mimo toga - svako ko je znao nekoga ko je jeli živeo (i pre/pro/živeo) to tada - e pa ti neki, osim razbojnika koji su bili u sistemu, dakle neki obični svet, svakodnevni - svi su rekli bas to. -da majmuni crveni dodju, naprave neku !@#$riju - i nemci lepo ajmo 100/1 (kragujevac, na primer)... -JVO kada je uvdela to recimo - prestala je sa tom praksom. -to je jeli razlika između treniranog, obucenog vojnika i iskrenog patriote, i basibozluk-najamnika-za po' litre rakije, i da nešto malo prevrne i mazne - sto su, jeli, komunisti, u osnovi bili. i naravno, komunisti su bili samo na rečima, na delima su bili tu negde u klasi sa danasnji zapadom. -beskrupulozna pljackaska stoka i olos.
CTEBA
(penzioner)
25. januar 2020. u 16.29
Искрено, мислим да они са комунизмом нису имали ништа и били су мањи комунисти од нас који се изјашњавамо да смо против комунизма.
Једноставно банда која је користила све да дође на власт.
Успели су не јер их је народ подржао, па у Србији их није ни било, већ јер их је запад подржао.
То је била далековидост запада који су Русима гурнули заражем кукољ у Жито.
Са титом и том југославијом, успели су да поделе комунизам,на про Совјетски и против Совјетски.
Први али добар корак за разбијање система.
То што смо ми плаћали рачун, баш их брига.
Кад погледаш слично је и у Црној Гори данас, показује се подела али нисам сигуран да има оних који би то знали или хтели да искористе.
Не заборавите да је као и Мило и опозиција на платном списку истог газде, и у Црној Гори а и у Србији.
Seeb-VN1700
25. januar 2020. u 16.40
„Не заборавите да је као и Мило и опозиција на платном списку истог газде, и у Црној Гори а и у Србији.”

Za Slovence nisam siguran ali zajedno sa Hrvatima svi na Balkanu su na platnom spisku kod istog gazde.. kao sto je sirchulle rekao
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 17.45
Narod koji ne zauzme svoj stav morace da prihvati tudji. To nam je Djindjic lepo objasnio svojom smrcu. Srbi a još vise Hrvati nikada nisu bili svoj narod pa tako i prolaze. Srpski je usud da su imali Djindjica koji je jedini covek koji je mislio o Srbiji i to mu se vratilo na najgori mogući način. Hrvati takvog nisu imali i neće ga imati. Za njih je to dobro ali za nas nije. Mene samo cude Srbi koji ne mogu da prepoznaju velicinu Djindjica. Kao da Srbi žele da postanu Hrvati? Neznabozni mekusci i kilavci.
CTEBA
(penzioner)
25. januar 2020. u 18.08
Не разумем ово.
Срби су имали своју државу још пре хиљаду и више година, имали су своје династије, па зар Цар Душан није био Цар целе византије, а и касније све до постанка југославије Срби су имали своју државу.
Тако да изједначавати по том питању Србе и Хрвате је без везе.
Што се тиче Ђинђића, шта је он урадио за Србију да би Срби требали да га славе?
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 20.39
Pa, prosto je to. Djindjic je hteo da bude državnik a Koštunica namesnik, zato je jedan ziv a drugi nije. Zato je Djindjic poslednji državnik koji je hteo to da bude a danas imamo samo namesnike pocev od ovoga pickoustog pacijenta koji se Vucic zove. Uostalom slomili su i mocnije države od Srbije, tako da sve ovo i nema nekog smisla. Ali ako se vratimo na početak, znate kako to ide? Pa, recimo da sam ja peder {iako nisam ali da se pravim za sada}, a moj komsija voli sisate i guzate žene. Elem, tako sve to krene. E, sad jednoga dana dodju u nasu ulicu i kažu dosli smo da vodimo pedere i naravno mene odvedu ako se niko ne pobuni. A neće. A ja verujem da hoće, veciti optimista. No, dobro. Dodju da hapse komsiju koji voli guzate i sisate žene. I posle mene i njega odvedu. Onda odvedu i one koji vole da piju pivo, pa onda odvedu i one koje vole kiseli kupus i sarmu i tako redom. E, sad ako se u tom metezu neko ne oglasi i ne kaže, stanite malo pa nema mene pedera, nema onog koji voli sisate i guzate žene, a pravo da vam kažem nema ni onih pivopija, onda smo propali. Zar je toliko teško?
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 21.15
Zato ja volim kad u jednoj zemlji ima pedera, komunista, tranvestita, biciklista, boraca za svezu okolinu, vegana, vegetarijanaca , belih, zutih i ostalih jer kada njih postane da ponestaje samo je pitanje vremena kada ću i ja da ponestanem. Ali ne dajte se zavarati. To je samo moja seljacka logika a uz put sam malo i citao.
zlatiborac
25. januar 2020. u 21.16
„Што се тиче Ђинђића, шта је он урадио за Србију да би Срби требали да га славе?”

