Diskusije : Emigracija

 Komentar
USA: Pocetak kraja?
santa
30. oktobar 2017. u 08.23
Ciscenje 'politicke mocvare', ili...
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 08.49
kakav sad kraj kada je najzanimljivije? da li se hitlerini biraci bar malo stide?

Hillary Clinton bi mogla biti osuđena zbog izdaje i dobiti smrtnu kaznu zbog skandala „Uranium one”, prema Trumpovom bivšem zamjeniku

Govoreći na televiziji Fox News u četvrtak, Sebastian Gorka je tvrdio da su dokazi pokazali da je Hillary Clinton uzela mito od Rusije u zamjenu za odobravanje ugovora sa kontroverznim uranom, što bi moglo u konačnici rezultirati javnim pogubljenjem injekcijom, strujnim udarom, pliom, strijeljanjem ili vješanjem.

„Rusi su infiltrirali našu nacionalnu sigurnost na tržištu urana i uspjeli su, i znali su za sve zločine koje su počinili”, rekao je voditelj emisije Sean Hannity tijekom emitiranja.

„Da se to dogodilo u 1950. godine, sada bi već bila podignuta optužnica za izdaju. Sjećate li se Rosenbergsa? Hillary je ekvivalent za ono što su Rosenbergsi učinili, a ti ljudi su na kraju dobili stolicu (smrtna kazna). Razmislite o tome. Davanje nuklearnih sposobnosti našim neprijateljima, to je ono o čemu govorimo” – rekao je gospodin Gorka.

Bračni par Julius i Ethel Rosenberg bili osuđeni za špijunažu u 1951. za davanje nuklearnih tajni Sovjetskom Savezu i pogubljeni su na električnoj stolici dvije godine kasnije.

Gospodin Gorka (47) je bio zamjenik pomoćnika predsjednika od siječnja do kolovoza. Gospodin Gorka je iznenada podnio je ostavku na toj funkciji, ali je Trumpova administracija kategorizirala njegov odlazak na neki drugi način.

„Sebastian Gorka nije podnio ostavku, ali možemo potvrditi da on više nije u Bijeloj kući”, rekao je dužnosnik administracije u vrijeme njegova odlaska.

Pogledajte video:
Gorka discusses Hillary Clinton's execution on Hannity
santa
30. oktobar 2017. u 09.31
„...da li se hitlerini biraci bar malo stide?”

pravda_i_.., nisam jedan od tih..., nego; navodis Fox News (FN) & Sebastian Gorka i dok je FN poznat izvor stranacke propagande, Sebastian i nije toliko poznat pa za manje upoznate evo nešto i onjemu;

https://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Gorka
santa
30. oktobar 2017. u 09.31
„...da li se hitlerini biraci bar malo stide?”

pravda_i_.., nisam jedan od tih..., nego; navodis Fox News (FN) & Sebastian Gorka i dok je FN poznat izvor stranacke propagande, Sebastian i nije toliko poznat pa za manje upoznate evo nešto i onjemu;

https://en.wikipedia.org/wiki/Sebastian_Gorka
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 09.46
fake news su izvori stranacke antitramp propagande, a fox je bio/ostao uravnotezen 50:50

početak kraja je za fake news - izgubili su poverenje auditorijuma, a možeš misliti kada sledeći put cnn prognozira neciju pobedu šta će bivši hilerini biraci da kažu na to?

ne znam kako to da nisi još ukapirao: prvo se cisti MEDIJSKA mocvara, a ne politicka, JER BEZ MEDIJA POLIOTICARI SU NULE; hitleri je na tapetu samo zato što su je fake news favorizovali, da su imali izbalansiraniji stav, kao fox na primer, da nisu lajali na trampa, a nju uzdizali na pijedestal, možda bi se i provukli i izvukli, ovako - IMA DA IH NEMA!
santa
30. oktobar 2017. u 09.53
Deder, pravda_i_..., smiri se malo (bez velikih slova i sa malim je vise nego jasno šta želiš da kažeš), za 'hillary', okani se nje već jednom..., ona je jucerasnja novost, a danasnja se upravo tek odvija u WH, FBI, etc.

