Diskusije : Emigracija

 Komentar
Tramp za predsednika
brodarac
(Marinero)
15. avgust 2015. u 03.25
Molim se za pobedu za ovog sposobnog coveka. Zna da pravi pare. Zna kako se dobija medijska paznja. Zna šta muci njegovu zemlju. Zna da izabere pobednicke timove i saradnike, nema šta ne zna. Jedini nedostatk je sto nije malo mladji. Ali njemu ni to ne smeta, dokazuje to sa mladim lepim ženama. On kao Predsednik je spas za njegovu zemlju a i svet. Samo da na to mesto ne dodje ona gospodja koja je sigurno uticala da nas bombarduju. Jedino je on može zaustaviti. Zato molim sve koji imaju pravo glasa, glasajte za ovog coveka, necete se pokajati.
sirchulle
(CAD Designer)
15. avgust 2015. u 05.15
Donald je obična budaletina i probisvet koji ne zna da li posao ili je tek dosao. Pošto USA trenutno nema dobrog kandidata za mesto prvog coveka red bi bio da promene izborni zakon i da omoguće Arnoldu Svarcenegeru kandidaturu posto nije rođeni Amerikanac. Poslednji dobar i uspesan americki predsednik je bio Ronald Regan a posle njega sve pajaci bez integriteta. Dakle Arnija za Predsednika. Bez muke bi osvojio mesto u Beloj kuci a bio bi i podstrek za milione novih Amerikanaca. Dosta sličnosti bi imao sa Reganom i bio bi idealan kandidat za sve drustvene slojeve. Jedini je problem izborni zakon...
rizling
15. avgust 2015. u 07.02

Nije ovaj lud, nego je pravi amer. I daje sto narodu treba.

Amerika ima DVA temelje na jeftinoj hrani , benzinu. (stomak pun lav miran).

I na Cirkusu, zezanju zabavi naroda sto ovaj radi. I to još badava. Di se pojavi puno, TV prenosi pucaju od gledanosti.

Da sam tamo iso bi da ga vidim i slusam uzivo :)))))) Ako neko ide na miting, neka opise ovde kako bilo.

Hvala unapred.
sirchullePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sirchulle
(CAD Designer)
15. avgust 2015. u 07.26
Nemam ja ništa protiv toga sto on prica sto narod hoće da cuje jer tako rade svi politicari bez obzira na zemlju o kojoj se radi. Ovde u Nemackoj politicari prolaze sa pricama shodno nemackom mentalitetu, kod nas shodno nasem i tako je svuda. Polticiri se i biraju na izborima da rade one poslove za koje narod nema vremena a ni znanja. Ono sto pricaju u kampanji ne mora nužno da bude ni ono sto će raditi kasnije. E iz toga razloga mi se čini da je Tramp upravo veliki sarlatan. On ne zna šta će posle ako dobije izbore. Za ono pre izbora svi su isti. Njegovi poslovni rezultati su impresivni ali ostvareni na veoma tankog granici legalnosti sto znači da je spreman i da preko toga predje sto nije dobro. Nastavice politiku prethodnika koji su malo „laguckali” (umanjenica od laganja) kao Klinton pa onda malo „ratuckali” (umanjenica od ratovanj) kao Bus. Jedino je Obama nešto malo pokusao ali i on je uradio onu stavar u cabar. Sve u svemu mogao bi Tramp da bude kombinacija prethodnika. Malo će da lazucka, malo da kraducka, malo da ratucka i tako da od njega neće biti ništa. Nekako mi lici na Velju Ilica po mnogim parametrima. Obojica su jednako uspesni u svojim okvirima (kradickanjem), jednako pricaju istinu (lazuckaju) i jednako su arogantni...
baresh
(zanatlija)
15. avgust 2015. u 12.03
„Nije ovaj lud, nego je pravi amer. I daje sto narodu treba.”

Naravno. Kao i svaki pametan koji zna narodne potrebe,jer
u protivnom bio bi golja ili pecalbar.
Sve sto je postig'o i stek`o, zna,ume da ceni,postuje i
opstaje.
P.s. pa ne mora da obecava i moljaka za finansiranje
kampanje - kao ostali kandidati, jelte...
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
15. avgust 2015. u 12.31

Mr, daj mi tvoje mišljenje o ovim ** brkovima **

https://www.youtube.com/watch?v=cmXOvsNwnuU
Laramii
(Laramii)
15. avgust 2015. u 12.42
Ma daj brodarac,ti stvarno mrzis Ameriku kad navijas da ova kulovska frizura prođe.
Matora ofucana drtina.

Meni, kako se ne svidja niko u ovom krugu, produzila bih mandat Obami za još 8 godina.
baresh
(zanatlija)
15. avgust 2015. u 12.55
?
the-bezi-man
15. avgust 2015. u 19.16
Kao prvo Trump uopste ne prica ono sto narod voli da cuje, naprotiv. On većinu iritira svojim stavovima, ali mu se i dive jer se on nikome ne dodvorava, ne ulizuje, nema dlake na jeziku i uopste ne bira šta prica. Mislim da mu se Amerikanci dive, iako ga mrze, jer bi u sustini voleli da ih predstavlja neko ko je toliko osion, arogantan i bahat, jer i njihova zemlja je upravo takva. Ja mislim da ako uopste i budem glasao, najverovatnije ću bas za njega glasati, mada je u sustini svakom pametnom i normalnom coveku jasno da je potpuno nebitno ko je predsednik Amerike, jer on ne odlucuje ni o cemu...
Bruda
16. avgust 2015. u 02.18
Interesantno ali na našim prostorima tkz. Baja Patak je bio zvanicni prevod za Donald Duck-a sto bi za gospodina predsednika Trampa znacilo u našim krajevima da je reč o Baji Trampu.

