Diskusije : Emigracija

 Komentar
'Svoji na svome', ili..
santa
20. septembar 2017. u 14.42
... još ste u potrazi za 'obecanim mestom' pod zlatnim - SUNCEM? :)
santa
20. septembar 2017. u 17.11
Naravno, pitanje se odnosi na mladje generacije emigranata dok vecina nas iz 'starije generacije' bilo gde da smo, tu nas 'six feet under' ceka! :)
Novak
20. septembar 2017. u 18.08
E moj Mr. Santa dva metra bez geometra nazalost zauzimaju
i mnogi preko reda, voze brze od zivota, locu, smrcu, spricaju se sa svim i svacim, neretko cujes samo napravio selfi, kancer vise nije rezervisan za poznije godine, teroriste i politicare kao da
funeral homes potplacuju, banke u svakom slučaju trljaju ruke
kako god se mi snasli.
Što se tiče Serbian kafea on je već odavno postao staracki dom,
tako da ovde ako neko maldji i zaluta veoma brzo shvati
da je zalutao.
santa
20. septembar 2017. u 19.33
„Serbian kafea on je već odavno postao staracki dom...”

Pre će biti, Novace, umesto „staricki...” da sve vise i vise ima izgled da se pretvara u 'oazu penzionera' gde se još donekle može prodivaniti po naski i sacuvati i ovo malo sto je još ostalo od našeg maternjeg jezika i - pravopisa!
windy-chicago
(windy-chicago)
20. septembar 2017. u 20.45
Na ovoj jadnoj planeti takvo mesto NE postoji.Davno sam prestao da verujem u iluzije.Možda u drugom zivotu , u drugoj galaksiji , univerzumu.
Epitaf na spomeniku ...Bezanijsko groblje , sve govori.

Zivot je san
Sve brzo prolazi
Zivot je varka
Sve u grob odlazi
santa
20. septembar 2017. u 20.51
windy, windy, zašto tako pesimisticki gledaš na ZIVOT, obzirom da znamo gde altermnativa vodi?!
windy-chicago
(windy-chicago)
20. septembar 2017. u 21.22
E Santo, alternativa NE postoji.Od rođenja do smrti,put je ravan kao staklo.Sami sebe lažemo da smo uspeli ovo ili ono. Sve je to varka,opsena,lažna nada.Dzaba krvav posao, rad od jutra do sutra , poslednji uzdah... i gotovo.
Novak
20. septembar 2017. u 21.45
A šta je sa onom Njegosevom,
„Blago onom ko dovijeka živi imao se rasta i roditi”
ili ti volis po onoj Balasevicevoj,
...putuje moje drustvo i ja cekam na red..
santa
20. septembar 2017. u 21.58
windy, 'alternativa zivota' je ko sto nas Novak rece „dva metra bez geometra” tj. po ovdasnjem; - six feet under (sa ili bez opela)!

Svaki posao ima lepih strana kao i onih drugih, a sve zavisi od nas samih kako na sve to gledamo (bili mi za volanom 24/7, proizvodnoj hali, ili profesorskom katedrom 24h/nedeljno, da ne nabrajam ostalo).

Donekle sam 'okusio' bio prva dva navedena, i proveo 32+g. na ovom drugom i kad se sve to sabere i podeli zahvalan sam na sve to što je bilo i šta tek dolazi tu gde sam (što ne znači da je bilo sve, ili da ocekujem da će biti k'o - taman potaman)!

