Diskusije : Emigracija

 Komentar
Vlasnik kamiona
vatra78
01. jun 2016. u 07.47

Znam da je na ovu temu dosta pisano ali nisam nasao ono sto me zanima pa vas stoga molim za odgovore. Koliko zaradjuje vlasnik kamiona u USA? Da li je moguće kupiti dva polovna kamiona,zaposliti sofere i živeti za početak od toga?
Tubby
01. jun 2016. u 09.23
Da li je moguće kupiti dva polovna kamiona,zaposliti sofere i živeti za početak od toga? ... nije dovoljno brate MORAS da investiras i u: http://tinyurl.com/hzbj6q2
Hobo
(Pacifing by force)
01. jun 2016. u 12.24
Ako su kamioni novi onda se može
Kenny
01. jun 2016. u 15.28
Samo ja mislim da je bolje da bi sve bilo bas iz početka bas lepo a i zbog racunice da se krene sa 4 polovnih kamiona. Jeste da je dupli ulog ali je i zarada uduplana momentalno. To bi bio u stvari duplo bolji početak.

Neki nas covek je tako krenuo iz Wajominga i ono, bas je krenuo od dobrog početka i posle se sve umnozavalo...

Nešto slično kao kad bi umesto milja i kilometara picio samo kesh umesto cifri.

I mi smo pre imali obicaj zato da se uduvamo pa da idemo da igramo flipere.
Mnogo jaka stvar mora da probate. I još ako krenete iz duplo dobrog početka ???
Ijaooo kako je dobro.

Šta god udaris na fliperu a ono samo ide ukucavanje poena, ma sou živi šta da vam pricam :)

Ma idi. Nekad samo ubacimo pare i upalimo igre i onda ide opste cudo od iscudjivanja.
E kao... pa mi igramo ejjj kao vidi svi smo tu i još ćemo da igramo wauuu i te kombinacije.

Nema ništa bez diskusija. Prosto da dodje coveku da place što se indeksovo pozoriste ne emituje vise nedeljno.
vatra78
01. jun 2016. u 16.19

Ma zbog lakse racunice bih krenuo sa deset. Realnost je nešto drugo. U EU sam nekih petnaest godina pa mi kupovina dva polovna kamiona nije nemoguća misija. Hteo sam da se vratim u Srbiju i uposlim kamione na koridoru deset. Radovi dosta odmakli pa se ne isplati sada uci u posao. Onda sam razmišljao da to krenem u neku od zemalja EU. Sto to ne bi bila Amerika ukoliko su zarade bolje a čuo sam da jesu dosta bolje. Za vozace se dosta pisalo ali ne i za vlasnike koji nisu ukljuceni u voznju. Koliko vlasniku može da ostane od jednog kamiona? Hvala još jednom na odgovorima.
windy-chicago
(windy-chicago)
01. jun 2016. u 16.25
Evo ga još jedan provokator...vatra 78. I šta kažeš,, da zaposlis sofere,,. Konjino.. kaže se truck- drivers,, ili na nasem vozace. Prvo pitanje za provokatora,, ? Gde ti živis,, ovde u USA ili u Srbiji ?Drugo pitanje...šta ti uopste znaš o ovom poslu ? Šta znaš o log-book, i svim stvarima posle toga. Neko te nalagao da svako može da otvori komp. u Americi za vozace i nagruva se love. Prvo da oznojis goozicu.. 20-25 godina u kabini,, pa kad znaš nešto o ovom poslu,,, eeee onda da pricamo.I još jednom za postavljaca teme... mmmmm,rrrrrsssss somino.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. jun 2016. u 17.44
Imaš ti i po Evropi ogromnih kompanija da budes vlasnik kamiona a placas leasing, tj. kompanija ti iznajmi jedan od nekoliko hiljada svojih kamiona, radis za njih i odmah si gazda.
Amerika, nije to bas tako, uzeti polovan kamion je macak u dzaku, ako krenu kvarovi, treba ulagati ili ovaj moj bivši, sto uzima na aukciji i tera dok ne dodju popravke a kad dodju, onda isprati vozaca da se slupa sa kamionom, zadrzi pare vozaca i naplati osiguranje.
Milje, dispecer znači da se vlasnik ugurao bi sebi skidao dobre ture, pa tako možeš imati kamion, ali ne i milje.
Imaš po truck stopovima ponude na ekranu utovara, ali broker može da ne plati, pa ga juri po sudovima.
EU živis, nemas papire USA, kako mislis kamion.
Nije to sve tako sjajno i bajno, kako nasi mazu i lažu, gadjaju se ciframa a ne mogu da promase rest area.
To da je slatko, ne bih ja digao ruke a nepopravljiv sam optimista.
Usput, moras biti teska zivotinja, zver za to, psihicki i fizicki dosta tezak posao, plus zezanja sa policijom, vagama i gomilom toga.
Vozaca ćeš teško naći, varali kako je ko stigao, razbezali se.
vatra78
01. jun 2016. u 18.02