Stay tuned! :)
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 10.06
tajne sluzbe kontrolisu sve medije, a njih niko ne kontrolise; prvo im se izbiju mediji kao orudje, pa se onda bavi njima, ali ti ni to ne kontas, po onoj: posle bitke svi generali
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 10.11
stay tuned https://www.infowars.com/pro-trump-forces-are-taking-over-the-republičan-party-and-there-is-no-going-back/
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 10.15
kad kažem fake news media mislim na septic mainstreammedia, staaaaay tuned: https://www.infowars.com/msm-crime-to-investigate-hillary-clinton-ties-to-russia/
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 10.18
bas je zanimljivo, ne zaboravi da procitas i komentare https://www.infowars.com/trump-calls-for-prosecution-of-democrats-do-something/
santa
30. oktobar 2017. u 10.55
Eh, zemljace, nadam se da će ti ostatak ove nedelje biti vise preokupiran sa lepsim i prijatnijim stvarima oko sebe nego kako je pocelo sa 'fake news' politikom.

Dok je Hillary na prevari dobila nominaciju stranke 2016te isto tako znamo kako su se neki nasli u danasnjoj WH, zato, manje stresa oko politickog zivota, jer vesoki pritisak krvi steti zdravlju. :)

Pozdrav...
Novak
30. oktobar 2017. u 11.02
Potpuno tačno što se tiče media.
CNN je zabelezeo istorijski fiasko
i samo potvrdio onu staru, u laži su kratke noge.
Ovde sam napisao odmah nakon izbora da ne razumem
Trumpa i medije, ne razumem još uvek mnogo stosta
ali čini mi se da u USA u ovom trenutku nema
jakog a cistog pojedinca koji može izaci ispred nacije
i reci bilo šta.
santa
30. oktobar 2017. u 11.39
'Medije' su oduvek bile podredjene politickim i ekonomskim 'vetrovima', tj. neke su bile vise ili manje objektivni izvori 'novosti dana' ali nikad toliko nastrani politickim ubedjivanjima kao sto je to pocelo sredinom '90tih pa do danas.

CNN je jedna medijska organizacija koja živi (financijski opstaje) od „Breaking News” 'svastarenja' dok FOX News se predstavlja kao „Fair and Balanced News” i pored toga sto je ne samo stranacki orijentisan već i najjači izvor politicke propagande.

Nešto više o cemu se radi, ovde: https://tinyurl.com/y8zpfoab
Novak
30. oktobar 2017. u 12.15
„Breaking News”
samo za CNN nisu Breaking News da je pukla
vodovodna cev u nekoj stambenoj četvrti,
već vesto obrazlozeno bombardovanje Iraka, Srbije,
Libije, Pentagona itd.
santa
30. oktobar 2017. u 14.28
Kao sto rekoh u to CNN 'svastarenje' ulazi opste-politicko nadmudrivanje i novosti dana kao i pitanje gde se šta ratuje, trend Wall Street-a u interesu mase/marketinga dok je sve ostalo ne-naplativo!
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 15.26


cnn je najvece smece na zemlji, evo na primer:

CNN falsely states that it unlawful for the public--but not for CNN--to search WikiLeaks #PodestaEmails

i posle toga osvanjuju grafiti tipa THINK, IT'S NOT ILLEGAL YET

LOL So, they will decide which of the emails they can read but we can't that we can read? Hahahaha. #WeArntAsStupidAsTheyThought

„Everything you're learning about this youre learning from us.” Hahahahaha. CNN is a joke.

