Diskusije : Emigracija

 Komentar
Kako se docepati Nemacke?
the-bezi-man
28. septembar 2015. u 11.28
ili neke druge civilizovane i uredjene zemlje, gde covek ne mora da strepi kao u Americi za svoja osnovna ljudska prava kao sto su zdravstveno osiguranje, pravo na bolovanje, pravo na godisnji odmor itd?
windy-chicago
(windy-chicago)
28. septembar 2015. u 12.40
Bez-imeni...gde god da odes, mora da se rmba. Ti bezis od toga, ko onaj sas rogovi od krsta. Jedino ako je covek bogat,srećan,ili snalazljiv ( bezobrazan ) onda ne treba da sa brine. Takvih nema mnogo. Zato,cuti di si...ni za di si nisi.
sirchulle
(CAD Designer)
28. septembar 2015. u 13.04
Ništa lakse od toga. Posaljes par (stotina) CV-ja na razne oglase i onda te oni pozovu na razgovor ako si deficitaran kadar. Onda dodjes, pokazes im šta znaš i ako si dobra dobijes ugovor. E, onda na scenu stupa nemacka država i kod koje firma nikakvog uticaja nema. Ako si recimo konkurisao u Minhen, onda država proveri da li ima ko od kadra u Minhenu, pa ako nema pretragu proširi na Bavarsku, Nemacku, EU i ako ni posle toga nema nikoga onda ti možda dobijes radnu dozvolu. Naravno visina plate je presudna kao i deficitarnost zanimanja. U suprotnom mrka kapa. Onda kada ti odobre papire možeš da pocnes u Nemackoj. Firme (uglavnom) ne pruzaju nikakvu potporu za tvoje preseljenje, trazenje stana i ostaloga.
Prve dve godine si duzan da radis za firmu a ako hoćeš da je promenis procedura ide od početka. Nakon te dve godine dobijas drugu vrstu vize u kojoj piše da nisi vezan za firmu ali d amoras da bude zaposlen inače napolje iz Nemacke. Kada si napunio sezdeset meseci placanja poreza a ne pet godina boravka u Nemackoj stices i pravo na stalne papire pod uslovom da imaš B1 kurs nemackog jezika. Tek nakon toga možeš da racunas na benefite socijalnog sistema i ostaloga. Tako je bilo i u mojem slučaju. Drugi način je da se ozenis i ta procedura traje ali nisu tako rigorozni kao u USA tj. ne petljaju po donjem vesu i slično. Jedino kada si ozenjen ogranicen si valjda pravom na rad...TO je koliko ja znam a možda se nešto i promenilo u međuvremenu...
the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
28. septembar 2015. u 13.11
Windy-promajo,

problem nije u radu, nego u nezasticenosti osnovnih ljudskih prava, koje nemas ni ti u Americi. zbog toga ćeš ti umreti u kamionu i ni penziju nećeš docekati. ali isuvise si glup da skapiras da to nije OK. znaci nije poenta protraciti zivot radeci ko pas kao sto je tvoj slučaj. to može svaka budala. zato se pokrij usima i nemoj samo ti nekog da savetujes kako da živi majke ti. ti si olicenje luzera koji je stracio svoj zivot.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
28. septembar 2015. u 13.29
Windy, razlika je ogromna između rada, rmbanja, rmbacenja, i statusa robijanja.
Znamo šta je ovde. Zakonski imate 20 minuta pauze za 8 sati „rada”. Ostatak ne treba pominjati, ne bitno je. Prva stavka obara sve ostale.
Kako do Italije?

sirchulle
(CAD Designer)
28. septembar 2015. u 13.38
Imam utisak da ovi preko bare misle da Nemci dele pare dzabe, samim pojavljivanjem na poslu. Ono jeste da je bolje ako si nesposoban a trudis se. Svakako, uvek ima neka budala koja će da vuce za tebe. E, ako si sposoban i trudis se odmah uvidis da to i nema neke svrhe jer se sve sabere pa podeli. Pa šta mislite odakle se finansira to što dobijas pare a ništa ne radis?
windy-chicago
(windy-chicago)
28. septembar 2015. u 14.15
Bez-imeni...nije važno, da li ću umreti u kamionu, možda i hoću, važno je - bar meni -da u ovim poznim godinama... 62... Još uvek mogu da radim,,osecam se dobro, nisam nikome na teretu. Doci će naravno vreme, kad vise neću moći da radim,,,ali eto ne želim da mislim o tome,, i srećan sam svakog jutra kad se probudim, i vidim da sam još uvek ziv,zdrav i oran za posao. Uzasno tezak zivot od samog rođenja, do sada, daje mi neverovatnu snagu da ne klonem. A ti misli, šta god hoćeš.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
28. septembar 2015. u 15.13
sednes u kola i dodjes. evo ja sam tako ovde u austriji i nemackoj već mesec i nešto zapravo. bas se juče premestih u keln.
možda odem i u bremen da potražim metalne zanatlije, ocu neki gelender kovani da pravim na vikendici, skontao sam da je 1 diskutant tu sa diskusije dobar u tome, pa ako budem mogao da platim - zašto da ne..
nemacki i americki sistem nisu za poredjenje.
to je ujedno i 1 od razloga po meni zbog kojih su im sad poslali one silne ljude, koje će da optuze za !@#$rije kada pocnu da ih prave. mislim ne ti ljudi, nego ti koji su ih poslali.
slično kao i juga - zemlja koja je morala biti unistena, jer uz još samo dodatnog napora (da je bilo malo inteligentnih među onim cvenim razbojnicima) - zemlja je mogla da postane zemlja za uzor - čak i ovoj socijalnoj eu. -ili kao gadafija sto su shebali..
metalac
28. septembar 2015. u 15.46


:))

-
metalac
28. septembar 2015. u 16.00
„jer uz još samo dodatnog napora (da je bilo malo inteligentnih među onim cvenim razbojnicima) - zemlja je mogla da postane zemlja za uzor”
-

-Po čemu uzor??

-
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 16.27
Otvoris firmu u Ceskoj ili te neko prijavi u Italiji.

Ovde u Italiji i kao sluzavka možeš papire dobiti, cuvanje baba i slično, važno je da te prijave.

Generalno je dosta lako u poredjenju sa Amerikom.

Možeš i Bugarski pasos da uzmes za neke pare a sa istim da ides gde hoćeš, Engleska, Nemacka, Danska, Italija.

Bolovanje imam ja, mada nisam godinama koristio, takođe i zdravstveno je besplatno, operacije, luksuz u Srbiji, ultrazvuk i sve ostalo, ovde gratis.

Godisnji odmor imam placen 5 nedelja.

Imaš i low cost, vidim avion skup u Americi, ovde za 20 eura odem do Londona ili za 7 eura do Dizeldorfa.

Evropa je majka, možemo mi da pricamo šta hoćemo, ali civilizacija je ovde.

