Diskusije : Emigracija

 Komentar
Zašto se nasi ne vracaju nazad?
Pacifista007
(student)
04. oktobar 2015. u 17.35
Veliki deo njih zivotari preko, najveci uspeh su imali u početku, kad su znali zašto su otisli, dok se vremenom cilj izgubio i preslo u zivotarenje, cekajuci da se umre preko.

Čak i kad odu u penziju, dosta njih se više ne vraca, tipa imaju dobru medicinsku uslugu tamo i kao šta će nazad, govorim za Bec.

Sada, ako uzmes da su neki preko 20 godina a da nemaju ni 50 hiljada vrednosti zaradjenog a neki čak ni toliko, koja je poenta bila odlaska?

Pacifista007
(student)
04. oktobar 2015. u 17.35
Vecina nikad nije videla 100.000 u gotovini na svom racunu.
baresh
(zanatlija)
04. oktobar 2015. u 23.03
Bez komentara,

p.s. sam se pitas - sam si odgovaras, nastavi...
sirchulle
(CAD Designer)
04. oktobar 2015. u 23.39
Pa to je situacija sa 99 odsto planete. U početku krenu sa ambicijama a onda se predaju bilo ovde ili u Srbiji i cekaju da umru. Zar nije tako? Ovde je nekako lakse se predati kao sto sam kažeš. Eto, mene ovde napadose sto hoću u USA, sto hoću nekakav biznis bilo gde da pokrenem i slično. Mislim ja već jesam privatnik ali sam mislio i to da proširim. Kao cuti tu gde jesi i predaj se kao sto vecina i radi. Nije ti loše u Nemackoj, samo ostaje još da se predas. Znaš li pobogu kako vecina živi i tebi nije tako loše. E, sad kad pocnes njih da slusas znači da si se predao a sad da li u Srbiji, Nemackoj, Austriji ili USA sasvim svejedno.
Mi bluzeri kažemo da bez praznog stomaka nema ni dobrog bluza. Čim napunis stomak, figurativno receno, prestaje i bluz. Tutnu ti neka kola, neki kreditic, napravis neku kucicu tamo i ovamo, uhodas se sa okruzenjem i onda „umres” a nisi ni na polovini zivota. Kad se batrgas i kada pokusas da se maknes iz toga konfora svi te nekako cudno gledaju...
the-bezi-man
05. oktobar 2015. u 01.25
sirchulle,

ti ćeš umreti pricajuci/pišuci o USA a do nje nećeš stici... ako si ozbiljan ajde to malo brze... ja bih do sad preplivao do Amerike da sam na tvom mestu
the-bezi-man
05. oktobar 2015. u 01.50
ustvari možda si ti neki novi Karl Maj, Nemac koji je (kao i ti) silne romane napisao o Americi, a da u njoj nikad nije bio! :)))
Pacifista007
(student)
05. oktobar 2015. u 01.52
Ako su u Srbiji, kriza, samo da se pobegne napolje i sve ostavi a ako je kriza u toj nekoj novoj zemlji, ne bezi se, zivotari se i ne ide se dalje ili se ceka pop.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. oktobar 2015. u 02.12
pa ni ne treba da se vrate. koji će k...?
a kontam da su mnogi otisli onako - bez poente. pa ako nema poentu, onda nema potrebe ni da se vraca.
Pacifista007
(student)
05. oktobar 2015. u 02.21
Poenta je da su kukali kako nema zivota u Srbiji i samo pobeci.

Onda kad zbrisu i tamo negde se pojavi kriza, najednom ne beze vise.

Pitanje šta bi se desilo da je Srbija u EU i da se ima mogućnost odlaska bilo gde u EU bez problema.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. oktobar 2015. u 02.24
b.t.w. mi muzicari (globalno)(ukljucujuci i crncove) malo drugacije to taj bluz... - u praksi. :)
pravda_i_istina
05. oktobar 2015. u 06.56
kriza preko je relativna, a u srbiji, sad će i u evropi - apsolutna

to što mi nismo videli ni 50 hiljada na racunu ne znači da nismo potrosili te pare, preko onih 500 hiljada koje smo isto ppotrosili, ali i zaradili... i još kaže advokat, sledeći put tempirajte za 8 godina opet da potrosite, pa bankrot opet... a vi pametnjakovici samo gledajte vasih 50 hiljada na racunu, penzionom ovom - onom - kako nestaju u krizi, a mi naših 50 čim vidimo na racunu kad preprodamo kucu, odmah podizemo i vracamo se u srbistan... a možda obrnemo još jedan krug ako nas kriza mimoidje, vas sigurno neće
the-bezi-man
05. oktobar 2015. u 11.41
pa gde dalje da beze? ljudi se izbedace i padnu u depresiju, sa razlogom. ukapiraju da su pobegli iz jednog sra*nja i dosli u drugo. dosli su tamo gde uopste ne bi trebalo biti sra*nje, a jeste i to veliko. i kako da se ne smore? onda logicno zakljuce da ako je i tu sra*nje, verovatno je sra*nje svuda i ne vredi se nigde vise cimati.
baresh
(zanatlija)
05. oktobar 2015. u 17.48
„ onda logicno zakljuce da ako je i tu sra*nje, verovatno je sra*nje svuda i ne vredi se nigde vise cimati.”

Pa dobro bre Pompezni,dokle taj licni ego u ime svih nas?
Svako valjda ima:svoju glavu,dusu,iskustvo,mišljenje i šta sve
još u ovom prolaznom zivotu. Pa gde će ti dusa covece kad ti
ništa ne valja na ovom svetu?
Jes` da se i sam po nekad ne držim teme,pa opet smognem snage
da se izvinem, ali ti covece ubijaš svaku volju i trebu da
se živi - skini već jednom te crne(da ne kažem slepacke
naocare) pa progledaj. Ima još lepih dana breee;-)

p.s. izvinjavam se prisitnima - eto, ne odoleh...
;-))
baresh
(zanatlija)
05. oktobar 2015. u 18.04
volju i trebu = volju i POtrebu

p.s. nešto ne stima kod tipkanja - izgleda svakom?
CPHA
(Чувари ћирилице)
06. oktobar 2015. u 06.18
Можда су отишли са намјером да се не врате.
Мислим да онај ко има за циљ повратак...и вратиће се.
metalac
06. oktobar 2015. u 07.00
„Zašto se nasi ne vracaju nazad?”
-

-Vrlo ozbiljno pitanje ako se zna da se ne vraca skoro nitko.
Ni ko ima pare, ni ko nema. Čak ni oni sa deviznim penzijama se ne vracaju.

Interesantno da je malo naroda sa tako velikim nacionalnim i patriotskim nabojem i žarom kao sto su Srbi, a efektivno tako malo uradili za svoju državu.

-
CPHA
(Чувари ћирилице)
06. oktobar 2015. u 10.17
Зависи на коју државу мислиш.
Amatercic
(Penzioner)
06. oktobar 2015. u 12.09
Srbiju ne interesuju povratnici,nju interesuju samo emigrantske pare,to su izjave naših vodja.Srbija nikad ništa nije napravila za Srbe koji žive u emigraciji (USA)!Starim emigrantima trebaju doktori i dobre bolnice da bi se vratili za stalno i da u otadzbini trose penzije.
Na nasu veliku zalost,Srbija danas a izgleda ni u blizoj buducnosti neće ili ne moze ponuditi.
Mi koji smo duže u emigraciji i dalje od otadzbine imamo ovde potomke,navikli smo na jedan način zivota koji ne želimo da menjamo,nema tu nikakve filozofije od proslosti se ne živi.
Vracaju se samo oni koji od svoje penzije ovde ne mogu živeti.
metalac
06. oktobar 2015. u 14.14
Znam primjer još za vrijeme Jugoslavije kad je dosao starac iz Amerike nakon dugo godina u svoje rodno selo i pitao kako da pomogne novcem selo najbolje, šta im je najpotrebnije?
Ne sjecam se sad o kojoj sumi novca se radilo ali izgradio je selu ljecnicku ambulantu sa nekim aparatima, ultrazvuk i sl.. Bilo je dal seoska skola ili ljecnicka ambulanta pa je odluceno ovo drugo. Daleko je to selo od grada pa nije bilo teško odlucit šta im treba.
Bio je starac cijelo vrijme dok se to izgradilo i otisao nazad u USA. Poceo je ubrzo i rat pa nezam dal je još koji put navracao. Inače radi se o hrvatskom covjeku i hrvatskom selu.
Nema veze ko je i šta je ali eto mnogi od nas bi vjerovatno rekli zar mu nije bilo pametnije da dade svojoj djeci te pare i sl..

-
Amatercic
(Penzioner)
06. oktobar 2015. u 16.18
Starina je za svaku pohvalu,toga ima i danas.Znam coveka koji dao dosta para pod uslovom da se ne kaže odakle pare.Rodbina u otadzbini bi se odrekla coveka,njima je bilo potrebnije za godisnje odmore?

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
06. oktobar 2015. u 17.38
ha ha - super je ovaj drug diskutant amatercic.
jbt - covek je opsednut da će mu neko traziti neke pare, i da će, ne daj boze, morati nekom da da neke pare...
the-bezi-man
06. oktobar 2015. u 18.24
Amatercic se smrtno uvredio sto mu otadzbina nije podigla spomenik, zbog celih 500 dolara koliko je poslao za preko pola veka u dijaspori. Da su se makar setili da daju ime nekoj ulici ili gradskom trgu po njemu, ili da da su ga barem docekali sa crvenim tepihom kako dolikuje...nego ništa! Sramota! A toliko ih je zaduzio... Pa ti onda salji pare u Srbiju tim kriminalcima!
the-bezi-man
06. oktobar 2015. u 18.24
Amatercic se smrtno uvredio sto mu otadzbina nije podigla spomenik, zbog celih 500 dolara koliko je poslao za preko pola veka u dijaspori. Da su se makar setili da daju ime nekoj ulici ili gradskom trgu po njemu, ili da da su ga barem docekali sa crvenim tepihom kako dolikuje...nego ništa! Sramota! A toliko ih je zaduzio... Pa ti onda salji pare u Srbiju tim kriminalcima!
windy-chicago
(windy-chicago)
06. oktobar 2015. u 20.44
Bez-imeni seje smrtonosni otrov. Nije ni cudo. Mislio kad ode u Ameriku, zivot kao u filmu o James Bondu, dnevno ,ladno trosi 5 miliona $, kuca od 200 soba, 55 000 kvm,, 25 automobila u garazi, 500 najlepsih devojaka samo ceka da ih pozove,,,itd,itd. Ali kad je shvatio da mora da se ubije od posla 16-20 sati dnevno...Eeeeeeee to ga je slomilo. I to gde radi...na gradjevini, kao pomoćni radnik, 10 $ na sat, nema ni za ,leba, a kamoli za nešto drugo. Alo covek bez-imena...sedi u kamion, vozi pa ćeš imati. Ne treba da mi se zahvaljujes na savetu,,nasi smo.
baresh
(zanatlija)
06. oktobar 2015. u 21.14
„jbt - covek je opsednut da će mu neko traziti neke pare, i da će, ne daj boze, morati nekom da da neke pare...”

