Diskusije : Emigracija

 Komentar
Austrijanci oduzimaju državljanstvo sa dva pasosa
santa
25. jun 2017. u 09.48
Austria cracks down on Turkish citizens with 2 passports

http://abcnews.go.com/International/wireStory/austria-cracks-turkish-citizens-passports-48252709

Kako je to regulisano gde vi živite?
windy-chicago
(windy-chicago)
25. jun 2017. u 14.11
I treba da oduzimaju. Još i 5 godina zatvora.
windy-chicago
(windy-chicago)
25. jun 2017. u 14.17
Konjina ima 50 godina , 2 puta se zenio 6 dece. A garant su sve Turska imena. Takvi se NIKADA ne uklapaju u zemljama gde žive.
santa
25. jun 2017. u 20.28
Zašto nekom treba da ima vise pasosa?
Laramii
(Laramii)
28. jun 2017. u 14.32
Ej što se grcimo da izmišljamo teme..
Ne znamo vise u koji zid da lupimo glavom da spasemo nostalgicni kutak serbiancafea,emigracija...:))
Ma da smo živi i zdravi!
Laramii
(Laramii)
28. jun 2017. u 14.35
A u sustini nas boli ona stvar za ono sto je bilo i nebilo.
Hebenamse.
Malcice da budemo u drustvu iz starog kraja,zašto ne?!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. jul 2017. u 21.13
potreba turcina u austriji da ima i austrijski passport je vise nego ocigledna.
-austrijanci, kao i generalno svi nemci - su teski rasisti. mislim, kao i svugde, ima tu i finog sveta, ali prema svemu sto nisu oni, generalno - to je jedan sljam. razlika je samo u tome sto nose rukavice, za razliku recimo od zalivskih zemalja koje barem ne uvijaju ništa. -mislim lepo ti kažu - 'oćeš kod nas - uvij zhenu :)
dalje, turcin u austriji je iz tog razloga, u principu potplacen. čak i kada je bolji od germana - u najboljem slučaju, ima istu platu, nikada veću. u principu nikada neće biti sef nekog odelenja u simens boshchu n.pr. t.j. oce- tamo gde neće niko drugi. i t.d. i t.d.

evo ti primer od juče iz pariza (mislim - isto je) - ortakinja, kineskinja, hop -metro. hop-kontrola - nisi „validate your ticket”. (jeste). plati 35E. -neću. o.k. - stani ovde u red takvih kao ti, koji necete da platite, dok dodje murija, onda ćete platiti 105. -ja kucala kartu. -karta ne kaže tako (azijski sljame op.ur.), sad će doći murija pa se ti sa njima objašnjavaj i platices stopet jura, bolje daj meni sad odma 35.
-ajde da proverimo caskom eno onu tamo security camera - na njoj će se lepo videti da li sam validate ili nisam validate kartu.
-IGNORE.
i na kraju je budala platila 35jura - umesto da je odma zvala muriju i prijavila maltretiranje. jbg, azijatkinja. iako živi tamo već neko vreme, nije skontala koji je to sljam.
-evo recimo, ja sam belac, i tvrdim ti da bi se zadrzao sa kontrolorom u srdacnom razgovoru minut-dva, i nastavio svojim putem. jer su smrdljivi rasisti, a ja sam beo.

dakle, odgovor na tvoje pitanje, zašto bi neko, konkretno turcin, imao i turski i austrijski passport - je jednostavan, da bi redukovao izuzetno preogromno veliku kolicinu ponizavanja na koju nailazi svakodnevno, iako zapravo tu zemlju, pored austrijskih seljaka-na svojim ledjima drzi bas taj turcin, a ne ministar kurtz recimo.

