Diskusije : Emigracija

 Komentar
Doseljenici cine manje kaznenih dela od Amera
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
30. april 2017. u 09.44
Doseljenici počine manje kaznenih djela i rjeđe završavaju u zatvoru od američkih državljana, potvrdila su dva odvojena istraživanja.

Skupina za istraživanje kaznenog prava The Sentencing Project došla je do rezultata da „stanovnici SAD-a rođeni u drugim zemljama rjeđe završe u zatvoru nego rođeni Amerikanci”.

Drugo istraživanje, koje je proveo libertarijanski Cato institut uspoređuje zatvorenike po njihovom mjestu rođenja, etničkoj pripadnosti i spolu. „Prema ukupnom broju doseljenika i državljana SAD-a, veća je vjerojatnost da će kazneno djelo počiniti rođeni Amerikanac nego doseljenik”.

Ovi se rezultati kose s retorikom Donalda Trumpa, s kojom je i dobio predsjedničke izbore, kad je upozoravao da ilegalna imigracija dovodi do dva rizika: prijetnja ekonomiji i povećanje kriminala. Pokazalo se da su obje pretpostavke netočne. Ilegalni imigranti imaju pozitivan utjecaj na ekonomiju jer nemaju velikog izbora pa rade poslove koje državljani SAD-a ne žele ili im se ne isplate. Jeftinija radna snaga znači i jeftiniji proizvod na tržištu, što utječe na bolji životni standard građana. Osim što imigranti ne predstavljaju nikakvu prijetnju američkoj ekonomiji, sad je dokazano da nisu prijetnja ni sigurnosti.

Među odraslima starim 18 do 54 godine, 1,53 posto rođenih Amerikanaca je u zatvoru, dok je 0.85 posto ilegalnih imigranata i 0,47 posto legalnih (dokumentiranih) useljenika u zatvoru. To znači da je praktički dvostruko veća šansa da će rođeni Amerikanac postati kriminalac nego da će to postati doseljenik u SAD. Istraživanje Cato instituta također je došlo do rezultata da se u američkim zatvorima trenutno nalazi oko 2 milijuna rođenih Amerikanaca, oko 123.000 ilegalnih imigranata i 64.000 dokumentiranih doseljenika. Da su rođeni Amerikanci počinili kaznena djela u istom postotku kao ilegalni imigranti, američki zatvori bi bili upola prazniji.

Istraživanje Sentencing Projecta, s druge strane, došlo je do zaključka da je čak pojačana imigracija stanovništva „vrlo vjerojatno pridonijela povijesnom padu kriminala, najvećem od 1990. godine.”

http://www.liberal.hr/clanak.php?id=439
pravda_i_istina
30. april 2017. u 12.14
Da su rođeni Amerikanci počinili kaznena djela u istom postotku kao ilegalni imigranti, američki zatvori bi bili upola prazniji.
===
da imigranti nisu deportovani, zatvori bi bili punniji - istrazivanja su fals
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. maj 2017. u 06.37
Ako pogledas Cikago, slika je sasvim jasna.
Ilegalni emigrant grebe da bi preziveo.
Svako jutro Poljaci sa Aldi kesama po Shell benzinskoj pumpi na Milwaukee/Belmont cekaju da li će neko doći da ih pokupi da rade na gradjevini.
Amer se cese, jer ga ne svrbi.
Teško da je Cook County pun ilegalaca ili da su deportovani.
Preko 1000 ubistava godisnje, ne pocine ilegalci.
Pricice za malu decu.
Cikago je imigrantski grad, primer neki.
Sada, ne treba mesati bande latino iz Salvadora i slično sa nekima iz Poljske i stavljati u isti kos.
Emigranti iz Evrope su još zlato, obzirom da ih neće moći ni videti, jer ja sada Poljake vidim po Dablinu kao nekad po Cikagu.
Ostaju Americi garavi za useljenje, tipa Hindu za H1B sto su uzeli sve sebi.
baresh
(zanatlija)
01. maj 2017. u 09.06
„Doseljenici cine manje kaznenih dela od Amera”

Aha, kao i svuda, sve dok ne nauce rupe u zakonu - uostalom.

p.s. uoci udaje majka savetuje kcer: prve godine muci (cuti),
druge uci, a treće laj ne prestaj.

p.s.s. nije bas za poredjenje, ali tako nekako dodjosima.
Mister_No
(Bonelli editore)
24. avgust 2017. u 22.35
Amerika je dobro mesto za zivot samo da se malo bolje rasporede sredstva, tj. ravnomernije među stanovnistvom, i da se stvore uslovi da mladi sa skolom mogu lakse da se zaposle u svojoj struci.

Živela Amerika!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.