Skino Slobu sa istim pajtasima - koji su roknuli i njega.
Docim ozaloscena udova Ruzica smestena u neku udzericu na Dedinju.
A siroma` pre godinu-dve bio ufitiljio ko 'crkveni'mis.

Sindrom i tradicija od vremena Golog O. i nadalje na snazi...
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 21.32
Daj, bre, zlatiborac, budimo realni. Pad Milosevica je posledica njegove nesposobnosti da obezbedi to što je vaskolikom Srblju obecao a ne zato što su Srbi uvideli da je to pogresno. Srblje se nikada nije odreklo Milosevica nego se odreklo njegove nesposobnosti. To je bitna razlika. Inače Milosevic je najkontraverznija karikatura novije srpske istorije jer je ništa nije imao. Ni harizmu, ni ideologiju, ništa...Klasicni mediokritet, osrednjost i ispod toga. Totalna bezlicna masa ničega. Duplo golo. Njegovi protivnici su bili giganti, od Draskovica, Djindjica, Micunovica, Pa čak i Seselja, ali on totalna nula. Daj bre, nemojmo se zezati...
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 21.35
Da nas je zezao neko kao Hitler, Stalin, Gadafi ili slično pa da se pravdam ali da nas je jedna osrednjost tolike godine zezala ja stvarno nemam šta da kažem. Pa Tudjman je bio olicenje harizme za Milosevica.
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 21.39
Mogu da prihvatim sve ali njega nikako ne. Pa on nije bio dobar ni kao zlikovac. Toliko je podbacio.
sirchulle
(CAD Designer)
25. januar 2020. u 21.52
Ali da ne pricam samo o zlikovcima, mogu i malo o pozitivcima. I naravno ne želim da budem korektan jer korektnosti nema. Ili si protiv ili si za. Prvi na listi je Djindjic koga su kolektivno odstrelili i protivnici i saborci. Od Cede Jovanovica i EU pa do Rusije i Vladimira Putina. Verujem da je Djindjic jedini i poslednji politicar koji je voleo Srbiju ali ona njega nije volela, tako je i prosao. Posle njega ostali su namesnici stranih agentura. Kao sto su Hrvati konjusari Austro Ugrsek tako su i Srbi konjsari Rusije i Djindjicu nije bilo spasa. Precutni dogovor visih interesa. Cuj, neka srbija tamo daleko od brisela i Moskve. To nema nekog smisla, zar ne?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. januar 2020. u 02.17
steva-agree.
crvena banda k od komunizma nema niti je ikada imala. mislim, bilo je tu ljudi, ali to je drug tiiita poskidao i poiznamestao „na vreme” (sava kovacevic, ivo lola ribar - siguran sam da mu je namestio, doduse, siguran sam da bi ovaj bio isti kao tiiita, i t.d...).
schule: wrong politika djindjic-vucic je najneprekinutiji kontinuitet u nasoj novijoj istoriji. samo je tu i tamo na momente drugacija retorika.
g.dja ruzica se baskari tamo na dedinju u kucici oko koje država - koja joj je dodelila taj kucerak, ima neki jeli imovinski spor. u svakom slučaju, država je nije sagradila, pa je bezveze da je i da, pa makar i udovici ex premijera.
