Diskusije : Emigracija

 Komentar
US elections, 2018
santa
04. novembar 2018. u 11.05
„Why the 2018 midterm elections matter

Beyond the balance of power in Congress, the 2018 midterm elections' impact will be felt at every level of government for at least the next decade.”
------

pravda & drustvo, istina ishoda Nov. 6 izbora - is just around the corner.

Keep your fingers crossed! :)
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2018. u 11.33
Jednom je jedan mudar covek rekao:„Kada bi izbori mogli nešto da izmene, vlast bi ih odmah ukinula”...
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2018. u 11.46
Naravno ne mislim da izbori mogu da se pokradu lako kao sto je nakada moglo ali kradja izbora se i ne ogleda u tome ko je kad i kako glasao niti kako se broje glasovi. Kradja se ogleda u tome koga si ponudio kao protivkandidata. Najsvezi primer je Danald Tramp. Da je umesto Klintonke bio Sanders Tramp ne bi imao šta da trazi ali Demokrati su bili svesni da im je i bolji jastreb iz protivnickih redova nego golub iz domaćih. Da je Sanders dobio kandidaturu i onda Trampa ni deset posto demokrata ne bi ostalo tu gde jeste. Tako je bio i u Srbiji, samo ranije. Da nije Tadic isao protiv Nikolica nikada Vucic ne bi postao ovo sto jeste. Dakle, bolje je korumpirani i pogani protivnik nego posten i nepotkupljiv kolega...
baresh
(zanatlija)
04. novembar 2018. u 11.47
Santa bracela,

Sa zakasnjenjem (zbog otsutnosti ) primetih da si usao u devetu
deceniju i tim povodom koristim priliku da ti poželim još mnogo
lepih dolazecih godinica - bez obzira na ishod izbora tekuceg meseca.
Novak
04. novembar 2018. u 12.35
Bares nek si se ti samo vratio.
Kad god nekog nema duže vreme
ja ne znam kako da se ponasam.
majka kaže, joj meni stradao je negde,
žena kaže joj nasao je drugu,
strina kaže, joj ma neće njemu ništa biti...
santa
04. novembar 2018. u 12.37
Hvala bareshu moj za 9tu deceniju, a što se izbora tiče, kao i kod rođendana oni dolaze i prolaze, pa tako će i ovi. Nego, nadam se da je Caribbean Vacation (ili gde ste se bili zadesili?) bio dovoljno 'okrepljujuci' do iduceg - putesestvija?! :)
pravda_i_istina
04. novembar 2018. u 13.02
republikanci zadržavaju sve poluge vlasti, svet se promenio, samo tebi to još fake news nisu javile :)) eno, kriminalna ludaca hilari pominje 2020, pozdravila se sa pamecu, fala bogu da si nam ti još uvek pri pameti
pravda_i_istina
04. novembar 2018. u 13.13
stize mi poruka od apple news da vidim gde da glasam, ispod potpis wapo - MA CLEAR
santa
04. novembar 2018. u 13.17
„republikanci zadržavaju sve poluge vlasti”

Sto jes, jes (još za dan/dva) a za Hillary..., sumnjam da je bas toliko izlapela, al' ako i jeste, vecina demokrata nisu.

Nego, pravda moj, šta ćemo od Srede (posle velikog ribanja i ciscenja)?! :)
pravda_i_istina
04. novembar 2018. u 14.18
ne moz' za 1 dan da se pocisti ovaj svinjac koji su demokrate ostavile i i dalje ga prave
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. novembar 2018. u 14.35
izbori - to vam je onaj crtani kad je dacha boksovao i sudija je isto dacha i publika sve dache - sve posteno.
ili ono kad je crvenkapa naguzila vuka u onom crtachu, pa sud, i ono, prica vuk svoju verziju - a sudija vuk, porota vuci, publika sve vuci - i ono - casna reč gosin sudijo da je bilo ovako..
meni je super kad se robovi pale oko toga kog nadstojnika će im gazde postaviti. -a ono, ako se samo malo okrenu unazad, sem vrrrlo retkih - koji su eto, ponekad, dobacili do nadstojnika, ili makar do vodonoshe ovim jadnim crncima sto beru pamuk po ceo dan - ono -šta si bio kad si se rodio, ko su bili tvoji roditelji, gde i kako ste živeli? - i onda - kako su izbori uticali na to da ti budes tu gde si sad? - i onda naravno se poceskas malo po glavici mudroj.
to je kao kod nas - oponent djindjicu ti je vucko. -da li rade nešto razlicito? -pa ne. eventualno vucko malo vise vredja i zdrav razum i inteligenciju od djindjica, inače retorika „ko je protiv mene-taj mrzi srbiju/reforme/pickematerine” - je ostala identicna. i blagotvorno pakleno cinodejstvo po naše drustvo, a za racun stranaca isto.
Profesor-Kanada
(Profesor)
04. novembar 2018. u 14.46
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2018. u 11.33

Jednom je jedan mudar covek rekao:„Kada bi izbori mogli nešto
da izmene, vlast bi ih odmah ukinula”...

*****************************************************************
U vecini slučajeva to je tačno, ali ovi izbori su vrlo vazni za
ekonomsku situaciju naših suseda. Razlika između R i D je 180
stepeni.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. novembar 2018. u 14.54
to znači da bi, ako je nas drug santa u pravu sa svojim politickim ubeđenjima - on, kada tramp bude zamenjen nekim demokratom - trebalo da živi za oko 100% bolje. t.j. ne on, nego svo stanovnistvo.
-zašto mi se javlja da se to neće desiti?
santa
04. novembar 2018. u 15.07
„Razlika između R i D je 180 stepeni.”

Tačno tako, samo pitanje je ko dobiva a ko gubi, a baska za ekologiju i ostale - sitnice?
santa
04. novembar 2018. u 15.56
Zašto su dolazeci izbori vazni, malo sazet pregled kako je americki politicki sistem u nacelu organizovan.

https://tinyurl.com/ycsmlnzv
Tubby
04. novembar 2018. u 16.04
moje je mišljenje da NEMA nikakve razlike između R i D ... i jedna i druga stranka su tu da ZASTITE sistem ... razlika je prividna i tako je prikazano u stampi da bi se ti i ja „lozili” na demokratiju.
Mister_No
(Bonelli editore)
04. novembar 2018. u 17.35

Ја би пре рекао да је разлика између демократа и републиканаца у десет дека, тј. неколико степени, као нпр. код нас што је разлика између Демократске партије и Либерално Демократске Странке.

