Diskusije : Emigracija

 Komentar
Hillary or Trump?
santa
23. jul 2016. u 15.04
Neko negde rece; - od dva zla uvek biraj manje zlo.

Koji je vas izbor?
sirchulle
(CAD Designer)
23. jul 2016. u 15.30
Obe varijante su nevidjene budale ali iskustvo uci sledećem. Cemu su Srbi skloni biraj suprotno jer u prethodna dva tri veka ništa pametno nisu izabrali pa je minimalna verovatnoca da će i sad. Dakle, Klintonka, jer Srbi vole Trampa.
santa
23. jul 2016. u 15.40
Intresentno bi bilo znati šta je to da ti koji 'vole' Trumpa ocekuju od njega vise i bolje za SRB nego od Hillary?
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. jul 2016. u 16.44
Trump, Hilari ionako može zavrsiti pre u prdekani sa wikileaks, nego u Beloj kuci.
windy-chicago
(windy-chicago)
23. jul 2016. u 16.57
TRUMP
santa
23. jul 2016. u 17.13
Cenim tvoje mišljenje, ali jel moz malo opsirnijem windy, kakvo preimicstvo vidis u Trumpu?
keramicar
(mrgud koji sedi)
23. jul 2016. u 17.31
dizajner,

ne bih se slozio oko tvog komentara.

prvo: klintonka ima iste sponzore kao i njen muž i zaocekivati je da zauzme isti (negativni) stav prema srbiji.

drugo: sam narod srpski nije uvek odlucivao o tome šta će da bira.

tramp u svojoj predizbornoj trci nagovestava bolju saradnju sa rusima, sto bi moglo donekle da znaci i bolja pozicija za srbiju.

pozdrav
pravda_i_istina
23. jul 2016. u 17.35
pa, trump neće svet da uvede u rat po nalogu wallstreeta, jer izlaza iz ekonomske krize nema osim u ratu, a killary hoće; trump će čak da rasformira nato buduci da evropljani neće da placaju dovoljno, već bi da naprave svoju vojsku
trump smatra da zaostravanjem sa kinom ekonomski, a ne sa rusijom vojno, vracanjem poslova iz kine može da učini ameriku opet velikom - znaci ekonomijom, a ne vojskom i beskonacnim ratovima koji su i nas zavili u crno, izvojevali državu za ovog sukriju (cad dizajnera), pa im/mu se klanja ispred spomenika (klintonov)
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. jul 2016. u 17.40
Trump stvarno može postati ono Obamino Change i konacan kraj hladnom ratu, takođe i onom Kosovu dole, koje je u toj nekoj funkciji kao ratna baza.
Klintonka, lokalna tetka, koja je dovoljno videti slučaj Kovacevic, lupila reket milion dolara i slučaj rešen.
santa
23. jul 2016. u 18.37
„...vracanjem poslova iz kine može da učini ameriku opet velikom...”

Kao prvo, zašto bi neko vratio poslove tamo gde će ga skuplje kostati i manje zaradjivati, pitaju se neki analiticari iz politicke kampanje(?).

Kao drugo, bilo šta da se zadrzi u zemlji umesto da se offshore-uje treba će vise vremena i politicke volje da se 'mocnici' saglase iz obe stranke i izmenjaju neke postojece zakone koje imaju direktnog odraza šta odlazi a stai pod kakvim poreskim 'olaksicama' ostaje.
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 01.37
kao sto je obama postavljen da ubije nadu obojenih, tako će i tramp da ubije nadu radnika, te bude zamenjen sa hillary

svi oni obecavaju da će da ispune nečije snove...

In the 2000 episode „Bart to the Future,” 'The Simpsons' joked that President Lisa Simpson would inherit a budget disaster from President Donald Trump.

