Diskusije : Emigracija

 Komentar
Milijardu četiristo miliona dolara?
Amatercic
(Penzioner)
11. januar 2016. u 19.33
Sledeće izvlacenje Poverbola USA u Sredu premija treba da bude $1400 000 000
Dali bi to resilo vase financijske probleme?
Malo maste i sale nije na odmet.
baresh
(zanatlija)
11. januar 2016. u 19.46
Velika para,

Nešto mislim: ako je dobije siromah,velika verovatnoca da
neće znati kako da je upotrebi. Ako dobije poslovan covek,
nema sumnje da će znati šta će i kako će.

Ko god da ih dobije, nek je sa srećom - iako nije sreća u
parama.
santa
11. januar 2016. u 19.58
„... iako nije sreća u parama...”

Tačno tako, baresh, mada nebi bilo ,'zgoreg' da se siroma covek unesreci sa takvom parustinom pa nek vidi i sam da ni sa parama nije bas - lako!

Lično, prepustice i ovog puta da neko drugi bude - srećkos. :)
Amatercic
(Penzioner)
11. januar 2016. u 21.07
Dobro bi bilo da te pare dobije ko je već srećan u zivotu sa tim parama bi mu samo bilo malo lepse.98% su daleko nesrecniji nakon velikh dobitaka na lutrij u USA.
Lično pojma nebih imao šta da radm sa tolikim parama.
the-bezi-man
11. januar 2016. u 21.48
Pa fino bi me podkrpilo pravo da ti kažem...

;)
Novak
11. januar 2016. u 21.57
Ne zna se kako je gore kad nemas para dovoljno ili uopste,
ili skroz previse.
Kao drugo ova cifra nikad nikom u USA neće biti isplacena posto se
odbija porez I limitirana isplata u periodicnim ratama.
Lično mislim da su te mega lutrije besmislice koje nikom ne
donose veću sreću od neke pristojne premije od par miliona.
ne zaboravite da od onog trenutka kad vas lupi ovakav cunami
dolaze novi dozivotni problemi.
Ideje su sasvim drugacije kad imamo novac to svi znamo, ovo sto
mislimo da bismo kad bismo, macku o rep.
santa
11. januar 2016. u 22.16
Powerball:

„PAYMENT OPTIONS

The prize is based on an annuity, which would pay out the money over 29 years. Or you can take the lump sum cash payment at once, but you'd have to pay the tax.”

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. januar 2016. u 12.02
ja nešto nemam finansijske probleme.
sto bi vi zapadni materijalni robovi rekli - nema pas za šta da me ujede. ono nemam ništa, i onda nemam ni probleme toga tipa. a za leba, odelo, i toplu kucu imam i bez da pada s neba (mada, realno, skoro kao da pada s neba, iako nije bas tako..)

bas sinoć kuckam nešto na skajpu sa ex zhenom, i krene ona da me davi na tu temu. kaže daj brojeve ? reko srećo jel problem ako ne znam. ustvari evo c/v konverzacije.

xy: Power ball je billion ipo dollars. Posalji mi brojeve
Sasha: kakve brojeve?
[ pretpostavljam da je neka lutrija - pa ono - koji brojevi - od (verovatno 1) do?

xy:(link)
Power ball nikad bio veci
Ja sam uzela brojeve od tate I ...
Posalji pa ću igrati tvoje Comb
Posalji za $6
Proveri online da li si dobio
Sasha: ma bolje kupi detetu nešto za 6 baksa. ja tamo bez logovanja i dalje ne primecujem od koliko brojeva.
Sasha: aha,evo ga
Sasha: pet od 69
xy: Kako hoćeš tu sam
Sasha: u bre, pa tu ima toliko dobra kolicina kombinacija da čak ni ne moraju da varaju kao ovi nasi.
Sasha: ovo je moj stav o lutriji bio još pre ovoga. (mnogo godina pre ovoga) https://www.youtube.com/watch?v=ejLKtg82Y2k
xy: Okay you are out
Sasha: :)
Sasha: ocu da me se izvesti šta si kupila detetu za 6 bakza :)
xy: Teško. Ima xyz sve. Detetu trebaju 2 igracke i puno paznje
Sasha: onda kupi sebi i coveku par piva, pa uzdravlju od mene.