Znali su nasi govoriti kako si u Evropi uvek stranac a u Americi nisi, jer su svi stranci a znate kakva je prica.

sirchulle
(CAD Designer)
28. septembar 2015. u 16.34
Ja, zapravo nikada nisam razumeo ljude koji misle da nešto može da se dobije dzabe. Toga nema ni u USA a ni u EU (Nemackoj). Jednostavno niko nije blesav da radi dzabe. Moj doktor me u Nemackoj neće leciti dzabe kao ni americki doktor. Ovde je izgleda samo poenta u tome koji je bolji sistem da se okacis drugome na grbacu. Mislim da u tom smeru ide sva ova diskusija. Mi svi ovde guramo u isti lonac ali uzima onaj koji ima najvecu kutlacu...
sirchulle
(CAD Designer)
28. septembar 2015. u 16.38
Marko_011. Nema nigde zdravstvenog besplatno nego si se okacio drugome na grbacu. Jel' mora da se crta ta matematika (grafikoni i ostalo). Pa EU sistem zdravstvene zastite je pred slomom bas zbog tog besplatnog baljezganja...
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 16.59
Ne znam kako je u Nemackoj, ovde uglavnom besplatno.

Placas participaciju ili kako već da se zove, odes kod zubara državnog, platis 20 eura ili neku analizu krvi, mada operacije, bolnice, gratis i sve to skuplje.

Ja sam operisao sinuse, zaradjivao još 40 eura po danu lezanja od osiguranja.

Neka nasa otisla na slavlje naših u Tampi, prskaju sampanjac, klizav pod, onda se raskrecila i polomi obe noge.

Otisla u bolnicu, racun 100.000$.

Hteli da pobegnu, uhvatili ih.

Ovde to gratis, ne moras da bezis i sutra da vracas pare.
sirchulle
(CAD Designer)
28. septembar 2015. u 17.17
Ne razumemo se mi ni najmanje ocigledno. U Nemackoj je na isti taj način „besplatno”. Dodju ljudi iz Srbije, slome obe noge...Šta obe, sve četiri noge i onda ih Nemacka izleci, oporavi i naravno vaskrsne (sto bi rekao Nesa Bridzis) sve na teret nemackih poreskih obveznika. Još im spreme i nešto meze uz put da im se nadje uz obavezne placene avionske karte do Beograda uz obilazak Bahama, Havaja i Kuala Lumpura. Covece, sa kim ja delim ovaj internet prostor pa to je neverovatno...
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 17.30
Glupo je da se objašnjava ono što se kapira, ali ajde još jednom, imam ja strpljenja.

Zdravstveno je besplatno, ali to ne znači da može Mile iz Valjeva da dodje i da se besplatno operise i da mu spakuju još meze za poneti.

Mile iz Valjeva ako sredi boravisne papire, poznatiji kao Permesso di Sogiorno, Mile ima prava da se operise od trenutka sredjivanja papira.

Svako ko ima boravisne papire, ima pravo na lecenje.

Placas porez, imaš pravo na ono za šta placas porez da koristis.

Sada, ja imam dodatno osiguranje, koje kosta 20 eura mesecno i koje pokriva to ako zaglavis u bolnici 40 eura na dan i gomilu ostalih beneficija.

Imam i 1500 eura godisnje za zube, sto ću u Srbiji da odnesem i molim vas da ne cackate temu sa zubima, dovoljno se sa Mudrijashom iscackalo.

Sada, ti ako imaš pasos Nemacki, dodjes ovde, uradis rezidencu, prijavu, možemo zajedno da se izlezavamo po bolnicama gratis, mada idi begaj, kome to treba.

Javi ako još nešto nije jasno, imam ja strpljanja za sve.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
28. septembar 2015. u 17.33
problem je samo u tome sto ti izgleda bre stvarno nisi sposoban da izrazunas neke proste matematicke operacije. ono što se kaže dva i dva da saberes.
evo recimo taj nemacki poreski obveznik - pa njegova zemlja -se razvalila od para na grckoj krizi. znaci dobri su, i biće dobri. -ali taj tvoj obveznik, isprane glave, bez mozga u istoj - tvrdi kako on drzi grcku na svojim ledjima, kako su grci lenji i t.d. -otkud on to zna - posto nikad onamo nije ni bio? - pa rekao bild, i će de ef...
ovaj tvoj neki cetvoronozni zemljak koji se izlomio - figurativni - bilo bi lepo da ga placa taj nemac. nazalost to nije tako. mislim, oni će možda još dodatno to i da fakturisu nemcima, ali se prenebregava cinjenica (to je ona matematika za koju ti nisi sposoban, iako je jednostavna), da je zemlja tog istog obveznika omogućila - na vrlo nefer način, da recimo taj cetvoronozac više ne pravi gosa prikolicu za kamion, -jer je firma „pukla” - i možeš da biras, oćeš svarcmilera, ili ćeš krone-a, ili ćeš smitza, koji, primetimo, nisu ništa bolji od gorepomenute gose. - znaci oni - zemlja tog tvog morona su okinuli rat u sfrj, oni duvaju u besiku amerima tamo gde rovare u ukraini, oni su sa bracom im fasistima francuzima i zabarima skrckali libiju, oni rovare siriju, oni su izrovarili irak, oni oce da rovare iran, oni oce da rovare rusiju (sa svojim vlasnikom -oni neki fini ljudi iz ju es eja)
ne znam odakle ti ideja da su oni nekom platili četiri puta po tri paketica onog gipsanog zavoja i dva rengenska filma? -pa oni „dodju” mnogima - na cijoj bedi žive.
ne veruj bas sve bildu sternu i cedeefu, i ne bi bilo loše da ne verujes ni svojim ocima, posto njima vidim redovno verujes - na prvi pogled, a prvi pogled, kao i generalno čulo vida - vrlo su varljivi.
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 17.33
Usput Bezi man zeza za Nemacku a glavna destinacija Balkanaca trenutno za bezaniju je Dablin, tj. Hrvata i Bosanaca sa HR pasosem.

Bio sam u Dablinu, stampedo Balkanaca, svakim danom ih sve vise.

Plate su dobre, ljudi otvoreni, ne mrze pridoslice, stvarno vredi.

Ekonomija im je jaka, kompanije na sve strane, svi rade, Ircima bez stranaca bi stala ekonomija.

Okacicu neke slike, drugacije covek to skapira kada vidi ocima, umesto ovih slova, zareza i tackica.

Dablin stvarno vredi.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
28. septembar 2015. u 17.36
- ja sam svoju „zubnu” reč povuk'o :)
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 17.37
Zaboravio sam detalj jedan razlike između USA i EU.

Recimo ja ovde mogu dobre Italijanke da smuvam kao stranac i da ih setam, zenim, pravim im decu i slično.

Isto se može i u Engleskoj, takođe i u Nemackoj.

Amerika, pre će Amerikanka u Cikagu otici sa najgorim Amerom nego najboljim strancem.

Neka mi neko kaže ako nije tako.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
28. septembar 2015. u 17.41
jbt, ti se bre marko zakacio za amerikanske ribe k'o da su stvarno neke ribe...
pa pazi kad ni za teve nemaju dobre ribe. onda mogu da (ne)zamislim šta je tek po ulici. kontam da je kalibar ovih ovde brace germanaca. evo trenutno sam mesec i nešto tu po germanskim zemljama - pa da sam vid'o jednu avion ribu - al brate ni jedna.
Marko_011
(Libero Artista)
28. septembar 2015. u 17.48
Vidjao sam ja dobre Amerikanke, naleti se.

