Diskusije : Emigracija

 Komentar
Употреба Самсунга из Канаде у Србији
Jocko4
(observer)
02. avgust 2016. u 14.45
Треба да путујем у Србију и купио бих овде, у Канади Самсунгов откључани мобилни (smart phone).

Видео сам да је било сличних питања, али ми ипак није јасно да ли има неких проблема око замене СИМ картице у Србији и да ли би требало да се претходно, овде у Канади, добије неки код ?

По повратку из Србије, намеравам да вратим у телефон оригиналну СИМ картицу.
Да ли бих том приликом и даље имао приступ свему што сам тим телефоном радио у Србији ?

Замолио бих за ваше мишљење, и унапред се свима захваљујем.
Kenny
02. avgust 2016. u 17.18
Pazi dobro jer lažu fantasticno.

Meni su otkljucali telefon koji je isao kao poklon. Osoba je cekala 7 meseci da se proradi tj da otkljucaju.

Ako imaš posla sa t-mobile postoji „loyalty department” tj. kad dobijes taj telefon sve sporne situacije nestaju. Sve dotle je blagi uzas.

Lažu u bilo kom slučaju da bi napravili prodaju.

Pre 3-4 godine su nam dali oko 5-6 hiljada dolara nazad. Kroz dzabe telefone do skidanja racuna. Doduse uzimao sam popriličan broj telefona. Kad su poceli to sa eplovim telefonom da me zavlace posle pronalaska tog telefona i do njegovog telefona sve sam dokumentovao. Snimao ih, pravio scene kad imaju velike guzve itd, itd.

Ako si u Cikagu u severnim predgradjima tacnije na lake cook rd i waukegan rd. taj t-mobile ima jednu nasu predivnu i prepametnu devojku koja ako slabije pricate engleski može da vas razume ali u bilo kom slučaju pomoćice daleko bolje od drugih. Sve devojka zna. Ime joj je Vera i u slučaju da idete do nje napisite dobru preporuku kad vam zavrsi probleme.

Ako kupujete iskljucivo eplove stvari onda nikako kod drugih nego samo u epl prodavnici gde će daleko brze otkljucati telefon. I u northbrook court mall imate isto naše momke koji rade u njihovoj epl prodavnici.

Uglavnom za t-mobile „loyalty department” je jedini lek za neprofesionalizam.
Kenny
02. avgust 2016. u 17.20
Sad sam video da trazis za Kanadu. Tako da izvini, na brzaka sam pregledao tvoj naslov.
CPHA
(Чувари ћирилице)
02. avgust 2016. u 17.42
Имаш три величине картица у Срб...мини, микро и нано...провјери да ли телефон има те могућности, а мислим да Самсунг има, и да можеш користити без проблема и мијењати картице по потреби СРБ КАН... Под условом да је откључан...најбоље је да купиш фабрички откључан преко eBay-a...да избегнеш евентуалне перипетије око тога да ли је откључан или не.
CPHA
(Чувари ћирилице)
02. avgust 2016. u 17.43
Нови телефони су у продаји, углавном, откључани...ајфон 100%...
Starac_Foco
(--)
02. avgust 2016. u 20.34
Ja sam otkljucao bar jedno 20 kanadskih telefona. Obično sacekam da Best Buy bude rasprodaja za pre-paid telefone ili kupim on nekoga na Kijiji nov telefon koji mu je dosao uz plan ali mu se ne svidja iz nekih razloga, pa odkljucam taj.

Otkljucavam na internetu, najcesce preko Cellunlocker.net ili sličnih servisa (mnogi prodaju unlock code na ebay), i svi koje sam probao su OK, i svi vrate pare ako iz nekih razloga ne mogu da nadju code (što se rijetko dogadja). Treba im poslati IMEI i ostale podatke o telefonu i platiti preko Paypal, tipicno je oko $15USD, a iz nekih razloga kod takvih je jeftinije obično otkljucati Telus pa i Rogers nego Bell telefon. A za Samsung je bilo i znatno jefitnije možda oko $8, ali tako što dozvolis nekome preko interneta da pristupi tvom kompjuteru na kome je spojen taj telefon sto sam isto radio i nije bilo nikakvih problema sa tim. Za neke od Samsung telefona bilo je da se nadje unlock code i za dzaba.

To sto ti hoćeš nema nikakve veze sa tim u koju si zemlju posao, da li Srbiju ili neku drugu, sve dok taj telefon podržava frekvencije i vrstu mreze na koju se mislis nakaciti u drugoj državi. Ali prakticno da ne postoji smart phone koji ne podržava manje vise sve bjelosvjetske sisteme uz neke sporadicne izuzetke.

Isto tako odkljucavanje nema nikakve veze sa onim kompjuterskih djelom pametnog telefona, tj da ide na internet, itd, to svakako radi čak i kad nema nikakvu SIM karticu unutra ako imaš wi-fi.

Preporucio bih ti takođe kupovinu kartice potrebne velicine umjesto još uvijek raspostranjenog nacina u Srbiji, Bosni i sličnim destinacijama sjecenja standardne kartice na micro ili nano mjeru ili micro na nano. Radi to ali ivice ostanu ostre, takva kartica može da se zaglavi u lezistu, ili ako je kasnije stavljas u ne-originalni adapter da se ne uklopi kako treba i da priliko izvlacenja pokrivis kontakte. Ovo iz iskustva...
Jocko4
(observer)
02. avgust 2016. u 21.26
Хвала свима. Изгледа да ћу уместо Самсунговог да изаберем ASUS Zen2 phone, са дуал СИМ (микро) картицом.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
03. avgust 2016. u 02.22
Ja imam Samsungov mobilni od t-mobila koji je otkljucan od njih i prošle godine sam koristio karticu jedne istocno evropske države bez problema.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.