Елем, лако је вама (Санта, Бареши, итд.), ви сте се, оно што се каже, наживели. :) Кад смо већ код екологије, неки дан јавише да је од 1970. па до данас уништено преко 60% животињских врста на планети. У каквом свету ће да живе наша деца и будуће генерације ако се зна да удишемо сва загађенији ваздух, имамо све затрованију земљу, једемо све отровнију храну, пијемо све контаминиранију воду, итд.?
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2018. u 17.50
Demokratija može da postoji samo u sukobu interesa kako je to Marks odavno obrazlozio ali sukoba interesa zapravo nema. To je osnova nepostojanja demokratije. Partije koje navodno zastupaju radnike i sitni biznis i partije koje zastupaju krupan biznis nalaze se na istoj strani poluge i jedu sa istih jasala. Postavka demokratije je u sukobu interesa i balansu između njih. Radnici bi ništa da ne rade a da za to budu placeni (komunizam) dok bi krupni kapital zeleo da im radnici rade i da zato ne budu placeni (konzervatizam). Elem, sve bi to na Zapadu funkcionisalo da postoji socijalisticki blok. Pošto tog bloka nema i nije vise potrebno objašnjavati svojim radnicima da je njihov sistem bolji od komunistickog možemo lagano da zavrcemo slavine i svojim radnicima. Ionako nemaju izbora posto je sve kapitalizam, zar ne? Dakle, koja je poluga ili ti pretnja koja će naterati zapadnog gazdu da plati svojeg radnika? Nema je vise jer je svuda kapitalizam i budite sretni sto je vas još uvek bolji od njihovog pa radite za tri hiljade evra koje vam uzmu na kraju meseca a oni za trista evra koje im isto uzmu na kraju meseca. Dakle taj isti gazda može lagano za visak vrednosti da kupi i Demokrate i Republikance zajedno sa carapama i da demokratiju dovede do apsurda. Danasnja demokratija postoji (ili je na izdisaju) kao sto je postojala i grcka. Dok je bilo robova bilo je i demokratije. Generalni mi je utisak da je ono sto smo živeli u komunizmu bilo merilo vrednosti po kojem možemo da živimo. Sve sto je Zapad stvorio je zapravo dug iz buducnosti i ceka se na naplatu. Od kolonija (resursi) preko stampanja para koje tek trebaju da budu zaradjene do stvaranja virtuelnih vrednosti koje danas trosimo a stvoricemo ih u buducnosti. Penzioni fondovi su pojedeni imitiranjem blagostanja, starosna granica se produzava da bi se ublazio pritisak. Kada bi se sve virtuelne vrednosti svele na realni nivo zapad bi postao ono sto je istok bio nekada jer on nije imao pristup kolonijama i monetarnim mehanizmima pljackanja buducnosti...
Mister_No
(Bonelli editore)
04. novembar 2018. u 18.08
Политичка сфера је потпуно отуђена сфера од народа и налази у рукама оних који имају новац (и капитал), и који преко политичких странака заступају своје интересе.

Народ се не пита ни за шта, већ је у виду апстрактних грађана сведен на део гласачке машине, тек толико да да легитимност изборима.

Исте те странке су идеолошки клонови, све су на истој страни када је у питању одбрана капитала, супротстављене су једино када је у питању међусобна борба за власт.
santa
04. novembar 2018. u 18.26
„Народ се не пита ни за шта,”

Uz duzno postovanje, i te kako se pita u svim politickim izborima (USA) osim za predsednika USA, gde po postojecem sistemu Electoral College ima veci glas nego popular votes, kao sto je bio slučaj sa Trumpom i ostalim dole citiranim:
------------
„Five presidents took office without winning the popular vote. In other words, they did not receive a plurality in terms of the popular vote. They were elected, instead, by the electoral college or in the case of John Quincy Adams by the House of Representatives after a tie in the electoral votes. They were:

Donald J. Trump who lost by 2.9 million votes to Hillary Clinton in the 2016 election.

George W. Bush who lost by 543,816 votes to Al Gore in the 2000 election.

Benjamin Harrison who lost by 95,713 votes to Grover Cleveland in 1888

Rutherford B. Hayes who lost by 264,292 votes to Samuel J. Tilden in 1876

John Quincy Adams who lost by 44,804 votes to Andrew Jackson in 1824”
-----------
https://tinyurl.com/y7hb22os

Zato je VAžNO da se ucestvuje u izborima jer SVAKI - vote counts!
bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
04. novembar 2018. u 18.59
„Кад смо већ код екологије, неки дан јавише да је од 1970. па до данас уништено преко 60% животињских врста на планети.”

Boli tebe 'stojko' za buduce generacije,taman toliko ko i za 60%
zivotinjskih vrsta. Takvih teoreticara-zagovaraca vajnog humanizma
i ekologije svakodnevno možemo cuti-videti u zutoj stampi i na
'fejknjuz'- mister editore...
;-(
Mister_No
(Bonelli editore)
04. novembar 2018. u 19.04
Како се народ пита када је сва политичка, економска, медијска, итд. моћ у рукама најбогатијих?

Бареши кад причаш/пишеш о другима, заправо говориш о себи. То се у психологији зове аутоперцепција. :)

bareshPoruka negativno ocenjena. Pokaži

baresh
(zanatlija)
04. novembar 2018. u 19.29
Aha Misteri bonelli, vidi se da si skroz naskroz edukovan, nego:
jel se to maze na lebac ili?
;-(
santaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

santa
04. novembar 2018. u 19.34
Mister: „...моћ у рукама најбогатијих?”

Neće bit, jer po broju there is; - 27,281,452 businesses in the United States, od kojih 99% su 'small' od par radnika do 1,500 +/-. E sad, svaki business mora da bude konkurentan na trzistu sa kojem radi kako po kvalitetu tako i po ceni, + neka 'zarada' da ostane posle taxe za dalje razvijanje ili šta već.