Neke dve bliznakinje na Floridi, plavuse i idu sa nekim mehanicarem debelim, prljavim klosarcinom neopevanom.

Da li bi te dve rednecks isle sa strancima uspesnim i lepim, ma jok.

Nije poenta u zenskama i lepoti, već po tome vidis svoj status.
Amatercic
(Penzioner)
28. septembar 2015. u 20.55
Marko ljudino!
Ostavi Tampu na miru lažu te vise nego odlično.Slabo se Usa može nauciti iz kamiona i još muckom ipak ovo nije zemlja skroz bez zakona.Ovi ako su umali kucu na kredit šta mislis da bi njima banka dozvolila kredit bez osiguranja a ako je bila isplacena i nisu imali osiguranje onda ode kuca na dobos.Prvo šta te pitaju gde si se povredio da znaju cije će osiguranje platiti troskove.
Dizajner :ovde u USA malo je iz zadnjeg talasa emigracije da sinovi žive sa roditeljima sve su snase poslale na socijale,dobiju zdravstveno osiguranje, komforan stan,mobilni,hranu,sve komunalije placene i sve ostalo šta coveku treba za zivot plus neku crkavicu koja je dosta veca od prosecne penzije u Srbiji.Ovo se nikako danas ne moze zaraditi sa platom manje od $30 na sat??To placam ja i moja deca kao i nama slicmi.pogledaj na google kako to ide po državama.
kt61
28. septembar 2015. u 21.28
I bezimeni je vozio kamion, sto je prestao?
kt61
28. septembar 2015. u 21.42
Markane, sve te klinke vole belo.
Nema veze da li je ruzan i debeo, ponude im belo u barovima i vode ih kuci za jednokratnu u.potrebu
CPHA
(Чувари ћирилице)
29. septembar 2015. u 04.27
Како се докопати Њемачке?
Лако.
Мало пјешке, мало преко њива.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
29. septembar 2015. u 11.03
Nema plivanja? Odmah lakse, čim covek ne mora da pliva.
the-bezi-man
29. septembar 2015. u 13.23
Sirchulle, Hvala na opisu nacina i mogućnosti za dolazak u Nemacku.

Što se teme tiče, ja ne razumem šta je to toliko loše u zelji pojedinca da malo i prozivi u zivotu? Uostalom, u prirodi coveka je da želi sto manje da radi, a da sto bolje živi. To je sasvim prirodno i normalno i nije nikakva tajna. Nije normalno želeti da non stop radis a da nemas ništa od zivota. To mi lici na one komunisticke i samopregalnichke parole u stilu „rad, rad i samo rad”. Pa ne radjamo se i ne živimo da bi samo radili po ceo dan, a u Americi je upravo takav sistem. Rad i samo rad, a zivota nigde. Sistem je tako koncipiran da te prosto tera na to. To uvidja svako normalan, pa čak i određeni deo osvescenih Amerikanaca i mnogima od njih je zato san da žive u Evropi. Neki to čak i ostvare, znam ih nekolicinu koji su se preselili u razlicite EU zemlje. Jednostavno ljudi ne vide poentu da rade ko psi do smrti, kao na primer Windy-Chicago koji sebe i druge pokusava da ubedi da je to OK i dobro, a nije belog boga video niti bio na odmoru 10 godina. Amerika i opstaje zahvaljujuci takvima kojima je ispran mozak. Oni su ko volovi, jednom kad ga upregnes, taj vuce dok ne lipshe, a ne zna ni gde vuche, ni zašto vuce... Tuzno...

Drugo, poznata je cinjenica da se pare ne prave na grbachu, nego na mozak, odnosno kliker. Zato ih Windi nije napravio, jer da je imao kliker, do sada bi ili imao svoje vozace koji voze za njega, ili bi već otisao u prevremenu penziju, finansijski situiran i uzivao u plodovima svog rada i bogatstvu. Umesto toga, on je i dalje za volanom. Šta još reci? Znaci nije sposoban, osim da rmbachi i vuche ko vo i nakon 50 godina za volanom...

Takođe, Sirchulle, ti se isto tu nešto lozis na neko preduzetnishtvo i slično, ali realno, da si bio rođen za kapitalistu, mislim da bi to do sada već bio. Ne želim da te uvredim, ali nije svako rođen za sve. Svi bi mi ovo i ono, ali realnost je nešto sasvim drugo. Tako da verovatno ćeš na kraju zavrsiti radeci za drugoga, pogotovo u Americi. I zar nije onda bolje da ako već moras da radis posao za platu, da imaš i sve beneficije uz to? Da ne strepis šta ćeš i kako ćeš kad se razbolis, ili da li ćeš imati penziju ili nećeš kada ostaris. Slazem se da nije dobro kada ima puno njih koji zabusavaju, ništa ne rade, nego muzu sistem i žive na racun države. Ali nije dobro ni da ljudi jako puno rade a nemaju zivot. Kao sto je slučaj u USA. Znaci ni jedna krajnost nije dobra.

Amatercic, kako te nije sramota! Tako mator covek a laže! U kojoj to Americi ima da ti država placa stan, zdravstveno osiguranje, daje socijalu i sve to što si nalupetao tu? To u Americi jednostavno ne postoji... u EU da, ali u USA nikad bilo, i nikad neće ni biti.

kt61, zašto ne vozim kamion? pa zato što ne volim pseci zivot. vozio sam jedno krace vreme na početku, oko 6 meseci, ali sam shvatio da možeš iste tolike pare da pravis i na mnogo kulturniji i lepsi način. Sedis fino u officu u centru grada, sa kulturnom ekipom, skolovanim ljudima, primas pare i još se zezas i pišes po internetu...kao na primer sada...

:)))
sirchulle
(CAD Designer)
29. septembar 2015. u 13.57
Bezimeni, lepo si ovo opisao i sada sam još vise uveren da je USA ipak bolje mesto od EU bas iz ovih razloga. Ne pitaj me zašto jer si razloge za ovaj moj stav već opisao u ovom komentaru. Svejedno, hvala na konstatacijama...
Amatercic
(Penzioner)
29. septembar 2015. u 16.16
Pompezni lako možemo da pronadjemo beneficije ako hoćemo ali mi ćemo opet procitati ono šta hoćemo da procitamo.
Sad na ove sume dodajte preko40% u vidu raznih poreza pa sami izracunajte naročito ako se tu dodaju troskovi fakultetskog obrazovanja .
Samo nas pompezni nikad nije placao porez ...inače bi znao koliko mora da se zaradi da ostanu ove sume cisto.
.
.