E sad mnogi će da se ljute na Baju ali Baja zna šta radi i to daleko tacnije od svih svajcarskih satova zajedno. Pore toga Baju krasi to što je stalno ispred svih, uvek inventivan i on samo koristi vreme i trenutak iiiiiii... Baja je novi predsednik amerike kao ni jedan Baja do sada. Lagano.

Baja Tramp je jedino pravo rešenje.
Tubby
16. avgust 2015. u 08.30
kako bre druže ne prica ono sto narod voli da cuje ... pa svaki govor mu je da će da vrati posao iz kine u ameriku ... ta prica može SAMO kod baba Qurane da prođe. pitam se kako i gde će da nadje radnika u americi koji će da radi za $36.00 na mesec dana jer toliko je placen radnik u kini ili nekom bangladesu. sto neko gore rece tramp je budaletina na kub. osion i grub može da bude na TV u onim petparackim serijama ali politika je nešto drugo.
Imported_from_SERBIA
(Hacker-Pschorr)
16. avgust 2015. u 09.33
Regan?! Tebi nije poznato da su za njegovo vreme pali na takvu granu da si kreso devojke za par komada sminke. Posao da nadjes je bila srećka, greba, itd...
Bruda
16. avgust 2015. u 11.57
Obama im je bio potreban a i dalje jeste jer je crn a sad im je potreban ili tamo za četiri godine jedan lik iz Holivuda koji nije glumac i tamo nikad nije ni bio ali ima veću vrednost od svih jer on glumi svaki dan.

E sad moje mišljenje je da su „ameri” poludeli i da je vreme za noc vestica i dane zahvalnosti. Smetaju im i crni ai latinci pa i svi stranci malo tako da se dosta lepog skuvalo... for now.

Im gonna have a coke and small fries.

Otpevao je svoje cika crni sad je potreban jedan novi super heroj da mi bude lakse i da opet stalno pobedimo samo mi 🚔
baresh
(zanatlija)
16. avgust 2015. u 12.23
Ma šta da se kaže o Trampu u poredjenju sa ostralim
kandidatima, on je (reklo bi se) jedini koji govori
otvoreno-opusteno,bez unapred srocenog teksta(čitaj
referata). Kako god da se izbori zavrse,neće biti stete
ni za njega a još manje za glasace.
Sve sto je do sada postig`o u zivotu, poznato je manje vise
svima,dok je ostalim kandidatima uslovljeno da se međusobno
gloze omalovazavanjem jedni druge,pa čak i iznosenjem 'prljavog
vesa' od kojeg niko nije imun.

idemo dalje...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
16. avgust 2015. u 12.52
u cemu je razlika između goveda i goveda?
razlika je u tome sto je govedo.

jeli, a zbog čega svarcija (schulle) njegovi rođeni sugradjani-austrijanci ne mogu ocima da vide? kako se ono bese izivodi smrtna kazna u kaliforniji?
ali ono, ako dodje svarci - sve bi bilo bolje...
samo ne znam za koga. posto i svarci, kao i regan koga si spomenuo, kao i ova neka ostala ekipa - duvaju u istih nekoliko besika.
e sad ono malo sto im puste i kažu - evo vi deco ovim se zahebavajte - tu su možda neke minorne razlike. ali raport na istom mestu svi podnose, jer ih isto mesto i postavlja.
veliki (bukvalno globalni) problem je u tome sto jedno sto-dvesto miliona idiota u toj zemlji - koji se uopste interesuju za izbore, misle da su nekog oni postavili i izabrali (sto je netačno -naravno). isto kao i ovde...
pasa uvek ima svakojakih. imaš recimo pederskog paradnog kerica, a imaš i radog kera recimo belgijskog ovcara... ili madjarskog pulina... i t.d.
obrni okreni - svaki pas, za par koskica, ovisno o svojoj konstituciji, i prvobitnoj zamisli pri stvaranju pasmine -će vrlo propisno da obavlja svoj zadatak. poneki dobri dobiju čak i „krtinu”.

ali ne zaboravimo - pas je ipak - samo pas. i ne može biti ništa drugo osim toga.

pas.
Komso
(<--)
16. avgust 2015. u 15.31
„Molim se za pobedu za ovog sposobnog coveka. Zna da pravi pare”

Pa znaju i svi političari svih zemalja na Balkanu, svako ima svoje „posliće”, ali da li je to dobro za državu? Ne bi baš rekao...

Svako navlači vodu na svoj mlin, tako i Tramp, ni više ni manje :)
the-bezi-man
16. avgust 2015. u 16.01
Imported,

Pa poznato je da Sirshuljavi ne zna šta prica, zato i jeste tako siguran u sebe i to što govori, jer nema sigurnijeg od neznalice! Cuj Regan bio najbolji predsednik... hahaha... ne zna covek da li da se smeje ili da place!

Sale,

Ti otprilike jedini kapiraš sustinu. Demokratija, slobodna volja gradjana i pravo na izbor su samo privid i iluzija. Pogotovo u Americi. Između Demokrata i Republikanaca ne postoje nikakve sustinske razlike, već samo kozmeticke. Međutim stado gleda povrsno pa im promice sustina. Najbolji dokaz da je prevara u pitanju je to što postoje samo dve partije. Da nije prevara i iluzija, postojalo bi 200 a ne samo dve. Dve postoje zato što je to minimalan broj koji je potreban da bi se iluzija održavala. Znaci pravi vladari se čak i ne trude previse da sakriju sustinu, ali idu na kartu ljudske gluposti i lakovernosti i narodu daju minimum minimuma, rugajuci mu se time u lice. A drugi najbolji dokaz da je sve prevara i iluzija je to što ko god da „pobedi” na izborima, uvek nastavlja politiku svog predhodnika, pa makar on bio i iz „protivnicke” partije, po sistemu - gde ja stadoh ti produzi. Važno se samo da se sustinski nikada ništa ne promeni i da se odavno uspostavljeni sistem ne remeti..,
sharlota
(bez zanimanja)
16. avgust 2015. u 16.40
Regan je zapoCeo realizaciju plana raspada Jugoslavije, otimacinu, pljacku itd