e sad, pitanje je - zašto to sve uopste pitas, kad ti je to sve vrlo jasno - rasisticki sljam - kao i ti tu kod tebe razbojnici sto su pokokali indijance, kidnapovali crnce, i pokrali im zemlju. i t.d.
sirchulle
(CAD Designer)
02. jul 2017. u 03.38
Da, da. Bas bi se zadrzao u srdacnom razgovoru i tek bi te onda pustili, naročito u Nemackoj. Prvo bi platio 60 EU pa da si necak od Angele Merkel pa bi onda srdacno razgovarali. Šta vise, posto si beo i plav kao i svi stereotipi o belcima imaš manju poresku stopu, dete placa manje vrtic a i plata je kud i kamo veca. E, kad neko pocne ovako da ne kažem šta, kosa mi se na glavi digne. Sigurno će da mu pasos promeni licni opis pa neće vise liciti na Turcina nego će odjednom volsebno postati plav, visok sa plavim ocima i slusace Mocarta. Kako recimo ne primeti da mnogi (ne svi) se u zemljama u koje su dosli ponasaju kao i u svojim zemljama. Sto rece jedan tamnoputi pripadnik naše nacionalne manjine koja se sada zove Rom, pre je bilo mnogo bolje. Udjes u prodavnicu i uzmes secer, kafu, hleb a danas kamera ovde pa kamera onde...
lusi
03. jul 2017. u 05.35
Nema teme koja može proćibez „mudrijasa” Koji misli da zna sve, a u stvari
lupa po praznoj slami. Turci, arapi su sto puta povlasteniji u Skandinaviji nego
Srbi Koji pametuju na sve strane. Koliko god da su neradnici, neodgovorni ali su
zato vrlo organizirani i svagdje imaju svoje zastupnike Koji ulaze u sve sfere države.
i stite njihove interese. Samo bi budala dao turcinu da bude direktor ali ipak se oni
guraju i sve vise i vise ulaze na mala vrata bez obzira na rasizam a
nasi pametnjakovici su daleko Iza turaka u svemu.Nasi kad dobiju polozaj i uz pomoć svoga naroda
poslije ne da su zahvalni i učine nešto za te iste, dok
se okrenes već su zaboravili ali zato se javljaju po raznim forumima
koliko su oni za da se pomoze svaki nas nesretnik Koji dodje ovdje
da prezivi. Ovim opisujem jednog našeg Srbina iz Slavonijekoji je dosao kao izbjeglica ovdje
progurao se zahvaljujuci nasem svijetu i danas ljetuje u ustaškoj zemlji koja ga je protjerala
a naše savjetuje da nemaju sanse da ostanu u Skandinaviji eto sto su
nasi ljudi u odnosu na arape i turke i ostale Koji se grupisu i
dovlace sve pokretno i nepokretno.
Pasosa se ne odricu zato što im se može
tako a uz to kad putuju u svoju zemlju ne trebaju da se maltretiraju sa
prijavama i odjavama.Ja sam morala platiti 1500£ da se odreknem državljanstva sto turci ne trebaju
e sad tko je u povlastenijem polozaju vi seratori procjenite.
Laramii
(Laramii)
04. jul 2017. u 11.20
A ovi patriJoti Luzeri,kao Mudriash, koji bi dali *upe i za pasos Tunguzije,koja i ne postoji mi dodje da povracam,ladno...
Laramii
(Laramii)
04. jul 2017. u 11.34
Sishe bre,zamisli!
Moja cerka se zaljubila u Nemack,uci jezik,salje cv na sve strane, i ide tamo da radi jer joj se svidja.
Hebote!!!NemoG da verujem,nije normalna!
Ajd da kaže Tenerife,Tajlandija,Timbuktu...
Ako mi treba tvoj savet,u smislu zivota tamo u državi bez palmi,mogu da te pitam dragi prijateljumogu da the pitam?
Hvala u aged.
Laramii
(Laramii)
04. jul 2017. u 11.40
Izvinjavam se na greškama u pisanju..telefon ne radi,mesa jezike...Pišes jedno..hebiga
Joj koja su vremena dosla...
Bas me briga,živeli..