kad dodje lisa za predsednika, posle trampa, kaži good buy to good ol' america, eto, toliko nam je vremena još ostalo
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 01.38
goodbye
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. jul 2016. u 03.00
zašto bi selio (vratio) proizvodnju natrag, iako te skuplje kosta? - pa matematika je jako prosta, ali uglavnom, klasicno zapadno malo dupe razmišlja tako (slično kao sto srbi imaju onako generalno viziju - za danas, eventualno do sutra. popodne. ne sutra uvece).
ako imaš kriticnu kolicinu nezadovoljnih ljudi (vidim svako malo neko odlepi i izroka nekog - kontam da ne rade bas svi za državne agencije, a kako bi se podigla larma, i nacija razoruzala - što se generalno radi) - onda ta kriticna kolicina nezadovoljnih (besposlenih - onih koji se dosadjuju - robove uvek moras drzati zabavljene necim. znaci „ne radite ništa, evo vam wellfare” -nije opcija (eno australikusi tako exterminisu domicijelno stanovnistvo) - može da krene da se nešto stvarno buni. i onda na scenu stupa matematika (ona prosta), koja kaže da ti je jeftinije da platis skuplje proizvodnju i smanjis svoj profit sa x100 na x10, nego da smanjis taj isti profit na x0, plus te možda neka budala i potkrati za glavu.
ovo naravno spekulisem - njihove demokraticne agencije vrlo tačno znaju šta raja prica i misli - jer se sve prati, naravno. dakle sistem (svaki) se drzi malo ispod tacke pucanja. dakle bilo koje popustanje u istoriji nije se desilo zato što su se gradjani/narodi/... stvarno izborili, nego zato što su vlastodrzci skontali ovo o cemu pricam, pa su promenili odela i nazive - ali situacija na terenu je uvek ostajala ista - robovlasnik je postao feudalac je postao akcionar, a rob je postao kmet je postao ravnopravni sljaker (lično meni - gore nego robovi svojevremeno tu i tamo).

dakle h ili t - t. posto hilari smo videli i ko je i šta je - i to za nas ovde nije bilo dobro. t - možda bude drugaciji, ovu znamo za sigurno - neće. dakle između „isto-što ne valja” i „možda razlicito - u krajnjoj liniji opet isto” - bolje je ovo drugo. opet prosta matematika. mada, nisam nešto pratio detaljno, posto nemam nikakav uticaj na te dogadjaje, pa nema potrebe trositi puno vremena na takve stvari.
e sad, da li je za amere bolje da i dalje dzabalebare na pljackanju koga god stignu, ili da malo nešto rade za promenu - jbm li ga. u svakom slučaju ta ekonomija NE podržava zivotni standard koji je tamo. mislim, brojke tvrde da su najjača ekonomija na svetu. realnost nije bas takva jel'...
sirchulle
(CAD Designer)
24. jul 2016. u 04.37
Nas model rasudjivanja je mitoloski a ne racionalni. Zato slabo razmišljamo i promišljamo svet oko sebe. Ništa se neće promeniti jer je jednacina uvek ista. Samo mi verujemo da će se jednacina dati drugi rezultat iako su parametri isti. To se zove mitologija a ne racionalnost.
Elem, Tramp da vrati poslove je bajka. Čak i da omogući isplativost tih poslova u USA kroz veoma niske poreze koja je onda svrha ako nema ubiranja poreza? Mnogo vaznija stvar je odsustvo radne kvalifikovane snage. Ja sam imao slično iskustvo. Hteo sam da sijem neka sedista u Srbiji za Audi i to u prototip varijanti jer nemamo kapacitete za masovnu proizvodnju. Bilo je dobro placeno jer je prototip ali sam se ja malo vise presao. Racunao sam da još uvek postoje nekakvi radnici koji su radili nekada u industriji namestaja i slično. Nisam obracao paznju na vremensku distancu. To smo imali pre neku deceniju. Nazalost, kvalilifikovane radne snage nema i sve je propalo a da nije ni pocelo.
Zato ne verujem da neko može da vrati recimo Lewis da se sije u USA jer su majstori tog zanata u međuvremenu u penziji ili su se prekvalifikovali za posleve koji su isplativi. Industrija je toliko velika i toliko glomazna da su pokusaji nekih da sve to promene avanturizam. Čak i sa ovakvom podelom posla sve balansira na ivici rentabilnosti a niko nije blesav da izdvaja neke posebne pare zbog patriotizma. Kada bude jeftinije u USA nego u Kini sve će doći na svoje.

Ova podela poslova izgleda bezveze ali možda i nije tako. Šta bi radili Kinezi da ne siju patike i slično? Moraju i oni nešto da jedu i piju, da se oblace, žene i udaju, imaju decu. Na kraju će se sve to nekako izbalansirati...Ne može tu Tramp niti bilo ko ista da uradi.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
24. jul 2016. u 07.31
Rade, ovo sto pišes je istina za USA. Zanimanja su ubijana kapitalisticki, kvalitet radne snage je ispod nivoa, al menadzmentu to nije ni bitno, već brojka „output” robe, vol strit predviđanja i ispunjenja. Predvidis rast 15% za sledeći 1/4 i tvoje brojke skacu na ekranu ludacki.
Bitno je da robovi rade za dzaba, kvalitet ispasta, proizvodnja se rade u 4 smene, krpi i popravlja vraceni, itd... i tako sve u krug.
Takata po svim parametrima bi trebala bankrotirati, 270 miliona je brojka defektivnih jastuka, al ne. Oni i dalje sljakaju. Posetili moji evropljani, rodbina, poslovno silikonsku dolinu, i pricaju meni da je preko 90% radne snage u tehnickom depart kineza i indijaca, al je zato u marketingu sve do jednoga belac amerikanac!