Ali hajde de:)
Kažu da je u vrijeme Klintonove administracije bilo izvrsno čak I u Kanadi- samo je kod nas bilo da Bog sacuva
Svako je bolji od krvozedne nato monsato kucke

Putin sa Obamom prica ko sa govnetom, možda sa Trumpom nadje zajednicki jezik, ako ništa možda zbog Trumpove preference kada su žene u pitanju:)

the-bezi-manPoruka negativno ocenjena. Pokaži

the-bezi-man
16. avgust 2015. u 16.53
Sharlota,

Nije valjda da verujes da i Putin o bilo cemu stvarno odlucuje? Pa saradjuju oni već savrseno i glumci su iste predstave, u reziji istog reditelja...
sharlota
(bez zanimanja)
16. avgust 2015. u 17.11
Vrlo moguće, muka mi je od svih njih
the-bezi-man
16. avgust 2015. u 17.37
Po istom principu po kome se održava privid i iluzija o odnosu snaga unutar Amerike, održava se i na svetskom nivou. Zbog toga postoje samo dve velike svetske super sile, navodno „suprotstavljene” jedna drugoj. To su naravno Amerika i Rusija. A u stvarnosti su one samo lice i nalicije istog novcica. Saveznici i strateski partneri. Da nije u pitanju lazan i vestacki održavani odnos sila, umesto dve glavne sile postojalo bi vise glavnih igrača, ali nema ih. Ima ih uvek samo dva. Cela-prica o hladnom ratu, atomskim bombama, mogućem nuklearnom ratu je bila jednostavno izmišljena. Da bi se izvrsila svetska dominacija i okupacija putem straha, jer masama se najlakse upravlja kada se manipulise njihovim strahovima. Svo to silno nuklearno naoruzanje koje navodno imaju Rusija i Amerika, zapravo ne postoji. Napravljeno je svega nekoliko atomskih bombi, koje su bacene na japan i na nekoliko poligona, da bi se demonstrirala njihova moc i covecanstvu uterao strah u kosti. Na sličan način na koji mu se danas uteruje strah u kosti navodnim i izmišljenim „teroristickim” organizacijama, odrubljivanjem glava i slično, sto je pak sve maslo zapadnih obacestajnih sluzbi i nema bas nikakve veze sa običnim i normalnim muslimanima...
Pantija
17. avgust 2015. u 23.21
Ronald Regan je ostao upamcen po tome sto je potpisao zakon koji je omogućio deregularizaciju banaka, sto je kasnije dovelo do krize 2000-te i neke, kada su banke zaplenjivale gomile kuca koje ljudi nisu mogli da otplacuju (a nisu ni trebali da ih kupe). Taj zakon i ta deregularizacija su stvorili legalnu podlogu za ona iz-supljeg-u-prazno preprodavanja „bundled mortgages” kredita za kuce, gde su banke prodavale gomile kredita drugim finansijskim organizacijama. Transakcije kojima se ne zna ni gde su pocele, ni gde se zavrsavaju, a sto je najgore, ni za koje nekretnine su vezane, ali to nije ni bitno dok god se banke i hedge fondovi se bogate na provizijama. Pa onda doslo - puf! U njegovu odbranu, cisto sumnjam da je znao šta je potpisao, to vrzino kolo ne može da razume prosecan obrazovan covek (a on nije ni to). A nije ni bitno šta je on mislio, kao sto znamo tu zemlju ne vodi njen predsednik.

Dalje, za vreme njegovog predsedavanja, broj visokih državnik cinovnika koji je osuđen zbog korupcije je dosegao rekordni broj.

Dakle, ako su to karakteristike i dostignuca najuspesnijeg americkog presednika, lele si ga i njima i svima nama...

Ako ovog klovna od Trampa izaberu, ima da odjavim i ovih osnovnih 28 televizijskih kanala koje sam ostavila, samo da ga ne slusam i ne gledam sa onom njegovom idiotskom kosom i prepotentnom njuskom.
Bruda
18. avgust 2015. u 00.58
Baja je trenutno jedini kauboj u svemiru a vi kako hocete.
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
18. avgust 2015. u 04.57

Malo ozbiljno. Ovo je sve zezanje. Prvo Donald Duck, poceo je kampanju rano. Ima da se premori , ako ne umre. Za par meseci niko neće vise cuti za njega.

Biće još sličnih kandidata za zabavu ko on. Dok kanditati koji trebaju vlastodrzcima , cekaju , finale.

Vlastodrzcima najviše odgovara, ... Busch, ima predigru koja njima odgovara.

Mogu da rovare kako hoće, u americi i van nje. A sa time da se još vise obogate.

... će da igra golf uz pivo. I živi ko bubreg u loju. Kažu njegov brat kad potpisivo za zavodjenje demokracije u Iraku, pito ** gde je to**

Blago nama :-))))))
rizlingPoruka negativno ocenjena. Pokaži

rizling
18. avgust 2015. u 05.05

*
Dzeb Buch
Bruda
18. avgust 2015. u 07.24
Jeste, i Dzeb je strasno zanimljiv.

Nemoj niko samo da zaboravi da je Baja kompozitor najbolje pesme na svetu...
pare, pare, pare, pare... pare, pare, pare, pare.