sloba, da nas nisu izrokali 99', vrlo verovatno bi i danas bio na neki način vladar (mislim, njegova partija sa sve ivicom gljivicom na celu i dalje uzme dovoljnu kolicinu glasova na izborima da oni pouzimaju nekoliko ministarskih mesta i bitnih pozicija(hint: boris tadic predsednik -> ivica dacic ministar policije/postignuta koalicija ds/sps -pronadjite (ne)logicnosti).
uzgred, sloba NIJE izgubio one izbore iz septembra 2000. -sud je uredno ponistio zalbe sps-a, a utvrdio nepravilnosti u izbornom procesu, i nalozio ponavljanje izbora. -zaverenici/izvrsioci državnog udara -predvodjeni djindjicem, a instruirani i finansirani sa strane, naravno, nisu to mogli da prihvate (jer bi -well, izgubili, najverovatnije) - pa su odlucili da krenu u akciju tako kako su krenuli. sreća (ili nesreca?) panduri pre svega, i delimicno vojska - su bili racundzije (pavkovic naročito - bukvalno do poslednje sekunde je vagao) - pa je izostala akcija, a time i krvoprolice. verovatno je to dobro, jer bismo opet danas bili tu gde smo.
naprosto, za zapad, slobi je bio istekao rok upotrebe, a on to nije bio skontao (pa je sad tu gde jeste, u 'ladovini, je l'..)
djindjic je, evidentno, bio udbin i tu i tamo dvostruki agent, kao i drugari mu vuk draskovic, voja seselj, micun, i tako dalje. -čim je malo zatalasao van svog dozvoljenog manevarskog prostora, poslali su mu opomenu, a potom ga i smakli.
hint 2: pogledajmo/te gde su, i šta danas radi djindjiceva, prva, jebo ga, demokratska, jebo ga vlada, zarez, jeboga... -vrlo zanimljive karijere, s obzirom da ministarske plate i nisu nešto bile velike. a momci-ministri, su sve skupa imali nešto malo manje radnog staza od mene, koji ga i nemam nešto mnogo.
recimo moja poznanica, njen cale je bio zamenik ministra poljoprivrede, imao je platu 700maraka, i rekla je da se to bas videlo da je povecanje plate jer je posle par meseci kevi kupio novu masinu za ves. i tako još kojesta po kuci. -zamenik ministra. masina za ves...(ona mislim da i dan danas uredno otplacuje kredit za gajbu koju su uzeli tada...). -al' zato kabinet gos'in djindjica...
*vlada vojislava koštunice, s druge strane, jedina je vlada u nasoj novijoj istoriji koja je smanjila spoljnji dug zemlje, sve i jedna ga je povecavala. ove od kad je vucko na vlasti - astronomske su cifre u pitanju. -dakle ovaj limbo, prakticno možemo reci blagostanje, placace potomci nekome, i to vrlo masno -ako svi ne odu u p.materinu jel'.
djindjic se proveo onako kako je i hteo da vodi državu - razbojnicki, brzo i efikasno, bez pravila, -zapravo - bez zakona. a kada zaobilazis zakone (pa makar i slobine) - onda te neko bezakonje malo pomazi, a sudjenje/presuda/vestacenje i t.d. -budu bukvalno skolski primer sramote i sudstva i sudskog vestacenja i tako dalje... (pogledaj poneki intervju boze prelevica recimo, dosta nekih zanimljivih podataka covek tu i tamo iznosi - a bio je tada tu, u toj ekipi).
zlatiborac
26. januar 2020. u 10.02
„Pad Milosevica je posledica njegove nesposobnosti da obezbedi to što je vaskolikom Srblju obecao a ne zato što su Srbi uvideli da je to pogresno.”