keramicar
(mrgud koji sedi)
24. jul 2016. u 10.28
ovako trampa i klintovku vidi novinar vecernjih novosti

http://skr.rs/Ij0

santa
24. jul 2016. u 12.35
„Posetili moji evropljani, rodbina, poslovno silikonsku dolinu, i pricaju meni da je preko 90% radne snage u tehnickom depart kineza i indijaca,...”
----------

Nije bas 90, ali nije ni daleko od tog broja;

„Nearly three-quarters — 74 percent — of Silicon Valley-employed computer and mathematical workers ages 25 to 44 are foreign-born, according to the 2016 Silicon Valley Index, which is released every February.”

http://www.washingtonexaminer.com/37-percent-of-silicon-valley-foreign-born/article/2583195
santa
24. jul 2016. u 14.59
Ni jedan predsednik Amerike nije imao odresene ruke da radi šta hoće pa neće ni Hillary ili Trump ako se nadju u WH.

Daleko je vaznije u cijim 'rukama' će biti U.S. Congress nego ko će biti vodeca licnost kao što se da videti iz zadnjih 8g. tako da ako i dalje ostane Congress u rep. rukama male će biti sanse za Hillary da radi kako joj se cefne dok ukoliko se Trump nadje na politickom kormilu sa sadasnjim sastavom Congressa biće po onom; - God help us all (outside of 1% income folks)!

A za to da će jedan od njih dvoje biti vise blagonaklon prema SRB i ostalim malim zemljama, ili manje ratoboran je prica za malu decu, jer sopstveni interesi nacije (kao i licni) podređuju moral i politiku.

Just my two bits...
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 16.05
mozete misliti šta ja mislim o vama koji ste za killary? http://www.pravda.rs/2016/07/24/ovako-se-hilari-i-tramp-spore-oko-srba-eu-nato-a-i-imigracije/

Поводом годишњице бомбардовања Србије критиковао је бившег председника Била Клинтона: „Клинтонови су направили хаос на Балкану и на Косову. Погледајте шта смо направили Србији бомбардовањем са сигурне висине. Ти исти Срби су спасавали америчке пилоте у Другом светском рату. Велика је грешка што смо бомбардовали народ који је био наш савезник у оба светска рата. Клинтонови сматрају то за успех, а мене је срамота. Упућујем извињење Србима за све грешке америчке политике, а пре свега Клинтонових”, рекао је Трамп. Додао је да су САД у борби против тероризма потребни савезници који „имају ратно искуство борбе са овим злом, а то су у Европи Руси и Срби”.

Када је посетила Србију као државни секретар рекла је: „САД цене Србију као земљу која нема само огромну историју, већ и огроман потенцијал. Ми смо уверени да Србија не само да може постати члан ЕУ, већ и лидер, пример у Европи”. Али, током посете Косову је истакла да се „о независности овог дела Србије не сме ни расправљати”. За њу, њену породицу и америчке суграђана то је, каже, „више од спољнополитичког питања, то је лично питање”. Као прва дама, према

признавању током председничке кампање 2008. године, рекла је да је 1999. године охрабривала супруга Била да бомбардује Србију: „Инсистирала сам на бомбардовању”, рекла је. Такође га је охрабривала за напад на војску Срба у Босни 1994. године.
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 16.12
crni kolega me pita je l' može da se skloni u srbiju kada pocne sranje u usra, i šta vi mislite da li bi se ja zalozio pre za neke nazovi srbe koji podržavaju kurtonku ili za tog obojenog koji je 100% za trampa? i posle se cudite zašto omraza među nama, zašto se glozimo među sobom? pa jer imamo !@#$%^&*(& među nama samima.
santa
24. jul 2016. u 16.39
„mozete misliti šta ja mislim o vama koji ste za killary?”