Sasko bre, nemo` da si na kraj srca. Bio opsednut ili ne, to je
cinjenica koja nije za potcenjivanje. Neretko ima slučajeva da
bliznja-daljnja rodbina pa čak prijatelji i poznanici s` punim
pravom ocekuju,a kamo li da traže.
Hajd` da ne gresim dusu, ima i takvih koji ne traže već ti nude,
sto zavisi od slučaja do slučaja.

p.s. evo nešto u poverenju; 'imam para ko blata', pa ko je
njima opsednut - nek se posluzi...
;-)
Amatercic
(Penzioner)
06. oktobar 2015. u 21.28
Srbi od naroda koji je podizao zaduzbine je postao narod prosjaka kao nas dragi sasica i ovaj bezimeni koji misle da im je čitav svet nešto duzan?
Neka kažu sa čim je Srbija zaduzila Srbe koji nisu rođeni u njoj kao moji potomci i zašto njih dvojica toliko mrze Srbe i Srbiju.
Nemam para,najsiromasniji u drustvu i komsiluku gde živim ali dovoljno da mogu sebi i drustvu platiti pice u kafani a ne da pijem na sanducetu ispred radnje kao ova dvojica.
$20000 godisnje na golf i nije neka para,kad ste vi to zaradili vas dva brata??
Sasha-MudrijashPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. oktobar 2015. u 03.37
ha ha. ovo je super. ovo ovako prica ona politicarska olosarija u srbiji. - a, pa da, zaboravih, te govnare je i postavila usa - a amatercic je (* izabrati neku odvratnu imenicu po licnom izboru) iz amerike. izvinjavam se.
ništa lave, uclani se u neku stranku ovde i politicki se angazuj. ti i tebi slični sistematski se trudite da nas zatrete - ali opusti se - preziveli smo i gore (opet ona, ili neka druga još gora imenica). :)
ja ne rekoh da je meni iko ista duzan, osim sto mi razna raja dodje neke pare. -jbg - trebalo nekima za kartu da se ode u dobri posteni svet... :) (da sam živeo ranije, recimo pa da mi je santa tražio neku kintu, ja bih mu odma kupio testericu ili neke velike cvik-cangle da precvika ogradu, pa da može da ode iz zatvor-zemlje)
ja se recimo nadam da ovaj amatercic neće nikad da se vrati, ako je iz srbije. nek vredno tamo sedi, i svojim porezom nek koka ljude po planeti, kao i svi poreski obveznici te zemlje. ne trebaju nama takvi. ima toga dosta po septickim jamama :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. oktobar 2015. u 03.38
uzgred, ubeđen sam da su bili potkazivaci crvene udbe one razbojnicke titove - verovatno su potkazivali onih pet ljudi koji su bili u usa, a NISU bili saradnici te iste udbe :) :) :)
*bitno:-jugoslovenske, ne srpske. jugoslovenske. -antisrpske.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
07. oktobar 2015. u 03.56
*Neka kažu sa čim je Srbija zaduzila Srbe koji nisu rođeni u njoj kao moji potomci i zašto njih dvojica toliko mrze Srbe i Srbiju.

stvarno ni ja ne znam zašto ti tvoji potomci toliko mrze srbe i srbiju. verujem da je zbog toga sto su tvoji potomci. po principu ne pada iver daleko od debla - posto sam primetio da ti, verovatno opisano malo nize u onoj prelepoj temi „janicari” bas ne možeš da nas podneses.
al' ne moras da im se dodvoravas - već smo ti objasnili - dahija zapravo uvek vise voli roba koji pruza otpor nego neku poltronsku slinu. :) -platio si im porez - od tebe -dosta. nema potrebe još i da im se uvlacis tako što pljujes po nama. -ne pišu ti plusic, a i neće ti skinuti jedan dolar od poreza.
dobro, znam, kad bi skinuli taj 1 dolar - ti bi pljuvao još zesce - ali neće - proracunali su da ih boli k. za taj TVOJ 1 dolar koji ti uzmu :)
aj' pa tako, pa u zdravlju :)
baresh
(zanatlija)
07. oktobar 2015. u 08.03
Zar nije dovoljno jedno te isto u jednom komentaru?

svasta...
Amatercic
(Penzioner)
07. oktobar 2015. u 08.11
Opet ti prosjace po starom,lupaš bez veze i nastavljas da prosis i dalje.
Kaži već jednom kako je to matica zaduzila i šta je napravila za potomke Srba koji su rođeni 2km dalje od njezine granice?
Meni nije duzna ništa a ja još manje njoj.
Zašto mrzis i brukas Srbe po svetu?????/
the-bezi-man
07. oktobar 2015. u 11.34
Amatetcic,

Poznato je da o seksu i parama najviše pricaju oni koji ih nemaju. Po principu „sto je babi milo - to joj se i snilo”. Tako i ti sa svojim lovackim-ribolovackim pricama ovde na forumu. A jasno je da pare kojima se ovde virtualno razmeces nisi video ni na razglednici. Zato ti ništa drugo i ne preostaje nego da pod stare dane trazis laznu utehu dokazujuci se na Internetu. Ali ćeš zauvek ostati nedokazan.

Windi,

Vetroviti puvadzijo, ti si samo još jedan dzangrizavi, nedokazani matorac koji nije uspeo u zivotu kao i Amatercic i zato moras da lažeš na internetu ne bi li sebi dig'o cenu. Al dzaba, jer realnost situacije je da ti pod stare dane, sa 7 banki, i dalje teras kamion! To sve govori. Na mene si besan i ozlojedjen jer sam te odavno provalio da lažeš za pare koje se prave na kamionu i to ne možeš da mi oprostis. Ubuduce, moj ti je savet kad lažeš, laži malo uverljivije! :))
pravda_i_istina
07. oktobar 2015. u 12.55
Zašto se nasi ne vracaju nazad?

prave pare, vise ili manje, ali definitivno zbog standarda, i tu je bzvz sto su neki ljubomorni jer ih neki od nas ne vole, a vole pare - i vi biste možda bili isti kada biste videli šta se sve ovde može sa parama ili karticama;) dalje, ovde kamiondzije ako nisu pukli 2008 sad isto mlate pare, naročito ako su pozrtvovani kao windy i uopste nije nemoguće da ima nekoliko stotina hiljada, sto paja i jare u srbiji teško da mogu da ustede

ima ih kojima su deca u braku sa amerima, a u srbiji nemaju nikoga; ima ih koji leta provode u srbbbiji

oni koji su se vratili, razvili su poslove, a neki su se pokajali videvsi da im je ipak bolje u americi, u srbiji nikom ne trebaju
kt61
07. oktobar 2015. u 14.54
Video sam, preko celih desnih vrata veliki grb Partizana zalepljen. Prikolica: ILOCA- trailer lease piše na mudflapu, mislim da je marke Uility sa jednim vent-om na vratima. Mid-roof Columbija maroon boje.
Amatercic
(Penzioner)
07. oktobar 2015. u 17.07
Vratih se sa golfa gde je bila diskusija za vreme rucka kako potomcima uplatiti pare za fakultet i koji je najbolji način da se to uradi dok su još bebe?
Molim Saska i Pompeznog da iznesu njihova mišljenja,oni sve znaju,rođeni genijalci .
Opet ti prosjace po starom,lupaš bez veze i nastavljas da prosis i dalje.
Mislim da su njihovi roditelji najsrecniji na svetu?
Marko_011
(Libero Artista)
07. oktobar 2015. u 17.44
pravda_i_istina
07. oktobar 2015. u 12.55
Zašto se nasi ne vracaju nazad?

prave pare, vise ili manje, ali definitivno zbog standarda, i tu je bzvz sto su neki ljubomorni jer ih neki od nas ne vole, a vole pare - i vi biste možda bili isti kada biste videli šta se sve ovde može sa parama ili karticama;) dalje, ovde kamiondzije ako nisu pukli 2008 sad isto mlate pare, naročito ako su pozrtvovani kao windy i uopste nije nemoguće da ima nekoliko stotina hiljada, sto paja i jare u srbiji teško da mogu da ustede

_______________________________________________________________________

Realno, nasi koji su otisli u Ameriku, ili se radi o izbeglicama, ili o nekim mastacima iz vremena SFRJ ili nekim pobeguljama 90-ih, koje realno nemaju kapacitet za nešto više u zivotu.

Kada je pre neku godinu bio haos u Americi, oni se nisu pomerili, jer nisu sposobni da se pomere i ne znaju šta će sa sobom.

Ispade da su gori od ovih sada iz Hrvatske i Bosne sa HR pasosima, koji pune Dablin.

Kada nema, ljudi idu gde ima, umesto da se zakucaju i zivotare.

Kasnije nam pricaju kako prave još pare.
the-bezi-man
07. oktobar 2015. u 17.59
pravda_i_istina,

Na ove dzangrizave starkelje niko nije ljubomoran. zašto bi zavideli nekome sto je star i svadljiv? ili sto u starosti mora još uvek „da pravi pare”, ko Santa sa svojim dopunskim poslicima, prevodjenjem, izdavanjem petparacke literature... umesto da se opusti i uziva u zasluženoj penziji... svasta...

a Vetro-puv može dobro da zaradi na kamionu, to niko ne osporava, ali ne onoliko koliko je ovde lagao. $4-$5 po milji su bajke za malu decu i to može da prica svojim unucima, ili praunucima ako ih ima. Uostalom i nek zaradi, sto da ne zaradi? Pa kad se toliko muci ko pas i treba da zaradi... Ali i dalje mislim da je to krajnje porazavajuce da covek sa 70 godina mora i dalje da tera kamion. Gde je tu zivot i kakav je to zivot? Dobar nije sigurno... Eto drago mi je ako je zaradio neku crkavicu, ali ga i sazaljevam gde mu je i kako zivot prosao... Mislim da je zato i neUrozan i dolazi na internet da se istresa na neduzne posetioce...

A što se Amatercica tiče, to je već poseban slučaj, on misli da su njemu Srbi i Srbija duzni do groba jer je poslao par puta neku sicu u otadzbinu, i sto je kupio cevape na seoskom vasaru u Cikaskoj Gracanici... On bi zeleo da se uvrsti u spisak srpskih velikana i dobrotvora zbog toga i da mu se ceo srpski narod klanja do zemlje sto je odresio svoju pirocansku kesu. :) Pri tome je tolika stipsa za pare, da se do dan danas kaje i ne može da prezali tu veliku „investiciju” od celih 500 dolara koliko je dao za srpstvo! :) Amatercic, daj reci vise gde i kako da ti posaljem tih $500 i da te obeshtetim za sve sto si potrosio na Srbiju, da ne kukas vise. Stvarno nije problem, ne pravim pitanje, ne moras se čak ni zahvaliti. Ne ocekujem ko ti plaketu sa zlatnim vencem i spomenik. :))))
Marko_011
(Libero Artista)
07. oktobar 2015. u 18.45
Neke od slika iz Dablina.

Ima dosta poslova, ne radi samo onaj ko neće.

Americke zastave su svuda uz Irsku i EU.

Zahvalnost sto su ih primili kad nisu imali šta da jedu.

Milion Iraca umrlo od gladi, ima slika sa onim ljudima spomenik, koji je tome posvecen i odlasku u Ameriku.

