Diskusije : Emigracija

 Komentar
Visa eu
Novak
09. april 2016. u 08.31
„Savezna država Europa” veoma brzo planira uvodjenje
putne vise za gradane Kanade i USA.
Ovo je kao ideja ili konacna odluka triumf demokratije i novog svetskog poretka u sirenju ljudskih sloboda, svaka cast monstrumi.
Neki će reci Alah agbar.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. april 2016. u 08.36
Treba uvesti, sto je valjda odgovor na drzanje viza Rumunima, Bugarima itd.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. april 2016. u 11.44
meni to sasvim o.k.
windy-chicago
(windy-chicago)
09. april 2016. u 13.38
,,Savezna država Evropa,, ha,ha,ha. I da uvedu vize za Usa i Canadu. To će biti 5678-e godine.Meni neko da uvede vize. Evo smejem se, stomak me boli. I da se takvo cudo desi,, ali nema sanse... onda bi Evropljani cekali vizu za Usa 4-5 godina, i placali 5 - 10 000 $. A možda i svih 50 000 $. Eeeeeeeeeeeeeeeee
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
09. april 2016. u 15.12
Dzaba im uvode, kada nemaju ni za kartu.
Novak
09. april 2016. u 15.22
Ili će Rumuni, Bugari,Kiprani, Poljaci i Hrvati u
USA a Rumuni i Bugari u Kanadu, ili za samo nekoliko dana
interesantne reakcije iz Brisela.
meni svejedno ionako je na raspolaganju pasosa sa i bez visa.
sirchulle
(CAD Designer)
09. april 2016. u 17.16
I šta rekosmo onda'? EU će da uvede vize za USA i Kanadu? Idi molim te. Pa neće da može. Ako bi moja, najjača zemlja u EU uspela da uvede vize za USA, to mogu i da razumem (mada i to teško) ali da EU zbog Bugara i Hrvata uvede vize za USA je stvarno smesno. Meni je ovde lepo u EU (samo zato što sam u Nemackoj i sto znam sto njima treba pa se eto dobro i zaradjuje) ali uporedjivati USA sa EU je tragikomedija, mislim realno...Cuj EU i USA u isti kos sa Bugarima, Rumunima i od skora sa Hrvatima. Sprdnja opsta, zar ne? Proćiće još svetlosne godine (iako je to mera za udaljenost a ne za vreme) dok Eu bar malo ne dodje blizu USA.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. april 2016. u 11.38
nadam se da nije mnogo veliki smor ako te podsetim da tvoja originalna zemlja - ova ovde gde sam ja sad, nije najjača u evropi, nego baš spada među slabije.
a ta tu gde si ti (a čiji nisi, i nećeš biti - iako ćeš možda dobiti državljanstvo i t.d.) - par puta se zakačila sa jednom drugom euro-azijskom zemljom, i primetili smo kako se provela. štaviše u nekim pokušajima je cela evropa manje više ujedinjena pokušala da skrši tu jednu zemlju - pa im eto nešto nije pošlo za rukom.
dakle teško da je to jajjača evropska zemlja jel'. plus što je američka kolonija - k'o i mi, samo što eto te robove malo bolje drže nego nas ovde.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
10. april 2016. u 18.25
Odes za Americkim snom i zavrsis pred Rumunskim salterom za vizu, gde te ljubazno ceka Rumunka sa zlatnim zubom.

