Diskusije : Emigracija

 Komentar
EU Referendum..
santa
24. jun 2016. u 00.07
Rezultat referenduma naglasava dolazak bolja vremena ili losija za EU?
santa
24. jun 2016. u 06.37
http://www.politika.rs/scc/clanak/357818/Šta-britanski-referendum-znaci-za-Evropu
sky29
24. jun 2016. u 07.04
Teško će biti i za EU i za GB, pogresna odluka
santa
24. jun 2016. u 07.22
Neki, malo bolje upuceni u current affairs iz ovog 'komsiluka' ocenjuju ishod referenduma kao početak kraja globalizacije i gropolitickog uticaja USA mocnika na svetskoj sceni.

Koliko je to izvodljivo, dobro ili loše vreme će dokazati a u međuvremenu ide se po ovdasnjem; - in God we trust, everyone else pays cash! :)
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 08.06
mnogi nisu verovali da je moguće, propaganda za ostanak je bila ocigledna, caak su dovodjeni i kucici sa majicama remain, pa su se glasaci sprdali kako su se oni odlucili kako će glasati, ali su njihovi kucici još neopredeljeni... čak i danas čitamo da su reultati referenduma neobavezujuci, već da parlament ima poslednju reč

kako bilo, maliciozni će reći da gde udju hrvati sledi raspad, drugi - da je putin kriv itd

ova prva izbijena cigla iz eu je samo početak rasturanja evrope komplet, na jednoj strani americko eliminisanje konkurencije, a na drugoj slom bliskog ujedinjenja evropljana u pohod na istok... bankarska oligarhija bi se ionako prekomponovala, ali ovaj demokratski izraz je najelegantniji način da se izbegne rat u evropi, tj. evrope protiv rusije, sa natoom kao ujedinjujucim elementom... neki imaju iluzija da je nato dobra zamena za evro, ali u aziji sangajska org. je blizu da okupi polovinu covecanstva, kao zajednicu naroda i država koje se razvijaju, te ponudi alternativu bankarskom kartelu koji pravi zajednice zarad neokolonijalizma zaodenutog u neoliberalizam, kako bi narode vratio u srednji vek, a države rasturio
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 08.24
multipolaran svet, i brics je trebao da prevari atlantiste dok se pacifisti ne konsoliduju u sangajskoj organizaciji za saradnju, trenutno 44% covecanstva, i to na principu gradjenja, a ne razgradnje

kinezi, sa ustedjenim dolarima kupuju po africi, juznoj americi, a na nagovor rusa spremaju se da preko srbije (grci su ispali izdajnici), pomrse racun atlantistima u evropi, koji kad shvate da će morati da se ciste - ostavice haos

rusi se samo smeskaju i cekaju da vide kako će i za to atlantisti njih da okrive
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 08.34
samo tuzakaju, a ko je tuzitelj

Дїаволъ) или Сотона (хебр. שָׂטָן, арам. שִׂטְנָא, лат. Sátanas, са првобитним значењем у хебрејском језику „противник”, „тужитељ (пред судом)”

tako da znate

Блажени миротворци, јер ће се синови Божији назвати (Мт. 5; 9)
pacifisti su mirotvorci, a atlantisti se spremaju da naprave haos... Tako i sotona ako se razdeli sam po sebi, kako će ostati njegovo carstvo?
santa
24. jun 2016. u 08.34
Sa izlaskom GB iz EU odgovor na pitanje koja clanica je sledeća da sledi istu sudbinu kladjenje među 'politickim kockarima' je, kako navode neki sa media, već u toku.

Stay tuned...
sirchulle
(CAD Designer)
24. jun 2016. u 08.45
Poceo sam da čitam ove komentare a kada sam dosao i do religiozne tematike, pripalo mi je loše pa sam morao do WC-a da otrcim i da se posteno olaksam. Najgora od svih prevara naravno nije ni bankarska, industrijska, vojna nego religiozna. Skoro da je gora od nacionalne prevare mada stoje rame uz rame. Bankari, industrijalci, vojnici moraju nešto da izmisle, sastave, naprave i prodaju nekome za nekakve novce dok religije to ništa ne moraju i njima pare kaplju bez poreza naravno. Droga, monetarni sistem, oruzje, nafta, hrana imaju nistavnu vrednost u odnosu koju ima religiozni proizvod a to je nada. Prodaja nade je najveci mogući biznis i funkcionise na svakom mestu u svako vreme. Americki san, nemacki san, kineski san je ništa prema religioznom snu koji se iznova i iznova prodaje za ogromne svote novca bez garancije, prava zalbe ili reklamacije...
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 08.51
ok sule, komunisticko nasledje, vrazija rabota, ko priznaje, pola mu se prasta: prvo sanjas americki san, pa se posle predomišljas, budi dosledan, budi covek kad već nisi ambiciozan da budes...: A JA REKOH BOGOVI STE I SINOVI VISNJEGA SVI
santa
24. jun 2016. u 08.53
http://www.politika.rs/scc/clanak/357835/Vucic-Srbija-nastavlja-evropski-put-garantujem-stabilnost

Ovaj zadnji deo naslova bi se reklo ovde (opet da ponovim): - In God we trust, all others pay CASH!
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 09.03
sule, zaboravih, ja ne kupujem nadu, veru, ljubav, a ni ne prodajem ih; ja ih imam kao potencijal koji nisam mogao da ukomponujem u ovaj materijalni svet, sa laznim ili bez ikakvih ideologija, bez viseg cilja... neke prevare i proizvode ti kupujes, a za neke ni ne znaš da postoje, uostalom zašto bi se ti uopste i bavio nepostojecim bogom, ostani covek i sanjaj danas americki sutra neki drugi san, ostavi Boga nama probudjenim
Efemeris
24. jun 2016. u 09.56
Koliko su već puta Britanci hteli da izadju iz EU? Hteli oni to ili ne, ostace tu gde su.

Preteruje se u ocenama značaja Bregzita. Trgovinski odnosi i saradnja između UK i zemalja EU će ostati takvi kakvi i jesu. SAD i nije clan EU i bez obzira na to izvozi najviše svoje robe upravo tu. EU je stvorena da bi kao trziste rada, robe i usluga mogla da parira SAD. Postoje prednosti u liberalizaciji prelaska granice ali to je ostvarljivo i bez EU.

Ja sam poprilično religiozan, ali te ideje koje ti pravda iznosis se teško mogu pod to podvesti. To su tek neka nagadjanja naslepo o stvarima koje niko od nas ne zna.

Sule, odakle ti takva ideja o religiji? To zvuci kao kad neko pokusava da objasni fenomen religije sa pretpostavkom da je sve to prevara. Cela poenta u religiji je da ili verujes ili ne verujes. Ne može te niko ubediti niti prevariti u tome. Vecina vernika, na zalost, nikome ne placa ništa. Toliko o prodaji.
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 09.59
eu da parira, ali kome? jes, bas zato ju je cia pravila - čitaj i uci: http://www.telegraph.co.uk/business/2016/04/27/the-european-union-always-was-a-cia-project-as-brexiteers-di...