ja sam od malih nogu prilično kidao matematiku. i onda matematika naprosto kaže da statistika nije na mojoj strani u takvim akcijama, čak i kada je sve legalno.
a sa druge strane, nisam toliko očajan u zivotu da bi placao te neke male novce za dve kapi adrenalina u iscekivanju mogućnosti za mogućnost mogućnosti da mi eto padne neka lova „ s neba” .
windy-chicago
(windy-chicago)
12. januar 2016. u 13.24
Veeeeeelika para. Ako se uzme odjednom dobijes 52 %. Tako nešto. Jeste malo opasno, ali to je cena. Naravno zivot k,o iz bajke, sve je dostupno,,sve. Pomog,o bi mnoge, putovao gde god hoću, da iskoristim ovo malo sto mi je ostalo od zivota.
CPHA
(Чувари ћирилице)
12. januar 2016. u 13.44
И, колико ћете пара уложити на павербол?
:-)
Amatercic
(Penzioner)
12. januar 2016. u 14.04
$3 dolara dovoljno za jednu kombinaciju
GZox
12. januar 2016. u 15.12
pa ako i ne uzmes odjednom placas porez sigurno ne manje od 40%

meni je dosta jedan million posle poreza

kad bi pitali ovu trojicu musketara da vam namestimo dobitak na lutriju
ali da se vratite u srbiju, stavili bih ih na teske muke :)

sirchulle
(CAD Designer)
12. januar 2016. u 18.03
Ogromna je to para i sigurno vise unesrecuje nego sto usrecuje sa ili bez poreza. Ja igram ovde nemacki lotto automatski (ABO) sa zeljom da ne dobijem jack pot nego onaj odmah iza njega koji se vrti oko miliona eura. Mislim nije to kao ova monstruozna suma ali ni sam ne bih znao šta bih radio ni sa deset miliona a kamoli sa milijardama. Da sam bio okruzen milionima znao bih šta a posto nisam ne bih ni znao šta da radim sa tolikim parama.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. januar 2016. u 18.51
suglasan nekih sto posto.
Marko_011
(Libero Artista)
12. januar 2016. u 19.58
Otvorio azile sirom Srbije za pse, macke sa veterinarskim ambulantama, izgradio bolnice po Srbiji, pomogao sirotinji koja nema za osnovno, takođe za klasifikaciju djubreta, staklo, plastika, metal, papir kao ovde u Italiji, posto je ono u Srbiji sedmi vek kad vidim, sve se baca zajedno, ostalo ulozio u poljoprivredu, nekretnine, biznis.

santa
12. januar 2016. u 20.31
„...posto je ono u Srbiji sedmi vek kad vidim,...”

Marko, zar zaista mislis da bi to 'malo' para preobratilo nekog iz VII u XXI vek?
santa
12. januar 2016. u 20.32
preobrazilo (transformed)
Amatercic
(Penzioner)
12. januar 2016. u 20.33
Gzox
Nema tih para zbog kojih bi ostavio porodicu,ne mogu u ovim godinama da potrosim ni ovo malo šta imam iz vise razloga kad odrastes doznat ćeš.
Niko se ne mora bojati mog stalnog povratka u Srbiju.
Ne želim da zaustavljam napredak a želim mirno i da spavam.
Pantija
12. januar 2016. u 23.00
I te kako bih znala šta bih sa tim parama. Toliko ima nesrece u ovom svetu da se ima kome pomoći u uzivati u njihovoj radosti. Dece koje cekaju na neku skupu operaciju, gladnih sirocica, sirotih zivotinjica, spisak dugacak kao Amazon... Imam i oko sebe ljude kojima bi bio sevap pomoći. Meni samo treba da mogu da si priustim da radim nešto sto me zaista i zanima a ne samo placa racune, a avioni, limuzine i dijamanti mi ne trebaju…