A to ni kinezi, ni nemci, ni englezi, ni rusi u svojim najboljim danima nisu imali.
baresh
(zanatlija)
18. avgust 2015. u 07.33
Pito ne pito - isto mu se hvata,

Devedeset devete nisu znali gde je u Bg-u kineska
ambasada, ali je pronadjose dok kažeš 'keks', jelte...

p.s. 'sila Boga ne moli'.
sirchulle
(CAD Designer)
20. avgust 2015. u 14.38
Na početku „Ludih godina raspleta” SFRJ krize Rambo Amadeus , svetski-mega-car (valjda je bio nekada) je lepo rekao za Milosevica:„Pazite se ovoga coveka, ovaj covek iskreno laže”. Bojim se da je sa Donaldom sličan slučaj osim razlike u dometima njihove politike. Miloseviceva politika je bila lokalnih dometa dok je Trampova globalnih i koliko vidim dobro nam se ne piše. Ovaj covek nije surovo iskren nego surovo i iskreno laže...Ljudi ne veruju iskrenima, ljudi ne veruju lazovima ali ljudi uporno veruju lazovima koji veruju u svoje laži. To je Tramp i ništa vise od toga...
sirchulle
(CAD Designer)
20. avgust 2015. u 14.47
Što se tiče Regana i ostalih iz te epohe (Fransoa Miteran, Margaret Tacer i Helmut Kol) danasnji politicari mogu da im samo zavide. Nikada takva plejada politicara neće ugledati svetlo dana i nikada veca sila nije demonstrirana od strane zapada.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. avgust 2015. u 17.38
ja vidis mislim da su oni identicni dudlatori djoka tamo gde oni dudlaju djoke.
zapravo, verujem da ovi sadasnji još bolje dudlaju i pirkaju u mjehure, jer su verovatno i te tehnike napredovale. ono naprosto obucenija radna snaga.
a što se politike tiče - dometi su isti, tu negde oko nula, posto njih niko ništa nit pita, nit ista...
ono gomila degena za slikanje da se glupani koji ne vide kristalno ciste stvari pale.
the-bezi-man
21. avgust 2015. u 01.39
Evo ga, naivac shulle veruje da likovi kao Sloba ili Tramp rade bilo šta na svoju ruku... šta reci a ne zaplakati! :))
baresh
(zanatlija)
21. avgust 2015. u 13.48
Pa dobro Sasha, nije valjda dotle doslo da to što
mislis o doticnima treba javno publikumu obznaniti?

Hajd` da kažemo po nekad popijemo neku vise,pa nam se
omakne - sutradan izvinemo i zivot tece dalje.
Ali ovako nasumice po potrebi lične maste biti 'iskren',
ne dolikuje - ma šta mislili jedni o drugima.

p.s. bez obzira što se scena dogadja iza kulisa(zavese).
sirchulle
(CAD Designer)
21. avgust 2015. u 15.26
Pricate li vi tako i kod svojih kuca? Mislim koristite li takav recnik kada se obracate supruzi, suprugu, roditeljima, deci, komsijama? Ovo vam je ovde valjda alter ego ili ti drugo ja pa do besvesti mozete da verbalno onanisete zar ne? Cuj dudlatori i dudlaci tudjih kita? Pa ja to nikome nikada nisam rekao niti mi je ikada palo na pamet...Ovo vam ovde izgleda dodje kao javna kuca pa sve svoje fantazije koje ne mozete sa svojim partnerom kuci ovde upraznjavate? Priznajte da je tako. Prosto boli koliko vam je pogan jezik na svaku temu i na svaki neistomišljenicki komentar ovde. Vecina je ovde zrela za posmatranje ali stvarno i strucno posmatranje...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. avgust 2015. u 17.21
prvo da ti odgovorim vrlo onako direktno na pitanje, i odgovor je: da.
dalje, da bi bio moj neistomišljenik, ili istomišljenik, moras da imaš neko svoje mišljenje. ono sto ja primecujem kod tebe je reply - a ne tvoj licni stav. znaci stvarno nisam ni na koji način ni pomislio da ti je konkretno prethodni post bio neistomišljenicki sa mojim komentarima, jer, ponovicu, mislim da nemas svoj stav.
blazi scenario> jer si izmanipulisan, kao i gomila mase (globalno), grozniji scenario> jer nisi sposoban da iskakluklises i uvidis..
dakle da ponovimo -Q: da li koristim te neke izraze, tipa puhac u mjehur, dudlator djoke, pusach, i t.d. i u realnom zivotu - A: DA.
Bruda
21. avgust 2015. u 21.33
Ja kad moje ukucane psujem ja to radim tiho.

Mada i kad gledamo televiziju svi zajedno vrlo tiho psujemo. Napusavanje saptom, nema ništa jače ako hoćeš neku brzu situaciju... Ili odma krene tuca ili kao u vecini slučajeva svi ostaju zabezeknuti paleci ubrzano.u nepoznatim pravcima.

E moj Siptar-le, tebe i ribice u akvarijumu ignorisu i neće sa tobom da pricaju mesecima. Celo jato bi kolektivno umrlo samo da te cuju da jednom muski opsujes.
sharlota
(bez zanimanja)
21. avgust 2015. u 22.05
Tachrka je vjerovatno I sama bila zlostavljacica djece, polako izlaze na vidjelo svi pedofili iz perioda njenog mandata-clanovi vlade
Doduse I kraljica je stitila pedofile

Uzas, kakvi bolesnici vladaju svijetom
Trump je regularan covjek, tipicni bahati amer, voli lovu, uspjeh, I voli lijepe žene= musko1/1
rizling
22. avgust 2015. u 02.53

Kaže da će da demokratizuje,
Severnu Koreju.
Bar nešto pametno da uradi za covecanstvo.
Svka mu cast. Takav nam treba💪👊
kt61
22. avgust 2015. u 09.15
Da nije u pitanju lazan i vestacki održavani odnos sila, umesto dve glavne sile postojalo bi vise glavnih igrača, ali nema ih. Ima ih uvek samo dva. Cela-prica o hladnom ratu, atomskim bombama, mogućem nuklearnom ratu je bila jednostavno izmišljena