Jes da sam ostavila na engleskom testasturu,koja Sam I ja budala,izvinte me.
pravda_i_istina
05. jul 2017. u 08.28
Zašto nekom treba da ima vise pasosa?

A zašto nekome trebaju dva automobila? ili dva posla? ili...

ja sam americki pasos zaradio, ali ako bi me ucenili kao fasisticka nemacka, onda bi ga pljunuo! ko meni može da oduzme srpski pasos, ako sam se rodio u srbiji? niko!
a ako uspem, nabavicu i treci pasos, moje pravo.
pravda_i_istina
05. jul 2017. u 08.29
kad kažem pasos, mislim na državljanstvo
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. jul 2017. u 21.33
schulle, nisi dobro pazi ona casu- snajka je opusteno provukla kartu kroz automat. - i ti i ja znamo da bi germanac posle dve recenice i mog predloga da bacimo oko na security kameru - je vrlo rado pregledao, ako je u njegovoj moći, ili me vrlo ljubazno zamolio da sacekam nekog ko ima to ovlascenje (da pregleda security camere) - da bi mi se posle toga ensuldigum.
lara - ne znam šta da ti kažem, osim da ti je jadan komentar :)

ova iznad za ovog iz hrvatske - opusti se - vrsljaju isto tako i po srbiji, s' tim sto im sad pridosli nasi kosovari duvaju za vrat u raz...avanju naše domovine. -znaci zivota mi moga, tamo po bgd-u (i po novom sadu) (tu sam bio-vid'o) - ti ex kraisnici, i sada kosovari -ponasaju se prema toj srbiji kao da smo ih mi iz srbije oruzjem doterali tu (a ne kao da su ih hrvati i albanci nato oruzjem proterali) - i kao da smo mi hrvatska ili albanija/brisel/w d.c. -neretko sam stvarno pomislio da oni opusteno mrze i srbiju i srbe iz srbije. -barem se tako odnose prema toj istoj srbiji.

evo za drustvo 1 slikica iz germanijen (ako je ne razlomi)
https://scontent-lax3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19657397_10155486792158555_268302021618826679_n.jpg?oh=0ae013e7b 3cae4456c5db845450fab89&oe=5A0664BC