šta ja nagadjam konkretno?
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 10.03
rusi čak kažu: hvala na sankcijama, da potraju sto duže

i ako/kada se uvidi da od pariranja RUSIMA nema vajde - UNISTICE JE kao bespotrebnu, suvisnu KOLONIJU, tj. da ne bi imala ni mogućnost da parira atlantistima
sirchulle
(CAD Designer)
24. jun 2016. u 10.05
Ma, ostavio bih ja njega vama nego mi vi ne date a ovamo se ljutite kada neko reaguje na to. Naime ti si prvi pomenuo boga i niko ne ide naokolo te propagira kako boga nema nego je zapravo obrnuto. Čak se nazivate probudjenima. Nikome ne pada na pamet da ide od kuce do kuce i govori kako boga nema nego razni misionari raznih boja i oblika od raznih crkvi, država, udruzenja idu naokolo i to cine pocev od tebe pa nadalje. 'Ajde da razumem navijacko raspoloženje prema azijskim despotijama jer to bi bila neka teznja kojom se lece naše frustracije ali pominjanje boga u tom kontekstu je ismejavanje istog boga. Ides bre djonom da obesmislis svako drugacije mišljenje. Toliko je ozbiljno ovo sto pišes. Kada prestanete da nas silujete sa bogom onda ćemo i mi prestati da se branimo. Do tada da znaš da teza koja ne pruza dokaze (da bog postoji) ne trazi dokaze da bila opovrgnuta.
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 10.13
sule, ovako stoje stvari:

ja sam pomenuo Boga pre nego sto si se ti javio na temu, znaci zbog drugih diskutanata, a ti si se osetio prozvanim, spopala te dijareja; nisam ja dosao tebi na vrata kao jehhovini svedoci, već na forum, i ti si mogao da me zaobidjes; isto sa veronaukom vs gradjanskim vaspitanjem, - zaobidjes, ne kenjas po ljudima, kao ceda (ldp) po ovima sto slave bregzit ako su mišljenja/opredeljenja tu negde 50-50%
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 10.15
Čak se nazivate probudjenima.
=====šta te tu buni? pa i ja sam sanjao dok se nisam probudio, a ti si biće još bunovan od americkog sna:)
pravda_i_istina
24. jun 2016. u 10.19
nego, da li bi dizajnirao bazene u usa, jel si sanjao to, možda? još ako si vredan, gde bi ti bio kraj u usa - razbudio bi se u momentu:)
Novak
24. jun 2016. u 11.36
EU nikad vise kao dosada, nije ovo sve.
Kako će Srbima sada biti lako odgovarti
na ultimatume.
vodena
(*)
24. jun 2016. u 11.46
Ziva sam se uznemirila sto će Nemacka sada morati da izdavaja vise iz budzeta za izadržavanje svojih satelita i vernih sluga iz II sv. rata.

Da je bilo sreće Srbija je trebala odavno ozbiljno da se okrene Rusiji i da ni ne pokusava da se gura tamo gde ne pripada i da se prikljucuje brodu koji tone.
rizling
24. jun 2016. u 12.10

Nekaze se badava . **šta se pravis lud ko englez**

Engleska nikada nije bila u EU, uvek je tražila raznorazne privilegije. Dok je bila mocna nije htela da cuje o EU. A kada su postala obična država sa 500% unutrasnjeg duga, kukali da ih prime.

Poznati licemeri i cinici, koristila je sve pogodnosti i trzista od 500 miliona ljudi u EU. Nije ucestvovala u konstrukciji odbrane EU a ni podeli izbeglica. Koje su one i ameri pravili po bliskom istoku (irak, libija, i sad sirija i bivšoj YU). A pravilan raspored i primanja izbeglica bi trebalo oni uzeti sa amerima.

Cinici, su ostili prema ljudima koji se borili za Kralja u www.2. u Kraljevini Jugoslavije . Velike sile na celu cercilila dali su vlast komunistima i izabrali tita. I kao dobrodusni da spasu od komunista dali im azil. Isto sada posle razbijanja Jugoslavije koju su oni napravili. Bili su srdacni sa davanjem azila.

Može im se poželeti Srećan put !!! Neka i dalje voze level stranom, mere u miljama i colovima.

A kaže se koga nema i bez njega se može. Kvibek da izadje iz kanade. Neverujem da bi kanada propala?

Isto u americi jedna od tih silni država da postane samostalna, ameri nebi to ni osetili?

Ali zato postoje druge države koje bi da se pridruže EU. A među njima i nasa Srbija. Sto želim, da bude sto pre.

baresh
(zanatlija)
24. jun 2016. u 13.11
'Svako cudo za tri dana', pa i ovaj referendum.
sirchulle
(CAD Designer)
24. jun 2016. u 13.32
'Ajde EU pa i nekako ali da se Srbija okrene Rusiji? Mislim budimo malo ozbiljni. Okrenuti se Rusiji je pucati sebi u zdravu nogu. Rusija živi od prodaje onoga sto im je neko ostavio a od čega će da Srbija živi? Da prodaje naftu i gas? Daleko smo mi od Rusije od koje je jača jedna Italija a o Nemackoj ili Japanu ne treba trositi reci. Rusija ljudi moji ne proizvodi novu vrednost nego rasprodaje ono sto ima ni kriva ni duzna. Dok je Amer drzao naftu na visokoj ceni Rus je profitirao a kada je ovaj okrenuo list ni traga ni glasa Rusiji. Ugledati se na Saudijsku Arabiju, Venecuelu, Rusiju je ludilo mozga.

Treba se ugladati na Amere pobogu. Ne samo da vladaju svetom u mnogim oblastima nego nisu ni proizvodnju hrane zapostavili pa su četvrti po proizvodnji hrane u svetu. Jok, Srbija će kao i Rusi da prodaje naftu i gas kao da su Emirati. Mislim sprdnja je ovakav način diskusije.

Srbija jednostavno nema potencijala ni za šta. Lenji su da rade, glupi su da smisle bilo koju novu tehnologiju, čak i maline im pobije grad i susa.Čak ni svinje više ne umeju da gaje od kojih je Srbija nekada živela. Sljive i ostalo voce je odavno sasuseno, vode nemaju jer je zatrovana smecem i otpadom i tako to ide.

Meni je ipak pateticno kada se neko okrece nekome (Rusiji) a taj parazit da ne može veci biti. Da im nije nafte i gasa bili bi jadniji sto puta od Srbije čak i tako lenje i umišljene u svoju velicinu.
_bezGranica
24. jun 2016. u 13.35
Na duge staze, izlazak sabotera i US igrača može biti samo pozitivan za EU.

