Diskusije : Emigracija

 Komentar
Gde želite vecno pocivati?!
disco-na-selu
03. jul 2016. u 08.25
Odrasla u gradu, zivot provela po svetu I sad...konacno povratnik I u penziji.
Kucu sam napravila ovde na selu sa namerom da se jednog dana vratim zauvek na ovak komad dedovine koji sam dobila testamentom.
Već vise od 10 godina kako sam dosla I uzivam u zivotu ovde.
Odlucila sam da sebi za zivota odredim I sagradim mesto vecnog pocinka...Naime, na seoskom groblju je sve manje mesta jer izumiremo a bez obzira sto je grad udaljen samo 5 km. mladih nema.
Kad dodje red da ja umrem ne znam dali će imati koga da me pomogne pokopati...selo opustelo!
Pošto u Beogradu navodno nema vise mesta za sahranjivanje a I skupo je mesto svi koji imaju poreklo iz našeg sela dolaze da se sahrane ovde iako pre toga goooodinama nisu ni privirili ovde! Tako ispada najjeftinije a I ne placa se održavanje...doduse niko grobove ni ne održava već svaka familija svoje.
Pa ja resih da napravim sebi ogradu pre nego nestane mesta...
Moja cerka smatra da sam u pravu ...kako sam odlucivala gde ću živeti tako mogu sama odluciti gde ću posle...
Kenny
03. jul 2016. u 12.50
Nekako tokom zadnjih godina vidim u ljudima nedostatak sreće, zdravlja, ljubavi ali meni najvaznije osmeha. Neko sam ko se budi nasmejan i raspoložen.

Voleo bih da kad umrem da me sin odbaci do juzne afrike gde postoji velika koncentracija belih ajkula. Hteo sam da ili on ili da platim fotografa i da me obuku u ono crno gumeno odelo i da me vuku po povrsini dok me Bela ne chapi i onda slikanje.
( jedan od najlepsih napada zivotinjskih je napad bele ajkule gde su zabelezeni slučajevi da ide i preko 5metara u visinu pri iskakanjuh)

Tako da jednog dana u dnevnoj sobi stoji i ta slika gde me guta, cepa, bela ajkula i ako i kad neko pita a šta je to pored ostalih slika u dnevnoj sobi da kažu još jednom sa osmehom a ovo je deda Milan, kreten, ludak i tako...

Racuno sam kako bi i posle smrti svoje najblize i prijatelje još jednom tj. uvek da nasmejem pa i onda kad nisam vise tu.

Mislim zalosno je šta rade sa našim ljudima nisam imao neke ambicije da skrenem nešto sa teme ali ne bi voleo na svojoj sahrani da vidim suze. Neka puste muziku, kakva crnina, kakvi bakraci.

Samo nek su svi veseli i zdravi posle mene i da idemo po redu.

A i vasa ideja je lepa gospodjo, skromna.

the-bezi-man
03. jul 2016. u 15.38
meni je ceo koncept sahranjivanja besmislen. a pogotovo pravljenje spomenika. zauzimas bzvz prostor, nameces nekome obavezu da posecuje i održava. drugo, pre ili kasnije, svi grobovi će biti preorani, ako ne za 50, onda za 100 godina, tako da kakve veze ima, kad si već inače mrtav? mislim da oni koji sebi još za zivota podizu velike spomenike, i grobnice, od kojih neke izgledaju kao mauzoleji, su ustvari veoma iskompleksirani, narcisoidni, ego-manijaci. I velicina njihove grobnice je proporcionalno srazmerna njihovom egu i kolicini kompleksa koje su imali za vreme ovozemaljskog zivota.