Možda može da se radi sa USA dokumentima.

Plate dobre, ima dosta kompanija, dosli do nivoa da bez stranaca im staje ekonomija.

Inače je fazon Americki, akcenat, Irish cream za kafu i generalno je sve kao u Americi, sto znači da su Irci doneli dobar deo kulture u Ameriku.
Marko_011
(Libero Artista)
07. oktobar 2015. u 18.51
Amatercic
(Penzioner)
07. oktobar 2015. u 19.42
Marko opet pišes da je Usa bankrotirala?otkud to znaš ti nisi imao papire da se slobodno kreces a kad si se kretao to je biilo u kamionu koji skoro po pravilu nesmeju u „civilizaciju” .Sve ove koje opisujes u Cikagu i okolici nikad nije sreo jedan normalan Srbin emigrant sa papirima.Ti si živeo u jednom drugom svetu ,svetu kriminala koji vecini Srba u USA nije ni malo blizak.
Srbija je ovih dana u losem stanju,gorem nego ikada do sada? Pogledaj i vidi koliko se milijardera namnozilo i u takvoj Srbiji???
Za tebe je uspeh da nosis firmiranu robu u Mek da se pokazes šta si stekao? vidi ja garantujem niko iz moje familije nije jeo u Meku bar zadnje 2 god a možda i vise a vecina živi u USA gde su ti „luksuzni” restorani na svakom cosku?????
Možda su sve to o usa samo zelje tvoje i tvojih istomišljenika i ako se ostvare Srbija umire od gladi.
Marko_011
(Libero Artista)
08. oktobar 2015. u 02.33
Amatercic
(Penzioner)
07. oktobar 2015. u 19.42

Marko opet pišes da je Usa bankrotirala?otkud to znaš ti nisi imao papire da se slobodno kreces a kad si se kretao to je biilo u kamionu koji skoro po pravilu nesmeju u „civilizaciju” .Sve ove koje opisujes u Cikagu i okolici nikad nije sreo jedan normalan Srbin emigrant sa papirima.Ti si živeo u jednom drugom svetu ,svetu kriminala koji vecini Srba u USA nije ni malo blizak.

_______________________________________________________________________

Ja sam se kretao prve tri godine samo među Amerima i nisam imao nikakvih problema.
Čak su me i Amerikanke pitale da ih izvedem negde uvece u provod.
Ameri su dobri ljudi i meni je islo super među njima.
Tada mi lik neki sa zeleznice nudio posao, skoro 4 puta veca satnica od moje, kao i još neki.
Ljudi hoće da pomognu ako vide da si korektan lik.
Onda nasi krenuse ovako kao Windy da pale sa ciframa, gadjanje, tu se zeznem, sednem na kamion, koji me indirektno preko suspenzija i svega deportovao nazad za Srbiju, tj. ti Srbi, sa kojima vise nemam ništa, polusvet.
______________________________________________________________________

Za tebe je uspeh da nosis firmiranu robu u Mek da se pokazes šta si stekao? vidi ja garantujem niko iz moje familije nije jeo u Meku bar zadnje 2 god a možda i vise a vecina živi u USA gde su ti „luksuzni” restorani na svakom cosku?????

______________________________________________________________________

Ajde, znam i te naše Americke Srbe, vozis 20 sati dnevno i ni kafu ti ne ponude.
Nema gore sorte na Planeti Zemlja, usput gleda gde će te još pokrasti, racuni za gorivo, telefon, ovo, ono, najgora sto.a
Sada, to naše dzekiranje mi ovo, mi ono, znam, blago budali koja kupuje te price, nema kuce za šta da vas povuce.
Moje pantalone su preko 400 eura, samo jedne, ostalo sve kada saberes, dodjes između 20 i 30 mica eura.
_____________________________________________________________________

Možda su sve to o usa samo zelje tvoje i tvojih istomišljenika i ako se ostvare Srbija umire od gladi.
______________________________________________________________________

Šta mene briga za Ameriku, samo beda koja nema ni za parce hleba mora tamo biti.
Grizi od muke, vidim da ti je sve lepo.
Ja sam u civilizaciji Evropi a ti tu sa camugama kupuj po Aldiju.
_____________________________________________________________________

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. oktobar 2015. u 05.05
nemoj tako - ja evo kupih juče u aldiju 1 maltz. pomerih se nekih 350 km po germaniji k jugu... (stali automobili uz put> mercedes, i das auto (vw). nije stao auto> moj socijalisticki :) o.k. fau ve je, ali je motor socijalisticki :)

amatercic, razmišljacu kad se vrnem u srbiju, pa ti javnem. -ovaj moj mali nije platio skolarinu, država mu placa, mislim da je bio u prvih 30ak tamo posle prijemnog na listi. nemamo nikakvu vezu, nikog ne poznajemo na faksu i t.d. -znaci regularno. u srbiji država tu i tamo placa kao nekoj iole dobroj deci skolovanje, t.j. ne placa država, placamo ga svi mi koji placamo neke poreze državi. a, da, elektrotehnicki faks, fala na pitanju :) . uglavnom, ako nije problem da sad ne razmišljam na teme kako glupavija deca da si plate skolarinu, naprosto, nemamo glupane u uzoj familiji :) :)

trenutno malo se vozam po jevropsko germanskim i severnijim zemljama :)
bi mi rođendan pre par dana - ja se pravio lud, al ovi drugari me provalili i namontirali mi tortu i svecice... No 46.
ali vraticu se uskoro u srbiju, treba i nešto da se radi, ne može vada mudo da se 'ladi :) :)

mislim da sam platio putarinu u hrvatskoj kad sam krenuo karticom, cek' bas da se lognem...da vidimo koji je datum... (danas je otprilike negde osmi oktobar ako se ne varam).

Transaction Date
8/21/2015
Merchant Name
HAC NP ZAGREB ISTOK
Merchant Location
SESVETE HR
Country
Croatia
...5
Transaction Type
POS Purchase
Transaction Amount
122.00 HRK

*sad se vratis u 46-u godinu, i javnes mi da li si bio u poziciji da 'ladis jaja kao ja dva metra po stranim zemljama, znaci u usa, udaljene dve i vise saveznih država :)
(jel kontas sad u cemu je bitna razlika - jbg-neko mora i da kosi i da vodu nosi (evo recimo ti) jako dugo vremena, i onda kada misici malo pocnu da izdaju možda eventualno može malo da se opusti, a neko u principu ne radi misicima nego mozgom (evo recimo ja), i onda je njemu promaja kroz stidne dlacice malo veca :)
kad krenem natrag mislim da ću napraviti pit-stop od jedno nedelju dana u kroaciji, pa ako imaš nekog da pozdravim, -prenecu. nadam se da nije problem :)
*** svako dobro, i lep provod na golfu. :) :)
i pazi da se ne usines u ledjima, ili da ti ne pukne nadlaktica/lakat ako opalis po zemlji. skontao sam da si stariji covek.
Marko_011
(Libero Artista)
08. oktobar 2015. u 06.48
nemoj tako - ja evo kupih juče u aldiju 1 maltz. pomerih se nekih 350 km po germaniji k jugu... (stali automobili uz put> mercedes, i das auto (vw). nije stao auto> moj socijalisticki :) o.k. fau ve je, ali je motor socijalisticki :)

________________________________________________________________________

Nije problem u Aldi-u, već klijanteli koja tamo pazari.

Nemcima je normalno da idu u Lidl, Aldi, dok su Holandski napucani samo tako i izgledaju kao prestizne radnje.

Kada udjes u Cikaski Aldi, gledaš i pitas se ko je jadniji od koga.

Sad će Amatercic da nam kaže kako kupuje sve u Dominick's-u.
metalac
08. oktobar 2015. u 07.13
„Nije problem u Aldi-u, već klijanteli koja tamo pazari”
-

-Pricate gluposti.
Recimo da bi Aldi u svom marketu stavio neki tvoj proizvod na policu treba proćikontrolu kvaliteta. Ako to uspijes napravio si posao godine..

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. oktobar 2015. u 12.31
pa koliko vidim aldi ima svoje neke brendove koje pici po svojim radnjama (logicno). sve je to prošlo kontrolu kvaliteta, vidim poneki artikli imaju i onaj tur - al' recimo ima klope kojom ja ne hranim ni macku. a i to je jeli prošlo kontrolu kvaliteta.
u srednjem redu u principu kupuje sirotinja raja - oni koji tu zemlju zapravo drže na svojim ledjima. o.k. ne prave ih tooooliko budalama kao nas tamo u srbiji - ono bofl roba je po toj ceni - kod nas ta ista identicna roba kosta kao da je nešto sto valja - a ne valja. pricam za aldi sud / germanija.
pre par godina sam kupio one neke workzone sitne alate, ono sto sam prckao time do sad - sve radi. al' kontam da metalac uglavnom NE kupuje alate u aldiju jeli...
*marko jevropa i cemerika nisu uporedive kategorije - ona prosta raja. meni skoro da dodje zao kad nekad gledam amere.
Marko_011
(Libero Artista)
08. oktobar 2015. u 15.58
Lidl-Aldi nisu losi.

Ovde ja uzimam jogurte vocne, dobri su, čak bolji od nekih jakih brendova.

Sirevi kackavalji su oko 5 eura, dok u Srbiji najeftiniji 8 eura.

Ima da se nadju jeftine i dobre zezalice.

Aldi nema brendirane proizvode, osim u ponudi sto stave, barem ovde.

Dobro će doći u Srbiji da obore cene.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. oktobar 2015. u 16.12
kvaka je u tome sto i ako dodju, neće oboriti cene - kao sto ni delihaze nije oborio cene, niti bilo ko drugi. evo ovde u h/m-u, ili newyorkeru kupuje u principu sirotinja raja - kod nas sirotinja raja kupuje kod kineza - koji su - opet - skuplji, nego ne-kineske radnje ovde u germaniji, koje drže iskljucivo fus kinesku robu. evo udjoh juče u tedi neki da kupim lepljivu traku - pa sam bacio oko na cene - one gluposti za skolu za decu - ima manje vise sve i u srbiji (tipa staedtler olovke/flomasteri/bojice i t.d.) - osetno jeftinije nego kod nas.
nazalost, nasu državu trenutno vode stranci, i izglasavaju si u skupstini zakone koji njima odgovaraju, a to je - plati našim ljudima minimalac, i pravi ih još dodatno budalama...
Marko_011
(Libero Artista)
08. oktobar 2015. u 18.09
Ne znam koja im je poslovna politika, ali recimo da sam bio u Roermondu, gde sam usao u jedan Lidl, koji izgleda zesce napucano, pa se iznenadio kad sam video cene.

Iste su recimo 50% jeftinije, nego istih proizvoda u Italiji.

Da li će tako biti i u Srbiji, ne znam.

Jedno vreme isao za Bec često, kad sam video cene, nakupovao se ko klasican onaj gastarbajter, auto potonuo i odneo sve za BGD, koliko je jeftinije bilo nego kod nas.

Ne secam se da li sam u Lidlu uzeo, mada neka radnja bese.

Sada, Engleska, isao zbog posla nekoliko puta.

Imaju Tesco taj, koji recimo ima ispod svakog proizvoda cene istog u ostalim lancima.