Kao sto vidis 1% spada u tu 'najbogatiju' grupu dok svi ostali su (ukljucujuci i moju malenkost) smo u nekoj drugoj (gde placamo racune, radnike/kontraktore, poreze, etc.) :)

Just some food for thought...

https://tinyurl.com/ycz4nlcy
pravda_i_istina
04. novembar 2018. u 21.11
ispade da su sve te žene koje je kavana navodno silovao - LAGALE. I JA SAD AKO SE PITAM ZASTO/KAKO, jedino logicno objašnjenje je da se ukida demokratska stranka, prosto nema ljudi, sve lazovi i psihopate kao hilari koji su i posluzili za ukidanje demokratske stranke da bi je zamenila socijalisticka/komunisticka (ortez/sanders) jer se ocekuje kriza, ekonomski slom... e sad, o istom trosku eliminisati i fake news, sounds like a plan
razmisli, santa, svaki napad demokrata na trampa i republikance je bio promasaj, zar je moguće da su demokrate toliki debili da poturaju 3 žene da lažu za silovanje jer su zeljne publiciteta, paznje, i sl. gluposti... biće da je demokratama neko te 3 glupace [oturio da bi demokrate ispali lazovi, i hilari glupacu vam je poturio ... ja prosto ne verujem da demokrate nemaju pametnijih i boljih ljudi, sve gluperde i manijaci, kao bil, ups, pa bil debil je čak bio i predsednik
santa
04. novembar 2018. u 21.25
pravda, Sreda (11/7) će pokazati ko je šta, a dotle; - keep your fingers crossed, and pray hard! :)
santa
05. novembar 2018. u 09.42
santa
05. novembar 2018. u 10.16
Novak
05. novembar 2018. u 11.19
OHIP- Stanovnici Ontarija imaju tz. veliku besplatnu med.
zastitu. Posebne beneficije pripadaju siromasnima, a posebno
penzionerima pa sve do onih koji imaju extra beneficije od osiguranja kroz firmu sto je druga prica.
Zanimljiva je borba proizvodjaca lekova, onih koji ih placaju i onih koji te lekove koriste.
Svi znamo šta je cancer i koliko se on uspesno leci.
Za mnoge vrste kancera u Kanadi ima neshvatljivo skupih lekova
napr za jedan mesec $7000.
Poznati i bogati pokojnici su nam opomena koliko je svaki lek protiv raka pouzdan.
Za one koji nemaju para naravno da država ima jeftinije lekove od kojih se takoder jednako povraca ali i umire mesec dva ranije.
Ako smo bogati ili imamo privatno osiguranje, opet koristimo besplatnnu državnu bolnicku hirurgiju i nastavljamo WAU terapiju.
Ako smo siromasni posle besplatne hirurgije izbor lekova je drasticno manji a izgledi za prezivljavanje nazalost skoro identicni.
Država veoma dobro pomaze naradu po pitanju izlecivih bolesti, a ni slučajno ne seda na farmaceutske stoseve ekskluzivnih lekova
koji su ostavljeni bogatasima i osiguranjima na iscrpljivanje,
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. novembar 2018. u 13.15
problem sa rakovima je sto je to da tako kažem grupa bolesti, koje se lece na istom odelenju - onkologiji uglavnom, ali su i simptomi i svi pojavni oblici i posledice mogućnosti izlecenja, i verovatno i sam nastanak - razliciti.
i onda onaj veliki neprijatelj ljudi - a to je poluznanje - koje je neretko pogubnije nego cisto neznanje, apsolutno ako si svestan svog neznanja (pa se onda ni ne pravis pametan).
i onda imaš raju koja pokusava da primeni terapiju, lupam, za rakcinu pluca na melanom. a to, u principu, neće da može. i onda neko umre. i onda raja krene da laprda o zaveri farmako mafije o tome kako znaju al' (svima) ne daju (lekove) i t.d... -i onda, ovo sto novak kaže - eno sudija mej koji je sudio slobi - hop-tumor tintare - chao.
a tip sigurno nije imao ni finansijskih, a ni politicki-uticaj problema. ono -ako je nešto resivo parama i uticajem - sigurno mu je bilo u domasaju. -al' eto - eno ga dudla vincugu sa svetim petrom gore negde, il' glumi chevap ili pljesak na usijanoj resetki negde kod sotone, nebitno.
Novak
05. novembar 2018. u 14.30
Javio sam se na pogresnu temu, al ajde.
Imao sam priliku u zivotu biti svedok
kada o jednom novom leku doktori, farmaceuti i
internet suplajeri pišu bajke a mesecna doza je $120
međutim uz suprotan feedback korisnika koji veoma
loše pišu o tom leku, odbrana je da je svaka osoba
posebna, i ja ne nadjoh ni jedan pozitivan komentar.
Sa druge strane ovaj lek je zamenjen drugim iz 60tih
koji kosta pisljivih $3 a funkcionise fantasticno.
Debelo sam ubeđen da farmaceuti kao i ostali trgovci
slede tradiciju isto sranye drugo pakovanje.
Skupi lekovi ne pomazu bogatasima samo zato što ih nisu
poceli trositi na vreme, ili je bolest kasno uocena
a ako se neki siromah izleci jeftinijim lekom to je zato
sto je poceo pravovremenu terapiju, ili nije bio ozbiljno
ni bolestan.
Dakle original lek pogotovo onaj najskuplji je privilegija
koja leci neizlecive bogatase, kaže Steven Job.
santa
05. novembar 2018. u 19.41
„nije mi jasno kako neko može da glasa protiv ineresa svoje unuke!!!”
--------

Osnovni ljudsk karakter i pristojnost nalaze da se familija, posebno deca, izuzmu od bilo kakvih komentara sa sagovornicima, kako u drustvu tako i na - drustvenoj mrezi!

Izuzetci tog kodeksa su najcesce osobe sklone pedofiliji, kao i mentalno poremeceni kojima je vise mesto u nekoj zdravstvenoj ustanovi umesto na ovim stranicama.
Amatercic
(Penzioner)
05. novembar 2018. u 21.30
Nadam se da će pametni i radni ljudi izaci na glasanje a ne oni neradnici koji generacijama žive na grbaci države i nemaju šta drugo da rade nego da idu i traže gde će nekome zabraniti da odrzi govor ili predavanje zato što misli drugacije ,paliti,rusiti i zaustavljaati saobracaj,boli njih doope neće zakasniti na posao a najviše se boje da će socijala otici ,da će se poslovi vratiti.Ovaj nije bas i najbolji sto je u WH ali usporedjuci sa prošlim bar ne razbija zemlju i nije toliki rasista,znam nije dobio Nobela za mir...
Bilo ko da se danas izabere male su sanse da će se drasticno promeniti na bolje.
pravda_i_istina
06. novembar 2018. u 08.32
za šta da se molim bre santa? decaostala kuci, ne idu u skolu, sto je sigurno - sigurno.

demokrate su se ogadile ljudima sa svojim lazima... ja čak ni ne podržavam trampa vise, ne trebam mu, pobedjuje i na sledećim izborima, republikanci ostaju jedina relevantna stranka, dok se demokrate ne preimenuju u socijalisticku partiju - totalni PORAZ DEMORATS.
santa
06. novembar 2018. u 08.53
„demokrate su se ogadile ljudima sa svojim lazima..”