Ajdeee, ima li negde ili bilo gde neki politicar da ne obecava?

Sto jes jes, bio onaj njegov neumrli idol koji nikom ništa
nije obecavao niti pak polagao racune. Već onima koji ga ustolicise
i scvcano ispratise - u znak zahvalnosti...
CTEBA
(penzioner)
26. januar 2020. u 12.11
Код Милошевића, проблем је био да је он стварно мислио да је нека важна личност и да свет интересује шта он каже.
Навукли су га још у Дејтону да је миротворац и то га је ударило у главу.
Почео је да фантазира, да се позива на светско право и шта још не, уместо да на прво место стави интерес Србије.
Поред тога живео је у неком сну где ће Руси да нас бране.
zlatiborac
26. januar 2020. u 13.23
Upravo tako Stevo,

I dodao bih; pun sebe,uobrazen i sirovina nedorastao vremenu
u kojem se zatek`o.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. januar 2020. u 14.32
lično sam dugo vremena mislio da je americki agent, jer je i radio tamo. kao sto sam recimo mislio da je de be ubio zorana djindjica jer im je ukrao posle petog oktobra onih 600kg heroina...
no, sad sam siguran - djindjica su zapravo roknuli stranci, sigurno su bila dva pucaca, i on je sigurno poginuo od prvog 12.7mm hica, ispaljenog najverovatnije iz bircaninove ulice, u svakom slučaju ne iz smera admirala geprata. nebitno...
tako i za slobu, -sad ustvari nisam siguran. -tip je bio totalno predvidiv, tako da moguće da uopste nije bio njihov direktni igrac, nego je toliko bio providan, da su oni tačno znali šta da mu serviraju, a u smislu onoga sto žele od njega. -kao kad se kokoske setaju po dvoristu i kljuckaju šta stignu, i hranis ih kukuruzom - i one snesu poneko jajce s vremena na vreme. e onda kažeš, 'ocu vise jaja od ovih kokosaka - i zatvoris ih u kavez, i pojacas im klopu proteinskim koncentratom i hormonima - i hop - svaki dan jajce/dva. (jel ima da snese kokoska 2 jajeta za dan? :) ).
uzgred, sloba se nadao da će nas POGRESNI rusi braniti/odbraniti. ti u koje se on uzdao sigurno neće. a skeptican sam i za ove druge.
u se, i u svoje kljuse. tako sam se uvek u zivotu vladao, i, u principu, ne zalim se.
bas pre 2 dana pita me pumpadzija kad sam sip'o beMzin - jel' imate karticu za popust/bodove? - ja ga gledam, i reko' -nema micure za mene popusta u ovom zivotu - možda u nekom sledećem bude - u ovom sve placam punu cenu...
i takoc...
CTEBA
(penzioner)
26. januar 2020. u 15.58
Звучи невероватно али 2001 сам био у Флориди, упознао сам Американца који је пензионисани шеф ЦИА за Балкан и био је у Немачкој.
Рекао ми је да је не само Милошевић, већ и сви остали био под платом ЦИА, осим Алије, који је био муслимански фундаменталиста.
Милошевић је доведен на власт од стране ЦИА, и све је било у реду док није почео да ради на своју руку и не слуша.
Узгред по њему за сва дешавања на балкану оптужује Бртанце, којим је требао рат на Балкану да се врате на светску сцену.
Како рече навијали су, што више крви тим боље.
Нажалост како ми је рекао још увек није готово.
zoxthegreat
26. januar 2020. u 19.24
i steva poverovao u pricu

najsmesnije je da su bitanci hteli da se vrate na svetsku scenu
preko nas.

a sto ti nije rekao šta to nije s.m. hteo da slusa?