**********************
Ubedljivo najgluplja teorija zavere.
Jeste li čuli za onu da je vijetnamski rat vodjen zbog opklade koju je
Hauard Hjuz izgubio protiv Aristotela Onazisa.
sirchulle
(CAD Designer)
22. avgust 2015. u 12.32
Ja imam najjacu teoriju zavere ikada a glasi:„Kilavi narodi (naročito Srbi, Hrvati i ostali iz bivše nam SFRJ) sve znaju i sve umeju ali rezultata njihovog dejstvovanja nigde. Dakle, to mora da je zavera, zar ne? Toliko pameti, toliko struke i znanja sabijeno na tako malom prostoru a nigde rezultata...Mora da ih neko potkopava sa strane. Nema sumnje. Hrvate verovatno potkrada i u ”zemlju stavlja„ nekakav ”pravoslavno orijentalni lobi na celu sa Rusijom„ a za Srbe imamo drugog krivca a to je ”Vatikansko-katolicko-masonski„ krug dvojke...Šta bi drugo moglo da bude u pitanju?”
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
22. avgust 2015. u 18.14
tesla, m.milankovic, m.pupin, abs, maglite, f117 down(inferiornom tehnikom, dakle superiornom taktikom), baci malo oko na sport, torpedo,
o.k. brace hrvata uglavnom nema nigde, ali oni su ionako izmanipulisan narod od crvenih bandita partizana, i svojih ustaša (recimo sjajno mi je izjednacavanje zločinacko teroristicke genocidne ndh države i ustaškog pokreta, sa prvim zvanicnim antifasistickim - četnickim pokretom u ww2. ono... ne bi dalje na tu temu...) i t.d. i t.d. ...
the-bezi-man
22. avgust 2015. u 21.24
kt61 i sirchulle,

to što vas dvojica nešto ne razumete, ne znači da je to glupo. to samo znači da ste vi isuvise glupi da bi to shvatili.

:)
Bruda
22. avgust 2015. u 23.51
Ovo sve vise i vise vidim kao neki nas Survivor.
I sad... sve se svelo na poslednju borbu dva preostala plemena.

Prvo pleme... Pored toga sto su najmnogobrojniji, uvek su bili vidoviti i u tačno vreme su uspevali poslednjim vozom da pobegnu od tiranskog sistema koji im je bio nametnut rođenjem i svojim trudom, postenjem, ljubavi prema novoj zemlji i novim sugradjanima, velikim žrtvovanjem i demokratskim nacinima stednje uz brze i spretne reakcije dolaze do super, mega uspeha.

Moje pleme ili Ono drugo pleme...

Ako ništa drugo nismo janjicari dobrovoljci i obraz još uvek sa ponosom cuvamo. Daleko znaci manje pleme ali stalno u posedu svi mogućih prednosti, idola i biće nas vecno 😘
Da_dodam
24. avgust 2015. u 16.43
Vidim dosta lupetanja kao i nagadjanja a sto je najvaznije - dosao je i taj dan: PO PRVI PUT SE NE SLAZEM SA „SirChule-tom”! Teško je živeti u Nemackoj ili bilo gde u Evropi i proceniti Americki politicki proces! Ujedno možda bi Svarceneger i bio najbolji predsednik ali posto su sanse veoma male da će se Americka Konstitucija (USTAV) promeniti Arnolda diskutovati je gubljenje vremena!

Tramp bi bio „osvezenje” u ovoj politickoj masovnoj korupciji bez obzira kakav bi on bio predsednik! Ljudima bi se povratilo poverenje u politicki sistem i glasanje - koje jedva dosize 50%! Svi ostali kandidati/politicari „RADE ZA NEKOGA” - često u vidu „vise-krakovnih međunarodnih konglamorata”! Pa Ross Perot ih je svojevremeno nazvao „Foreign Agents” - stranim agentima! Naredjenja Washingtonu stizu iz Rijada, Londona, Tel Aviva i još nekoliko neidentifikovanih lokacija - najmanje od stanovnistva Amerike! Prave gazde Americkih politicara su „ljudi iz senke” koji drmaju svetom.

Reagan - to je bila kompleksna figura! Dobio je zemlju u sličnoj situaciji kao Obama ali nije napravio Obaminu grešku nego se odmah bacio na investicije i krocenje inflacije! Tačno, možda je previse „pritegao” u početku ali je potom nastupio period od 25 godina privredne ekspanzije! I sto je najvaznije vratio je Amerikancima nacionalni ponos! I nije istina da je Reagan deregulisao banke - on je deregulisao „savings & loans” a to su pseudo-banke koje se uglavnom bave zajmovima za kuce i malim biznisima/stedisama. Velike banke se bave velikim investicijama i komercijalnim racunima a njihova deregulacija je isforsirana ZADNJEG DANA Klintonove administracije kad je Glass-Stiglitz zakon (napravljen po Velikoj Depresiji) ponisten a sto je doprinelo „Velikoj Recesiji”!

Pantija
24. avgust 2015. u 23.54
Da_dodam, sedi, jedan.

Evo ti pa malo čitaj New York Times, to je ozbiljna novina:

http://www.nytimes.com/2009/06/01/opinion/01krugman.html?_r=0

„The increase in public debt was, however, dwarfed by the rise in private debt, made possible by financial deregulation. The change in America’s financial rules was Reagan’s biggest legacy.”
...
„But there was also a longer-term effect. Reagan-era legislative changes essentially ended New Deal restrictions on mortgage lending — restrictions that, in particular, limited the ability of families to buy homes without putting a significant amount of money down.”