..
The state with the highest total value of welfare benefits was Hawaii, at $49,175. The lowest was Mississippi, at $16,984. Welfare packages in only 10 states, plus Washington, D.C., exceeded Grothman’s threshold of $35,000.
sirchulle
(CAD Designer)
29. septembar 2015. u 16.33
Pre neki dan (vikend) pricah sa mojim kolegom. Amerom, naravno koji mi je i nekakav sef ovde. Necete verovati cime sam bio odusevljen. Odusevljen sam time da jedino u USA i nigde vise u svetu jedan neurohirirug (naravno vrhunski) može da zaradi vise od Lebrona Jamesa (ili kako već se zove). To je prosto neverovatno. Ej, bre. Covek koji povezuje nervne celije, vrsi najkomplikovanije operacije na mozgu i vrsi transplataciju nervnog tkiva može da zaradi vise od „smaraca” lopte...
the-bezi-man
29. septembar 2015. u 16.50
Sirchulle,

Ma nema frke bre, tu smo da se pomognemo, ko će kome nego svoj svome! :)

Amatercic,

To su sve gluposti koje možda postoje jedino na papiru. U Americi niko ne dobija placen stan i sve to što ti izmišljas, u protivnom ne bi milioni beskucnika živeli na ulicama. Sklonista/shelters postoje,da, ali to je nešto drugo i samo za najugrozenije, a to da ti država placa gajbu i beneficije i hranu i još ti da i u gotovom, pa to nema ni na crtanom filmu!
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
29. septembar 2015. u 16.57
pa može i mrtav covek da prdne - kad mu skocis na stomak...
problem br dva: o.k. ima taj jedan hirurg na jednog lebrona jamesa. problem je sto nema DRUGI taj hirurg na lupam... tajgera vudsa...
ovo da možda nisi rođen za kapitalistu - vrlo moguće.
ilustracija: snimam ja svojevremeno nešto u nekom studiju. drzi neki basista. svirao u jednom rnr bendu, i sa nekom narodnjakusom.
ja: odakle ti pare za ovaj studio? - čini mi se prilično zafrkan. on: pa da, ima dva magnetofona u zemlji - jedan -ovaj moj, i ima jedan u zagrebu u lisinskom - svi ovaj deo srbija/mk/cg/po bosne/bliska hrvatska dolaze kod mene.
pa odakle ti kinta? - pa imao sam pre toga studio, pa sam ga prodao, a sviram sa jednom narodnjakusom u pratecem bendu, plata mi je 5k, i ja sam je pitao da mi da unapred za godinu dana - i ona mi dala. živimo inače moja riba i njen frajer i ona i ja zajedno u gajbi -delimo. -i od te love sam kupio magnetofon i ovo okolo opreme... -jedino sto sam na st.by za svirke sa njom - ono kad zvrcne - sutra sviramo u (bilo gde na planeti) - nema diskusije - seda se na avion i svira se tu gde je svirka..
- cekaj, a sto si napustio oktobar?
- pa jbg, to smo osnovali tanja i ja, ono znamo se oduvek... - ali nekako je krenulo to u nekom pravcu koji meni muzicki nije odgovarao.
-cekaj, a šta, d. mirkovic ti odgovara? - pa ne odgovara mi - al' lova...
a, da, tip je z. mitrovic - čuli su mnogi za njega.

i još nekoliko poucnih primera ljudi koje sam upoznao tokom svoje muzicarske karijere. -neki ljudi su definitivno imali (poslovni) nos u datim uslovima na datom podrucju.

ili ono u petparackim pricama - kad brus vilis treba da padne u ne znam kojoj rundi, i kad mu marselus valas kaže - da je trebalo da isplivas - već bi isplivao do sada, imaš 40 godina, i nikad ništa - ti sinak padas u toj i toj rundi...

bez ikakve diskusije iz nemacke, no way da bi isao u usa. -mada naravno - svako ima svoje. da ponovim - ako te vuce - samo cepaj.
drugar, bas danas na jednom sajtu -ima ovde poneko ko prati i taj sajt, a o nijemcima (radi za njih, iz bgd-a, naravno):

Njih je mnogo i treba ih sve nahraniti i napojiti. Prosto im se taj mehanizam usadio kroz istoriju, ta njihova (prividna) efikasnost. U praksi nisu toliko ni efikasni, ni pametni, ali nekako sistematski bolje razmišljaju od nas. Uređenije je sve drastično, jer je tamo svaki pojedinac uređen u svojoj glavi pre svega.

Nama fali malo te uređenosti i bilo bi ovde odlično mesto za život. Sa druge strane, ne bih se menjao nikad niti otišao tamo da živim, iako imam otvorenu ponudu.

kraj citata.
Marko_011
(Libero Artista)
29. septembar 2015. u 17.34
Sklonista/shelters postoje,da, ali to je nešto drugo i samo za najugrozenije, a to da ti država placa gajbu i beneficije i hranu i još ti da i u gotovom, pa to nema ni na crtanom filmu
-----------------------------------------------------------------------

Zove me Slavisa Lukic iz Cook County Jail-a.

Pita me da dodjem da ga izvucem i donesem 700$ za kauciju.

Coveku gomilu puta pomogao, ništa ne ceni to što uradis za njega i uvek te zahebe.

Ajde, odem ja, tamo ni taksi ne ide, peske idemm da bitangu izvadim iz corke.

Dosao ja tamo, dade mi crnkinja da ispunim formulare, platio, zove ona njega telefonom, zavrsi razgovor i dodje crnkinja do mene.

Kaže,„Ovaj tvoj neće da izadje, lepo mu unutra kaže”!

Mislim da me farba, kažem ja njoj da ga pozove telefonom.

Pricam ja sa njim, stvarno neće, lepo njemu, pricaju o zivotu, Crnci i ekipa, uslovi fenomenalni, valjda se i basket igra.

Bilo hladno, Crnci naprave neko sitno sranje da prezime do proleca i ajde kao pticice na prolecu da cvrkucu na slobodi.

Oduzice mi se rece i zafrkao me prvom prilikom čim je izasao, kad sam mu opet pomagao.

Uglavnom odu u zatvor, ako nemaju gde, barem uslovi i hrana.
kt61
29. septembar 2015. u 18.56
Mislim stvarno, neće da izadje iz zatvora...
kt61
29. septembar 2015. u 19.16
Ima section 8, imaju one solitere sa 20 spratova za crnce pa im daju stanove za 200 dolara mesecno.
Kao kod nas soliteri sto su gradjeni pa firme davale stanove, samo kod njih se soliteri grade za sirotinju, taj koncept.
Amatercic
(Penzioner)
29. septembar 2015. u 21.21
Pompezni pojma nemam gde živis ali neki ljudi hoće da budu lutalice,
ipak znam za sigurno kad je najnoviji talas emigracuje ovde dosao koliko su dobijali u gotovom i kakve beneficije tamo sam prevodio skoro svim nacionalnostima i verama bise juge.Možda si čuo za gugulic pa probaj sam ti si kao ovaj iz Ajove u vezi clanarine samo on to ne ponavlja mali milion puta.
kt61
30. septembar 2015. u 12.25
nasi lepe grb Partizana na prikolicu kamiona, jel to uobicajeno u Cikagu?
Marko_011
(Libero Artista)
30. septembar 2015. u 17.11
Mislim stvarno, neće da izadje iz zatvora...