Od konjine dobijes konjski !@#$. Ovo nije bila provokacija. Ne možeš da shvatis da ne moras da se truckas u kamionu 25 godina da bi otvorio firmu. Što ne znaš naucis. Kad sam dosao u Francusku nisam ništa znao o gradjevini pa sam usao u posao tako što sam uposlio iskusne gradjevince. Windy da li bi ti možda hteo da predjes da radis kod mene kad otvorim firmu. Može i na crno. Nisam hteo da diskusije krenu ovim tokom. Zao mi je.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. jun 2016. u 18.07
Naših kompanija ko pecuraka, voze neki mesec i ajde kompaniju, ugradjuje se u turu.
To bi svi da rade, lade a da im drugi zarade i kad im cujes reklame, kao nešto nude, garantovane milje, cirkus.
the-bezi-man
01. jun 2016. u 18.09
Vatra,

Ne može. Jedini pravi put je da sednes za volan i iza njega ostanes do kraja zivota kao Windy, jer to tako rade svi uspesni biznismeni. :))
vatra78
01. jun 2016. u 18.13

Hvala Marko. Znam za to i znam neke ljude koji su otvarali firme po Sloveniji i Bugarskoj. Bugarska je dosta aktuelna zato što je porez na dobit 10 posto a naplatu radis u Nemacackoj ili recimo Francuskoj pa si u prednosti od njihovih firmi. Placas manje poreze a i vozace. Nije losa opcija. Čuo sam price da se u Americi dosta vise zaradjuje na tim poslovima. Hteo da proverim i ovde međutim mnogi su to shvatili kao provokaciju.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
01. jun 2016. u 18.49
Ako hoćeš da pravis pare, uzmes kamion za prevoz automobila.
Masa Bugara po Nemackoj to rade za Nemacke automobilske kompanije, kamioni jeftiniji nego u Americi, vozaca ima , dok kompanije otvaraju u Ceske Budejovice zbog poreza.
vatra78
01. jun 2016. u 19.15

Možeš li malo vise da mi pojasnis šta i kako?
vatra78
01. jun 2016. u 19.22


LKW WALTER: The European Transport Organisation
Ja sam mislio da uzmem kamione i javim se njima ili nekoj drugoj logistickoj firmi.
Kenny
01. jun 2016. u 19.50
Piri 7896,

Ja ti kažem na pravom si putu. Nemoj nikog ništa da slusas ništa ti pederluci jedan ili dva kamiona ili jedan ili dva sofera. Po četiri je da ubijes taliju i da pokazes sebi i svima da nisi doso da se zadzebavash nego da si autentican plejer.