Vecina ilegalnih migranata koji su se slili u Evropu prošle godine su ili njihovi Commonwealth-eri ili su iz zemalja u kojima US-UK koalicija vodi osvajacke ratove i porobljava ili pokusava provesti krvavu tzv. promjenu rezima kako bi doveli na vlast UK-US poltrone. No, buduci da je UK izuzeta od zajednicke imigracijske politike, UK nije morala primiti ni jednog jedinog migranata dok su zemljama koje niti vode osvajacke ratove sirom svijeta niti imaju kolonijalnu proslost(ni luk jele ni luk mirisale), nametane obavezne kvote.

_bezGranica
24. jun 2016. u 13.37
Toplo se nadam se da je slijedeca tema na dnevnom redu osnivanje EU vojske kao alternative zločinackom i ratno-huskackom NATO-u.
Efemeris
24. jun 2016. u 14.11
pravda, nagadjas da su „atlantisti” sotonini sledbenici.
sule, ja nisam dosao da ti kucam na vrata. vernici su podeljeni po ovom pitanju, jedni su za „sirenje srećne vesti” dok su drugi poput pravoslavnih, većinom, za to da ko trazi istinu taj će i naći te da ne treba kucati na vrata.
da se srbi okrenu americi, rusiji? ma ne treba srbima niko da ih brani, ni da ih hrani. srbi su zestoko platili cenu svoje slobode, ne odricite se toga tako olako. pustite ove prodane duse kao sto je izdajica u bezaniji ili sale bez trunke mozga koji su žrtve sopstvene gluposti i strane propagande.
sirchulle
(CAD Designer)
24. jun 2016. u 14.35
@_bezGranica: Ko o cemu a Srbi o vojsci. Elem, ja ti bejadoh u jednoj takvoj vojsci, čak mi obrazovanje vojno (doduse tehnicki vojno). Naravno ne videh ništa pametno u toj vojci osim gubljenja vremena. Vojska ti je nakako kao i religija. Svi imaju svoje da se odbrane od tudje a ako ih pitas kako je to moguće niko da ti da odgovor. Svi se kao nešto brane od nekoga. Što se policije tiče to je OK jer u svakoj državi imaš budala pa neko mora i sa takvima da se bori ali vojska? Vojska kao i religija je da se uzmu pare od poreskih obveznika a da niko ne zna zašto. Čak i bankarski sektor ima neku svrhu da ne nosimo ovce i kokosi u robnoj razmeni ali vojska je stvarno cudo nevidjeno, smišljeno da poreski obveznik snosi porez na strah od komsije.
santa
24. jun 2016. u 15.01
Bilo bi interesantno cuti za vas koji živite u GB kako će vas ovaj ishod referenduma pogoditi, na poslu, studijama ili šta već?
rizling
24. jun 2016. u 15.20

Taj proces odvajanja, niko ne moze da predvidi koliko će trajati i posledice za obe strane.

To može trajati od 2- 10 godina.

A ove rezultate mora još potvrditi i njihov paralamenat. Da bi bilo vazeci, i da može početi razvod.
sirchullePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sirchulle
(CAD Designer)
24. jun 2016. u 16.21
Nekada je bilo UK kao sto je bila i SFRJ. U UK su se pitali uglavnom Englezi kao sto su se kod nas pitali Srbi. E sada je vreme da se stvari promene. Englezi neće u EU da bi ostali dominantni nad ostatkom svojih naroda, kao sto ni Srbi nisu hteli u EU. Epilog je sličan. Slovenci i Hrvati su u EU ali nisu Srbi. Tako će i Skoti i Irci recimo u EU ali neće Englezi pa će svako da slusa svog gospodara. Srbi Ruse a Englezi Amere.
santa
24. jun 2016. u 17.33
„To može trajati od 2- 10 godina.”

Biće krace nego sto bi se po protokolu ocekivalo, ali još krace neka vrsta 'domino effect za neke clanice koje su već nagovestavale 'razvod braka' u domišljaju.
Novak
24. jun 2016. u 21.19
Engleska na Havajima a USA na La Manshu
the-bezi-man
24. jun 2016. u 22.10
Ovakva odluka Engleza ne treba nikoga da cudi. Ovo je klasican postupak tih prevrljivih pic*ki. Stare su to kur*ve... Umeli su oni da cine i gore stvari, kao npr. kad su svojim saveznicima Francuzima potopili čitavu jednu flotu tokom II svetskog rata, i to nakon što su samo par dana pre toga izvodili zajednicke pomorske vezbe sa njima (?!?). Takav potez je nezabelezen u istoriji, i to im Francuzi nikada nisu oprostili. Tako da onaj ko veruje Englezima je idiot. Jer ti će bukvalno prevariti svakoga. Tako su i usli u EU od početka, sa necasnim namerama, sedeci na dve stolice i podrivajuci i minirajuci EU iznutra. Mislim da je bilo ocigledno od početka da nikada nisu imali ozbiljnih namera da se pridruzuju EU, jer nisu hteli čak ni istu valutu da prihvate. A sada evo pokusavaju da raz*...au EU do kraja, i to pazite sad ovaj detalj, nakon što su prvo silom u nju uterali masu drugih malih zemalja! Znaci ludilo, shizenje, ali kažem, nije to ništa novo, to rade još od doba Turaka, jer ko ne zna, evo da mu kažem da smo mi ustvari bili 500 godina pod Turcima upravo zbog pirgavih engleskih pic*ki... koje uvek preko tudjih ledja, i tudjih leseva obezbedjuju svoj dominantni polozaj u svetu. I zabluda je da Engleska slusa Ameriku. Pravi centar moći je oduvek bio i ostao u Londonu.
the-bezi-man
24. jun 2016. u 22.23
...i slazem se sa Shuletom da je manje vise sve prevara, religija, politika, pa često čak i nauka. Zato su na ovom svetu u kome živimo ustvari najuspesniji oni koji najbolje lažu i varaju. Kada se recimo za nekoga kaže da je uspesan biznismen ili trgovac/prodavac, to zapravo znači da je dobar prevarant. Isto je i sa politicarima. Onaj koji najbolje laže i drzi govore kojima pali mase može čak stici i do cela države i na to se sve svodi. A Englezi su majstori prevare i obmane već vekovima, i tim svojim lazima i manipulacijama vladaju svetom. Međutim njihova moc nije stvarna. Ni vojna, ni ekonomska, nego samo imaginarna i lažna moc, tj. sposobnost da se predstavis i prikazes neuporedivo jači nego sto to zapravo jesi. Znaci bleferi, koji igraju vecitu partiju pokera...
santa
24. jun 2016. u 23.22
„...kad su svojim saveznicima Francuzima potopili čitavu jednu flotu tokom II svetskog rata, i to nakon što su samo par dana pre toga izvodili zajednicke pomorske vezbe sa njima (?!?).”
------------

Read and learn, don't just blabbermouth, jackass!

http://ww2db.com/battle_spec.php?battle_id=96
santa
26. jun 2016. u 09.51
Copy/paste sa Politika: „Да ли и шта Србија добија или губи одласком Британаца?”