što se mene tiče, kremacija je najbolje, najpametnije, najefikasnije i najprakticnije rešenje. i to ne kremacija, pa da se opet polazu urne u grobnicu. ne! nema urne. pepeo se raspe... po mogućstvu u vodu, reka, more, okean, nebitno... samo možda ne bih u stajacu vodu, tipa jezero i sl. ali u krajnjoj liniji može i tu šta fali? može bre i na livadu... šta ima veze. ekoloski, ne zagadjujes ništa, ne zauzimas parcelu, ne smetas nikome, i nikoga ne obavezujes ni na šta. to je tako kul i zen. ja ću/bih tako, a za vas ne znam.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. jul 2016. u 18.15
mene recimo bole uši šta će se desiti sa mojom smrdljivom lešinom kad geknem...
voleo bi da me NE sahrane nigde - iz prostog razloga što je taj generalni koncept - sa'ranjivanja dosta glup, i neodrživ.
ako svi recimo imaju kintu da plaćaju jkp-ovima „komunalac” - da ne kažem do u večnost održavanje grobalja, na kraju će planeta zemlja biti jedno veliko groblje, i poslednji stanovnik iste će poslednju parcelu pogodnu za život, recimo neke poljoprivredne kulture (ili ljudi/životinja) pretvoriti u grob - i u njega će položiti pretposlednjeg stanovnika planete zemlje, a potom će i sam otegnuti papke - od gladi - jer neće više biti obradive zemlje. čak i ako navata neku ribu u morima - ne znam gde će da je iz'ede...
no, ako me pak i sa'rani neko negde - prilično me bole uši i ko, i kako će to da organizuje. što se mene tiče najbolje da moju lešinu neko baci negde u polje da me iz'edu 'tiče nebeske, i šakali i lisice zemaljske. spaljivanje mi je bezveze - pošto je to rasipanje energije bespotrebno.

srećom evo dan zahvalnosti - to je ono kad ti što vole da se saranjuju dođu i pobiju one koji se ne sa'ranjuju, i ukradu im zemlju, i onda smo svi zahvalni među sobom - valjda ovima prvima što su pokokali ove druge :)
Kenny
03. jul 2016. u 18.42
Sasha, ovom gore antihristu umobolnom će sve ono najmilije da uz vatromet polako i najgorim bolovima umire isto kao sto su milioni neduznih svih mogućih vrsta i rasa odstranjivani u najgorim mogućim scenarijima smrti.

Evo help Baznija i free Kosova stize u njihova dvorista već uveliko.

Ko šta radi sebi radi.

U našim venama tece krv Svetog Save, oca Nikolaja Velimirovica i bezbroj drugih naših predaka.

I NA NEBU
I NA ZEMLJI
VECNO ZIVE SRPSKI JUNACI !!!

Bog sve vidi !!!

Nicija do zore nije gorela.

Ko da za crkvu i sirotinju ( u slučaju da crkva skuplja i daje za sirotinju posto to nije slučaj) dao je Bogu a Bog nikom duzan nije ostao. Ako nemas novca daj savet, budi tu kad je najteze, pomogni sam i prvi daj primer.
Novak
03. jul 2016. u 23.23
Nakon uredjenosti srpske države i srpskih groblja u celini
ostaje mi samo odgovor na treće pitanje, kako gore
izgleda organizovanost spasenih srpskih dusa?
Efemeris
07. jul 2016. u 13.40
Pa ova dvojica umobolnika, dusevnih bednika i sinova razocaranih roditelja - sale i bezimeni, i bolje da nestanu bez traga i to odmah bez cekanja. Vama ionako ništa nema smisla, šta ćete ovde uopste? Idite tamo negde gde vam je bolje i spasite nas ovde od vaseg mizernog prisustva.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. jul 2016. u 14.12
Probaj da pišeš malo inteligentnije postove. Ako ne umeš sam, pitaj nekog pametnijeg da ti sastavi. -bolje će biti. :)
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
07. jul 2016. u 16.35
Većeg mazgova od Deformerisa je stvarno teško sresti! :))
Efemeris
08. jul 2016. u 13.32
Tako mi vas je zao da sam resio da kažem nešto pozitivno o vama. Pa eto možda to da ste ipak tu, ma kako drustveno izopaceni, ojadjeni, utuceni i izgubljeni, vi ste ipak tu, jer znate da će vas nasi ljudi bar primetiti.
santa
08. jul 2016. u 14.54
Right on, brother!
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
08. jul 2016. u 18.00
Deformeris,

Takvi ko ti nisu nikad imali tu privilegiju i cast da postanu moje drustvo. Jer ja svoje drustvo vrlo brizljivo biram i po strogim kriterijumima koje ti i Mr.PhDick Santa na vasu veliku zalost ne ispunjavate...

