Diskusije : Emigracija

 Komentar
Vozac kamiona u Australiji
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
08. decembar 2017. u 18.24
windy-chicago
(windy-chicago)
08. decembar 2017. u 20.37
Uzas. U Americi si gospodin vozac u odnosu na Australiju.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
08. decembar 2017. u 21.33
Zašto, placen na sat a ne milje...
windy-chicago
(windy-chicago)
08. decembar 2017. u 21.52
30 $ na sat... radi 40 sati nedeljno. Hmmmm, ne bih rekao, al dobro. 1200 $ nedeljno , minus tax 20 % , možda vise,,, 960 $ . Ostali troskovi 150-200 $ , ostaje 800- 750 $. Za tamosnju skupocu, to je malo. I gde vozi... po prasnjavim putevima, gde će da stane, da spava, gde su Truck stops, Rest area... ne postoje. Koliko god je taj posao krvavo tezak, u Americi si gospodin, a u AUS. si sugavo pseto.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. decembar 2017. u 09.56
Govoris kao ispran Amer.
Zašto se ne bi gledalo na situaciju iz vise uglova.
Kažeš prasnjavi putevi, losa stvar.
Može da bude i dobra, jer nemas hijene weight stations, State troopers i slične da te lese i lupaju kazne i suspenzije.
Placen 20€ na sat, sto je odlično.
Koliko ti izgubis vremena na kamionu, koji ne vozis i nisi placen.
Zato je ovaj placen na vreme a ne na milje.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. decembar 2017. u 21.09
Usput ne vidim da se vratio, jer mu loše bilo.

Ja pored tog gospodin na kamionu u USA, vratio se u Srbiju.

Realno gledajuci, Kenny je najpametniji, kako kažeš, neće da radi a bolje i da ne radi, nego da radi po ceo dan i noc za dzaba.

Slika i uziva a vi mlatite cifre ko po muvama a kroz dzepove, duva promaja.

Jednog dana možda i osvane knjiga, napisem da ljudi imaju šta da čitaju :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. decembar 2017. u 08.32
evo ga još jedan koji ceska jaja i „ne radi” (kao).
pa dobro, ne mora da znači da je oziju toliko loše. posto covek ako sljaka na sat, bole ga usi da juri milje - dakle vozi bezbedno po sebe i po druge. - sto kada juris milje, poneko sigurno malo i prenebregne. ipak je tu dosta sirotinje raje sa raznih strana doslo, a u sirotinje su oci onolike. (ili naprosto nema izbora).
pri tom ako ne planira da ide u neku skuplju zemlju - ono - možda mu je sam kvalitet zivota (q zarade : cene realnog zivota) zapravo na visem nivou. jes' malo ozilend fasisticka zemlja k'o jevropa tu i tamo, al je i posiroka, pa može covek malo i da se izdvoji sa strane.
pre nekog vremena sam cit'o da ih 'ebu ozonske rupe vrlo :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. decembar 2017. u 05.41
kao sto recimo u srbiji neko ko cepa soma mesecno živi kvalitetnije nego neko ko u ju es ofa cepa tri soma.
ili onamo kod suleta. jedna snaja skoju se znam, za gajbicu u mjunihu - pljus - preko milionceta. a ono - stan brate. ništa fancyshmancy. (t.j. jes' kao -malo). u bgd za milionce kupis recimo pet takvih stanova, ili 4 full napucana. -a riba je ono „obična” (o.k. nije bas obična, nema bas ni svako u germanijen milionce/uzme kredu milionce) - a kod nas ko ima milionce u dzepu - nije nemoguće, ali vrlo teško, a da su bas sva posla cista.
tako da, kao i obično, ne bi olako sudio/donosio zakljucke.
sirchulle
(CAD Designer)
15. decembar 2017. u 15.15
Brate Sale, ne razumes ti to. Kada skupis razliku potencijama onda nastane napon jer je on zapravo razlika potencijala...Right?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. decembar 2017. u 01.13
to okolo potncijala strujanja i t.d. - na sadasnjem poznatom znanju ljudima - right! :)
vodena
(*)
17. decembar 2017. u 16.14
Windy, ja pokusavam da shvatim zašto mislis da su radni uslovi ovog muskarca toliko losi. Nemoj ti da gledaš po po sebi jer ti si vlasnik kamiona sa dugogodisnjim stazom u struci i normalno je da ćeš ti imati vise, ali objektivno njegov sadasnji „deal” meni ne izgleda loše.

Placen je na sat sto mnogo znaci, ne mora da juri i da piski u gace radi još kojeg prevezenog kilometra. Dobija $30 AUD sto je otprilike $30CAD, sto, koliko se ja razumem , nije losa satnica za vozaca kamiona. Ako još uhvati koji sat prekovremenog nakupi se prostojna plata; plata koji bi mnogi noviji emigrant (a bogami i mnogi ljudi) oberucke prihvatili.

Što se uslova voznje tiče...ja nikad u zivotu nisam sela u kamion i ne znam da li je teško voziti po pesku, ali ovako napamet govoreci, da moram da vozim, 100X radije bih izabrala da vozim po tim pustarama nego recimo zimi po zapadno kanadskim planinama gde po sneznoj oluji ne bih vozila ni za $300/hr (ovo se ne zezam)...tako da, ne znam cemu pljuvacina. Po meni, tipicna imigrantska prica, još jedan od mnogih koji se bori za mesto pod suncem kako zna i ume.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.