Vase mišljenje?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. jun 2016. u 12.41
evo sad će da se jave strucnjaci pa da objasne.
sirchulle
(CAD Designer)
26. jun 2016. u 15.10
E, moj bezimeni. Tolike godine si izgleda protracio uzaludno jer nisi shvatio sustinu zivota. Sustina zivota je laz. 99,99 posto problema na ovom svetu polazi samo od jedne pretpostavke a to je da ljudi stalno pricaju laži a veruju da drugi pricaju istinu. U prevodu veruju za sebe da su inteligentni a ostali prosti. Pošto svako polazi od tog principa na kraju prođe ko je najinteligentniji da smisli laz. Laz je odraz inteligencije a vera odraz neinteligencije. Eto, ni ti nisi poverovao da je USA najbolja zemlja na svetu jer si dovoljno pametan ali svaka inteligencija naidje na cvrst zid gde dalje ne može da prođe. Recimo i najvecim umovima je religija bila najcvrsci od svih zidova na kojima su pali. Zamisli sada jednog Isaka Njutna i ostale velikane nauke, filozofije, poezije, umetnosti koji padnu na pricu o bezgresnom zacecu i velicanju oca koji je ubio svojeg sina da spasi svet? U prirodi je laz dominantna a mislim da je istina zapravo ljudski proizvod i neverovatno glupav kao sto je i sama etika. Čak i najjači i najveci paun koji se siri pred zenkama i tako obezbedjuje potomstvo nije ništa naspram religije. To je najveca ospena svih vremena. Kakvi bre masoni, FED, Tramp, Klintonka, Sloba, Hitler...

Što se tiče izlaska Britanije ja mislim da se ništa ne gubi i ništa ne dobija. To je sve slično kao i sa teorijama zavere. Neki misle da postoje, neki misle da se svet po njima orijentise a neki misle da ih i nema . Svi su u pravu naravno. Možda postoje masoni, FED, CIA, ljudi u crnom, možda je UK izasla iz EU ali dobro sad, kakve to veze ima sa nama? Kažu da covek pobedi svet u onom momentu kada njegov unutrasnji glas postane jači od buke sveta. Nazalost, veoma malom broju ljudi se to desi. Nemoj samo da se zacudite kada vidite da je car go. Kako Britanija, tako i vecina planete i sveta. Čak i Amerika da nestane ili recimo Kina vrlo važno. Kao da ćemo izvrsiti samoubistvo zbog toga dogadjaja. Covece, preziveo svet i prvi i najgori rat, preziveo svasta pa opet ide dalje...
Novak
26. jun 2016. u 15.17
Da tako zagorci vole da kažu,
nigdar ni bilo da nekak ni bilo.
santa
26. jun 2016. u 16.30
„...možda je UK izasla iz EU ali dobro sad, kakve to veze ima sa nama? ”

Debele!
sirchulle
(CAD Designer)
26. jun 2016. u 16.48
Nikakve!
santa
26. jun 2016. u 16.53
Then we go - to each his own!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. jun 2016. u 17.37
ja bih cenio, i voleo bi da nam santa, kao veliki stručnjak i upućen čovek onako generalno objasni, da tako kažem malo elaborira stanovište da izlazak uk iz eu ima velike veze sa nama.
unapred hvala.
santa
26. jun 2016. u 18.26
http://www.politika.rs/scc/clanak/357885/Joksimovic-Ishod-referenduma-nema-uticaja-na-pregovore

Koliko je navedeno uverljivo ili ne (čitaj, uobicajeno mlacenje prazne slame) vreme će dokazati a u međuvremenu neko 'ovdeka' negde rece:

The only thing worse than being blind is having sight but no vision, pa tako i sa tim našim balkanskim filozofiranjem do besvesti!
baresh
(zanatlija)
26. jun 2016. u 22.24
sky29
27. jun 2016. u 05.00
Znaci, ovo je već ulazak u 1934-u
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. jun 2016. u 05.33
mani me jadranke joksimovic.
lepo sam zamolio - da li možeš ti da nam objasnis kako to (debelo) referendum u uk, a o eu utice na politicku situaciju u srbiji.
znaš ono - neki licni stav, predvidjanje zasnovano na licnom iskustvu i t.d.
ovo ovako kako se pravis pametan - si upravo taj gorenavedeni balkanski filozof.
santa
27. jun 2016. u 07.30
Politika: „Меркел: Морамо да спречимо одлазак других земаља из ЕУ”

Postoje dva nacina kako bi se moiglo 'sprečiti':

Kao prvo, ne otvarati svoje granice vise onima od koji će imati manje koristi a vise stete, tim pre sto od tih i takvih su već pod njihovom - kontrolom (kako politickom tako i ekonomskom).

Kao drugo, izlazak jednog 'partnera' iz zajednice (slično razvodu braka) posledice su daleko dramaticnije i pogubne nego što se to najcesce drugima čini, Ako se ovome doda 'politicka nezrelost' (čitaj, naivnost) (balkanski sindrom poznat od vajkada!) ishod izlaska GB iz EU je samo početak kraja mnogim - daydreamers koji ocekuju to 'bolje sutra' bez svcojih zasukanih rukava po onom; - uzdaj se u se i u svoje kljuse.

Pametnom dosta.
Tubby
27. jun 2016. u 10.04
„Да ли и шта Србија добија или губи одласком Британаца?” Vase mišljenje? ... santa, ko BRE bilo šta pita malog Pericu koji već decenijama sedi u poslednjoj klupi i sluzi iskljucivo za podkusurivanje. mi samo da molimo boga da ne pochnu OPET da ispravljaju krivu drinu preko naših ledja.
santa
27. jun 2016. u 10.23
Tubby, mnogo od naših 'molitave' (gledan istorijski) nisu bile uslisene, te se plasim da ni ovog puta zelje nekih će ostati puste kao i do sada.

Kad masa ljudi, tamo, sagleda realnost u kojoj danas živi i prihvati neizbeznu surovost istine da niko (EU,USA, RUS, etc.) im ne može vise pomoći nego sami sebi, druga vremena i neki 'boljitak će i tamo stici, a do tad icice se po ovdasnjem (da ponovim); - in God we trust, everyone else pay cash, tj. ko ima, a ko nema..., dailly oillusions will go on!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
27. jun 2016. u 13.07
aj pomoć manje/vise, ali odmoc... ...od eu/usa odmoci ovde... bukvalno se teško prezivljava. mislim oni to predstavljaku kao pomoć, ali cudna je to pomoć kada je bukvalno smrtonosna.
u osnovi, neko ko živi u klasicnom medijskom mraku - kakav je zapadni - ni u kom slučaju nije sposoban da sagleda i realno oceni stanje na terenu. mislim ima poneko - ali to su bas ono vrlo retki izuzeci koji apsolutno ne potiru „pravilo”
Efemeris
27. jun 2016. u 13.42
Sule, ti si izabrao pogresnu ideologiju. Ovo sto ti pricas ni glupi komunisti nisu pricali. Oni su negde u podsvesti i znali da je cela ta prica da nema Boga glupa ali su terali po svome. Ovo sto ti pricas je potrvrda da si vernik a za svoju veru si izabrao ateizam, najtupaviju anti-religiju/ideologiju koja je ikada postojala. Ceo tvoj sistem verovanja se svodi na to da nema Boga.