A ekonomski prosperitet u zadnjih 25 godina im je samo tako. Buble do buble-a, dug i državni i pojedinacni nikad veci. Jedino ako pod prosperitetom ne racunas Lockheed Martin koji ne može da postigne da proizvede oruzje koje Amerima treba u to doba njihovog prosperiteta.
rizling
25. avgust 2015. u 04.46

Reagan, je bio star izlapeo . Idalan za manipulaciju . Vlasto drzci su uzivali
i harali bez problema.
Tada su vladodrzci lansirali i ideju o globalizaciji svetske ekonomije. Koju su preko Reagana i njihovog vazala M Thatcher poceli da sprovode. Što se pokazalo danas kao veliki promasaj. Ameri su svu ekonomiju preselili u aziju i Kinu. Gde se usa, vladodrzci fantasticno obogatili. Dok se zemlja fantasticno osiromasila.

Englezi rasturili industriju . Najbolje marke kao R Royse, Jaguar, Land Rover i druge sve prodali. Misleci da samo mogu živeti od finansiskih spekulacija. Zato danas imaju najvecu unutrasnju zaduzenos od 500%.

Ameri propagirali da će iduceg meseca dici kamate ? A blizi su ponovnom zaduzivanju
QE-4.

OBAMA će ostati upamcen, kao predsednik, koji je rasturio evropski bankarski sistem.

Sve zemlje u evropi koje su imale tajne bankarske racune, (Luksemburg, Svajcarska, Lihestajn) ukinule su.

Sada lopine i krimosi nesmetano kriju novac u americi i karaibskim ostrvima, preko koji ulazi u Cyti (London) cist.

Sve ovdasnje banke postale su usa filijale. Tako da ameri znaju kolku mi penziju donese postar.

Ali zato krah polako ali sigurno dolazi.

baresh
(zanatlija)
25. avgust 2015. u 07.44
„Sve ovdasnje banke postale su usa filijale. Tako da ameri znaju kolku mi penziju donese postar.

Ali zato krah polako ali sigurno dolazi.”

Herr von SUI, kako je krenulo od izlapelog Regana,
preslo se na masovnu proizvodnju kazana. U USA po
nedavnoj statistici zadovoljavaju 50 miliona gladnih.
Evropa je sledeća.Ako se nastavi ovakvim tempom,imaces
tackice i bonove. Trebaces izbusiti još neku rupu na
kajisu od pantalona - zlu ne trebalo. Good luck!!!

p.s. tvoj zemo preko bare...
;-)
rizling
25. avgust 2015. u 08.25

Samo ti sto idu na kazan žive u demokratskoj zemlji? I kad im daju bonove kažu im:

** izvolte gospodine**

Odmah trbuh puniji.

baresh
(zanatlija)
25. avgust 2015. u 11.01
Bas tako zemo, da bi im`o mir u kuci,važno je imati pun trbuh.

Pa nismo valjda Ti,ja i mnogi otisli iz besa 'trbuhom za kruhom'.

p.s. a moz` biti po neko jeste - kad pobesni,jelte...
a toga(kao sto znamo)ima svuda.

Da_dodam
25. avgust 2015. u 12.09
Pa dobro sine „Pantija” - dade mi (fakultetski) „5” ili (college) „F” ovako ni krivom ni duznom - isuvise smo matori za „keceve”! Možda moje obrazovanje nije na tvom nivou (Visa Ekonomska u BG i tri godine „Business Administration” na HSU - potom presao na „Informatiku”) ali sam uvek voljan da naucim nešto novo!

Ujedno kad „te već imamo” ovde ako bi mogao da nam razjasnis neke stvari kao „Opasnost od Derivata” i nekontrolisanih „Hedge Fondova”! I šta je bio razlog sto su se Greenspan, Rubin i Sommers ostrvilli i ucutkali Brookslee Born (iz CFTC)? Takođe da li su ta dva Glass-Stiglitz Akta) razmonitarana 1999-te zadnjeg dana Klintovone administracije bio preduslov Velike Recesije? Da li je „brisanje granica” između investicionih i komercijalnih banaka kao i njihova skoro nekontrolisana konsolidacija („isuvise velikim da propadnu”) takođe bio uslov Velike Recesije? Takođe da li je uticaj Kineske ekonomske ekkspanzije i nekotrolisani priliv stranog kapitala u Americki bankarski sistem isto bio jedan od faktora?
Unapred hvala!


p.s. inače voleo bih da predsednika Reagana postavimo kao posebnu temu - moju prvu kucu sam bas kupio 1986-e bas u „njegovo vreme”!
rizling
26. avgust 2015. u 05.29


WebImagesVidéosShoppingActualitésPlusOutils de recherche
Environ 51 700 000 résultats (0.23 secondes)
Résultats de recherche
Elections américaines: Trump considère étudiants et retraités comme chômeurs
Challenges – il y a 19 heures
Partager
Donald Trump
Challenges - Donald Trump
Le candidat à la primaire républicaine a affirmé que le taux de chômage américain était de 42% en englobant les retraités, les étudiants ainsi que les parents au foyer.
Donald Trump semble prêt à tout pour que l'on parle de lui. Même si c'est pour souligner la vacuité de ses déclarations. Sa stratégie semble fonctionner vu qu'il réduit peu à peu l'écart vis-à-vis d'Hillary Clinton. Selon un sondage CNN/ORC, l'écart se resserre nettement entre les deux candidats aux profils radicalement différents: si l'ancienne chef de la diplomatie américaine arrive toujours en tête, elle ne devance plus l'homme d'affaires que de six points (51% contre 45%). En juillet, le rapport de force était de 56%/40%, en juin de 59%/35%.