Tesco je pun tih jeftinih proizvoda, dzabalesku možeš da se hranis, plus u drugom lancu Sainsbury's, gledam neke Kole, 2 litre za 12 centi.

Gledam, pa se mislim, šta li su ubacili u bocu za 12 centi, koliko boca kosta, prevoz, takse, marza lanca i sve to stane u 12 centi.

Mis'im se, da mu je'em mater, ajde da probam.

Nije losa, nisam imao zamerki, dok recimo u Lidlu u Cikagu, bese neka kola za 20-ak centi, mada kad je popijes na startu, sikne onaj pritisak, hoće oci da ti izlete.

Irska, tamo možeš da puknes ako ne pazis gde ulazis.

Cene recimo u Eurospar su bas visoke, dok ako udjes recimo u Dunnes Stores su ono, bas možeš jeftino kao u Lidlu da prođes, možda i jeftinije neki proizvodi, mada su radnje dosta kulturne.

Udjes unutra, eto i Hrvatica, znaju one gde je jeftinije.

Meni su Irska i Engleska spektakl za odlazak u radnje, tamo bas to može da bude uzivancija i drugacije nego na „kopnu”.

Marko_011
(Libero Artista)
08. oktobar 2015. u 18.13
Ti ako si muzicar neki, tamo imaš dosta poslova po Dablinu, gomila pabova, ziva muzika, loce se pivo na veliko, svi smireni, svi se smeju, ne možeš da ih isprovociras, verovatno svi na Ginisu.

To je neka cudna odlika Iraca, svi na!@#$ni na „kopnu”, ovima se hebe za sve, pevaju, sviraju, smeju se i smireni.

Irci kao narod vrede da se upoznaju a Irska prelepa zemlja i nema averzije prema strancima, poslova ne fali, idealno.

the-bezi-man
08. oktobar 2015. u 20.39
šta je to Aldi? to u Kaliforniji ne postoji...
eperson72
(lekar)
08. oktobar 2015. u 22.28
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. oktobar 2015. u 01.48
bas pre par dana bejah par sati se promuvao tamo po roermondu :) , simpaticno seoce. prvi utisak: nikad ne bi živeo onamo :)
lidl po austriji recimo osetno skuplji od lidl/aldija u germaniji. recimo kupio sam neki nozic sto ću da poklonim nekom (ono sitnica), u lidlu u austriji je bio sedam kinti, ovde je u startu bio pet (znaci 40 posto skuplje), ja ga posle dve nedelje kupio za tri...
bezimeni aldi je nešto na foru recimo tesco/lotusa ili onaj kanadski kako bese w.. a da wallmart. ali nije toliko velika radnja. imaju u principu neku bazicnu klopu i pijenje i piljarnicu (naravno, sve povrce i voce je bas kao i ono iz wallmarta - kao da sam ga ja uslikao, a ukus kao da ga je proizveo metalac ili amatercic uz agrikulturalnu pripremu zemljista i generalne savete by ph.d. :) :) (znaci ne želiš da probaš :) ). i imaju srednji red sa jeftinim kojekakvim tricama i kucinama, koje ti u osnovi ne trebaju, al možda ti i ustrebaju. i to bude za srpske prilike srednjeg, pa čak i dobrog kvaliteta, (znaci fus roba :) :) ) i za jeftine pare. aldi familija jedna od zvanicno top pet najbogatijih (ako sam se zeznuo, ali u top sedam) familija u germaniji.
ja sam matorom evo kupio recimo za trista kinti dvoje bastenskih makazica, ono za grozdje recimo - one za da beres grozdje i one da orezujes. u srbiji su recimo 400 kinti jedne, petsto druge (taj kvalitet). uglavnom. ciljna grupa - sirotinja raja, al' udju ponekad i ceca i brena unutra :) :)
*kasiri u aldiju - pa tuko bi one naše -bukvalno.
pravda_i_istina
09. oktobar 2015. u 07.10
otvorite temu „potrosacka korpa” - šta kupuju nasi u emigraciji u tzv samoposlugama, pa da vidimo zašto aldi ne valja osim sto je jeftiniji od konkurencije
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. oktobar 2015. u 08.06
ali mi se zapravo bavimo temom.
-nasi se ne vracaju nazad, čak i kada više ne moraju da rmbaju preko, iz razloga sto odu u aldi / delihaze onamo, a onda odu u ex yu matici nekoj u iste te radnje, i skontaju da ih taj - njihov, aldi i deleze - pravi budalama - onamo u onoj njihovoj staroj kuci (posto ona nova - uglavnom, za većinu, nikad nije postala nova kuca).
metalac
09. oktobar 2015. u 08.58
„pa da vidimo zašto aldi ne valja osim sto je jeftiniji od konkurencije”
-

-Uspjeh Aldi je u tome sto robu uglavnom dobrog kvaliteta nudi za nižu cijenu.
Na policama Aldi nudi se oko 40% robe poznatih marki ali na pakovanju nije prikazano. U poredjenju sa drugim super marketima roba u Aldi u prosjeku kosta 30% jeftije.

Inače Aldi na neki način diktira cijene na trzistu jer ostali svoje cijne podesavaju po cijenama u Aldi. Dakle i oni koji kupuju drugdje trebali bi bit Aldi zahvalni da u prvom redu prehrambeni proizvodi nisu još skuplji.
Ja inače kupujem gdje se zadesim ali da imam vremena da odem uvijek samo u Aldi market ustedio bih godisnje vjerovatno najmanje 1.000,- eura.

Zašto je roba u Aldi 30% jeftinija bilo bi vam jasno kad biste znali koliko su mukotrpni pregovori dobavljaca sa predstavnicima Aladi. Rade vrlo veliki pritisak na cijenu otkupa robe. Ali ako se postigne dogovor narudzbe su u velikim da ne kažem ogromnim kolicinama i u kontinuitetu.
Sad nek se neki dobavljac napravi pametan pa pokusa podvalit neku robu.

-
Pantija
09. oktobar 2015. u 17.50
Zašto se ne vracamo nazad?
Ne znam za druge, ali ja se ne vracam zbog par razloga...

Prvi je sto neću da muljam, lažem, varam.
Drugi je sto me uzasno nervira djubre na sve strane i to što se niko zbog toga ne uzbudjuje, već galantno dodaju. Kad god odem tamo, ja skupljam djubre po parkovima, po ulazu, po autobusima (a više ne živim tamo), ostali me gledaju kao idiota.
Treci je sto nemam nameru da idem kod lekara sa kovertama, parfemima i viskijima.
Cetvrti je sto je koncentracija primitivnog naroda prevelika za moj ukus, svako ti u tanjir, sobu i novcanik gleda i oseca se pozvanim da komentarise tvoj zivot.
Peti je sto je automobil mog rodjaka prošle noćiodleteo u vazduh jer se on drznuo da podnese prijavu za korupciju protiv direktora državne firme u kojoj radi.
Sesti je sto me dusa boli da gledam one naše sirote starce koji zivotinjare na granici siromastva (ili su ispod te granice već davno pali).
Sedmi je sto me dusa boli da gledam napustene i zgazene zivotinje po ulicama.
Osmi je sto nemam zivce za price o avionima, kamionima, biznisima, masnama i tasnama.
Deveti je Pink i pornografija po televizijskim kanalima u sred bela dana.
Deseti su krkani po državnim sluzbama sa kojima može da se prica samo ako im se pridje na kolenima sa flasom skupom stranog pica. Ili još bolje sa kovertom.
Jedanaesti je sto tamo svi nonsalantno truju zemlju, vazduh, vodu ne shvatajuci da za par decenija neće ništa zdravo i cisto ostati.
Dvanaesti je sto kod samo veoma malog broja ljudi vidim postojanje neke socijalne svesti, dok vecina (bez obzira na finansijski status) razmišlja samo o svom mikro svetu, krkanluku i provodu a za sve ostalo van njihovog stancica i auta ih bas zabole.
Trinaesti su idiotske reci tipa performans, stajling, insertovanje, 100% koton (videla u radnji u Bulevaru), hepening, akcija…
Cetrnaesti je neprestano kukanje.
Petnaesti su cigarete i smrad od dima na sve strane i pusaci koji su potpuno neobzirni prema svima. I sto svi kukaju kako nemaju, ali imaju za kutiju ili dve svakog dana.
Ima još…

I još nešto. Bas me nerviraju te izjave kako se nasi ljudi u inostranstvu samo busaju sa nekim ciframa, a niko nema ni 50 hiljada. Ja stvarno ne znam kakvim si ti ljudima okruzen, to može da se cuje samo od onih naših gastosa po Nemackoj i Austriji koji dvorce sa liftovima dizu po svojim zabitima.

Nema ni u mojoj kuci 50 hiljada kesa, ni u slamarici niti na racunu, niti se njima hvalim. Nemam ih jer imam solidan posao sa veoma solidnom platom, ali nisam CEO, otplacujem kredit za svoj zivotni prostor, uvek imam pristojan auto u dobrom stanju. Putuje se i živi normalno bez natezanja i rastezanja. Nemam nikakav luksuz niti se pretvaram da ga imam. Ali imam ono sto treba običnom coveku da živi bez nekih ekstra trzavica i uz relativnu udobnost.

P.S. Srećan rođendan Sasa
Marko_011
(Libero Artista)
09. oktobar 2015. u 19.21
bas pre par dana bejah par sati se promuvao tamo po roermondu :) , simpaticno seoce. prvi utisak: nikad ne bi živeo onamo :)
lidl po austriji recimo osetno skuplji od lidl/aldija u germaniji. recimo kupio sam neki nozic sto ću da poklonim nekom (ono sitnica), u lidlu u austriji je bio sedam kinti, ovde je u startu bio pet (znaci 40 posto skuplje), ja ga posle dve nedelje kupio za tri...
bezimeni aldi je nešto na foru recimo tesco/lotusa ili onaj kanadski kako bese w.. a da wallmart. ali nije toliko velika radnja. imaju u principu neku bazicnu klopu i pijenje i piljarnicu (naravno, sve povrce i voce je bas kao i ono iz wallmarta - kao da sam ga ja uslikao, a ukus kao da ga je proizveo metalac ili amatercic uz agrikulturalnu pripremu zemljista i generalne savete by ph.d. :) :) (znaci ne želiš da probaš :) ). i imaju srednji red sa jeftinim kojekakvim tricama i kucinama, koje ti u osnovi ne trebaju, al možda ti i ustrebaju. i to bude za srpske prilike srednjeg, pa čak i dobrog kvaliteta, (znaci fus roba :) :) ) i za jeftine pare. aldi familija jedna od zvanicno top pet najbogatijih

______________________________________________________________________

Roermond, cudan gradic, mislim na vreme, uvek nešto kao oblacno, mi kao u nekom hotelu, ono nema terase, prozori se ne otvaraju zbog samoubica, bedak zesci.

Arapin valja neku drogu, coffee shop radi punom parom, oseca se miris trave na ulici, semafori za bicikle i oni još stanu, ja još gledam kao Tarzan neki, prvi put vidim da postoji semafor za bicikl ekipu i još postuju propise.

Nije mi legao, mada je interesantno sto je tu Dizeldorf, deli te Venlo i granica, zatim Eindhoven, Maastricht, plus ima taj centar.