Ta tvoja ideja da se sve svodi na laz i prevaru i proistice iz te tvoje glupe ideologije. Jer naravno u svetu gde ateisti vladaju, zaista se sve svodi na laz i prevaru. Tako je bilo u istocnoj Evropi, a evo kako je sve vise tako i na zapadu, sve si vise i u pravu.

Međutim, nisu svi ljudi zavedeni tim glupostima. Nadam se da se to neće tako zapatiti kao sto je dobar deo covecanstva bio zahvacen time i još se oporavlja.
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 03.14
sukrija kaže, citiram:

Sustina zivota je laz. 99,99 posto problema na ovom svetu polazi samo od jedne pretpostavke a to je da ljudi stalno pricaju laži a veruju da drugi pricaju istinu. U prevodu veruju za sebe da su inteligentni a ostali prosti. Pošto svako polazi od tog principa na kraju prođe ko je najinteligentniji da smisli laz. Laz je odraz inteligencije a vera odraz neinteligencije.

a lepo sam mislio da ga ignorisem, ili bar da ga izvredjam prethodno, ali rekoh sebi 'ajde neću, sam će se on uvrediti i pokazati - i zaista, šta mi imamo vise da komuniciramo sa, sa, sa OVIM?
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 03.18
znaci, sukrija je ovde bot koji laže i izmišlja sve, kao svpojevremeno iranac, a mi smo lakoverne cfgghshgakuga, pa gubimo vreme
sirchulle
(CAD Designer)
28. jun 2016. u 06.13
@pravda_i_istina: Toliko o toleranciji koju vi religiozni ispoljavate. Ne samo da idete okolo i prosipate nebulozne price nego postajete neverovatno uvredjeni kada neko ne padne na vase „otkrovenje”, „probudjenje” i slične trice i kucine. Prosto vam nije jasno kako neko ne razume kako ste se vi to osvestili pa sada nas silujete da i mi setimo te „blagodeti”. Kao komunisti ste samo vam je vrhunsko biće drugacije. Eto u poslednjem komentaru si poceo i da vredjas i da nazivas pogrdnim imenima svi koji ti nisu istomišljenici. Dakle sve sam ubeđeniji da je religioznost iscasenje ljudskog uma i zdravog razuma a stepen religioznosti je u direktnoj proporciji sa psihofizickim problemima. Religioznost je silovanje prirode coveka da bi se od njih izvukla neka korist...
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 06.43
hehe, sada izvrces 99%
1. ti si se uvredio, pa si. pobegao
2. ja tebe nisam uvredio, samo sam zakljucio (pogresno) da ti kada hvalis laz i velicas lazove, i sebe svrstavas u njihov tabor
3. nastavljas da vredjas i izmišljas, a da ne znaš ni definiciju religije
4. izvini, ali ako nisi bot, onda si mentalno bolestan, jer ocigledno je da nisi tek prosto glup
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 06.45
sukrija kaže, citiram:

Sustina zivota je laz. 99,99 posto problema na ovom svetu polazi samo od jedne pretpostavke a to je da ljudi stalno pricaju laži a veruju da drugi pricaju istinu. U prevodu veruju za sebe da su inteligentni a ostali prosti. Pošto svako polazi od tog principa na kraju prođe ko je najinteligentniji da smisli laz. Laz je odraz inteligencije a vera odraz neinteligencije.

DA LI JE TO ODNOS SA SUPRUGOM, DA LI TAKO UCIS/VASPITAVAS SVOJE DETE?
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 07.02
a kontekst uvodni sukrijin, citat:

E, moj bezimeni. Tolike godine si izgleda protracio uzaludno jer nisi shvatio sustinu zivota. Sustina zivota je laz.

nastavlja dijareju, najverovatnije zadojen nekom satanistickom sektom:

U prirodi je laz dominantna a mislim da je istina zapravo ljudski proizvod i neverovatno glupav kao sto je i sama etika.

sukrija, KOJA SATANISTICKA SEKTA TE ZAVRBOVALA?

santa
28. jun 2016. u 08.34
Gospodo/drugovi, ima li te kakvo mišljenje o postavljenoj temi? Kažem 'mišljenje' a ne rešenje. :)
Magdalenna
28. jun 2016. u 10.15
Nadam se da će UK odmah da se cisti iz EU.
santa
28. jun 2016. u 11.41
Ma UK se 'cisti' iz EU i bez našeg blagoslova već ostaje pitanje bez odgovora ko je sledeći na putu za - ciscenje?
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 14.31
nebitno ko je sledeći, ni za grandbretanju nisu verovali da će da ima preko 50% i lagali su koliko su hteli, ali samo dokle su mogli

problem je sad raspad same britanije, i ako se secas americkog recepta za yu: može, ali ako uspete u miru

recept za eu: može, ali ako vas nato brani od samih sebe, vi ste nesposobni da se odbranite od rusije

jel si citao šta kaže obama, za bregzit, pa nije se nato raspao?
dok dodje tramp, taman će trebati recept za 'odbranu' od terorizma

ti samo stedi u usd, funte nisi imao, pa nemoj ni evrice, sledi haos, kriza, hteli su da je izvezu u rusiju, prete revolucijom u rusiji, rusko leto, možda bude evropske zime, sve po receptu

iz istorije, nebitno ko se tukao protiv koga, bitan je rezultat - opustosena evropa - tako i sad, ako razjedinjena evropa ne može da se ujedini u pohodu na istok, nema napoleona, nema hitlera, popice gradjanski rat (kao ex yu), ili verski (teroristi spavaci još pristizu), pa će opet biti na kolenima, a amerika će postati sigurno utociste kapitala, mozgova itd... ukrajinci isto, šta ima da ratuju, dovoljno je da koriste westinghuose nukl. gorivo i eto novog cernobilja... laboratorije u okruzenju rusije, dovoljno je da ispuste neke mikroorganizme „greškom” i eto pomora

pravda_i_istina
28. jun 2016. u 14.43
narodu obecavaju vize, a sami dobijaju pare od brisela, ili zaduzuju zemlju, eto to su zagovornici puta bez alternative,

ali narod nije glup, sve te nevladine organizacije su debelo placene za svoje delovanje, ali sad će da dobiju sipak od nacete evrope; mi vidimo šta je ostalo od grcke ili bugarske ulaskom u eu - pustos

penzioneri? pa ako udjemo u eu, i mladi pobegnu, pa od čega penzioneri misle da c e im se isplacivati penzije, ako nema radne snage da uplacuje u penzioni fond?

a bez prestanka glupi govore svima drugima da su glupi
santa
28. jun 2016. u 15.01
Hvala na komentaru i ako ocekivanja, po tvom, buducnost ne izgleda mnogo ruzicast. Dok cituckam i piskaram ovo slusam 'našeg' Mr. Trump-a i njegovo 'ruzicasto' obecanje (sa teleprintera!) u šta, pretpostavljam, da ni sam ne veruje, ali važno je masama preneti ono sto su prezeljni da cuju.

