Diskusije : Emigracija

 Komentar
Туркменистан - занимљив видео
abvgd
(Morski)
23. jun 2019. u 14.06
Елем, много празног простора у Туркменистану, где су људи?

https://www.youtube.com/watch?v=nQYZGl8BKpc
...кинески „градови духова”, сличан призор:
https://www.youtube.com/watch?v=Ie6zd3Rwu4c

или са коментарима:
https://www.youtube.com/watch?v=_JcYm1fo8kc

Елем, што тамо не пошаљу избеглице? На пример? Али, то је само једно од безброј питања.

Није ми намера да се расправљам, нити да убеђујем било кога у било шта. Погледајте те линкове, мислим да су баш занимљиви.

abvgd
(Morski)
23. jun 2019. u 14.40
кинески празни градови (мало бољи видео):

https://www.youtube.com/watch?v=pbDeS_mXMnM

...направе огромни град у коме нико не живи. Објашњење је да се очекује прилив људи, али када и ко - не зна се. Таквих градова је много у Кини. Колико - ко зна?
Ако мене питате, Кинеза има много мање него што се тврди, нешто слично као и Шиптара.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. jun 2019. u 16.05
veruj mi da ne :) -ima ih k'o kineza :)
mada, i ja mislim da (maaalo) lažu. recimo da ih nema hiljadu i tristo-četiristo mliona, nego hiljadu i nešto miliona raje.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. jun 2019. u 16.44
*izbeglice tamo ne mogu iz dva razloga (čak i kad bi china bila na walking distance) - prvi: zato što kad bi krenuli tamo, kineska vlada bi rekla, hvala vam, ali ima nas već dosta, shodno tome - nemojte da begate kod nas.
drugi - kad bi izbeglice i pristigli do granica - ovi bi digli vojsku i irokali im verovatno plotun pred noge da ih opomenu, ako bi ovi nastavili - pokosili bi ih k'o detelinu za prasice, bez da trepnu.
-e sad, da bi se to ostvarilo - mora zemlja jeli da di bude nezavisna - sto kina recimo jeste.
ukratko - za kineze se, ali uoooopste ne brinem. vise se brinem recimo da li su moji sunarodnici - vatrogasci - evo sad, ovog momenta dobro - posto je spicila bas zafrkana kisa - a živim blizu vatrogasne brigade zemun, pa čujem sirene kad krenu u akciju - i koliko sam čuo imali su danas podosta intervencija. a uvek kad vidim vatrogasce da idu na intervenciju pogledam k nebu i pomislim - aj' pa da se vrate u komadu.
*evo upravo ponovo čujem sirenu. bas je zafrkano nevreme spicilo danas.

upalio sam guglicu zhenzhou - pa ono - nije da nema auta na ulicama. mada izgleda da ima i dosta toga sto je bezveze sagradjeno. e sad, kineze u principu bole usi (kao), pošto je kod njih vlada u kontroli nekih kljucnih stvari u ekonomiji - i velikih sistema, i pre svega centralne banke. - a kada se dese buble-burstovi - mediji pogresno kažu da je „iscezlo” xyz novaca - a to jeli uglavnom nije tačno - nego se uglavnom desi da isceznu novci koji nisu ni postojali (virtuelni dakle) - i da se ne radi ni o kakvom iscezavanju - mislim isceznu novci nečiji - ali „uceznu” - u nečiji dzep. ne nestanu. samo promene vlasnika. -e kineska vlada je tu u poziciji kao fed i irs u juesofa - fazon „evo ovo ovde -e to je naše”(država cela).
mislim, da ne davim dalje - ali fascinantna zemlja u svakom slučaju. kapiram da ko bas fluent prica kineski - da je još dojajnija impresija.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.