Da 'lažu' to stoji, pravda, kao sto stoji da u istoriji USA ni jedan predsednik do sada nije bio pataloski lazov i korumpiran (i kao takav 'blagosiljan' najvisim republikanskim vodjama!) a za većinu ostalog sto je 'običnom smrtniku' važno o tom da i ne pominjem!

Nego, na kraju danasnjeg dana (ili koji dan kasnije) će se znati gde vecina biraca oseca i misli kako da se ide dalje kao UNITED America, a ne kako je poslo od 1/2017te!

pravda_i_istina
06. novembar 2018. u 09.24
ni jedan predsednik do sada nije bio pataloski lazov i korumpiran

zamalo hilari, uz 95% medijske podrske... pa ti glupavi mediji su sami sebe unistili time sto su podržavali korumpiranu patolosku lazljivicu kilari koja je obelezila stranku kao luzersku jedanput za svagda - samo malo strpljenja, sad ćeš da vidis rezultate
santa
06. novembar 2018. u 09.33
„zamalo hilari”

Zamenjujes tezu..., tipicno danasnjoj WH!
santa
06. novembar 2018. u 09.36
„sad ćeš da vidis rezultate”

Stay tuned! :)
sirchulle
(CAD Designer)
06. novembar 2018. u 17.22
Evo jedno prosto pitanje za santu posto je Demokrata po politickom opredeljenju. Zašto su Demokrate dovele Trampa na mesto na kojem se nalazi? Zar nisu mogli da kandiduju Sandersa umesto Hilari? Ne znam da li može da bude prostije pitanje...
santa
06. novembar 2018. u 18.35
Hvala na pitanju, pre vega, ja sam (I), ali obzirom da je za sada vise nego mala sansa da bilo koji kandidat se izbori sirom US (druga prica) onda sam vise naklonjen demokratima (D) ngo (R).

E sad, Sanders je (I) i isto tako vise se usglasava sa D nego as R, ali i ako je predstavljao D, the Chair of the DMC (Debbie Wasserman-Schultz) je bojkotovala sa svojim saradnicima Sandersa (prljava igra demokrata u intereu kult licnosti)!
santa
06. novembar 2018. u 18.42
DNC = Democratic National Convention
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. novembar 2018. u 01.05
pa postoji nekoliko mogućnosti. recimo kad su prodali izbore koje je al gor dobio. -al gor je posle toga postao direktor za prodaju koriscenja magle. -naplata - globalna.
znaci -neko, ko je stvarno vlasnik, sto de-esa njihovog, sto njih-države - je izracunao da će biti bolji para sa g. trampom na poziciji na kojoj je, nego sto bi bio recimo sa g. sandersom ili onom kretenkom.
ili su stvarno do te mere bili glupi da su to uradili, ono, bili su ubeđeni da će da oderu, -pa nisu.
ili su (što se opet svodi na glupost - gledaj malo oko sebe majstore, nemoj bas uvek da verujes da neko u cijem anusu je tvoj penis - ti daje pod obavezno i stvarne izvestaje) - poverovali svom analitickom timu - koji im je rekao (a ustvari ih navuk'o) - ne ne - koji crni berni - idemo, hilari... - a da bi recimo na kraju bio tramp - sto su ovi jeli u startu i znali. analize tačnih podataka su cudo...
slično kao sto su recimo izdajnici namagarcili slobu 2000-te. -ako se secate, ti izbori su bili vanredni - sloba je poverovao izdajnicima oko sebe i klosarima da stoji nikad bolje, i da će da odere izbore, pa da treba da raspise vanredne.
on je covek, doduse, to nam eto, sada kako je vreme malo odmaklo, historija pokazuje - dobio te izbore, ali je, prakticno srusen u poluoruzanom pucu - organizovanom od strane zapadnih agentura i njihovih agenata -izdajnika - a to je prakticno cela ona dos ekipa.
iako su ljudi u bezbednosnim sluzbama, od srednjeg pa do nizeg nivoa verovatno vecinski bili casni i posteni - i danas su - kljucni ljudi na kljucnim-visokim pozicijama - bili su zavrbovani od strane zapadnih agentura, i radili su, i i danas rade za njih.
*ako neko posalje s vremena na vreme u srbiju sto jura svojima (ili sto baksa) - eto, tih sto baksa u tom smeru - su posledica te politike.

dakle na nama imamo bas lepo pojasnjen primer zapadne demokratije - ono, probacemo legalno - da vi - demokratski - odlucite ono sto nama treba, a kada vi, demokratski, na izborima, odlucite to što ste odlucili (tada - jebi ga - i dalje - ...enog slobu...) - e onda državni udar. da tako kažemo - plan be.

kontam da je u juesofa - u principu, de es, ili ripablikans - paaa, jedni u odnosu na druge nisu čak ni plan be - i jedni i drugi su plan a. plan be još nismo videli, posto za tim planom, za sada, još nije bilo potrebe u poslednjih recmo 100 godina.

vidim, ova jedna moja bivša glasala za njihov de-es :)
santa
07. novembar 2018. u 18.11
pravda, what's up?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 07.43
kapiram da su ovi santini dobili.
santa
08. novembar 2018. u 07.58
Dobro kapiraš, samo zašto su dobili (u dve defensive, ili manje)?
santa
08. novembar 2018. u 07.59
recenice
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 09.00
kapiram da je predstava za raju - ono da imaju cime ovce da se zanimaju, dok im ovi sisaju vunicu s ledja.

https://www.youtube.com/watch?v=df-oNP3TI1s

ovaj neki fazon.
santa
08. novembar 2018. u 09.17
Prosto je neverovatno kolko je zablude kako gde šta funkcionise, posebno među našim sa - brdovitog Balkana. :)
pravda_i_istina
08. novembar 2018. u 09.27
pravda, what's up?