I prestani da cmizdris zbog toga. Eto ti ga santa, pa nek ti on bude drug. Kod mene kad jednom zase*res, nema nazad i nema popravnog... :) Tako da mozete sad jedan drugom da placete na ramenu, sto sam vas odj*ebao još u startu, a toliko ste zudeli i cvileli za malo moje paznje... :)))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. jul 2016. u 04.55
u krajnjoj liniji, plati nekom piće - da ti napiše smislen post zauzvrat. ja bih ti recimo čak i za džabe napisao, ali odma bi se provalilo da nisi ti.
sećam se svojevremeno u školi, sedim ja u klupi sa najgorim đakom u odelenju. i pismeni iz matiša, tri zadatka. ja uradim meni, uradim njemu jedan, i on kaže daj i drugi. reko alo budalo, daće ti trojku i izvešće te na tablu... jok. aj mi u radi. o.k. ko te j. - uradim mu ja i drugi. -aj mi u radi treći. -jesi normalan, pa ko će da ti poveruje da znaš za petaka, kad jedva navlačiš dvojku (sve predmete)?. ma uradi mi. o.k. - uradim mu ja i treći.
sledeći čas rezultati - dva petaka, par četvorki, i t.d. kaže nastavnica, ajde sashi verujem da je uradio za petaka, pošto jeli još iz matiša nije dobio manju ocenu od petaka, al v..-u ne verujem. ajde junače pred tablu, pa nam samo ponovi kako si uradio ova tri zadatka.
...nešto kasnije.. - o.k. aj' sedi, pa ću, ako nije problem, da ti upišem kečinu iz ovog pismenog zadatka :)
eno ga ortak taj radi ilegalno u švecku... - inače dobar i prostodušan bio i ostao, i malo priglup, pa shodno tome i skromno obrazovan.
za tebe još nisam siguran da li si prostodušan ili si kvaran (naginje na ovo drugo).
u glupost, s druge strane, nemam nikakvih sumnji.

*eto vidiš kako izgleda smislen post :) :)
pozdrav i svako dobro.
Efemeris
10. jul 2016. u 14.30
Možeš ti pricati idiotima o bilo cemu satima a da njima i dalje nije jasno o cemu ti pricas. Tako i vas dvojica, ne vredi sa vama pricati dugo, već tu i tamo pomalo udeliti neku pljusku tek da se ne osetite zapostavljeni.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. jul 2016. u 04.23
↑↑ :)

ovaj gornji post:
smislenost: bez
originality: zero (0)
:)
sirchulle
(CAD Designer)
11. jul 2016. u 15.39
Eto nisam mogao da odolim i da se ne javim i na ovu temu. Kao sto rece Neil DeGrasse Tyson, poznati astrofizicar i propagator nauke i svega sto je sa istom vezano, želim da jednoga dana moji posmrtni ostatci budu na opstu korist prirode. Ja sam dosao na ovu planetu zeljom i voljom mojih roditelja a do sada i od sada sam koristio materijal, energiju, biljaka i zivotinja koje sam pojeo u tom vremenu i cijom sam se energijom napajao. Zeleo bih samo da to isto i vratim prirodi kada moj fizicki status ne bude vise aktuelan. Prah prahu i zemlja zemlji. Odakle sam dosao tu se i na kraju vracam. Svak' od nas ponaosob.
the-bezi-man
12. jul 2016. u 11.08
Deformeris,

Sto si tako negativan? Može to sve malo lepse i sa pozitivnije strane da se gleda. :)

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.