Zemljace dragi, ako me ubrajas u grupu „o vama”, procitaj još jednom šta sam izneo u prethodnom komentaru, možda će biti jasnije da se moja opaska ne odnosi na Hillary ili Trumpa koliko da se 'politika' vodi interesinim sferama, tj. 1% populacije će vise 'terati vodu na svoju vodenicu' dok svi ostali šta im god ostane od praznog verovanja i pukog - nadanja.

Istini za volju, nisam glasao za Hillary. :)
sirchulle
(CAD Designer)
24. jul 2016. u 17.13
@pravda_i_istina: Tvoje nerazumevanje politike i zlonamernost idu ruku pod ruku. Niko ovde ne govori o vrlinama Hilari Klinton ali veoma se mnogo govori o budalastinama koje Tramp prosipa. Tramp je klasican populista Milosevicevskog tipa koji govori ono sto mnogi žele da cuju a da iza toga ništa ne stoji. On je katalizator frustriranih kojima idu njegovi glasovi a kada zasedne (ako zasedne) pocece kao Milosevic da se pravda. Niko mu ne da da napravi grandiozne rezultate koje je obecavao. Svi su protiv njega pa će čak i Ameriku da mrze zbog njega. Ma to je vidjeno toliko puta da covek stvarno treba da bude neinteligentan da to shvati.
Ja bih voleo kao kakva misica iz izbora za Mis sveta da zemljom vlada sloga, mir i ljubav ali od toga nema ništa niti će ikada biti. To sto vi verujete da je Tramp bolja varijanta od Klintonke je za zaljenje i nedostatak inteligencije, blago receno. Ni jedna varijanta ne valja ali Tramp je avanturista i klasicna budala.
sirchulle
(CAD Designer)
24. jul 2016. u 17.19
I da se razumemo jednom za svagda ako je to ikako moguće. Srbiju kao državu nisu napravile kavgadzije kao sto je bio Karadjordje koji je prebegao u Austriju kada je bilo gusto nego Milos Obrenovic koji se savijao kako je vetar duvao a kada je trebalo i na ustanak je isao. Ako ćemo posteno ja samo cenim dva vladara koji su nama vladali a to su Milos i Tito. Znali su da potegnu, znali su da popuste kada je trebalo. Znali su da puze i da skoce. Da nam je jedan od njh danas možda bi nešto od nas i bilo ali takvih vise nema.
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 18.41
1. ako je tramp samo demagog/populista, onda nema razloga da ga se uklanja, covek će da odsluzi ceo mandat
2. mi govorimo o usa izborima, znaci pozvani su usa državljani, kao sto smo ja i santa, i mi raspravljamo ko je u usa kavgadzija između 2 kanditata danas, a ne ko je bio u srpskoj istoriji
3 ko danas nije frustriran kada je sve veca diferencijacija između bogatih i siromasnih? moras da budes frustriran da bi glasao za promenu, ali ne, ti čak krijes svoje nevrline iza klintonke, sebe pravdas njom - možeš misliti šta ja mislim o tvom tipu ljudi? - u simpsonovima trampa (realan lik) zamenjuje lisa (izmišljen lik) tj. hillary koja čak ne može da bude ni budala, jer je nula, ne postoji, osim da sprovodi odluke lobista, bankara... i za putina su govorili budala, lud, - samo gledaj kako turska izlazi iz natoa i ulazi u sangajsku org. i odkb - mora da je 50% planete budalasto, a pametni oni koji izazivaju haos i obojene revolucije, prosipaju osiromaseni uranijum, bombarduju bolnice, lekare bez granica i sl. pa onda idu po placenim medijama olajavaju druge za svoja zlodela
pravda_i_istina
24. jul 2016. u 19.28
pa, ako 1% populacije će vise 'terati vodu na svoju vodenicu' dok svi ostali šta im god ostane od praznog verovanja i pukog - nadanja,
zašto onda postavljas temu, koja je svrha da nam kurtonka obecava vanzemaljske snove dok se evropa gura u treci svetski rat kao žrtveni jarac po treci put da bi taj 1% opet zaradio pare (najviše se države zaduzuju u ratu, i pobednici i porazeni) i ucvrstio se narednih 100 godina? u aziji isto ima žrtvenih jaraca, npr. japanu je bilo malo u 2 svetskom ratu, a tu su i zemlje oko juznog kineskog mora... indija se huskala na kinu, malo su ih istrebljivali englezi, treba još... iranu se pretilo... ej, nato će da brani pribalticke pi@ke jer ih rusi nisu napali gasovodom, zaobisli ih??? cekaj samo dok se konsoliduje odkb, pa ćemo da vidimo ko će koga da brani!

i jeste kosovo lično pitanje, kako kaže killary, organi su isli tačno odredjenim licnostima, zato je lično.
santa
24. jul 2016. u 20.18
„...zašto onda postavljas temu...”