...

Neće, usamljen, vozi kamion, pa kad vidi drustvo i dobre uslove, neće napolje.

On ti inače je imao 8-9 najmanje potera za hapsenje po raznim državama.

Gde god ga zaustave, ajde u corku.

Oguglao ti je on na iste a ja sam ga izvlacio i u Valdosta Dzordziji na granici sa Floridom.

Nije napravio ništa, saobracajne kazne, nije se pojavljivao na sudu, nije platio i eto.

Kad vozi sa mnom, pokaze moj CDL bez da trepne panduru.

Dva puta ih preveslao pred mojim ocima, jednom ga skinuli na kompletan tehnicki u West Virginia.

Marko_011
(Libero Artista)
30. septembar 2015. u 17.16
kt61
28. septembar 2015. u 21.42

Markane, sve te klinke vole belo.
Nema veze da li je ruzan i debeo, ponude im belo u barovima i vode ih kuci za jednokratnu u.potrebu

-----------------------------------------------------------------------

Ma, kakvi, klosarcina neka neopevana, plava svinja, vozio neki mali bedni tow truck.

One bliznakinje, ne znaš koja je bolja.

Maze se oko njega, lome, ja gledam, mislim se bolje da ne gledam a pazi, on ih ne benda 3%.

Nisam razumeo, mada mnogo toga ne može da se razume i ne treba lomiti glavu.
Marko_011
(Libero Artista)
30. septembar 2015. u 17.22
Amatercic
(Penzioner)
28. septembar 2015. u 20.55

Marko ljudino!
Ostavi Tampu na miru lažu te vise nego odlično.Slabo se Usa može nauciti iz kamiona i još muckom ipak ovo nije zemlja skroz bez zakona.Ovi ako su umali kucu na kredit šta mislis da bi njima banka dozvolila kredit bez osiguranja a ako je bila isplacena i nisu imali osiguranje onda ode kuca na dobos.Prvo šta te pitaju gde si se povredio da znaju cije će osiguranje platiti troskove.

...

Živeo ja dole na Floridi, pricala mi jedna Dijana odande.

To je devojka, nema ta ništa na svoje ime a bolnica, tj. hitna pita da li imaš osiuranje da znaju gde da te vode.

Pitali mene kad sam se slupao, ja naravno odmah rek'o da imam, iako ni sam nisam verovao, nema kocnice a da ima osiguranje.

Kasnije me zove u bolnicu i kaže da bezim ili da lažem podatke.

Plasio sam se ako kažem da nemam, onda među crnce u državno a posle toga plasticna crna kesa.

Vama trebaju EU papiri neke ozbiljne EU zemlje zbog lecenja, ako se nešto nedaj Boze desi.
kt61
30. septembar 2015. u 21.01
Drustvo i dobri uslovi u zatvoru!!???
Amatercic
(Penzioner)
30. septembar 2015. u 23.13
Hvala na savetu,znam da je tamo u vecini slučajeva osiguranje bolje ali ja svoje nebih menjao sa EU nikad.Moje osiguranje je odlično ali i kosta dosta,prvih par $hiljadarki godisnje je moje a ostalo pokriva i mogu da idem kod bilo kojeg doktora ove godine do sada $263 iz mog dzepa plus osiguranje sto platim.O kvaliteti bolnica neću da trosim reci
i koliko dugo cekam ja ili oni u EU na specijaliste a za Srbiju znamo.
Kvalitet usluga i bolnica me plasi da uovim godinama idem u posetu otadzbini.
kt61
01. oktobar 2015. u 11.41
Takvi indijanci kao taj Slavisa, u principu ako im se boravak u Cikagu svodi samo na prezivljavanje mogu da prezivljavaju i u Srbiji, bar su sa svojima. I šta je bilo s njim na kraju, jel se vratio, šta je uradio.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
01. oktobar 2015. u 13.17
Pa taj da se dohvati norveskog zatvora ne bi izlazio godinama.
Ne kaže se dzaba divlji zapad. Ko koga zayebe, a posle se ona druga strana može ceskati po gooz.iii.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
01. oktobar 2015. u 13.24
Pa to je windy, sa tim grbom partizana.

Inače, o našima iz cikaga bi se mogla napraviti dobra komedija.
kt61
01. oktobar 2015. u 14.09
Video sam ga, samo vozi ga neki mlad prvotimac. Znam i kako se kompanija zove, proverio sam: ima 2 kamiona. Dry van.
Marko_011
(Libero Artista)
01. oktobar 2015. u 16.07
kt61
01. oktobar 2015. u 11.41

Takvi indijanci kao taj Slavisa, u principu ako im se boravak u Cikagu svodi samo na prezivljavanje mogu da prezivljavaju i u Srbiji, bar su sa svojima. I šta je bilo s njim na kraju, jel se vratio, šta je uradio.

________________________________________________________________________

Slavisa Lukic sa Karaburme je dobar vozac, inače po meni je doktor sveobuhvatne teorije o Svetu kamiona, odnosa naših ljudi, vlasnika prema vozacima, prevare svakojake, obuke, prevare na istima, ukljucujuci i Amere, generalno sve, treba njega samo slusati.

Dobar deo mog znanja sam ja u stvari pokupio od njega.

Loše strane Slavise Lukica su te, sto je sitna jajara u dusi, secikesa.

Ima da te ispali bez problema dok mu pomazes.

Generalno, ja ljudima gledam svima da pomognem ako mogu, mada ako vidim da me prave budalom, precrtam ih i to je njihovo najvece samounistenje, jer pre ili kasnije ćeš im zatrebati a onda dobiju sipak.

Inače Slavisa radi, mada uglavnom ima probleme sa naplatom, uleteo je u DUI, vozi suspendovan po Istocnoj Obali za Nikolu Tudjmana, gde zaobilazi vage i ima teoriju da je najbolji vozac suspendovan vozac.

Zazalio je dan kad je kupio jutarnju politiku i otvorio istu na Zelenom Vencu, dok je prolaznicima reklamirao svoje usluge,„Devize, devize, devize, vize, vize, ze, ze, zzzzzzzzzzzzzzz”!!!

Tada kaže je video oglas za lutriju, ispunio, dobio papire i zahebao se u zivotu sto je otisao u Ameriku, jer kaže da bi bolje prosao u Srbiji.

Ja sam ga video jednom sa ovim jednim likom, spava na podu uz ugao sobe, dok lik na krevetu sa kojim je vozio.

Krade kobasice cevap po Truck Stop-ovima, stavi u supe, onaj na kasi ne vidi i klopa za dz.

Kad je pao Milosevic, bili smo u Harisburgu, slavim ja, dok Slavisa kao,„Ma, šta, kao biće bolje, ma idi bezi”.

Otisao Slavisa do liquor store po lowenbrau kartonsku kutiju punu piva, 20-ak boca.

Napio se i poceo sa Volvo 660 belim od Dusana Kvalitetnog da ga izvlaci ko ludak po gradu bez prikolice da sam se uplasio da ne napravi zesce sranje.

Tada ukapiram da je Slavisa bio za Slobu i da je teško podneo poraz Milosevica.