pa rekoh već:

ja čak ni ne podržavam trampa vise, ne trebam mu, pobedjuje i na sledećim izborima

e, sad, izgleda da sam se preracunao, ljudi su se uplasili sto je izasao iz nukl . sporazuma, ili su kaao ja povukli pordsku, pa su demorats iskoristili priliku... sad se setio da najuri sesna, a šta je dosad cekao, da nam soros zametne grad. rat? ima ljudi koji tačno znaju rešenje za sve situacije, ali mi se ovde izgleda takmicimo ko je veci satana, jer satana je tuzitelj na dusu, i satani ide u prilog rat.
santa
08. novembar 2018. u 09.46
U odsustvu logicnog sagledanja ishoda tek prošlog izbora gde su MASE biraca sirom US salju svoje izabranike u Kongres, tj. - The United States House of Representatives is the lower chamber of the United States Congress) da preuzmu KORMILO daljeg kretanja politike USA, dok nas pravda i dalje o 'djavolskim' pricama. :)
baresh
(zanatlija)
08. novembar 2018. u 10.22
„Prosto je neverovatno kolko je zablude kako gde šta funkcionise, posebno među našim sa - brdovitog Balkana. :)”

U prilog iznad recenog: Cemu uopste svrha na ovom forumu raspravljati
o politici?

p.s.ne samo mi sa brdovitog Balkana,već i globalno u celini???
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 11.10
kako cemu - pa evidentno je cemu. - posto ako analiziras postove postavljaca teme, mnogo cesce voli da polemise i da se pravi pametan, nego recimo da, kada se sa nekim slaze u stavovoma napise još ponesto, u prilog toj teoriji.
tipa, hipoteticki, neko napise hilari je super jedna žena, divna osoba, brizna majka i supruga, i tako dalje :) :) - i sad on kaže - jeste, secam se kad je ono onda...
no, najcesce na direktna pitanja NE odovori.
evo recimo pazi sad direktno pitanje (na koje neću dobiti konkretan, kratak, koncizan odgovor):

Santo, posto si već dugo u emigraciji, nekoliko predsednika si i docekao i ispratio, i nekoliko administracija (o-kej - dve..).
Reci mi, kada se menjala ekipa u senatu/kongresu, odnosno kada je dolazio predsednik iz razlicite stranke u odnosu na svog prethodnika, kako je to sustinski promenilo nešto u tvome zivotu?
Dakle -s ta se, sustinski, za tebe emigranta, kao i druge sto doseljenike, sto starosedeoce, koji su bili u nekoj tamo drustvenoj klasi - promenilo? -dakle koje su se to stvari u slučaju tih promena, koje su bitno uticale na tvoj zivot promenile, a koje se, da tih promena nije bilo inače ne bi desile?
*naravno, ako si bio stranacki aktivista, pa je islo nabolje tim putem - stranackog aktivizma, a kada tvoja politicka opcija osvoji vlast - to se ne racuna. (zato navedoh i ostalu raju u pitanju).

prekrsteni prstici :)
sirchulle
(CAD Designer)
08. novembar 2018. u 11.49
To je tačno Sale. Na temi stampanja novca i slično pitao sam i Profesora iz Kanade a i ostale kako se to stampa novac i odakle podrazumevana vrednost novca svi se prave blesavi a ja pitam prosto seljacko pitanje. Pitanja za koja nema objašnjenja se prosto ignorisu. No mnogi su ovde takvi. Kada im postavis pitanje oko politike opet isto. Cuj, nešto će da promeni politika koja nikada nije ni bila predstavnik naroda. Ja, lepo pitao za Sandersa, sad Sanders malte ne postane clan Republikanaca...Ma hajte molim vas...Malo ozbiljnosti ne bi skodilo...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 12.09
ali moras uvek uzeti u obzir i „background” sagovornika. (znaci ono - tvoj utisak o nečijem poreklu, o interesovanjima, obrazovanju sto formalnom, sto neformalnom, i t.d. ) i moras biti realan. i onda recimo nije loše da se uvek držiš u zoni mogućeg, jerbo nemoguće naprosto - nije moguće.
evo recimo - mene si provalio verovatno dobrim delom do sada - bandoglavac samo takav, tu i tamo smarac, voli da provocira, stvasta me interesuje, skromnog obrazovanja :) , u principu najorganizovaniji lik na diskusiji od aktivnih ucesnika u disciplini „kolicina 'leba koju iz'ede : kolicina slobodnog vremena/...ivetrije” - al' kontam da si izvoalio sigurno da mogu da držim neku teoriju do sutra, i kada mi argumentima pobijes teoriju - nemam problem da u svetlosti cinjenica koje su mi predocene - promenim svoju dotadasnju - pogresnu teoriju. dakle naucni pristup :)
santa recimo nije taj tip, -on ti je vise onako kreacionisticki tip. dakle „stvari su ovakve, zato što je to tako oduvek bilo, nepromenljivo je” - jer je neko tako rekao pre njega.
aj' po pivo da nije odgledao onu, inače sjajnu bbc seriju koju sam stavio link kad smo diskutovali na temu para. -a dobra je - jer svako dodatno informisanje, obrazovanje, i proširenje znanja nikako ne može biti losa stvar. pri tom siguran sam da je vece parce zivota od da se to odgleda (informativno-edukativni program dakle) - sprzio na zabavno-rekreativne programe koje mu neko drugi servira. mislim ne on, dosta nas, ako ne i svi. -a sad opet pitanje - zašto imamo puno zabavnih (ono da se svest ljudi za-bavi - da se ne bavi necim drugim je l'...) programa - a toliko malo edukativnih, i onih koji se direkt ticu vaznih pitanja u našim zivotima.
tipa orkanski visovi su reprizirani kvadrilion puta, verovatno i u juesofa, i kad je fuca - to traje nemam pojma, sat vremena - i onda o toj emisiji imaš još pet puta po sat vremena price. ono pricamo pet sati o tome kako par idiota juri jajastu loptu na travi (ili okruglu kod nas). a ne pricamo - kako smo to dosli do cene od soma dolara mojoj ortakinji za eventualno dve flase infuzije - glukoza od pet, i fizioloski rastvor od 4 eura, maloprodajna cena u srbiji kad je kljoknula na aerodromu. ili tu kod tebe - kako smo dosli do tolikih rashoda za berlin aerodrom - al' zato je na tv-u alexanderplatz. i skijanje, normalno :)

mislim, kvaka je da ako si iole osvescena osoba, a to je jedno pet miliona nas iz one 22milionske nekadasnje zemlje - jedino sto možeš da uradis, a da se ne samoubijes - je da sam sebi objasnis nekako, i da se pomiris sa tom cinjenicom, da u principu, živis okruzen debilima, i da će te debili radje ukokati - bukvalno, nego sto će prihvatiti da im pridržiš lavor mlake vode i cist peskir - da se umiju, i skinu krmelj sa ociju, eto da bi malo bolje videli ako ništa. sto bukvalni, sto figurativni krmelj.

ajd' u zdravlju, odo da se protegnem malo po dunavu, pa ono.. ako je neko za casu vina, nek' navrati tamo u onu kafanu u koju sednem :)
santa
08. novembar 2018. u 13.15
baresh: „Cemu uopste svrha na ovom forumu raspravljati
o politici?”

