Diskusije : Emigracija

 Komentar
sirchullePoruka negativno ocenjena. Pokaži

Katalonija drugi put (ako je moguće)
sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2017. u 15.10
Na početku jedno upozorenje emigrantima preko bare. Libo nas racku za Klintonku i za Trampa tako da pricamo samo o Evropi, koliko nam se njihova ljigava politika obija o glavu? To nas interesuje. Dakle, libo nas racku za zid ka Mexicu i Diversity Lottery programe i slično...Nas interesuje Katalonija, Srbija, Bosna, Poljska, Madjarska, Nemacka i tako to...E, sad ko voli neka izvoli...
Novak
04. novembar 2017. u 15.40
Libo nas racku šta će biti sa EU,
kažu ovde preko bare...nije prvi put

sirchulle
(CAD Designer)
04. novembar 2017. u 18.11
Nisam ni ocekivao drugacije. Nije se iz ponudjenog ocekivalo drugacije ali eto cisto da potvrdim...Dakle kako nam je Klintonka a i Tramp? Ima li kakvijeh novosti tamo? Pošto se svaka tema zavrsi na ovaj način zašto ne bi i ova?

https://www.youtube.com/watch?v=xEFlECXsSRU
zoxthegreat
04. novembar 2017. u 18.28
sir- culle libo nas bre za sve uzmi kokice i sokic pa uzivaj u prdstavi
sto gore za ostale to bolje za nas( srbiju i srbe pa čak i one u
inostranstvima)
zalosno i neljudski ali tako ceo svet razmišlja, svesno ili nesvesno

Novak
04. novembar 2017. u 19.14
Kako da nema novosti.
napr. Kanada povecala broj stanovnika
preko 35M, a kaže da u svakoj narednoj god.
povecava imigraciju sa 200 na 350K god, kaže nas
imigr, ministar Ahmed Husein.
Stambena izgradnja još uvek cveta, min cena rada
u znatnom porastu, a za troskove ne pitaj.
Novak
04. novembar 2017. u 19.20
Svi mi znamo šta je „Spansko selo”
ali prevesti to kao Spanish village nije u duhu izreke.
Međutim slobodno se može reći da je americkoj naciji
slučaj Katalonija ništa drugo nego Spanish village.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. novembar 2017. u 09.10
jel se racunam i ja? ja sam preko indijskog, pa još malo. prakticno smo mi spajalica za pacifik, a on je na cevcicu povezan s atlantikom u panami, mada ima i dole obilaznica.
dakle, ako se racunam, kao i pre par dana, glede katalonije, zvonaraju mi dji-dan-ovi međunozni, i pishti mi di-di :) .
dobro ajde de, znam da nisu dji-dan-ovi, nego su gaowan (ili samo gao). znaci katalonci, jao jao, prepuce mi lijevi i desni gao.
obaziruci se na cinjenicu da su ipak bili u grupici koja nas je odvalila i odvaljuje nas od k... -njihov izgovor je verovatno kao i cele evrope - nismo mi mogli da kažemo amerima da nećemo, a ustvari vas volimo - al' prostu raju, u principu boleo je paja. logicno. ne gori tvoje dete, bole te paja. shodno tome, oni mi se svi zajedno nalapcu jaja. ono rima - paja-jaja. i to.
a ako se ne racunam, posto sam za jedno more dalje - onda ništa. izvinjavam se na uznemiravanju.