i jedna tu iz kraja kod mene:
https://fb-s-b-a.akamaihd.net/h-ak-fbx/v/t1.0-9/19511276_10155470416168555_7543049646142309988_n.jpg?oh=9810e529e 714e17920fa858c2ffdd5ae&oe=5A0355FA&__gda__=1509987876_532ebcef3fa962bb229ea9b9d4fb719c
lusi
08. jul 2017. u 05.12
Ovaj iznad jede govna kako je navikao. Želio da bude zanimljiv a lupa po praznoj slami. Nisu ni ti i slični tebi daleko odmakao od ovog izdajnika o kome sam pisala, koji gleda samo sebe i svoje dupe. Ne znam koje izdao Krajinu i krajiski narod nego prljava politika iz Srbija., ti isti su trebali biti podrska a ne u isto vrijeme saradjivati i prodavati ustašama naoruzanje protiv svoga vlastitog naroda kako radi i danasnja vlast. Prošlo je dosla vremena i sve sto je bilo ispod tepih i sto običan narod nije znao sad dolazi na povrsinu i normalno da se budi savjest običnog covjeka protiv mraka i zla. Prljava, lazovska politika je izdala zajedno i Krajinu a i Kosovo i te očajnike trebamo pljuvati i protjerati iz vlastite zemlje u kojoj nemaju nikakva prava. Bolesni i slijepi samo vide til 5% što se dobro snaslo a ne vide običan narod koji još živi po polu srusenim skolama, barakama,starackim domovima i sličnim nastambama u kojem ni zivotinje ne bih zivjele. Lako je takvim kao ti pricati price a nikad to ne osjetiti na svojoj kozi, okrivljivati nekoga bez ikakvog razloga koji je izgubio sve. Ja sam sve to prošla i mogu o tome objektivno da pricam. Moja jedina domovina je Srbija kao i kod vecine toga naroda ali to što radi politika protiv toga naroda nije vise za trpjeti. Otvoreno suruje sa ustašama, trguju sa svojim narodom zarad vlastitig interesa kako su isto radili devedesetih. Ako je narod iz Srbiji slijep pa nisu svi ostalih., dok ne proradi kuka i motika nema dolje zivota.
sirchulle
(CAD Designer)
08. jul 2017. u 18.47
Nemoj Lusi da se ljutis toliko. Pa nismo mi Srbijanci nikoga dirali ni nigde bilo šta otpocinjali. To su ovi vasi sa naše strane Drine. Sloba, Seselj, Draskovic, Mirko Marjanovic i ostali. Razni Krajisnici, Licani, Crnogorci...Nemoj pa se ne boj. Te ste nam u raznim migracijama poslali preko Drine u Beograd, Valjevo, Sumadiju pa je red i da vam to i vrate. Oni su vas izdali ali su vas prvo nahuskali. Da su bili dobri kod vas ne biste ih odasiljali u Srbiju. Da su bili dobri u Srbiji ne bi vas pobunili u Krajini i šta ti ja znam gde već. Generalno dobili ste sto ste tražili ali sa zadrskom...od pola veka...Zao mi je sto smo i mi prošli ko bosi po trnju ali eto tako je to bilo.
lusi
09. jul 2017. u 05.09
Hej designer!
Ti ili si lud ili drogiran.Tko će tebe razumjeti i tvoje bunacanje. Srbi iz Krajine su izdali ssmi sebe a nigdje nisu bili ni blizo vlasti i odlukama koje su se donosile.Dok je narod ginuo domaći tako i dobrovoljci dotle je milosevic i tudjma jeli, pili i trgovali preko Srba iz Krajine. Jaka neka novost da je srpska politika izdala Srbe iz Krajine to zna i malo djete a ovi veliki magarci sto prebacuju loptu na druge treba da se stide. Srbi su uvuceni u rat a zašto, pitam te pametnjakovicu. Zato sto je tako trgovao milosevic sa tudjmanom preko tudjih ledja. Srbi su ostsvili ogromno naoruzanje a da nisu smjeli metak ispaliti eli zato što su kukavice? Fuj ti i tvoje mišljenje i sličnih debila.Doslo je vrijeme za naplatu starih racuna.
Harper
23. jul 2017. u 13.15
hahahahaha ovdje se ne pojavi par godina i navratis a ono mudrijas još tu :)))))) Lusi,potpisujem a Larami kuco stara pa gdje si ti ? raport salji šta je sa ekipom iz kafane . Dok provjerim u arhivi sve nickove ,javim se :D

Pozdrav za cika Santu,Rizlinga i cika Baresha :)))))
lusi
26. jul 2017. u 04.13
Jeste, ne možeš da zapocnes bilo koju temu a da se mudrijas ili disegner ne javi sa svojim pametovanjem a onda mu se pridruzi i koza pardon srna i zabava postane bas zastoka a da ni ne spomenem našeg ucenog i mudrog berisu koji je „zavrsio pet fakulteta” a vjerujem da se nije odmakao dalje od osnovne i tako to biva kad seljak iz opanka skoci u cipele. Nigdje u zivotu ne sretoh toliko ogranicenim, zavidna i zalupanih individua koliko na ovim našim portalima tipa Serbian caffe i drugih sličnih. Kako napisah vise puta seljak u svjet a seljacina (još veca postade).
Harper
26. jul 2017. u 14.26
Lusi de sacekajmo dok se sutlijas..Oppps mudrijas vrati sa turneje,vidis da covek dzabalabari pa će čujemo šta ima dalje da kaže. Pamet mu curi na sve strane :))))))
baresh
(zanatlija)
27. jul 2017. u 10.02
Dobrodosla Harper-ka, moj duboki naklon i otpozdrav.
;-)

p.s. a nasoj uvazenoj namiciteljici znanja - znanosti i umjetnosti
lujki, ispricavam - do daljnjega...
lusi
27. jul 2017. u 10.23
Nas mudri i uceni berisa kao da ima moc telepatije pa zna da se piše o
njemu ( visoki stupanj inteligencije) ili je ipak u pitanju individua bez ikakvih obaveza koja cuci na caffeu i ceka trac parti.