'Politika' je deo svakodnevnice koja 'vedri i oblaci' svakog i jednog od nas, posebno nas obične smrtnike među kojima mi 'novododjosi' - prednjacimo. Nije u pitanju 'ispravljati 'krivu Drinu' kolko je u pitanju izmenuti mišljenje i razmišljanje kako mi gledamo gde nas trenutno 'politika mocnika' vodi.

IMHO, među većinom ostalih domorodaca (65+%), od 2017 do danas vodimo se u pogresnom pravcu. Enough sad!
---------

Mudrijas: „kada se menjala ekipa u senatu/kongresu, odnosno kada je dolazio predsednik iz razlicite stranke u odnosu na svog prethodnika, kako je to sustinski promenilo nešto u tvome zivotu?”

U najkracim crtama, između ostalog, ACA (Affordable Care Act;March 23, 2010)!
------

sirculle: „ Ja, lepo pitao za Sandersa, sad Sanders malte ne postane clan Republikanaca”

Odgovor ti je bio ponudjen zašto Sanders nije dobio nominaciju jer po postojecem sistemu i ako je imao veliki broj sledbenika, nije dobio podrsku većeg broja delegata (BOJKOTOVAN sa vodedecem elitom iz demokratske partije). Otkud pitanje o Sandersu i clanstvu sa republikancima?

C'mon, let's get serious here!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 14.43
aha. pa dobro. nije loše (evo procit'o malo šta ima po netu) za 60ak godina (dakle 15ak izbornih ciklusa :) ).
i hvala na odgovoru, naravno.
* au suuunce ti - santo, ti si bio tu kad su kenedija spicili? auu..

zašto sanders nije dobio nominacije, iako je definitivno bio bolji kandidat od hilari? -pa jebi ga. zašto je u srbiji predsednik aleksandar vucic? -mislim ono, ako je on najbolje sto imamo, ili ana burn a bitch - ako je to dvoje najbolje od nas jednakih sto imamo - onda ...es i nas i njih is ve. ono..prdnuli smo u cabar duboko, ako nemamo bolje od toga.

naravno - imamo. ali naravno, ama bas ista ekipa koja je organizovala da sanders NE dobije nominacije - organizovala je i nama ovde to dvoje ljudi na pozicijama na kojima su.
santa
08. novembar 2018. u 15.26
Dosta vise sa tim balkanskim baljezganjem o 'masonima' i koje šta i kojekave konspiracije i zavere protiv ikoga!

Niti znam nit me interesuje gde je ko, ili ko šta radi, po najmanje po pitanju drogerasa, umno poremecinim po gradskim ulicama, ispod mesta ili gde već?!

santa
08. novembar 2018. u 15.39
Mudrijas, citirao sam ti ACA/2010 i ako sumnjam da znaš o cemu se radi i koliko Amerikanaca danas nastoji da se taj zakon odrzi?!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. novembar 2018. u 17.08
nemam pojma, i nešto me preterano ni ne interesuje. ono, kao sto recimo oko trista miliona amera nema pojma da pokaze na karti moju zemlju, pa čak verujem ni onih svojih pedesetak ili koliko ih već ima.
procitah u kratkim crticama šta kaže net o cemu se radi - i ono - o.k. zvuci bolje (nego ništa).
ali verujem ti da je neki relativno bitan detalj, a u smislu pitanja koje sam te pitao - da li se ikada ista sustinski promenilo za sitnu raju izborima.
mislim, o.k. je i to tako - mada, ako je to jedina promena za 15 izbornih ciklusa - javlja mi se da ona vodenica, na koju moja prica navlaci vodu - a to je - da se prakticno za boraniju raju sustinski ništa ne menja, i da ih ovi malo namazaniji cerupaju gde god stignu, i to na taj način da ta raja toga nije ni svesna, -bolje melje brasno. (pazi, dugacka recenica :) ).

mislim, meni su bili super likovi na tv, tu, -kad je valjda bila neka diskusija o obamacare, i onda kao pitaju random raju na ulici - šta mislite o tome, i šta mislite o zdravstvenom sistemu u evropi - ono - svima se odma uzme neka kinta za zdravstveni sistem, i svi imaju dzhabe pristup tom sistemu - i sad ono sto su kod nas glasaci slobe i svih posle slobe na tv-u, ono sa jednim ipo zubom u dva reda, i nikako kila mozga u glavi, oni slučajni prolaznici sa dnevnika u pola osam, - kaže baja - duvajte ga. pa to nije fer, fazon - ne dam breee (pri tom on je sljaker, ono nije svrseni student jejla..) - šta ako ceo zivot budem zdrav - neko će da se grebe o mene...
(i onda razmišljas, o.k. ako ovo nije ripablikan(ska) bulsit televizij(sk)a (montaza) - znaci ako tip to tako stvarno i misli - možda boranija raja i ne zasluzuje boljitak... -ono fazon - pa i treba je yebati). ne znam. nisam pametan.
sirchulle
(CAD Designer)
09. novembar 2018. u 01.30
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. novembar 2018. u 03.32
Pa da, al' aj' ti reci nešto gluvom koji zmuri, aj' pokazi nešto slepcu, aj popricaj sa nemim, pri tom na jakim sedativima momic. -Neće da može.