CNN edits 'Crooked' out of Trump tweet on Hillary

cnn je ekspozitura cije!
pravda_i_istina
30. oktobar 2017. u 15.36
New CNN contributor Ed Martin said „failing” CNN is „fake news”
Martin recently suggested people stop watching CNN because it is „obviously not telling the truth”

čitamo da je cnn zapoceo kampanju „fakti prvo”, pa se pitamo na kom mestu su im fakti bili pre kampanje

p.s. mi, srbi znamo da su cnn lazljiva tv od kristine amanpur, eto saznali su isto i ameri,cnn čim zine - slaze, cnn=fakenews
santa
30. oktobar 2017. u 15.47
pravda_i_...: „...,cnn čim zine - slaze, cnn=fakenews”

Washington Post: „Trump has 1,318 false and misleading claims in his first 261 days in office”
------

Fake news, or...?!
sirchulle
(CAD Designer)
30. oktobar 2017. u 18.08
Realno USA ne treba ni da postoji ako može jedna kilava i nikakva Rusija i još gori Putin da je destabilizuje bilo da placa Klintonove ili Trampove a placali su obe strane. Gledam ovih dana izlaze na videlo dokumeti o ubistvu Kenedija. Ako je samo deset posto tačno onda je Kenedi bio takva fukara da je to neverovatno ali Boze moj, nisu ni drugi bili bolji. Nije Huver imao bas tek tako svu tu moc koju je imao. Imao je materijala o svima jer su im oni pruzali materijal svojim postupcima..Da nije bilo toga ni Huver ne bi imao nikakvu moc a ovako je imao najvecu u good old US. Bas se pitam zašto?
santa
30. oktobar 2017. u 18.13
„...onda je Kenedi bio takva fukara...”
---------

Iz kojih izvora to zakljucujes?
sirchulle
(CAD Designer)
30. oktobar 2017. u 18.19
Od one sto je umrla na tabletama...
sirchulle
(CAD Designer)
30. oktobar 2017. u 18.22
Osim toga i ptice na grani znaju da je tamo glavna faca bio Robert Bobi Kenedi a ne njegov stariji brat koji je bio samo lice sa naslovnice.
santa
30. oktobar 2017. u 19.43
sirculle: „Od one sto je umrla na tabletama...”
---------

Ne znam zašto sam i ocekivao konkretniji odgovor, tim pre, sto izgleda da ti poznavanje istorijeje americke politike, tj. ko je ko i šta je šta (od Kenedeja pa na ovamo), nije malo jača strana(?!).
Amatercic
(Penzioner)
30. oktobar 2017. u 22.05
Pravda nisi fer trebao bi biti fer kao Santa koji na svakom njegovom politikcom postu hvali Trampa,prosto je opsednut njegovom licnoscu i toliko je sretan da je izabran.
Hvala bogu da je izabran.Dosta Amera gospodjinih glasaca ne veruje da nikada ovde nije ni bilo stvarnih novosti nego su sve te „novosti” sluzile odredjenim ljudima.Ovo naročito vazi za ove u koje se ovi šta su izgubili izbore zaklinju.
Amatercic
(Penzioner)
30. oktobar 2017. u 22.29
Glasanje u USA 2016
Tramp 2626 Counties-Srezova, Gospodja 487 srezova
Tramp 80% teritorije, gospodja 20%teritorije
Kad bi se izuzli oni koji su bespravno glasali i koji žive od nezaradjene socijale onda bi gospodja imala čak i do 5% ukupnog broja glasova.
Nisu ovi novi predlozi za poreze fer, onaj koji zaradi $30 000 trebao bi placati $1500 a oni koji zarade $100 000 $15 000 poreza plus porezi na kuce i ostalo imaju iste skole ,puteve,vatogasce,policiju.
Pitam kad bi se od ovih 2 kuce zapalile koju bi trebalo pre spasavati i zašto?
santa
30. oktobar 2017. u 23.19
„Hvala bogu da je izabran.”

Izabran od koga, zemljace Amatercic, da nije slučajno od vecine americkog birackog tela, tj. glasaca (popular votes) ili izabran/postavljen od manjine (Collateral College)?

Budimo dostojni međusobnih razlicitih pogleda u vezi stranacke nastrojenosti bez iole sarakazam jer smo oboje odavno prošli, čak i odmakli, od ovdasnje 'politicke nevinosti' (čitaj, naivnosti!) od onih koji se tek - politicki bude.