Dok sam bila mladja sretala sam dosta naših ljudi a posebno Crnogoraca i kad ih cujes kako pricaju, pomislis kakvu titulu imaju dr. mr. Ili slično ali sto sam postojala starija uvidjela sam da ljudi sto su god slabije obrazovavaniji vise pate od nekog intektualnog izrazavanja. Sto bih se reklo prica kao neki veliki i poznati a u biti sirovina polupismena uz to osobe koje imaju nadarenost za laganje su izuzetno sposobni za fino izrazavanje (poznajem ih nekoliko) i uvjek se pitam kad ih slusam a znam pravu istinu, da li su takve osobe bolesne ili nisu svjesni da lažu?

Eto jedne kvalitrtne nove teme. Da li ljudi koji lažu su svjesni da lažu ili su bolesni pa nisu svjesni?
Ovo se ne odnosi na tebe barisa nego tako usputno.

baresh
(zanatlija)
27. jul 2017. u 13.00
„Eto jedne kvalitrtne nove teme. Da li ljudi koji lažu su svjesni da lažu ili su bolesni pa nisu svjesni?”

Paaa sve zavisi kako se uzme,

Obzirom da se na našim prostorima već nekoliko decenija preslo sa
obrazovnog sistema na 'edukativni', ništa nije iskljuceno - jelte.
Tako to biva kada se halapljivo i sa strane primi sirovo i nesvareno
znanje - zdravo za gotovo. Zato je u nasoj (bivšoj nam domovini)
svaka obična susa - od salteruse do ministarke - mogla da se istresa na stranku kad joj se prohte, bez bojazni za posledice. Tako se mnogi nasli uhljebljenje u iseljenju bez nade na skori,ili ikada povratak.

p.s. inače ovo je kutak za emigrante gde treba da razmenjujemo
licna iskustva na opstu dobrobit - umesto dajemo (lepimo) etikete
i tidtule jedni drugima.

toliko ovim povodom...
nebojsa4
27. jul 2017. u 13.31
Yo Lusi,
„sto bih se reklo” oma se vidi da si velike skole zavrsila:)
Rekni ti njima pa nek pusu od muku:)
Harper
27. jul 2017. u 15.13
ijuuuuuu ekipica se skuplja, masalaH :)))) btw. a gdje je bata Iranac i ostali ? ali mudrijas je No1 haha

ej Bares jesi bio na Karibima i kako je tamo ? aj javi šta ima :)
baresh
(zanatlija)
27. jul 2017. u 17.28
BiJo neg` šta - i jopet ću.

p.s. 'ima se - može se'... jel` tako ili nije?
;-)
lusi
28. jul 2017. u 13.15
Ti nebojsa si vjerovatno Crnogorac ili si sa njima u srodstvu. Sa svojim izrazavanjem ti nisi kompetenta da sudis o mojim diplomama i mome obrazovanju. Smatram da nikako ne mogu biti zalupana i ogranicena nakon što posjedujem diplome iz tri razlicite države i to dvije sa fakulteta a treca gimnazija sto bas nije mačiji kasalj. Uz to htjela bih isto ovim povodom da pitam vas diskutante koliko vas ima ovdje da imate diplomu iz svoje zemlje a isto ste tako zavrsili faks ili visoku skolu u Instranstvo?