Vredi knjigu o Slavisi napisati.
metalac
02. oktobar 2015. u 04.12
Ako izuzmemo naše državne službe za mene su kamiondžije, taksisti i vlasnici birtija bili i ostali najgori ljudi. Cast iznimkama ali malo ih je.
Zajedničke osobine su im lijenost, nepoštenje i sklonost mućkama..

-
sirchulle
(CAD Designer)
02. oktobar 2015. u 14.43
Pošto je i ova tema (kao i ona americka) otisla u P.M. 'ajde i ja dam neki svoj doprinos odlasku u pomenutu P.M. Dakle, ja lenjost smatram za veoma dobru karakteristiku coveka. Lenjost je u sustini (kako jednom Bill Gates rece) odlicna karakterna osobina ljudi. Kaže Bill Gates ovako :„Ako imam neki veoma tezak problem da resim odem u firmu i nađemnajlenjijeg coveka koji je trenutno zaposlen. Sto posto sam siguran da će on u najkracem roku na najefikasniji način da resi problem koji imam...”. Bill Gates je genije ne zato što je pametan nego zato što zna pametne da zaposli. Takav je bio i Bill Clinton. Jednom su ga pitali da li zna gde je neka tamo „Dzungu Burungu” država a on mrtav 'ladan odgovara da nema pojma ali će sigurno zaposliti coveka koji to zna. E, to je ono sto nas i njih deli. Mi se uvek okruzujemo glupljima od sebe a oni pametnijima.

Pametniji je covek uvek lenj, a gluplji vredan jer mu ništa drugo i ne ostaje nego da bude vredan.

Da ne bude da je samo Bill Gates pametan, postoji i ona izreka Brane Crncevica. Pisao je jednom on o majmunu i mravu. Govorio je on ovako: „Mrav je uvek bio vredan, radan i nikada od njega ništa nije postalo kroz milione godina evolucije. Ostao je kakav je bio. Za to vreme majmun je sedeo u krosnjama grana, ceskao onu stvar i ceo dan ništa nije radio i od njega postade covek”. To je sustina.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. oktobar 2015. u 14.54
.. u jbt... ispadoh ja pametan...
e, da, nije covek nast'o od majmuna, razlicite su vrste.
sirchulle
(CAD Designer)
02. oktobar 2015. u 15.05
Ono jeste. Covek nije nastao od majmuna ali su obe vrste imale zajednickog pretka. E, sad ubaciti u pricu da smo imali zajednickog pretka dodatno komplikuje svu radnju pa je lakse reći da je covek nastao od majmuna, sto naravno nije istina.
sirchulle
(CAD Designer)
02. oktobar 2015. u 15.16
Protivnici evolucije se non stop pozivaju na to što uopste postoje majmuni ako su ljudi savrseniji oblik? Pa moje tumacenje je da se priroda ne sali sa evolucijom. Prirodi je u interesu da prezivi i da odrzi zivot. Mi smo trenutno najsavrsniji oblik zivota u Univerzumu ali to ne znači da ćemo to i ostati. Recimo tresne meteor u Zemlju malih razmera. Šta biva? Izumru ljudi, majmuni i ostali primati ali prezive glodari i onda Jovo nanovo. Za par miliona godina eto nas gde smo sada. Šta je par miliona godina za prirodu? Ništa. Ako tresne veci meteor ili krenu vanzemaljci na nas i istrebe sve što se vidi opet ostaju bakterije i onda opet Jovo nanovo. Za par stotina miliona godina eto opet nas. Dakle, zivot će preziveti sa nama ili bez nas. Ko zna koji je ovo reset po redu...Zato postoje i nizi oblici zivota od nas samih paralelno. Da bi imalo odakle da se nastavi ako nešto krene po zlu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. oktobar 2015. u 16.59
pazi, to što tvoj mozak nije sposoban čak ni da imaginira postojanje četvrte (i visih) dimenzija, uopste ne znači da iste ne postoje.
(to apropo cinjenice da ti - koji verujes iskljucivo onome sto vidis, a ljudske oci su do sad videle jedno parsto km iznad zemlje (prilično „tu”), i oni drugari ako su skoknuli na mesec, i to je to. -i ti na osnovu tog inputa (koji je tu negde jednako nula, plus / minus nula) tvrdis da su ljudi najsavrseniji oblik zivota u univerzumu.
prost dokaz da nisu: evo ti kad si se rodio da te keva ostavila u sumi -cao shulle, vidimo se... u raju... - s druge strane virus mali kad nastane - odma je spreman za zivot. niko ne mora da se stara o njemu, da ga doji, da mu pere dupe i t.d. (mislim i za mene isto vredi, jedina je razlika sto ja ne verujem na keca svemu sto vidim/čujem/onjusim/me pipne/okusim/...)
ilustracija teorije o dimenzijama: recimo prospem ja pivo po stolu. i oni mikroorganizmi kvasci sad vise nisu u tri de - nego su u dva de. i kad se dovoljno stanji, oni su bukvalno u dva de. i za njih gore/dole više ne postoji. samo levo desno - a slazemo se da mimo te razmazane kapljice piva na stolu, postoji i treca dimenzija, jelda?
sirchulle
(CAD Designer)
02. oktobar 2015. u 17.38
Klasicno pro*eravanje i lele*udanje. Oduvek sam se divio likovima koji su uvek tražili nešto više a da ni prethodno nisu uspeli da dostignu. Ne valja anglosaksonska demokratija ali mi ni nju nismo uspeli da dostignemo već odmah hoćemo nešto više. Ne valja Mercedes ili BMW a ni Yuga nismo uspeli da sklepamo kako treba. Ne valja nam selektor koji vodi reprezentaciju a zadnji put „igrali lopte” protiv susednog sela i oni nas „masakrirali” sa dva'est razlike (k'o da se radi o kosarci)...Cuj, vise i nize dimenzije a ne može da pogodi gde je izlaz sa perona na stanici...
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
02. oktobar 2015. u 20.53
Yugo je 'talijanski proizvod iz 1966. Mi smo to kupili, valjda i licencu, i dobili yuga. Za tu lovu šta si hteo ili mogao da dobijes?!!!
Golf bio 3 puta skuplji.
Pa taj tvoj sef amer, odakle on u germaniji?
On ti je idealna prilika da te prebaci u UsA.
Marko_011
(Libero Artista)
03. oktobar 2015. u 07.41
Zalis se i ti na Nemacku, hoćeš dalje da ides, oni tebe ne napadaju i ne zasipaju komentarima kakvim ti zasipas njih.

Kada oni izjave da sistem ima i loših mana, eto tebe da ih napadnes odmah.

Problem naših ljudi je što ne dozvoljavaju ostalima pravo na svoje mišljenje i odmah ih napadnu, ako njihovo mišljenje nije trenutno onakvo, kakvo se subjektu A svidja da subjekat B ima.

Čuo sam i ono za Italijanske inzenjere, isti ne valjaju, pa vidim tolike automobile pa i vozove koji jure 400KM(ITALO)300km(Freccia Rossa), dok ovi Nemacki inzenjeri mi ovo, mi ono, das auto, das djoka, prevaranti kojima se smeje ceo Svet.