https://www.youtube.com/watch?v=bm51ihfi1p4
santa
10. novembar 2018. u 07.15
Florida election; votes are still being counted (once again; Gore v. Bush).
Amatercic
(Penzioner)
10. novembar 2018. u 08.13
Malo se toga promenilo bez obzira ko je predsednik iz prostog razloga on ne kontrolise zemlju,kontrolisu oni sa parama a to se zna ima skoro 100 god da Ameri ne kontrolisu svoje pare nego manje od 10 privatni banaka Država im lepo odstampa pare plati za sirovine i radnu snagu i onda te iste pare odkupljuje od privatnika za par procenata vise.
Pametno zar ne?
Možda zato svako malo ratuju po svetu?Propaganda cuda čini.
Zašto demokrate dolaze u belu kucu goli ko crkveni misevi a izlaze i postaju $$$$milioneri.
Vidite dragi zemljaci USA nije bas razvijena kako ljudi misle vesti sporo ili nikako putuju u odredjenim delovima USA još uvek misle da glasaju za Mr Gore za predsednika na zadnjim izborima
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. novembar 2018. u 11.11
pa ima nas tu i tamo koji smo svesni ponekih stvari. samo sto ima nas opet, nekih drugih, koji tvrde da ne mo's znati ništa ni o cemu, ako tu negde o cemu pricas nisi dosao svojom nogom. -sto je netačno doduse, al' šta sad..
zapravo kad gledaš sa strane, ponekad imaš bolji point of view nego kad se obuces k'o lokalci i uletis u masu. (mada i tu imaš opet, vrlo zanimljiv point of view, koji ponekad, onaj sa strane - nema). „beauty is in the eye of beholder”
ne zaboravimo, osnova vladanja (parazitiranja prakticno) - je zamlacivanje raje. ako ni zbog čega, mnogo je jeftinija investicija nego da bas sad placas jednog pandura naoruzanog po jednom potlacenom robu. i još kad ih izzamajavas tako da oni srećni misle da nešto odlucuju (recimo idu na izbore...) - pa može li bolje?
pravda_i_istina
11. novembar 2018. u 07.03
SANTA, WAKE UP

Watch Live: Democrats Stole At Least Ten Seats In The House, Going For Two More In The Senate
Trump will be investigating the election fraud
santa
11. novembar 2018. u 08.16
Stop aspreding the FAKE news, pravda!
Po Ustavu US izbori su zavrseni kada se SVI glasovi izbroje. Got it?!
Amatercic
(Penzioner)
11. novembar 2018. u 08.58
Pravda kada ćeš ti shvatiti da samo demagozi znaju ,govore i sire istinu i opet ti kažem samo oni i niko vise.Pravdo u zadnjim glasanjima za pred.u jednom gradu od 185000 +- glasaca izbrojano vise od 230000 glasova na vama ostaje da pogadjate ko je pobedio.Ne ja nisam brojio glasove ali nije ni drugih 300 000 0000 Amera pa moramo da verujemo informacijama.
Možda nigde niste citali ni znali da je BiH imala preko 12 000 000 stanovnika pre rata po pisanju stampe u USA kad su se sabrali svi logorasi u koncetracionim logorima koje je drzala jedna zaracena strana
santa
11. novembar 2018. u 09.38
Hogwash!
santa
11. novembar 2018. u 09.41
@pravdu i ostale dusebriznike o izbornom-demokratskom procesu:

https://www.yahoo.com/news/democrat-rouda-wins-house-race-021953124.html
santa
11. novembar 2018. u 09.56
Histerija umno poremecih je vise nego za zaljenje, mesto im je u memntalno-zdravstvenoj ustanovi vise nego na - drustvenoj mrezi!
pravda_i_istina
11. novembar 2018. u 10.01
For former President Barack Obama, midterm elections in 2010 and 2014 were catastrophic compared to Trump's moderate losses
santa
11. novembar 2018. u 10.11
True, but this was THEN, this (2018) is NOW! :)
pravda_i_istina
11. novembar 2018. u 11.09
ne nadaj se badava, iza trampa stoji vojska i milijarde koje joj je tramp prepisao, a iza komunista kao sto je obmana atavizmi tajnih sluzbi kojima je odzvonilo... vagajuci to dvoje, samo ludak može da se uzda u gubitnike
santa
11. novembar 2018. u 12.18
Another - hogwash conspiracy!
pravda_i_istina
11. novembar 2018. u 19.38
jok, nego si ti prodavac magle
santa
11. novembar 2018. u 19.42
Wow, you don't say...
sirchulle
(CAD Designer)
12. novembar 2018. u 09.18
Povodom rasprave sante i pravde: Sve je tačno kao sto santa prica ali je svakako sve tačno i sto pravda prica...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. novembar 2018. u 14.01
pa to sa opsecanjem patke i shiftom svesti ima veze sa uzrastom. ono kako to rade jeshe, u zavisnosti od toga - šta hoćeš da to ljudsko biće bude kad odraste, u principu, nije dobro.
sirchulle
(CAD Designer)
12. novembar 2018. u 16.07
Evo jedan vic u vezi obrezivanja. Kako od Srbina napraviti Muslimana? Obrezati ga, prosto. A kako od Muslimana napraviti Srbina? Odrezati mu glavic...Coool, a? Manite se obrezivanja, crkve, religije, nacije, vere, boje koze, visine, debljine, broja zuba, boje ociju. Marks je lepo rekao da na svetu postoji samo jedna podela a to je ko je vlasnik kapitala i ko za vlasnike kapitala radi. Ostalo su sve metode da se ljudsko biće ubaci u jednu od ove dve kategorije...
sirchulle
(CAD Designer)
12. novembar 2018. u 17.16
Zoki ne mlati vise praznu slamu. Onog coveka preko puta sa psom niko ne primecuje i ne obraca paznju na njega a znaš li zašto? Zato sto nema kameru u rukama i ne snima ljude naokolo. Zar ti to nije možda palo na pamet? Ovi su još i uljudni ali da prema meni neko uperi kameru i da me ovako napadno snima prisao bih mu i polomio kameru a možda i njega. Doduse ovde u Nemackoj to ne smemo jer sleduje gadna osteta ostecenom ali ni on ne sme da snima. Dakle, ja ovde vidim zestokog ludaka koji ide okolo sa kamerom i snima ljude bez njihovog dopustenja i dobro je sto nije dobio da ne kažem šta...
sirchulle
(CAD Designer)
12. novembar 2018. u 17.20
Ovo je konkretni dokaz da su Demokrati doveli Trampa na vlast.

https://www.blic.rs/vesti/svet/vol-strit-dzornalhilari-40-u-trci-za-belu-kucu-2020/epwwxxx