e shulle, bio sam danas ovde na sajmu industrijskog dizajna. moguće da bi ti ovde bilo zanimljivo trziste, posto ovi ovde drugari imaju bogaoca para, i za razliku od tih tu stipsurina i onih americkih - ovi bas vole da potrose pare.
najlepse sto videh, b.t.w. - i zastao sam na standu i popricao sa zenom - arhitektica jedna iz zagreba, zdrugaricom iz beograda. fina gospodzha, i stvarno je lepo ono sto je napravila.
sirchulle
(CAD Designer)
08. novembar 2017. u 13.39
Znam da je tako Sale. Ja dobio ponudu od milion do dva miliona juana za ovo sto radim ovde i pravo da ti kažem razmišljam dobro o tome...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. novembar 2017. u 12.47
ali pazi, ništa, ali niiiikakav dogovor sa kinezom - ne uzimaj za ozbiljno ni dogovor od sto ni od sto miliona kvajeva.
ako ono bas bas ozbiljno bistris da dodjes 'vamo - ako bas rmbas po ceo dan, onda te bole ushi, ali ako (kao ja recimo) radis zapravo jako malo - onda najbolje dodji tipa na par nedelja - cisto da ih malo vidis - posto nema svako stomak (odnosno mogućnost sagledavanja i razumevanja te civilizacije) za njih. -al' da ovi sto su pri lovi imaju love - to je bog dragi da prosti. ovde kod nas u carsiji je gazda tencenta - tamo preko u hong kongu je nedavno jack ma (alibaba) kupio neku visemilionsku gajbicu i t.d. ovo gde sam je kao radnicka zgrada u germaniji -al u dvoristu imaju i hibridi, i g i b meckice. bas danas videh opet neki maserati dvovratni, i t.d. -kajena k'o golfova dvojki u kraisnika :)
ako se odlucis, cimaj, pa pucaj pitanja. ako se mislis da otvoris svoju firmu ovde - može lako - guglaj wfoe.
sirchulle
(CAD Designer)
10. novembar 2017. u 18.14
To sa Kinom je isto kao i sa Nemackom u kojoj sam ovde sada i za sada. Da sam znao kako je verovatno ne bih ni dolazio ali tako će biti i sa Kinom. Čim covek ima dva izbora onda postane govno pa se orijentise na laksi izbor a ne na korisniji. Tako da hvala na savetu da se dodje u Kinu na par nedelja pa da se proba ali od probe nema ništa. Il' si lav ili nisi. Treceg nema jer su ti treci luzeri. Kada odlucim tamo sam, kao sto sam i stigao ovde. Ako probaš sigurno nećeš uspeti ali ako nemas izbora sigurno ćeš uspeti, zar ne?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. novembar 2017. u 01.50
naravno da ne. ponekad se i udavis.
a tim pre - dodji/vidi -zato što fala bogu još nisi u bezizlaznoj situaciji.
posto kada covek nije zadovoljan sa „as is” - naravno, kreće (valjda) da razmišlja o alternativnim rešenjima. i onda pocnes da prikupljas informacije, i onda kad zakljucis da imaš dovoljnu kolicinu ulaznih podataka, iskalkulises se, i onda se fokusiras na jedno od tih alternativnih rešenja, posto se daska bushi svrdlom i burgijom jeli, a ne shtanglom-popreko :)
Mislim, ovi ovde zavisi - standardni zapadnjak (a znaš već šta mislim o standardnom zapadnjaku) ovde NE može da se uklopi, jer je glup kao k...
No ako si otvorena osoba, i zanimljivi su ti ljudi bilo koji i bilo gde - a o tebi stvarno ne znam kakav si - posto ovo sto laprdamo ovde, stvarno je malo da bi imali definitivni sud jedni o drugima. eventualno ti je neko simpatican, neko simpaticniji, neko nesimpatican, ali to ne znači da je taj neko dobar ili los je l'. -zato kažem, dodjes/vidis - konkretno da li se to tebi svidja i da li ti možeš ovde da se uklopis, posto izvor vaskolike nesrece u zapadnjaka, ovde je - koliko ja to mogu da sagledam, POGRESNA pretpostavka da će oni promeniti kineze i kinu - ono kako svugde drugde menjaju. e sad, ispala sa kinom je sto to nije smrdljiva mala juga, pa im naredis, a oni se kurobecnu, a ti ih demoliras. - ovi ovde ti lepo jasno i glasno kažu - vidi buraz, puca nam nasa mala zhuta olovkica povodom tebe, tvoje filozofije, tvoje logike, i bilo čega vezanog za tebe - nekako smo mi bez vas i ovih 4K godina, pa nam se javlja da ćemo lako i još četiri - a vi kako ste braco belci? (ili već - neki modul toga :) ).
a opet sve ovo ti lelemudam i palamudim ovde - posto sam iz fazona da svako treba da provede svoje vreme na zemlji srećan -sam sa sobom i sa svojim bliznjima. -ovde para ima suludo vise nego u nemackoj, ali, kada para ima dovoljno (a zapravo je jako malo dovoljno) - nema potrebe da se covek dodatno lomi, i bude nesrecan, u ime vise para - koje neće ni potrositi u svom zivotu, nego neko drugi. pa makar to bila i rođena deca - ono - nit' luk jeli, nit' luk mirisali, i lepo se obradovali kad je tata oteg'o papke - jer su primetili da je nešto tuzan bio, lupam, u shang-hai-u. :)
ajde svako dobro, i tebi, i kataloncima, i tako to :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.