Le candidat à la primaire républicaine multiplie les déclarations chocs. Donald Trump a ainsi assuré dans une interview au Time du 18 août 2015 que „le vrai taux de chômage américain est de 42%”. L'ancien animateur de télé-réalité opère un savant calcul pour arriver à će chiffre très élevé. Il englobe les étudiants, les parents au foyer ainsi que les retraités. Pourtant les statistiques du département du travail américain affiche 5,3% de chômeurs.
Modifier

US elections: Trump considers students and pensioners as unemployed
Challenges - 19 hours ago
Share
Donald Trump
Challenges - Donald Trump
The candidate for the Republičan primary said the US unemployment rate was 42% by including pensioners, students and parents in the home.
Donald Trump seems ready for anything that we talk about it. Even if it's to emphasize the emptiness of his statements. His strategy seems to work as it gradually reduced the gap vis-à-vis Hillary Clinton. According to a CNN / ORC poll, the gap narrows significantly between the two candidates with radically different profiles if the former head of the US diplomacy always comes first, it no longer precedes the businessman than six points (51% against 45%). In July, the balance of power was 56% / 40% in June to 59% / 35%.

The candidate for the Republičan primary multiplies the impact statements. Donald Trump has assured in an interview with Time of August 18, 2015 that „the real US unemployment rate is 42%.” The former reality TV presenter operates a clever calculation to arrive at this figure very high. It includes students, stay at home parents and retirees. Yet the statistics of the US Department of Labor shows 5.3% unemployed.

Svaka mu cast . Kad sme da kaže. A i može mu se.

Evropski ekonomisti kažu da je nezaposlenost u americi 21% ? Sad kome da verujes.

Svi nanose vodu na svoju vodenicu.

https://fr.finance.yahoo.com/actualites/elections-am-ricaines-trump-consid-135419388.html
baresh
(zanatlija)
26. avgust 2015. u 09.58
„Svaka mu cast . Kad sme da kaže. A i može mu se.”

Demokratija zemo; 'ima se može se'.
rizling
26. avgust 2015. u 12.10


Bas i to velika.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Vidi ti ovo naše nacionalno Srpsko bogastvo. Ne znam dali u Beckoj filharmoniji ovako mogu da sviraju violinu. I to ovako mlad momak. Milaina kad ga gledaš i kad zagudi ,
na uvo. Ovo je samo za meraklije. Zato onaj penzos iz amerike tura pevacicama 100$.

Ajde uzivaj.

https://www.youtube.com/watch?v=5Ym7cbuj7yM
baresh
(zanatlija)
26. avgust 2015. u 13.10
Zemo, ako me secanje još uvek sluzi,onaj penzos
je dao baksis od $ 100 kelneru,jer takav je adet
u US & Zapadu uopste, - dok je neki Amer ponudio
$ 1 (slovima ;jedan) pa mu je muzikant rek`o da se
ne trosi...

p.s. nema potrebe da zamenjujes(brkas) nešto sto
ne može nikom skoditi.
;-)
rizling
26. avgust 2015. u 15.20


Mr,

ni jednu reč ti ne napisa o muzici i izvodjacu. Boli te kesa.

Samo vodis rekla kazala. A kome penzos iz amerike davo baksis pitaj njega.

idemo dalje :-)))))))) OKI
baresh
(zanatlija)
26. avgust 2015. u 16.08
Herr rizling,tema je o Tramp-u za predsednika,jelte

A mi odosmo 'rekla-kazala' bog te mazo...
;-)
sirchulle
(CAD Designer)
29. avgust 2015. u 17.41
Ovaj rizling je svakako cool lik. Pogotovu sa njegovim linkovima kojima nas balsamira sa nekakvim opskurnim likovima iz okoline Sapca i Valjeva. Elem, rizling ja sam rođeni Valjevac, u međuvremenu Cacanin (jednu deceniju a i vise) sada Bavarac iz Minhena sa dobrom namerom i voljom da odem preko bare, u USA. Međutim doza opskurnosti ovih likova je neprevazidjena. Ja sam nekada obilazio ovakve igranke i posela iz namere kao sto su Rokeri s' Moravu to cinili, da se sprdam sa dometima ovakvog muzickog izraza. Međutim, ...'te ovi likovi se stvarno primaju na ovo. Covece, tebi će mozak da zakrzlja od ovakvog sunda i nemuzikalnosti. Ja volim „cirilicu” sto bi narod rekao. Volim Miroslava Ilic, Dobrivoja Topalovic, Milanceta Radosavljevica i ostale velikane naše scene na potezu Valjevo-Cacak-Kraljevo. Volim i Ljubu Alicic, Tozovca i ostale ali gde nadje ovakve pacenike? Pa stani malo...Ovo je za svaku osudu a ne za pokazivanje na mrezi koja se internetom zove. Imate li vi i malo muzickog ukusa? Vrane vam mozak popile?
sirchulle
(CAD Designer)
29. avgust 2015. u 17.54
Cisto da se malo obrazujes šta je srpski melos...

https://www.youtube.com/watch?v=xfN5p2YmjNY
https://www.youtube.com/watch?v=CrkhK3CLo8M
https://www.youtub e.com/watch?v=1NpCy1AScC8
https://www.youtube.com/watch?v=10bliNKkgU0
https://www.youtube.com/watch?v=mi4wL-ENJTg
... ima toga još ali o tom nekom drugom prilikom...

rizling
29. avgust 2015. u 21.49

Gle ti njega al se on rapiso:))) I savetuje šta treba da volim :)))))

Sanjaj o americi samo sanjaj. Ostaces tu gde si u takvom stanju, sve dok nebudes shvatio da se o UKUSIMA ne diskutuje?