Nisam htela da uplatim za ovaj Powerball, racunam da onaj nesretnik koji će dobiti toliku svotu, neće dugo živeti. Suvise je to velika para da bi mu glava ostala na ramenima.
sirchulle
(CAD Designer)
13. januar 2016. u 13.42
Ma svi mi znamo pomalo ali ne znamo ni to. Samo se pravimo da znamo. Evo ja. Recimo da mogu da igram i da zaista dobijem taj famozni Power ball. Šta bih onda radio? Apsolutno ništa jer kako mislite da čak i tako jedna ogromna svota novca može da promeni nešto? Prevelik je to zalogaj za mene. Uzmem milijarde i onda šta? Da gladne nahranim ne mogu, da bolesne izlecim ne mogu. Da neutesne utesim ne mogu. Verovatno se zbog toga ni najveci bogatasi i altruisti kao Bil Gejts i ostali i ne trude. Pomazu oni i svaka im cast na tome ali se neke stvari ne mogu ni time promeniti. Problem je sistemske a ne materijalne prirode. Recimo Dzo Bajden sad (kao US potpresednik) mora da proda svoju kucu da plati lecenje svojega sina. To je tragedija. E kad on ne može pa ko onda može? Ne znam kako vam Obama izgleda i kako njegov kabinet izgleda i da li i koliko dobro to rade ali ovo je apsurd. Zato ne želite ono što ne mozete da podnesete. Kao u Sindlerovoj listi kada Sindler kaže da je mogao još vise Jevreja da spasi. Spasao je mnogo ali ni to nije bilo dovoljno...Barem za njega...
sirchulle
(CAD Designer)
13. januar 2016. u 16.22
Nije da nemam nekakvih zelja i ostalih kojestarija kao i sav normalan svet ali sve što se može za novce kupiti i nema neku vrednost, zar ne? Još uvek ne postoji lutrija koja ispunjava zelje pa makar bila i jedna jedina zelja. Kada bi recimo ta lutrija postojala prodao bih sve svoje lično da u njoj ucestvujem i imao bih samo jednu zelju. Ne bi to bilo ni materijalno, ni duhovno ni ti bilo šta od toga. Imao bih samo zelju da se otarasim balasta nagomilanih gluposti, suvisnih informacija, svesnosti i savesnosti, etike i morala, inteligencije i znanja. To je balast ogromne tezine. Ne daj Boze da me pored toga pogodi i jack pot u materijalnom obliku. Pa ja ne znam šta bih sa sobom. Zato kažem da je budalama jack pot blagoslov a pametnim ljudima dodje dobro i onaj manji dobitak jer rupa je velika a čak i najveci cep za tu rupu premali...
Amatercic
(Penzioner)
13. januar 2016. u 16.26
Nisam nikad imao ni u snu pribliznoooooooooooo ovoj sumi i možda bi zavrsio kao onih 98% koji su dobijali velike sume na lutriji.
Jedno bi sigurno napravio pomogao decija i penzionerska sirotista i sirocad u otadzbinii bolnice kao Kovin i slične stvari, moja slabosti bile i ostale.
sirchulle
(CAD Designer)
13. januar 2016. u 17.03
I ja sam razmišljao na slične teme ali nemoguće je to učiniti. Klasicna utopija. Pomognes sa novcem koji ti je dostupan stotinama kojima je novac potreban i onda se pojavi stotinu prvi kome ne možeš da pomognes jer prosto nemas vise. Onda njegova patnja postane veca od radosti prethodne stotine. Nazalost tu nema pomoći već kao sto rekoh rešenje mora biti sistemsko u okviru drustva za takve slučajeve. 98 posto ljudi uleti u ove zamke po dobitku ovakve premije. Neki umisle da su Bogovi, neki da su Majke Tereze, spasioci sveta, neki krenu u velike biznise pa i to spiskaju, neki da su nešto drugo a samo veoma mala i to vrlo mala manjina uziva u svemu.
santa
13. januar 2016. u 17.26
The odds of hitting the jackpot are one in 292.2 million!
http://www.nytimes.com/2016/01/13/us/powerball-odds.html

Sorry...
Pantija
13. januar 2016. u 19.19
Ja se uopste ne zanosim razmišljanjima o sistemskim rešenjima. Niti imam tu moc, niti energiju, nisam osoba koja bije globalne bitke. Ono sto kao jedinka od 7 milijardi mogu da učinim je da pomognem 10, 20, 100 ljudi. Racunam - bolje sto nego nijedan, makar malo manje nesrece i malo vise radosti na svetu. Pa će od tih sto barem svaki peti nekome drugome pomoći i eto, još je bolje. Usrecim nekoliko svojih najblizih prijatelja kojima je zivot bas crn, par rodjaka kojima je isto teško, poneko siroto dete koje ni dorucak nema, pa nekoga ko se muci sa bolescu za koje ima leka ali mu je nedostizan. I svakome uvalim po jedno smrznuto kuce i mace sa ulice, dupla korist :) Toliko puno tudje radosti može da se obezbedi novcem, ihaj… Pametni ljudi ulazu u sreću a ne u pozlacene daske za wc solje. Od luksuza za sebe bih uzela kucerak na obali nekog uvucenog morskog zaliva i ništa mi drugo ne treba.