Malo morgen mogli biste se izbrojiti na prste jedne ruke. Moje teme o uvredama i potcjenjivanju pojedinaca odnose se na one koji misle da su Bogom dati kako u normalnom tako i u viritualnom zivotu. Cjenim i postujem skromne osobe koje koliko da god imaju znanja i kapitala uvijek ostaju obični i prizemni sto je u danasnje vrijeme prava rijetkost sresti i upoznati.
nebojsa4
28. jul 2017. u 14.22
Draga Lusi,
da bi nekom drzala lekcije moras bar biti pismena, a ne napisati sto bih se reklo.
Ali hajde, recimo da ti se omaklo I pored tri diplome. Ja recimo nemam tri diplome ali imam jedan usa/can patent. Eto I ja malo da se hvalim jer ko se kvari taj se hvali:)
lusi
28. jul 2017. u 16.24
Ja se ne hvalim to prepustam malim sitnim dusama. Napisala sam samo golu istinu. Što se tiče pravopisa pa ponesto sam i zaboravila valjda nakon visoke skole i gimnazije u dvije razlicite države nije cudo ako se nešto i zaboravi uz to ja sam iz familije odakle su potakla dva dr matematike pa mi je to uvijek bilo u krvi a pravopis vise manje.

Bas mi je drago sto si tako uspjesan ali si u biti mala sitna dusa koja se fokusera na nešto sto je sporedno u zivotu.
Harper
28. jul 2017. u 17.07
Bravo Lusi ! objasnila si u bobu , a to što se tiče gramatike pa vidis da su pojedinci nadprosjecno „pismeni” i vataju se gramatike kao pijan plota i tako od kad postoji SC :)))
lusi
29. jul 2017. u 08.16
Da imaš pravo. Ljudi kad su nemocni traže „dlaku u jajetu”.Mislim da je vrlo glupo i naivno komentirati gramaticke greške nekoga tko živi vise od 20 godina vani i koji je bio u svojoj maticnoj državi svega pet puta a ovdje nema nikakvi kontakt sa našima uz to ne gledam ni pink da se „obrazujem” kao vecina naših.

Htjela bi još da dodam ništa ne mrzim vise nego kad se nasi ovdje razbacuju sa raznim engleskim izrazima kao da je veliko umjece nauciti engleski jezik koji danas zna svaka susa busa. Ne mislim na one koji žive 30 i vise godina ali sirovine koje su tamo 5, 10 ili 15 godina i već postali amerikanci veci od pravih.
baresh
(zanatlija)
29. jul 2017. u 09.25
Joj lusi-ka, nije valjda doslo do toga da 'mrzis' svoje zemljake
zato što se 'razbacuju' (frljaju) stranim izrazima? Hajd da si rekla
da ih osudjujejes-prezires što se pokondirili,onda sa istima može voditi kakav-takav dijalog, inače - 'ode mas` u propas`'.

A šta tek reci za prostore sa kojih smo se otisli u 'bijeli
svijet' a gde smo postali stranci sebi samima? Gde se sa obrazovnog
preslo na 'edukarivni'?

p. s. ništa lično - samo primecujem...
bobrock115
31. jul 2017. u 00.31
Zašto nekom treba da ima vise pasosa?

„”

Ima dosta razloga. Osnovni je putovanje.
Poslovni ljudi u zapadnoevropskim zemljama mogu zvanično imati dva pasoša (što je sitnoj buraniji manje poznato), jer ako u jednom imaju izraelsku vizu onda s njim ne mogu u arapske zemlje.
Tako da imaju po dva pasoša, koja koriste kada obilaze zemlje koje su međusobno u konfliktu.

Drugim riječima, dva pasoša trebaju ili stanovnicima zemalja u problematičnom okruženju, ili biznismenima koji takve posjećuju.
lusi
04. avgust 2017. u 08.31
Pamtno zboris ali kome da kažeš. Vise diploma vise pameti, vise pasosa vise mogućnosti za one ogranicene nepoznato. Ja imam trenutno samo jedan ustaški me više ne zanima ali zato ću uskoro traziti još jedan.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.