Da bi saznao 'iz prvih ruku' šta je to da se vise pozitivnog ocekuje od rep. partije sa svojim izabranikom Trumpa nego od demokratske stranke, bar tako se vidi po pisanijama stampe iz SRB i vecine komentara od citalaca Politike, Blic, etc.

Potpuno mi je razumljivo i opravdano ogorcenja prema klintonovom taboru kao i njihovoj naklonitosti prema SRB i njihovoj ulozi u puskaranju po svetu, ali u pitanju je biranje politicke stranke koja će imati vise obzira prema potrebama Joe the Plumber (obični smrtnici) a ne samo onih iz 1-10%. Iz dosadasnje istorije i prakse vise je 'mrvica' ostavljala na stolu demokratska stranka nego republikanska, mada to ne znači da će i dalje biti tako.

Pozdrav...
Harper
25. jul 2016. u 09.37
Trump !
santa
26. jul 2016. u 08.10
Nema veze ni sa jednim ni drugim već o novostima sa brdovitog Balkana;
http://www.blic.rs/vesti/svet/zubarka-iz-osijeka-postrojila-pacijente-ako-ne-mirisete-lepo-nema-popravke-zu... grxb1gp
santa
26. jul 2016. u 08.12
Pantija
27. jul 2016. u 11.24
Skroz je nebitno. I Obama je delovao kao pristojan covek, pa se pokazalo da ništa drasticno nije mogao da uradi. Sve sustinske promene je blokirao Kongres. Na sve značajne pozicije je morao da stavi ljude koje su mu naredili. Neće u toj zemlji biti promena dok narod ne uzme motike u ruke, a ni to se neće uskoro desiti jer su vecini Amerikanaca isprani mozgovi.

Mada, iskreno, volela bih da ona djubretara izgubi, cisto da njena bolesna ambicioznost i onoliki ego ne bi bili nagradjeni. A i bilo bi zabavnije sa Donaldovom frizurom 
santa
27. jul 2016. u 11.36
Dokle god, čak i u sali rezenujemo vaznost zašto bi birali, ili ne, nekoga da vodi državu, tapka ćemo u mestu!
sirchulle
(CAD Designer)
27. jul 2016. u 14.22
Nekako, kada popijem par bavarskih piva i ja bih voleo da dobije ove izbore Tramp ali zaboga ljudi pa taj covek nije normalan. Alternativa Klintonovoj nije Mahatma Gandi ili neko drugi nego bas Tramp. Laže i maze kao Milosevic, na sve strane. Učinice Ameriku opet velikom? Ja bih voleo da može ali ne ide. Nije to posao za jednog coveka za jedan dan kako on to prizeljkuje da bude nego je to proces. E, sad o frizuri ja ne bih nešto posebno jer frizura ne čini coveka, nego njegovo delo. Tramp je iskoristio sve, na granici legalnog, mogućnosti Amerike ali i Klintonka je. Ko je ovde gori pojma nemam ali ni jedan od kandidata ne valja. Izabrati treceg ne ide a to vas (nas) dovodi do onog osecaja da je sve beznadezno.
pravda_i_istina
28. jul 2016. u 08.42
Iz dosadasnje istorije i prakse vise je 'mrvica' ostavljala na stolu demokratska stranka nego republikanska,

=====hteo sam da ti odgovorim pitanjem, zar ćemo da glasamo za mrvice, zar smo za mrvice dolazili u usa, mrvice smo imali i u srbiji? i kada to, navedi, je demokratska stranka bila bolja u raspodeli drustvenog proizvoda?

Mark 7

27 „First let the children eat all they want,” he told her, „for it is not right to take the children’s bread and toss it to the dogs.”

28 „Lord,” she replied, „even the dogs under the table eat the children’s crumbs.”

29 Then he told her, „For such a reply, you may go; the demon has left your daughter.”
santa
28. jul 2016. u 09.41
„...vise je 'mrvica' ostavljala na stolu...”