Drzi se ovdasnje izreke; „Everyone is entitled to his own opinion, but not to his own facts.” tj. ne svrstavaj me u grupu politickih sledbenika Hillary Clinton, jer to nisam kao sto nisam ni sledbenik Alt-Right ideologije i drustva!

PS - A za ovo;

„Glasanje u USA 2016
Tramp 2626 Counties-Srezova, Gospodja 487 srezova
Tramp 80% teritorije, gospodja 20%teritorije”
----------

Po US Ustavu vecinski brojevi glasovi biraca biraju predsednika USA, a ne broj srezova i teritorije (sem kad se umesa US Supreme Court & Electoral College), GOT IT?!
santa
31. oktobar 2017. u 08.24
Collateral College = pun intended
zoxthegreat
31. oktobar 2017. u 12.30
ko gubi ima pravo da se ljuti ali ne treba budalasati
znaci svaki predsednik je izabran nelegalno tj nije od gradjana
kad pobedjujete onda nije vasno da li je ukupan zbir ili
zbir „srezova”
a kad gubite onda je važno. sipak na kub

treba pogledati film Idiocracy, nisam ga ja snimao
sporo ali nezaustavljivo,osim ako se nešto ne desi
ide se ka kraju. rasna netrpeljivost i zatucana iskljucivost/neznanje
ogromnih masa biće glavni uzrok. moja procena 50-100 godina
pravda_i_istina
31. oktobar 2017. u 16.35
Washington Post: „Trump has 1,318 false and misleading claims in his first 261 days in office”
------

Fake news, or...?!

wapo vlasnik radi u lengliju, CIJA, SNAJKA!

http://www.zerohedge.com/news/2016-12-20/cia-washington-post-and-russia-what-youre-not-being-told
pravda_i_istina
31. oktobar 2017. u 16.41
ZNACI, WAPO JE GLASILO CIE, „[Jeff Bezos] recently secured a $600 million contract from the CIA. That’s at least twice what Bezos paid for the Post this year. Bezos recently disclosed that the company’s Web-services business is building a ‘private cloud’ for the CIA to use for its data needs.”

ZNACI, WAPO PišE STA MU CIJA TJ. CIJIN BEZOS NAREDI, TO NIJE NOVINARSTVO, VEC ATAK DUBOKE/PARALELNE DržavE I VLADE U SENCI NA TRAMPA.

I CNN I WAPO SU GLASILA CIE
santa
31. oktobar 2017. u 17.08
pravda_i_...ma dobro, da je i pet fake-truth izreceno za 261 dana u WH mnogo je, al' u proseku - pet na dan?!
pravda_i_istina
31. oktobar 2017. u 18.51
hehe, na koji dan? 1. april? ja ti opet kažem da cija LAžE, isto kao sto si ti LAžNI santa, jel' razumes? lagali su da je tramp oludirao sa rusima, a ispostavilo se da je koludirala ona za koju su tvrdili da će sigurno pobediti... PA KOLIKO PUTA NEKO TREBA DA TE SLAZRE DA BI UKAPIRAO??? 5 PUTA NA DAN? WHAT A JOKE
Amatercic
(Penzioner)
31. oktobar 2017. u 21.25
Rekao sam da je izabran od onih koji treću i vise generacija ništa nisu napravili osim dece ni dana radnog staza i zato traže da može da glasa bilo ko bez ID?.Cinjenica je da ti imaš pravo da postavis stvari kao hoćeš a mi drugi ipak toga nismo dostojni.Nisu se pravila u vezi izbora napravila juče zar ne bar jedan predsednik ako ne vise je izabran po tim pravilima.Ja sam rekao i ponovicu opet ne znam ni jednog Sanders ili Klinton glasaca ksa kojim bi izasao na rucak ili ga zaposlio u svojoj firmi.Pre neki dan pricam sa mojim financijskim savetnikom i pitam ga koliko ima musterija koji su gospodjini glasaci on kao is topa nijedan! možda neka slučajnost???????Izvini ja nisam živio na državnim jaslama.
Viddis tvoj je ZASLUZIO nobelovu nagradu za mir i opravdavao istu kao i onih skoro 4000 stranica za osiguranja šta je napisao???
rizling
01. novembar 2017. u 04.51

Nema u svetu idealan, politicki sistesm? Jedino ekonomski, bogatija ili siromasnija zemlja.A naročito izbori predsednika? Navikli smo se na izbore u zemlji kojoj živimo, da je to naj Bolji I Naj PRAVEDNIJI .