nije neshvatljivo da ko sve može da bude na platnoms spisku
čak i predsednici
ali pojedini korisnici sc-a ne mogu

pola emigracije srpske a i ostalih balkancerosa radi za ciu fbi

ili kao lokalni dojavljaci.

jasno je zašto vlada haos i nesloga među sevrno-americkim srbima

CTEBA
(penzioner)
26. januar 2020. u 20.38
Милошевић је регистрован за ЦИА кад је био на студијама у САД за банкара.
Пре доласка на власт кад је нестао из Београда лична гарда му је говорила енглески а не Српски.
У почетку је сарађивао али после је мислио да може да их шутне.
Е то није баш тако лако.
Што се тиче Енглеза,ових дана у штампи баш кажу да су они били иза свега.
Сад ако не читаш твоја ствар.
zoxthegreat
27. januar 2020. u 01.03
pa kako bili enelesezi iz svega a ovaj bio kod snajke?

pa nije slusao a da je slusao sve bi bilo uredu

onda enelesi se zalili kod snajke ili snajka kod
eneleza?

rizling
27. januar 2020. u 04.10

CTEBO, citao sam i ja da je Milosevic bio vrbovan.

Ali skoro svi državnici ,takozvanih ** banana država** postavljaju strane sile.

I ovoj opoziciji, u Srbiji da neka strana sila ponudi pomoć, da se docepaju vlati, oberucke ima da prihvate.

Evo i ovaj primer :

Кратко након напуштања Српске радикалне странке и оснивања такозване Српске напредне странке Вучић је 2009.г. био у Америци на позив Стејт департмента. Та вест углавном није привукла већу пажњу али и тада а и сада било је необично да америчка државна управа позива у званичну посету човека из опозиционе партије која тек што је формирана. Након те посете Вучић и Николић кренули су у једну врло организовану и смишљену борбу за јачање своје странке која је већ на првим следећим парламентарним (и председничким) изборима донела резултате. Од појаве, става (карактеристично држање руку док стоји), начина говора, избора тема, опхођења према медијима, опозицији и народу видело се да иза Вучића стоји високо професионални тим (странаца) који му тачно говоре шта и како да ради. Претпоставка је да је у оквиру мандата који је добио од Стејт департмента и орочено питање предаје КиМ на десет година као један разуман рок у коме ће Српска напредна странка, са одрешеним рукама и солидном финансијском помоћи и наравно уз високе манипулативне и демагошке квалитете њеног вође успети да преокрене народну вољу за 180 степени и издејствује добитак за Нато и САД. Претпоставка зато што се наравно о таквим стварима воде само интерне белешке а о било каквом обавештавању јавности нема ни говора. Међутим, како наш народ каже – ако лаже коза не лаже рог. Погледајте шта је тај човек урадио за 10 година, какав политички салто-мортале је направио и упитајте се како и зашто је то било могуће.  
CTEBA
(penzioner)
27. januar 2020. u 10.11
То је тачно, питање је једино докле ће моћи.
Очигледно је да није успео, Нити је убедио Србе да дигну руке од Космета, нити је удаљио Србе од Русије.
Напротив дешава се обрнуто, а сад видимо и и у Црној Гори долази до побуне.
Ми Срби смо чудни, нек нас газе сто година, нећемо ни писнути, а онда одједном кад крене, питај Бога зашто, не може да се заустави.
Американци владају светом, углавном купујући мали број политичра и постављајући их на врх.
Релативно јефтино али ефикасно.
Сећам се тамо још давно да је постојао предлог да се у Србији политичари бирају директно а не партије.
Имаш кандидате и који добије највише гласова он је изабран.
Систем у САД и већини других западних тземаља.
Американци су били против и уведен је овај који имамо.
Зашто?
Па јефтиније је купити неколико вођа партија, него после сваких избора имати друге.
Зашто се то не измене?
Па не одговара овима који су засели у фотеље, доживотно.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.