Pa, zar cela Demokratska partija nema ni jednog boljeg kandidata od Hilari? Pa ovo je ludilo mozga. Truliji su nego Republikanci a vi kako hocete.
santa
12. novembar 2018. u 18.29
Hillary, je proslost (kom sreće da je nije ni bilo)!
sirchulle
(CAD Designer)
13. novembar 2018. u 13.45
@zoxthegreat: Kada sam se pre nekih desetak godina ozbiljno bavio kvantnom mehanikom i njenim implikacijama pa to sve ozbiljno izucavao dosao sam do zakljucka da si možda u pravu ali nam se Univerzumi ne poklapaju. Da, naravno da sam ateista i da ne priznajem ništa pre ni posle mene jer je ovo sve samo opazajna stvarnost ali ne i i istina jer ona i ne postoji. Dakle, jesi u pravu sa svoje tacke gledisata a i ja sam sa svoje.
santa
13. novembar 2018. u 17.43
Wow, what's happening, pravda (the counting's still going on, right)?!

https://www.nbcnews.com/politics/2018-election/midterms
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. novembar 2018. u 22.19


Simpatican mi je Santa kako se covek przi... (a, da tako kažemo, u zrelim godinama, ako ne i još malo zrelijim).

Meni lici na neki scenario - grickaju mali glodari korencice trave na livadi uz ivicu nekog gustog zbuna, i dotrce hijene, i ono izgrizu koga stignu, i pacovi se sakriju u zbun, i komentarisu, jebo ga, vidi ih ove hijene koja su govna, em smrde, em grizu...
I onda dodje lav, iskasapi jednu-dve, ove ostale zbrisu, i sad se on kurci polivadi.
i sad ovi mali pacovi u zbunu ono komentarisu - he he, al' je lav hijenama se na'ebao majaka, hehe, smraduse jedne...
-a oni i dalje, jbg, shtekovani u onom zbunu - po livadi mogu samo dok lav spava :) :) :)
santa
14. novembar 2018. u 20.18
„Simpatican mi je Santa kako se covek przi... ”

Deder, Mudrijas, prevedi to na cistom srpskom, a moz' i na engleskom, madjarskom, ili koji već...
pravda_i_istina
15. novembar 2018. u 07.02
Top definition
burn
(1) slang: to disrespect someone (to diss); to make fun of someone; used by a third party after a first party makes fun of a second party. Brought back to life by the ever-popular That 70's Show.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. novembar 2018. u 07.21
lozi/przi - isto.
da tako kažem „izgaras na projektu” - iako, tebi ni iz dzepa ni u dzep ko će biti prezident. t.j skontao sam da je za 60 godina se jednom desilo da manje ide iz dzepa - u tom periodu. kontam da je već sledeći koji je dosao nadoknadio sve :)
santa
15. novembar 2018. u 09.12
„tebi ni iz dzepa ni u dzep ko će biti prezident.”

Neće bas biti kako kažeš, jer sa ACA mi je ostalo vise (1,000+/mo) u dzepu nego sa ovim sto nam je danas, zato manje generalizacije, a vise - informisanosti.
santa
15. novembar 2018. u 11.57
Wow, now this is the - NEWS!

George Conway Starts Anti-Trump Club Within Conservative Federalist Society
https://tinyurl.com/y7f3t56q
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. novembar 2018. u 13.40
pa nije nikakva generalizacija - posto sam te pitao, i ti si odgovorio da je jednom bilo nešto (to) sto je uticalo.

e sad, ti i ja se razlikujemo, jer si ti evidentno klasican amer - i onda gledaš to tako - wow - dobro sam prosao (mislim, jesi fala bogu, da se mene pita, ostalo bi vam i vise) - znaci, usko, sada, danas.
ja sa druge strane, gledam to, da tako kažem na malo istocniji (od americkog) način - a to je - aj' da sagledamo celu sliku - i onda kad izanaliziramo tebe, ili bilo kog drugog normalnog običnog prosecnog gradjanina, pa ceo njegov life-span - i onda tu malo radimo kalkulacije - dodjemo do nekih malo drugacijih cifara.
posto, sloboda zapravo je, kao i bilo šta drugo vezano za ljude - stvar lične percepcije. i onda je samo fora da robovima njihov jaram prikazes kao još jedan pomak - ka vise slobode.
znaci uzmes, jases ga xy godina, ono, treba ti recimo 500 baksa od svakog roba, ti mu uzimas 2000. onda neki robovi krenu da gundjaju, i ti onda na sva zvona kažeš, jeste, evo, ja sam dobar, i pomazem robovima, smanjicemo harac koji su ovi prethodni imali (iako je i prethodnima, kao i sadasnjima - gazda zapravo isti, i to nije - ju - d pipl), od sada - soma - evo, ostaje vam soma po robovskoj glavi. - i robovi sretni idu kuci, i trljaju ruke, i kao hehe, al' smo ih naprepadali, super smo prošli - a ovi momci isto - idu, doduse ne kuci, nego u klub da malo pomaze noseve kokainom, i malo da se podruže sa devojcicama ukrainsko moldavsko azijskim, i da gazdama podnesu izvestaj, da je, kao i obično, prošlo sve kako je i ocekivano - somine su progutale udicu :)

sve je stvar prezentacije. omot prodaje proizvod neretko.
možeš da kažeš - e robovi, evo vam po dva soma, p.. li vam materina ona, evo na, najedite se - i oni će svi da se obraduju tim 2k, al' će ipak da kažu - vidi ga govedo, al nas izvredjao jbt.. i da gundjaju.
a možeš da im kažeš, ooo proedobri sinovi slobodara koji se izborise za ovo naše slobodarsko sunce, vredno i naporno ste radili, evo, dosao je trenutak da i vas sunce dodatno ogreje, evo vam po soma, u zdravlju ih trosili i sreći braco -jednaki - gradjani, ukaz potpisujem, ja, prvi među nama jednakima... hvala vam još jednom - tako se voli domovina, vi ste prave patriote, blago nasoj zemlji kad su joj takva deca - i tako te floskule za paljenje raje.
mada, bez obzira - i „daj danas malo bolje” - je u svakom slučaju bolje nego „nikad ništa bolje” - da se ne lažemo.
aj', pa u zdravlju.
santa
15. novembar 2018. u 13.59
„aj', pa u zdravlju.”

Takođe i tebi (jedino sto sam razumeo)!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. novembar 2018. u 18.27
pa dobro. to je rekao bi i najbitnije - ono, da nas (sve) zdravlje posluzi, a za ostalo (pa i za (ne)razumevanje) - lako ćemo se već sporazumeti :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.