Diskusije : Emigracija

 Komentar
(Скоро) свако може да дође да живи у Немачкој
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
08. jul 2017. u 18.33
Од јануара 2016. године важи нова, упроштена процедура, по којој практично сваки становник Србије, Босне, Албаније, Македоније може да добије боравишну дозволу за Немачку ако нађе посао.

Само у току прошле године немачке власти су одобриле преко 60.000 захтева за издавање радне и боравишне визе људима из балканских земаља по овој процедури. Број одбијених захтева је далеко мањи: 16.500. И то вероватно углавном због формалних грешака при подношењу захтева.

Нема никаквих ограничења по питању занимања: долазе људи са основном школом са радним угоровом код Мекдоналдса за минималну сатницу, стражари, помоћни радници на грађевини...

Виза у немачкој амбасади у Београду чека се око 10 недеља, а ако је послодавац унапред прибавио сагласност од немачке Агенције за запошљавање - и краће.

Владајућа партија ЦДУ намерава да овај програм прошири и на остатак света (осим земаља ЕУ, чијим грађанима није потребна никаква посебна дозвола за настањивање у Немачкој).

Свако ко дође има право да у следећем кораку доведе и остале чланове породице у Немачку.

Информације: http://www.euposao.de/
sns888
(yrke)
26. jul 2017. u 14.50
Da, ali gde naći posao u Nemačkoj i uopšte u zemljama zapadne i severne Evrope. Nije to Srbija pa da se posao nađe u roku od nekoliko nedelja ili možda još i brže. U Nemačkoj je danas gotovo nemoguće naći posao i ljudi čekaju na posao i po više godina.

A sve ima svoje dobre i loše strane. U Srbiji je mnogo lakše naći posao iz tog razloga što te poslodavac drži 2-3 meseca, pa te otpusti, pa zaposli drugog i tako.
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
27. jul 2017. u 11.22
У Немачкој посла колико хоћеш - са и без квалификације.

Незапосленост никада није била нижа, испод 6 одсто. У појединим крајевима на југу Немачке и испод 3 одсто, што практично значи - пуна запосленост, више отворених радних места него људи који траже посао.
Amazonka
03. avgust 2017. u 23.43
Zar nisu „zatrpani” migrantima iz Azije i Afrike?
Ninos1aw
(U Odesu s mladu stuardesu)
04. avgust 2017. u 05.04
Јесу. Али од Сомалијаца, Курда и Паштуна је слаба вајда што се тиче посла. Они долазе са великим бројем деце и циљем да вечно касирају по пар хиљада евра социјалне помоћи месечно, бесплатни стан и лечење... а не да раде.

Већином неписмени, неспособни и немотивисани да раде - они ће вечно само паразитирати, и у другој, трећој и четвртој генерацији. Осим социјалне помоћи могу да се баве препродајом дроге или у најбољем случају неким радом на црно. Али као регуларна радна снага су неупотребљиви.

То је коначно схватила и држава, зато је и отворила тржиште рада за „нормалне” странце.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.