Diskusije : Emigracija

 Komentar
Novak
23. jun 2016. u 06.51
Opet kao pre 24 godine JATom.
Zadnji put sam leteo 1992, dakle 24 godine pauza.
Cekam još i Toronto jer i to je nekad bila lepota.
Dragi punici dobro dosli na Jatov let za Beograd...New York! Toronto!
santa
23. jun 2016. u 08.05
Čim pre sleti u ovom mom kraju biću cesci 'turista' u starom komsiluku na burek i jogurt!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. jun 2016. u 08.24
bas videh nedavno avion sa terase. čak sam imao manju zelju da mu se odlome krilca nego ovi mali erbasevi, posto oni toliku buku prave, plus sto ih nateraju redovno iznad naselja - valjda da ustede 20l kerozina. (za vreme komunjara to nisu smeli da rade - znaci čim ga digne, bez izuzetka - lomili su ga nadesno - iznad ne-naselja.

samo mala ispravka za komentar iznad - to nije kompanija jat, nego air-serbia (čitaj etihad srbija). - znaci politickom odlukom stranci su ulozili par aviona airbus a 320 i dobili enormnu imovinu jat-a na raspolaganje (recimo slotove na velikim aerodromima)

no, bilo kako bilo, svim zemljacima i ex zemljacima, i sunarodnicima koji se zapute - srećan put, svako dobro, i lepo vreme u domovini želim.
Efemeris
23. jun 2016. u 11.30
Bas lepo! Neverovatno! Pricaju o ovome bar petnaest godina, evo sad će, samo sto nije... kao i o Beogradskom metrou... i zaista poleti.

Međutim, šta će ovo uopste da promeni ostaje da se vidi. Letovi iz SAD do Beograda nisu pojeftinili na ovaj način. Nasi ljudi iz NYC i okoline će najviše dobiti od ovoga, bez sumnje. Za nas ostale, ovo je tek još jedan način da se stigne do Beograda, tek nešto kraci.

Drugaru iz Mostara koji živi u Majamiju, ovo bas opet ništa ne znaci. Niti je jeftinije, niti brze preko Beograda.

Možda je najveca vrednost ove linije u tome sto je to nešto sto je stara Jugoslavija imala a nova Srbija ne. I eto, nešto i JAT radi preko okeana, da ne bude bas samo lokalna avio kompanija.

Sve u svemu, ipak je ovo lepa vest. Odlicna! Nadam se da će se i odrzati, te da je neće ukinuti već naredne godine zbog nerentabilnosti.
santa
23. jun 2016. u 11.56
Da je 'lepa vest' to jeste, tim pre, uoliko se servis odrzi na nivou vodecih svetskih prevoznika pa i za koji $$ vise, jer će biti brze i (bar za neke) manje premestanja i 'cimanja' za bilo koju destinaciju na Balkanu.

Za vas koji putujete cesce nego neki od nas (svakih 26g.) svakako će dobro doći taj dollar dva od poreza koji će pasti pasti u 'narodnu kasu' i doprineti vecem budzetu drustvenim potrebama.

Happy travelling!
rizling
23. jun 2016. u 16.17

Bas perlepa vest.

Sad kad se ide na US open, ne mora da se preseda. Niti da se lome kolena, izvalis se, i kažeš da te probude kad stignes. Još odes malo i u pazar. Kupis zadnji model Naik. patika.

Nadajmo se da će nas naše rukovodstvo i dalje obradovati ovako lepim vestima.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. jun 2016. u 17.55
To je početak za Njujork.
Imaju oni codeshare, pa ako si recimo u nekom selu, sednes u neki avion kompanije sa kojima imaju codeshare i pravac NYC.

Sada, JAT je bio zesce ozbiljan Svetski igrac, čije destinacije ni danas recimo ozbiljni igrači ne mogu da održavaju, tipa Australija, ne leti niko iz Evrope a JAT leteo na barem 5 mesta, Melburn, Sidnej, Pert, Brizbejn, Adelejd.

Amerika, ista prica, Klivlend, Pitsburg, Detroit, NYC, Cikago, L.A.

Ko je sletao iz Evrope u Klivlend i Pitsburg, niko.

Valjda je i San Francisko drzao a znam da je sletao nekad i u Salt Lake City.

Najavljen je Cikago i Los Andjeles a Kanada samo kao Kanada, ne zna se za Toronto, Montreal i Vancouver.

Usput su se naselile izbeglice po Seattle, St.Louis, Tampa-St.Pete-Clearwater, gde leti Lufthansa za Tampu iz Frankfurta na Majci, tako da je moguće tu ocekivati još linija.

Majami, ima i tu naših po okolini, isao sam tamo u nasu Crkvu na I-96, exit 16, rece mi neka Amerikanka Siberijska Crkva ti je odmah iza krivine kad sam upitao.

Realno je sve to uradjeno od strane SFRJ komunista, koji su to napravili i razradili, kasnije demokratija novokomponovana razmontirala i JAT je bio pred gasenjem.

Najednom Vucic se zainteresovao i kao iz Finiksa se opet rodio.

Ameri ne bi pustili da se leti, tražili su priznanje Kosova, kasnije Vucic preko petro dolara Arapa i njihovog lobija uz Etihad, preskocio Albanske lobiste i eto Air Serbia u NYC.

Svet realno iz avijacije nije svestan šta ih ceka, obzirom da je sasvim realalan povratak Titana i to jači nego ikad, obzirom da je pola kompanije vlasnik Etihad a samo sa starim interkontinentalnim linijama koje je JAT drzao, Air Serbia ima da udje u krem Svetskih aviokompanija, kao nekad, kada je bio 24 Svetska najbolja aviokompanija.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. jun 2016. u 12.34
uzgred, ovi agenti koje nam je juesej postavila da nam vodi državu lažu - posto nije posle 24 godine, već posle 12, pošto je od septembra 2003. pa do ne znam kad 2004. (doduse, i tada su zemlju krcmili americki agenti oni koji su preostali posle onog djindjica - koga su gazde evidentno smakle, jer je krenuo bio malo da talasa...)
Mister_No
29. oktobar 2016. u 00.56
Лепа вест. Америка је супер земља коју вреди посетити.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.