Samo sto ovaj nesrecnik sa milijardu i po dobitka ima da ostane bez glave u kratkom roku.

santa
13. januar 2016. u 20.05
Pantija, nešto me tvoja matematika zbunjuje i ako sam prilično solidan sa brojkama (da slazem i oduzimam:-), jer pominjes brojke (10,20 100 sirocica) i neki 'kucerak u zalivu, a evo zašto; reč je u postavljenoj temi oko dobitka od (danas, bruto) $1.5 billion ($1,500,000,000, ili $1.5 x 10^9)?!
Pantija
13. januar 2016. u 21.19
Santa, koliko ja cuh na lokalnim vestima, ta se milijarda i po smanjuje na 300 miliona ako je u pitanju isplata odjednom.
santa
13. januar 2016. u 21.30
santa
13. januar 2016. u 21.41
Posle federalne & state tax ostaje dobitniku između $615B & $697B &(zavisno od države u kojoj živi).
santa
13. januar 2016. u 22.05
Oops, $615M & $697M

(jedno mislim, drugo pišem). :)
Pantija
13. januar 2016. u 22.07
Pa jeste, ne valja mi matematika. Još i bolje bi bilo tako, umesto sto osmeha - najmanje duplo vise.
Kako god, ja ih neću dobiti, nisam ni uplatila. A i da jesam, nije se do sada pokazalo da sam srećne kockarske ruke...
santa
13. januar 2016. u 22.18
Pantija, ako je za utehu, u istom smo drustvu (što se kockarske sreće tiče), a ako bi taj cash podelili na sve ovde u USA, doslo bi nam tek oko $2,000 po osobi (čak i manje od dobre 'ribolovacke' price). :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. januar 2016. u 03.21
svidja mi se smisao za „taxation” u brace amera.
naravno, super su i glupani koji se ne bune (jer, uloge su uplatili visestruko oporezovanom lovom, jel'- sto sad opet taxation? :)
lično, da bi im DO 10 posto - uz obecanje da će se godisnje smanjivati u skladu sa inflacijom recimo :) :)
Amatercic
(Penzioner)
14. januar 2016. u 15.25
„Ponose” ljudskog roda kako ti mislis da bi se bilo koja država odrzala bez poreza ili „dobrovoljni doprinosa” kao dok sam ja rabotio u majcici?
Sam si rekao da pas nema zašto da te ujede ko to placa tvoje ruckove i održava puteve,policiju ,ucitelje...Uzme malo vise da bi drustvo napredovalo od jednog piva na gajbi??? a šta sa PDVom to niko neplaca u tvom selu????
GZox
14. januar 2016. u 16.14
Pa druže amatercic onda plati taksu na beogradskom aerodromu kad ides
da posetis rodni kraj. Možda ti placas bez uzbudjenje ali dosta serbo-severnih
amerikusa se buni jer po njima placanje u njihovoj novoj domovini je
taksa a u Srbiji je pljacka.