Aldi i Tesco nemaju nikakve zajednicke tacke, Tesco je po meni ozbiljnija prica, imaš kiosk kada udjes unutra sa cigaretama i slično, klijantela je daleko na visem nivou, cene bolje u Tesco, kasirke previse ljubazne, obzirom da pored nje stoji natpis da ako nije previse ljubazna, pozoves telefon toll free.

Klijenti te zakace u Tesco, odmah se izvinu uz klasicno,„Sorry, my fault”!

Lidl je ok, mada daleko od ovih igrača.

Walmart, simbol Amerike i Amera, koji isti daju kao primer da se tako nešto može stvoriti samo u Americi.

Nasi znaju da udju, izuju stare cipele u kabini, navuku nove i odu da ne plate.

Nije ostavio na mene utisak, osim ako ti pisti ona sprava da si maznuo nešto, onda ti kao pretesu kese i zbog lošeg osecaja ako ne nadju ništa, davali tada kupon 7.5 dolara da kupis nešto u radnji, sto nisam video nigde još.

Inače Walmart ima Sam's Club, tu kao kupujes na veliko, fazon rolna sira kackavalja od 5 kilograma i dobijes za neke dzabalesku pare.

Sam's Club mi je već ostao u secanju, dele i da se degustira dosta a secam se ko juče i jednog u Grapevine Texas, gde sam usao sa onom lokalnom rajom Teksasa.

Marko_011
(Libero Artista)
09. oktobar 2015. u 19.49
Jedanaesti je sto tamo svi nonsalantno truju zemlju, vazduh, vodu ne shvatajuci da za par decenija neće ništa zdravo i cisto ostati.

-----------------------------------------------------------------------

Cudi me da nema za odvajanje djubreta, kao ovde u Italiji, gde karton ide u jednu kantu, metal, plastika u druge kante, hrane u treće.

Ima dosta toga kod nas sto me nervira, mada su ljudi opet dobri, ako uzmem one naše iz Cikaga kao primer.

Udjem u onaj Rodic Merkator na NBGD preko puta IDEA.

Velika radnja, pitam one prodavce, rade, slazu nešto.

Ljubazni neverovatno a isti rade za 150 eura mesecno.

Bilo mi ih tada zao.
the-bezi-man
09. oktobar 2015. u 20.29
Pantija,

Ukratko, losem Q i dlake smetaju... a i ocigledno nisi dovoljno zaradila da bi mogla da se vratis pa sad tu filozofiras...
kt61
09. oktobar 2015. u 20.52
Surova istina:
Amerika vas je zacarala svojim laznim sjajem i zarobila u svom sistemu. Ostacete da radite kao fizikalci ili prodavacice ma koje americke koledze da ste zavrsili.
Kancelarijske poslove oni strancima slabo daju, oni nisu namenjeni za njih. Jedino ako uspete da otvorite neki svoj biznis.

Zakljucak

Prodali ste se za bednu saku dolara, napustili svoju domovinu da ostavite kosti na zapadu.
Pantija
09. oktobar 2015. u 23.27
bezi-man, opet pokusavas da dobijes malo moje paznje, valjda zato što te stalno ignorisem. Koliko ja ovde čitam, tebe na ovoj diskusiji već odavno svi smatraju budalom, pa ne moras vise da se dokazujes, primetila sam te, ali si mi nezanimljiv kao sagovornik. Ako ikada budes imao intelektualni kapacitet da vodis argumentovanu diskusiju, možda ti u nekom buducem zivotu poklonim koji minut vremena.

A luzeri će nastaviti da se uljuljkuju u svojim iluzijama da su svi osim njih fizikalci i prodavci u jeftinim radnjama.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. oktobar 2015. u 04.39
Pantija - hvala. Evo na ovoj planini germanskoj na kojoj sam sad, bedno je vreme - otprilike oblak je sa druge strane prozora :) -ali eto, nasmehnuh se kad sam procitao (a inače me realno bole uvo za moje rođendane) - al' eto - ponekad reč stranca ima tezinu.

ovi tvoji razlozi - nazalost, to je sve apsolutno tačno šta se desava kod nas.

pre dva dana nešto vozim tu po gradu obliznjem povecem, i neki onaj zanatlijski auto, tipa fiat doblo - otprilike majstor otpusava slivnike, wc solje prikljucke na kanalizaciju i tako to - i vidim naše (ex yu) prezime.. -bas pomislih e moj... xy-e xy-ovichu... -a da su bolji za jedan mikrometar od nas - nego nisu. losiji su.

M. - u tesco lotus sam zalazio kad sam bio u tajlandu, u evropi sam usao dva-tri puta u slovackoj u bratislavi. bas se secam kupio sam stolicu neku za 8 eura sklopivu - za dva broja losija od te (ista konstrukcija) kad sam se vratio bio u srbiju u idea - hrvatskoj prodavnici bese oko 15 eura „akcija navali narode”. (to je onaj deo gde nas prave zescim budalama). bas se secam da je kasir bio mlad i komentarisao sam, posto je red ispred bio nemali, i sve je trajalo do 5 minuta - kako bi tuko naše kasire...
baba kasirka u onom malom tesku kod centra mi maznula neku teglicu azijskog nečeg, zaboravih šta sam (joj) uzeo :) :) -i još kao sve ljubazna i fina, nabada engleski, de ste stranci i tako to :) :)

pre par dana u venlou ova moja nešto usla u prodavnicu, i zapodene pricu sa prodavacicom, t.j. ova s njom. i kao odakle ste vi? pa kao iz bgd/zerbishe. -ovoj se blago smrklo odma. pa kao - radite ovde negde? - yock - mi turisti :) -ovoj odma osvanula faca, i bogzna kako pa kako je kod vas pa ovo pa ono... dodjite nam opet, lepo se provedite i t.d. ... - zakljucak - venlo-vcanka nije bas odusevljena sugradjanima iz srbije, rekao biH ja. al to je 1 slučaj usamljen, jerbo nisam pricao ni sa kim ništa, vise sam posmatrao raju. (nisam uspeo da skontam zašto se pale na onaj pomfrit tamo... -posto je, kao i 80% severne 'rane - k. :) ).

uglavnom, ja dakle uglavnom ljudima savetujem da se ne vracaju. trenutna situacija je JOS GORA nego za vreme slobe, a za vreme slobe je situacija bila strasna...
dakle dobrima savetujem „sedi disi - a kad pukne puska, ovisno o hrabrosti i sebičnosti - dodji, il' ne dodji”, a onima kao onaj amatercic ili metalac savetujem da nikad ne dodju, -takvih, nazalost, ima već i previse... ili onaj santa (još nije rekao hvala b.t.w.) - isto je zemlja puna ljudi koji su spremni da opljunu domovinu za 50 eur. (bitno: domovina i država su jako razlicite stvari).
the-bezi-man
10. oktobar 2015. u 11.18
Pantija,

A jel uvek svima koje „ignorises” pišes kilometarske odgovore ili samo meni? :))

Inače mene bas zabole šta ti i druge budale na forumu mislite o meni. Vi ste saka iskompleksiranih, pokondirenih tikvi koje umišljaju da su odlaskom na zapad postali velika „gospoda” a praziluk vam iz guzice viri.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. oktobar 2015. u 12.21
ja bih samo kao deckic koji je VRLO zaheban u kuhanju naglasio da je praziluk jedna odlicna namirnica zgodna za visestruku upotrebu.
bas sam malopre kupio dva komada u edeka-i. u aldiju nisam kupio ništa :)
baresh
(zanatlija)
10. oktobar 2015. u 13.25
Ih bre Pompezni, ti i ta otrcana metafora o praziluku,

Gde me pogodi onako; 's` neba pa u rebra'? Tu opste-poznatu
biljku osim mnostva ostailih, gajim u basti,onako 'nostalgije'
radi, a daleko manje zbog patriJotizma.
Kamo sreće da si istu biljku koristio tokom odrastanja u
azbestnim blokovima, nebi vecito buncao ko razmazeno deriste.
Xe xe xe...
the-bezi-man
10. oktobar 2015. u 13.32
sa prazilukom ili bez, cinjenica je da kuci niste nikad mogli da budete gospoda, nego samo paori i seljacine... zato ste morali pobeci na zapad i otuda sada glumite veliku „gospodu” i gnusate se na svoje poreklo.
kt61
10. oktobar 2015. u 13.48
Dosta su iskompleskirani, kupuju skupa kola na kredit da se pokazu. A ovamo stiskaju se za 10 dolara.
Ne mozete vi da budete amerikanke ako ste dosle sa 20 i kusur godina, ma koliko vi mislile da jeste. Sminkaju se, samo uokvire crnim kreonom oci.
the-bezi-man
10. oktobar 2015. u 15.31
pa da, vecina naših emigranata su teski malogradjani, seljacine i kompleksasi. kao što se vidi na svim okupljanjima naših u dijaspori, a i ovde na forumu...
Pantija
10. oktobar 2015. u 15.37
Sasa, znaš kako kažu - nemojte da prezirete rođendane, jer oni su dobri za zdravlje. Sto ih vise imate, duže živite :)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. oktobar 2015. u 17.23
ma ne prezirem. samo ne pridajem nikakvu vaznost. moj (ili iciji) rođendan - mo's misliti - mnogo bitno u p.m. ..
a i to duže živis... evo gledam ove nemce sad - znaci mon.-frei. posao - klopa - tv. sam. i sonn. - klopa/tv, setanje / vozanje bajsa po sumi. tako do 65. / 67. onda malo penzijica dok ne okilavis, onda staracki dom, i tamo te drže koliko god duže mogu, posto je fina muza love. -generalno isto mu se vata ako gekne i sa dvajspet. -propustice penziju i staracki dom. a, da, i malo da farraduje kroz wald u samstag i sontag. :)
Marko_011
(Libero Artista)
10. oktobar 2015. u 18.57
Venlo je u Holandiji na granici sa Nemackom, nema tu ništa, prolazio na putu nazad za Milano.

Ima naših puno tu, skoro milion u Nemackoj, plus ovi sto traže azil Albanci ili koji već da jesu u ime Srbije, stvara los imidz.

Možda se gospodja uplasila da ne trazite azil kod nje u radnji.

Inače taj izvikani autobahn je najobičniji put sa dve trake, gde kao nema ogranicenje brzine u vecini dela i tako ides 180km, zatim ti izleti neki pajser koji fura 120km i drzi iza sebe kolonu, jer pretice kamione.

Tada se setim Crnaca nekih u Americi, koji me pitali za autobahn a ja ih dzaba nalozio.

Tesco Engleski, ne Tajlandski je ok radnja, civilizacija kao i ostalo u Engleskoj.

Ne verujem da ako Tesco otvori radnju u Kaludjerici ili Sremcici da će se ponasati kao Englezi.

Prodavacice previse ljubazni, klijenti previse ljubazni, odma se izvinu i preuzmu odgovornost krivice, sto ste ih zakacili i slično.

Isto da se desi, verovatno bi vas iznabadali u Sremcici, ovamo se izvine.

Inače u Engleskoj date zmigavac sa kamionom da preticete, odmah iza vam daje svetlima signal i pusta.

Niko ne utrcava, ne pusta i slično.