Happy OTR Travel!
santa
22. septembar 2017. u 13.28
Koliko se i sam osecam 'ko svoj na svome' donekle se može videti iz priloga: http://www.politika.rs/scc/clanak/346409/Banacanin-u-Tenesiju#.VocD97KBKLY.google_plusone_share
santa
22. septembar 2017. u 13.35
Oops, izvinjavam se na već ranijem postavljenom prilogu sa Politikaonline. :(
windy-chicago
(windy-chicago)
23. septembar 2017. u 09.18
Santa - Nikola- lep tekst. Sve ono sto bih i ja napisao. Godine prolaze, secanja blede, zivot se primice kraju. Svi mi imamo svoju sudbinu zapisanu, još pre nego smo rođeni. Da li je sve ovo bilo vredno, da li smo srećni, šta ostaje iza nas. Pitanja na koja niko nema odgovor.
santa
23. septembar 2017. u 10.17
„Da li je sve ovo bilo vredno,...”

windy, VREDNO JE, čak i vise od toga, jer imamo iza sebe sto smo sami stvorili svojim zalaganjem radeci i neocekujuci ništa sa strane, a donekle i doprineli buducem pokolenju (čitaj, svetu poput kapljice u okeanu) da nastave dalje ne samo sa ekonomskom podlogom ostavljenom iza nas. već i ugradjenim vrednostima iz porodicnog zivota.

Naravno, merilo 'vrednosti' je u ocima nas samih, i sa tog stanovnistva ide se po onom; - koliko ljudi toliko cudi, tj. svaki najbolje zna za sebe šta mu/joj je 'vredno' a šta ne, a po tvojim dosadasnjim 'pisanijama' namece se jednostavan odgovr da je tvoj rad i zalaganje tu gde si bio vise nego - VREDAN!

Pozdrav...
sirchulle
(CAD Designer)
23. septembar 2017. u 15.23
U radio drami koja je emitovana uzivo a kasnije i ekranizovana kroz dve instance jednog te istog filma „Rat svetova”provlaci se jedan te isti smisao a to je uloga i naše postojanje na ovom svetu. Elem, film je kao i drama i ovako i onako docekan od strane kritike ali je evidentna poruka filma (drame) koja ne bi mogla biti ignorisana. Naime, nas svet napadaju vanzemaljci i toliko su superiorni da im niko ništa ne može tako da svet ne može od njih da se odbrani. Tako sve ide do jednog momenta kada jednostavno dolazi do kolapsa napadaca koji je stvarno banalan a to su virusi i bakterije. Njih zapravo pobede nasi virusi i bakterije a ne mi. Mi smo generacijama stvarali odbranu od bakterija i virusa kroz milione i milijarde rekao bih zivota koji su ostali posle nas. Zar nije to dovoljno sto smo ostavili? Zar nije dovoljno sto sam ja jači od mog dede a on od svoga i sto će moj unuk, komsija biti jači od mene jer ni jedan zivot i ni jedna smrt nisu bile uzaludne. Sa stanovista našeg kratkog postojanja ovde to nam se i ne čini nešto bitno ali svaki zivot je bio vredan zivljenja i svaka smrt je bila bila vredna smrti...
santa
24. septembar 2017. u 11.31
'Ajde, baresh, gukni po koju sa tog naše brdovitog Balkana i pitome Vojvodine, kaže nam šta je danas u 'trendu' tamo, jer u ovoj zadimljenoj kafani skoro je doslo do konacnog - fajronta! :)
zoxthegreat
26. septembar 2017. u 17.58
culle, samo da proverim nešto o to prici o van-zemljacima

da li stvarno mislis da su ih naše bakterije i virusi savladali :)
sirchulle
(CAD Designer)
27. septembar 2017. u 13.51
Da li ti mislis da je to bio dokumentarac ili igrani film? Poenta je bitna a ne bezglavo balkansko siljenje one stvari. Kad je zivot tako besmislen zašto ga već nisi okoncao? Prpa bato, a?
zoxthegreat
27. septembar 2017. u 23.35
nisam gledao film pa ne znam, prema tome ne znam kako da ti odgovirim?

postavio sam ti pitanje zato što mi se čini da si već jednom ranije
pomenuo tu pobedu naših sitnih sugradnjana nad surovim van-zemljacima

nema nikakve prpe nego to ej priroda udesila u svakoj vrsti pa I ljudskoj
zašto bi se neko samoubijao?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.