Sto bi se ovde reklo; - where is your sense of humor, ili (kao sto i već i sam znaš) da'figuratively speaking' se PODRAZUMEVA da vise ostaje na stolu od demokrata nego sto je ikada to bilo od republikanaca!
------
Figuratively means metaphorically, and literally describes something that actually happened.
pravda_i_istina
28. jul 2016. u 10.33
pa ja sam te istorijski i pitao za vreme kojih to demokrata je ostajalo vise (ja sam u usa tek deceniju)

figure of speach imaš i u jevandjelju koje sam ti ponudio iznad, mada sam na umu imao nešto sasvim drugo van teme, biblijko

digresija: Konkretno ili apstraktno
(ako te zanima http://www.geocities.ws/svetopismo/prokletstvo.htm )
concrete - not abstract, KONKRETNO SHVATANJE, real, for building (za gradjenje), solidify (udružiti se, zgusnuti se), form into a mass
concretion - stone (kamen, stena), SRAŠTEN, coalescence (srašćivanje), concrete mass
abstract - not concrete, IZVADAK, UKLONITI, deduct (odbijati, oduzeti), abstruse (nerazumljiv, taman)
abstraction - oduzimanje, kradja; process of stripping an idea of its concrete accompaniments (proces lišavanja ideje njenog konkretnog dodatka), absence of mind (bezumlje), something visionary

santa
28. jul 2016. u 11.09
Pogledaj moj u temu od 7/27, ako je još nejasno, pitaj za dodatne ref.

„1948-2016: US Unemployment”

Rate„http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/137/17112503/1948-2016-us-unemployment-rate.html?11

pravda_i_istina
28. jul 2016. u 12.22
pogledao sam
malo sam se izleteo sa pitanjem...
u usa vladajui stereotipi, usadjene predraduse, premise, biracima se nešto servira, bilo kroz politiku, levi i desni, bilo kroz holivud, kauboji i indijanci, i to je NEUPITNO - e, pa da li je? ljudi trebaju da misle svojim glavama, da istrazuju, a ne da prihvataju sve zdravo za gotovo
santa
28. jul 2016. u 13.05
Upravo je u tome razlog zašto postavljam, po nekad, informacije iz 'pouzdanijih' izvora nego od 'čula kazala' drustva.

Svakako da je do svakog od nas da se sto vise i bolje informise pre nego što se odluci za nešto, posebno u vezi na koju stranku se možeš vise osloniti po pitanju zdravstvenog osiguranja, i ostale svakodnevne potrebstine jedne familije koja radi i privredjuje kako sebi tako i drustvu.

Americki drustveni i politicki sistem je kompleksan sa bezbroj varijacija koja se lakomisleno mogu protumaciti pogresno i na svoju ličnu ustrb, posebno za nas 'strance' koji vise gledamo sa ličnim predrasudima nego racionalno, doduse ista je ta boljka i za 'domorodce' posebno ove sa juga (southern states).
the-bezi-man
29. jul 2016. u 16.13
Oboje su kriminalci, ubice i lopovi.

Zar je bitno koji kriminalac, ubica i lopov te vodi? Isti je sve to k.u.r.a.c. i cudo da neko tako „pametan” i „obrazovan” nije shvatio ni posle 70 godina u Americi...

Ti kad bi živeo još 170 godina u Americi, ni dalje ti ne bi bilo jasno šta se u njoj desava! :))
santa
29. jul 2016. u 22.28
Gibberish, nonsense - ne trebunjaj, !
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. avgust 2016. u 05.33
ovo:

Americki drustveni i politicki sistem je kompleksan sa bezbroj varijacija

je veca glupost, čak i od onoga kad nemas šta da kažeš, pa kažeš „ne trabunjaj” „bulsit” (i ostale tvoje - prevod-nemam-vise-teksta postapalice).

b.t.w. isto imam utisak da je bezimenijeva diagnoza iznad dosta tacna (jedna od). mada, nebitno. bole te usi ko će da bude prezident - na to ionako ne možeš da utices (svojim glasom), a mislim da ni misici vise nisu , pazi sad izraz :) - suficijentni - da nešto promenis.
covek bilo šta sto menja - menja misicima. ne glasom. glasom kao dajes neki legitimitet farsi nepromena.
mada, nisam siguran da si sposoban da isprocesuiras ovo u glavi.
brodarac
(Marinero)
27. septembar 2016. u 13.54
Zar Amerima nisu dosadile ove face Bila i Hilari.
Zar nije lepse gledati u vestima Melaniju od BIla i koji nas je bombardovao i opet će to možda ova njegova učiniti samo ako ne priznamo Kosovo i ne ukinemo Republiku Srpsku.
TRAMP i samo TRAMP nam može doprineti da nam najzad malo svane. Pa ako nam i ne bude bolje bar nećemo vise gledati Klintonove.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.