Ja gledam i ne verujem a u Nemackoj ko divljaci.

Cekam tamo negde da ubacim kamion na brod za Belgiju, onaj me stavlja nešto da cekam, ode mi brod, ja popizdim i uletim im tamo u kancelariju.

Besan ja njemu onako direktno u lice sve ispalim da se pusi, rekoh mu da nemaju tri blage veze sa organizacijom i da umesto oznake na tabli za luku, mogu da okace Monti Pajton Cirkus.

Gleda Englez, miran uzima telefon i zove nekog.

Javlja se taj neki, ovaj objašnjava kako ima tu neki vozac, koji zbog njihove loše organizacije, nije uspeo da se ukrca na brod i pita kako bi mogli da poboljsaju nivo organizacije.

Ja ga gledam, mislim se da kod nas tako uletis, već bi te iza ugla gazio Mile kurbla sa Zikom sajlom.

Englezi su daleko ispred ostalih po kulturi i civilizaciji, inače bas u nasem fazonu, znaju dobro da se zezaju i nisu neki da mrze po poreklu i slično.

Mi generalno Engleze i ne poznajemo, tako da Tesco i da otvori kod nas ili Tajland i slično, sumnjam da će imati nešto zajednickom sa Engleskim.

pravda_i_istina
10. oktobar 2015. u 22.43
cekaj bre, a gucci, lui viton itd? opet kamioni?

a to za engleze, nemoj bolje
kt61
10. oktobar 2015. u 23.50
Te seljacine i jesu najbolje za zapad, najbolje rade i najviše stede.
Nas covek bi dao cerku crncu, nekom landlordu iz Etiopije samo da mu se smanji kirija sa 600 na 400 dolara za garsonjeru.
A izbeglice vuku komplekse iz još Srbije kad su živeli po izbeglickim domovima i kad su ih tretirali kao klosare.
Socijala i gradjevina na crno za početak a posle prelaze na kamione koji su za njih vrhunac.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. oktobar 2015. u 02.54
pa nisu bas svi autoputevi po germaniji takvi. čak veci broj puteva koji su dvotracni su ograniceni na 130. na trotracnim bas hajcaju majstori.
ja sam evo bas sporim autom dosao - niko mi nije blicnuo kad krenem da preticem kamion,uredno vidi da vozim spor auto i saceka sve o.k. bez nervoze. tu i tamo su malo glupavi u smislu anticipacije i real-time interakcije, naročito se to vidi u gradskoj voznji. znaci logika, zdrav razum, (koji se čak i uklapaju i u pravila) - kajne. - strogo „baj d buk”.
mislim isprazna jedna nacija, u kojoj je forma sustinsko pitanje. nisu se nešto puno makli ni mentalno ni evolutivno od vremena firera - znaci kockasti stroj (u svemu) i to je to. neinventivni, nezanimljivi, nauceni i vaspitavani da budu kap u moru, profesionalni peraci ruku, a već ima neki firer koji je odgovoran za svoj deo posla..
veoma ide na ganglije kad vidis da se jedna tako glupava nacija stvarno mnogo bolje organizovala od naše.
Amatercic
(Penzioner)
11. oktobar 2015. u 12.22
Marko da dobro ne poznajes Engleze oni nevole Irce,Velsane ,Skote a za druge ne trebamo govoriti,proveo sam tamo dosta vremena,to je bio moj utisak.
Marko_011
(Libero Artista)
11. oktobar 2015. u 14.41
Englezi govore da su Irci pijandure i da ako zaustavis auto sa Irskim tablicama, vrlo moguće je da će izaci pijani Irac.

Sada, Englezi da imaju nivo neki, imaju, kultura im je na zavidnom nivou, izvine se uvek, daju ti prednost u saobracaju, imaju strpljenja ako ih nešto pitas da ti objasne, imaju volju da ti pomognu i olaksaju neki problem, imaju kvalitete, ne može se reći da nemaju.

Stranci koji tamo rade, govore za njih da su tako aljkavi, ne znaju oni ništa a dosli tamo kod njih da rade, jer verovatno oni znaju a ovi ne znaju.

Englez kuka na Engleze da su nekulturni i sve najgore, ja se mislim, šta ja treba da kažem za naše, ako su ovi nekulturni.

Irkinje dve prozivaju Engleskinju u Oxford-u da je crna i da nije bela i plava kao one, pa Engleskinja zbunjena se onako gleda i odgovara kako je bela, dok joj ga Irkinje montiraju i na kraju Engleskinja zbunjena odgovara,„Ispascu na kraju po vama još i Crnkinja”!

Skoti, sreo neke, imaju cist akcenat neverovatno, lako za one koji slabije znaju Engleski, izgledaju mi OK ljudi.

Irci, ok ekipa, niko nije nervozan, nadrndan, mirni, smeju se i zezaju, mrze Engleze iz dna duse, sto i turistima serviraju non stop a ja sam postavio sliku iz cuvenog zatvora, gde su im pobili velikane u revoluciji sa Irskim grobom, streljanog od strane Engleza.

Generalno, dosta su oni zanimljivi svi zajedno, sada, teško da će se situacija smiriti između Iraca i Engleza, obzirom da mi Irac kaže da su ih hebali 800 godina, nisu ni jezik mogli da koriste, ubijali kulturu, sve zivo, genocid u neku ruku.

Situacija je takva, kakva je.

Ostrvo za naše je tabu tema, naših tamo retko da ima, dok sada Hrvati nisu izvrsili invaziju na Dablin.

Poslova ima, samo nasi ne znaju dalje od Beca, Frankfurta i Ciriha da gledaju.
Marko_011
(Libero Artista)
11. oktobar 2015. u 17.22

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. oktobar 2015. u 02.54

pa nisu bas svi autoputevi po germaniji takvi. čak veci broj puteva koji su dvotracni su ograniceni na 130. na trotracnim bas hajcaju majstori.
ja sam evo bas sporim autom dosao - niko mi nije blicnuo kad krenem da preticem kamion,uredno vidi da vozim spor auto i saceka sve o.k. bez nervoze. tu i tamo su malo glupavi u smislu anticipacije i real-time interakcije, naročito se to vidi u gradskoj voznji. znaci logika, zdrav razum, (koji se čak i uklapaju i u pravila) - kajne. - strogo „baj d buk”.
mislim isprazna jedna nacija, u kojoj je forma sustinsko pitanje. nisu se nešto puno makli ni mentalno ni evolutivno od vremena firera - znaci kockasti stroj (u svemu) i to je to. neinventivni, nezanimljivi, nauceni i vaspitavani da budu kap u moru, profesionalni peraci ruku, a već ima neki firer koji je odgovoran za svoj deo posla..

______________________________________________________________________

Ne znam, nisu na mene nikakav utisak ostavili, naročito što se kao radi nekoj o najrazvijenoj državi u Evropi.

Putevi socijalni, nemaju auto grill-ove ili kako već da ih nazovem, bas ih nema, verovatno sto su stipse i ne ostavljaju ni centa po putevima.

Mesta za odmore su kao po Srbiji, cesme razvaljene, nema ništa osim da stanes i bacis smece.

Usput onaj put ka Kelnu, sagradjeni su od betona sa nekim kockama i ako si u desnoj strani a vozis kamion neki, non stop udaras liniju prekida i skaces.

Autoput od Minkena do Stutgarta ima neke betonske stubove, zidove postavljene prilikom radova na putu, dok ja vozio kamion nekog Balkanca, kojem nisu radili brisaci, duvao neki vruc vazduh u lice, ne može steker da se iskljuci jer je polomljeno, noć,kisa lije i vozi ti tako nekih 200 km ili koliko već.

Ne možeš nigde stati da sacekas kisu da prođe, napravio sam kolonu iza mene kilometrima daleku, ne mogu ljudi proći jer sam isao malo vise ulevo, obzirom da ništa nisam video i drzao se malo dalje od tih stubova.

Jedino sto me izvuklo, jesu bila duga svetla, mada su se zalili iz suprotnog pravca.

Neki optimista je prosao uz gas, misleci da ja imam kontrolu nad situacijom, što se gadno zahebao.

Stigao ja nekako do Stutgarta bez brisaca u noćisa kisetinom koja je lila i vrucim vazduhom u lice i po soferci da je zamagli.

Losa uspomena.

Što se tiče Nemackih vozaca, tupavi i po meni nenormalni.

Ako vidis da ti dolece vozilo sa 180 km i istom izleces sa 100km na sat da prestignes kamion od 90km na sat i pravis kolonu iza, umesto da sacekas da prolete i zatim na miru predjes kamion, govori sve da nije normalan.

Nemacka na mene nije ostavila nikakav utisak.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. oktobar 2015. u 02.04
da to im je standardno ponasanje - to izletanje. ovaj moj pajda ima malo brzi auto od mene, nedavno smo skoknuli do strazbura, i bukvalno ta situacija - on cepa oko 200, srednja traka kamionce pretice kamion veliki u desnoj, iza njega kad sam ugledao ide neki raspali auto k'o moj, i to mu je prilično ta brzina kretanja (tipa nije ga kamion usporio nešto kad je krenuo preticanje). i tako lupam 15ak sec. to traje, i onda fraer odlucno stisne gas, da levi migavac, i ubrza za 5 do 10km, na suludih 105 direkt pred nas. the razlog: mislim da je adac - koji im je rekao (a ako adac kaže - to je bog lično rekao, kao i bilo šta drugo - ako „sistem” nešto kaže - to je tako, i nije upitno i nema diskusije o tome dalje. (recimo onaj avion nedavno, ubeđen sam da je pao jer je pao - ali sistem je proglasio onog neduznog coveka za ludaka samoubicu, i kejs klouzd - nema dalje diskusije. mi smo najbolji, lufthanza je najbolja, samoubica ubio ljude i skrcko avion. o.k. nemam sumnji da će makar otpustiti nekog kad provale koje stvarno odgovoran)) -no adac je dakle rekao kada neko pretice/se ukljucuje i da levi migavac, vi iza ga propustite. (moguće da to kaže i pravilo). i tu nema dalje diskusije. -ono -aman covece - neko vozi trista - oflekace te - njihov tekst, bez izuzetka, biće - pa nek' uspori - ja sam DAO migavac... - znaci nije pitanje logike, zdravog razuma - pitanje je forme, i forma se tumaci samo na jedan jedini (od pet mogućih logicnih) način.
da stipsurine su a i imaju pun k. autoputeva, pa onda i nema nešto kafana po autoputevima. za odmorista nisi u pravu, ja skoro uvek stanem da se isoram na onim rastplatz - pisaonice i slavine su konstruisane tako da stoka ljudska naprosto ne može da ih izlomi i unisti. uglavnom je sve radilo - znaci i deterdzent za ruke i voda i vruc vazduh, ponegde bio papir (koji doduse ne bi pogledom pipnuo a ne rukom :) :) . znaci to je iz austrije tamo od salcburga do karlsruea situacija, i a 61 od karlsruea do kelna. oni stari trotracni sto ih je još firer sagradio - stvarno je smor desna traka (ona betonska), mada i takva, osetno bolja nego put bratstva in enotnosti kroz zerbise, naročito deo pre bajakova(ili posle kad udjes u srbiju), i ulaz iz madje gore kod subotice). i onaj passau-pa do kelna tuda, isto nisam imao zamerki na rastplatzeve, stvarno.