Neki ljudi siluju ostale, dok toga nisu ni svesni.

Marko_011
(Libero Artista)
03. oktobar 2015. u 07.43
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
02. oktobar 2015. u 20.53

Yugo je 'talijanski proizvod iz 1966. Mi smo to kupili, valjda i licencu, i dobili yuga. Za tu lovu šta si hteo ili mogao da dobijes?!!!

________________________________________________________________________

FIAT 127 licenca, preradjen a ovi Ameri sto su se zalili i ismejavali auto od 3900$, imali su Bentley sa svim onim karakteristikama koje su im bile potrebne, samo treba izvuci lovu.

Hoće da se 'ebu a da ne plate.
metalac
03. oktobar 2015. u 08.20
na komšiju se ne može,
onda popiše po jednu i razguliše..

https://www.youtube.com/watch?v=6t4k3n2abRA

-
baresh
(zanatlija)
03. oktobar 2015. u 08.22
„Kako se docepati Nemacke?”

Sednes za comp - odes na na sajt Google Earth, pa kad se
pojavi globus ukucas: Germany - potom; Search
kt61
03. oktobar 2015. u 11.41
Lutrija za zelenu kartu je mamac za naivne, da upropaste svoj zivot i potrose i ono malo ustedjevine sto imaju. I ako se dobije ta Zelena Karta (treba garancija americkog drzvlajnina da će vas izdržavati ili 10 000$ da se unese) a posao tamo ako ne nađete teško da će vam produziti tu zelenu Kartu, a to je i cilj njihovih immigration sluzbenika. Tako da oni imaju dosta poslova koji emigranti finansiraju, advokati vam takođe papreno sve naplaciju i što se vise trudite, sve ste dalje od onoga zašto ste tamo dosli.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
03. oktobar 2015. u 16.01
evo skokn'o danas malo do bonn-a. osam i sitno - skoro pa nigde niko na ulici. pola (od to malo) raje - turisti i strendzheri...

inače danas im je dvajzdeveti novembar... - skontao sam da su vrlo nesrecni na državni praznik, jerbo ujedno ni prodavnice ne rade. i onda isprazni potrosacki mozgovi, koji su vredno radili nedelju dana - kako bi trosili lovu na nepotrebne predmete (i/ili losu klopu po kafanama) neradnim danom - jadni zatiltuju. t.j. ne zatiltuju, al' tuga velika - ono - jbt, ne moram na pos'o, a ne znam šta ću sam sa sobom...
*moja neka impresija..
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
04. oktobar 2015. u 13.28
danas visio malo po dizeldorfu. sve sam se nadao da je to neko selo(dorf) u kome se deli dizel(gorivo) - al' nije. opusteno je gradic.
ovde po nrw-u od sto sam obisao - najsimpaticniji mi je gradic za sad do sad.
bila mi super neka starija gospodja nacistkinja,(koja je toliko tupa da ne konta da ne pricam ruski :) ) - ono - kad me u mislima svojim proglasila za rusa, samo sto suzu nije pustila sto nije danas „dan posle kristalnahta” - pa da me proburazi sabljom, pa da je firer odlikuje...
... i bezimeni, jel' si siguran da 'oćeš kod ovih :) ?
Marko_011
(Libero Artista)
04. oktobar 2015. u 13.43
Ti Nemci su neopevani klosari.

Bio ja u Dablinu, seo u neki Mek na glavnoj ulici, gde ima ona igla spomenik.

U'so ja unutra sa Italijankom, camuga neka security me snima, skenira mugacha firmiranu odecu od glave do pete, marka kakvu može samo da sanja, desno za stolom sedese neki Nemci, dva para, ne zna se ko je ruzniji od koga.

Iza mene sedela neka Hrvatica, koja se nacrtala da prisluskuje, nisam ni znao.

Provocira crnja obezbedjenje, gleda me fiksiran i ne snima pogled, dok Nemci skeniraju odecu, slusaju jezik, zvuci im Ruski, pa kao na selu znatiželjno sve prate.

Ništa, tako ja sedim dok ovi skeniraju i provociraju, pa u jednom trenutku kažem,„Ajde idemo, smorio sam se od ove crncuge klosarcine sto bulji ko tenkre i od ovih Nemackih klosarcina, sto kao slepci neki gledaju, ko da nisu nikad videli marku...izlazimo, gledam Hrvaticu, ispala joj vilica, ne veruje šta je čula.

Hebiga, tako je, samo zestoko sigurno i bez respekta prema stoci, pa neka se puse.

http://www.youtube.com/watch?v=dDxxZmIxNqc

sirchulle
(CAD Designer)
04. oktobar 2015. u 16.43
Razgovaraju lovac i ribolovac. Kaže ribolovac lovcu:„Neki dan ulovim jednog soma, preko dva metra bio, letnji dan do podne sam ga izvlacio iz vode.”. Nije to ništa kaže lovac:„Krenem ja u lov a ono sezona pataka. Gledam ja nigde patke ni za lek. Kad u to ti istrci zec i pravo pred mene. Gledam ja zeca, gleda on mene. Vidim ja da je lovostaj na zeca ali uzmem ja pusku i otresem ga o ledinu. Nije prošlo ni dva minuta kad neka baba tu prolazi. Gledam ja baba gleda mene. Vidim ja ona videla zeca a meni se u zatvor ne ide. Upucam ti ja babu. Taman sto sam je zakopao kad idu od nekuda dva pandura. Šta ću, nema ja kud izvadim pusku i obojicu ubijem...Nisam posteno uspeo ni da ih sklonim kad eto ti pun autobus dece, idu iz skole. Nego smanjuj tu ribu da ne napravim sad masakr ovde...”.