God helps all!
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 15.09
mislis? http://srbin.info/2016/06/28/vesna-pesic-seljacima-u-srbiji-oduzeti-pravo-glasa/ a šta mislis o ovome? ili šta mislis kada nikolic kaže da ćemo nastaviti na putu u eu, da je on rusofil, a eu nužno zlo? = to vise nije ni demagogija, to je sprzen mozak od tomovace (rakija koju pravi nas predsednik)
santa
28. jun 2016. u 15.26
„...Пешићева се залаже да се одузме право гласа сељацима и старијим људима у Србији!”

Na zalost to je već odavno uzelo maha u praksi gde se 'starija generacija' tretira manje od 'makovog zrna' i sa prezirom, čak (kolko se prica) ambulantna kola/usluga pre slanja pita koliko je ko star(?!).

A o politickoj situaciji zajedno sa 'vodjstvom' na najvisem nivou je najblaze receno pod uticajem (čitaj, podređeno!) od - visih sila.
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 16.12
santa, posto volis da čitaš, evo ti http://www.novi-svjetski-poredak.com/

teme
USTANAK: Brexit izazvao domino efekt diljem Europe
777: Brexit se dogodio na točan datum okultnog ciklusa ‘Shemitah’
PUTIN: Brexit se dogodilo zato što su britanski masonski političari arogantni
BREXIT JE POSLJEDNJI ČAVAO U LIJESU TTIP-a! Francuski premijer ne želi američku GMO hranu i zatrovano meso
santa
28. jun 2016. u 16.36
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 16.41
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 16.48
santa, bolje gledaj simpsonove nego sto čitaš theeconomist
simpsonovi su predvideli trampa odavno, a ne hitlery kao ekonomist

daklem, rotschildov nwo je propao, sangajska organizacija pravi nwo, sto bi pokojni sloba rekao jer TAKO TREBA
pravda_i_istina
28. jun 2016. u 16.51
osujeceni su 11.3/11.5 „slomljena strela” „predvidjeni” the economist-om (slika koju sam dao iznad sa tinyurl)
Pantija
29. jun 2016. u 10.53
„Rezultat referenduma naglasava dolazak bolja vremena ili losija za EU?”

Losija. Ali to je potpuno nezavisno od referenduma.

Ceo svet ode u Honduras. Ratuje se na sve strane, posla je za boraniju sve manje, a bogati sve zastrasujuce bogatiji.

Populacija na ovoj planeti sve veca, a prirodni resursi isti ili sve manji. Azijati se proširise po celoj planeti, uskoro će nas biti i 8 milijardi stetocina. A pre samo tridesetak godina nas je bilo 5 milijardi.

Pobismo zivotinje, promenismo biljke, zatrovasmo zemlju, vodu i vazduh. Zagadismo sve djubretom, hemijskim i nuklearnim otrovima. Unistismo sve prirodne biljne vrste da bi ih zamenili genetski modifikovanim monstrumima.

Ja se lično ne zanimam previse prognozama šta će biti za par decenija, jer verujem da nećemo imati ni šta da jedemo ni šta da pijemo do tada.

A referendum na ulazak Srbije u EU nema nikakvog uticaja, posto mi i bez njega ne bi nikada mogli da udjemo u EU. Možda za jedno dvadesetak godina, kada ostanu samo Nemacka i Hrvatska.

sirchulle
(CAD Designer)
29. jun 2016. u 15.54
Realno vecina vas je na ovom forumu zatrovana gomila pesimista koji se borite samo za ono sto prepoznajete kao dobro i ispravno. Cuj, svet će propasti ako nas ima osam milijardi ali to je i moja baba pricala kada nas je bilo pet jer je bilo samo tri kada je ona bila mlada. Svako cudo za tri dana.

Svet će propasti ako UK izadje iz EU? Vrlo važno. Hitler je okupirao celu Evropu pa opet ništa. Neki velicaju Putina i Rusiju kao uzore samo ne znam čega. Slobode, demokratije? Nema te slobode ni na Zapadu a u Rusiji još manje. Slabo stado juri jakog cobanina. Kao u sledećoj pesmi. Gomila beskicmenjaka i lezilebovica kojima drugi treba da rese sopstvene probleme.

https://www.youtube.com/watch?v=df-oNP3TI1s

Zatrovana hrana? GMO? Ma, naravno. Bilo je bolje i zdravije u vremenima kada je kanalizacija lila po ulicama i kada su ljudi sa cetrdeset godina zalazili u duboku starost od pedeset godina. Umirali ljudi od upale zuba i to se sve poredi sa ovim danas? Ljudi, pijete li vi šta pre nego ovo napisete ili ste pod uticajem jačih narkotika?

Verujem da ste se svi dobrano najeli i napili pa ste poceli da prdite jer kao cigani kada imaju masti i po dupetu se mazu. Kao sto rece Dzoni Stulic:

https://www.youtube.com/watch?v=dCxt7S4XyUA

Posebno onaj deo kada jedu g*vna i sanjare...Trazite zavere CIA, Vatikana, Masona jer ne morate ujutro da napojite i nahranite stoku, onda uzmete knjige i spremite znanje koje ste zadnju noc uz svecu sticali i da nakon desetak kilometara stignete u skolu.
Pantija
29. jun 2016. u 16.36
Pa hvala sirchulle, lepo ti mene pocasti. Ja sve nešto mislila ti si kao kulturniji od vecine na ovoj diskusiji, ali eto, loše procenih...
pravda_i_istina
29. jun 2016. u 18.41
the-bezi-man
29. jun 2016. u 22.18
test
the-bezi-man
29. jun 2016. u 22.25
E posto sam odbanovan konacno, a inače sam bio banovan na pravdi boga, nicim izazvano, ni kriv, ni duzan... takoreci nevin... da reknem i ja koju.

Nikakve veze nema za EU to što je UK izasla iz nje. Međutim, ni Evropi, ni Britaniji, ni celom svetu neće biti bolje, nego gore, ali ne zbog izlaska Britanije iz EU, nego inače. Bilo bi i bez toga. I znaš Shule, to nije niakakav pesimizam, već realnost. Koju ti možeš prihvatiti, ili ne. Tvoja stvar. Uostalom ako meni i drugima koji isto kažu da će biti losije ne verujes, evo ziv ti nama bio pa video. Nećeš dugo da cekas.