mislim da je jedna od osnova njihove NE-propasti ta sto su tokom drugog svetskog rata koliko toliko odhebali od sebe civutske bankare krvopijce na neko krace vreme, a vlast im nije bila komunjarska, koja je pravila atmosveru da je biti seljak sramno, te shodno tome -kao komunisticka banda kod nas - vidjenije ljude pobila, i kome je imalo šta da se ukrade - pokrala. nego kod njih seljaci ljudi i dan danas žive dostojno ljudskih bica - ono svoj-na svome - radis svoju zemlju, prozivodis klopu koju svi klopaju, i koju ti koliko toliko posteno plate. bas juče prodjoh malo po schwartzvaldovini - reko' da vidim kakve su boje, pocinje jesen, - selo rotenssol - znaci totalno lokalni neki putic da stignes - osnovano pre osamsto i nešto godina, karlsrue (grad) pre trista i nešto. pri tom selo ono tri puta četiri ulice fazon.

uglavnom, nije država za da se da sirotinji na upravu - kao sto je u yu bio slučaj, -i kao sto kod njih nije bio slučaj.
inače vidim civuti im polako namestaju omcu oko vrata, ali su toliko glupi i ignorantni da to ne primecuju.(pricam za stanovnistvo). nisam siguran koliko će imati snage sledećom prilikom da se odupru.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
12. oktobar 2015. u 11.46
oho, zezn'o sam se - aldiji prva dva, lidl im duva za vrat - treci

The individual groups were originally owned and managed by brothers Karl Albrecht and Theo Albrecht. Karl Albrecht (d. 2014) retained ownership of Aldi Süd, and with a personal wealth of €17.2 billion, making him the richest man in Germany, while the co-owners of Aldi Nord, Berthold and Theo Albrecht Jr., close behind at €16 billion. Dieter Schwarz, owner of Lidl and Kaufland came in third, with a fortune of €11.5 billion

*wikipedia.
Marko_011
(Libero Artista)
12. oktobar 2015. u 16.50
ADAC nema teorije da objasni ako auto ide bez ogranicenjam preko 200km i uleti mu slepac neki sa 100km da pretice kamion od 90km.
Radi se po meni o klasicnom ubistvu i samoubistvu.
Ja sam snimao, imam nekoliko snimaka, gde se to i vidi.
Ima i u Italiji da vozis ulicom, izleti ti neko iz male ulicice da te uspori a zatim posle desetak metara skrene, sto pokazuje koliko neko tenkre može biti.
Nemce ja nešto ne cenim, nisam video te neke kvalitete da me oduseve, dok recimo kod Iraca, Engleza i vidis nešto.
Nemci imaju taj uberschlag, kako su oni sve najbolji, ostali indijanci.
Putevi su najbolji u Italiji, što se tiče Evrope, mislim na autoputeve, dok Americi nisu ni do kolena Nemci sa rastplatz-ovima ili rest area-ima, truck stop-ovima, travel plazama TA i slično.
Znam kad sam vozio kamion, tamo uvece nemas ni gde da nadjes mesto da parkiras.
Marko_011
(Libero Artista)
12. oktobar 2015. u 16.54
Bio u Carrefour-u, vidim barilla pasta 1350 grama za euro.

Slikao sam.

One spagete može covek da kupi barem 100 komada, spakuje u torbe i posalje busom.

Kod nas deru, tako da ako covek ima nekog na pijaci da mu rasturi, može još i pare da uzme.

Spageti nisu kabasti, penne, fusilli i slično već jesu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
13. oktobar 2015. u 15.31
ne znam. ja rezance mesim sam :)
zezam se - da, primetio sam da je barila ovde cenovno tu gde i treba da bude - kod nas bas pljackaju.
doduse, nasa klopa i njihova, uglavnom nisu uporedive.
da, nemci su, kao i skoro sve nacije na svetu iz fazona da su oni ubermega, iako velika vecina njih nije nikad promolila nos van germanije. (isto kao ameri (ako se oni mogu nazvati nacija), ili srbi, i t.d.).
the-bezi-man
14. oktobar 2015. u 03.06
1350 grama spageta 1 Euro? A zamisli tek da prepakujes tu Barilu u manje paketice, od recimo 135 g i valjas ih u Srbiji po 1 EUR! Bog da te vidi, još ako nadjes deblji karton za ambalazu, možda moz i po 2 Eura da se valja! ;)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. oktobar 2015. u 04.18
gde se ima smisao za bizMis i nos za isti.. sky is limit...
u zerbise su 500g 1.nešto eura, to znam, jer su skuplji od jednih drugih zabarskih koje ja tu i tamo kupim, a koje su bolje onoliko, i onda tu i tamo posmatram face ljudi koji se late za barilu.

no, evo da se držimo teme:

„zašto se nasi ne vracaju” - evo ja posle oko 2 meseca po germanskim zemljama se spremam polako na put natrag. - znaci nije istina da se nasi ne vracaju.
ali da bi se vratio - moras prvo da odes :)
Marko_011
(Libero Artista)
14. oktobar 2015. u 07.00
the-bezi-man
14. oktobar 2015. u 03.06

1350 grama spageta 1 Euro? A zamisli tek da prepakujes tu Barilu u manje paketice, od recimo 135 g i valjas ih u Srbiji po 1 EUR! Bog da te vidi, još ako nadjes deblji karton za ambalazu, možda moz i po 2 Eura da se valja! ;)

________________________________________________________________________

Smej se ti, 500 grama Barilla ti kostalo 4.5 eura u Beogradu po radnjama dok sam ja bio.
Onaj pesto genovese takođe, ovde 1.37 regularna cena barilla.
Pesto ne kažem da se koristi, vecina ne zna ni šta je, ali pasta ajde.
Ako uzmes po 1 euro i imaš svoje penzose po ulicama da ti rasturaju robu po 2 eura, nije loše.
Prvo im das i po 1.5 euro da se navuku a onda dignes na 2, jer po torbi uzimaju 20 eura, ubacis barem 100-150 po jednoj, imaš i troskove.
Napakujes u buseve robu, nema carine.
Sada, sto tamo postoje neki ovlasceni uvoznici, uvoznicki lobi i sto seku usi pa se ugradjuju 500% na onu sirotinju sa 150-200 eura mesecno, odlično dodju da se razbucaju.
Odneses na kvantas ili još bolje penzosi mafija lokalna da rasturaju, poznaju ih ljudi, imaju poverenje u njih, sve ima to svoje.
Sada, nije neki posao, mada masa takvih kombinacija gde curi, nije loše a ne uzima vreme, dok je ovo samo jedna od njih.
Marko_011
(Libero Artista)
14. oktobar 2015. u 07.06
gde se ima smisao za bizMis i nos za isti.. sky is limit...
u zerbise su 500g 1.nešto eura, to znam, jer su skuplji od jednih drugih zabarskih koje ja tu i tamo kupim, a koje su bolje onoliko, i onda tu i tamo posmatram face ljudi koji se late za barilu.

------------------------------------------------------------------------

Pasta je skupa kod nas, gled'o jednom, nisam verovao šta vidim i nisam ni gled'o vise.

Domaće ono smece neko od Cedice Jovanovic, sto je mukotrpnom mukom zaradio fabriku Fidelinka u Srbiji, kostalo je a kamoli Barilla, koju sumnjam da uzimaju jer je preskupa.

Sada, ako vide da dobiju upola cene 150% vise robe, ima da se dzekiraju uz Barilla spagete.

Tamo kod nas sve deru a neki taj krug uvoza kontrolisu i skidaju kajmak, kasnije se prodaju kao uspesne firme, uvoznicki lobi.

Marko_011
(Libero Artista)
14. oktobar 2015. u 07.08
no, evo da se držimo teme:

„zašto se nasi ne vracaju” - evo ja posle oko 2 meseca po germanskim zemljama se spremam polako na put natrag. - znaci nije istina da se nasi ne vracaju.
ali da bi se vratio - moras prvo da odes :)

________________________________________________________________________

Irska je dobar primer, nekada nisu ni za leba imali, sada kompanije na sve strane.
Odusevljen sam Irskom i skidam im kapu, tako se razvili a mirni ljudi, nema kao u Nemaca da se hvale, izdizu, spustaju druge ili osecas da mrze onu sirotinju sto je dosla da nešto zaradi.
Irci su gospoda, čak i kad su pijani.
the-bezi-man
14. oktobar 2015. u 11.47
da se vratimo na temu... što se nasi ne vracaju?

pa zato što im Barilla dzabe na zapadu!

;)
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. oktobar 2015. u 12.07
aha, znaci zato ja nikad nisam ni o'sh'o tamo - posto uglavnom i leba i rezance mesim sam. bas evo danasnji leba sto sam umesio turio sam i par kestenova između ostalog. nije losa fora. - ova germanska planina puna kestenja, pa nakupio.

jbg, deset eura je u edeka-i, em nije dzhabe, em i da sam izvadio sto jura da kupim kilu - ne bi ona kasirka propiskila firnajz od sreće, kao sto je amatercicu onaj nas konobar na sto dolara :) -pa onda rek'o -dzhaba pos'o kad ne mogu da se qrcim nisa petstoticom (koju u zivotu nisam ni video, ni drzao, naravno :) i koju niko neće ni da primi... - uz'o rukavice kozne u kojima vozim, i nakupio po shumi...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. oktobar 2015. u 12.10
mada imam pakleni plan:

evo ukrupnio sam sve pare sto smo imali po dzhepovima - i imam jednu novcanicu od trista eura, i jednu od sto dolara.
odosmo sutra na temzu u pariz, i ima tamo na tajms skveru da se qrcimo po starbaksu samo tako :) :) :)
Cubrilo
14. oktobar 2015. u 14.11
Marko_011:
„Gleda Englez, miran uzima telefon i zove nekog. Javlja se taj neki, ovaj objašnjava kako ima tu neki vozac, koji zbog njihove loše organizacije, nije uspeo da se ukrca na brod i pita kako bi mogli da poboljsaju nivo organizacije. Ja ga gledam, mislim se da kod nas tako uletis, već bi te iza ugla gazio Mile kurbla sa Zikom sajlom.
Englezi su daleko ispred ostalih po kulturi i civilizaciji”
Marko, care, svaka ti cast za ovo! Kamo sreće da se ljudi kao ti vrate u Srbiju
kt61
14. oktobar 2015. u 15.53

Odusevljen sam Irskom i skidam im kapu.
************
Ima gomila iraca u SAD koji su usli na irski pasos pa ostali godinama.
Njima me treba viza do 3 meseca boravka.
Constraksn, paintig, barmeni i konobarice.
the-bezi-man
14. oktobar 2015. u 20.37
Englezi su samo veliki foliranti, sa tom svojom laznom uctivoscu. Taj sto je brze bolje uzeo da okrece telefon verovatno nikog nije ni zvao, zabole ga bas, nego je to sve samo odglumio... pa ne kaže se dzabe „pravi se Englez”!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. oktobar 2015. u 02.55
sto rece cutura gitarista (onaj iz corbe) lestos nešto pric'o - svako ko misli da su nemci hladni i proracunati, treba malo da skokne u englesku. ... ...pa šta mislite zašto su najbolji glumci iz engleske?... (mislivsi pri tom na one top glumce engleze jeli...). ...jer oni ništa ne glume...

meni se svidela jedna stavka koju je naveo, a na temu showbiza, probi benda, svirki, snimanja u studiju i t.d. - kasnjenje, u principu NE postoji, posto to tamo nije problem. to je incident. -taj momenat mi se moram priznati u imperijalnom svetu vrlo svidja.
Marko_011
(Libero Artista)
15. oktobar 2015. u 18.07
kt61
14. oktobar 2015. u 15.53

Odusevljen sam Irskom i skidam im kapu.
************
Ima gomila iraca u SAD koji su usli na irski pasos pa ostali godinama.
Njima me treba viza do 3 meseca boravka.
Constraksn, paintig, barmeni i konobarice.
-----------------------------------------------------------------------

Šta će tu, kada u Irskoj zarade dobro i ima poslova, umesto tu na crno.

