Diskusije : Emigracija

 Komentar
Најбољи универзитет на свету за програмирање
SvetlostVostoka
(Evroazijska Srbija)
15. septembar 2015. u 03.36
Који је најбољи универзитет на свету за програмирање?

Најбољи је Државни универзитет за информационе технологије, механику и оптику из Санкт Петербурга. На светском првенству универзитета у програмирању које организује IBM, већ низ година побеђује управо овај универзитет. Погледајте резултате по годинама (Years):

http://tinyurl.com/njxbd96

Уопште од 2000. године побеђују или руски (у већини) или кинески универзитети, а два пута су победили Пољаци. Последња победа неког западног универзитета је била 1999. године, када је победио универзитет из Ватерлуа (Канада).

А ово су резултати од ове године, где опет видимо доминацију источних универзитета:

http://tinyurl.com/mebydgn

При томе, први пут је један универзитет, Санкт-Петербуршки, решио све проблеме (свих 13) који су били задани.

Тако да ако мислите да шаљете децу на универзитете где могу да добију најбоље информатичко (програмерско) знање, мислите о Русији и Кини.
Starac_Foco
(--)
15. septembar 2015. u 07.52
O Rusiji OK, ali sto da razmišljaju o Kini? Zar im nije lakse nauciti hrvatski, poljski, ceski ili beloruski umjesto mandarina, a svi su ovi i dalje bolji od Havarda npr, ako je ova tabela jedini važan kriterij za sticanje znanja iz programiranja...
sirchulle
(CAD Designer)
16. septembar 2015. u 08.13
Imala majka dva sina. Jedan je bio odličan ucenik i genijalac i drugog koji ih je sve njih finansirao...Manite me takmicenja, samprionata, olimpijada i ostalih trica i kucina jer je obrazovni sistem zamišljen kao fabrika pametnih a neuspesnih robova...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
16. septembar 2015. u 15.42
ovo sto sule kaže je tačno, posto su sve velike sajtove napravili rođeni ameri.
a i na održavanju istih i razvoju isto rade sve rođeni ameri.
Starac_Foco
(--)
16. septembar 2015. u 22.12
Velike „sajtove” su napravili oni koji se zatekose u pravo vrijeme na pravom mjestu, gdje su postojali ne samo tehnicki već i istorijski, politicki, finansijski i administrativni uslovi za to. I uglavnom su ih pravili oni koji ili sami jesu od te vrste ili su bili debelo potpomognuti od svojih koji su već imali mnogo para i vidjeli priliku da za kratko naprave mnogo vise - onim cikama sa kapicama na glavi koje možeš ako hoćeš zvati i Amerikancima...

Rusija ne bijase prave mjesto u pravo vrijeme za tako nešto, da tamo nastane neki Facebook npr, koji je kasican primjer ovoga sto pomenuh jer njegov gazda ne izleda nikakav genije tipa Tesle. Da mu nije prezime Zuckerberg vjerovatno ništa od njegovov biznisa tih razmjera ne bi bilo. Doduse, i Rusija je bila pravo mjesto u pravo vrijeme, ali za maestere druge vrste, pljackase državne imovine. I gle cuda, opet isti ti sa kapicama isplivase kao najbolji i u tome.

Kako god okrenes, neosporno je da su Rusi nadprosjecno inteligentan narod. Kolicina značajnih tehnickih dostignuca po glavi stanovnika je možda bolje nego kod i jedne druge nacije na svijetu, ukljucujuci i onu izabranu, nebesku, sa kapicama.

sirchulle
(CAD Designer)
17. septembar 2015. u 06.47
Veliki sajtovi nastaju u USA, Kini, Indiji. Svako ko misli da može nešto da uradi treba da ode u ove velike zemlje jer je najbitnije trziste da bilo koja ideja uspe. EU nije trziste nego mnogo malih trzista koji nešto bauljaju pa ne znaju ni da li su posli ili su tek dosli.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.