Inače, osnovni problem ovih diskusija je sto nema diskusije. Ima samo drzanje nekakvih monologa a to smara. Drugi problem je sto ocigledno ne živimo svi u istim stvarnostima. A treće, možda čak i najveci problem je, sto pojedinci nisu u stanju da prihvate i postuju pravo drugog na razlicito mišljenje. I odmah prelaze na vredjanje sagovornika na licnom nivou. Meni je OK sve sto ste pisali, jer to možda tako stvarno deluje iz vaseg ugla. Nikad ne bih vredjao nekoga samo zato što se moje mišljenje ne slaze sa njegovim. Međutim, ako neko pocne iz cista mira mene da vredja i moje stavove, što se često desava, naravno da ću da uzvratim, i to duplom merom. Ali vredjati nekoga samo zato što nam se ne svidja njegovo mišljenje je krajnje idiotski.
the-bezi-man
29. jun 2016. u 23.22
e da, i nešto nisam primetio da je neko rekao da će Evropa propasti i nestati, a kamoli svet! :)

takve tvrdnje su smesne. mislim, možda i hoće jednog dana, ali taj dan niko od nas neće doziveti.
santa
30. jun 2016. u 06.16
„Ali vredjati nekoga samo zato što nam se ne svidja njegovo mišljenje [i godine starosti!] je krajnje idiotski.

Right on, brother; you're an idiot)!”
baresh
(zanatlija)
30. jun 2016. u 10.15
;-) & ;-( ...
the-bezi-man
30. jun 2016. u 11.32
Santa,

Nemam ja ništa protiv tvojih godina, nego protiv tebe. Jel sad jasnije? To sto si mator je uredu, ali nije dovoljno da zaslužiš moje postovanje. Moras pre svega biti covek. A ti to nisi, izvini na iskrenosti. Eto, to je ta „sitnica” koja nedostaje... :)
baresh
(zanatlija)
30. jun 2016. u 12.02
Hajdeeeee - ko nam to sve kaže...ta nije nogutje?

Pompezni, nema ništa pod moranje,

Da neko bude covek & zasluzi nečije postovanje - uslovno je da se dokaze ličnim.
A što se tiče 'iskrenosti', toga ima na buvljaku - ako nisi znao.

p.s. izvinjavam se na upadici, neodoleh...

p.s.s. molim,hvala lepo - i drui put.
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 14.38
Referendum je najgluplja nedemokratska metoda demokratije. Referendum ima za cilj prebacivanje odgovornosti sa pojedinaca (Vlada, Premijer, Predsednik) na kolektivni entitet kao sto je narod. Narod je imaginarna kategorija pa su tako i dometi referenduma imaginarni. Umesto da politika odgovara za svoje postupke i zaradi svoje velike plate ona svoju odgovornost prebaci na narod. Referendum se uvek odvija tako da se potvrdi sto Vlada hoće ali da ona za to ne odgovara. Tako se i postavljaju referendumska pitanja. Taj metod vladavine smo imali i u komunizmu. Cistacice su imale istu moc odluke kao i direktori pa su nam za to i propala preduzeca. Odlucivao je neko ko nije imao pojma o cemu odlucuje. Umesto izabranih i skolovanih ljudi odlucuje svako ko pojma nema ni o cemu. Politika je veoma prosta vestina. Mi biramo ljude koji odlucuju umesto nas jer mi imamo svoje poslove a oni samo taj. E, onda kada je djavo odneo salu onda oni lepo raspisu referendum ne zato što ih interesuje volja naroda nego da oni nisu odgovorni. Prvi je, po legendi to uradio Pontije Pilat koji (opet legenda kaže) osuđuje Isusa iako na njemu nema krivice ali svoju odgovornost prebacuje na rulju pitanjem da li će da oslobode njega ili Barabu. Čak je (opet po legendi) i sam rekao da on pere ruke ovom odlukom rulje. Referendum kada se raspise treba da ima izlaznost od nula posto posto nema veze sa demokratijom. Referendum je anarhija sto je gore i od demokratije a i od diktature zajedno...

Milosevic je raspisivao referendume, Sadam je raspisivao referendume, čak i Svajcarci svako malo raspisuju referendume ali to ne umanjuje njegovu beznacajnost. To je djubre ili ti slepo crevo demokratije koga treba ukinuti pod hitno.
the-bezi-man
30. jun 2016. u 14.50
Shule,

Pa cela demokratija je farsa i glupost, a ne samo referendum. Demokratija je isto jedna potpuno imaginarna kategorija, koja zapravo ne postoji. Demokratija je ustvari drugi naziv za fasisticku diktatiru i ništa vise.
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 15.13
Demokratija nije farsa i glupost ali vidim da postoji potpuno nerazumevanje demokratije. Demokratija nije anarhija kako mi Srbi vidimo taj poredak. Demokratija je nešto kao diktatura samo je smenjiva voljom gradjana. To je osnovna razlika između demokratije i diktature. Demokratiju možeš da smenis a diktaturu ne a ono sto mi mislimo da je demokratija to se zapravo zove anarhija. U demokratiji najmanje postoji demokratije. To je poredak, rad, red i disciplina. Poluge vladanja su jasne i one su nepromenjive. Ako ti se ne svidja rezultat demokratije koja je upravo bila imaš pravo da je smenis ali nemas pravo da ne placas poreze, da ubijaš po ulicama i slično.

Naravno osnovni princip demokratije je i odgovornost. Ne možeš da biras a da si postedjen odgovornosti. To nikako da shvatimo. Krenemo k'o muve bez glave a kada dobijemo po tamburi onda neko drugi kriv? E, pa neće da može. Ti si birao i tako si izabrao.
the-bezi-man
30. jun 2016. u 15.21
Kako mogu da biraju i smene kad si u svom predhodnom komentaru i sam rekao da se narod ništa ne pita i da ni ocemu ne odlucije, nego vlast? :) Izgleda da se malo gubis u svojim razmišljanjima, pa ti zato preporucujem da se vratis gore i procitas samog sebe. :))
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 15.52
Pa, naravno. Narod bira vlast koja odlucuje umesto njega. Bilo bi glupo da svako odlucuje o bilo cemu svakoga dana ponaosob i svakoga momenta. To bi mu ujedno bio i jedini posao. Mi biramo naše vladare a oni odlucuju u ime nas. Ako nisu dobri, kao selektor kosarkaske reprezentacije i njega menjamo. Kao sto je sada Sale DJordjevic veoma los selektor. Mi ne možemo da biramo ko će da igra ali biramo onoga ko zna ko će da igra.