Vidi bolje sa rumunima i bugarima mi Srbi smo kod njihihovih žena na statusima glumaca i doktora čim udjemo u iste prostorije. I sa poljacima, ukrajincima, estoncima je dobro odma da razvijas kombinacije, strasne stvari mogu da se odvijaju.
Sigurni su. Zavolece te.
windy-chicago
(windy-chicago)
01. jun 2016. u 20.14
I šta kažeš - Vatra- da radim za tebe na crno. Pa konjino, ja imam Americko državljanstvo već 30 godina. I ni manje ni vise , odmaK da otvoris kompaniju, da ne mrdnes k..cem, izigravas velikog gazdu,, lažeš , prdis, smrdis, i smejuljis se. Da bi dosao do mene, --to jest da radim za tebe-- morao bi i noge i ruke da mi ljubis. Još jednom te pitam,, veoma prosto pitanje... šta znaš o log-book. Kad mi odgovoris,, možemo dalje da pricamo.
Hobo
(Pacifing by force)
01. jun 2016. u 22.19
Ja sam ti savjetovao da kupis nove kamione a ako kupis naj novije sto sami voze ustedit ćeš na vozacima a vjetroviti Chicago će morati u penziju
the-bezi-man
02. jun 2016. u 01.09
Iskreno, ja sam čuo da freight brokeri (ne dispecheri) zaradjuju najvecu lovu. Jel zna neko nešto o ovome i koliko je teško dobiti license? To je fin kulturan posao, kako čujem treba ti samo laptop, tablet, ili malo bolji telefon...i udri! :))
kt61
02. jun 2016. u 08.15
Istina, te gazde ponekad prde pored svojih radnika. Zaprasivanje...
sirchulle
(CAD Designer)
03. jun 2016. u 16.59
Realno, Windy to je i kod nas u autoindustriji moguće, ali kad bismo se zezali, onako na finjaka. Mislim Janko Jankovic iz Pripizdine Gornje nacrta par automobila, sklepa ovako i onako a Nemci odusevljeni njegovim radom mu kažu sledeće. Covece, tvoj talenat je nemerljiv, ti si sampion svih vestina i bas zbog tebe smo odlucili da sav taj posao premestimo u Srbiju. Ti, zapravo nikada i ne moras da dodjes ovde jer smo nemerljivim tvojim talentom savladani, pa smo u ime toga odlucili da BMW studio premestimo u Bajcetinu (rodno mesto Predsednika Nikolica). Ako je neophodno možemo i da ispostavimo vise filijala diljem Srbije. E tako mi lici ova prica sa kamionima. Znanje ispred svih znanja na daljinu bez ikakvih ogranicenja. Svi ostali sisali vesla ali eto mi nadareni i nicim izazvani pa još i prepametni. Ne mora nikakvo iskustvo, znanje a i taj log book je obična formalnost koja je u online izdanju sasvim apsolvirana i savladana. Ni manje a ni vise.
the-bezi-man
03. jun 2016. u 20.37
Pa jeste tako, mi Srbi, i ne samo Srbi već stranci uopste, su u proseku pametniji i snalazljiviji od Amerikanaca i neretko preskacu/preskacemo i po nekoliko stepenica u odnosu na Amerikance i brze stizemo do cilja. Zato Amerikanci i ne vole strance jer su ljubomorni na njihovu snalazljivost i uspeh.

To je otprilike isto kao sto su zavicajci iz unutrasnjosti uspeniji kad dodju u BG od Beogradjana.

:))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. jun 2016. u 07.51
kojih beogradjana? :) :) :)
sirchulle
(CAD Designer)
04. jun 2016. u 08.21
@bezimeni: Nismo mi ni pametniji ni snalazljiviji od njih nego svet vidimo drugim ocima. Mi kad dodjemo ovde sve nam je novo i sve primecujemo. Oni to i ne vide jer su na to navikli. Mozak ti je inače najveci prevarant na svetu jer se vremenom navikne na svakodnevno pa pocne to da ignorise tako da i kada vidis tu ustvari ne vidis. Tako je meni jedan Nemac objašnjavao da sam ja bogat jer imam kucu, neku zemlju, znam posao pa bi mogao lako i da se vratim u Srbiju i da nešto smislim tamo. Eto, on vidi priliku u Srbiji a ja u Nemackoj.

Razumem da se preskacu stepenice kao sto to mnogi cine ali nekako moras biti u nekom poslu da bi ga radio pa na posletku i napravio biznis od toga posla. Ne moras kamion da vozis pedeset godina ali neku godinu moras da osetis kako to ide, zar ne?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. jun 2016. u 12.55
...pa ako coveku bas treba nekoliko godina da skonta problematiku kamiondzijskog posla, onda taj covek po meni ima problem. -sa sobom. :)
no to je cinjenica - ovi seljoberi ovde po gradu bukvalno „grizu” - jer tamo po pripizdinama odakle su dosli - još je i gore nego ovde.
ono sto smara kod tih ljudi je sto žele ovde - od ovog grada da naprave novu, samo veliku - onu iz koje su potekli pripizdinu. (dakle sa tim nekim sistemima vrednosti i t.d. ...).
kontam da je slično i sa emigrantima kad odu negde - „nema nazad” - jer za većinu tamo nazad je - još gore.
the-bezi-man
06. jun 2016. u 19.20
Ako je covek pametan i motivisan, on može gotovo svaki posao nauciti za nekoliko meseci, a u pojedinim slučajevima čak i za nekoliko nedelja.

