Diskusije : Emigracija

 Komentar
Ja kupio bas
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. decembar 2019. u 10.39
neki kineski sterling. kao je by music man. apsolutno sting ray 5 nije 10 puta bolji od ovog sub ray 5 - a toliko je skupljiji.
bas ću ga ovih dana odneti u studio i uporediti sa sadowsky jazz-om 5icom. prvi utisci: jedno od boljih sprdlavanja malog iznosa novcanica u zivotu.
**pa ništa, samo se hvalim. ako može sib hiltijima, koji su mu jedno od sredstava za rad, mogu i ja mojim srećvom za rad. :)
zoxthegreat
21. decembar 2019. u 12.58
pa bas lepo sad je zima ne može da se seta
zato slusanje muzike nije loše
ja se ne razumem u muziku i muzicke aparate
tako da nemam šta da kažem ništa + ništa -
ali ako si ti zadovoljan to se racuna
sirchulle
(CAD Designer)
21. decembar 2019. u 13.47
Sterling je dobra low cost alternativa Music Man-u. I ja sam nekada hteo Music Man, onaj sto je svirao Van Halen ali to je bilo previse uvek bilo. Ima je u low cost Sterling varijanti. Javi kakvi su utisci...I čestitamo naravno.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. decembar 2019. u 14.52
kida kako je dobar. tezak je ko da je od livenog gusa... :) -vrat malo tone, (na stingray 5ardi recimo je to izrazenije vrlo) ali podnosljivo, zvuk do jaja. pri tom su bajate zice na njemu.
zamerke: (pre)ostra je ivica na mestu gde se nasloni desna ruka na telo, kapiram da ću jednog dana isp..deti, i uzeti vibracionu brusilicu, i osmrglati ga, fazon k'o kad onaj staford ker u crtanom osisa silvestra ili toma machora :)
iskljucivo je aktivan, to ću da mu prevezem struju, ugradicu perkidac (ono off baterija/go magnet sa pota na izlaz // as-is). sutra ću ako stignem da mu turim nove zice.
znaci nikako nije deset puta losiji od stingray-a, a 10x manje novaca je. (polovan na oglasu).
aj' prijavicu bas kakav je kad se ukrsti sa sadowsky-m.
sirchulle
(CAD Designer)
21. decembar 2019. u 15.02
Javi posle novih zica kakvo je stanje. Nove zice i dobri magneti cine pola zvuka. Druga polovina je u uhu i prstima. Mehanika je važna da sve to stoji ustimano i da se ne rastimava. Pa, puno sreće i da napravis, sto bi rekao Rambo Amadeus, jedan pravi hit za staru majku surnjaju i snaju pa pjevaju me svi u mome zavicaju...Halid Invalid Hari...
Seeb-VN1700
21. decembar 2019. u 17.00
Aha odlucio si tamburanjem neku paru zaradit :))

Ti prije 30-tak god. vjerovatno nebi ni pogledao takovu kinesku skalameriju.
Ja prije 30-tak god. placao sam uredno i opcinski, i republicki i savezni porez komunistima.. i opet Hilti gledao samo na slikama.
Sjecam se bila tada legendarna „Hilti TE-72” bilo cudo od masine, imala je udarnu energiju od 11,5 Joule sto je i danas pojam za slične masnine.

Nego daj neki ton da čujemo kako tambura zvuči..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. decembar 2019. u 18.10
pa nisu bile tada takve tambure. a ono sto je tada zvucalo kao ova tambura je bio mjuzikmen, mislim da je i tad već bio fancy, -tipa 2K dolara.
evo met'o nove zice. nešto mi se ne svidja kako zvuci G zica. 045 daddario, kao fensi. videcemo sutra bas imam trening sa ekipom, pa ću da otpanjim taNburu da čujemo kako to stvarno zvuci.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. decembar 2019. u 04.22
Nešto kasnije: -evo imao sinoć trening, ono preglasni bubnjar, otpanjeno - zvuci bas k'o kuca, stvarno je mnogo lep ton i t.d.
Zamerka: pa standardno za aktivne instrumente - dinamicki opseg je zapravo manji nego kad je go magnet. znaci kad pipkas - izlazi k'o da pipkas, malo jače-malo jače, još jače-još jače, jako - jako( maximalno). krljas još jače - signal je isti, krljas još jače - signal je i dalje isti. dok recimo sa golim magnetom, bez elektronike, ako imaš naravno jaku ruku, debele zice/instrument koji može da istrpi - cela dinamika desne ruke je ispracena (ono od nula-do maksimalno).

tako da vidim da će da padne jedan prekidac (koji gasi bateriju, i baca signal sa volume-a direkt na izlaz.

za ove sto sviraju, daddario ny xl - daleko su zice od onoga sto reklamiraju. mislim o.k. sve, ali nije to ništa bolje od onoga sto su imali za skoro duplo manje para. -pakovanje je doduse lepo :) :)
aj' videcemo bas koliko će da potraju
Seeb-VN1700
23. decembar 2019. u 06.33

Ma teško je opisivat muziku, muzika se slusa.
Danas je to tehnicki lako izvedivo pa postavi ovdje da čujemo kako to zista zvuci.. može i bez bubnjara :))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. decembar 2019. u 06.46
evo sviram sa tom ekipom u subotu, pa mo's svratiti da cujes. najbolje se muzika cuje tako što je slisas dok je neko izvodi :) -tu u zemunu u centru, malo, diskretno mesto, ne može puno ljudi da bude. neće ni biti preglasno (ako izuzemmo druga bubnjara je l'...). thin lizzy je repertoar u subotu. (*po meni, još to ne zvuci kako bi trebalo, al' publici će da zvuci odlično (bas kao i thin lizzy dok su svirali)).
sirchulle
(CAD Designer)
23. decembar 2019. u 09.59
Nisam strucnjak za bas zice ali meni jedino leze gitarske Ernie Ball i to one od .008. Nisam siledzija pa volim tanke zice a i izrazajnije su jer ih je fino lako kontrolisati. Nekada bio sklon tehnickim dostignucima (broj nota po sekundi na kvadrat) ali sad sam fan lakih struna.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. decembar 2019. u 13.18
ja nešto nisam na basu nikad svirao ernie ball, moguće da ću sledeći put da stavim neke, ako do tada ne skontam da su mi ove d'addario zapravo dobre (a to ćemo videti kad iskljucim elektronikicu na basu, a i kad zasviram sa nekim bubnjarem koji ima dinamiku od nula do 200%, a ne kao ovaj koji ima dinamiku od 190-200%, (od mogućih 100 :) ).
Seeb-VN1700
23. decembar 2019. u 13.42
sirchulle
(CAD Designer)
23. decembar 2019. u 17.38
Kad je bubnjar otisao u WC za to vreme...Inače je u pitanju Steve Moore, odličan bubnjar.

https://www.youtube.com/watch?v=lxebUpRgdKc
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. januar 2020. u 03.20
e'o prevez'o sam ga, t.j. ugradio preklopnik, pa sad svira i bez elektronike i baterije. odlično zvuci i suv magnet.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.