Evo ovi nasi već nekoliko decenija loše odlucuju u ime nas a mi ih opet biramo. Naravno niko ne može da mi kaže da u Srbiji nema demokratije. Bila je i za vreme Slobe jer smo bas mi hteli Slobu a ne Kinezi ili Ameri ili Hrvati. Nazalost mi ne želimo da prihvatimo posledice naših odluka pa kukamo kao strine. POnekad mislim da demokratija postoji ali nazalost. Zapravo demokratija postoji nazalost ali šta da se radi? Od dva zla bolje je demokratija nego diktatura.
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 16.02
Zalosno je ovo što se desilo u Britaniji. Svalili odgovornost na narod bez obzira kako ovo ispalo, dobro ili loše za Britance. Neko sedi u njihovom Parlamentu, prima godinama debele pare i onda kada on treba da odluci da li je bolje u EU ili van nje onda tu odgovornost prebaci na narod. Pa sto si majmune tolike godine živeo kao bubreg u loju? E to već nije demokratija. Bolje je da si rekao:„Ja odlucujem da treba da ostanemo u EU” i da snosis odgovornost za to. Ako se pokaze da nije bilo dobro dolazi neko drugi umesto tebe. Ako se pokazalo dobro onda imaš još četiri godine privilegije. Ovako ništa od toga. Narod kriv? Idi molim te. Pa onda ne treba ništa da odlucujemo ako oni koje smo izabrali ne umeju da odluce umesto mene.
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 16.06
Čak bi i nas samoupravni socijalizam preziveo i bio u rangu sa nemackim da je ovaj princip postovan. Ja biram direktora a on neka bira strategije i planove za sutra. Ako to ne ume ja nemam ništa sa planovima i strategijama, ja samo biram drugog direktora. Prosto da ne može prostije...
the-bezi-man
30. jun 2016. u 17.36
Shule,

Aaaa, znaci tako, vlast im dozvoljava da o nekim stvarima odlucuju, a o nekim ne? Ne dozvoljavaju im recimo da odlucuju o potpuno nevaznim ili manje vaznim stvarima, ali im zato dozvoljavaju da odlucuju o kljucnim stvarima kao sto je npr. smena vlasti? :))
sirchulle
(CAD Designer)
30. jun 2016. u 18.40
Ne vredi objašnjavati, ostaces veciti oportunista. Vlast nikome ništa ne dozvoljava nego mi nekome nekada dozvoljavamo da bude vlast putem demokratskih procesa kao sto su recimo izbori. Ako to ne razumes onda stvarno nema mesta polemici i sve ovo predstavlja gubljenje vremena. Jedino oruzje koje ima demokratija u svojim rukama je smenjivost vlasti a kada toga nestane onda je diktatura.

Ja crtam automobile, zaradjujem, placam poreze, brinem o svojoj porodici. Zašto bih se bavio politikom onda? Neko gradi zgrade, dobija platu, placa poreze i isto brine o svojoj porodici. Zašto bi se on bavio politikom? To pomnozis sa par miliona i eto ti ga sad. E, onda izaberemo jedan broj ljudi koji to rade umesto nas i njima delegiramo nasu demokratsku moc iskazanu kroz izbore. Ne samo to nego i mnogo vece zarade nego sto ih mi ostvarujemo bas zbog toga da niko ne može da ih kupi za saku dolara. Mi smo ih birali pa bi bilo dobro da budu i dobro placeni da ne prodaju naše interese jer smo ih mi birali. Mislim, izaberemo njih da nam ne bi dosao neki Sloba ili Putin koji misli da zna šta je najbolje za mene ili za njega, right? Nadam se da je do ovog momenta bilo jasno, zar ne? E, onda prva godina nakon izbora, moja ili neka druga opcija ne ostvaruje rezultate za koje smo ih birali. OK, prva je godina. Nakon toga dolazi i druga. E tu nešto ne valja. Prve godine nisi uspeo ali druga je već kriticna. Ne radis svoj posao, nisi sposoban, vredan, radan, pozrtvovan? Juris kurve umesto da zastupas interese zajednice koja te izabrala? OK, ima i leka za to. Opozvacemo te i pruziti sansu drugome ko će raditi u nasem interesu. Jedan put, drugi put a ako nema ni treci put ta nacija je zrela za izumiranje. Prosto kao dva i dva. Mislim zato da smo spremni za izumiranje. Mi uporno pokusavamo da sa istim politickim, moralnim i drugim osnovama dobijemo globalnu bitku poslednjih trideset godina. Za to vreme nismo imali uspeha, jer smo oprastali neuspehe onima koje smo birali da rade taj posao umesto nas. Ne samo to nego je još mnogo gore. Mi nikada nismo zacrtali nas put kojim hoćemo da idemo pa onda birali politiku koja to može da ostvari. Mi zmo zapravo birali politiku koja je definisala svoj licni put i onda nas žrtvovala za svoje interese. Zapravo umesto da mi kreiramo politiku koja nama odgovara i da onda izaberemo cinovnike koji će to da ostvare mi smo bez ikakve idej ei cilja prvo stvorili cinovnike kojima nismo dali nikakve uute pa su se oen odmetnuli i umesto da oni budu nasi taoci mi smo postali njihovi, do dana danasnjeg.
the-bezi-man
30. jun 2016. u 19.19
pa cekaj malo... ja samo pokusavam da shvatim tvoju logiku... sto bi bilo ko noramalan dao mogućnost nekome da ga smeni sa polozaja na kome ima svu moc i vlast?!? to se jednostavno kosi sa zdravim razumom. šta kao ja ću da vladam vama, ali samo dok mi vi to dozvolite?!? zašto bi neko sekao granu na kojoj sedi? nema bas nikakve logike... :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. jul 2016. u 18.26
pa za šula ima. mislim logike.
the-bezi-man
05. jul 2016. u 11.01
Pa izgleda da ima. Al' ja stvarno ne znam kako?! :))
sirchulle
(CAD Designer)
05. jul 2016. u 14.34
Logika će biti ubrzo pokazana ako Ameri izaberu Trampa za predsednika USA. E, to bi već bio debeli presedan i tim bi se ponistila bilo kakva svrha legalne demokratije i demokratskog procesa. Doduse u Americi je skoro pa izbrisana podela biznisa i demokratije ali izborom Trampa bi bila zauvek uklonjena. Izborom Trampa za predsednika bi se uspostavio feudalni sistem u kojem je vlast i kapital jedno te isto. Čak i Klintonka nije tih dometa. Ona zastupa neke bogate lobije ali ona njima ne pripada, ocigledno. Izborom Trampa biste imali i noz i pogacu u jednoj ruci a presedan može da izraste u pravilo. Srećom Trampu su male sanse čak i u svojoj partiji a posebno ne na najvisem nivou. Tramp je opasnost ma koliko ga Srbi voleli ali Srbi vole i Putina koji mlatara kao i Tramp.
the-bezi-man
05. jul 2016. u 18.12
aha, biće „presedan” kao sto je bio i „presedan” kad je prvi put postavljen crnac za predsednika: u sustini se desilo jedno veliko ništa! :)

e tako će i ovog puta. neće se desiti bas jedno veliko ništa, bilo da je Tramp predsednik, ili Klintonka. sasvim nebitno...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. jul 2016. u 09.46
meni blago drago što onog trećeg čoveka izguraše iz kandidature. pošto ako nije fake (a moguće da stvarno nije - u svakom slučaju manje fake od h.c.) - nemam sumnje da bi ga usamljeni ludak upucao nemogućom brzinom ispaljivanja hitaca iz ručne vojne (dakle ne baš najpreciznije) puške, recimo sa šestog sprata nekog bibliotečkog skladišta knjiga. ili iz zgrade u admirala geprata u beogradu, a ako bi stvarno pokušao nešto da promeni nabolje.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.