Samo to ti ne razumes.

ps

nije lako vikendom?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
31. avgust 2015. u 01.19
pa pristojno sviraju likovi sa ovog rizlingovog linka (a za taj zanr, jeli, a i ovaj armonishtak i chemanista su još mladi decaci - fali tu malo (muskih-odraslih) mudiju, ali nisu losi momci).
evo bocn'o sam neki od linkova - ljuba alicic. nije ni on los jel'. -ja sam ( a kad smo kod naše, i izvorne naše narodnjacko/k'o narodnjacke muzike) svirao dosta svirki sa Zikom Stankovicem violinistom. pa sad, ko (je) zna(o) coveka - zna, ko ne zna - jbg.(inače nevidjeno mnogo puta je svako čuo njegovo chemane, al ne zna da je to jeli on svirao, većinu onih for-spiela on smislio i t.d.
iako nemam kuci NI JEDAN nosac zvuka sa narodnjacima i/ili „seljanom” - fakat je tu i tamo bio merak svirati sa covekom. (virtuoz bio, stvarno).
ja bih recimo glas'o da se stavi shaban za trampa :)

rizling
31. avgust 2015. u 02.52

E moj Sale, velika vecina kad predje preko grane i zadovolji se toplom vodom i sapunom.

Postanu VELIKA gospoda.

Primetio si ništa im ne valja kod nas . Neki pljuju malo , neki iz dubine duse.

Za te možeš samo reci ** neka im je bog upomoci**

Ajde brckaj se na Strandu, ako si tamo. Ja odo da teram bicikl. Najmanje će biti 50km.

baresh
(zanatlija)
31. avgust 2015. u 10.22
Narode, nije reč o muzici,instrumentu trumpet-i & biciklizmu!!!

Već: o Donald Tramp-u & prestojecim izborima u US.

p.s. hvala na paznji - molim i drugi put...
rizling
31. avgust 2015. u 10.30

Moram ovo da ti kažem. Pijem pivo i malo da oduvam, do kraja biciklisticke setnje.

Jutros kad sam usto, pa da doruckujem. Vidim puno bajatog leba.

Uze i napravi poparu, tako sam se slatko najeo.

Hvala na velikoj paznji.

baresh
(zanatlija)
31. avgust 2015. u 10.59
Dobro zemo, hajd` sto stalno pricas o sebi - bez da
te neko pita, al` ova 'rekla-kazala' o drugima sa
copy/paste - zavredjuje paznju, ziv mi ti.

prijatno und gutten apetit...
;-)
rizling
31. avgust 2015. u 11.38


Covek sretne puno ljudi u svom zivotu.
Ali samo pravi prijatelji ostave tragove u njegovom srcu.

Ljutnja je tanko povezana sa opasnoscu.
Ako te je neko jednom izneverio, njegova je krivica;
Ako te neko više puta izneveri, tvoja je krivica.

Bistri ljudi diskutuju o idejama;
Prosecni ljudi o onome što se svakodnevno dogadja;
Neobrazovani ljudi diskutuju o drugim osobama.

Tko izgubi novac, izgubi puno;
Tko izgubi prijatelja, izgubi puno vise;
a onaj ko izgubi veru i nadu, izgubi sve.

Mladi i lepi ljudi su slučajnost prirode .

Uci se na greškama drugih ljudi.
Jer, ti ne živis dosta dugo da bi ih sve stigao napraviti.

Prijatelji, ti i ja.
Ako dovedes još jednoga, troje nas je.
Mi smo jedna grupa.
Mi stvaramo jedan prijateljski krug.
Ne postoje ni početak ni kraj.

Juče je proslost.
Sutra je tajna.
Sadasnjost je poklon.

I da znate da je ljubav najjača pokretacka snaga...

da je bitno sa kim ste a ne gde ste...

i da zivot cine male stvari.„

******** Rudayar Kipling *************

Procitaj treću strofu . Pa vidi gde si:)))))

Ali to je komlikovano za tebe ? Ako neko ovde može da ti prevede na englesi da bi razumeo.

nedaj se.”
baresh
(zanatlija)
31. avgust 2015. u 12.27
Svaka cas' zemo,

Copy/Paste je cudo nevidjeno - kad se nema šta reci,jelte...

Al' nije bitno,nek' si ti ziv,zdrav I vesseo - ma šta rek'o.

Opusti se i uzivaj...:-))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
01. septembar 2015. u 01.23
nisam kraj dunava. trenutno sam u belome svetu :) -prijateljica mi je jako bolesna pa sam skoknuo malo do nje da joj pruzim malo moralnu podrsku. ima ovde kod nje neka planina :) :) -pa ganjam montibajk tu po brdima. možda se stustim i do germanaca tamo do mjuniha, pa kad vidim sirschulleta pravicu se da ga ne poznajem (kao sto ga i ne poznajem), i onda ako budem bio sa nekim, krenucu da pricam na srpskom, ono... ma ima znaš ovde jedan lik, pravi sedista i ...e nam majku svima iz daljine... cisto da vidim das reakcion. doduse, onaj mjunih je ravan i dosadan za bajs, pa možda i ne odem.
no, posto je tema Tramp - ponecu kofu stajskog djubreta, pa ću se trampiti sa njima, - da mi daju onog momka iz bremena da ga odvedem malo u bgd na informativni razgovor :) :)
sirchulle
(CAD Designer)
01. septembar 2015. u 17.09
-Siromah radi,bogataš iskorišćava prvog,vojnik brani obojicu,porezni platiša plaća za svu trojicu,lutalica se odmara za predhodnu četvoricu,pijanac pije za svu petoricu,bankar potkrada svih šest,advokat zavadja svu sedmoricu,lekar ubija svih osam,grobar pokopava svih devet,a političar živi na račun svih deset ...Ciceron...

Ovo je mudrost a ne svece i povrce...
the-bezi-man
01. septembar 2015. u 18.31
ne znam koliko je mudrost, meni vise zvuci kao teorija zavere! :))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.