Neki Hrvat iz Osijeka radi za kasom u Hard Rock Caffe u Dublin-u, 50 sati nedeljno, 2000 eura mesecno, klijente nemas da stalno kuckas po kasi, laganica.

Sobu placa 400 eura.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. oktobar 2015. u 18.47
„sobu”...
...nazdravlje... cheers... prost ...
Marko_011
(Libero Artista)
16. oktobar 2015. u 02.25
Englezi su samo veliki foliranti, sa tom svojom laznom uctivoscu. Taj sto je brze bolje uzeo da okrece telefon verovatno nikog nije ni zvao, zabole ga bas, nego je to sve samo odglumio... pa ne kaže se dzabe „pravi se Englez”!

_______________________________________________________________________

Nasi pa kao nešto znaju.

Sliku o Englezima stvaraju na osnovu politicara i politike.

To ti je isto kao da stvaras sliku Srbina na osnovu Cedice Jovanovic ili Natase KaMdic.

Englezi su svakako dosta kulturniji od Iraca a i zenske su bolje od Irkinja, koje sam skenirao, ali slabo su prošle test, jedva da neka može proći

Engleskinje su usput i otvorene, nisu za lovu kao naše, tako da ništa nije cudno ako maznes neku dobru a ti klosar.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
16. oktobar 2015. u 03.42
Cekaj, hoćeš da kažeš, na primer sad nas diskusioni drug amatercic dodje tamo, poruci jedan ginis, i pljusne stotkicu pred konobara, a ribe okolo to vide - one ne bi propiskile firnajz od sreće? (kao onaj konobar u srbiji što se momak upiskio u gace kada je video sto dolara odjednom iz komada?)
ili recimo sib kaže - vidi bebice, kuca... tol'ko prozora, trojecetvoro vratiju, moz' da udjemo u isto vreme u kucu i ti i ja, bez da se sudaramo, u dvoristu par mercova, u garazi od baby-hiltija, do ubergrose-a... - na nju to ne bi ostavilo nikakav utisak. ona bi pitala -batice jel' ti se dize, il' ti se ne dize, mani me bre hiltija - busim beton hiltijima svaki dan...?

:)
Marko_011
(Libero Artista)
16. oktobar 2015. u 18.46
Danas na poslu upitam kolegu za jednu Saru, vidim da poslednjih dana je često nema.

Kaže udaje se danas a onda ide za Ameriku, decko joj dobio da radi za istu firmu u NYC, Pricewaterhouse.

Setim se Schulle-a, eto da može, samo treba neko da ga pozove.
Marko_011
(Libero Artista)
17. oktobar 2015. u 08.36
Cekaj, hoćeš da kažeš, na primer sad nas diskusioni drug amatercic dodje tamo, poruci jedan ginis, i pljusne stotkicu pred konobara, a ribe okolo to vide - one ne bi propiskile firnajz od sreće? (kao onaj konobar u srbiji što se momak upiskio u gace kada je video sto dolara odjednom iz komada?)

------------------------------------------------------------------------

Znaš kako, ne možemo o pojedinacnim slučajevima govoriti, već o generalnim.

Realno je da Engleskinjima generalno nije zinulo d.pe na pare, dok pojedinacnih slučajeva svakako da ima.

Ako se sada neki dobar frajer pojavi sa nekim Aston Martin Vanquish u nekoj selendraci među onima Posh raji, svakako da će se primiti kao i kod nas u nekoj selendraci kad se pojavi Beogradjanin.

Engleskinja ima dobrih, takođe i debelih, mada ima cica da iskoce.

Ocekivao sam po Londonu da ću se nagledati lepote, mada mrka kapa, jedna u metrou sa nekim klosarom i to bi kao bio to, mada ih ima.

Engleskinje imaju jednu veliku manu o kojoj se kao malo zna u Svetu a to je da piju kao lude, vise i od Ruskih pijandura.

Ulazim ja u lokalnu lanac diskoteku, kojih ima svuda po Engleskoj i gde kosta bas ono dzabaka.

Uzimam diet light Koka Kolu i kao snimam cice dok mesaju, koje usput svaka ima za sebe po bocu vina.

Sede četiri cice za stolom, četiri boce vina.

Boca vina 5 funti.

Jedna dobra sređena da se odmah vodi kuci, izlece pijana iz jednog pub-a, trazi ravnotezu u toj pesackoj ulici, ja ocekujem da padne i prebacim to preko ramena i ajde kuci.

Ma, kakvi, pridrza se ona nekako i eto nje nazad u pub, uze pice i nastavila da cepa.

Lude ko struja, inače su tihe kad su trezne, ne pricaju mnogo, odgovaraju samo kad ih pitas, one kulturnije, dok one druge pred frajerom sa grle sa drugim frajerom.

kt61
18. oktobar 2015. u 11.55

noki
02.11.2012, 13:12
Moji razlozi odlaska u Ameriku su bili isti kao i vasi.Kad sam pre dve godine bila izvucena na lutriji bez razmišljanja sam pozajmila 10.000 dolara i sa mojim suprugom i dvoje dece dosla ovde.Pre jedno 12 godina sam bila u Americi turisticki,radila malo i mogu da vam kažem da je to bio jedan potpuno drugaciji svet.Ekonomija je bila jača,posla na sve strane,a vrh svega ja sama,bez obaveza.
Sad je sasvim drugacija prica,ako hoćeš da radis za neku početnu satnicu od 8,9 ili 10 dolara nacices poso brzo.Takav poso imaš u burger king-u,sportskim centrima,biti asistent uciteljicama,spasioc na bazenu ili običan vozac bez cdl dozvole.

Ja sama radim u sportskom centru kao stuff,to bi ovde u Americi bio poso samo za neku srednjoskolsku devojcicu,ali eto mogu da radim dosta drugih stvari imam iskustva ,ali ovde se traže sertifikati.Šta je najgore ako uzmes cisco ili A++ sertifikat i dosta drugih sertifikata ovde važe samo 2 godine,pa posle toga jovo nanovo.Ja ne gubim nadu sve vreme pravim planove kako mogu da promenim poso i nađemnešto bolje i placenije,ali trenutno barem u jersey-ju situacija losa.
Za ljude sto su skromni,sto ocekuju malo nije loše.

Odem u market napunim kolica za 100-200 dolara i mirna sam dve nedelje svime i svacime,a u Makedoniji nisam mogla da proguram ni jednu nedelju sa toliko para.Isto vazi i za odecu imaš skupe stvari,ali imaš i robne kuce sto imaju smesno niske cene za odecu i obucu.Ako mislite da evo sad ću umesto 10 000 dinara da zaradjujem 2000 dolara i za godinu dana ću imati u banci 24000 dolara grdno se varate.Ja i moj suprug momentalno zaradjujemo ZAJEDNO oko 3000 dolara,od kojih 250,00 je osiguranje za kola,1100,00 za stan,oko 300,00 za gorivo,od 700,00 do 1000,00 racuni,plus kreditne kartice,i posle toga da kupis hranu,normalno deci da platis uzinu u skoli i slično,pa sad vidite koliko može da ostane za luksuz.
Ovo vam pišem ne da bih se zalila na moje stanje,mogu da kažem živim mnogo bolje nego sto sam živela u Makedoniji,već da znate šta da ocekujete ako krecete zivot iz početka,napominjem ja sam ovde samo godinu i po dana.

E sad mnogo mi je bolje nego kod kuce,posto sam živela sa svekrom i svekrvom i znate kako to ide,kad delis stan,hleb,racune i sve to.Ovako imam svoju slobodu,svoj kutak,dodjes sa posla,uzmes decu,ako hoćeš napravis veceru,a ako ne izadjes u trgovski centar i kupis tamo.
Da skratim malo ,moja poenta je da kad se rešite da se preselite ovamo nemoj da mislite da će te moći da odvojite neku enormnu sumu i da će te se obogatiti preko noći

Što se tiče veza da bi naso poso,i ovde vazi to isto pravilo kao i kod nas,ako znaš nekoga brze nadjes poso.Moj kolega,mogu da kažem covek super izgleda,fizicki psihicki zdrav,mladi decko 26-7 godina,godinama pokusava da se zaposli kao policajac,ali ne može nema nikoga da ga ubaci,ljudi sto su već policajci guraju svoju decu da postanu policajci.Druga koleginica,ima dva fakulteta hoće da se zaposli u državnoj skoli kao uciteljica-ne može nema nikoga u skolskom odboru.Privatna skola placa ucitelje 9-10 dolara na sat,državna početno 16-17,oped treba veza.Moj suprug hteo da se zaposli kao djubretar čuo da se to dobro placa ima i beneficije od 15 do 20 dolara na sat,pola godine smo slali aplikacije - neuspesno ,ne može treba da znaš nekog da te ubaci,mogu još dosta da nabrojim,htela sam da kažem da se ne razocarate posto i ovde ima dosta tih stvari.

Ja ne gubim nadu,lepo smo se navikli ovde i mislim da nekad treba i malo sreće da bi naso dobro mesto i poziciju,ali to ne ide toliko brzo barem ne u momentalnom stanju u kojem je Amerika.
Sa druge strane mogu da kažem,da svi nasi ljudi sto dolaze ovde,dobro nakovani znanjem tehnika,elektronika,kompjuteri inzinjeri i slično,imaju vise sansi za uspeh nego kod nas,obično u roku od 2-3 godine mogu sa malo sreće dobro da se snadju ovde.
Marko_011
(Libero Artista)
18. oktobar 2015. u 15.11
Pa dobro, ko kod nas nema ništa, njemu je super i minimum wage u USA.

Ako imaš gomilu sata, može se i zaraditi.

Ja dugo nisam bio u Americi i ne znam sa tih 10$ na sat, kako se može živeti kao i kolike su cene.

Sada, ko ima nešto, pitanje je koliko se isplati, jer odlaskom iz Srbije, gubis dosta toga i postajes stranac i u samoj Srbiji kad se vratis.

Programiranje sto piše u tekstu, istima Amerika ne treba, to je sada outsourcing i može se i sa neke Srpske planine raditi, ako ima internet veza.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. oktobar 2015. u 15.15
ovaj moj 1 programer otišao u daleki sever pre dve godine otprilike, ovi ostali kuckaju od kuće. ne pada im na pamet da odu onamo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.