Svaka sličnost sa tvojom pricom je vise nego namerna...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. oktobar 2015. u 02.06
marko, iako je poslednji red vrlo tačan (međutim, masa naših ljudi je odbila da tretira rođenu stoku nasu po srbiji kako dolikuje, i radje pobegla), mislim da si prevideo neke stvari.
recimo ovde u nemackoj prosecno svaki penzos koji nije ono bas bas sljakercina bio, nosi n.pr. jeff wolfskin jaknu na fazon onih za planinarenje. tipa neki polartek duks plus windshell. evo ovaj 1 moj pajda germanac bas pre dve nedelje si je kupio bash jeffa - 289 jura je pljunuo. pazi prosta jakna. ima na identicnu foru (nije doduse tako kvalitetna, ali mislim da nije ni 10 x losija) jashe po lupam, aldi/reve/peni u srednjem redu za trideset. -te vidim kupuju bash oni sljakeri koji tu državu i drže na ledjima svojim.
opusteno imaš bake i deke koji voze bajseve (za par soma) i nose najnormalnije jase windstopere i t.d. - za 6-7 glava. znaci ono, bio profa u srednjoj skoli, i 'telo mu se - i kupi si bajs koji kosta kao moj 1 auto, i na njemu pape/odeca - k'o pola mog auta. pri tom nisu zabari. nije čak ni patriotski karl lagerfeld :) - znaci neka haj-klas firma koja pravi garderobu za neki od tih sportova..
kod nas mojih par drugara ozbiljnih planinara imaju jase za 6-7 glava. i to ne zato što su firma, nego zato što su hajkvoliti (znaš ono kad povecanje kvaliteta za dve crtice placas za na kvadrat vise).
ne znam NI JEDNOG penzosa koji nosi evo ovde sam poneo north face jaknu neku goretex.
starija raja je i ovde i kod nas rasla u nekim drugim vremenima, i ne pati bas toliko za firmama. ova njihova vrlo ne pati. vise su prakticni ljudi (u skladu doduse sa svojim intelektom (uglavnom skromno), i (opstim) obrazovanjem (uglavnom vrlo skromno).
the-bezi-man
05. oktobar 2015. u 11.47
Ma u Nemackoj je najbolje. Da u Nemackoj ne valja ne bi svi migranti/izbeglice hteli bas u nju. Oni svi hoće u Nemacku, a ne u Ameriku.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
05. oktobar 2015. u 15.51
pa evo schulle će med' ramikance :) -i to dajrektli from dhzrmani.
Marko_011
(Libero Artista)
05. oktobar 2015. u 18.42
Bajseve oni imaju subvencije, barem ovde, uzmes neku munju od 3 soma i država ti da soma eura poklon.
Nemci nisu poznati da se otvaraju za odecu, mi imamo butike tu po Hamburgu, Minkenu,Frankfurtu, možda Dusseldorf, mada to nije za Nemce, već verovatno Ruse i ekipu cudnovatu, svaki taj butik ima Ruskinju i Kineskinju zaposlene.
Imamo i outlet tu u Roermond, odmah od Dusseldorf-a ka Holandiji, čim predjes granicu, ima outlet centar.
Tamo vidim Arape da se otvaraju, Olandezi slabo i ta germanska raja.

Marko_011
(Libero Artista)
05. oktobar 2015. u 18.44
Inače sam video Dusseldorf za 7 eura iz Milana-Bergamo sa Ryanair, mislio sam da se prosetam, ne kosta ništa.
Amatercic
(Penzioner)
05. oktobar 2015. u 21.09
Marko ljudino oni koji mogu sebi da dozvole i kupuju brendirano ne idu u Mek nego tamo gde ih neće presretati osobe koje ne mogu sebi to dozvoliti.Parkiraju dobro auto,hodaju i ponasaju se malo drugacije od nas koji to samo probamo da glumimo,vidi se iz aviona razlika.
Samo da znaš da ima dosta ljudi koji to mogu sebi dozvoliti ali ih ne interesuje.
Mi hoćemo Merdzu ili slično pa makar im tockovi otpadali.
sirchulle
(CAD Designer)
06. oktobar 2015. u 03.59
Bezimeni. Nije ni cudo sto beze izbeglice u Nemacku. Odlicna je ovo zemlja koja je majstorski kaznjava I oprezuje zelju za uspehom u zivotu I svaku vrstu ambicije. Zato neće izbeglice u USA jer mora da se rinta, bajo moj...Neće Cigani, Arapi, Grci nigde gde se rinta i radi.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
06. oktobar 2015. u 07.56
Chulle, grka ovde vise, daleko, nego nas.
Nema gde ih nema. Velika su emigracija ovde.
Marko_011
(Libero Artista)
06. oktobar 2015. u 17.38
Amatercic
(Penzioner)
05. oktobar 2015. u 21.09

Marko ljudino oni koji mogu sebi da dozvole i kupuju brendirano ne idu u Mek nego tamo gde ih neće presretati osobe koje ne mogu sebi to dozvoliti.

________________________________________________________________________

Dablin ima dosta turista, neverovatno kada covek to uzivo vidi.

Oni turisticki busevi staju na jednu od tih glavnih ulica sa tom iglom spomenikom, nekih 300 metara visine po meni, gde pravis pauzu da uhvatis drugi bus i popijes kafu ili neki milkshake.

Imaš Mek, Burger i slično.

Isti nisu kao u Americi, dripacka mesta, već sasvim kulturna, gde svi idu.

Ako mi se pije kafa da se probudim malo, neću uci, jer je Mek.

Inače u Dablinu nisam video ljude da nose brendiranu odecu, niti da voze dobre automobile, ali zato na pivo sve daju.

Pivo ima svuda, čak i u Burger King meniju.

Ovde u Italiji gledaju šta nosis.

Strance ono gledaju kao sabane, jer to i jesu, imaš kao nekoliko zemalja iz kojih su isti zastupljeni, Albanija, Rumunija, Moldavija, Ukrajina, Maroko, Egipat i slično, gamferija realno, polusvet.

Sada, kada te vide da si obucen sa nekom skupom markom, odmah te snimaju, 1000 pitanja bez odgovora a zenske to vole realno, odmah padaju i montiraju se.

Tako je, automobil svakako ne bih ništa kupovao da vredi, kako rece Mudrijas, mica eura ili 1000, auto ostavljam na parkingu uz zeleznicku stanicu, puno lopova, grebu auto kad izadju sa parkinga, 4 km od kuce do parkinga tog, kasnije voz, tako da mi realno ne treba.

Odeca mi vise zavrsava posao.

Haralampije
(dobrocinitelj i neimar)
19. oktobar 2015. u 19.52
Meni te žabarke uvek su bile kokerave. Ko arapkinje ili rumunke. Rekao bih najsličnije Bugarkama.
Ono što valja to je na tv u.
Pre neki mesec sedim sa kolegom i čekamo dobra riba da prođe. Severozapadno predrage Pariza je u pitanju.
Posle pola sata prva riba da se okrenes.
Ja sam pristalica da se nosi čisto i opeglano.A da garderobu prati dobar kljuc od kola kljuc od stana i sat.
Nekompletnost te izda.Sirotnja je najgora bolest jel se brzo otkrije i ne može se sakriti.
Zato ja sam pristalica one narodne bolje matorka u ruci nego klinka na grani. Jer matiri smo da se pentramo po drveću.
Nemčija je kurwa sto reče poljak.U latinsko mediteranskim zemljama ima još uvek lwpog života i lelemudisanja koje nama Srbima i te kako odgovara
eperson72
(lekar)
24. oktobar 2015. u 17.17
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
26. oktobar 2015. u 02.56
^ odličan link.
koga stvarno interesuje da skokne do germanije - ima dosta korisnih informacija koliko vidim.
eperson72
(lekar)
30. oktobar 2015. u 02.34
http://www.dw.com/sr/rubrike/posao-u-nemačkoj/s-100794

Ukoliko nema potpisanog međudržavnog sporazuma za konkretnan profil tj.zanimanje između Nemačke i Srbije radnu vizu konzulat ne moože izdati.
Lista deficitarnih zanimanja

http://www.belgrad.diplo.de/Vertretung/belgrad/sr/00/Merkbl_C3_A4tter_20und_20Antr_C3_A4ge.html
eperson72
(lekar)
02. novembar 2015. u 13.26
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.