sirchulle
(CAD Designer)
11. april 2016. u 13.13
Generalno slazem se sa tobom osim...sto pogresno asociras. Realno ja sam već sada nemacki državljanin jer ovde placam poreze, imam njihove zasluge a i obaveze koje proisticu iz svega toga. Što se tiče te azijsko evropske tvorevine (a mislis na Rusiju) to ni iz bliza nije tačno jer je ulazak USA u II svetski rat zapravo prekretnica toga rata. Prvo su slomili Japan a onda su se pobrinuli za Europu. To sto je neko imao najviše zrtava kao (Rusija za zapravo SSSR ne znaci ništa)...Elem, ulazak USA u II svetski rat je prekretnica mada se to mnogima ne svidja.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. april 2016. u 15.58
Kakve veze ima sto placas poreze sa državljanstvom?
Placaju i ilegalci u USA, pa nemaju ni papire.
sirchulle
(CAD Designer)
11. april 2016. u 16.02
Marko, ne ori drumova a i ne jedi ovna. Da bi placao poreze moras da imaš papire a ne i državljanstvo. Ilegalci nemaju papire inače bi se drugacije zvali. Opet fekalises bez razloga...
sirchulle
(CAD Designer)
11. april 2016. u 16.14
Dakle, dodjes ispred americke ili nemacke salteruse i kažeš:„Dobar dan, ja sam Horazio Lopez (USA) ili Radoje Milosavljevic (Nemacka) i zeleo bih da platim porez. Znate, ja živim ovde već deset godina ilegalno, pare sam dobio na ruke za posao za koji nisam bio prijavljen ali eto resih da odradim dug otadzbini pa reko' da platim porez...Recite mi koliko da platim na svoje pare koje sam ilegano ovde zaradio? Naravno morate da mi verujete da sam bas toliko i toliko zaradio i da ništa nisam utajio. Eto, pa ja dosao da platim”. Pa mislim, ovo je fatamorgana ako ćemo posteno...E onda salterusa se napravi blesava i kaže mu. OK Horazio ili Radoje tvoj dug prem državi iznosi ovoliko eura ili dolara. Na to ti oni skoce kao opareni i kažu da su oni manje od toga zaradili. Mislim da ne sirim pricu, tragikomedija je ovo...Iskreno...
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. april 2016. u 16.27
Ti se zapitaj ko fekalise, kada si već klasican primer Balkanca.
Filozofiras, penis ovde, lažeš drugima da jedu ovna, iako blage veze nemas, mada nisi ti kriv, takva ti karma.
Ilegalci rade takse na kraju godine u USA, još im država vraca visak.
Ilegalac je otvarao kompanije za moje vreme, kupovao kamione, zaposljavao ljude, kupovao stanove, zgrade na kredu, auto, uzimao kreditne kartice, placao racune.
To nema veze nikakve sa papirima, dok ti to placas i postao si fakticki Nemac.
Šta si ostalo nalagao, ako ovako valjas przenice.
sirchulle
(CAD Designer)
11. april 2016. u 17.27
Stani malo. Znaš li ti šta to uopste znaci biti ilegalac? Na osnovu čega se šta vraca? Na osnovu uplacenog prethodnog poreza? Pa kako je neko ilegalac ako placa porez redovno koji mu se kasnije vraca? Jesi li ti svesan šta pišes? Kupe nekretninu? Uzmu kredit? Tek tako usetaju u banku i uzmu kredit? Ilegalci? Bez socijalnog broja? Pa ovo stvarno nema nigde...
Ton_ka
(n/a)
11. april 2016. u 17.59
Koliko se secam, moglo se nekad u USA dobiti vozacka dozvola iako si ilegalac.
Da li se odtada nešto promenio ili ne, ne bih znala reci, davno sam bila u USA :)
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. april 2016. u 18.15
Alo zemljace, nahranis me prvo ovnima a onda ispitujes da saznaš info, treba da te sramota, ako uopste imaš osecaj sramote i obraz.
Hranis ljudima da ne kažem šta, poslednji nivo.
Ja sam ti napisao kako jeste, cisto da vidis kako uopste nije onako, kako mislis da jeste.
Jedina razlika ilegalca i legalca sa pasosem, jeste glasanje i putovanje, dok onaj sa GC samo putovanje, ali Bugare bas zabole, daju 5000$ u USA ambasadi u Sofiji i eto vize, sto znači da skoro, pa nikakve razlike.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
11. april 2016. u 18.23
Moglo je sve, sada zavrnuli cesmu.
Moj cale sa Bugarskim rešenjima polagao na Elston aveniji u Cikagu.
Sve tačno, hvali ga ona, kada ukapira da jedino zna da kaže,„yes”.
Ukapira da je prevara, tražila mu ID, on joj izvadio knjigu, rekao joj da je pisac, raširio pricu i zbrisao.
Jednom otisao na polaganje sa golfom mojim, nije mu radio rikverc, kao ko će te za rikverc cimati.
Otisli negde i bas ga upitala da vrati u rikverc.
Pao i vratili se a ja se naljutio sto je nije ostavio tamo, gde mu tražila rikverc, pa neka ide peske.
sirchulle
(CAD Designer)
12. april 2016. u 07.39
Pobogu covece, ovde se sezdesetih i sedamdesetih ljude skidali sa vozova i direkno slali u fabrike ali ta vremena su davno prošla. Nema toga vise i sve se promenilo. Danas sve znaju iz USA šta radi Merkelova i obrnuto a mi i dalje govorimo o vremenima kako je nekada bilo. Ne znam zašto prosipas takve price kada je to davna proslost ako je ikada i bilo tako.
Novak
12. april 2016. u 09.31
Immigration and refugee lawyer Joel Sandaluk says the EU decision taken Tuesday will only initiate a process to begin the visa requirements.
But the actual imposition could take anywhere from four to nine months, and could be stopped at any point by an EU member state, he said. This means that Canadians with upcoming spring and summer holiday plans in Europe likely don't have to worry.
----
Znaci otvare se procedura koja može biti lako zaustavljena.
Nema problema ovog leta,
Dokon pop i macke krsti.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. april 2016. u 12.14
Sirschulle,

koja davna proslost, kada to može i danas.