Sada treba videti šta nam nude. Aka posle oca predsednika, ustolicimo sina ili njegovu ženu? Uz veliku manipulaciju informativnih sredstava, ubede nas da ne moze biti bolje.
. Dali samo možemo birati između Honde i Tojote ili postoje i drugi? Da imamo kao izbor pica coca- colu i pepsi colu? Bas nije veliki izbor? A ne zure da nam ponude i treću opciju, ravnopravnu?

A kada se ustolice predsednici, postaju ZIVI bogovi, za njihovo stanovnistvo. Upravljaju zemljom sa familijom, i rodbinom. A zakon ih stiti kao bele medvede. Ko se buni , ma u kome sistemu može da ga proguta mrak, ili blaze da zavrsi na robiji.

Covek ko covek svemu se privikne. Ima uspesnih u svim politickim sistemima.
Ostaijen nam SLOBODA da menjamo zemlju u kojoj živimo , da idemo gde mislimo da je bolje.

Ali mnogi se i razocaraju. Naravno ima i koji se dobro snadju.

Ko će nam udovoljiti ?
santa
01. novembar 2017. u 07.46
Amatercic: „Izvini ja nisam živio na državnim jaslama.
Viddis tvoj je ZASLUZIO nobelovu nagradu za mir i opravdavao istu kao i onih skoro 4000 stranica za osiguranja šta je napisao???”
--------

Kao prvo, nisam ni ja živeo na 'tudjim jaslama', a sto ponavljas opet,
„skoro 4000 stranica za osiguranja šta je napisao...” da te malo ispravim (po drugi put);

https://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-111hr3590enr/pdf/BILLS-111hr3590enr.pdf

Ukratko, ACA ima 906 stranica, a ne 'skoro 4000'; samo toliko o - Falls News!

zoxthegreat
01. novembar 2017. u 19.02
hili je bila pala od preforsiranja prethodne noćisa našim sveznajucim. kao hteli su bernija. hteli su djoku, da su hteli onda
bi on isao a ne hili. to je tajna a ne da je neko sa strane uticao.
umesto da se odlozi basic instinct zbog istorijske uloge
pa da proslavljamo prvu skvo na prestolu a verovatno
i našeg (krusana) koji je pao sa naše kruske kao prvog guvrenera kalifornije i gradnacelnika
sante barbare, ispusili smo ga. velika pusiona zbog toga, tj po nasem daj mu ga po zodavoljstvu a istoriju i slavu kogheebe

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/07/Aerial-SantaBarbaraCA10-28-08.jpg

nije los gradic, mogli smo da se okupimo u velikom slavlju svi sa brdovitog i ravnicarskog balkana
al ko sto nas narod kaže poslehebanjenemakajanje
santa
05. novembar 2017. u 08.28
Dok svako ima pravo na svoje lično mišljenje, niko nema pravo da predstavlja neistinu kao istinu (facts), to posebno vazi za politicare i iznad svega predsednika države!
santa
05. novembar 2017. u 12.55
Breaking News: Two more at the end of the rope (stay tuned)!
zoxthegreat
05. novembar 2017. u 19.25
hahahahahah
pa obični ljudi lažu svakodnevno na tone a u biznisu ako ne lažeš
90% od onog a sto kažeš ima da propadnes i sad će politicari (predsednik) da ne laže(u) hahahahahahah
jesmo li sa iste planete? treba poći od sopstvenog primera!
santa
06. novembar 2017. u 18.09
„...treba poći od sopstvenog primera!”

Yep, you should know, jerk!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.