Diskusije : Emigracija

 Komentar
Problem sa jezikom
Novak
02. septembar 2016. u 11.58
E ja vise ne znam ni jedan jezik kako treba,
kakava je to karakteristika na FIATu „ reciklaza”
kad se ovako udarno reklamira.
-----
PROMO CENA! Fiat 500X CITY 1.6 110HP POP PLUS sa reciklažom od 14.490 eur

*puna cena vozila je 18.010 eur

Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. septembar 2016. u 16.36
Staro za novo, das krs neki i daju ti za isti nekoliko hiljada.
Tako u Italiji, pa sada Italijanizuju malo tamo.

Bio je neki 500L za 10.000 i neku stoju eura, 1.4 benzinac.
windy-chicago
(windy-chicago)
02. septembar 2016. u 16.55
Takvi ,,novi ,, se prave od tih krseva, koji se recikliraju. Platis debelo,, a uvale ti kosketinu. Naravno prvo kod Zabara, poznatih lazova. Zato je Marko i otisao tamo. Da maznjava sa zice, prodaje na Ponte roso ,, a zarada 100 %. Kakvi Fijati,, kakvi qu..ci,, palci. Kupis Lexus-a, i nema glava da te boli. Znam da neko ne može da ima ni polovni bicikl,, ali takav je zivot. Okrutan i uzasan.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. septembar 2016. u 17.07
Ako nekom treba Lexus RX300, teget place boje, 2009 godiste, ITA tablice, povoljno.
Mister_No
02. septembar 2016. u 19.34
И шта каже Новак (онако ксеноманијачки) на једној дискусији, на Западу кад неко умре одмах долазе погребне службе и купе тело, нема шансе да исто лежи на улици као код нас. Каква лаж, каква демагогија.

Игром случаја сам био сведок када је једна црнкиња умрла од рака плућа. Ови из погребног предузећа нису хтели да дотакну тело све док им њена кћерка није доставила доказ да има животно осигурање. Плачући је звала мог менаџера да јој што пре достави доказ о полиси. Да није имала „лајф иншуранс” са мојом бившом фирмом, ко зна колико би лежала у кући, јер ови из погребног прво траже да им наплатиш па онда врше сервис.
Mister_No
02. septembar 2016. u 19.36
Унапред се извињавам због дигресије на тему али ето, морао сам одговорити Новаку који шири неистине.
Novak
02. septembar 2016. u 20.28
Mister No bez nervoze molim procitaj ponovo šta sam i o cemu pisao
i bez izvrtanja ako je moguće. Reč je o ulici a ne nikakvom privatnom posedu, sto je veoma bitna razlika, naročito kad neko naprasno umre pa ti mrtav smeta a nije tvoj problem.
U SFRJ se nigde nikad nije moglo deseti da u centru grada mrtav covek lezi na ulici pokriven platnom i ceka neku sluzbu 5 sati da ga ukloni plus da neko zato debelo ne odgovara.
Dakle poredjenje ti je prilično slabo.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. septembar 2016. u 20.29
Taj nije bas prosao na trzistu 500X Fiat, neki kao manji SUV.
Gledam ovde, 500L ima na sve strane a taj X slabije.

Oglas je slepacki odradjen, stavi se staro za novo, umesto to reciklaza.
Novak
02. septembar 2016. u 20.54
Daleko od dobrog trgovackog manira, prodaju novi auto
za pare i smece.
Plus ispada da je smece ugradjeno u cenu.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
02. septembar 2016. u 21.03
Države da poboljsaju ekonomiju, koriste subvencije za odredjene proizvodi.
Tako recimo da ih namame da kupe auto, daju 4000 eura subvencije na neki krs, koji možda vredi 300 eura.
Naravno, popali se, preda krs, uzme kredu u banci i ajd' na Fejs da se hvali da je kupio auto.
Ovde retko da prodaju auto, uracunaju im prilikom kupovine novog.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. septembar 2016. u 11.49
lično vid'o u sfrj, u beogradu, ulica bulevar vojvode mišića leš na kolovozu, pokriven platnom (matorac krenuo da pretrčava ulicu tamo kod podvo-nadvožnjaka pre šećerane, gde je bila istočnonemačka ambasada, a danas je hilandar podružnica) - i uredno je stajao tu dok nije došla panduracija saobraćajna da izvrši uviđaj i t.d. (par sati).
čisto mali osvrt na sfrj i t.d. (dakle - dešava se da murtvi ljudi budu murtvi neko vreme, ako ne i sve vreme...).
*taj fiat 500 ovu našu domovinu mislim da opušteno košta više, nego da je država toliko koliko su oni proizveli - kupila mercedesa iz budžeta - i razdelila džabe raji. - bilo bi jeftinije čini mi se.
sirchulle
(CAD Designer)
12. septembar 2016. u 15.05
Samo ti se čini. Verovatno si zato i fotograf i muzicar, sto jedino ti i tvrdis. Automoto industrija je vise od pukog sabiranja brojki i slova. To je kompleksan sistem koji ukljucuje dobavljace, razvojne centre, vodovod, struju, menzu, kantinu, transport, zeljeznicu, cistace, bravare, konobare i sto šta još. No Srbi vidim još uvek najpametniji i najbistriji od svih nas Cigana (iz onog vica ako ga znate).
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. septembar 2016. u 15.15
ne, nego si ti klasičan „bio sam gladan - a sada nisam, pa mislim da sam uvatio boga za jaja, baj z vej živim i radim na zapadu -jer u jugi -umro bi od gladi” primerak eks jugoslovena.
izvini, formulisao sam ovako malo ekstremnije, čisto da te lakše i brže „get to the point”.
iz tvog prethodnog posta vidi se da nemaš pojma o kompaniji, nemaš pojma kako je uopšte fiat tu došao, zašto je tu, koliko dugo će da bude tu i t.d. - ono „you have no clue”.
no, iz svoje, 1200km perspektive, informišući se kroz zapadne medije (naši portali, naši sajtovi naših medija, i naravno - ti tu mediji) - ti najbolje znaš. - ti si ustvari klasičan primer toga o čemu pričaš.
fiat, i fabrika zastava automobili ovu zemlju od kada su je, realno, pustili niz vodu (jer ne može da konkuriše stranim auto industrijama, osim onako kako je postojala pre toga - a to je da ima politički obezbeđeno tržište, što je zastava imala na prostoru ex yu) koštala, i i dalje košta nezamislive količine novaca.
-znači zaposleni u zastavi - mi - cela država ih hranimo i pojimo, a oni češu jajca tu i tamo, a recimo preostale ljude po kragujevcu - koji rade recimo u svojim malim firmama - država pritišće na svaki mogući način. - tipa ako si mali zanatlija - ako ne platiš struju - seku ti struju. ako si fiat-srbija - ne moraš ni da platiš, nije problem... i t.d. i t.d.
uglavnom - nije ti dobra informativna služba, pa na osnovu loših informacija, izvodiš i pogrešne zaključke.
*smara me da ti sad objašnjavam, proguglaj malo, ima mislim sve (tačno) o toj kompaniji, čak i na tim njihovim-našim medijima.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.