Ovo je bilo zadnje gubljenje vremena sa tobom.

Dao sam ti već i previse svog vremena i paznje, takođe i strpljenja.

Ostatak informacija uplatis mi novac, pa dobijes sve konkretno, obzirom da od naših teško da ćeš nešto saznati a obzirom da si mene nahranio, cime si nahranio i izvredjao, može se reći da sam još ispao humanista prema zatucanom balkancu.
sirchulle
(CAD Designer)
13. april 2016. u 15.50
Izvinite ako vas nisam prepoznao Vase Visocanstvo jer pored toga sto postoji zadnje gubljenje vremena, verovatno postoji i prednje gubljenje vremena. Što se novaca tiče dodjem ti na italijanski način, znaci nikada a možda ni tada. Što se tiče hranjenja procitaj pazljivo. Nije bilo hranjenje nego nemoj da se hranis pomenutim supstancama. Sustinska razlika. U zargonu znaš šta to znaci ali se ocigledno pravis Tosa. Sve ti ovo razumes ali se ne trudis...Prijatelju propalice sto bi rekao Rambo Amadeus...
Penthouse
13. april 2016. u 22.45
Svaka zemlja je za sebe ne svadjajte se I ne generalisite.

U USA ilegalci mogu da placaju pores ako hoće.

Ne znam da li je još tako ali ranije su stranci (recimo kanadjani)mogi
da izvade Tax Payer number u USA koji je sluzio u razne svrhe npr.
kupis nekretninu.

Placas porez na nekretninu na taj broj. Postanes li legalan isti broj izgubi prvu cifru „9” I to ti postane permanet Social Seciruty Number
I još sosta je moglo. Sada ne znam.
Sa tim se otvarao I racun u banci ali ne u svakoj državi nije moglo u New Yorku
npr a moglo je u California.

Amerika je daleko fleksibilnija od Evrope tako se I nakupilo 15 miliona
ilegalaca.

Efemeris
12. maj 2016. u 11.02
To da ilegalci placaju porez treba razbiti na minore :) Nisu svi ilegalci isti. Ima ljudi koji u SAD udju legalno ali nemaju pravo na rad, a oni se ipak zaposle. Ima i onih koji predju nelegalno preko granice, i oni takođe nadju posao. Ima i onih koji dodju ovde potpuno legalno, i imaju pravo na rad ali se zaposle kod gazed koji radi sve nelegalno, tj bez prijave tako da je i to neka od tih situacija.

Recimo kada sam stigao ovde i dobio sam prvi posao da tovarim kamione pri lokalnoj fabrici. Imao sam kolege iz Kolumbije, zestoke radnike, mnogo zesce nego ja a ja sam bio prilično motivisan. Par godina kasnije saznam da su svi otpusteni jer su ilegalci. Ovde da bi dobio bio kakav legalni posao odmah te provere da li imaš pravo na rad. Nekad te i sacekaju, dok ti ne stignu papiri odavde ili odande. Ovi Kolumbijci su uredno placali porez dok IRS nije izvestio tu nasu fabriku da su oni zapravo ilegalci, i onda su otpusteni.

Znao sam i coveka sa Laosa, dobio na lutriji za zelenu kartu, kao i ja. Njemu su i avionsku kartu kupili da dodje u SAD, gde sam ja morao da cimam familiju da skupimo pare za mene... ali on kada je stigao, a ni engleski nije znao, poceo je da radi na farmi crnog luka za 50 centi na sat. Taj njegov gazda je takođe sa Laosa, i naravno da nije prijavio svoje radnike jer je takva cena rada ovde neprihvatljiva. I tako se on mucio na toj farmi dok nije uspeo nekako da ode odatle i nadje neki normalni posao.

A naravno slusao sam i price kao sto Marko prica, da nasi rade sve, a ilegalci su... Ne zvuci mi nemoguće jer nazalost ovde ima korupcije, a posebno u Cikagu i Majamiju da ja znam.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.