Pa ne kažu dzabe da je prostitucija nastariji zanat na svetu, svi se mi prodajemo
na onaj ili ovaj način samo što se neki prave malo ludi :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. januar 2016. u 06.43
ajd i to.
amatercic, glupo mi je da te pojedinacno tebe obrazujem, jer vidim da si neobrazovan onako opste neobrazovan, i moguće da si neke prosecne nize inteligencije.
kad me već pitas - ovu „moju” policiju, vojsku, zdravstvo, put, sve delove sistema - platio i preplatio, ne moras da se brines uopste. mislim ako se možda potresas da sam parazit drustva - nisam - drustvo parazitira na meni - mnogo vise uzima od mene nego sto ja dobijem nazad. mislim i to tvoje tu kod tebe. jedino sto tvoje još dodatno pljacka druga drustva/države. moju na primer. - tvojim porezom - na primer.
pare kojima si uplatio loto - su visestruko oporezovane. to su tvoje pare za koje si vredno i naporno radio, platio svojih 10 do 60 posto haraca ovisno o mestu/okolnostima.
zanci ako za tih pet baza kupis, nemam pojma, dva hleba - uzece ti se (opet) na tu lovu pdv/tax u iznosu od recimo 5 posto. -i tako svi ti ulozi. pri tom lova je tu - znaci nije kredit - nego ziva lova - uplacena. - zašto je onda tolika tax, na već tax-ovan novac - koji je tu - ne uzima se na kredit pod kamatom da bi se isplatio? -ili imaš opciju da ti ga daju za koliko 25 ili 29 godisnjih rata?
pri tom, kako god uradis - ona lova koju dobitnik uzme - kada krene da je trosi - OPET je oporezovana.
znaci neko tu nekog debelo pravi budalom, zar ne.
zato u sledećem zivotu nemoj da bezis iz skole, skola je zapravo jako dobra stvar. i na matematici ako nije nešto jasno - pitaj slobodno ucitelja. on će ti zapravo rado objasniti/pojasniti - siguran sam da će biti odusevljen da neko dete interesuje da nešto i nauci u skoli, a ne samo da dobije prolaznu ocenu i papir na kome piše „ovaj je isao u skolu”.
aj' pa tako. i svako dobro.
**@iznad - dodje moja tetka gastoskinja pre nekog vremena - ja otiso na aerodrom da je pokupim, i kao da promeni neku lovu - tipa za pljuge, ne secam se sto je nešto insistirala odma da promeni neku sicu 20-50, moguće da su još bile dm. na aerodromu naravno lihvarski kurs, ali i nije bio nešto preterano zacepljen. mislim za dvajs apoena - bole te uvo..
i sutradan nešto u gradu, i recimo kurs na aerodromu bi danas bio 61din/dm, a 'vamo 61.02. -i izgore žena, jbt - ono pu majku im lopovsku... eto, mogli smo ovde da zamenimo kintu. -ja gledam / slusam - i ne verujem. (mislim takvi su i nemci - stipsurine na kvadrat). - e masa naših gastosa je taj profil...
Amatercic
(Penzioner)
16. januar 2016. u 09.09
„Mudri” nikad ti nisi ništa preplatio iz prostog razloga da sve šta imaš pomnozis sa milijardom opet bi bio golac cistokrvni a tako i svi ostali kao ti koji žive od babine penzije.
Izvini Mudri ali probao sam da se spustim na tvoj nivo isao čak u rudnik ali uvek nekako sam iznad tebe ali ipak si u pravu malo ili malo vise sam glup inače bi trebao znati da takve kao timoram da ignorisem ali znam da si po zadatku ovde i neću ti dozvoliti da rusis SC.Nisi emigrant nama saveti trebaju ali od onih koji su nešto napravili u zivotu.
Gzox ako ikad budes kupovao avionsku kartu a možda ćeš jednoga dana i imati dovoljno para da istu kupis videces na racunu da ne samo naplaciju aerodromske takse na svim aerodromima sveta nego i za cist vazdu na aerodromima i okolici??
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. januar 2016. u 19.47
uprkos zločinu na kome je nastala i na kome počiva ju es ej - generalno - velika je to zemlja. ne mislim fizički - ono teritorijalno, nego ono, velika - kao što su srbi veliki narod. dokaz: preživeli smo neverovatne nedaće. za sad - i dalje - kako tako - mrdamo.
tako je i amerika velika zemlja - jer preživljava slučajeve poput tebe. pri tom - nisi jedini, siguran sam.
znači s te strane - moj naklon do zemlje, i poštovanje. nije lako opstati sa takvim žiteljima...
Werba
(N/A)
31. jul 2016. u 11.07
Ko Peru Amrelu (pecanca) nije poznavao, skupo ga je platio.
Tip je po „radnim sposobnostima” veoma sl. ovuda nasem Kenny,- sa geslom:
Zavrni svog' gde možeš i gde stignes.

Što se tiče Bobana,..običan mali stakor, pobegulja iz; *Ustanove ometene u razvoju Vasa Pelagic* iz Zajecara, gde je i poceo da uci za vodoinstalatera.
Nadimak *Niski* sam je sebi nadenuo, kad' je procurela vest, da je ustvari zbrisao iz zajecarske ludare, tj. rodnog Zajecara.
Uzgred, ovo je sve opste poznato u cikaskoj carsiji, tako da se neki ne zamaraju mislima, da iznosim prekomerne informacije...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.