Diskusije : Emigracija

 Komentar
Migranti, sfrj, sirija, irak, sloba, eu..
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. mart 2016. u 14.19
Kakvo je vase mišljenje o migrantima, koje sada ne pustaju vise u EU a koji su blokirani na granici FYROM i Grcke u blatu pod vedrim nebom i na koje pada kisa.

Daju im neko smece od hrane.

Izbeglice koje su dosle u Srbiju, preko 700.000 za vreme sankcija, tj. 10% populacije, zalili se na prijem, pa bi bilo zanimljivo ih sada videti posle iskustva sa ovima, koji imaju prijem gori od zivotinja a radi se o navodno razvijenijoj ekonomskoj sili u Svetu.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. mart 2016. u 14.32
Deo ih bezi od bede - recimo ovi koji su sad zaglibljeni -najverovatnije. A deo je tempirana bomba. Naravno, kada to jednoga dana bude aktivirano, evropa će pokusati da ugasi pozar (nemci su prilično iskusni u tome - kontam da će da ih iskuliraju dva-tri incidenta, a onda će, logicno, da potpale pechice... -i onda opet dolaze ameri da im objasne neke stvari... dakle nemam nikakvih sumnji da je ta cela migracija instruirana by oni koji su i razorili te zemlje in the first place. živi bili pa videli. moguće da je namera amera da ih kada okinu taj okidac iskoriste da opravdaju svoje vojno prisustvo u evropi, t.j. pojacanje istoga - posto će da dodju nogama malo do svoje nemacke kolonije da objasne.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. mart 2016. u 15.09
EU se zalila na ljudska prava Muslimana u bivšoj Jugi, mislim na Albance, sto je bio i jedan od razloga za vojnu intervenciju na Srbiju i Crnu Goru.

Sada, oni koji krenu da ubijaju policiju po Parizu i slično, odmah se likvidiraju i niko im ne soli pamet da su se Muslimani digli, jer nemaju dovoljno ljudskih prava i niko ne zahteva da im daju veca ili da će ih bombardovati i slično.

Imamo i nove Istocne clanice, koje ne žele da prime migrante u bilo kojem broju a koje ucestvuju da se Islamsko Kosovo primi u UNESCO i da brine o Srpskim Hrišćanskim hramovima, klasicno licemerje.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. mart 2016. u 16.08
pa ameri su hteli fizicki da dodju 'vamo - i dosli su. ono sto svi vrlo dobro znamo naravno - jeste da im prilično puca paja za albance i srbe i ljudska prava i t.d.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
13. mart 2016. u 16.39
Prilično jadno i bedno od strane Evropljana, koji su izigravali velike humaniste i simpatizere Muslimana na Balkanu kao jedinih žrtvi, dok ostale nisu ni postojale, tipa Srbi a oni pobijeni se nisu ni spominjali i sada kada iste žrtve Muslimani dolaze kod njih, oni se ponasaju kako se ponasaju, anti Muslimanski nastrojeni, krsenje ljudskih prava i ne postovanje UN konvencije.

UN konvencija glasi da zemlje moraju prihvatiti izbeglice iz ratom ugrozenih sredina, gde su podržavali ratna dejstva protiv Asada, ali sada izbeglice drže na kisi u blatu pod nebom i bez pomoći.

Imamo i ovu Istocnu bedu, koje ja isto gledam i kao pre pada Berlinskog zida, koji su pobegli u milionima na Zapad, ali ne žele da prime nikoga kod njih.

Uglavnom, dolivali ulje na vatru dole na Balkanu da se ona sirotinja roka, glumeci nekakve humaniste a na kraju pokazali da su gori od Balkanaca.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
14. mart 2016. u 10.59
Marko, da se desi neki egzodus srba u danasnje vreme isti tretman bi imali kao i imigranti iz male azije. U ona vremena gde je država bila vlasnik imovine mogla je ponuditi smestaj izbeglima po hotelima i ostalim adekvatnim centrima.
U danasnjoj demokratiji, pogledaj razvijeni Zapad ili granicu Makedonije i Grcke, vidis da je tretman izbeglih isti, satori i ostali lonci na poljanama ili nekim barakama bivših zatvora ili baza ogradjeni zicama.
Naivni narod koji nije izasao dalje od svoje kuce samo veruje da je demokratija boljitak. Danas je taj termin najomrazeniji među svim moralno pravnim ljudima kojima se ista demokratija desila ili desava.

vodena
(*)
14. mart 2016. u 17.47
Bas me je zacudilo sto Evropljani imaju dvostruke standard pa su, recimo 99-e, Siptarke koje izbace sisu i satro doje dete na ulici snimali po 2 sata da pokazu nehumanost Srba, a sada je OK da se neke druge izbeglice valjaju po ulici.