Drugo, naravno da Amer neće da smisli kombinaciju da iz Srbije radi dispatch, jer kao prvo, nikad nije čuo za Srbiju, a kao drugo nije dosao ni iz jedne druge zemlje da bi u nju mogao da se vrati, kao sto to radi jako puno emigranata.

the-bezi-man
06. jun 2016. u 19.23
Sale naravno da im je gore tamo odakle su dosli, jer u protivnom ne bi ni dolazili. Retko ko dodje sa boljeg na gore, a čak i ako to uradi brzo skapira da se za*ebao i vrati se nazad još na početku.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
07. jun 2016. u 07.22
Nasi pametni, krenuli masovno da varaju oko studentskih viza na nekoliko meseci, što se islo da se radi, kasnije krenuli i to sa dispecovanjem iz Srbije da mute i kasnije se cuje Ameri zavrnuli slavinu, nema vise bez papira.

Naravno, nasi mudri, snalazljivi i tako se to na kraju sve zavrsi.

Čega se nasi u'vate, tu trava ne raste, sve zasnovano na prevari i zelji za brzim bogacenjem, ne birajuci način i sredstvo.

sirchulle
(CAD Designer)
07. jun 2016. u 08.55
Nas najveci problem koji imamo je to što nipodastavamo svaki mogući problem, svako znanje i iskustvo, svaku nauku, praksu i teoriju. Mi sve znamo i sve umemo a naročito bez truda i rada. Taj mit nam potice od nacionalne romanticarske istorije a nastavlja se i kroz period komunizma i socijalistickog razvoja. Ma nema šta mi ne možemo i šta ne umemo. Ako pak ne ide e onda postoji zavera. Nasi kapaciteti samozavaravanja su zastrasujuci. Eto čak i za taj hebeni kamion se trazi fora na koju da se nešto zavrne i usicari. Ma pusti glupe Amere i Nemce, Svedjane. Sad kad ti Srbin pokaze kako se radi...
Efemeris
07. jun 2016. u 09.43
Nisu svi Srbi takvi. Takvi su Srpski pametnjakovici. Oni su ti koji bi 'leba bez motike. Prosecni Srbin je prilično odgovoran i vredan.
sirchulle
(CAD Designer)
07. jun 2016. u 14.40
Sa trideset osam godina sam stigao u Nemacku sa već formiranim znanjem iz oblasti u kojima radim. Mislio sam eto sve znam sto i nije bilo daleko od istine ako ćemo tehnicki da se izrazavamo. Međutim tek onda je pocelo ucenje. Kako, šta, gde, kome, zašto? Koji su standardi, kako se radi, šta se isporucuje, šta je bitno a šta nebitno. Gde potrositi vreme, gde ga redukovati, šta prezentovati, šta je interesantno kupcu, šta nije. Gde se stvara profit, gde se gubi. Pa i to je neka vestina, zar ne? E tako mislim da je i sa kamionima a ne samo sa dizajnom. Kome, gde, kako? Šta uzeti, šta ceni kupac usluga, gde ga nešto i šta ga iritira. Šta neće da plati, šta hoće i da pretplati? Da li ceni brzinu, preciznost, možda nizu cenu, možda bolji kvalitet bez obzira na cenu. Mislim lupam ovo ali bez obzira koji se posao radi ne postoje lake stvari. Naročito ako hoćeš da budes u vrhu. Upisati sate, milje, dnevnice, sabrati i oduzeti gorivo, mazivo, naći svoj interes u svemu tome. Onda u jednom trenutku to pocnes da osecas instiktivno, ne treba ti digitron. Donosis odluke u sekundi a za to treba iskustvo. Možda se varam ali nema lakog posla i u svakom se može postati vrhunski ali to trazi posvecenost.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. jun 2016. u 16.10
lak/tezak (pos'o) - fleksibilni su pojmovi. ja sam se za zivota latio vise poslova. neki su bili prilično komplikovani, a za neke sam is'o u skolu :) - naprosto pos'o koji možeš da radis sa će kategorijom iz vojske, nešto je malo manje komplikovan od recimo mog glavnog zanimanja trenutno - a to je fotograf. ili pre kad sam svir'o. kad kupis aparat - za dva meseca, mo's slikas „onako” (recimo ne možeš - naprosto još nije primecen na planeti takav - da likas k'o ja sto sad slikam). kad kupis gitaru/bas - za dva metra - pa ono -uz bas dobrog ucitelja (nema u skolama) - možda ti se ruka podesi po instrumentu kako treba...
krenes da vrtis volan - kontam da posle dva metra - „pevas k'o slavuj” (iliti - vozis k'o nikki, ili rosi, ili nebitno...). if ju andrstendmi.
sirchulle
(CAD Designer)
07. jun 2016. u 16.38
Pa, dobro. Elem, da li je neko od vas pokusao nekada da spusti recimo kamion niz padinu od 500 metara sa dvadeset tona iza po poledici?
Evo recimo kako izgleda neki amater posle dva tri metra „vrcenja” volana:

https://www.youtube.com/watch?v=DXu92d307KU

cisto radi ilustracije. Ovu vestinu je verovatno naucio u vojsci.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. jun 2016. u 16.53
bez da gledam - ako je bio sa mnom u vojski (a naročito sa ovim mojim decacima, a posto sam se ja bio skin'o) - tu i tamo ne želiš da znaš šta su sve momci naucili... (i nikome ne želiš). „if ju andrstendmi”
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. jun 2016. u 16.59
... deluje mi kao neko krebovanje sa mackom nekim. ako 'oćeš da vidis realne zafrkane vozace - kucaj te neke kwdse - i dodaj kljucne reci russia, ili siberia, i tako to... recimo možeš da kucas hamvi i uaz... bredli i gaz i tako dalje... -samo smetni s uma to što se ti pipas „dole” pri spomenu zapada :):)
b.t.w. za ovaj spust ti NIJE potrebno dva meseca obuke - ako nisi retard. - za gitaru, čak i ako si genije - za dva meseca - NE možeš da sviras. mislim možeš možda - u sorabiji ili nekoj još goroj državi, pa ono na dno mestu za dno klijentelu. al ono - da stvarno sviras - noup.
mislim ono - da bi bio kamiondzija, treba da budes pismen, i da imaš lajsens. -da li se slazemo da to i nije bas neka visokoobucena radna snaga?
santa
07. jun 2016. u 19.58
NE lupetaj!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. jun 2016. u 03.00
o, izvinjavam se.
izuzetak naravno čini drug nam santa. on svira tamburu i bolje vozi kamijun od caka norisa.
al' ovaj običan svet - mimo sante - oni ne.
:)
(ziiiiv je - bas se zapitah mrda li covek :) )
the-bezi-man
08. jun 2016. u 20.38
Ja stvarno ne razumem gde ste vi to procitali da ja propagiram nerad i leba bez motike?! Svasta... ali da smatram da se u zivotu trebaju hvatati prechice gde god je to moguće, to svakako stoji.

Mislim da gde god se može ustedeti na vremenu i ne gubiti ga na gluposti, to treba i učiniti.

Inače pravo je uzivanje videti kako se nas Mr.PhDick kulturno i civilizovano obraca sagovornicima sa „ne lupaj”. I to je sve zahvaljujuci tome sto je živeo 70 godina u Americi, koja ga je kultivisala i od paora stvorila jednog takvog gospodina svetske klase!

:))
santa
08. jun 2016. u 21.20
NE baljezgaj!
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
08. jun 2016. u 23.22
Vidim kultura nam je na visokom nivou, a isto tako i neUroza. Šta je neće vise Medicare da ti placa lekove pa si „malo” odlepio?
Kenny
08. jun 2016. u 23.31
Santa sa svojim Rv-ijem (rekreativno vozilo) uleteo u central park kao hilikopter a prethodno istrcao iz hadsona kao podmornica a neću ni da pricam kad je putovao temzom na otvaranje prvog Kfc-ija.

I sad vi tu nešto kenjate?

Santa ceka iza platna da ga publika izbaci na daske koje zivot znace :)

A to je sve zbog dece. Šta će i on pojeo neki kolac i neko mu pustio transformerse i on posle upalio komp i chao.
Kenny
08. jun 2016. u 23.54
Bili mali Chili Viliji u sličnom fazonu i tamo kod nas kad smo mi bili deca.

On mora da udje u grupu i da podvikne svima kako je on jak a ustvari valjda je tako njemu lakse jer on samom sebi veruje da je opasan i zustar?

Samo mi smo imali ove kulturne, cistunce, komuniste i ove kao ultra desno i levo i svi su sve znali i bili su majstori svega. Sve su izmislili.

On tako mali sa kratkim rukicama i okicama radoznalog brdskog ponija kad te snimi odmah zna kako da te napravi od materijala a isto tako i alat i sve masine i zgrade i podzemlje i galaksiju.

I gotovo. Znaci... nema tu šta da pricamo kad su objasnili.

Oni stvaraju i pricaju kako da se stvara jer objašnjavaju postojanje svega. Ništa drugo.

Yes sir. Wee... I apologize.
Please continue we were expecting you.

Yes.

Kenny
09. jun 2016. u 16.00
I svidja mi se ovako kad je tisina.

Pametno.

Evo Zvezda vodi na poluvremenu, basket.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.