Ja se tome od njih nikako nisam nadala:) Stari fasisti Nemci su uvek bili tu da sve oko sebe uce ljudskim pravima zajedno sa svojim istocno evropskim puskurcima:)
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
14. mart 2016. u 18.55
Ja samo kažem, sole svima pamet o demokratiji, ljudskim pravima, vladavini zakona.
Devedesetih su se toliko pogubili u toj histeriji kroz medijsku propagandu protiv Srba da je cenu platila Monika Seles, kad joj je neki bolesnik njihov Nemacki zario noz sa tribina.
Tada su oni branili žrtve Muslimane a gde su sada, kad su ti isti Muslimani na putu iz rata ka njima i iz rata koji su oni podržavali i palili vatru.
Sada ne vidim toliku borbu kao devedesetih, već satanizaciju Muslimana i totalnu anti Muslimansku propagandu.
Cisto da se podsetite devedesetih, bivša SFRJ nema veze u celoj prici, već neki koji sole pamet kako si zatucan a oni eto napredne humaniste, pa eto i humanista pokazase da su daleko zatucaniji i od Balkanaca, jer ni Balkanci ne bi drzali malu decu po ledenim barama iza zice na vetrometini.
windy-chicago
(windy-chicago)
14. mart 2016. u 19.40
Marko se uplasio konkurencije u Zabariji. Dosli migranti, sad će i oni da maznjavaju sa zice za sushenje vesa, prodaju na pijaci,za manje pare,i osta Marko bez prihoda ikakvih.Još kad ga nanjuse da spava u tezgi...uuuufffff ne smem ni da zamislim šta će mu uraditi. Zabari teraju stare emigrante, a na njihovo mesto,,,pa novi ,, koji će raditi za 1 evro na sat, i to minimum 16-20 sati dnevno.Marko, u gadnom si sosu. Ali,imaš izbora,,Amerika...kamion,,,22 sata dnevno vozis,,,ali eeeeejjjjj zaradis pare. Good luck.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
21. mart 2016. u 14.51
Prave se velike pare na tom kamionu, barem tako kažu.

Ja sam skroman covek, nije to za mane.

Plasim se luksuza i dobrog zivota sa gomilom para.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
21. mart 2016. u 16.15
Windy, cuj Amerika, gde ću ja da se prosetam cuvenom Division avenue, sve jet set, pa onom Montrose, Addison, Pulaski, tek Irving Park rd. , steciste Srpskih intelektualaca, vizionara, mislilaca , otmenog Sveta I gospode.
Cuvena Kedzie, pa Kimball, dok o Elston i Milwaukee avenue da ne trosim reci.
Ja sam ti seljak covek, preplasim se u daljini kada vidim svetla zgrada na Lake Shore drive i dimnjaka zimi kako dime, japija oko Wrigley Field-a.
Sve djet set a ja seljak.
windy-chicago
(windy-chicago)
22. mart 2016. u 06.31
Marko, vidis kako se brinem za tebe. Ako nešto podje po zlu u Zabariji, imaš gde da odes. A to za Irving Park, i ostale adrese, ako ti se ne svidja,,šta ćeš tamo. Zašto biti sa nekim ako ti ne odgovara. Ovde sam veooooma dugo,biram, gde idem,s kim se družim,,i ništa mi ne fali. Mlad si ti,,još uvek razmišljas onom donjom glavom. Kad pocnes sa pravom,biće bolje. Peace.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. mart 2016. u 07.58
Nisi u pravu.
Razmišljam ja glavom.
Birati drustvo u Cikagu, teško.
Osuđen si na određen krug ljudi i ti jednostavno tu ne možeš ništa da promenis.
Možda ti, uzeo svoj kamion, radis za Amera nekog i to je druga prica.
Neki nas, koji je osuđen na naše, realnost je opcije koju ima oko sebe, ne bas sjajnu.
Možda je odlazak u Cikago iz Miloseviceve Srbije uspeh, barem u početku, kasnije se dolazi do cinjenice da je tracenje vremena.
Sklanjanje uz Amere nije losa opcija, mada nasi pate od nostalgije, pa kasnije prodju, kako prodju.
Recimo da ja imam preko 30.000$ nenaplaceno kod tih sto sam vozio, plus kazni gomila, takođe i suspenzije.
Ovde recimo sam radio samo za jednu kompaniju sve ove godine, nemam 1 cent da mi nisu platili, jedna parking kazna zbog ciscenja ulice od 42 eura i to je sve.
Razlika je evidentna.
Mogu ja da vozim 22 sata svaki dan, nije problem, ali ako ne možeš da naplatis a ostanu ti kazne i zakacis neku suspenziju, onda je jasno o cemu pricamo.
Nudio meni neki Amer iz Pensilvanije da vozim za njega, sreo ga na putu, bio u Beogradu, nas poreklom, ali Amer pravi, neke lokalne ture, 4000$ mesecno, ja kao ajde da ispostujem ovog našeg da ne ispadnem neozbiljan, sto sam kasnije iskakao.
Generalno ti je to neka prica, ako si tamo među našima, teško a ti možeš nešto da uradis, zato što našima genetika i mentalitet ne omogućavaju da urade nešto više a sa kime si, takav si i ti.
Sada recimo ako dodjem turisticki u Cikago, ono sto si spomenuo, teško da će neko otici na ta nasa bircus mesta, već ides među Amere i da vidis pravi Cikago a ne među tu melting pot raju.
the-bezi-man
23. mart 2016. u 20.57
Ako dolazis bez papira i bez znanja jezika, onda jesi osudken na naše, ili neke druge strance, da ne kažem nesrecnike... ako pak imaš papire i znaš engleski, ne moras bukvalno uopste nikada da dodjes u kontakt sa našima. A i bolje da nedodjes, lao sto sam ranije o tome pisao...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. mart 2016. u 20.07
ako je ovo prosek/presek stanja emigracije (fala bogu (za ovde), (ili kuku majci - za onamo) - nije - mnogo je gore dakle...) - moje neko generalno razmišljanje bi bilo - čuvajte se „svojih” braćo i sestre...
*ima dole zgodna temica „janičari” - jako lepo objašnjeni pojedini aspekti. topla preporuka za pročitati :)
kt61
25. mart 2016. u 10.41
Sve djet set a ja seljak.

Piše se dzet set.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.